27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Nharte napsal(a):
Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.
Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli rát rodiče.Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, take pardon.
Ty nemá rád párky a hranolky? (Doma usmaený, ne z hospody) :-)
To bysme měli doma dřív "rozvod" ne bysme to přestali jíst :-)Rada
Hranolky bleeeee
A 99% parkov na ceskom trhu (na slovenskom bohuzial 99,9%) su len blitky v crievku.
No dobře, jde spí o hranolky, ty párky zas tak často nejíme... Napsala jsem to spolu, protoe to taky dřív spolu padlo... Take párky můeme v podstatě vypustit, větinou jíme libové kuřecí maso :-) A hranolky. Doma usmaené. NE na přepáleném oleji!!!
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Amriana napsal(a):
Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říká ... Přece pokud chci být natolik čestná, e nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, e prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neukodila na zdraví.Vdy fyziologie a stavba zaívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná ne u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, kdy já batím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, e tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dá ciucnout vínka, kdy prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??Proč ne? Jednou si cucne a podruhý chtít nebude, protoe mu to nebude chutnat. Jak u tu někdo psal. Dá "ochutnat" od veho, a dítěti to nechutná, tudí u to podruhý nechce.
Ne, nebudu tak pokrytecká, e dítě zavřu do pokojíčku a budu se ládovat sama s manelem... budu jíst co sama budu chtít, a pokud to bude chtít jíst i dítě (ne e mu to budu cpát proti jeho vůli), tak proč by si nedalo s náma.
Mám prostě jiný názory na výchovu :-)
Já mám z dětství sama dost toho "tohle nesmí", "tohle není pro Tebe"... dítě takhle týrat nebudu :-)
Nevhodné... hm... pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před kadým jídlem studovat tabulky... No to u je jiné téma.
Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, e tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.
Není to jednoduí ne studovat kníky o zdravé výivě? :-)
Jo a víno - přítel je absolutní abstinent a kvůli tomu ani já doma nepiju. (Pokud vůbec piju, tak jednou za 1/2 roku skleničku, dvě). Take alkohol u nás dítě asi nedostane :-)
Protoe i kdy Ti neupírám právo na to vychovávat dítě podle sebe ... tak prostě neuhádá, e dítě není zmenenej dospělej a jeho orgány pracují prostě jinak ne ty Tvoje ... to prostě tak je.A jednoduí to není ... je to POHODLNÝ to co mi tu říká a to je rozdíl.
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:34)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Ty nemá rád párky a hranolky? (Doma usmaený, ne z hospody) :-)
To bysme měli doma dřív "rozvod" ne bysme to přestali jíst :-)Rada
Hranolky bleeeee
A 99% parkov na ceskom trhu (na slovenskom bohuzial 99,9%) su len blitky v crievku.No dobře, jde spí o hranolky, ty párky zas tak často nejíme... Napsala jsem to spolu, protoe to taky dřív spolu padlo... Take párky můeme v podstatě vypustit, větinou jíme libové kuřecí maso :-) A hranolky. Doma usmaené. NE na přepáleném oleji!!!
Proč by ses nemohla na nějaký tři roky vzdát dočasně hranolek, kdy teda ta spravedlnost vůči dítěti ???
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:43)
Není tady
Marti, ale přeci nechce v dítěti vypěstovat dětskou obezitu? Co je bohuel prostě problém těch Mc Donaldů atd.
já jsem teda taky spíe pro domácí svačiny a nějak tam vrazit tu zeleninu.
Mám těstí e párky, hranolky, majolku, lehačku nemusím. Já si fakt pochutnám na zelenině a těstovinách. Jo horí to bude s tím sladkým. A maminku uvidí, jak do sebe vsune u televizních novin 3 kousky medovníku, tak to neokecám
Upravil(a) Klubko (16. 9. 2008 16:35)
Není tady
Moje dieta hranolky neznasa (lebo su z brambor).
