Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 16. 9. 2008 14:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nemanželské dítě

Včeličko, tím, že si "nepřeješ" aby se s dcerou stýkal, ji ze světa nevymažeš. Už ani z toho svého - pořád tu bude, když o ní víš. Co kdybys to vzala tak, že když už tady je, měla by mít možnost poznat tátu a nakonec i sestru (mmch - ona o tom ví?). Tvého manžela to určitě po takové době taky zaskočilo - ale přijal ji, asi by se s ní vídat chtěl - jenže radši to oželí (ona je daleko, skoro ho nezná), aby udělal radost tobě. Myslím, že je to od něj docela "obě", nechat vlastní dítě být, aby neměl doma potíže.
Zas takový blesk z čistého nebe to nebyl, psalas, že už před 4 roky... nebo jsi opravdu uvěřila, že on by nikdy...?
Dovedeš si představit, že se jednou ta "malá" může objevit za tvými dveřmi s přáním poznat tátu? Co uděláš? Zabouchneš? Odejdeš? Rozpoutᚠpeklo?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#77 16. 9. 2008 14:59

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Včeličko, rok je podle mě dost dlouhá doba.. Možná, že kdyby jsi "pustila" manžela za dcerou, spustíš tím běh událostí.., které nebudeš moci ovlivnit? A možná, že někdy je potřeba věci pustit z rukou.. (a nechat prostor k dýchání i druhým, po nějaké době se pak hlouběji může nadechnout i "pouštěč" smile )

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#78 16. 9. 2008 15:04

Vanda
Host

Já si, Heleno, myslím, že těch problémů je tam mnohem víc, a to hlavně u včeličků. Nevíme totiž (včelička to jen letmo zmínila), proč mamina té mladší holčičky stáhla soud (nebyla tam třeba mimosoudní dohoda s panem Včeličkou ?), proč pan Včelička měl potřebu po několika letech navštívit tu paní, aby se podíval na dítě (nabízí se, že návštěva nebyla první, ale možná pravidelná, a už to nechtěl tajit), i zmínka včeličky o tom, že s ním nespala a tím to zapříčinila - měli (nebo jen včelička)- už tenkrát nějaké problémy? Pokud včelička tuší, že to není uzavřená záležitost, pak se nedivím, že takhle reaguje...pak nejde ale hlavně o to dítě. Možná maluju čerty na zdi, ale to je tím nedostatkem informací a dlouhým pobytem na Babinetu..

#79 16. 9. 2008 15:08

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Včeličko, to že "ty si nepřeješ" se jednou může otočit proti tobě sad

Jestli se to táhne už rok a pořád není žádný posun, zkus jít k tomu odborníkovi.

Není tady

#80 16. 9. 2008 15:10

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

ffly napsal(a):

Klubí já jsem nerada jako dítě jedla cokoliv. Všechno jídlo jsem uklízela do různých skříní...a tak. Jen proto, že mě nutili. Dovedeš si představit ten smrad....
Já jsem svoje dítě nenutila,  i doktorka mi řekla - některý děti jedí a některý prostě nejedí.

lol
ffly, a nebylas to ty, co si stěžuje , že má moc velkej binec ve skříních ?
tady mᚠ-  přenesla jsi to zřejmě na své děti tongue

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#81 16. 9. 2008 15:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda napsal(a):

Já si, Heleno, myslím, že těch problémů je tam mnohem víc, a to hlavně u včeličků. Nevíme totiž (včelička to jen letmo zmínila), proč mamina té mladší holčičky stáhla soud (nebyla tam třeba mimosoudní dohoda s panem Včeličkou ?), proč pan Včelička měl potřebu po několika letech navštívit tu paní, aby se podíval na dítě (nabízí se, že návštěva nebyla první, ale možná pravidelná, a už to nechtěl tajit), i zmínka včeličky o tom, že s ním nespala a tím to zapříčinila - měli (nebo jen včelička)- už tenkrát nějaké problémy? Pokud včelička tuší, že to není uzavřená záležitost, pak se nedivím, že takhle reaguje...pak nejde ale hlavně o to dítě. Možná maluju čerty na zdi, ale to je tím nedostatkem informací a dlouhým pobytem na Babinetu..

