Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 16. 9. 2008 19:28

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nemanželské dítě

Možná že Martinka počítá se zvídavostí dítěte...
Taky jsem nechala v tomto směru dost volnosti svému dítku, vařila jsem, co si řeklo ono, a dnes jí téměř všechno. Já totiž sama nesnáším řeči o zdravém jídle, jednak proto, že jsem celá léta pracovala v potravinářském výzkumáku - takže něco o tom vím, a protože jsem si sama na sobě vyzkoušela, že opravdu člověk má jíst to, na co má chu.

Když budu masař big_smile a budu se nutit do "zdravé" zeleniny, dostanu tak maximálně hnusnou náladu a budu protivná na ostatní big_smile. Už jsem tu někde zmiňovala, že známá se živí výhradně "zdravou" zeleninou a luštěninami, nízkotučnými jogurty a nechutnými suchými sušenkami, slazené limonády nedejbože s bublinkami ani nezná - a má rakovinu!!, takže - já bych dala spíš na ty naše pocity a chutě, než na doporučení odborníků, za čímž stejně stojí většinou výrobce. wink
On totiž žádný laboratorní rozbor není konečný - jednu dobu nebylo považováno za zdravé máslo, propagovalo se sádlo (proč asi), pak se to otočilo a zase se ocitlo na výsluní trhu máslo..  big_smile
To by se člověk umlátil, kdyby měl stopovat, co je momentálně bráno za zdravé wink, ale je fakt, že mnozí lidé tím ztrácejí hodně svého cenného životního času.

Nharte, jak jsi myslela na Martinku tu otázku kečupu a..? Nadváha rozhodně není záležitostí požívání kečupu big_smile, ale tím, kolik dalších jídel se sní.

Kdepak, bramboráčky a slanina u mě vedou, a to mám celý život skoro podváhu. big_smile Není důležité, co jíme, ale kolik toho jíme. V tom to je. Nikdy jsem do sebe nedostala 4 knedlíky, a to je tak 2-3x týdně k obědu mám.

Ovoce neobsahuje skoro žádný vitamín C, protože dovezené dozrává ve zdejších chladírnách v řízené atmosféře. Zelenina má tolik dusičnanů, že by se někdo divil. Maso - každý druh má "svoje - od ptačí chřipky, přes červenku prasat až po šílenství ubohých krav smile a samozřejmě krmení antibiotickými směsmi nám pak dělá paseku v naší imunitě.
Mimochodem, údaje na obalech instantních potravin nejsou vždy pravdivé - vím to wink, takže doslova lituji svoji příbuznou, která stráví v obchodě hodinu na to, aby si vybrala 3 "nezávadné" věci, poté, co (naprosto zbytečně a za neustálého přehazování brýlí big_smile ) přeluští na obalu obsah sáčku. Že je obézní, to bych sem snad ani psát neměla big_smile.

Potravin je nadbytek, to je fakt, ale bohužel doba (zákazníci) vyžaduje hodně trvanlivých výrobků, tak se potom nedivme, že výrobci do nich přidávají konzervanty - jenom nám plní přání. neutral A málokdo má čas a podmínky si doma chovat zdravé králíky, že...

Omlouvám se za offtopic big_smile, ale já jsem musela. big_smile Těm lidem, kteří si "pečlivě" podle propagovaných "zdravotních měřítek" vybírají stravu a počítají kalorie, se "směju".

Upravil(a) Tercila (16. 9. 2008 19:34)

Není tady

#127 16. 9. 2008 19:41

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Včeličko, to je mi upřímně líto, že musíš řešit takovou nepříjemnou věc. neutral
Tipla bych si, že to všecko chce čas, abys zpracovala emoce a vůbec všechno, co s tím souvisí.

Psalas:
"Vím, že na tom všem co se stalo mám vinu hlavně asi já, protože jsem ho odmítala tenkrát v posteli a tak přišlo to co přijít muselo. Milenka."