Zato miluje nastruhanu cervenu repu a mrkvu s jogurtom
Není tady
Amriana napsal(a):
Protoe i kdy Ti neupírám právo na to vychovávat dítě podle sebe ... tak prostě neuhádá, e dítě není zmenenej dospělej a jeho orgány pracují prostě jinak ne Ty Tvoje ... to prostě tak je.A jednoduí to není ... je to POHODLNÝ to co mi tu říká a to je rozdíl.
Pohodlný - ano, souhlasím. JE to pohodlný.
Ano, má pravdu, dítě funguje jinak. Důvěřuju dítěti, e samo pozná, na co má chu... tak e to jíst můe!!! Ne ho my dospělí zmateme tím, "tohle můe" a "tohle nemůe". Dítě má instinkty dobré, ne mu je zničíme... zřejmě nejpozdějc kdy jde do koly. A kdy "musí" jít co mu dají v jídelně :-)
Já neříkám, e dítě MUSÍ jíst vechno co dospělí. Ale ve chvíli, kdy dospělí něco jedí, dítě to chce jíst taky a CHUTNÁ mu to, tak mi neříkej, e to pro něj není.
Pokud má dobré instinkty, ty samy mu řeknou, co je pro něj dobré.
A neříkej, e dítě je "blbý" a neví, co je pro něj dobrý :-)
Moná to zná sama... někdy má chu na to, a jindy zase na ono... Tělo si umí samo říct...
Nemá cenu dál rozvádět debatu o jídle. Vdy, jak to bylo v předchozích staletích a tisíciletích? Dítě bylo kojené co nejdýl, a pak pomalu začlo jíst to samé, co dospělí. Protoe nic jinýho k dispozici nebylo!!! A bylo to tak dobře. To a tahle společnost z toho dělá stranou vědu. Tečka. Víc u o jídle nediskutuju.
Není tady
Klubko napsal(a):
Marti, ale přeci nechce v dítěti vypěstovat dětskou obezitu? Co je bohuel prostě problém těch Mc Donaldů atd.
já jsem teda taky spíe pro domácí svačiny a nějak tam vrazit tu zeleninu.
Mám těstí e párky, hranolky, majolku, lehačku nemusím. Já si fakt pochutnám na zelenině a těstovinách. Jo horí to bude s tím sladkým. A maminku uvidí, jak do sebe vsune u televizních novin 3 kousky medovníku, tak to neokecám
Klubko, tady to vypadá, e jíme JENOM hranolky... skutečnost je taková, e vaříme HLAVNĚ TĚSTOVINY :-)
Zeleninu, ovoce, tvaroh, mlíko, chleba atd. známe taky :-)
Spí jde o princip. Ale to jsme se od tématu dostali hodně daleko.
Původní mylenka - není patné, kdy otcové občas dítě nakrmí párkem a hranolkama... a není to důvod, aby jim mámy zakazovaly se s dětma stýkat.
Není tady
Oxi napsal(a):
Zato miluje nastruhanu cervenu repu a mrkvu s jogurtom
Ty nejí brambory? To je dietní chyba? :-)
Není tady
Klubko napsal(a):
A maminku uvidí, jak do sebe vsune u televizních novin 3 kousky medovníku, tak to neokecám
To ne :-) U nás jí víc sladkého přítel, tak to taky neokecáme
Není tady
Marti, teď ti fakt budu oponovat. Ano dítě vycítí co je pro ně dobré. Dobrá je zmzka od mekáče,hranolky, hambáč, cola atd. Prostě ono neví co je dobré a co ne. Věř mi, e Čr se dostala hodně do popředí s dětskou obezitou.
Dítě má dobré spalování ale děti jsou línějí. Nevím jak jsme to dělali my. Já byla třeba furt venku, na tancování atd. Dnes asi děcka více tíhnout k sezení, klidu. Dokonce jsem se dozvěděla novinu, e kdo ve kole cvičí je za blaba. Viz poznámka mé kamarádky Učitelky ANJ a TV. Na druhém stupni jsou líní jako vi.
V rodině,kde od malička oupnou něco zdravého dítěti, tak ono to skutečně převezme do svých stravovacích návyků. Třeba moje babička ač mě rozmazlovala jinak, mi ke svačině strouhala jablko s mrkví, jablko s červenou řepou, ovocné koktejly, tvarůky s ovocem atd. Milovala jsem to, protoe to vdy udělal dobré a čerstvé: Dodnes kdy se mě zeptá, co mám na sváču, tak něco podobného.
To jak naučí dítě jíst ty, tak to si přenese do dospělosti a kolik tukových buněk získá v dětstí, tolik jich bude mít dál v dospělosti. To je prostě opravdu fyziognomie člověka a spalovací reim. (klidně dám odkaz na skripta). to ví, jak bývalá anorektička mám fakt ve výivě jasno:)
hele, aby bylo jasné, tak nejsem pro,aby se dětem striktně zakazovalo sladké, čokoláda, občas něco smaeného. Ale je to vyjímka. Nemělo být to být v základě pyramidy výivy dítěte. Asi jako matka bych nechtěla dítěti píchat inzulín v pěti letech, protoe má dětský diabetes,e?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Oxi napsal(a):
Zato miluje nastruhanu cervenu repu a mrkvu s jogurtomTy nejí brambory? To je dietní chyba? :-)
diea, nie dieta
Není tady
Klubko napsal(a):
Marti, teď ti fakt budu oponovat. Ano dítě vycítí co je pro ně dobré. Dobrá je zmzka od mekáče,hranolky, hambáč, cola atd. Prostě ono neví co je dobré a co ne. Věř mi, e Čr se dostala hodně do popředí s dětskou obezitou.
Dítě má dobré spalování ale děti jsou línějí. Nevím jak jsme to dělali my. Já byla třeba furt venku, na tancování atd. Dnes asi děcka více tíhnout k sezení, klidu. Dokonce jsem se dozvěděla novinu, e kdo ve kole cvičí je za blaba. Viz poznámka mé kamarádky Učitelky ANJ a TV. Na druhém stupni jsou líní jako vi.
V rodině,kde od malička oupnou něco zdravého dítěti, tak ono to skutečně převezme do svých stravovacích návyků. Třeba moje babička ač mě rozmazlovala jinak, mi ke svačině strouhala jablko s mrkví, jablko s červenou řepou, ovocné koktejly, tvarůky s ovocem atd. Milovala jsem to, protoe to vdy udělal dobré a čerstvé: Dodnes kdy se mě zeptá, co mám na sváču, tak něco podobného.
To jak naučí dítě jíst ty, tak to si přenese do dospělosti a kolik tukových buněk získá v dětstí, tolik jich bude mít dál v dospělosti. To je prostě opravdu fyziognomie člověka a spalovací reim. (klidně dám odkaz na skripta). to ví, jak bývalá anorektička mám fakt ve výivě jasno:)
hele, aby bylo jasné, tak nejsem pro,aby se dětem striktně zakazovalo sladké, čokoláda, občas něco smaeného. Ale je to vyjímka. Nemělo být to být v základě pyramidy výivy dítěte. Asi jako matka bych nechtěla dítěti píchat inzulín v pěti letech, protoe má dětský diabetes,e?
Bere mě za slovo :-) Ale to je dobře.
Nepopírám, e dítě se učí jíst od rodičů... a asi nebude pít kolu, kdy ji doma nebudeme mít. A nebude jíst blivajzy od McDonald, kdy tam s ním nebudeme chodit.
Mylenka která zapadla je taková: dokud bude dítěti stačit mat. mlíko - bude pít mlíko. A mu stačit nebude, začne pomalu jíst to co rodiče - to co zvládne, bude mu chutnat a bude chtít. Třeba mně dětský přesnídávky ve skleničce chutnají moc :-) A přítel miluje ovocný tvarohy. To dítěti neublíí.
Ale nejsem zastáncem pravidelně vařit pro dítě jiný jídlo a pro dospělý taky jiný...
Moná rozmixovat protoe to nerozkoue nebo tak něco, to jo...
