1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
lejontina napsal(a):
Podle mě je dítě dítě a potřebuje pro vývin kvalitní stravu, tak jako mu nedám po obědě lahváče (i kdy já sama si ho dám), tak mu nebudu dávat hranolky...ale hlavně já se stravuju zdravě, take...ale nechat dítě vyrůstat na párcích a hranolkách, je fakt děs...dětské tělo přece není popelnice, nemůe do dítě vrazit cokoliv, protoe ono to chce...
I ty jedna sama se stravuje zdravě a co to dítě? :lol:Ty skutečně mi prozraď zdravou a kvalitní stravu. By Terci nemusím, tak skutečně ve svém příspěvku o kvalitě a zdravosti prodávaných potravin má pravdu. vyhláky o "stánkovém prodeji potravinových přebytků" nahrává jen velkým obchodním řetězcům, kde jsou okurky rovné podle pravítka a stejně váí, papriky stejně tlusté, rajčata podle stejné velikosti sice červené, ale bez chuti a zápachu, a nám známý penát nemá tolik eleza kolik se o něm kdysi psalo.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Největí vrchol je, kdy dostane do ruky suchý rohlík (protoe je mamince zdechlo mu ho máznout alespoň máslem), maminka si ho posadí na klín a zapálí si u toho cigaretu. Jetě teď se mi jeí chlupy a bolí jazyk jak jsem ho měla rozkousaný, abych nic neřekla.
k suchýmu rohlíků jsem si vzpoměla - mý dítě (skoro 16ti letý) od malička miluje suchý rohlíky... Jsem třeba udělala pomazánku a dítěti dala suchej rohlík
bo pomazánka byla "hnusná"
no ale na druhou stranu jsme v krámu na cestu domu kupovali místo suenek rohlík a zase suchej
Není tady
Jáji, já taky ráda suché rohlíky....jako dítě jsem měla jetě raději ty tvrdé Ale ono to byla u mojí sestry opravdu lenost.
Není tady
jů tvrdý? mě tuhle snědla dcerunka rohlíky na strouhanku
Není tady
Svas, já si nemyslím, e by to u Včeličky bylo kvůli vídání slečny. To by toti vyřeila jednodue tím, e by si malou brali k sobě.
Tam je asi problém, e se jetě nevyrovnala s tím, e vůbec nějaké dítě je. Ale Včelička si neuvědomuje, e kdy bude sedět na zadečku a nic s tím nedělat, e se to samo nezmění. Musí ona chtít a něco udělat proto, aby se s danou situací vyrovnala.
Ale zatím to řeit tak, e si "nebudu přát" není fér vůči malé, fér vůči tvému mui, a spoustě dalích lidí.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Svas, já si nemyslím, e by to u Včeličky bylo kvůli vídání slečny. To by toti vyřeila jednodue tím, e by si malou brali k sobě.
Tam je asi problém, e se jetě nevyrovnala s tím, e vůbec nějaké dítě je. Ale Včelička si neuvědomuje, e kdy bude sedět na zadečku a nic s tím nedělat, e se to samo nezmění. Musí ona chtít a něco udělat proto, aby se s danou situací vyrovnala.
Ale zatím to řeit tak, e si "nebudu přát" není fér vůči malé, fér vůči tvému mui, a spoustě dalích lidí.
To si myslím jen já sama, e ten chlap je na nic kdy to "nepřeju si" připustí, přistoupí na něj ?Včeličky reakce je tak nějak přirozená, obranná, i kdy rok je straně dlouhá doba pro to dítě, čili by na tom pracovat měla.Ale reakce toho bábovky, alibisty ?Včeličko to není důkaz lásky vůči Tobě, ale důkaz e je to slaboch...
Není tady
JJ, přesně tyhle jsem měla nejradi. A máma to nemohla pochopit
Není tady
Třeba není slaboch a s dcerou se vídá. Ale to jsou jen nae dohady. A Včelička by si měla uvědomit, e pokud je to opravdu tak, e M za dcerou nechodí, jednoho krásného dne se to můe změnit, M řekne Včeličce pořádně od plic své a za dcerou i přes "zákaz, výčitky" pojede.
Není tady
Tak já jen usoudila z toho co Včelička napsala...nechce se mi to podrobně hledat, ale něco jako e s dcerou se nestýká, protoe si to ona nepřeje ....čili jestli chodí za dcerou tajně ? No spí bych ho acovala , e ne ... ale ráda se spletu...ale pokud chodí opravdu tajně ...to to je alibista jak vyitej ...
Upravil(a) Amriana (17. 9. 2008 10:35)
Není tady
helena napsal(a):
Heřmanko, na jednu stranu má pravdu, taky jsem dětem nedala vechno, co chtěly, ale někdy je lepí (jako se vím) mu ten Mekáč dopřát aspoň jednou. Jo, není "ostatní", ale to, co my povaujeme za prkotinu, jsou pro děti docela důleité věci. U třeba jen proto, e nemusí od kamarádů poslouchat "Jé, tys jetě nebyl v Mekáči? Vy jsto socky?"
aha...já se nevyjádřila úplně přesně...ná mladej nekemrá, e by tam chtěl...a to přitom kolem něho chodí kadý den do koly ...a a si řekne, e tam chce ,tak to nebude problém...jen mu vysvětlím, e tam půjdem k nějaké příleitosti...narozeniny, svátek, předvánoční pohoda...vysvědčení...prostě, e není patné nebo dobré tam jít, ale kdy, tak e to má být záitek...jinak jemu jde jen o hranolky a vůbec ne o Mekáče...a hranolky nebo cokoliv jiného chce mu dopřávám v normální restaraci jak je mu libo
...proto moná ani nebrečí po Mekáči...a socka?to nejsou kamarádi, to je jen závist...e dokáe být jiný a svůj neli ostatní...i to u pochopil
my u řeili dokonce i jeho budoucí enu a jaké vlastnosti by měla mít a proč se enit či neenit ...kdy ho vezmu do práce, tak jsou z něj vichni na větvi
kolegyni klidně vynadá, e co se týká tiskáren, tak je úplně mimo mísu
a proč to dělá tak sloitě, kdy to jde tak jednodue ...
v mém příspěvku nelo o to, co mají nebo nemají děti jíst, ale o to, jak jim vysvětlit, proč to nebude po jejich a nebo jak se dohodnout,aby obě strany byly spokojené...jinak mi je celkem umák co jedí nebo nejedí ostatní děti...pro mě je důleité, co jí to moje
Není tady
...si teda myslím, e by bylo lepí, aby chodil za dcerkou aspoň tajně, ne vůbec ne (promiň, prosím, Včeličko), ale obojí je patně. Jen to první míň, mi přijde. Včeličko, zkus existenci toho dítěte přijmout...neumím si představit tvoje pocity a neumí to asi nikdo, kdo to neproil, ale zvenku se to tak jeví. Přeju ti hodně síly, a uvaovalas o té pomoci psychologa?
já u teda maličko ztratila přehled, co se řeí , jsem měla za to, e Včelička tak nějak najednou nevěděla nebo neví, zda s ním,...tedy s manelem...má zůstat, kdy se objevilo dítě, kterému ted je nevím kolik...a to jestli se táta vídá nebo nevídá s dítětem asi nehraje roli, ne ? nebo jsem absolutně mimon...
Není tady
Heřmanko OK - tak nějak jsme to myslela taky. Jen si najít stejnou vlnu
Třeba není slaboch a s dcerou se vídá. Ale to jsou jen nae dohady.
Nejsou - Včelička hned na začátku psala, e za malou jezdil a teprve, kdy se doma "přiznal", tak to Včelička utla, protoe si to nepřeje.
Včeličky reakce je tak nějak přirozená, obranná, i kdy rok je straně dlouhá doba
No, ona u něco mohla začít tuit před těmi 4 roky, kdy měl proběhnout soud, na který se slečna (údajně?) kdovíproč nedostavila. To, e manel tvrdil něco o kondomu přece nemusí být úplná pravda - měl (měli) se začít zajímat u tehdy, kdy pro nic jiného, tak pro svůj klid.
Není tady
Heřmanko, já si myslím, e to zda se vídá nebo nevídá s dcerou hraje velkou roli. Pokud se toti Včelička rozhodne zůstat se svým muem a dál bude trvat na tom, aby se s dcerou nestýkal, jejich vztah jednou stejně ztroskotá :-(
Jen Včeličko, teď mě napadlo .... nenaznačil či neřekl ti tvůj mu, e se chce s dcerou vídat a proto ty teď řeí jestli s ním být či se rozvést? Jestli jsem tak se omlouvám.
Není tady
aha, tak mě uniklo, e mu to zakazuje Včelička...
jinak kdy na to kouknu z pohledu někoho, kterému je něco zakázáno partnerem s kterým mám být na stejné lodi a mít stejná práva atd...je mi rozumět, co chci říct?...tak bych si řekla, e majetnický vztah mi nevyhovuje a at jsem v minulosti udělala cokoli, e to mého partnera neopravnuje k vlastnickému chování...u tehdy se mohl partner rozhodnout jestli chce nebo nechce zůstat a to, e se ted dozvím nové skutečnosti a sama nevím jak s nima naloit ( předpokládám, e i manel je tak trochu mimo z toho, e má dítě), přeci není důvod k tomu trestat mě a nakonec se trestá i sám partner, který něco přikazuje...chápej...to, e z vaeho účtu odejdou měsíčně nějaké peníze je věc jistá...s tím nic nenadělá s ostatním se bud musí smířit a nebo si říct, e na to nemá...podle mě je opravdu nejdůleitějí si popravdě sama sobě říct jestli se svým muem chce a nebo nechce ít, jestli ty roky v nevědomosti stály za společný ivot nebo ne...a podle toho se zachovat...ne ho utlačovat ani sebe...ale postavit se sama sobě...
kdy jsem se o nevěře dozvěděla dva roky po té co se stala, stejně jsem to málem nerozchodila...po 3 dnech neustálé otázky v hlavě...proč...mi to zase začalo myslet normálně, tak nějak nezúčastněně a řekla jsem si...mám se rozejít ? kdy ty dva roky neměly chybu? mám být takový pokrytec ? a hodit kamenem s tím, e já bych NIKDY? ...zjistila jsem, e je to kravina...rozejít se kvůli informaci... kravina tedy v mém případě, ale jak je to ve tvém ví jen a jen ty...
no prostě bych ráda, kdyby ses zamyslela a zapomněla na příkazy...ty neplatí ani na děti, nato na dospělé...zakázané ovoce nejvíc chutná...nezapomínej na to... take podle mě je hlavní otázka, zda s ním chce nebo nechce sdílet společný ivot a ve ostatní jsou jen drobné detaily...
Není tady
Ahoj Nharte, já myslím, e se tady v podstatě vichni shodujeme, e akorát nejsou dobré extrémy. Ovem nikdy mi nepřipadlo, e bych měla malému děcku upřít jednou za čas hranolky a i ty párky samozřejmě jedla. Jistě e ne denně . Ná jídelníček skutečně tvořím podle přání dcery. Kvůli ní jsem si zvykla i na penát, který jsem jako děcko absolutně nemohla
. Dnes si přála rizoto - pro mě je to samozřejmě jednoduí, aspoň nemusím JÁ přemýlet, co vařit.
Nharte: "Jinak jsi perfektní, e jsi dceří vařila, o co si řekla, a e má celý ivot podváhu. O tobě bych si vůbec nedovolila pochybovat. "
, tak tady vidím výraznou I, tedy ironii
- mně kadý řekne: ty cvičí a drí dietu, e? A já se stydím, protoe mám jenom dobré geny, nic víc. Vichni moji předci byli hubení. Take jsem při svých nočních grilovačkách a opíkání bramboráků hubená nezasloueně
- perfektní tedy rozhodně nejsem
, nechce se mi cvičit
.
Kde na tomto vlákně vlastně vznikla debata o jídle? Nečetla jsem vechno...
Jo, někdo tu zmiňoval, e babička dává vnoučeti něco, s čím matka nesouhlasí, e? Já jsem to větinou řeila tak, e jsem společně s dítkem dovezla k babičce i to jídlo, které mělo dítko sníst, a nebo jsme se pochopitelně domluvily. U tchýně nikdy dcera na hlídání nebyla a moje mamča moje opodstatněná přání respektovala. Kdy jsem se dívala.
Není tady
Terci, to bude právě tím e tvá dcera u tchýně nikdy nebyla na hlídání, co asi značí, e jsi situaci s nevhodným jídlem nemusela řeit.
Jinak poznámka od Nharte asi ironická nebyla. Ví, větina lidí tady z tebe musí mít pocit, e u vás doma vechno klape a stále se vznáíte na růovém obláčku. Budi ti to přáno, ale proč já ti to fakt neeru
Není tady
Klubko napsal(a):
Terci, Ví, větina lidí tady z tebe musí mít pocit, e u vás doma vechno klape a stále se vznáíte na růovém obláčku. Budi ti to přáno, ale proč já ti to fakt neeru
...nebude to tím, e si to jetě nezaila? Nebo tím, e sama se svou povahou bys tohoto nikdy nedocílila? To bylo jen zamylení k zamylení
Není tady
Klubí,
nějak Tě nechápu. Kvákala jsem tady sice o potravinách... ale rát mi tady nic nemusí
Proč komentuje, jestli mi vecko klape nebo neklape? Nerozumím Tvým poznámkám. Kdy jako uvařím děcku jídlo podle jeho přání, tak to bere, e to doma klape? Proč? Tobě Tvoje mamka nevařila, co jsi chtěla? Mně ta moje jo. Jenom pokračuji v tradici.
e jsem hubená, za to fakt nemůu.
A poznámce Nharte jsem se přece smála.
Nějak mi nedochází, proč Tě tak irituje představa, e u někoho to klape - ale asi to bude moná podle opravdu bystré vsuvky Zklamané - e prostě ije jinak. Otázka je, ale to opravdu nemyslím zle: jestli Ty sama si v sobě nezpracovává nějaký mindrák, třeba z dětství - třeba pro Tebe nedělali rodiče to, co já dělám pro svoje děcko a nějak Tě to vytáčí, nevím. Fakt nevím... Tuto poznámku o klapání na mě má u poněkolkáté - není to třeba tím, e bys chtěla ít podobně dobře a nejde Ti to? Klubí, ale za to já přece nemůu. Kadý tady napíe něco ze svého ivota a já taky. Tady jsem psala o jídle a zvyklostech. Nebo by sem podle Tvých představ měli přispívat jenom nějací totálně neastní lidé? To bys četla raději?
Fakt Ti nerozumím.
Jestli Tě to potěí , hodněkrát se mi vařit nechce, nemám vdycky komínky ve skříni, straně nerada vstávám, momentálně mám fakt pinavé auto, dokonce jsem dnes ani neustlala (marodím).
A e se můj manel vrací z práce rád domů, e mě pohladí, řekne "holky, tak jsem se na vás těil", přestoe jsem večeři neuvařila , e mi několikrát denně volá z firmy, e si můu koupit co chci a manel to nikdy nekomentuje, e mi vdycky pochválil moji módu, e mám několik vystudovaných kol, velmi dobré zaměstnání, úspěné děcko, e s kolektivem chlapů i enských chodíme na bowlingy a diskotéky a rozumíme si... To Ti nějak vadí????
iju, jak nejlíp můu.
ij taky tak a bude sem psát to samé
.
Několikrát jsem v různých vláknech zmiňovala, e jsem si taky v ivotě uila různých peripetií - zrovna Tobě jsem kdysi na Tvoji kousavou poznámku vůči mně psala, jak např. můj mu investoval do firmy miliony a já jsem z toho nadená nebyla..., e nevaří a ty jeho ponoky se taky v bytě někde najdou , zvládli jsme jednu rodinnou tragédii, zdraví nás taky v jednu dobu potrápilo - ale opravdu si iju spokojeně a pokud Ti to vadí, asi to nebude můj problém, ale Tvůj. Ten zakopaný pes je někde na Tvém území. Nic ve zlém.
Tohle vlákno je snad o něčem jiném, ne o tiplavých poznámkách na kvalitu ivota jednotlivých babineáků. Ostatním se omlouvám, e jsem vlákno natáhla.
Není tady
tercilo, jako by si nevěděla, e úspěch je v čechách spravedlivě potrestán uívej si radost ve spokojené rodině a nenech si to kazit, ty "zrcadla" tady jaksi nemá zapotřebí
Není tady
Ne Tercilo. Není to pravda. Nezpracuji si nějaký mindrák vůbec. Já ti to přeji, pokud to tak skutečně je. Já se mám dobře. Hodně dobře. Jsem sama se sebou spokojena a jsem pyná na to co jsem ve svých 29 letech dokázala. Můe to znít nafoukaně,ale je to tak.
Nejsem vůbec závistivý člověk. To bys mě neznala.
Jen ty si taky nevědomuje, e někdy tvé příspěvky na ty "nestastné" zní tak,jako e já a nae rodina co si ijeme na obláčku a vy lůzři, co si to doma neumíte zařídit, se pak nedivte, e se nemáte jako my. Tak to prostě já cítím.
Hele, jsi prostě učitelka, která to ví nejlíp Nic proti tobě, jen jsem psala svůj názor. A jsem fakt přesvědčená, e nejsem sama,kdo má takový pocit:)
To můj otevřený názor:)
Není tady
Terci,
já nechápu proč to pořád píe, e se má dobře. Jsem si jistá, e tady se má spousta lidí dobře a tuhle potřebu nemají. Tvůj styl působí vychloubačně, neomaleně. Pochválit sám sebe je prima a potřeba, ale vidět při tom i svoje slabiny je nutné. I ty je má, minimálně tedy v komunikaci zde . Je tu určitě i spousta skvělých maminek (třeba Selima, o které ty tvrdí, e mámou není, kdy nemá vlastní dítě) a nemá potřebu to prezentovat tímhle stylem. Ty třeba odsuzuje nevěrné chlapy, tvrdí, e takového bys okamitě kopla někam, nutí ostatním, e takhle nikdy nemohou být tak spokojené jako ty. Ale ony spokojené být mohou, ne po "tercilovsku", ale po "svojom". Kromě toho, u to musím napsat, mi v tomhle připadá pokrytecká. Ty sama jsi naznačila, e jsi měla aférky a nevěrná byla. Chce tím říct, e tvůj mu je taky taková trubka a chudinka? e nemůe být tastný? Mám pocit, e někteří lidé si tu myslí, e tvůj vztah k mui je hlavně na úrovni- ná taka, pan spolukasička, pan "podívejte se jak jsme prima pár", pan "ten mi zobe z ruky". Já si to třeba nemyslím, protoe jsme si psaly i v SZ, máte zřejmě krásný vztah, ale z toho by ty "zlé" reakce nevznikly. Tady sice občas kadý ujede, ale je tu taková atmoka, e "přání zlého" se tu nepěstuje.
Mně třeba můj mu zatím ani náznakem nějakou nevěru do cesty nepostavil, vdycky jsem se s ním měla jako princezna. Ale povauju to za velký dar, za těstí. To není jen moje zásluha, ale hlavně jeho a osudu. A popravdě, pokud má stejnou zkuenost, tak tvému postoji k jeho potenciální nevěře zase já vůbec nerozumím. Kdybych byla jako ty, tak ti řeknu- ty ho nemiluje a basta, protoe kdyby jo, tak takhle mluvit nikdy nemůe. Je to trochu pochopitelné, co se tu snaím vysvětlit?
Upravil(a) Nharte (18. 9. 2008 9:22)
Není tady
Velko, tohle je teda hodně smutné čtení.
Tvůj manel, přistoupím-li na zdejí ekvilibristuku, "podvedl" dvě eny - tebe i svoji milenku. Oběma vám lhal.
To, e ona si ho chtěla připoutat dítětem, to jsou jen domněnky. Tu řenu nezná, tak o jejich pohnutkách nespekuluj, nebo tě to seere.
Dítě se nicméne narodilo, to je skutečnost.
To, e on se k němu hlásí, mu slouí ke cti.
To, e ty si brání svůj "píseček", jak si ho brání, to je dost krátkozraké a velmi sobecké.
Pere se sama se sebou a čas vám vem uniká, nejvíc oběma dcerám tvého manela.
Máte máslo na hlavě vichni tři - tvůj mu, jeho bývalá milenka i ty.
ivot ti plyne v trápení a sebeuírání.
Není to koda?
No....a tvůj mu s tím nic neudělá. To musí ty, protoe to ty se uírá a ani po roce nedokáe příjmout to, co se stalo.
Take na co čeká?
Není tady
Nharte napsal(a):
Mně třeba můj mu zatím ani náznakem nějakou nevěru do cesty nepostavil, vdycky jsem se s ním měla jako princezna. Ale povauju to za velký dar, za těstí. To není jen moje zásluha, ale hlavně jeho a osudu. A popravdě, pokud má stejnou zkuenost, tak tvému postoji k jeho potenciální nevěře zase já vůbec nerozumím. Kdybych byla jako ty, tak ti řeknu- ty ho nemiluje a basta, protoe kdyby jo, tak takhle mluvit nikdy nemůe. Je to trochu pochopitelné, co se tu snaím vysvětlit?
Trefné postřehy v Tvém příspěvku, cítím to podobně
Není tady
Terci, taky mi to nedá, abych se bez fakt postranních úmyslů nezeptala - proč má neustálou potřebu zdůrazňovat, jak je to vechno fajn? Doma, v práci, s manelem, s dcerou, kamarádkama... Nemůu si pomoct, ale trčí to z téměř kadého tvého příspěvku a jak koukám, necítím to sama. e by na tom přece jen něco bylo?
Není tady