6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Martinka1 napsal(a):
Heřmanko, napsala jsem, e JÁ bych chtěla, aby se otec o dítě staral... jasně, e ostatní to můou mít jinak a nemusí chtít, aby se otec s dítětem stýkal.
Já bych chtěla, aspoň to teď tak cítím.
Ty si fakt dávej pozor co říká, protoe by se ti to taky jednou mohlo vyplnit. Můe počít dítě s takovým tatínkem, kterého bude zboňovat v době početí a nenávidět po narození dítěte a on se na potvoru bude chtít "starat". A e u takových případů bylo, kdy by matky nejraději vymazaly "tatínka" z povrchu zemského. Třeba herečka Ivana Jireová.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Heřmanko, napsala jsem, e JÁ bych chtěla, aby se otec o dítě staral... jasně, e ostatní to můou mít jinak a nemusí chtít, aby se otec s dítětem stýkal.
Já bych chtěla, aspoň to teď tak cítím.Ty si fakt dávej pozor co říká, protoe by se ti to taky jednou mohlo vyplnit. Můe počít dítě s takovým tatínkem, kterého bude zboňovat v době početí a nenávidět po narození dítěte a on se na potvoru bude chtít "starat". A e u takových případů bylo, kdy by matky nejraději vymazaly "tatínka" z povrchu zemského. Třeba herečka Ivana Jireová.
Pokud tatínek nebude dítě mlátit a týrat, nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat. Přece neupřu dítěti otce "jenom" proto, e ho vychovává jinak ne já.
Ovem pokud by mu ublioval, to by bylo něco jinýho. Ale kde je ta hranice, e...
Já si nemyslím, e enská vychovává děti líp ne chlap (malý miminka jsou výjimka, chlap nenakojí)... moná jinak.
Ale to se pořád pohybujeme v oblasti teorie, take se radi musí bavit s někým, kdo ty děti u má. Vlastní. Já jsem ten teoretik :-) To přiznávám. Nicméně nevidím nic patného na tom, kdy napíu, JAK TO TEĎ CÍTÍM.
Není tady
A Ty, Fidorko... Ty nechce, aby se otec dítěte o něj staral? Má ho jako "genetický materiál" jak někdo psal?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
A Ty, Fidorko... Ty nechce, aby se otec dítěte o něj staral? Má ho jako "genetický materiál" jak někdo psal?
Ci chces alebo nie, v prvom rade je to vzdy geneticky material, priroda to tak zariadila.
Není tady
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Ci chces alebo nie, v prvom rade je to vzdy geneticky material, priroda to tak zariadila.
Jasně e ano, e je to genetický materiál... podobně jako matka :-)
A pak jsou to rodiče, otec a matka...
Neznám člověka, který by své rodiče bral jako "genetický materiál", vdycky je berou jako "otce a matku" :-) (Aspoň doufám, moná e někdo existuje, kdo bere rodiče jako "gen. mat.", pak je to ale smutný).
Ale z hlediska biologie má samozřejmě pravdu.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Neznám člověka, který by své rodiče bral jako "genetický materiál", vdycky je berou jako "otce a matku" :-) (Aspoň doufám, moná e někdo existuje, kdo bere rodiče jako "gen. mat.", pak je to ale smutný).
Skus pokecat s pubosmi na temu rodicia
Není tady
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Taky jsi jako pubo takhle rodiče bral? Já Teda ne.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Oxi napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Taky jsi jako pubo takhle rodiče bral? Já Teda ne.
Ja som ako pubos konflikty s rodicmi nemal, bo som s nimi nezil a teda mi dost chybali.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
to jsem psala já ale není to myleno tak, e otce je potřeba vymazat...jen se mi tohle slovní spojení prostě líbí , no
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Pokud tatínek nebude dítě mlátit a týrat, nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat. Přece neupřu dítěti otce "jenom" proto, e ho vychovává jinak ne já.
Ovem pokud by mu ublioval, to by bylo něco jinýho. Ale kde je ta hranice, e...
Já si nemyslím, e enská vychovává děti líp ne chlap (malý miminka jsou výjimka, chlap nenakojí)... moná jinak.
Ale to se pořád pohybujeme v oblasti teorie, take se radi musí bavit s někým, kdo ty děti u má. Vlastní. Já jsem ten teoretik :-) To přiznávám. Nicméně nevidím nic patného na tom, kdy napíu, JAK TO TEĎ CÍTÍM.
Martinko já ti jenom přeju, aby jsi nala takovýho tatínka, se kterým ti to bude klapat a pokud se rozejdete, bude ti skutečně pomáhat s výchovou a hezky se starat. Já znám hodně případů, kdy tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáe, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno a maminka pak ílí a dává dítě zase dohromady a je v jeho očích samozřejmě ta horí. To si pak často přeje, aby na tu východu byla raději sama. Takový tatínek nemlátí a netýrá a přitom páchá kody. Take takhle to bylo myleno, ví? Kapito?
Není tady
Fidorka napsal(a):
Martinko já ti jenom přeju, aby jsi nala takovýho tatínka, se kterým ti to bude klapat a pokud se rozejdete, bude ti skutečně pomáhat s výchovou a hezky se starat. Já znám hodně případů, kdy tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáe, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno a maminka pak ílí a dává dítě zase dohromady a je v jeho očích samozřejmě ta horí. To si pak často přeje, aby na tu východu byla raději sama. Takový tatínek nemlátí a netýrá a přitom páchá kody. Take takhle to bylo myleno, ví? Kapito?
Dovolím si nesouhlasit, nebo já zas znám maminky, které to co popisuje, ne třeba a tak nákladně, dělají se svými dětičkami, převáně dcerkami, a pak nám tu roste nová generace nových maminek bez zábran pokory a jen v touze po penízkách.
je to o komunikaci o mnoha "neznámých" a nikdo neví co je pro toho "potomka" to nejlepí.
Není tady
Fidodorko, já se jen zamyslela ze své babičkovské pozice, e babičky dělají toté....rozmazlují, dovolují, co je od maminky zakázáno....ale babičky můou, ejo? Od toho přece jsou....
Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 9:22)
tak jsem si taky vzpoměla - na babičku s dědou... kteří mi vraceli tak rozhozený dítě, e jsme jí rovnali skoro do přítí návtěvy...
doteď nevim, zda by tenkrát nebylo lepí ty návtěvy zakázat
kdy jsem se s odstupem času dozvěděla, co vechno jí namluvili... nj měla bych asi vědět čeho je schopná moje máma...
Není tady
Jé, Vandi....tohle byla hláka mojí tchýně. Vdycky jsem jí za to měla chu zabít
Není tady
tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáe, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno
Fidorko, ono to vdycky nemusí být jen o tom, e by táta nechtěl/neuměl vychovávat. Kdy má dítě jednou za někdy, chce, aby si ten společný čas uili. Nemyslím si, e by zdravému dítěti tu a tam ukodilo trochu "nevázanosti" v jídle či denním reimu. Navíc je málo tak "dokonalých" matek, které trvají na dodrování pravidel za vech okolností. Taky někdy povolí něco "navíc".
Jak píe Vanda - babičky dělají toté a někdy hůř. Některé si myslí, e jejich způsob výchovy je ten nejlepí a umí to dát patřičně najevo, na rozdíl od otců.
Není tady
helena napsal(a):
Některé si myslí, e jejich způsob výchovy je ten nejlepí a umí to dát patřičně najevo, na rozdíl od otců.
A skoda dalsich slov k Fidorke
Není tady
Jéééé, holky, nekate mi to. Budu rozmazlovat, co se do vnoučete vejde (co umím a bude chtít vstřebat, to mu dám), ale babičkování si prostě uiju. Taky mě u rodiče kárali, kdy přinesli mimino, abych na něj neilala, tvářili se pohoreně....a kdybyste je pak slyeli! Třeba mě snaka (přiznávám, je mi to slovo proti srsti) bude mít občas chu zabít, co já vím, ale snad se nějak dohodneme. Doufám, e mě budou brát jako zodpovědnou osobu, co si jen uívá radost z jejich dítěte.
Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 9:47)
Fidorko, tak já to znám přesně s tou matkou. Byla téměř v mojí rodině. Ona byla matka a měla patent na výchovu,ale kdyby neměla za pr...í babičku, tak z dítěte je neurotický rozmazlený fakan! Buď jí bylo vechno povoleno,nebo se na ní hystericky ječelo. Babička ač jí dle moná tvých hledisek rozmazlovala, tak jí uměla i dát hranice. A nemuselo se na ní ječet. Narozdíl o matky uměla dítko zabavit a zaujmout jeho pozornost. Nemůe tak definitivně katulkovat.
Taky jsem "matka teoretik", vím e jsem hodně přísná sama na sebe a taky asi chudáci mí děti, mysím ,e nebudu patřit k matkám,které snesou materiálně modré z nebe i kdy na to budou mít. Ale líbí se mi, kdy rodiče s dětmi občas parádně blbnou a zazlobí si s nimi, ač dle druhého by to třeba holčička dělat neměla...
Není tady
Vandi, u tebe se nebojim, e bys byla patná babička.
moje máma to komentovala stylem, jak jsme patný rodiče a jak dceři ubliujeme, kdy po ní něco chceme... take tak.
Není tady
Vando, taky jsem vechny mladé upozornila, e výchovu jsem si odbyla s nimi a prcky budu mít pro radost. Tím nemyslím, e mi budou skákat po hlavě - ale "u babičky" se vdycky mohlo něco, na co doma nebylo ani pomylení, ne? Proč by mrňous nemohl jít o hodinu později do postele, kdy si v tom čase budeme povídat? Proč bych mu nemohla uvařit něco, co máma nedělá? Proč bych ho nenechala roztahat krabici bavlnek, kdy se přitom bude (bez příkazů) učit znát barvy a jetě je pak spolu srovnáme? Jen ilej, ilej - přijde čas, kdy ho začne sama učit hezky vyslovovat.
Není tady
Hele, to je něco jiného. Je jasné, e babi jsou miláčkové. Jde spíe o to, e kdy babi matka dítěte řekne, aby ho nepřecpávala, e má cukrovku,nebo obezitu a ona mu uvaří dort, tak to je jiná.
Jo tohle by přesně platilo pro mou" skoro tchýni". Prostě ona má pravdu vdy a jiného se neposlouchá. Jak jem tu ji psala není občas taky na vykolení těto "hodných babi". Můj pes měl průjem, moje ádost,aby mu nedávala nic od stolu, e musí jen suchou rýi 2dny. Neposlechla. dobrá má dostat za vyučenou, Babi. Take jsem psa chudáka napojila olivovým olejem, on se jí pos.ral na bílý koberec a měla vymalováno:)
Není tady
Drsné, leč velmi účinné... a mně blízké.
Taková babička, která prohlauje "vychovala jsem děti a VÍM proto, co je nejlepí" by se měla pro výstrahu zastřelit před jí podobnými. Ale kdy se vrátím k tomu tátovi - pokud vyloeně neubliuje, nepomlouvá atd., asi bych mu nějaký ten párek či nevyčitěné zuby občas prominula. Jetě jsem neslyela, e by zdravý harant nepřeil víkendové nemytí - a kdy ho taka přecpe zmrzlinou, pobleje se jemu...
Není tady
A e to řeíte, nejlépe umí vychovávat jen matka ne? Jen ona ví, kdy si má děcko hrát, kdy spát a kdy jíst, ne? Kadý ostatní jen dítě rozmazluje, nevychovává a jinak ničí těkou a výchovnou práci matky. Taková slepičí láska matku zabije tak, e se mnohdy nedivím muům, e jdou o dům dál. Je to jen blbej postřech chlapa - otce, který těce narazil při výchově k domacím pracem dětí (ve věku 8 a 12 let) a dalím výchovným momentům, třebas, e maminka dětátko neuhodila, ale počkala a tatínek za 14 dnů přijel z cesty, tak si postěovala a vynesla ortel 25 na zadek tatínku "kate".
Jo výchova je celoivotní maturita a nejde jen o jedinného človíčka, ale o celou skupinu babiček maminek dědů, otců ale dítek samotných včetně iroké rodiny tetiček a strýčků
Ale o tom ádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co kodí děcku a vem, a proti tomu ádná.
Upravil(a) Pisatel (16. 9. 2008 10:48)
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ale o tom ádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co kodí děcku a vem, a proti tomu ádná.
Chi chi
Já osobně nevidím nic patného na tom, kdy dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? ), a bude jíst párky a hranolky - protoe taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těko mu nakáu, e musí jíst mrkvičku, kdy bude vidět, e se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Chi chi
Já osobně nevidím nic patného na tom, kdy dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? ), a bude jíst párky a hranolky - protoe taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těko mu nakáu, e musí jíst mrkvičku, kdy bude vidět, e se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.
já bych u dítětě skoro doporučovala kázat vodu a pít víno
(z bezpečnostních důvodů jak pro dítě, tak pro rodiče )
p.s. s těma hranoílkama - doufám, e nejsi jako moje ex.skoro.vagrová, který se chlubila tím, jak mimi (roční) pěkně papá - tu a tam mu za běhu strčila do pusy hranolek (v restauraci.... )
Není tady