Není tady
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Oxi napsal(a):
Zato miluje nastruhanu cervenu repu a mrkvu s jogurtomTy nejí brambory? To je dietní chyba? :-)
diea, nie dieta
Aha... dítě :-)
Take - Tvoje dítě nejí brambory? Nechutnají nebo proč?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Amriana napsal(a):
Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říká ... Přece pokud chci být natolik čestná, e nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, e prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neukodila na zdraví.Vdy fyziologie a stavba zaívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná ne u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, kdy já batím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, e tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dá ciucnout vínka, kdy prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??Proč ne? Jednou si cucne a podruhý chtít nebude, protoe mu to nebude chutnat. Jak u tu někdo psal. Dá "ochutnat" od veho, a dítěti to nechutná, tudí u to podruhý nechce.
Ne, nebudu tak pokrytecká, e dítě zavřu do pokojíčku a budu se ládovat sama s manelem... budu jíst co sama budu chtít, a pokud to bude chtít jíst i dítě (ne e mu to budu cpát proti jeho vůli), tak proč by si nedalo s náma.
Mám prostě jiný názory na výchovu :-)
Já mám z dětství sama dost toho "tohle nesmí", "tohle není pro Tebe"... dítě takhle týrat nebudu :-)
Nevhodné... hm... pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před kadým jídlem studovat tabulky... No to u je jiné téma.
Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, e tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.
Není to jednoduí ne studovat kníky o zdravé výivě? :-)
Jo a víno - přítel je absolutní abstinent a kvůli tomu ani já doma nepiju. (Pokud vůbec piju, tak jednou za 1/2 roku skleničku, dvě). Take alkohol u nás dítě asi nedostane :-)
Prepáč, Martinka, ale keby si deti nekontrolovane SAMY vyberali jedlo, nepoznali by zeleninu a ili by len na hambáčoch a hranolkách(hlavne ak sa k nim dávajú aj figúrky). Ja som za kompromis. Sama rozmýža nad tým, čo zjem, vysvetli decku, e na niektoré veci má naozaj čas, a vybera vdy to menie zlo. Je rozdiel medzi 7-ročným deckom, čo si dá VÝNIMOČNE hranolky a medzi ročným deckom, ktoré dostane krčmový gulá spolu s rodičmi(divela som na vlasnté bužvy!). Ale za zverstvo do babičiek(sorry, babičky) povaujem napcha alergické diea čokoládou či dokonca oriekami, ak viem, e je na ne alergické
. Opä príklad zo ivota, videla som potom to diea vyhádzané
a opuchnuté a za toto by som fakt ZABÍJALA. Akonáhle troku dostalo rozum, samo sa naučilo odmieta babičkine "dobroty" a neskôr vyhlásilo, e babička je čudná.
Není tady
Okrem toho - moja neter cca od dvoch rokov(dovtedy bola preváne kojená) INTUITÍVNE vyberá mäso a "čekup"=kečup. Otázka znie, KDE by si inutitívne vybrala, keď im ho v kôlke ani kedysi jasliach nedávajú - jasné, ocko si ho leje do vetkého okrem palaciniek. Nikto jej ho z rúk netrhá, ale občas u (s mojimi rodičmi, t.j. jej starými rodičmi) krútime hlavmai, či to nepreháňa.
Inak, Klubi, ja som diea kŕmené ovocím (okrem iného teda, u nás bola hojnso vetkého), ale dnes tomu veža nedám. Nemám rada ovocie, podobne ako môj otec. Take mono niečo je dané akosi geneticky alebo tak. Zelenina je iná pieseň, tú mám radej ako on a zjem jej dos, dačo surové a hodne varené či dusené.... Ale súhlasím, e návyky z detstva majú svoju silu - hlavne zlozvyky - a je zbytočné zarába decku na problémy. Iná vec je, e ak sa ocko hrá na rodiča raz za mesiac, maximálne dieau vnukne, e "jedálenské zlozvyky" sú spôsobom, ako oslávi niečo výnimočné, nič viac a nič menej.
Není tady
Kečup miluju :-) Dávám si ho na vechno co jde... :-) Take je jasný, e jednou moje dítě bude jíst kečup taky... přece se nevzdám milovaného kečupu :-) (A navíc prý je zdravý :-)
Není tady
"Já neříkám, e dítě MUSÍ jíst vechno co dospělí. Ale ve chvíli, kdy dospělí něco jedí, dítě to chce jíst taky a CHUTNÁ mu to, tak mi neříkej, e to pro něj není.
A neříkej, e dítě je "blbý" a neví, co je pro něj dobrý :-)"
Martinko to je pi...ovina na entou! Člověk se učí chutím, stejně jako se učí poslouchat hudbu, jako se učí co je to někoho mít rád. Učí se variabilitě chutí. Učí se, co se mu líbí a co mu připadá pěkné. Děti instinktivně zvládájí jednoduché, nekomplikované chutě, tak jako rozumí jednoduchým rytmům, to dalí je otázkou rozvoje, nabídky okolí. Já to vidím třeba na dětech v USA (paualizuji, ale je to tam hodně markantní), ty dlabou akorát makarony se sýrem a hranolky a ostatní odmítají (mluvím o dětetch od 2 let, nejen o kolácích). Ne proto, e je to instinktivně dobré, ale protoe jsou na to zvyklé, je to pro ně známé.
Jinak já si hranolky občas dám. Natěstí mi ale opravdu chutnají jiný věci- jako Klubko. Akorát e místo sladkýho ujídím na dobrém masu. A doma takhle vůbec nevaříme a to je můj mu synem naprosto famózní kuchařky, kde se to bez knedlíků a vysoce karolickýho jídel neobejde (a my si je tam rádi dáme). Snaíme si vymyslet kuchyni chutnou, ale zdravou. Není nic jednoduího ne dát dítěti hranolek a říct- vdy mu to chutná, pak je to pro něj dobré. Ale tak to není. Pak se lidé diví a říkají, e tloustnou z vody- houby a ocet.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kečup miluju :-) Dávám si ho na vechno co jde... :-) Take je jasný, e jednou moje dítě bude jíst kečup taky... přece se nevzdám milovaného kečupu :-) (A navíc prý je zdravý :-)
Kečup je hnus na entou. Btw.- má problémy s váhou? Vím, je to děsně blbej dotaz, samo nemusí odpovídat, ale zajímalo by mě to. Protoe tvůj přístup k jídlu mi připadá kapku nepoučenej .
Není tady
Ale souhlasím s tím, e dítě má jíst s rodiči to, co jí rodiče. Od doby, kdy je dost velké, aby jedlo normálku.
Není tady
A k tématu, protoe koukám e to zas absolutně nevzládám- mluvit k věci.
Bránit otci vídat dítě? Ach..ach.. to nedělejte, madam, bude vám z vás jednou jenom straně patně. Hlavu vzhůru :*.
Není tady
Nemá cenu dál rozvádět debatu o jídle. Vdy, jak to bylo v předchozích staletích a tisíciletích? Dítě bylo kojené co nejdýl, a pak pomalu začlo jíst to samé, co dospělí. Protoe nic jinýho k dispozici nebylo!!! A bylo to tak dobře. To a tahle společnost z toho dělá stranou vědu. Tečka. Víc u o jídle nediskutuju.
Jenome my ijeme v TÉHLE společnosti, ne před tisíci lety. A v téhle společnosti je totální nadbytek jídla a blahobytu (nemusíme fyzicky pracovat), a proto jsem ve zcela jiné situaci. Ano, můeme vesele degenerovat a také tak činíme..
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Navíc Fidorko, Tvoje dítě je jetě v bříku, kde bere tu jistotu, e o výchově toho ví víc ne já?
Co se týká počtu dětí, zatím jsme na tom stejně :-)
No ale já nikomu neradím Radím jen ve věcech který mám oditý anebo kterým rozumím
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Marti ve stravování má teda mezery. Kečup je moná zdravý, kdy je doma vyrobený a bez konzervantů, hranolky nejsou zdravé ani domácí na nepřepáleném oleji a o kuřecím mase bychom mohly vést delí debatu. To u dnes ví kdekdo, e ke zdravé stravě má daleko. Ono takové kuřátko které vyroste na antibiotikách a dalích s.rač.kách asi není zrovna eňo něňo.
Dnení děti mají instinkty poničené civilizačním vývojem a je to jen a jen na rodičích jak své děti vedou.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Amriana napsal(a):
Protoe i kdy Ti neupírám právo na to vychovávat dítě podle sebe ... tak prostě neuhádá, e dítě není zmenenej dospělej a jeho orgány pracují prostě jinak ne Ty Tvoje ... to prostě tak je.A jednoduí to není ... je to POHODLNÝ to co mi tu říká a to je rozdíl.
Pohodlný - ano, souhlasím. JE to pohodlný.
Ano, má pravdu, dítě funguje jinak. Důvěřuju dítěti, e samo pozná, na co má chu... tak e to jíst můe!!! Ne ho my dospělí zmateme tím, "tohle můe" a "tohle nemůe". Dítě má instinkty dobré, ne mu je zničíme... zřejmě nejpozdějc kdy jde do koly. A kdy "musí" jít co mu dají v jídelně :-)
Já neříkám, e dítě MUSÍ jíst vechno co dospělí. Ale ve chvíli, kdy dospělí něco jedí, dítě to chce jíst taky a CHUTNÁ mu to, tak mi neříkej, e to pro něj není.
A neříkej, e dítě je "blbý" a neví, co je pro něj dobrý :-)
Moná to zná sama... někdy má chu na to, a jindy zase na ono... Tělo si umí samo říct...
Důvěřovat dítěti v jídle? Časovaná puma, protoe dítě je konzervativní, co se jídla týká ...kdy si zvykne na těstoviny a kečup, nebude chtít nic jinýho.Dítě předkolák má instinkty ... třeba e nejlepejí na sváču je kindervajco.Párek chutná i některým tříletým a tak Ti říkám, e to pro něj není .
A k tomu poslednímu : jake se to jedlo dřív ? To co bylo ..Ano.Take byly děti podvyivený, měly křivici, a byla vyí dětská úmrtnost....To středověk.Doba nedávná ? Jídlo se taky moc neřeilo ... proč by taky ? Je to ok pro dospělýho, tak co by ne pro dítě ...kór kdy mu chutná...jene pak v dospělosti - obezita, ateroskleroza, nádorová onemocnění... a jeden z podílejících se faktorů ? patné stravovací návyky...získané kdy ? V dětství.Podle mě můe dítě jíst to co dospělí v okamiku, kdy se oni sami stravují bezchybně.
Není tady
Vanda napsal(a):
Hele Fidorko, jak myslí, podráet rodiče? Myslí, e bys mi jako babičce nalajnovala, co smím a co ne, co a kdy má dítě jíst, kdy se koupe, kdy uléhá, kdy jít ven, kam a v čem, s čím si smí hrát, co mu můu koupit a co ne? Babička můe tvoje dítě toti obohatit o to, co umí, o jiné reakce, nabídnout jiné pohledy a vymýlet zábavy, i vařit můe umět líp...ale ty bys to chtěla mít pod kontrolou, a co by se ti nelíbilo, bylo by "podráení"? (To by teda byla s tebou dost votrava, to bych teda byla hnusná tchýně, skoro Jeibabička, to ti teda řeknu
).
Natěstí moje tchýně není ádná můra a má zdravej přístup. S naí mamá je to horí, ta dovolí vechno, take u ní se jí vlee u televize, která můe hrát od rána do večera, hrajou se střílečky, nerespektuje jídelníček, take u se stalo, e ségra, která kvůli svojí historii nesnáenlivosti bezlepku byla sama na dietě a jen velmi velmi opatrně začala přikrmovat synovce, aby mu nespustila alergii, zjistila, e do něj máti narvala rohlík a argumentovala tím, e mu hrozně chutnal a e dřív jedly děti vechno mnohem dřív a přeily to atd.
take a si babička dítě klidně obohacuje, ale laskavě jen o to dobré
Není tady