18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moná e Martinka počítá se zvídavostí dítěte...
Taky jsem nechala v tomto směru dost volnosti svému dítku, vařila jsem, co si řeklo ono, a dnes jí téměř vechno. Já toti sama nesnáím řeči o zdravém jídle, jednak proto, e jsem celá léta pracovala v potravinářském výzkumáku - take něco o tom vím, a protoe jsem si sama na sobě vyzkouela, e opravdu člověk má jíst to, na co má chu.
Kdy budu masař a budu se nutit do "zdravé" zeleniny, dostanu tak maximálně hnusnou náladu a budu protivná na ostatní . U jsem tu někde zmiňovala, e známá se iví výhradně "zdravou" zeleninou a lutěninami, nízkotučnými jogurty a nechutnými suchými suenkami, slazené limonády nedejboe s bublinkami ani nezná - a má rakovinu!!, take - já bych dala spí na ty nae pocity a chutě, ne na doporučení odborníků, za čím stejně stojí větinou výrobce.
On toti ádný laboratorní rozbor není konečný - jednu dobu nebylo povaováno za zdravé máslo, propagovalo se sádlo (proč asi), pak se to otočilo a zase se ocitlo na výsluní trhu máslo..
To by se člověk umlátil, kdyby měl stopovat, co je momentálně bráno za zdravé , ale je fakt, e mnozí lidé tím ztrácejí hodně svého cenného ivotního času.
Nharte, jak jsi myslela na Martinku tu otázku kečupu a..? Nadváha rozhodně není záleitostí poívání kečupu , ale tím, kolik dalích jídel se sní.
Kdepak, bramboráčky a slanina u mě vedou, a to mám celý ivot skoro podváhu. Není důleité, co jíme, ale kolik toho jíme. V tom to je. Nikdy jsem do sebe nedostala 4 knedlíky, a to je tak 2-3x týdně k obědu mám.
Ovoce neobsahuje skoro ádný vitamín C, protoe dovezené dozrává ve zdejích chladírnách v řízené atmosféře. Zelenina má tolik dusičnanů, e by se někdo divil. Maso - kadý druh má "svoje - od ptačí chřipky, přes červenku prasat a po ílenství ubohých krav a samozřejmě krmení antibiotickými směsmi nám pak dělá paseku v naí imunitě.
Mimochodem, údaje na obalech instantních potravin nejsou vdy pravdivé - vím to , take doslova lituji svoji příbuznou, která stráví v obchodě hodinu na to, aby si vybrala 3 "nezávadné" věci, poté, co (naprosto zbytečně a za neustálého přehazování brýlí ) přelutí na obalu obsah sáčku. e je obézní, to bych sem snad ani psát neměla .
Potravin je nadbytek, to je fakt, ale bohuel doba (zákazníci) vyaduje hodně trvanlivých výrobků, tak se potom nedivme, e výrobci do nich přidávají konzervanty - jenom nám plní přání. A málokdo má čas a podmínky si doma chovat zdravé králíky, e...
Omlouvám se za , ale já jsem musela. Těm lidem, kteří si "pečlivě" podle propagovaných "zdravotních měřítek" vybírají stravu a počítají kalorie, se "směju".
Upravil(a) Tercila (16. 9. 2008 19:34)
Není tady
Včeličko, to je mi upřímně líto, e musí řeit takovou nepříjemnou věc.
Tipla bych si, e to vecko chce čas, abys zpracovala emoce a vůbec vechno, co s tím souvisí.
Psalas:
"Vím, e na tom vem co se stalo mám vinu hlavně asi já, protoe jsem ho odmítala tenkrát v posteli a tak přilo to co přijít muselo. Milenka."
Tak to si absolutně nevyčítej, protoe to, co se stalo, není Tvoje chyba. To spí ukazuje na povahu Tvého mue.
"Řekl jí tehdy, e je svobodný a ona si zřejmě myslela, e kdy otěhotní, e si ji vezme a tak si to tak zařídila."
A teď se Ti omlouvám, ale zeptám se nehezky: TOHOTO chlapa Ty miluje????
Hmmm...
Upravil(a) Tercila (16. 9. 2008 19:47)
Není tady
K tématu:
Za daných okolností, to mohlo dopadnout pro včeličku jetě mnohem hůř...
Manel zjistiví e jeho milenka čeká dítě, se mohl s včeličkou rozvést a ít s novou rodinou.
Take vlastně to jetě tak "nejhorí" není :-)
Není tady
to je relativní, co je v tomto případě hůř nebo líp ... jistě jak říká Martinka by to mohlo dopadnout tak, e by se odklonil od původní rodiny a el za tou druhou .Je jen otázka, jak by tohle včelička zvládala. Bylo by jí líp ? Hůř? Já sama za sebe můu říct, e by mi on jako chlap neimponoval, jak říká Tercila ...lhal té milence - tj. v podstatě z ní udělal stejně neastnou bytost jako je včelička, lhal včeličce- podváděl ji ...a teď ? Jen aby byl doma klid, tak se ani neodváí zajímat o svý dítě .... No ... charakter...
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 20:09)
Není tady
Tercila napsal(a):
Moná e Martinka počítá se zvídavostí dítěte...
Taky jsem nechala v tomto směru dost volnosti svému dítku, vařila jsem, co si řeklo ono, a dnes jí téměř vechno. Já toti sama nesnáím řeči o zdravém jídle, jednak proto, e jsem celá léta pracovala v potravinářském výzkumáku - take něco o tom vím, a protoe jsem si sama na sobě vyzkouela, e opravdu člověk má jíst to, na co má chu.
Kdy budu masař a budu se nutit do "zdravé" zeleniny, dostanu tak maximálně hnusnou náladu a budu protivná na ostatní . U jsem tu někde zmiňovala, e známá se iví výhradně "zdravou" zeleninou a lutěninami, nízkotučnými jogurty a nechutnými suchými suenkami, slazené limonády nedejboe s bublinkami ani nezná - a má rakovinu!!, take - já bych dala spí na ty nae pocity a chutě, ne na doporučení odborníků, za čím stejně stojí větinou výrobce.
On toti ádný laboratorní rozbor není konečný - jednu dobu nebylo povaováno za zdravé máslo, propagovalo se sádlo (proč asi), pak se to otočilo a zase se ocitlo na výsluní trhu máslo..
To by se člověk umlátil, kdyby měl stopovat, co je momentálně bráno za zdravé , ale je fakt, e mnozí lidé tím ztrácejí hodně svého cenného ivotního času.
Nharte, jak jsi myslela na Martinku tu otázku kečupu a..? Nadváha rozhodně není záleitostí poívání kečupu , ale tím, kolik dalích jídel se sní.
Kdepak, bramboráčky a slanina u mě vedou, a to mám celý ivot skoro podváhu. Není důleité, co jíme, ale kolik toho jíme. V tom to je. Nikdy jsem do sebe nedostala 4 knedlíky, a to je tak 2-3x týdně k obědu mám.
Ovoce neobsahuje skoro ádný vitamín C, protoe dovezené dozrává ve zdejích chladírnách v řízené atmosféře. Zelenina má tolik dusičnanů, e by se někdo divil. Maso - kadý druh má "svoje - od ptačí chřipky, přes červenku prasat a po ílenství ubohých krav a samozřejmě krmení antibiotickými směsmi nám pak dělá paseku v naí imunitě.
Mimochodem, údaje na obalech instantních potravin nejsou vdy pravdivé - vím to , take doslova lituji svoji příbuznou, která stráví v obchodě hodinu na to, aby si vybrala 3 "nezávadné" věci, poté, co (naprosto zbytečně a za neustálého přehazování brýlí ) přelutí na obalu obsah sáčku. e je obézní, to bych sem snad ani psát neměla .
Potravin je nadbytek, to je fakt, ale bohuel doba (zákazníci) vyaduje hodně trvanlivých výrobků, tak se potom nedivme, e výrobci do nich přidávají konzervanty - jenom nám plní přání. A málokdo má čas a podmínky si doma chovat zdravé králíky, e...
Omlouvám se za , ale já jsem musela. Těm lidem, kteří si "pečlivě" podle propagovaných "zdravotních měřítek" vybírají stravu a počítají kalorie, se "směju".
Tercilo ani já nejsem výivový fanatik, ale prostě trvám na tom, e některý jídla jsou pro dětskej organismus nevhodná právě proto, e je to jetě rostoucí nedovyvinutý dítě.Take to, co zpracují játra a ledviny dospělýho, nemusí ty dětský pobrat ... Váně si nemyslím, e by dítě trpělo tím, e něco ochutná a dozraje.... ale je to ....
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 20:09)
Není tady
Amriana: "ale prostě trvám na tom, e některý jídla jsou pro dětskej organismus nevhodná "
Jojo, samozřejmě, nic se nemá přehánět. Nic. Ani dopřávání, ani odepírání určitých jídel.
Není tady
Čau Terci,
tady ale přeci nejde o nějaké úchylné počítání kalorií (počítat kalorie je úplně na nic), ale o to, e není důvod dětem dávat párky a hranole. Kečup je vedlejí, ale z toho co Marti říkala celkově mi přijde, e její pohled na jídlo je nerozumnej. Souhlasím, e spousta "zdravých", tedy módních potravin je jen tlučka na peníze, to ale nemění nic na podstatě věci. Problém lidí s nadváhou není vdy v tom, e by jedli moc. Často jí světedivse málo, jsou to chroničtí dietáři, ale mají naprosto patnou skladbu. Já vidím zcela odstraující případy dětí- ony taky nejsou zatím obézní, ale na co jim rodiče zadělávají za problémy po čtyřítce... Protoe a po té se často začnou projevovat následky celého tohohle parádního ivotního stylu.
Jinak jsi perfektní, e jsi dceří vařila, o co si řekla, a e má celý ivot podváhu. O tobě bych si vůbec nedovolila pochybovat.
Není tady
Martinko, vak se dočká... i jiných věcí...
pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před kadým jídlem studovat tabulky...
Dítěti chutná krom jiného taky písek, íaly, vajgly a psí rádlo... Má recht, to v ádnejch tabulkách nenajde...
nebude jíst blivajzy od McDonald, kdy tam s ním nebudeme chodit.
Hahaha - a jak mu se svým liberálním přístupem vysvětlí, a ti řekne, e "vechny děti" tam chodí, jen ono ne?
Tercilo
Tak to si absolutně nevyčítej, protoe to, co se stalo, není Tvoje chyba. To spí ukazuje na povahu Tvého mue.
Opravdu si myslí, e kdy manelka odmítá sex (je-li zdravá), e si to "nemusí vyčítat"? Nemluvím teď o tom, e si Včeličky manel nael milenku (nakonec mohl pouít "náhradní způsob" ), ale asi bylo něco patně na obou stranách, kdy s ním nechtěla spát.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
u tu někdo psal. Dá "ochutnat" od veho, a dítěti to nechutná, tudí u to podruhý nechce.
Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, e tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.
tak jsi mě Martinko právě rozesmála - znám dítě (3,5 roku), které miluje pivo, napije se vína s colou a tvrdý taky ochutnává...
to e do něj jako do mimina ládovali omáčky ani nekomentuju...
a rodina nejsou ádný alkoholici, jen mi to přijde, e mají podobnej přístup jako ty...
take, kdy mu to bude chutnat, bude ho napájet pivem?
Není tady
helena napsal(a):
Hahaha - a jak mu se svým liberálním přístupem vysvětlí, a ti řekne, e "vechny děti" tam chodí, jen ono ne?
tak na tohle mám odpověd...jednodu mu řeknu, e ON není "vechny děti" ...a ostatní děti mě "nezajímají"
myslím, e mu to osobnost nepokřiví, kdy jetě ve svách 8 letech nebyl u "Mekáče"
moje máma vdycky říkala...jsi hrozná, to ostatní děti...a já ji na to vdycky odpovídala...nejsem ostatní děti...
ted mám pocit, e je moooc ráda, e nejsem "ostatní děti "
Upravil(a) Heřmanka (17. 9. 2008 8:45)
Není tady
No Martinko, má stejný přístup jako moje sestra. Neměla jetě dítě a kdy se k ní přibelhal můj 2 letý syn a sápal se po hrníčku s kávou, dala mu napít se slovy " kdy to chce, tak mu dám zkusit. On sám pozná jestli je to dobré nebo ne." Myslela jsem v ten moment, e jí zabiju.
Teď má dítě, které má 2 a 1/2 roku. Její syn vypije klidně půl sklinky piva (mu to přece chutná), na večeři jí lízátka a pije vodu z kalue před domem (je přece očkovaný). Sestra ho dokonce nenaučila základy stravování, protoe kdy malý jí, ona za nám pobíhá s talířem a ličkou. Nevydrí ji chvilku sedět.
No psaní o její výchově by bylo asi za dlouho a já bych jí za to nejraději přetrhla
Take Martinko, dítě umí opravdu to, co ho ty naučí. Také si od tebe bere vzor v jídle, pití atd. Vechno se učí po rodičích. Zkus o tom popřemýlet
Není tady
Heřmanka napsal(a):
helena napsal(a):
Hahaha - a jak mu se svým liberálním přístupem vysvětlí, a ti řekne, e "vechny děti" tam chodí, jen ono ne?tak na tohle mám odpověd...jednodu mu řeknu, e ON není "vechny děti" ...a ostatní děti mě "nezajímají"
myslím, e mu to osobnost nepokřiví, kdy jetě ve svách 8 letech nebyl u "Mekáče"
moje máma vdycky říkala...jsi hrozná, to ostatní děti...a já ji na to vdycky odpovídala...nejsem ostatní děti...
ted mám pocit, e je moooc ráda, e nejsem "ostatní děti "
Holky ono je to prazvlátní. Moje obě děcka svého času nepozřeli nic, co neprolo aspoň krabičkou od mekáče a dnes se tomuto zařízení vyhýbají tak irokým obloukem, e republika je jim malá.
Byl jsem ze synem teď ve světě a by je to pochodující effelova vě (jak výkou tak tíhlostí) tak co spořádá jsem se i divil. Při toulkách krásnými městy jsme okolo Mekáče, Subway či KFC chodili a bylo tam sice narváno, lidma hlavně s děckama, ale raději jsme skončili v nějaké té Trattorii či Pizza baru, ne v tomto řetězci stejně houbovitého a nevábně voňavého hovězího od Washingtonu po Moskvu a na kraj světa
Je pravdou, e ceny v mekáči jsou vude stejné, tady, ve panělsku, Portugalsku Francii i jinde tak o pár centu "draí" je pizza či salát v příjemnějí Tratorii či Pizza baru a v pohodlnějím posezení i za méně lidí okolo mě
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Take Martinko, dítě umí opravdu to, co ho ty naučí. Také si od tebe bere vzor v jídle, pití atd. Vechno se učí po rodičích. Zkus o tom popřemýlet
Vechno ne.
Heřmanko, na jednu stranu má pravdu, taky jsem dětem nedala vechno, co chtěly, ale někdy je lepí (jako se vím) mu ten Mekáč dopřát aspoň jednou. Jo, není "ostatní", ale to, co my povaujeme za prkotinu, jsou pro děti docela důleité věci. U třeba jen proto, e nemusí od kamarádů poslouchat "Jé, tys jetě nebyl v Mekáči? Vy jsto socky?"
Není tady
Tak jetě malinkou poznámečku mimo téma: s tím běháním za dítětem je to fakt hrozný zlozvyk. Mně se osvědčilo, e dítě u jídla sedělo a jedlo. Kdy odběhlo, nebo nechtělo, dostalo a dalí pravidelné jídlo, a nic mezi tím...prostě kdy nechce, nech být (teda pokud bylo zdravé). Takové ty argumenty, e do dítěte nacpem aspoň něco, kdy patně jí (a to i třeba bonbony, hlavně aby něco snědlo), ty neberu. To dítě, co nechce jíst a "musí" se do něj horem dolem ládovat, jsem toti byla já, a tak jsem na vlastní kůi věděla, e tahle strategie je patná. Taky jsem dětem nandala spí míň ne víc, aby si radi přidaly, ne aby jim zbývalo, u nemohly a dloubaly se v tom. Stejným způsobem je babička tchýně naučila na zeleninu, ona ji toti měla ráda, take kdy ofrňovaly, jejich porci si vyádala a s chutí snědla, ony nabyly dojmu, o co skvělého se připravují...a doteď mají rády zeleninu. Take tak.
helena napsal(a):
Heřmanko, na jednu stranu má pravdu, taky jsem dětem nedala vechno, co chtěly, ale někdy je lepí (jako se vím) mu ten Mekáč dopřát aspoň jednou. Jo, není "ostatní", ale to, co my povaujeme za prkotinu, jsou pro děti docela důleité věci. U třeba jen proto, e nemusí od kamarádů poslouchat "Jé, tys jetě nebyl v Mekáči? Vy jsto socky?"
I ty jedna socko, ono mnohdy se v tom mekáči stravují vye postavení ne ony "socky".
Dle mě jde o hit sezóny, o reklamu atd. Bohuel reklama je dnes stavěna psychologicky, cíleně a vědomě rezentována na určitou vrstvu. Jo jsem pro, aby mekáč či KFC dělali reklamu, ale také aby tam napsaly, e u zaplatili tolik a tolik milionů za to, e na jejich reklamu naskočilo tolik lidí a jsou dnes "mrzáci".
Není tady
Vando, vidím to jako ty. Taky nechápu ty uhoněné maminky se ličkami za dětmi, kdy ony si teď přeci musí hrát. Nevím u nás prostě bylo jídlo, tak se jedlo. Nechce, fajn, nemusí, jdi od stolu. Ale ne e za hodinu bude kemrat, e má hlad. nějak máma rozdělila 5 jídel během dne a to se nějak snědlo a pak si jdi lítat ven.
Není tady
Pisateli,
myslí, něco jako v USA,kde alují obézní lidi MC Donald, Starbuck a KFC, Burger King za to, e mají vysoký tlak a jsou obézní
Není tady
Klubko napsal(a):
Vando, vidím to jako ty. Taky nechápu ty uhoněné maminky se ličkami za dětmi, kdy ony si teď přeci musí hrát. Nevím u nás prostě bylo jídlo, tak se jedlo. Nechce, fajn, nemusí, jdi od stolu. Ale ne e za hodinu bude kemrat, e má hlad. nějak máma rozdělila 5 jídel během dne a to se nějak snědlo a pak si jdi lítat ven.
Klubko, Vando a dalí, já sám jsem úplně stejného názoru, tady má v korýtku a jez, nechce, nech být, ale u nic víc. Ono to v jednom okamiku vypadá jak "vydírání", ale ve svém důsledku pak nikde nenacházím tu kus chleba tu kus salámu .... a i ta laskominka tomu děcku pak "udělá" větí radost, ne kdy jí dostane jako "hlavní jídlo". Ono je mi jedno jestli to děcko nebo rodinka si dá k obědu párek s hranolkama kečupem a tatarkou tu a tam i hořticí, k tomu kus papriky a do mekáče jsou na "zákusek" a nebo klasiku vepřo knedlo zelo a pak zvládnou i ten mekáč (mezi námi z toho hambáče se moc nenají take za 2-3 hoďky je tam znova. To raději půlmetrovou pizzu za 7 eur a je na den postaráno Hambáč v Mekáči stál 5.80
Není tady
Klubko napsal(a):
Pisateli,
myslí, něco jako v USA,kde alují obézní lidi MC Donald, Starbuck a KFC, Burger King za to, e mají vysoký tlak a jsou obézní
Tak nějak má zlatá a u to není jen za velkou louí, u jsou případy i ve panělsku a Francii
Není tady
U nás to bylo taky tak - chce/nechce - jez/nejez a nezdá se, e by to miláčkům ukodilo. Kluk byl jako malý hodně "nejedlý", pak začal růst a současně rát jak malej kůň, co mu zůstalo dodnes. Přitom si postavu drí (co mu nechutně závidím ). Kdy dospělý nemá hlad nebo chu, taky mu nikdo neříká "musí", kdeto dětičky mají občas pra/rodiče snahu cpát jako husy. Ony hlady neumřou...
Není tady
JJ, taky syna do jídla nenutím. Jen větinou praktikuji "jetě 2x do pusy a pak můe jít".
No ale aby mi dítě u jídla běhalo nebo mu raději místo teplého dala brumíka a podobné nesmysly, se mi moc nelíbí. Největí vrchol je, kdy dostane do ruky suchý rohlík (protoe je mamince zdechlo mu ho máznout alespoň máslem), maminka si ho posadí na klín a zapálí si u toho cigaretu. Jetě teď se mi jeí chlupy a bolí jazyk jak jsem ho měla rozkousaný, abych nic neřekla.
Není tady
Podle mě je dítě dítě a potřebuje pro vývin kvalitní stravu, tak jako mu nedám po obědě lahváče (i kdy já sama si ho dám), tak mu nebudu dávat hranolky...ale hlavně já se stravuju zdravě, take...ale nechat dítě vyrůstat na párcích a hranolkách, je fakt děs...dětské tělo přece není popelnice, nemůe do dítě vrazit cokoliv, protoe ono to chce...
Není tady
Mezi námi, neměli bychom se vrátit k tématu? Já, by jsem takový ten jídelní asketa, mě občas stačí 2x do pusy (nejraději japonskou kuchyň), jsem dostal z téhle přednáky o "musí Pepíčku papat abys Kadlíka přepral" hlad
Není tady
Já se vrátím k tématu. Včeličko, uznávám, e to dítě pro tebe musela být děsná lupka, snaím si tu situaci představit. Ale hele, kdy se v sobě pohrabe, není hlavním důvodem toho, e nesouhlasí s tím, aby se s ním manel vídal to, e by u toho vídal taky tu "slečnu"?
Není tady