Někdo udělá všechno proto, aby "udržel" zdání funkčního vztahu, i když ten je už dávno nefunkční... (minimálně pokud spolu manželé nespí, nějaký problém tam je - pokud není na vině čistě fyzická příčina).

Jak je to v případě včeličky nevím.

Není tady

#82 16. 9. 2008 15:33

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Pisatel napsal(a):

Ale o tom žádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co škodí děcku a všem, a proti tomu žádná.

Laskavě nerej wink já jsem jen chtěla na nějakém příkladu Martince pomoct představit si, že nestojím o to, aby mi tatík pomáhal smile
A je teďka v podstatě jedno z jakýho důvodu, rozumíme si?

Mě prostě hrozně leze na nervy, jak Martinka, (zasvobodna bez závazků), naprosto přesně ví jak se postavit k tomuhle či támhletomu a svoje dobře míněné rady staví pouze na svých představách.

PS: že se tady dotknu otců a navíc rozvedených jsme taky mohla předvídat dumbom lol nebuďte vztahovační, opravdu šlo o příklad a naprosto souhlasím, existují i maminky za všechny prachy a nemusíme chodit daleko.

Vando, ty mě děsíš. Doufám, že se s mojí mámou a tchýní domluvím na tom, že mě budou spíš podporovat než podrážet..

Není tady

#83 16. 9. 2008 15:35

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vando, ty mě děsíš. Doufám, že se s mojí mámou a tchýní domluvím na tom, že mě budou spíš podporovat než podrážet..

No děvče, potěš koště.Jestli "rozmazlování" od babiček bereš jako podraz, tak jim to dítě raději ani nepůjčuj.. big_smile

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#84 16. 9. 2008 15:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorka napsal(a):

Mě prostě hrozně leze na nervy, jak Martinka, (zasvobodna bez závazků), naprosto přesně ví jak se postavit k tomuhle či támhletomu a svoje dobře míněné rady staví pouze na svých představách.

Fidorko, i svobodné bez závazků mají právo říct na veřejném fóru svůj názor dumbom

Není tady

#85 16. 9. 2008 15:52

Vanda
Host

Hele Fidorko, jak myslíš, podrážet rodiče? Myslíš, že bys mi jako babičce nalajnovala, co smím a co ne, co a kdy má dítě jíst, kdy se koupe, kdy uléhá, kdy jít ven, kam a v čem, s čím si smí hrát, co mu můžu koupit a co ne? Babička může tvoje dítě totiž obohatit o to, co umí, o jiné reakce, nabídnout jiné pohledy a vymýšlet zábavy, i vařit může umět líp...ale ty bys to chtěla mít pod kontrolou, a co by se ti nelíbilo, bylo by "podrážení"? (To by teda byla s tebou dost votrava, to bych teda byla hnusná tchýně, skoro Ježibabička, to ti teda řeknu big_smile).

Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 15:56)

#86 16. 9. 2008 15:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Navíc Fidorko, Tvoje dítě je ještě v bříšku, kde bereš tu jistotu, že o výchově toho víš víc než já?
Co se týká počtu dětí, zatím jsme na tom stejně :-)

Není tady

#87 16. 9. 2008 16:07

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

včelička74 napsal(a):

selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protože zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, že M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protože si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro všechny je teď těžké. Myslela jsem si, že rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vším člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, že to dítě za nic nemůže a že má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.

Včeličko ... nezlob se na mě, ale jedinej, kdo není srovnanej jsi Ty.Ne že NÁM rok nestačí ale nestačí TOBĚ. Říct si cituji : zatím je to prostě takhle je podle mě alibismus...Víš ... rok v dětským životě ubíhá v úplně jiných dimenzích a rychlostech než rok dospělýho, Tobě se to zdá jako krátká doba, dítě to vnímá jako věčnost.Zatímco roky dospělýho jsou na změny míň bohatý, v roce dítěte se pořád něco mění děje, je to akční, žádnej rok není stejnej.A Ty dospělá ženská si podmiňuješ to, aby ses mohla rozhodnout co dál tím, že si nepřeješ, aby se M stýkal s vlastním dítětem ? A to malý nechtěňátko je jako rukojmí toho až TY budeš mít jasno ?
Pro mě muž, kterej vyhoví kvůli klidu doma takovýmuhle požadavku je u mě nula a ne chlap, podpantoflák a závislák, neimponující.Problémy byste si měli vyřešit vy dva a ne brát toho prcka jako záminku.

Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:10)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#88 16. 9. 2008 16:07

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Holky, nepeřte se smile
já mám 22 chalana a taky vím prd o výchově
jen vím, že hranolky na přepalovaném vyjetém oleji nejsou zdravý ani pro dospělýho, ani pro mrně
a vím, jak jsem jako dítě milovala svoji babičku za její rozmazlování (a jak máma frfňala, nelíbilo se jí to)
a vím, jak dneska bysme s mámou naší bábě skočily obě okolo krku, kdyby tady byla ... (od ní bych si dala i ty hranolky)
a vím, že máma se dneska k našemu dva roky novému miminku chová ouplně jinak než ke mému synovi (taky dospěla do babičky)...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#89 16. 9. 2008 16:11

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

já mám 22 chalana a taky vím prd o výchově.

A myslis, ze niekto (okrem vynimiek) to vie? Nikde sa to neuci.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#90 16. 9. 2008 16:12

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Navíc Fidorko, Tvoje dítě je ještě v bříšku, kde bereš tu jistotu, že o výchově toho víš víc než já?
Co se týká počtu dětí, zatím jsme na tom stejně :-)

Mas bod tummenupp

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#91 16. 9. 2008 16:14

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

helena napsal(a):

Mateřská láska je to, co matky cítí, když všechny jejich děti večer usnou

Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnut tongue Alebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity smile
Takze to je teda potom otcovska laska, to, co citim? tongue

Ano, to je přesně ono a nesmíš zapomenout, že když se pak jdeš podívat, jestli je to mrně přikrytý a skloníš se a dᚠmu do spaní pusu a přivoníš si k takovýmu tomu místečku vzadu na krku, tak celej zjihneš a nejraději bys ho láskou pomuchlal a "sežral"...  hjarta

Není tady

#92 16. 9. 2008 16:20

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Ale o tom žádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co škodí děcku a všem, a proti tomu žádná.

Chi chi big_smile
Já osobně nevidím nic špatného na tom, když dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? dumbom), a bude jíst párky a hranolky - protože taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těžko mu nakážu, že musí jíst mrkvičku, když bude vidět, že se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.

Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říkᚠ... Přece pokud chci být natolik čestná, že nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, že prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neuškodila na zdraví.Vždy fyziologie a stavba zažívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná než u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěžovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, když já baštím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, že tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dᚠcucnout vínka, když prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??

Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:23)

Není tady

#93 16. 9. 2008 16:21

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

včelička74 napsal(a):

selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protože zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, že M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protože si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro všechny je teď těžké. Myslela jsem si, že rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vším člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, že to dítě za nic nemůže a že má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.

Já tě docelá dokážu pochopit, i tvoji nechu k oné změně. Myslím si ale, že z této situace můžeš i vytěžit. Vím, že je to těžké, ale přesto, zkus se nad to povznést. Pokud dokážeš přijít k chlapovi a říct mu: "hele víš, přece jen, je to tvoje dcera, měl bys za ní občas zajet ", tak se povzneseš nad všechny zúčastněné. A pokud bys ji dokázala pozvat k Vám domů a "přijmout ji". tak smekám až na zem.
Zapírat si skutečnost  - není řešení
Litovat se - také není řešení
Zabít je všechny - taky nic moc satisfakce
Vztekat se a dát jim  to "sežrat" - nesmysl, k ničemu
Rozvést se - ano, to je taky cesta

Vím, že to zní paradoxně, ale začít  "mít ráda" tu sedmiletou dívenku, by bylo pro tebe nejpřijatelnější řešení. Je to ale samozřejmě dobrovolná volba.

