27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Včeličko, tím, e si "nepřeje" aby se s dcerou stýkal, ji ze světa nevymae. U ani z toho svého - pořád tu bude, kdy o ní ví. Co kdybys to vzala tak, e kdy u tady je, měla by mít monost poznat tátu a nakonec i sestru (mmch - ona o tom ví?). Tvého manela to určitě po takové době taky zaskočilo - ale přijal ji, asi by se s ní vídat chtěl - jene radi to oelí (ona je daleko, skoro ho nezná), aby udělal radost tobě. Myslím, e je to od něj docela "obě", nechat vlastní dítě být, aby neměl doma potíe.
Zas takový blesk z čistého nebe to nebyl, psalas, e u před 4 roky... nebo jsi opravdu uvěřila, e on by nikdy...?
Dovede si představit, e se jednou ta "malá" můe objevit za tvými dveřmi s přáním poznat tátu? Co udělá? Zabouchne? Odejde? Rozpoutá peklo?
Není tady
Včeličko, rok je podle mě dost dlouhá doba.. Moná, e kdyby jsi "pustila" manela za dcerou, spustí tím běh událostí.., které nebude moci ovlivnit? A moná, e někdy je potřeba věci pustit z rukou.. (a nechat prostor k dýchání i druhým, po nějaké době se pak hlouběji můe nadechnout i "poutěč" )
Není tady
Já si, Heleno, myslím, e těch problémů je tam mnohem víc, a to hlavně u včeličků. Nevíme toti (včelička to jen letmo zmínila), proč mamina té mladí holčičky stáhla soud (nebyla tam třeba mimosoudní dohoda s panem Včeličkou ?), proč pan Včelička měl potřebu po několika letech navtívit tu paní, aby se podíval na dítě (nabízí se, e návtěva nebyla první, ale moná pravidelná, a u to nechtěl tajit), i zmínka včeličky o tom, e s ním nespala a tím to zapříčinila - měli (nebo jen včelička)- u tenkrát nějaké problémy? Pokud včelička tuí, e to není uzavřená záleitost, pak se nedivím, e takhle reaguje...pak nejde ale hlavně o to dítě. Moná maluju čerty na zdi, ale to je tím nedostatkem informací a dlouhým pobytem na Babinetu..
Včeličko, to e "ty si nepřeje" se jednou můe otočit proti tobě
Jestli se to táhne u rok a pořád není ádný posun, zkus jít k tomu odborníkovi.
Není tady
ffly napsal(a):
Klubí já jsem nerada jako dítě jedla cokoliv. Vechno jídlo jsem uklízela do různých skříní...a tak. Jen proto, e mě nutili. Dovede si představit ten smrad....
Já jsem svoje dítě nenutila, i doktorka mi řekla - některý děti jedí a některý prostě nejedí.
ffly, a nebylas to ty, co si stěuje , e má moc velkej binec ve skříních ?
tady má - přenesla jsi to zřejmě na své děti
Není tady
Vanda napsal(a):
Já si, Heleno, myslím, e těch problémů je tam mnohem víc, a to hlavně u včeličků. Nevíme toti (včelička to jen letmo zmínila), proč mamina té mladí holčičky stáhla soud (nebyla tam třeba mimosoudní dohoda s panem Včeličkou ?), proč pan Včelička měl potřebu po několika letech navtívit tu paní, aby se podíval na dítě (nabízí se, e návtěva nebyla první, ale moná pravidelná, a u to nechtěl tajit), i zmínka včeličky o tom, e s ním nespala a tím to zapříčinila - měli (nebo jen včelička)- u tenkrát nějaké problémy? Pokud včelička tuí, e to není uzavřená záleitost, pak se nedivím, e takhle reaguje...pak nejde ale hlavně o to dítě. Moná maluju čerty na zdi, ale to je tím nedostatkem informací a dlouhým pobytem na Babinetu..
Někdo udělá vechno proto, aby "udrel" zdání funkčního vztahu, i kdy ten je u dávno nefunkční... (minimálně pokud spolu manelé nespí, nějaký problém tam je - pokud není na vině čistě fyzická příčina).
Jak je to v případě včeličky nevím.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ale o tom ádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co kodí děcku a vem, a proti tomu ádná.
Laskavě nerej já jsem jen chtěla na nějakém příkladu Martince pomoct představit si, e nestojím o to, aby mi tatík pomáhal
A je teďka v podstatě jedno z jakýho důvodu, rozumíme si?
Mě prostě hrozně leze na nervy, jak Martinka, (zasvobodna bez závazků), naprosto přesně ví jak se postavit k tomuhle či támhletomu a svoje dobře míněné rady staví pouze na svých představách.
PS: e se tady dotknu otců a navíc rozvedených jsme taky mohla předvídat
nebuďte vztahovační, opravdu lo o příklad a naprosto souhlasím, existují i maminky za vechny prachy a nemusíme chodit daleko.
Vando, ty mě děsí. Doufám, e se s mojí mámou a tchýní domluvím na tom, e mě budou spí podporovat ne podráet..
Není tady
Vando, ty mě děsí. Doufám, e se s mojí mámou a tchýní domluvím na tom, e mě budou spí podporovat ne podráet..
No děvče, potě kotě.Jestli "rozmazlování" od babiček bere jako podraz, tak jim to dítě raději ani nepůjčuj..
Není tady
Fidorka napsal(a):
Mě prostě hrozně leze na nervy, jak Martinka, (zasvobodna bez závazků), naprosto přesně ví jak se postavit k tomuhle či támhletomu a svoje dobře míněné rady staví pouze na svých představách.
Fidorko, i svobodné bez závazků mají právo říct na veřejném fóru svůj názor
Není tady
Hele Fidorko, jak myslí, podráet rodiče? Myslí, e bys mi jako babičce nalajnovala, co smím a co ne, co a kdy má dítě jíst, kdy se koupe, kdy uléhá, kdy jít ven, kam a v čem, s čím si smí hrát, co mu můu koupit a co ne? Babička můe tvoje dítě toti obohatit o to, co umí, o jiné reakce, nabídnout jiné pohledy a vymýlet zábavy, i vařit můe umět líp...ale ty bys to chtěla mít pod kontrolou, a co by se ti nelíbilo, bylo by "podráení"? (To by teda byla s tebou dost votrava, to bych teda byla hnusná tchýně, skoro Jeibabička, to ti teda řeknu ).
Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 15:56)
Navíc Fidorko, Tvoje dítě je jetě v bříku, kde bere tu jistotu, e o výchově toho ví víc ne já?
Co se týká počtu dětí, zatím jsme na tom stejně :-)
Není tady
včelička74 napsal(a):
selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protoe zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, e M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protoe si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro vechny je teď těké. Myslela jsem si, e rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vím člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, e to dítě za nic nemůe a e má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.
Včeličko ... nezlob se na mě, ale jedinej, kdo není srovnanej jsi Ty.Ne e NÁM rok nestačí ale nestačí TOBĚ. Říct si cituji : zatím je to prostě takhle je podle mě alibismus...Ví ... rok v dětským ivotě ubíhá v úplně jiných dimenzích a rychlostech ne rok dospělýho, Tobě se to zdá jako krátká doba, dítě to vnímá jako věčnost.Zatímco roky dospělýho jsou na změny míň bohatý, v roce dítěte se pořád něco mění děje, je to akční, ádnej rok není stejnej.A Ty dospělá enská si podmiňuje to, aby ses mohla rozhodnout co dál tím, e si nepřeje, aby se M stýkal s vlastním dítětem ? A to malý nechtěňátko je jako rukojmí toho a TY bude mít jasno ?
Pro mě mu, kterej vyhoví kvůli klidu doma takovýmuhle poadavku je u mě nula a ne chlap, podpantoflák a závislák, neimponující.Problémy byste si měli vyřeit vy dva a ne brát toho prcka jako záminku.
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:10)
Není tady
Holky, nepeřte se
já mám 22 chalana a taky vím prd o výchově
jen vím, e hranolky na přepalovaném vyjetém oleji nejsou zdravý ani pro dospělýho, ani pro mrně
a vím, jak jsem jako dítě milovala svoji babičku za její rozmazlování (a jak máma frfňala, nelíbilo se jí to)
a vím, jak dneska bysme s mámou naí bábě skočily obě okolo krku, kdyby tady byla ... (od ní bych si dala i ty hranolky)
a vím, e máma se dneska k naemu dva roky novému miminku chová ouplně jinak ne ke mému synovi (taky dospěla do babičky)...
Není tady
Jessika napsal(a):
já mám 22 chalana a taky vím prd o výchově.
A myslis, ze niekto (okrem vynimiek) to vie? Nikde sa to neuci.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Navíc Fidorko, Tvoje dítě je jetě v bříku, kde bere tu jistotu, e o výchově toho ví víc ne já?
Co se týká počtu dětí, zatím jsme na tom stejně :-)
Mas bod
Není tady
Oxi napsal(a):
helena napsal(a):
Mateřská láska je to, co matky cítí, kdy vechny jejich děti večer usnou
Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnut
Alebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity
Takze to je teda potom otcovska laska, to, co citim?
Ano, to je přesně ono a nesmí zapomenout, e kdy se pak jde podívat, jestli je to mrně přikrytý a skloní se a dá mu do spaní pusu a přivoní si k takovýmu tomu místečku vzadu na krku, tak celej zjihne a nejraději bys ho láskou pomuchlal a "seral"...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Ale o tom ádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co kodí děcku a vem, a proti tomu ádná.
Chi chi
Já osobně nevidím nic patného na tom, kdy dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo?), a bude jíst párky a hranolky - protoe taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těko mu nakáu, e musí jíst mrkvičku, kdy bude vidět, e se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.
Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říká ... Přece pokud chci být natolik čestná, e nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, e prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neukodila na zdraví.Vdy fyziologie a stavba zaívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná ne u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, kdy já batím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, e tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dá cucnout vínka, kdy prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??
Upravil(a) Amriana (16. 9. 2008 16:23)
Není tady
včelička74 napsal(a):
selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protoe zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, e M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protoe si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro vechny je teď těké. Myslela jsem si, e rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vím člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, e to dítě za nic nemůe a e má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.
Já tě docelá dokáu pochopit, i tvoji nechu k oné změně. Myslím si ale, e z této situace můe i vytěit. Vím, e je to těké, ale přesto, zkus se nad to povznést. Pokud dokáe přijít k chlapovi a říct mu: "hele ví, přece jen, je to tvoje dcera, měl bys za ní občas zajet ", tak se povznese nad vechny zúčastněné. A pokud bys ji dokázala pozvat k Vám domů a "přijmout ji". tak smekám a na zem.
Zapírat si skutečnost - není řeení
Litovat se - také není řeení
Zabít je vechny - taky nic moc satisfakce
Vztekat se a dát jim to "serat" - nesmysl, k ničemu
Rozvést se - ano, to je taky cesta
Vím, e to zní paradoxně, ale začít "mít ráda" tu sedmiletou dívenku, by bylo pro tebe nejpřijatelnějí řeení. Je to ale samozřejmě dobrovolná volba.
Není tady
Amriana napsal(a):
Oxi napsal(a):
helena napsal(a):
Mateřská láska je to, co matky cítí, kdy vechny jejich děti večer usnou
Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnut
Alebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity
Takze to je teda potom otcovska laska, to, co citim?Ano, to je přesně ono a nesmí zapomenout, e kdy se pak jde podívat, jestli je to mrně přikrytý a skloní se a dá mu do spaní pusu a přivoní si k takovýmu tomu místečku vzadu na krku, tak celej zjihne a nejraději bys ho láskou pomuchlal a "seral"...
Najradsej mam, ked zasapava na mne. A vonia ... este stale tak pekne detsky ... A ona sa rada tulenka kedykolvek, nemusim kradnut bozky ked spi Ale robim to casto
Není tady
Oxi napsal(a):
Amriana napsal(a):
Oxi napsal(a):
Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnutAlebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity
Takze to je teda potom otcovska laska, to, co citim?Ano, to je přesně ono a nesmí zapomenout, e kdy se pak jde podívat, jestli je to mrně přikrytý a skloní se a dá mu do spaní pusu a přivoní si k takovýmu tomu místečku vzadu na krku, tak celej zjihne a nejraději bys ho láskou pomuchlal a "seral"...
Najradsej mam, ked zasapava na mne. A vonia ... este stale tak pekne detsky ... A ona sa rada tulenka kedykolvek, nemusim kradnut bozky ked spi
Ale robim to casto
No joo kdy já mám kluka, co u je tak veeelkej ... má "přece mami U jedenáct !!! " take holt si ty pusy kradu, někdy má tulivou, kdy jsme sami doma a někdy u ne ...a tak holt si doplňuju deficit
Není tady
Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.
Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli rát rodiče. Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, take pardon.
Není tady
Amriana napsal(a):
Martinkooo ... pokrytecký je teda to, co mi tu říká ... Přece pokud chci být natolik čestná, e nebudu dítěti něco odpírat, tak musím být natolik ukázněná, e prostě párky hranolky atd já před ním jíst nebudu !Abych mu neukodila na zdraví.Vdy fyziologie a stavba zaívacího traktu, ledvin jater dítěte je jiná ne u dospělýho, ty orgány se teprv vyvíjí, tak proč je zatěovat něčím nevhodným... ne ?Nevidím nic pokryteckýho v tom, kdy já batím svý dospělý jídlo a dítěti vysvětlím, e tohle zatím nesmí.
P.S. To mu dá ciucnout vínka, kdy prostě by bylo pokrytecký mu nedat páč to s takou vy dva pijete ??
Proč ne? Jednou si cucne a podruhý chtít nebude, protoe mu to nebude chutnat. Jak u tu někdo psal. Dá "ochutnat" od veho, a dítěti to nechutná, tudí u to podruhý nechce.
Ne, nebudu tak pokrytecká, e dítě zavřu do pokojíčku a budu se ládovat sama s manelem... budu jíst co sama budu chtít, a pokud to bude chtít jíst i dítě (ne e mu to budu cpát proti jeho vůli), tak proč by si nedalo s náma.
Mám prostě jiný názory na výchovu :-)
Já mám z dětství sama dost toho "tohle nesmí", "tohle není pro Tebe"... dítě takhle týrat nebudu :-)
Nevhodné... hm... pokud to dítěti chutná, není to nevhodné :-) Přece nebudu před kadým jídlem studovat tabulky... No to u je jiné téma.
Dokud to pro dítě není, tak to chtít nebude. Jakmile to bude chtít - dostane ochutnat. Pokud mu to bude chutnat (předpokládám, e tvrdý alkohol batoleti chutnat NEBUDE), tak to bude jíst.
Není to jednoduí ne studovat kníky o zdravé výivě? :-)
Jo a víno - přítel je absolutní abstinent a kvůli tomu ani já doma nepiju. (Pokud vůbec piju, tak jednou za 1/2 roku skleničku, dvě). Take alkohol u nás dítě asi nedostane :-)
Není tady
Nharte napsal(a):
Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.
Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli rát rodiče.Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, take pardon.
Ty nemá rád párky a hranolky? (Doma usmaený, ne z hospody) :-)
To bysme měli doma dřív "rozvod" ne bysme to přestali jíst :-)
Není tady
Nharte napsal(a):
Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.
Neofftop.
Párka a hranolky by hlavně neměli rát rodiče.Ale jinak vůbec nevím o čem se hovoří, take pardon.
Ahojda Nharte
Moje řeč... s těma párkama ... jinak se tu točí základní problém : má nebo nemá nemanelský dítě nárok na tatíčka nebo ne ? Ale občas se to zajímavě zvrhne ...
Jooo a jinak tam bude mít SZ, to pak jukni
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Nharte napsal(a):
Offtop:
Ahoj Am! Jenom zdravím.
Neofftop.
Ty nemá rád párky a hranolky? (Doma usmaený, ne z hospody) :-)
To bysme měli doma dřív "rozvod" ne bysme to přestali jíst :-)
Rada
Hranolky bleeeee
A 99% parkov na ceskom trhu (na slovenskom bohuzial 99,9%) su len blitky v crievku.
Není tady