6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jessika napsal(a):
já bych u dítětě skoro doporučovala kázat vodu a pít víno
(z bezpečnostních důvodů jak pro dítě, tak pro rodiče )
p.s. s těma hranoílkama - doufám, e nejsi jako moje ex.skoro.vagrová, který se chlubila tím, jak mimi (roční) pěkně papá - tu a tam mu za běhu strčila do pusy hranolek (v restauraci.... )
Zatím ne, protoe dítě nemám.
Copak kdy dítě přijde a chce Ti brát jídlo z talíře - Ty mu nedá? :-)
Přítel je třeba hodně na sladký, jí sladký ve velkým... a neumím si představit, říct dítěti - tatínek můe (jíst k snídani sladkosti), ale Ty ne, Ty pěkně papej chlebíček se zeleninkou... :-)
Není tady
Martinko, ty nerada mrkvičku?
Já teda vařím normálně, ale běně taky čočku, fazolky, polívky - a děti byly kolníma kuchařkama bez výjime milovány, protoe to jedly rády a neofrňovaly se. U mrňousů se to dá klidně vyřeit tím, e večeří dřív a něco jiného, ne rodiče, aby jim to nebylo líto. Taky si nemyslím, e by MUSELY dělat vechno, co rodiče - a vím, e se jim to vysvětlit dá.
A co to znamená - brát jídlo z talíře? Jasně, můu mu dát ochutnat, ale jen kdy chci já - ne dítko. To by mělo vědět - tedy spí být naučeno/vychováváno, e máma s tátou můou leccos, co ono ne. Myslí tím, e kdy se mamina ráno namaluje, e malá slečna půjde do kolky taky?
Upravil(a) helena (16. 9. 2008 12:12)
Není tady
Tak já se tedy také přidám.
Můj BM vdycky vyčůraně říká - já jsem hodný policajt a ty jsi zlý policajt... Take, protoe je s dětmi málo, tak jim dopřává.
Ta malá mrka si na to tak zvykla, e kdy vidí třeba nějakou hračku,kdy jde se mnou nakupovat "jídlo", a já jí to nekoupím, protoe zkusíme napsat Jejíkovi, tak netrpělivě čeká na příjezd tatíka (ptá se kadý den kdy přijede) a ten jí to koupí..... No nic, nemohu říct nic. Vlastně jedno ano - vzal mi typ na dárek, ale pro jeho obhajobu musím říct, e jsem mu o tom mém typu neřekla.
Kdy se holky "perou", tak ten hodný policajt chodí za mnou (aby mohl zůstat tím hodným), abych je la porovnat. Samo, e nejdu.
Já si myslím, e existují typy rozejitých rodičů, kteří svou výchovu nemyslí jako výchovu, ale kupování si dítěte. Takové to čitění černého svědomí. Hranice není. Je na kadém z nás, kdo k tomu jak přistoupí. Koupení párku a hambáče nemám za kupování si dětí, uspávání či pozdní chození spát - taky nepovauji za rozmazlování. Vdy ná tatík tu mladí chodí uspávat taky. Neříkám nic.
Ale opravdu odsuzuji pouze ÚMYSLNÉ A VĚDOMÉ kupování si dětí, dávání najevo např. toho -
- JÁ NA TO MÁM (finančně),
- JÁ jsem ten HODNĚJÍ
- a jestli to maminka (tatínek) dělá JINAK, TAK JE TO PATNĚ!....
Já doufám, e já i otec naich dětí - k tomu přistupujeme né mstivě, ale dle nejlepího svědomí a vědomí.
A jestli někde někdo děláme něco jinka jak ten druhý, tak jsme jen lidi, kteří vzeli kadý z jiného rodinného prostředí, kde i výchova probíhala jinak.
Upravil(a) petra72 (16. 9. 2008 12:20)
Martinka1 napsal(a):
Jessika napsal(a):
já bych u dítětě skoro doporučovala kázat vodu a pít víno
(z bezpečnostních důvodů jak pro dítě, tak pro rodiče )
p.s. s těma hranoílkama - doufám, e nejsi jako moje ex.skoro.vagrová, který se chlubila tím, jak mimi (roční) pěkně papá - tu a tam mu za běhu strčila do pusy hranolek (v restauraci.... )Zatím ne, protoe dítě nemám.
Copak kdy dítě přijde a chce Ti brát jídlo z talíře - Ty mu nedá? :-)
Přítel je třeba hodně na sladký, jí sladký ve velkým... a neumím si představit, říct dítěti - tatínek můe (jíst k snídani sladkosti), ale Ty ne, Ty pěkně papej chlebíček se zeleninkou... :-)
ne
na 100% nedám ročnímu dítěti hranolky (a jetě usmaený v restauraci)
jednak proto, e si je sama neobjednám
druhak proto, e sama papkám zeleninku...
Upravil(a) Jessika (16. 9. 2008 12:14)
Není tady
petra72 napsal(a):
...Ta malá mrka si na to tak zvykla, e kdy vidí třeba nějakou hračku,kdy jde se mnou nakupovat "jídlo", a já jí to nekoupím, protoe zkusíme napsat Jejíkovi, tak netrpělivě čeká na příjezd tatíka (ptá se kadý den kdy přijede) a ten jí to koupí.....
jo to bude asi proto, e na Vánoce cinkával tatínek za dveřma a maminka volá - děti , Jeíek
Není tady
Jess - to bude asi fakt tím, to mě nenapadlo.
Martinka1 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Ale o tom ádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co kodí děcku a vem, a proti tomu ádná.
Chi chi
Já osobně nevidím nic patného na tom, kdy dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? ), a bude jíst párky a hranolky - protoe taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těko mu nakáu, e musí jíst mrkvičku, kdy bude vidět, e se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.
Teda Martinko ty jsis nevzala ponaučení dané hlavní matkou Fidorkou, e kadý punt má jít spinkat s večerním klekání? Hu ty jí bude pokárána a navíc jetě bezdětná takové názory ty ti budou vyhnány moralistickými matkami vyhnány z hlavy! . (Tak mě tak dolo, a co budou dělat dospěláci, kdy punt(i)y musí spát od 6 večerní, kurň*js ani chalastat se nebude moc, a pak ani dělat směné pohyby. No má to ta Fidorka dobře promylené )
Ale Martinko to musí mít piplací trpělivost s děátkem mrňavím a ukázat mu, e tatínek je velkej kluk a ten musí mao a punt mrkvičku, nebo mao je a pro velké a pokud nebude papat strouhanou mrkvičku s citroném tak bude nemocnej jako dědeček. Kurňajs si tu votevřu kolu výuky mladých mamin
Není tady
Jo a mám jetě jednu příhodu (tedy já bych jich měla víc, ale koda papíru).
Kdy poprvé BM odeel a bydlel u rodičů, tak ta starí (tenkrát 8-letá) se chytla situace. Mě se zeptala, zda by mi nevadilo, kdyby jí babička koupila papouka. Já na to, e nevadilo, ale e papouek bude u babičky a e tam ho můe mít. Ona la za tatínkem a zeptala se, zda jí nekoupí papouka, e to maminka dovolila. Tatínek řekl, e koupí. Slyela to babička a vnučce chtěla udělat radost a u málem vyla do zooopu s tím, e kdy to maminka dovolila, tak je ve OK. NO JO, jene dcera jim nikomu neřekla, e jsem to povolila pod podmínkou, e pták zůstane u NICH....
Natěstí to tchýni trklo a před odchodem do zooopu mi cinkla. Ta se divila, jak zkreslený info dítě umí podat, protoe ví, e komunikace mezi námi dospělými zrovna není dobrá.
Nebo - dcera nala na sídliti kotě - zavolala tatínkovi (ten u nás u rok nebydlel) a zeptala se ho, zda můe mít koátko..... ON ŘEKL E ANO..... A já byla ta patná, která ho do bytu nechtěla a volala tatínkovi, e si ho klidně to kotě můe vzít k sobě, kdy ho dceři dovolil. To nechtěl, bydlel v té době u u slečny. ALe dovolit jí to mohl. Kdo je ten hodný a kdo zlý policajt?
Prostě - abomyí miniválky.
Ano, vysvětlila jsem dceři, e je sice tatínek hodný, kdy jí dovolil kotě, ale e tatínek s námi nebydlí, e tatínek se o kotě nebude starat, take právo rozhodnutí, zda kotě ano či ne má ten, na kom pak spočine ta péče....
Stejně tatínek je ten nejhodnějí, protoe ON by jí to dovolil, jen já jsem ta přísná, která to nedovolí.
Upravil(a) petra72 (16. 9. 2008 12:55)
....co si tak pamatuju, kdy se dítě naučí chodit pravidelně spát po večerníčku....ta úleva! To ticho! To bývala nejkrásnějí část dne. Dítě je vyspinkané do růova a matka má čas na sebe....
...k jídelníčku se nemůu vyjadřovat, páč se názory odborníků mění, ale sladkosti, limonády, hranolky a vůbec smaené věci bych malým dětem taky určo nedala.
Martinko, dělá si asi legraci, ale...kulturu stolování můe dítě vstřebávat odmalička, a hrabání do cizího ( i matčin je cizí!) talíře do ní nepatří, stejně jako třeba jedení rukama....kdy si to zvykne odmala, je to určitě lepí.
Mateřská láska je to, co matky cítí, kdy vechny jejich děti večer usnou
Jinak se mi celkem osvědčilo, dát dětem ochutnat cokoli. Ne je tím krmit, ale jen oblíznout - dost jídel jim prostě nechutná (slané, pálivé, jiné, ne jsou zvyklé) a ztratí zájem.
Není tady
helena napsal(a):
Mateřská láska je to, co matky cítí, kdy vechny jejich děti večer usnou
Neviem co matky, ale ja casto citim potrebu si lahnut Alebo citim potrebu skocit do sprchy, umyt riad, pripravit veci na dalsi den, niekedy citim smrad od susedov, popripade sa citim ako zbity pes. Ja ti mam takto po veceroch rozne pocity
Takze to je teda potom otcovska laska, to, co citim?
Není tady
Ano Oxi to je ono.
Přesně, Oxi - a jetě milión prkotin, které tě se.ou a kterých tě okamitě zbaví jedna uslintaná pusa.
Není tady
Je, děti a výiva
je fakt, e s námi se mamka neprděla. Nechce jíst oběd, nenutila. Ale neexistovalo vzít si pak čokoládu nebo aby la chystat něco jiného.
Jen já nějak nemusela moc maso. Byla jsem to divné dítě, které rádo polévky a zeleninu. Neraději čočkovku,hrachovu, hrachovou kai. Co ostatní děcka ve kolní jídelně nejedla. Ale doposud nezapomenu na ty manévry směrem ko na zbytky jídel, kdy bylo tlusté maso. Kolikrát jsem krouila kolem úči, co tam stála a snaila se jí prosmeknout za zády a vyhodit. Kolikrát jsem byla chycena za flígr a taena zpět ke stolu "dojíst"! Natěstí mě zachřaňoval tučný 2x propadný "tmavočech" Horvát Jiřík, který to maso vdy seral
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
A Ty, Fidorko... Ty nechce, aby se otec dítěte o něj staral? Má ho jako "genetický materiál" jak někdo psal?
Ci chces alebo nie, v prvom rade je to vzdy geneticky material, priroda to tak zariadila.
Jasně e ano, e je to genetický materiál... podobně jako matka :-)
A pak jsou to rodiče, otec a matka...
Neznám člověka, který by své rodiče bral jako "genetický materiál", vdycky je berou jako "otce a matku" :-) (Aspoň doufám, moná e někdo existuje, kdo bere rodiče jako "gen. mat.", pak je to ale smutný).
Ale z hlediska biologie má samozřejmě pravdu.
Detské domovy sú plné detí "genetických materiálov". A aj ja som vychovávala syna jedného "genetického mateirálu", pre ktorého bola "mama" niečo ako dočasná a nahraditežná funkcia.
Není tady
A sory, ale tuím sme sa vetci zatúlali dos ... Je tu niekde zakladatežka vlákna, aby podala informáciu o ďalom vývoji situácie? Ďakujem...
Není tady
Klubí já jsem nerada jako dítě jedla cokoliv. Vechno jídlo jsem uklízela do různých skříní...a tak. Jen proto, e mě nutili. Dovede si představit ten smrad....
Já jsem svoje dítě nenutila, i doktorka mi řekla - některý děti jedí a některý prostě nejedí.
ffly napsal(a):
Klubí já jsem nerada jako dítě jedla cokoliv. Vechno jídlo jsem uklízela do různých skříní...a tak. Jen proto, e mě nutili. Dovede si představit ten smrad....
Já jsem svoje dítě nenutila, i doktorka mi řekla - některý děti jedí a některý prostě nejedí.
hele jí syslici Ale tatranky nesmrdí a jiné takovéto pochutiny. Ale takévé vepřo-knedlo-zelo po 14 dnech no fůj
Není tady
selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protoe zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, e M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protoe si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro vechny je teď těké. Myslela jsem si, e rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vím člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, e to dítě za nic nemůe a e má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.
Není tady
včelička74 napsal(a):
selima: Tak situace je pořád stejná, nikam se to zatím neposouvá, protoe zatím ani nevím kam bych chtěla aby se to posunulo. prostě pořád nevím co dál. A k tomu, jak tady někdo psal, e M zakazuji styk s vlastním dítětem. Vysloveně jsem mu to nezakázala, jenom si to zatím nepřeji a on to zatím respetktuje, protoe si určitě uvědomuje, jak to pro nás pro vechny je teď těké. Myslela jsem si, e rok je dost dlouhá doba na to, aby se s tím vím člověk nějak srovnal, abychom si určily nějaká pravidla, ale asi nám rok nestačí. Já vím, e to dítě za nic nemůe a e má nárok na to stýkat se se svým otcem, ale prostě je to zatím takhle.
Jakoe manel rok ví, e má dítě, a za tu dobu ho ani jednou neviděl?
Asi musí mít hodně velký zájem na tom, udret vae manelství, kdy na to přistoupil...
Tak potom napi, kdyby byl nějaký posun.
Není tady
Ja si toti tie myslím, e ak zostanete spolu a vzah sa postupne "normalizuje", stále tam bude trča tento problém ako osina v ... zadku. Diea je bohuiaž primalé, aby sa s ockom stretávalo samo - to je podža mňa ideálne. Ja osobne by som si nevedela vái chlapa, ktorý sa úplne vykale na diea, ktoré nemôe za okolnosti, za akých bolo počaté. Ale netvrdím, e by ma nebolelo sledova rozvíjajúci sa vzah otecko-nemanelské diea(za asistencie mamičky). Ale asi by som s tým bojovala nejako v sebe. No, čas ukáe čo a ako ďalej. Ale Včeli, ak sa situácia s postupujúcim časom nezlepuje, ale skôr zhoruje(čo mám ten dojem), mono by nezakodilo niečo s tým urobi. Psychológ, rodinná poradňa... alebo niečo také. Rozmota nejako to klbko, aby si bola spokonejia a vyrovnanejia. Minimálne aby si zistila, čo vlastne chce.
Není tady
Včeličko, a co se třeba na partnera podívat i v tom duchu, e si ho můe váit? Ano ujel, je z toho dítě, ale on se na něj vykalat nechce? No co kdybys byla v té siutaci milenky, měla jsi dítě s enatým muem. A teď by jsi měla na výběr ze dvou situací. On nad tím mávne rukou a nechce vám vidět. Nebo má zájem vás vidět a klidně přispívat na dítě? Hádej co by se ti líbilo více?
Není tady
Klubko napsal(a):
Včeličko, a co se třeba na partnera podívat i v tom duchu, e si ho můe váit? Ano ujel, je z toho dítě, ale on se na něj vykalat nechce? No co kdybys byla v té siutaci milenky, měla jsi dítě s enatým muem. A teď by jsi měla na výběr ze dvou situací. On nad tím mávne rukou a nechce vám vidět. Nebo má zájem vás vidět a klidně přispívat na dítě? Hádej co by se ti líbilo více?
Mám pocit, e včelička jetě nepřijala, e "ujel" a e je z toho dítě. Dokud ho nevidí, můe předstírat, e neexistuje...
Pokud to nespravil rok, asi nespraví ani dalích 20 let. Dítě to je toti napořád, do konce ivota.
Já bych to taky tak brala, jako e je zodpovědný, kdy se chce postarat o svoje dítě... Přestoe by mě tvalo, e najednou nedává peníze jenom na mě a nae dítě, ale i na "jeho" dítě. Ale stalo se, a následek je, e bude dávat peníze i čas na dalí dítě, ačkoliv není včeličky.
Myslím, e pokud mu bude dlouho "zakazováno" (resp. včelička si "nebude přát") se s dítětem vídat, tak jednou, a to "bouchne", pohádají se... bude včeličce toto vyčteno. e kvůli ní neviděl vlastní dítě, a proč vlastně, kdy (... doplň téma hádky).
Není tady
No hlavně, já být tím manelem, tak bych asi včeličku neposlechla a za tím dítětem prostě jela. Zvědavost by u mne zvítězila.
Není tady
Klubko napsal(a):
No hlavně, já být tím manelem, tak bych asi včeličku neposlechla a za tím dítětem prostě jela. Zvědavost by u mne zvítězila.
No já taky, obzvlá pokud u to trvá celý rok!!! Ale na druhou stranu, třeba se vč. manel tolik bojí, e by se s ním rozvedla, kdyby za dítětem jel... e prostě převáila láska k manelce lásku k dítěti.
Kdo ví, jestli je to dobré rozhodnutí, těko říct.
Nicméně stejně jsem pro, jet za dítětem.
"dceruko, svého tatínka jsi nikdy neviděla... proto, e jeho manelka si to nepřála..." ???
Není tady