|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Před asi 10lety jsem měla vřídek na čípku,který mi vypalovaly a když se nechtěl zahojit zjistili,že mám HPV,tenkrát jsem o tom věděla hodně málo,řekli mi jen,že neexistuje na to lék,jen čípky které zmírní výtok,který mě v té době dost trápil a zahojí se čípek,po určité době jsem ukončila vztah s tehdejším partnerem a brzo na to jsem se vyléčila,po HPV ani památky,už jsem nemusela každého čtvrt roku na kontroly a cytologii už to bylo jednou za půl roku a pak za rok,naposledy mi dělali cytologii v roce 2004 a vše bylo úplně v pořádku, v roce 2005 jsem otěhotněla s prvním pak jsem dlouho kojila,takže mi cytologii nedělali a otěhotněla jsem podruhé a nyní jsem kojící takže také ještě mi nikdo žádnou cytologii nedělal.Cítím se naprosto v pořádku,ale můj partner trpí na bradavičky genitální a nikdy před tím to nemíval,je možné,že jsem se z pacienta s HPV stala jen nositelem viru a někde v sobě ten virus mám,ale už se u mě neprojevuje "jen" nakazím toho druhého?
Není tady
matali, HPV je vir a ten buď máš nebo nemáš. Takže buď ho máš a seš i nositelka nebo ho nemáš a nositelka nejseš. Může se stát, že jsi ho dřív měla a pak zmizí. Spíš bych být tebou co nejrychleji zašla na vyšetření, protože tohle by se nemělo podceňovat. Sama žádné potíže vůbec nemusíš pociťovat, i když bys ho měla. Je to dost zákeřný.
Není tady
Já bych řekla, pokud někdo HPV měl, nikdy mu z IgG nevymizí! Píšou, že promořenost lidstva je až 80%, je to jedna u nejvíce rozšířených pohlavních infekcí! Myslím, že vzhledem k jejímu výskytu se ani moc neléčí.
Není tady

Estell,řekli my už před lety,že jsem vyléčená...,že ho nemám.O tom,že můžu být nositelem ani slova, zemřel my gynekolog,v pondělí se půjdu přihlásit k jiném,nevím jestli mi rovnou udělá vstupní prohlídku.
Aneri,teď nevím co je IgG,to je cytologie?Také jsem myslela,že těmi různými vyšetřeními v těhotenství by se přišlo,že stále mám HPV?Ale v tomhle směru jsem měla všechny vyšetření v pořádku jak u prvního těhotenství tak u druhého...jen když jsem rodila první mimčo,tak mi při porodu prasknul čípek a Dr se mě ptala jestli jsem neměla v minulosti nějaký problém a já jsem ji řekla,že jsem měla v minulosti HPV,ale,že už jsem dlouho vyléčená,při druhém těhu jsem se bála,že mi čípek zase praskne,ale neprasknul i když jsem rodila koncem pánevním a při sepsání k porodu jsem na to raději upozorňovala,že jsem měla kdysi HPV a při prvním porodu mi prasknul čípek.
Není tady
IgG je imunoglobulin G, který ukazuje, bud setkání s nemocí, infekcí a pod. nebo chronicitu. Lékaři často říkají, máte nemoc/infekci JEN v IgG, což znamená, že jste se s ní JEN setkali. Není to pravda, pokud se IgG mění a hodnoty jsou vyšší, znamená to, že nemoc/infekce se probouzí a zlobí! Nastácvá reinfekce/obnova/, případně koinfekce/infekce spolupracuje i s jinou infekcí/. Proto se proti ní tvoří protilátky.
Není tady

Aneri,chci se zeptat nevíš jestli se kontroluje v těhotenství to IgG?
Upravil(a) Matali (14. 9. 2008 11:08)
Není tady
To nevím, jsem už starší kus. Ale neměl by být problém, aby ti ho lékař udělal. Já, pokud by mi na tom záleželo, bych si test nechala udělat na vlastní náklady, to nemůže odmítnout! V laboratoři ti řeknou cenu.
Není tady

Dnes jsem si volala pro výsledky cytologie a mám ji naprosto v pořádku.Takže není důvod si nechat dělat vyšetření na HPV,cytologie by ukázala,že něco není v pořádku.Dr mi při vyšetření také zjistil vřídek na čípku 2 cm,myslíte,že by se s tím už mělo něco dělat,on provádí laserový zákrok za 400,-,ale řekl mi,že to není nutné jen když mě to třeba bolí..Co myslíte má se s tím něco dělat nebo to nechat být když cytologie je naprosto v pořádku?
Není tady
Matali, poslechla bych Aneri a dej si udělat ty testy. Anebo pošli partnera na léčení, bradavičky se přenášejí! a je to taky virus, matně si pamatuji, kvalifikováno jako pohlavní nemoc(alespon píšou staré knížky). Třeba ho budou léčit a spolu s ním by měli i tebe a ty testy ti udělají. NIKDO ty testy totižto nechce dělat. Mohla bys to přenést na dítě.
Jako těhotná by sis něco (jako tu krev )vydupat mohla, ne?
Není tady

Musim,je to pro mě finačně náročný,myslím,že vyšetření stojí 1500 Kč.ptala jsem se Dr jestli se náhodou neprovádějí v těhotenství,ne nedělají je.Dr mi řekl,že když má problém přítel měl by se nechat vyšetřit on,ale toho já k dr nedostanu.Nejsem těhulka jen jsem myslela,jestli mi to náhodou nekotrolovali v posledním těhotenství.Když si nechám odstranit ten vřídek a nechám si dát danu+ to vyšetření na HPV tak tam nechám 3000,- to je opravdu na nás moc při dvou dětech,já opravdu nevím 
Není tady
Tak to nám točkování došlo brzo, a kdoví jestli vůbec funguje. Kdo to kdy slyšel očkovat se proti rakovině.
Není tady
No snad jsme neštovice díky očkování zcela vymítili. A očkování proti rakovin ědéložního čípku není až tak horká novinky. Vakcína Silgard je tady už asi rok.
Není tady
Omyl! Neštovije jsou doma zpátky díky cizincům a vakcínu proti rakovině děl. čípku by musely dostat dívenky již ve školce a měl by tam být test, zda nemají dispozice po mamince, takže asi také sci-fi!
Není tady
Aneri napsal(a):
Omyl! Neštovije jsou doma zpátky díky cizincům a vakcínu proti rakovině děl. čípku by musely dostat dívenky již ve školce a měl by tam být test, zda nemají dispozice po mamince, takže asi také sci-fi!
Já slyšela,že se to jmenuje Cervarix
Není tady
Jsou dva druhy, ale Silvard je ještě proti genitálním bradavicím.
Není tady
Yolan napsal(a):
Jsou dva druhy, ale Silvard je ještě proti genitálním bradavicím.
Docela jsme to teď doma řešili. Táta byl proti že je to drahý - 10000 KČ - ale já sem nedala, máma na rkovinu zemřela tak konec debaty, a nebudu čekat až to holka někde chytí
Není tady
Pohunko aq kolik je holce let? měla by mít negativní testy před......
Není tady
zaklínačka napsal(a):
Tak to nám točkování došlo brzo, a kdoví jestli vůbec funguje. Kdo to kdy slyšel očkovat se proti rakovině.
on je to totiž virus, který způsobuje tu rakovinu...btw...jestli znáš někoho kdo byl na čemkoli co se týká děložního čípku...vypalování, zmrazování, řezání atd...tak věz, že hlavě díky tomuhle viru 
Není tady
deset tisic je moc, a doufámže tobude aspon fungovat, genitálni bradavice to snad ani dřív nebývalo 
Není tady

MaryLoki napsal(a):
deset tisic je moc, a doufámže tobude aspon fungovat, genitálni bradavice to snad ani dřív nebývalo
Ale bývalo: Podle historických zpráv je toto onemocnění známo po několik tisíciletí, jak potvrzují dějiny řecké a románské medicíny, zaznamenávající mj., že anogenitální bradavice se přenášejí sexuálním stykem.
Není tady
Ahojky, no já HPV měla a podle dr. už zmyzel, ale říkal že se může kdykoli zase objevit.
Byla doba kdy mi i říkal,. že mi doporučuje do dvou let otěhotnět, ale pak to zmyzelo a
říká, že je to v klidu!
Takže aspoň tak no. Snad s mi to nevrátí. JO a vůbec to nebolí, ani to necítíte. 
Není tady
Verunielko a kampak ti HP vir zmizel? Že by se schoval do děložního čípku ?
Není tady
bože aneri, co to je zas za nesmysly, že protilátky jsou jen proti infekci,která se probouzí???když už něco čteš, čti prosímtě něco kloudnýho, roznášíš tady totálně matoucí informace!!
jestliže se v krvi najdou protilátky protí nějaké nemoci, ale člověk je zdravý, znamená to, že nemoc prodělal( třeba neštovice, chřipka...), protože v krvi jsou buňky tzv. paměťové, které si pamatují určitý antigen( vir,bakterii..). z toho se odvodila celá věda nazvaná sérologie- hledají se protilátky proti určitým nemocím ( když řekneš IgG nic to neznamná, to je informace z hledika imunologie tak na úrovni druhé třídy základní školy). když někoho očkuješ, dáš mu bud rovnou protilátky( ty tam pak má pořád, nebo určitý čas), nebo se do těla vpraví oslabený původce nemoci a tělo je tak donuceno vytvořit protilátky. takže to že má někdo proti něčemu protilátky neznamená, že se nemoc probouzí, ale že se tělo s nemocí již setkalo!!!toxoplasmozu taky prodělala skrytě třetina lidí, má protilátky a znamená to jen to, že znovu ji prodělat nemohou, protože mají už protilátky!
Není tady
virus nezmizel, ale je v latentním stadiu. jako třeba virus oparu..opar zmizí,ale virus je v těle dál a objevuje se, když je tělo oslabené.
Není tady
Jako asi nezmizel, ale každopádně to mám v pořádku.Když jsem se nedávno ptala na gyndě, tak i dr.řekl, že se nemusím bát, že jsem mladá, krásná a zdravá 
Takže se s tím dál nezaob írám!
Není tady