Tak to si absolutně nevyčítej, protože to, co se stalo, není Tvoje chyba. To spíš ukazuje na povahu Tvého muže.

"Řekl jí tehdy, že je svobodný a ona si zřejmě myslela, že když otěhotní, že si ji vezme a tak si to tak zařídila."

A teď se Ti omlouvám, ale zeptám se nehezky: TOHOTO chlapa Ty miluješ???? va
Hmmm... neutral

Upravil(a) Tercila (16. 9. 2008 19:47)

Není tady

#128 16. 9. 2008 19:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

K tématu:
Za daných okolností, to mohlo dopadnout pro včeličku ještě mnohem hůř...
Manžel zjistivší že jeho milenka čeká dítě, se mohl s včeličkou rozvést a žít s novou rodinou.
Takže vlastně to ještě tak "nejhorší" není :-)

Není tady

#129 16. 9. 2008 20:06

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

smile to je relativní, co je v tomto případě hůř nebo líp ... jistě jak říká Martinka by to mohlo dopadnout tak, že by se odklonil od původní rodiny a šel za tou druhou .Je jen otázka, jak by tohle včelička zvládala. Bylo by jí líp ? Hůř? Já sama za sebe můžu říct, že by mi on jako chlap neimponoval, jak říká Tercila ...lhal té milence - tj. v podstatě z ní udělal stejně nešastnou bytost jako je včelička, lhal včeličce- podváděl ji ...a teď ? Jen aby byl doma klid, tak se ani neodváží zajímat o svý dítě .... No ... usch charakter...

Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 20:09)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#130 16. 9. 2008 20:08

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Možná že Martinka počítá se zvídavostí dítěte...
Taky jsem nechala v tomto směru dost volnosti svému dítku, vařila jsem, co si řeklo ono, a dnes jí téměř všechno. Já totiž sama nesnáším řeči o zdravém jídle, jednak proto, že jsem celá léta pracovala v potravinářském výzkumáku - takže něco o tom vím, a protože jsem si sama na sobě vyzkoušela, že opravdu člověk má jíst to, na co má chu.

Když budu masař big_smile a budu se nutit do "zdravé" zeleniny, dostanu tak maximálně hnusnou náladu a budu protivná na ostatní big_smile. Už jsem tu někde zmiňovala, že známá se živí výhradně "zdravou" zeleninou a luštěninami, nízkotučnými jogurty a nechutnými suchými sušenkami, slazené limonády nedejbože s bublinkami ani nezná - a má rakovinu!!, takže - já bych dala spíš na ty naše pocity a chutě, než na doporučení odborníků, za čímž stejně stojí většinou výrobce. wink
On totiž žádný laboratorní rozbor není konečný - jednu dobu nebylo považováno za zdravé máslo, propagovalo se sádlo (proč asi), pak se to otočilo a zase se ocitlo na výsluní trhu máslo..  big_smile
To by se člověk umlátil, kdyby měl stopovat, co je momentálně bráno za zdravé wink, ale je fakt, že mnozí lidé tím ztrácejí hodně svého cenného životního času.

Nharte, jak jsi myslela na Martinku tu otázku kečupu a..? Nadváha rozhodně není záležitostí požívání kečupu big_smile, ale tím, kolik dalších jídel se sní.

Kdepak, bramboráčky a slanina u mě vedou, a to mám celý život skoro podváhu. big_smile Není důležité, co jíme, ale kolik toho jíme. V tom to je. Nikdy jsem do sebe nedostala 4 knedlíky, a to je tak 2-3x týdně k obědu mám.

Ovoce neobsahuje skoro žádný vitamín C, protože dovezené dozrává ve zdejších chladírnách v řízené atmosféře. Zelenina má tolik dusičnanů, že by se někdo divil. Maso - každý druh má "svoje - od ptačí chřipky, přes červenku prasat až po šílenství ubohých krav smile a samozřejmě krmení antibiotickými směsmi nám pak dělá paseku v naší imunitě.
Mimochodem, údaje na obalech instantních potravin nejsou vždy pravdivé - vím to wink, takže doslova lituji svoji příbuznou, která stráví v obchodě hodinu na to, aby si vybrala 3 "nezávadné" věci, poté, co (naprosto zbytečně a za neustálého přehazování brýlí big_smile ) přeluští na obalu obsah sáčku. Že je obézní, to bych sem snad ani psát neměla big_smile.

Potravin je nadbytek, to je fakt, ale bohužel doba (zákazníci) vyžaduje hodně trvanlivých výrobků, tak se potom nedivme, že výrobci do nich přidávají konzervanty - jenom nám plní přání. neutral A málokdo má čas a podmínky si doma chovat zdravé králíky, že...

Omlouvám se za offtopic big_smile, ale já jsem musela. big_smile Těm lidem, kteří si "pečlivě" podle propagovaných "zdravotních měřítek" vybírají stravu a počítají kalorie, se "směju".

Tercilo ani já nejsem výživový fanatik, ale prostě trvám na tom, že některý jídla jsou pro dětskej organismus nevhodná právě proto, že je to ještě rostoucí nedovyvinutý dítě.Takže to, co zpracují játra a ledviny dospělýho, nemusí ty dětský pobrat ... Vážně si nemyslím, že by dítě trpělo tím, že něco ochutná až dozraje.... ale je to  offtopic ....

Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 20:09)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#131 16. 9. 2008 20:16

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Amriana: "ale prostě trvám na tom, že některý jídla jsou pro dětskej organismus nevhodná "

Jojo, samozřejmě, nic se nemá přehánět. Nic. Ani dopřávání, ani odepírání určitých jídel. smile

Není tady

#132 16. 9. 2008 20:18

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Čau Terci,
tady ale přeci nejde o nějaké úchylné počítání kalorií (počítat kalorie je úplně na nic), ale o to, že není důvod dětem dávat párky a hranole. Kečup je vedlejší, ale z toho co Marti říkala celkově mi přijde, že její pohled na jídlo je nerozumnej. Souhlasím, že spousta "zdravých", tedy módních potravin je jen tlučka na peníze, to ale nemění nic na podstatě věci. Problém lidí s nadváhou není vždy v tom, že by jedli moc. Často jí světedivse málo, jsou to chroničtí dietáři, ale mají naprosto špatnou skladbu. Já vidím zcela odstrašující případy dětí- ony taky nejsou zatím obézní, ale na co jim rodiče zadělávají za problémy po čtyřítce... Protože až po té se často začnou projevovat následky celého tohohle parádního životního stylu.

Jinak jsi perfektní, že jsi dceří vařila, o co si řekla, a že mᚠcelý život podváhu. O tobě bych si vůbec nedovolila pochybovat. big_smile

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#133 17. 9. 2008 7:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Martinko, však se dočkáš... i jiných věcí...
pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před každým jídlem studovat tabulky...
Dítěti chutná krom jiného taky písek, žížaly, vajgly a psí žrádlo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Mᚠrecht, to v žádnejch tabulkách nenajdeš...
nebude jíst blivajzy od McDonald, když tam s ním nebudeme chodit.
Hahaha - a jak mu se svým liberálním přístupem vysvětlíš, až ti řekne, že "všechny děti" tam chodí, jen ono ne?
Tercilo
Tak to si absolutně nevyčítej, protože to, co se stalo, není Tvoje chyba. To spíš ukazuje na povahu Tvého muže.
Opravdu si myslíš, že když manželka odmítá sex (je-li zdravá), že si to "nemusí vyčítat"? Nemluvím teď o tom, že si Včeličky manžel našel milenku (nakonec mohl použít "náhradní způsob" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), ale asi bylo něco špatně na obou stranách, když s ním nechtěla spát.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#134 17. 9. 2008 7:58

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

už tu někdo psal. Dá "ochutnat" od všeho, a dítěti to nechutná, tudíž už to podruhý nechce.

Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, že tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.

tak jsi mě Martinko právě rozesmála - znám dítě (3,5 roku), které miluje pivo, napije se vína s colou a tvrdý taky ochutnává...
to že do něj jako do mimina ládovali omáčky ani nekomentuju...

a rodina nejsou žádný alkoholici, jen mi to přijde, že mají podobnej přístup jako ty...
takže, když mu to bude chutnat, budeš ho napájet pivem?

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#135 17. 9. 2008 8:44

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Hahaha - a jak mu se svým liberálním přístupem vysvětlíš, až ti řekne, že "všechny děti" tam chodí, jen ono ne?

big_smile tak na tohle mám odpověd...jednoduš mu řeknu, že ON není "všechny děti" wink...a ostatní děti mě "nezajímají"

myslím, že mu to osobnost nepokřiví, když ještě ve svách 8 letech nebyl u "Mekáče" wink

moje máma vždycky říkala...jsi hrozná, to ostatní děti...a já ji na to vždycky odpovídala...nejsem ostatní děti...

ted mám pocit, že je moooc ráda, že nejsem "ostatní děti " smile

Upravil(a) Heřmanka (17. 9. 2008 8:45)

Není tady

#136 17. 9. 2008 8:57

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

No Martinko, mᚠstejný přístup jako moje sestra. Neměla ještě dítě a když se k ní přibelhal můj 2 letý syn a sápal se po hrníčku s kávou, dala mu napít se slovy " když to chce, tak mu dám zkusit. On sám pozná jestli je to dobré nebo ne." Myslela jsem v ten moment, že jí zabiju.

Teď má dítě, které má 2 a 1/2 roku. Její syn vypije klidně půl sklinky piva (mu to přece chutná), na večeři jí lízátka a pije vodu z kaluže před domem (je přece očkovaný). Sestra ho dokonce nenaučila základy stravování, protože když malý jí, ona za nám pobíhá s talířem a lžičkou. Nevydrží ji chvilku sedět.
No psaní o její výchově by bylo asi za dlouho a já bych jí za to nejraději přetrhla sad 

Takže Martinko, dítě umí opravdu to, co ho ty naučíš. Také si od tebe bere vzor v jídle, pití atd. Všechno se učí po rodičích. Zkus o tom popřemýšlet wink

Není tady

#137 17. 9. 2008 9:04

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

helena napsal(a):

big_smile tak na tohle mám odpověd...jednoduš mu řeknu, že ON není "všechny děti" wink...a ostatní děti mě "nezajímají"

myslím, že mu to osobnost nepokřiví, když ještě ve svách 8 letech nebyl u "Mekáče" wink

moje máma vždycky říkala...jsi hrozná, to ostatní děti...a já ji na to vždycky odpovídala...nejsem ostatní děti...

ted mám pocit, že je moooc ráda, že nejsem "ostatní děti " smile

Holky ono je to prazvláštní. Moje obě děcka svého času nepozřeli nic, co neprošlo aspoň krabičkou od mekáče a dnes se tomuto zařízení vyhýbají tak širokým obloukem, že republika je jim malá. lol

Byl jsem ze synem teď ve světě a by je to pochodující effelova věž (jak výškou tak štíhlostí)  tak co spořádá jsem se i divil. Při toulkách krásnými městy jsme okolo Mekáče, Subway či KFC chodili a bylo tam sice narváno, lidma hlavně s děckama, ale raději jsme skončili v nějaké té Trattorii či Pizza baru, než v tomto řetězci stejně houbovitého a nevábně voňavého hovězího od Washingtonu po Moskvu a na kraj světa lol

Je pravdou, že ceny v mekáči jsou všude stejné, tady, ve Španělsku, Portugalsku Francii i jinde tak o pár centu "dražší" je pizza či salát v příjemnější Tratorii či Pizza baru a v pohodlnějším posezení i za méně lidí okolo mě smile

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#138 17. 9. 2008 9:05

majkafa
Host

Kuřátko napsal(a):

Takže Martinko, dítě umí opravdu to, co ho ty naučíš. Také si od tebe bere vzor v jídle, pití atd. Všechno se učí po rodičích. Zkus o tom popřemýšlet wink

Všechno ne. smile

#139 17. 9. 2008 9:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanko, na jednu stranu mᚠpravdu, taky jsem dětem nedala všechno, co chtěly, ale někdy je lepší (jako se vším) mu ten Mekáč dopřát aspoň jednou. Jo, není "ostatní", ale to, co my považujeme za prkotinu, jsou pro děti docela důležité věci. Už třeba jen proto, že nemusí od kamarádů poslouchat "Jé, tys ještě nebyl v Mekáči? Vy jsto socky?"

Není tady

#140 17. 9. 2008 9:13

Vanda
Host

Tak ještě malinkou poznámečku mimo téma: s tím běháním za dítětem je to fakt hrozný zlozvyk. Mně se osvědčilo, že dítě u jídla sedělo a jedlo. Když odběhlo, nebo nechtělo, dostalo až další pravidelné jídlo, a nic mezi tím...prostě když nechceš, nech být (teda pokud bylo zdravé). Takové ty argumenty, že do dítěte nacpem aspoň něco, když špatně jí (a to i třeba bonbony, hlavně aby něco snědlo), ty neberu. To dítě, co nechce jíst a "musí" se do něj horem dolem ládovat, jsem totiž byla já, a tak jsem na vlastní kůži věděla, že tahle strategie je špatná. Taky jsem dětem nandala spíš míň než víc, aby si radši přidaly, než aby jim zbývalo, už nemohly a dloubaly se v tom. Stejným způsobem je babička tchýně naučila na zeleninu, ona ji totiž měla ráda, takže když ofrňovaly, jejich porci si vyžádala a s chutí snědla, ony nabyly dojmu, o co skvělého se připravují...a doteď mají rády zeleninu. Takže tak.

#141 17. 9. 2008 9:14

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Heřmanko, na jednu stranu mᚠpravdu, taky jsem dětem nedala všechno, co chtěly, ale někdy je lepší (jako se vším) mu ten Mekáč dopřát aspoň jednou. Jo, není "ostatní", ale to, co my považujeme za prkotinu, jsou pro děti docela důležité věci. Už třeba jen proto, že nemusí od kamarádů poslouchat "Jé, tys ještě nebyl v Mekáči? Vy jsto socky?"

I ty jedna socko, ono mnohdy se v tom mekáči stravují vyše postavení než ony "socky".
Dle mě jde o hit sezóny, o reklamu atd. Bohužel reklama je dnes stavěna psychologicky, cíleně a vědomě rezentována na určitou vrstvu. Jo jsem pro, aby mekáč či KFC dělali reklamu, ale také aby tam napsaly, že už zaplatili tolik a tolik milionů za to, že na jejich reklamu naskočilo tolik lidí a jsou dnes "mrzáci".

Není tady

#142 17. 9. 2008 9:15

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vando, vidím to jako ty. Taky nechápu ty uhoněné maminky se lžičkami za dětmi, když ony si teď přeci musí hrát. Nevím u nás prostě bylo jídlo, tak se jedlo. Nechceš, fajn, nemusíš, jdi od stolu. Ale ne že za hodinu budeš škemrat, že mᚠhlad. nějak máma rozdělila 5 jídel během dne a to se nějak snědlo a pak si jdi lítat ven.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#143 17. 9. 2008 9:17

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Pisateli,
myslíš, něco jako v USA,kde žalují obézní lidi MC Donald, Starbuck a KFC, Burger King za to, že mají vysoký tlak a jsou obézní lollol

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#144 17. 9. 2008 9:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Vando, vidím to jako ty. Taky nechápu ty uhoněné maminky se lžičkami za dětmi, když ony si teď přeci musí hrát. Nevím u nás prostě bylo jídlo, tak se jedlo. Nechceš, fajn, nemusíš, jdi od stolu. Ale ne že za hodinu budeš škemrat, že mᚠhlad. nějak máma rozdělila 5 jídel během dne a to se nějak snědlo a pak si jdi lítat ven.

Klubko, Vando a další, já sám jsem úplně stejného názoru, tady mᚠv korýtku a jez, nechceš, nech být, ale už nic víc. Ono to v jednom okamžiku vypadá jak "vydírání", ale ve svém důsledku pak nikde nenacházím tu kus chleba tu kus salámu .... a i ta laskominka tomu děcku pak "udělá" větší radost, než když jí dostane jako "hlavní jídlo". Ono je mi jedno jestli to děcko nebo rodinka si dá k obědu párek s hranolkama kečupem a tatarkou tu a tam i hořticí, k tomu kus papriky a do mekáče jsou na "zákusek" a nebo klasiku vepřo knedlo zelo a pak zvládnou i ten mekáč (mezi námi z toho hambáče se moc nenají takže za 2-3 hoďky je tam znova. To raději půlmetrovou pizzu za 7 eur a je na den postaráno smile Hambáč v Mekáči stál 5.80 smile

Není tady

#145 17. 9. 2008 9:24

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Pisateli,
myslíš, něco jako v USA,kde žalují obézní lidi MC Donald, Starbuck a KFC, Burger King za to, že mají vysoký tlak a jsou obézní lollol

Tak nějak má zlatá a už to není jen za velkou louží, už jsou případy i ve Španělsku a Francii

Není tady

#146 17. 9. 2008 9:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

U nás to bylo taky tak - chceš/nechceš - jez/nejez a nezdá se, že by to miláčkům uškodilo. Kluk byl jako malý hodně "nejedlý", pak začal růst a současně žrát jak malej kůň, což mu zůstalo dodnes. Přitom si postavu drží (což mu nechutně závidím http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png). Když dospělý nemá hlad nebo chu, taky mu nikdo neříká "musíš", kdežto dětičky mají občas pra/rodiče snahu cpát jako husy. Ony hlady neumřou...

Není tady

#147 17. 9. 2008 9:39

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

JJ, taky syna do jídla nenutím. Jen většinou praktikuji "ještě 2x do pusy a pak můžeš jít".

No ale aby mi dítě u jídla běhalo nebo mu raději místo teplého dala brumíka a podobné nesmysly, se mi moc nelíbí. Největší vrchol je, když dostane do ruky suchý rohlík (protože je mamince zdechlo mu ho máznout alespoň máslem), maminka si ho posadí na klín a zapálí si u toho cigaretu. Ještě teď se mi ježí chlupy a bolí jazyk jak jsem ho měla rozkousaný, abych nic neřekla.

Není tady

#148 17. 9. 2008 9:41

lejontina
♥♥-----

Podle mě je dítě dítě a potřebuje pro vývin kvalitní stravu, tak jako mu nedám po obědě lahváče (i když já sama si ho dám), tak mu nebudu dávat hranolky...ale hlavně já se stravuju zdravě, takže...ale nechat dítě vyrůstat na párcích a hranolkách, je fakt děs...dětské tělo přece není popelnice, nemůžeš do dítě vrazit cokoliv, protože ono to chce...

"kdo hledá, najde. Kdo nehledá bude nalezen." Řekla klec a vyšla hledat ptáka.

Není tady

#149 17. 9. 2008 9:43

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Mezi námi, neměli bychom se vrátit k tématu? Já, by jsem takový ten jídelní asketa, mě občas stačí 2x do pusy smile (nejraději japonskou kuchyň), jsem dostal z téhle přednášky o "musíš Pepíčku papat abys Kadlíka přepral" hlad lol

Není tady

#150 17. 9. 2008 9:45

Svas
♥♥♥♥♥--

Já se vrátím k tématu. Včeličko, uznávám, že to dítě pro tebe musela být děsná šlupka, snažím si tu situaci představit. Ale hele, když se v sobě pohrabeš, není hlavním důvodem toho, že nesouhlasíš s tím, aby se s ním manžel vídal to, že by u toho vídal taky tu "slečnu"?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí