|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj, tak já také přidám svojí troškou do mlýna 
V pondělí 1.9. jsem nastupovala kvůli "podezření" pro velké miminko, kterému se nechtělo ven na vyvolání porodu. Vyvolání bylo v termínu, protože ačkoliv termín porodu byl 2.9., Matýsek byl o týden starší.
Nastupovala jsem na rizikové, kde mě v pondělí provedli Hamiltona (který mi mimochodem už udělal můj gynekolog, ale nezabral
) a v úterý mi zavedli jakýsi gel, který měl připravit děložní hrdlo k porodu. Byla jsem celkem v pohodě a těšila se z jakéhokoliv náznaku bolesti, protože jsem si vždy myslela, že už se to rozjíždí. Po gelu jsem měla velmi velmi velmi silné MS bolesti, které jsem si říkala, že musím přežít s úsměvem bo mě jistě čeká něco mnohem horšího
. No jenže do večera bylo opět po jakémkoliv náznaku rozjezdu a já byla smutná, že mi snad Matýsek zůstane v bříšku navždy
.
Ale netrvalo to tak dlouho a mohla jsem začít slavit
ve středu v půl páté jsem se probudila s jakousi bolestí, která byla velmi nepříjemná, trvala celkem krátce, ale stále se vracela. Napadlo mě, že to budou asi ty kontrakce a tak jsem to začala měřit. Chvíli to bylo po 7 minutách, pak po 5 minutách, pak zas najednou po 8 minutách...no měla jsem v tom celkem chaos, tak jsem v šest ráno vyrazila za sestřičkou, že mám asi kontrakce. Ptala se co a kde cítím..tak říkám, no nějakou takovou bolest jako v podbřišku. Říkala "nó, tak to nebude tak horké" ..natočila mi monitor a zjistila, že mám kontrakce po 3-4 minutách a že musím počkat na doktora, aby mě vyšetřil. Statečně jsem šla tedy do pokoje čekat na doktora. Čekání bylo čím dál bolestivější, trvalo to nekonečné minuty. Seděla jsem na balónu, houpala se a když to na mě přišlo, dýchala jsem jak šílená, rukama drtila nemocniční stolek a říkala si, že tohle teda rozhodně nemůžu přežít
. Po nevím jak dlouhé době konečně přišla sestra, píchla mi jakousi injekci, zase odešla a zase přišla, aby mě konečně poslala za doktorem. Doplazila jsem se do vyšetřovny, jakž takž přežila monitor, horko těžko se vyplazila doktorovi na stůl a po půl minutě konečně uslyšela tolik očekávaná slova RODÍTE
. A už to šlo ráz na ráz..honem se sbalit na sál, takže takový ty věci jako ponožky, čokoládičku, vodu na osvěžení jsem sebou nestihla pobrat
. Pak jsem musela sejít patro do sálu, kde mě ještě trápila sestra u příjmu. V přípravě se mnou mohl být manžel
což bylo super. Jen jsem seděla ve sprše na balónu a hekala a hekala. A manžel
masíroval záda jak divej, protože jsem měla opravdu šílené křížové bolesti.
Po asi hodině konečně přišla PA, ať jdu na sál. A tam to začalo. Nejdřív jsem stále rozdýchávala. Bylo to strašné. Chytaly mě děsné křeče do celého těla a jak jsem podcenila nácvik dýchání, moc mi to nešlo rozdýchat. Chvílemi jsem měla pocit, že nemůžu dýchat. V duchu jsem doufala, že omdlím a skončím císařem (což jsem si samozřejmě přála ze všeho nejmíň, ale v bolesti člověk myslí na ledacos
). Manžel byl úžasný 

. Držel mě, dýchal se mnou, osvěžoval mě. Po hodině trápení jsem mohla začít tlačit. To už pro mě byla v danou chvíli úleva. Ale protože Matýsek se mi špatně napolohoval do porodních cest, musela jsem se pořád otáčet z boku na bok. Různě tlačit, pak zas netlačit..to bylo peklo. Tlačení mi taky moc nešlo..PA neustále opakovala …"nemručte, nefuňte..držte dech, jako když se potápíte" ..což bylo vtipné, mám potápečský kurz, ale tady mi byl fakt k ničemu
. Po hodině trápení se ale Matýsek 
konečně vyloupnul s krásnými 4080 g a 55 cm. Měl na hlavě obří bouli a ven šel nosánkem nahoru. Také měl uzel na pupeční šňůře, naštěstí jsme to přežili
. Když mi Matýska přiložili na břicho, cítila jsem něco co se nedá popsat slovy. Něco neskutečně krásného, co každým dnem sílí víc a víc
. Veškerá bolest byla okamžitě zapomenuta. Když jsem držela ten náš krásný uzlíček, musela jsem si říct, že jsem v podstatě zažila nejnádhernější okamžik v životě, který jsem mohla sdílet s milovanou osobou, která opět jako moje životní opora nezklamala 

.
Chtěla bych tady vyjádřit dík personálu nemocnice v Motole. Všichni byli profesionální, milí a povzbuzovali.
Upravil(a) mishasha (10. 9. 2008 18:25)
Mish, moooc hezká slohovka 
no, asi si jdu pustit DVD s dýcháním a cvičit

Není tady
jeeee moc a moc gratuluju k Matýskovi a přeji mamince aby se co nejdřív z porodu oklepala a zotavila. Já to mám za sebou 14 dní a ještě mě mrazí při vzpomínce na porod,ale je pravda že jakmile vidíš to malinký řvoucí,je to taková směs pocitů co se nedá popsat 
Moooooc přeji všechno nej nej 
Není tady
Mishko,
moc pěkná slohovka
Asi taky začnu cvičit poctivě dýchání

Tak ať se vám krásně daří a hlavně ať jste zdraví 

Není tady
Mish
hezká, jasná slohovka
moc gratulujuuu k synáčkovi, hodně zdravíčka, lásky a ať si spokojeně rostete..
a trocha toho čásku pro maminku 
a teda s tím dýcháním
taky se na to mrknu
díky Mishinko, podzimňátka budou konečně poctivě trénovat dýchání 
Není tady
Moc
hezká slohovka, gratuluji k Matýskovi
.
Upravil(a) topazio (10. 9. 2008 19:56)
Není tady
Mish, príma slohovka. Porod jste zvládli na 1 s*
. Že bych taky začala poctivě trénovat dýchání??
Nám tedy každý týden opakuje cvičitelka na těhu cvičení, aby jsme to dýchání trénovaly i doma...ale to bych nesměla být lenoch, že??

Není tady
Mish, pěkná slohovka, ale že sis teda užila. Ale je fakt, že jak ti dají miminko na bříško, tak je všechna bolest pryč.
Ať se Vám hezky daří a Matýsek krásně roste a je hodné miminko.
Není tady
Moc děkujeme za hezká slova 

Mishashko,moc gratuluji k narození mtýska a přeju jen to nej. hlavně ať jste všichni zdraví a spokojení
Koukala jsem na webík a je kouzelnej 
Není tady
Mich, moc krásná slohovka, ten pocit je opravdu nepopsatelný, hodně štěstíčka a ještě jednou veliká gratulace 

Není tady
mishko, moc krásná slohovka
. tak hodně štěstí a trpělivosti vám oběma
.
Mishi... úžasná slohovečka!!
.."nemručet- zadržet dech"...
Tak s tím dechem jsem měla taky potíž... 
Mishi.. stejně jste velký šikulky!!
Tak hodně zdravíčka, mlíčka.. a sil do těch prvních týdnů!!

Není tady