Není tady

#94 16. 9. 2008 16:22

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Amriana napsal(a):

Oxi napsal(a):

helena napsal(a):

Mateřská láska je to, co matky cítí, když všechny jejich děti večer usnou

Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnut tongue Alebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity smile

Ano, to je přesně ono a nesmíš zapomenout, že když se pak jdeš podívat, jestli je to mrně přikrytý a skloníš se a dᚠmu do spaní pusu a přivoníš si k takovýmu tomu místečku vzadu na krku, tak celej zjihneš a nejraději bys ho láskou pomuchlal a "sežral"...  hjarta

Najradsej mam, ked zasapava na mne. A vonia ... este stale tak pekne detsky ... A ona sa rada tulenka kedykolvek, nemusim kradnut bozky ked spi smile Ale robim to casto smile

Není tady

#95 16. 9. 2008 16:25

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

Amriana napsal(a):

Oxi napsal(a):

Najradsej mam, ked zasapava na mne. A vonia ... este stale tak pekne detsky ... A ona sa rada tulenka kedykolvek, nemusim kradnut bozky ked spi smile Ale robim to casto smile

No joo když já mám kluka, co už je tak veeelkej grater... má "přece mami UŽ jedenáct !!! " takže holt si ty pusy kradu, někdy má tulivou, když jsme sami doma a někdy už ne ...a tak holt si doplňuju deficit smile

Není tady

#96 16. 9. 2008 16:25

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.

Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli žrát rodiče. big_smile Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, takže pardon. smile

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#97 16. 9. 2008 16:28

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Amriana napsal(a):

Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říkᚠ... Přece pokud chci být natolik čestná, že nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, že prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neuškodila na zdraví.Vždy fyziologie a stavba zažívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná než u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěžovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, když já baštím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, že tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dᚠciucnout vínka, když prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??

Proč ne? Jednou si cucne a podruhý chtít nebude, protože mu to nebude chutnat. Jak už tu někdo psal. Dá "ochutnat" od všeho, a dítěti to nechutná, tudíž už to podruhý nechce.

Ne, nebudu tak pokrytecká, že dítě zavřu do pokojíčku a budu se ládovat sama s manželem... budu jíst co sama budu chtít, a pokud to bude chtít jíst i dítě (ne že mu to budu cpát proti jeho vůli), tak proč by si nedalo s náma.

Mám prostě jiný názory na výchovu :-)

Já mám z dětství sama dost toho "tohle nesmíš", "tohle není pro Tebe"... dítě takhle týrat nebudu :-)

Nevhodné... hm... pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před každým jídlem studovat tabulky... No to už je jiné téma.

Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, že tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.

Není to jednodušší než studovat knížky o zdravé výživě? :-)

Jo a víno - přítel je absolutní abstinent a kvůli tomu ani já doma nepiju. (Pokud vůbec piju, tak jednou za 1/2 roku skleničku, dvě). Takže alkohol u nás dítě asi nedostane :-)

Není tady

#98 16. 9. 2008 16:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Nharte napsal(a):

Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.

Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli žrát rodiče. big_smile Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, takže pardon. smile

Ty nemᚠrád párky a hranolky? (Doma usmažený, ne z hospody) :-)

To bysme měli doma dřív "rozvod" než bysme to přestali jíst :-)

Není tady

#99 16. 9. 2008 16:29

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Nharte napsal(a):

Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.

Neofftop.

offtopic Ahojda Nharte smile
Moje řeč... s těma párkama ... jinak se tu točí základní problém : má nebo nemá nemanželský dítě nárok na tatíčka nebo ne ? Ale občas se to zajímavě zvrhne ...
Jooo a jinak tam budeš mít SZ, tož pak jukni  offtopic

Není tady

#100 16. 9. 2008 16:30

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Nharte napsal(a):

Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.

Neofftop.

Ty nemᚠrád párky a hranolky? (Doma usmažený, ne z hospody) :-)

To bysme měli doma dřív "rozvod" než bysme to přestali jíst :-)

Rada smile
Hranolky bleeeee usch
A 99% parkov na ceskom trhu (na slovenskom bohuzial 99,9%) su len blitky v crievku.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí