Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » internetový obchod nespolehlivý nebo podvodný?objednala jsem si pro de

#1 15. 9. 2008 9:48

bibi
♥♥-----

internetový obchod nespolehlivý nebo podvodný?objednala jsem si pro de

chtěla bych poradit.Objednala jsem si pro dcerku hračku,konkrétně pejska -měli 2 druhy jeden levnější za 120 a jeden dražžší za 350.já objednala dražší.No a oni mi poslali ten levnější já jsem si ale zaplatila toho dražšího (převodem),tak jsem tam volala a paní řekla at ho pošlu zpět.Obratem jsem ho poslala zpět i s vysvětlujícím dopiusem a fakturou no a oni si ho na poště nevyzvedli.Volala jsem tam už 6KRÁT a pokaždé má baba nějakou výmluvu-nechtěli ji to dát, že  prý to je napsáno doporučeně na manžela,potom zase ,že se měnil pošťák,potom zase měli dovolenou atd....nebudu se rozepisovat zkrátka mi to došlo zpátky.Já jsem tak zklamaná,protože na netu nakupuji často a dosti drahé věci a toto se mi nestalo u tak dá se říct ne velké položky takové jednání.Moje dcerka pořád čeká na poš´táka a je moc smutná,je to fakt hnus trvá to měsíc  a půl.Koupím ji to jinde Ale CO MÁM DĚLAT JAK POSTUPOVAT když si nic nevyzvedávají.Je to přitom obchod pro děti SAXANA.díky za každou radu přece to tak nemohu nechattttttt.sad

Není tady

#2 15. 9. 2008 10:33

ita
♥♥♥♥♥♥-

Re: internetový obchod nespolehlivý nebo podvodný?objednala jsem si pro de

Naštěstí se mi nic podobného nestalo, ale taky bych to nenechala být. Napiš jim obyčejný dopis (aby jim určitě došel), že pokud Ti nevrátí peníze, oznámíš je živnostenskému úřadu. Třeba se leknou. U soudu by se takovou částkou nezabývali.

Není tady

#3 15. 9. 2008 11:43

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

ITO ti maj pro strach uděláno ze živnosťáku spíš ČOI ty mohou dát velké pokuty. Dle mě se jedná o podvod. Výmluva na pošťáka mje úsměvná.....

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#4 15. 9. 2008 17:16

marica
♥♥♥♥♥--

Prosím Tě proč se s tím pářeš?
Pošli jim sledovaný mail že jim dáváš týden na zaslání tovaru který jsi objednala a zaplatila a přěsně za týden v 12:00 posíláš žalobu na ČOI. Hotovo. Počkáš týden a mailem pošleš na ČOI Žalobu. Telefonování je zbytečné nemáš v ruce kromně potvrzení z pošty zhola nic. Pokud nepotrvdí přijetí zprávy napiš na ČOI hned. A je to.

Není tady

#5 15. 9. 2008 18:20

bibi
♥♥-----

díky Marico, přesně tohle jsem chtěla vědětdumbom

Není tady

#6 15. 9. 2008 19:22

mag
♥♥♥♥♥♥♥

ČOI se neposílá žaloba, ale podnět k zahájení správního řízení tummenupp

Upravil(a) mag (15. 9. 2008 19:22)

Není tady

#7 15. 9. 2008 21:14

marica
♥♥♥♥♥--

mag napsal(a):

ČOI se neposílá žaloba, ale podnět k zahájení správního řízení tummenupp

Jasne spěchala jsem až tak vážně jsem to pojmenovat nechtěla. Správné jsem méla napsat stížnost... sory

Není tady

#8 16. 9. 2008 9:47

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Bibi, nemusíš posílat zásilku doporučeně, ale je důležité ji poslat s dodejkou. Tu musí příjemce potvrdit. Zároveň, bych napsala dopis nazvaný jako reklamace a tam vše popsala. Ze zákona je společnost povinna reklamaci vyřešit do 30 dnů. V případě, že tak neučiní, předala bych podnět na ČOI.
Můžeš jim Čoi-kou zkusit ze začátku pohrozit. Třeba se leknou.

Mail a telefon je blbost. Nemáš totiž v ruce žádný důkaz, že jsi je skutečně informovala. Na telefon ti můžou tvrdit, že jsi nevolala a mail nemusí potvrdit a řeknou že jim nedorazil. Dodejka je nejlepší a myslím, že je to dáno i zákonem (ale nejsem si teď jistá).

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » internetový obchod nespolehlivý nebo podvodný?objednala jsem si pro de
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí