Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 9. 2008 13:38

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Re: Nemanželské dítě

Martinka1 napsal(a):

Heřmanko, napsala jsem, že JÁ bych chtěla, aby se otec o dítě staral... jasně, že ostatní to můžou mít jinak a nemusí chtít, aby se otec s dítětem stýkal.
Já bych chtěla, aspoň to teď tak cítím.

Ty si fakt dávej pozor co říkáš, protože by se ti to taky jednou mohlo vyplnit. Můžeš počít dítě s takovým tatínkem, kterého budeš zbožňovat v době početí a nenávidět po narození dítěte a on se na potvoru bude chtít "starat". A že už takových případů bylo, kdy by matky nejraději vymazaly "tatínka" z povrchu zemského. Třeba herečka Ivana Jirešová.

Není tady

#27 15. 9. 2008 13:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Fidorka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Heřmanko, napsala jsem, že JÁ bych chtěla, aby se otec o dítě staral... jasně, že ostatní to můžou mít jinak a nemusí chtít, aby se otec s dítětem stýkal.
Já bych chtěla, aspoň to teď tak cítím.

Ty si fakt dávej pozor co říkáš, protože by se ti to taky jednou mohlo vyplnit. Můžeš počít dítě s takovým tatínkem, kterého budeš zbožňovat v době početí a nenávidět po narození dítěte a on se na potvoru bude chtít "starat". A že už takových případů bylo, kdy by matky nejraději vymazaly "tatínka" z povrchu zemského. Třeba herečka Ivana Jirešová.

Pokud tatínek nebude dítě mlátit a týrat, nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat. Přece neupřu dítěti otce "jenom" proto, že ho vychovává jinak než já.
Ovšem pokud by mu ubližoval, to by bylo něco jinýho. Ale kde je ta hranice, že...
Já si nemyslím, že ženská vychovává děti líp než chlap (malý miminka jsou výjimka, chlap nenakojí)... možná jinak.

Ale to se pořád pohybujeme v oblasti teorie, takže se radši musíš bavit s někým, kdo ty děti už má. Vlastní. Já jsem ten teoretik :-) To přiznávám. Nicméně nevidím nic špatného na tom, když napíšu, JAK TO TEĎ CÍTÍM.

Není tady

#28 15. 9. 2008 13:45

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

A Ty, Fidorko... Ty nechceš, aby se otec dítěte o něj staral? Mᚠho jako "genetický materiál" jak někdo psal?

Není tady

#29 15. 9. 2008 14:39

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

A Ty, Fidorko... Ty nechceš, aby se otec dítěte o něj staral? Mᚠho jako "genetický materiál" jak někdo psal?

Ci chces alebo nie, v prvom rade je to vzdy geneticky material, priroda to tak zariadila.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#30 15. 9. 2008 14:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Ci chces alebo nie, v prvom rade je to vzdy geneticky material, priroda to tak zariadila.

Jasně že ano, že je to genetický materiál... podobně jako matka :-)
A pak jsou to rodiče, otec a matka...
Neznám člověka, který by své rodiče bral jako "genetický materiál", vždycky je berou jako "otce a matku" :-) (Aspoň doufám, možná že někdo existuje, kdo bere rodiče jako "gen. mat.", pak je to ale smutný).

Ale z hlediska biologie mᚠsamozřejmě pravdu.

Není tady

#31 15. 9. 2008 14:47

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Neznám člověka, který by své rodiče bral jako "genetický materiál", vždycky je berou jako "otce a matku" :-) (Aspoň doufám, možná že někdo existuje, kdo bere rodiče jako "gen. mat.", pak je to ale smutný).

Skus pokecat s pubosmi na temu rodicia lol

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#32 15. 9. 2008 14:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Taky jsi jako puboš takhle rodiče bral? Já Teda ne.

Není tady

#33 15. 9. 2008 15:08

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Taky jsi jako puboš takhle rodiče bral? Já Teda ne.

Ja som ako pubos konflikty s rodicmi nemal, bo som s nimi nezil a teda mi dost chybali.

Není tady

#34 15. 9. 2008 16:08

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

to jsem psala já big_smilebig_smilebig_smile ale není to myšleno tak, že otce je potřeba vymazat...jen se mi tohle slovní spojení prostě líbí , no big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#35 16. 9. 2008 9:06

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Martinka1 napsal(a):

Pokud tatínek nebude dítě mlátit a týrat, nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat. Přece neupřu dítěti otce "jenom" proto, že ho vychovává jinak než já.
Ovšem pokud by mu ubližoval, to by bylo něco jinýho. Ale kde je ta hranice, že...
Já si nemyslím, že ženská vychovává děti líp než chlap (malý miminka jsou výjimka, chlap nenakojí)... možná jinak.

Ale to se pořád pohybujeme v oblasti teorie, takže se radši musíš bavit s někým, kdo ty děti už má. Vlastní. Já jsem ten teoretik :-) To přiznávám. Nicméně nevidím nic špatného na tom, když napíšu, JAK TO TEĎ CÍTÍM.

Martinko já ti jenom přeju, aby jsi našla takovýho tatínka, se kterým ti to bude klapat a pokud se rozejdete, bude ti skutečně pomáhat s výchovou a hezky se starat. Já znám hodně případů, kdy tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáže, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno a maminka pak šílí a dává dítě zase dohromady a je v jeho očích samozřejmě ta horší. To si pak často přeje, aby na tu východu byla raději sama. Takový tatínek nemlátí a netýrá a přitom páchá škody. Takže takhle to bylo myšleno, víš? Kapišto? smile

Není tady

#36 16. 9. 2008 9:20

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorka napsal(a):

Martinko já ti jenom přeju, aby jsi našla takovýho tatínka, se kterým ti to bude klapat a pokud se rozejdete, bude ti skutečně pomáhat s výchovou a hezky se starat. Já znám hodně případů, kdy tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáže, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno a maminka pak šílí a dává dítě zase dohromady a je v jeho očích samozřejmě ta horší. To si pak často přeje, aby na tu východu byla raději sama. Takový tatínek nemlátí a netýrá a přitom páchá škody. Takže takhle to bylo myšleno, víš? Kapišto? smile

Dovolím si nesouhlasit, nebo já zas znám maminky, které to co popisuješ, ne třeba až tak nákladně, dělají se svými dětičkami, převážně dcerkami, a pak nám tu roste nová generace nových maminek bez zábran pokory a jen v touze po penízkách.
je to o komunikaci o mnoha "neznámých" a nikdo neví co je pro toho "potomka" to nejlepší.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#37 16. 9. 2008 9:21

Vanda
Host

Fidodorko, já se jen zamyslela ze své babičkovské pozice, že babičky dělají totéž....rozmazlují, dovolují, co je od maminky zakázáno....ale babičky můžou, žejo? Od toho přece jsou....smile

Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 9:22)

#38 16. 9. 2008 9:26

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

tak jsem si taky vzpoměla - na babičku s dědou... kteří mi vraceli tak rozhozený dítě, že jsme jí rovnali skoro do příští návštěvy...
doteď nevim, zda by tenkrát nebylo lepší ty návštěvy zakázat hmm
když jsem se s odstupem času dozvěděla, co všechno jí namluvili... nj měla bych asi vědět čeho je schopná moje máma... sad

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#39 16. 9. 2008 9:28

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Jé, Vandi....tohle byla hláška mojí tchýně. Vždycky jsem jí za to měla chu zabít  vissla

Není tady

#40 16. 9. 2008 9:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tatínkové rozmazlují, uspávají v 10 večer, krmí párky a hranolkama, koupí na co si dítě ukáže, vozí je na nákladné dovolené a dovolují, co je od maminky zakázáno
Fidorko, ono to vždycky nemusí být jen o tom, že by táta nechtěl/neuměl vychovávat. Když má dítě jednou za někdy, chce, aby si ten společný čas užili. Nemyslím si, že by zdravému dítěti tu a tam uškodilo trochu "nevázanosti" v jídle či denním režimu. Navíc je málo tak "dokonalých" matek, které trvají na dodržování pravidel za všech okolností. Taky někdy povolí něco "navíc".
Jak píše Vanda - babičky dělají totéž a někdy hůř. Některé si myslí, že jejich způsob výchovy je ten nejlepší a umí to dát patřičně najevo, na rozdíl od otců.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#41 16. 9. 2008 9:33

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Některé si myslí, že jejich způsob výchovy je ten nejlepší a umí to dát patřičně najevo, na rozdíl od otců.

tummenupp
A skoda dalsich slov k Fidorke tongue

Není tady

#42 16. 9. 2008 9:45

Vanda
Host

Jéééé, holky, nekažte mi to. Budu rozmazlovat, co se do vnoučete vejde (co umím a bude chtít vstřebat, to mu dám), ale babičkování si prostě užiju. Taky mě už rodiče kárali, když přinesli mimino, abych na něj nešišlala, tvářili se pohoršeně....a kdybyste je pak slyšeli! big_smile Třeba mě snaška (přiznávám, je mi to slovo proti srsti) bude mít občas chu zabít, co já vím, ale snad se nějak dohodneme. smile Doufám, že mě budou brát jako zodpovědnou osobu, co si jen užívá radost z jejich dítěte.

Upravil(a) Vanda (16. 9. 2008 9:47)

#43 16. 9. 2008 9:47

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorko, tak já to znám přesně s tou matkou. Byla téměř v mojí rodině. Ona byla matka a měla patent na výchovu,ale kdyby neměla za pr...í babičku, tak z dítěte je neurotický rozmazlený fakan! Buď jí bylo všechno povoleno,nebo se na ní hystericky ječelo. Babička ač jí dle možná tvých hledisek rozmazlovala, tak jí uměla i dát hranice. A nemuselo se na ní ječet. Narozdíl o matky uměla dítko zabavit a zaujmout jeho pozornost. Nemůžeš tak definitivně škatulkovat.
Taky jsem "matka teoretik", vím že jsem hodně přísná sama na sebe a taky asi chudáci mí děti, mysím ,že nebudu patřit k matkám,které snesou materiálně modré z nebe i když na to budou mít. Ale líbí se mi, když rodiče s dětmi občas parádně blbnou a zazlobí si s nimi, ač dle druhého by to třeba holčička dělat neměla...hmm

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#44 16. 9. 2008 9:59

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Vandi, u tebe se nebojim, že bys byla špatná babička.

moje máma to komentovala stylem, jak jsme špatný rodiče a jak dceři ubližujeme, když po ní něco chceme... takže tak.

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#45 16. 9. 2008 10:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vando, taky jsem všechny mladé upozornila, že výchovu jsem si odbyla s nimi a prcky budu mít pro radost. Tím nemyslím, že mi budou skákat po hlavě - ale "u babičky" se vždycky mohlo něco, na co doma nebylo ani pomyšlení, ne? Proč by mrňous nemohl jít o hodinu později do postele, když si v tom čase budeme povídat? Proč bych mu nemohla uvařit něco, co máma nedělá? Proč bych ho nenechala roztahat krabici bavlnek, když se přitom bude (bez příkazů) učit znát barvy a ještě je pak spolu srovnáme? Jen šišlej, šišlej - přijde čas, kdy ho začneš sama učit hezky vyslovovat.

Není tady

#46 16. 9. 2008 10:08

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Hele, to je něco jiného. Je jasné, že babi jsou miláčkové. Jde spíše o to, že když babi matka dítěte řekne, aby ho nepřecpávala, že má cukrovku,nebo obezitu a ona mu uvaří dort, tak to je jiná.
Jo tohle by přesně platilo pro mou" skoro tchýni". Prostě ona má pravdu vždy a jiného se neposlouchá. Jak jem tu již psala není občas taky na vyškolení těto "hodných babi". Můj pes měl průjem, moje žádost,aby mu nedávala nic od stolu, že musí jen suchou rýži 2dny. Neposlechla. dobrá mᚠdostat za vyučenou, Babi. Takže jsem psa chudáka napojila olivovým olejem, on se jí pos.ral na bílý koberec a měla vymalováno:)

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#47 16. 9. 2008 10:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Drsné, leč velmi účinné... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a mně blízké.
Taková babička, která prohlašuje "vychovala jsem děti a VÍM proto, co je nejlepší" by se měla pro výstrahu zastřelit před jí podobnými. Ale když se vrátím k tomu tátovi - pokud vyloženě neubližuje, nepomlouvá atd., asi bych mu nějaký ten párek či nevyčištěné zuby občas prominula. Ještě jsem neslyšela, že by zdravý harant nepřežil víkendové nemytí - a když ho taka přecpe zmrzlinou, pobleje se jemu...

Není tady

#48 16. 9. 2008 10:46

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

A že to řešíte, nejlépe umí vychovávat jen matka ne? Jen ona ví, kdy si má děcko hrát, kdy spát a kdy jíst, ne? Každý ostatní jen dítě rozmazluje, nevychovává a jinak ničí těžkou a výchovnou práci matky. Taková slepičí láska matku zabije tak, že se mnohdy nedivím mužům, že jdou o dům dál. Je to jen blbej postřech chlapa - otce, který těžce narazil při výchově k domacím pracem dětí (ve věku 8 a 12 let) a dalším výchovným momentům, třebas, že maminka dětátko neuhodila, ale počkala až tatínek za 14 dnů přijel z cesty, tak si postěžovala a vynesla ortel 25 na zadek tatínku "kate".
Jo výchova je celoživotní maturita a nejde jen o jedinného človíčka, ale o celou skupinu babiček maminek dědů, otců ale dítek samotných včetně široké rodiny tetiček a strýčků smile
Ale o tom žádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co škodí děcku a všem, a proti tomu žádná.

Upravil(a) Pisatel (16. 9. 2008 10:48)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#49 16. 9. 2008 11:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel napsal(a):

Ale o tom žádná, Fidorka to vzala do svých jasně nastavených rukou a vědění co jest správné a co škodí děcku a všem, a proti tomu žádná.

Chi chi big_smile
Já osobně nevidím nic špatného na tom, když dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? dumbom), a bude jíst párky a hranolky - protože taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těžko mu nakážu, že musí jíst mrkvičku, když bude vidět, že se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.

Není tady

#50 16. 9. 2008 12:02

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Chi chi big_smile
Já osobně nevidím nic špatného na tom, když dítě půjde spát v 10 večer (není to brzo? dumbom), a bude jíst párky a hranolky - protože taky chodím pozdě spát a takováhle jídla jím.
Přece nebudu kázat vodu a pít víno :-)
Dítě stejně bude chtít dělat to co rodiče a těžko mu nakážu, že musí jíst mrkvičku, když bude vidět, že se s tatínkem ládujeme párkama a hranolkama.
To by bylo pěkně pokrytecké - vůči tomu dítěti, si myslím.

já bych u dítětě skoro doporučovala kázat vodu a pít víno
(z bezpečnostních důvodů jak pro dítě, tak pro rodiče smile )

p.s. s těma hranoílkama - doufám, že nejsi jako moje ex.skoro.švagrová, který se chlubila tím, jak mimi (roční) pěkně papá - tu a tam mu za běhu strčila do pusy hranolek (v restauraci.... usch )

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí