Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 10. 9. 2008 23:46

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: vlastní otec prodává nevýdělečným dětem svoje věci

Modroočka napsal(a):

A Martinko, vždycky jsem couvla a klukům pomohla.

Možná proto, že má tuhle zkušenost, teď syn spoléhá, že mu zase pomůžeš.

Tak Ti fandím, abys to dokázala, ho "nezachraňovat".

Není tady

#152 10. 9. 2008 23:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Modroočka napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Modroočko, já v těch pár posledních příspěvcích pořád slyším na adresu tvého BM: "proč on to může a já ne dumbom "
Tak ti nevím Karle...a co to teda vlastně může, co ty nemůžeš? gloria

Ale vůbec ne, není to o tom, proč on může. Já můžu taky, ale nechci. Ono je to i tom, že káže vodu a pije víno. Ale nechť, on dělá to, co já bych třeba nedělala a naopak.

Jo, já vím. Já to toiž znám a proto se ptám smile Protože když se nad tím člověk poctivě zamyslí, tak by si třeba taky rád vypil trochu toho vína, žejo? smile Kdyby člověk doopravdy "mohl, ale nechtěl", říkal by: "to je ale idiot" třeba rozzlobeně, ale bez vášně...ale když "chce, ale nemůže" říká si " jo tak TOHLE kdybych udělala! To by byl sekec..." a vztek se mísí se slzama smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#153 10. 9. 2008 23:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

A klíďo taky kaž vodu a pij víno, jestli závidíš a štve tě to. smile
Nechápeš stále, že ty svého BM nezměníš.
No nic, akorát jsem se rozčílila trošku. Sákra, co já bych za to dala, kdybych mohla "řešit" tohle a ne se dívat, potichu, jak je můj syn smutnej, že se o něj táta nezajímá.

Ale Majko, já si chtěla postěžovat a vykecat se z nas.rání, ne měnit BM. To už je jeho problém, pokud takhle vyhovuje jeho ženě, ať si je, jaký chce. Jen mě mrzí jeho přístup k vlastním dětem. Vídá se s nima, to jo, ale nebere je jako svoje děti, spíš jako nějaký známý.
A že je kluk trubka? Je, ale ať se poučí, ono mu to prospěje.
Martinko, kluk chodí na brigády od 15ti let, není lenoch, ale asi bude muset makat víc, matinka taky nebude lepit jeho náklady, uživím ho, ale životní nadstandard si dotuje sám. Plus skripta a oblečení, který chce jakoby "navíc". Myslím tím hadry, který se mi nelíbí, nepotřebuje je, ale chce je mít.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#154 10. 9. 2008 23:49

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

ale když "chce, ale nemůže" říká si " jo tak TOHLE kdybych udělala! To by byl sekec..." a vztek se mísí se slzama smile

Spíš když... "chce, ale nedokáže to" a říká, že "nemůže"

Není tady

#155 10. 9. 2008 23:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Modroočka napsal(a):

A Martinko, vždycky jsem couvla a klukům pomohla.

Možná proto, že má tuhle zkušenost, teď syn spoléhá, že mu zase pomůžeš.

Tak Ti fandím, abys to dokázala, ho "nezachraňovat".

No, tak to doufám, že zvládnu, byla jsem v tomhle vždycky měkká. Ale dodržím to, tentokrát už jo, musím, jinak se nepoučí.

Není tady

#156 10. 9. 2008 23:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Modroočka napsal(a):

Selima napsal(a):

................ Aj matka je najlepšia(po eremuruss), tak nemáš šancu. wink Vzdaj to zavčasu...
(TOTO JE VTIP... alebo pokus.)

Ale houby, taky nemyslím, že jsem nejlepší matka, nebo že jsem lepší, protože jsem matka. Jen bych prostě nevydělávala na vlastním děcku. Tím spíš, že vím, že si to nemůže dovolit.

A Martinko, vždycky jsem couvla a klukům pomohla. Jenže tentokrát to opravdu neudělám. Prostě si synek musí uvědomit, že nemůže mít všechno. A taky mít nebude, jak říkám, nedostane ani "vorla".

Modroočka, teba som naschvál z tejto spoločnosti vynechala, lebo ťa cítim tak trochu inde... ale tvoje rozhorčenie fakt nemá žiadne východisko. Môžeš príležitostne vynadať BM a snyovi "zatnúť tipec" akio poučenie pre budúcnosť, to je asi tak všetko. Ale možno by nezaškodilo... wink a naučiť sa naozaj byť ráznejšia, povedať svoj názor a vymedziť si hranice- bez toho, aby si zasahovala do iných právomocí a vzťahov. (Napr. - synček, teraz sa proste uskromníš... Drahý BM, charita sa skončila, keďže ty nemáš to pravé milosrdné srdce...). Ale s ich vzťahom a synovými postojmi nič nenarobíš, len si založíš na žalúdočný vredtoa to podľa mňa za to nestojí. Učím sa rozčuľovať len nad vecami, ktoré môžem zmeniť, a vyrovnať sa s vecami, ktoré zmeniť nemôžem; a najhlavnejšie je samozrejme rozlíšiť ich.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#157 10. 9. 2008 23:52

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Vem to tak, že když půjdeš ke špičkovému kadeřníkovi a necháš tam třeba 1.500,- tak pro většinu chlapů "ses zbláznila"... Mají pravdu? Podle svého ano. Podle Tebe ne. Kde je pravda? :-)

Tak tolik jsem nedala, jen jednou 1200,- a už nikdy víc lol mně se to zdá hodně. sad

Není tady

#158 10. 9. 2008 23:52

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Ale Majko, já si chtěla postěžovat a vykecat se z nas.rání, ne měnit BM. To už je jeho problém, pokud takhle vyhovuje jeho ženě, ať si je, jaký chce. Jen mě mrzí jeho přístup k vlastním dětem. Vídá se s nima, to jo, ale nebere je jako svoje děti, spíš jako nějaký známý.
A že je kluk trubka? Je, ale ať se poučí, ono mu to prospěje.
Martinko, kluk chodí na brigády od 15ti let, není lenoch, ale asi bude muset makat víc, matinka taky nebude lepit jeho náklady, uživím ho, ale životní nadstandard si dotuje sám. Plus skripta a oblečení, který chce jakoby "navíc". Myslím tím hadry, který se mi nelíbí, nepotřebuje je, ale chce je mít.

No vidíš, a já si celou vejšku kupovala oblečení za svý. Takže se vlastně má dobře :-)

A jak to vypadá, když bere děti jako svoje děti - a jak to naopak vypadá, když je bere jako svoje známý???

Děti už jsou dospělý - jeden, druhý asi skoro dospělý... už je nebude brát jako "děti" ale jako DOSPĚLÝ děti - tj. bude s nima asi jednat jinak, než byli malí...

A jak říká Majkafa - je fajn, že mají s otcem dobré vztahy a stýkají se...

Není tady

#159 10. 9. 2008 23:53

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Vem to tak, že když půjdeš ke špičkovému kadeřníkovi a necháš tam třeba 1.500,- tak pro většinu chlapů "ses zbláznila"... Mají pravdu? Podle svého ano. Podle Tebe ne. Kde je pravda? :-)

Tak tolik jsem nedala, jen jednou 1200,- a už nikdy víc lol mně se to zdá hodně. sad

Býv. kolegyně právě šla do nějakého "super" kadeřnictví a nechala tam možná ještě víc - jenom za stříhání...
Taky bych nešla, uvedla jsem to jenom jako příklad.
Jsem objednaná  na melíry, a prý to bude stát max. 1000,-.
No ale pro chlapy je i 200 hodně, za vlasy :-)

Není tady

#160 10. 9. 2008 23:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Modroočka, teba som naschvál z tejto spoločnosti vynechala, lebo ťa cítim tak trochu inde... ale tvoje rozhorčenie fakt nemá žiadne východisko. Môžeš príležitostne vynadať BM a snyovi "zatnúť tipec" akio poučenie pre budúcnosť, to je asi tak všetko. Ale možno by nezaškodilo... wink a naučiť sa naozaj byť ráznejšia, povedať svoj názor a vymedziť si hranice- bez toho, aby si zasahovala do iných právomocí a vzťahov. (Napr. - synček, teraz sa proste uskromníš... Drahý BM, charita sa skončila, keďže ty nemáš to pravé milosrdné srdce...). Ale s ich vzťahom a synovými postojmi nič nenarobíš, len si založíš na žalúdočný vredtoa to podľa mňa za to nestojí. Učím sa rozčuľovať len nad vecami, ktoré môžem zmeniť, a vyrovnať sa s vecami, ktoré zmeniť nemôžem; a najhlavnejšie je samozrejme rozlíšiť ich.

Ale jo, Seli, já jsem nas.raná, ale ne tak, abych kvůli tomu nespala. Jen je to pro mě nepochopitelný. Ano, on je chlap, má to jinak, možná ani ne tak, že je chlap, spíš má v sobě jiný nastavení. Nezměním to, ale fakt je, kluk už má zatlej tipec. Už jsem mu sdělila, že od nynějška si přípojku na net hradí sám, například. Když má tolik peněz na drahý věci, tak ať si vlastní přípojku lepí sám. sdílenou nechce, prý by to bylo moc pomalý. Tak jo, má ji mít, ale zy svý. A tak dále. I matinka prozřela. A Bm už má taky zaťato, nepůjčuju. Chceš, potřebuješ? Kup si. A jestli to dodržím, jsem fááákt dobrá.

Není tady

#161 10. 9. 2008 23:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Ale jo, Seli, já jsem nas.raná, ale ne tak, abych kvůli tomu nespala. Jen je to pro mě nepochopitelný. Ano, on je chlap, má to jinak, možná ani ne tak, že je chlap, spíš má v sobě jiný nastavení. Nezměním to, ale fakt je, kluk už má zatlej tipec. Už jsem mu sdělila, že od nynějška si přípojku na net hradí sám, například. Když má tolik peněz na drahý věci, tak ať si vlastní přípojku lepí sám. sdílenou nechce, prý by to bylo moc pomalý. Tak jo, má ji mít, ale zy svý. A tak dále. I matinka prozřela. A Bm už má taky zaťato, nepůjčuju. Chceš, potřebuješ? Kup si. A jestli to dodržím, jsem fááákt dobrá.

Udělej si uzel na kapesníku :-)

Není tady

#162 10. 9. 2008 23:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, že vydržíš! rock A kdyby tě popad náhlý záchvat měkkoty, hned naběhneš na Babinet a my už tě tady pěkně propasírujem visslalol

Není tady

#163 11. 9. 2008 0:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Držím ti päste. tummenupp rock

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#164 11. 9. 2008 0:01

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, že vydržíš! rock A kdyby tě popad náhlý záchvat měkkoty, hned naběhneš na Babinet a my už tě tady pěkně propasírujem visslalol

No a ještě mě napadlo, když bude nejhůř... (možná to bude vypadat drsně, ale účinně) - syn začne víc vydělávat a odstěhuje se na kolej/privát - by viděl, kolik život stojí.

Není tady

#165 11. 9. 2008 7:50

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ty vo.le, já když to tady čtu, tak moje rodina (strýcové, tety a rodiče) byli ti největší haj.zlové na světě.)
Kolo od otce(musela koupit), jeté lyže od tety (musela koupit), mikrovlnku od sestry (musela koupit)....

A argument, nemáš děti, nemáš metřský cit, když jim nedáš nic zadarmo, tak to me rozesměje totálně nejvíce lol lol

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#166 11. 9. 2008 7:52

Petuna
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Já na tom nic špatnýho nevidím... Bude to asi "výchovou" nebo čím :-) Když jsem tátovi půjčila peníze a on mi je "splatil" diktafonem... který už taky nechtěl... :-)
Kluk je dospělej, je mu 20, peníze si vydělal, může je použít na co chce. Táta nechtěl dát synovi mobil zadarmo, na to má právo, nemusí dětem přece všechno "DÁT".
Tak se kluk poučí pro příště.
Ale možná, že jim oběma to vyhovovalo, a jedinej komu se to nelíbí jsi Ty, Modroočko :-)
V tom případě máš asi smůlu. Do vztahu mezi 2 chlapama - otcem a synem - nevidíš. Třeba je to tak pro ně pro oba dobře, jak to udělali. Jsou spokojený.

Martinko delas si srandu ne?Je videt,ze jsi nikdy nebyla mama,az budes budes to videt jinak.Je to prece jeho syn a bude s neho tahat takovy penize?Byla bych nastvana stejne jako Modroocka.Ano jsou to synovo penize muze si za ne koupit co chce.Kdyby to koupil od nekoho ciziho neresila bych to jen bych rekla,ze za ty penize by mel novy,ale vlastni otec mu prodat za takovou cenu mobil je to hnus.

Tady je fakt vidět kdo má děti a kdo ne!!!Jak odlišné názory.
Chápu prodej synovi to ano proč ne ať si něčeho váží, kdyby chtěl 2000 tak fajn nebo i 3000 dobře pořád by kluk na tom byl líp než kdyby ho koupil v obchodě!!!! Ale vyděračsky na synovi vydělat to je hnus nad hnusy, protože jinde by ho tatíček neudal.

Není tady

#167 11. 9. 2008 8:11

mashanka
Zablokovaný

Modroočka napsal(a):

Amriano, nepleteš se. Od tatínka by zřejmě nečekal, že ho vezme na hůl. Já se tomu víceméně ani nedivím, taky jsem s ním žila skoro 18 let, ale S.E.R.E mě to. Nebetyčně. Že fakt dokáže odrbávat vlastní děcko. Kdyby mu řekl, ať mu dá dva tisíce, tak to ještě beru, ale 6 tisíc, když ví, že na to kluk nemá, to ja na blití.

Zase na druhou stranu, když na to kluk nemá, nemůže to mít - to by taky měl už ve svém věku vědět. Já bych mu z výchovných důvodů taky nějaké extrémní slevy nedělala. Ještě, kdyby se jednalo o něco nezbytného, ale mobil, obyčejný, funkční mobil, může mít nový za 2 tisíce. Když chce něco nóbl, musí na to mít

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#168 11. 9. 2008 8:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak asi nemám ten správný mateřský cit (ahoj, krkavčí matky [imghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.pngimg]). Fajn, tatíček podle Modroočky na klukovi vydělal - a co jako? Brala bych to tak, že synek má poučení pro příště
- některé obchody jsou výhodné jen pro jednu stranu
- i vlastní rodič/rodina tě může odrbat
- za všechno se nějak platí (mobil - přípojka)
- rodiče nemáme od toho, aby nám všechno dávali zadarmo (a symbolická cena je totéž)
V tomto případě navíc nevidím rozdíl mezi otcem a kámošem, co se prodeje týče. Kamarád taky může znát klukovu finanční situaci a přesto může chtít na prodeji vydělat. To, že je někdo rodič (dospělého!!! dítěte), ještě neznamená, že bude prvořadě myslet jen a jen na potomka a ne na sebe.
Neříkám tím, že bych to udělala taky - ale dokážu to pochopit. Zvlášť za situace, kdy tatík doposud z Modroočky profituje... proč by to nezkusil i na kluka?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#169 11. 9. 2008 8:12

mashanka
Zablokovaný

Petuna napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Já na tom nic špatnýho nevidím... Bude to asi "výchovou" nebo čím :-) Když jsem tátovi půjčila peníze a on mi je "splatil" diktafonem... který už taky nechtěl... :-)
Kluk je dospělej, je mu 20, peníze si vydělal, může je použít na co chce. Táta nechtěl dát synovi mobil zadarmo, na to má právo, nemusí dětem přece všechno "DÁT".
Tak se kluk poučí pro příště.
Ale možná, že jim oběma to vyhovovalo, a jedinej komu se to nelíbí jsi Ty, Modroočko :-)
V tom případě máš asi smůlu. Do vztahu mezi 2 chlapama - otcem a synem - nevidíš. Třeba je to tak pro ně pro oba dobře, jak to udělali. Jsou spokojený.

Martinko delas si srandu ne?Je videt,ze jsi nikdy nebyla mama,az budes budes to videt jinak.Je to prece jeho syn a bude s neho tahat takovy penize?Byla bych nastvana stejne jako Modroocka.Ano jsou to synovo penize muze si za ne koupit co chce.Kdyby to koupil od nekoho ciziho neresila bych to jen bych rekla,ze za ty penize by mel novy,ale vlastni otec mu prodat za takovou cenu mobil je to hnus.

Tady je fakt vidět kdo má děti a kdo ne!!!Jak odlišné názory.
Chápu prodej synovi to ano proč ne ať si něčeho váží, kdyby chtěl 2000 tak fajn nebo i 3000 dobře pořád by kluk na tom byl líp než kdyby ho koupil v obchodě!!!! Ale vyděračsky na synovi vydělat to je hnus nad hnusy, protože jinde by ho tatíček neudal.

Nevím, co je vidět, ale například já mám přesně stejně starého syna

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#170 11. 9. 2008 9:54

BB
♥♥♥♥♥♥-

Modroočko, tak jsem tu přelétla 1. 6.a poslední stranu .... fofruju .... styrka  a musím říct, že tě chápu, chápu  že tě štve vyčůranost tvého BM , že  "odrbává" vlastního syna. Přála by sis,aby .... když už si našel jinou slečnu ... tak alespoň aby měl péči o vlasní mládě .....  zkusila bych si zjistit, za kolik bych takový kus koupila v bazaru  a BM alespoň sprdla aby se styděl...... 

Sice se to nezdá, ale jste na tom tak nějak s Majkafou stejně .... ji trápí nezájem  jejího BM o své děti a tebe vychcanost  tvého BM .... ale obě trápí přístup vašich BM k jejich (vašim) dětem .....   někteří chlapi jsou občas na   dumbom

A  Martinko, máš sice krásně nastudovanou teorii .... tu bys mohla přednášet .... tummenupp  ... ovšem chtěla bych vidět, jak  bys reagovala ty, kdyby se tě to osobně týkalo a  cloumaly tebeou emoce .... to je pak někdy  všechno úplně jinak .....

BB

Není tady

#171 11. 9. 2008 10:55

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

Modroočko, tak jsem tu přelétla 1. 6.a poslední stranu .... fofruju .... styrka  a musím říct, že tě chápu, chápu  že tě štve vyčůranost tvého BM , že  "odrbává" vlastního syna. Přála by sis,aby .... když už si našel jinou slečnu ... tak alespoň aby měl péči o vlasní mládě .....  zkusila bych si zjistit, za kolik bych takový kus koupila v bazaru  a BM alespoň sprdla aby se styděl...... 

Sice se to nezdá, ale jste na tom tak nějak s Majkafou stejně .... ji trápí nezájem  jejího BM o své děti a tebe vychcanost  tvého BM .... ale obě trápí přístup vašich BM k jejich (vašim) dětem .....   někteří chlapi jsou občas na   dumbom

A  Martinko, máš sice krásně nastudovanou teorii .... tu bys mohla přednášet .... tummenupp  ... ovšem chtěla bych vidět, jak  bys reagovala ty, kdyby se tě to osobně týkalo a  cloumaly tebeou emoce .... to je pak někdy  všechno úplně jinak .....

http://sirmi.ic.cz/smajl/26.gif

dum spiro spero

Není tady

#172 11. 9. 2008 10:56

Kuba
♥♥♥♥---

Modroočka napsal(a):

No, už to uzavřu. V podtatě vidím, že jsem vlastně špatná já, protože mi vadí, že otec prodává klukovi drahý věci, přesto, že na to kluk nemá. On totiž nemá těch 6 tisíc, bude to splácet a to, co si platil sám, bude chtít po mně. Mobil mohl mít za poloviční cenu, nemusí mít přece něco extra, když na to nemá. Taky bych chtěla vilu s bazénem, ale když na ni nemám, nemůžu ji mít. Jde o to, že kdybych takový obchod chtěla s klukem uzavřít já, BM by se ohrazoval, že to je nemorální.

Nejsi špatná, jen imho ne úplně oprávněně naštvaná.

Podle mě:
Pokud:
Si syn koupil luxusní mobil, na kterej nemá  - je naprosto oprávněný se na něj zlobit a nezačít kvůli tomu platit to, co běžně neplatíš (pozor, nezhoupnout to na druhou stranu a nepřestat kvůli tomuhle platit to, co obvykle běžně platíš, to by bylo blbý). Prostě si bude muset odpustit nějaký to pivko s kamarádama nebo za co běžně utrácí - a splácet telefon.

Otec měl na prodej luxusní mobil, zájem měl jeho syn, tak mu ho prodal - tohle mi přijde naprosto v pořádku

Otec chtěl od syna vyšší cenu, než je reálná - tohle mi přijde jako sprostý (ale je tu otázka, co je reálná cena - já bycht akovou věc radši koupil od známýho člověka, kde mám jistotu jejího původu a dosavadního zacházení, než v bazaru a to i kdyby za to chtěl o něco víc než ten bazar...)

Otec prodal synovi luxusní věc na kterou syn nemá - tady záleží jestli věděl, jak na tom syn finančně je - nevím, jak moc tvůj BM vidí do synových financí a domnívám se, že to nemůžeš jistě vědět ani ty. Třeba mu synek řekl, že to pro něj nebude problém splácet z brigády, kterou má a on mu věřil - dneska je bohužel nakupování na splátky rozšířený... Pokud věděl, že na to syn nemá, měl obchod odmítnout. Pokud to nevěděl, měl by si to nechat vysvětlit a telefon vzít zpátky. Taky se může stát, že se pleteš a syn na to ze svých peněz mít bude, aniž by potřeboval od tebe platit víc než obvykle - naši rodiče taky nikdy neměli úplnej přehled o financích mě a mých sourozenců. Prostě jsme dostávali kapesný, později si vydělávali a tyhle peníze byly na nás, jak je použijeme. A jestli je pro syna telefon důležitej a odpustí si něco jinýho, aby mohl splácet, je to jeho rozhodnutí...

Upravil(a) Kuba (11. 9. 2008 11:04)

Není tady

#173 11. 9. 2008 11:03

repelka
♥♥♥----

Modroočku chápu..tohle by mi bylo taky hodně proti srsti. Sama bych to asi neudělala, tak proto. Otec nechtěl dát synovi žádnou lekci, chtěl dostat peníze za mobil......No třeba i nechtěl, třeba ho syn hoodně přemlouval a ted je otázka jestli mu tatínek sám řekl : prodám, ale rozmysli se jak to utáhneš.....
Sama mám 21 letého kluka. Ted už si vydělává, tak je to jeho věc, ale když chodil jen na brigády taky jsme ho musely trochu brzdit. Oni jsou ze všeho nadšení, dnes se dá všechno koupit na půjčku. Jeden měsíc se mu daří a druhý nemusí, neuvědomují si že na ty splátky za měsíc nemusí mít. Nám většinou stačilo klukovi jasně říct hele, uvědom si jaký to bude až nebudeš mít peníze na ostatní věci a budeš muset splácet. Opravdu až pak začal přemýšlet a kalkulovat a nakonec sám zjistil že je to hovadina.....

Není tady

#174 11. 9. 2008 11:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím, že Kuba to shnul naprosto výstižně.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#175 11. 9. 2008 11:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

repelka napsal(a):

Modroočku chápu..tohle by mi bylo taky hodně proti srsti. Sama bych to asi neudělala, tak proto

Taky? va
Holky, co je to s váma? Byly byste rády drsnější, ale bojíte se, že vás bude společnost vláčet bahnem, bo co? va
A Petuno, tys mě teda rozesmála.....jakej je v tom rozdíl - tři litry ještě není moc, ale tři apůl už jo.....kde se vzala ta záhadná hranice? va
Trochu mi to připomíná, když moje švagrová spřádala plány pro svého synka, stejně starého, jako ti vaši - jak jsou dneska ty možnosti a jak by bylo fajn, kdyby jel tak na rok do Ameriky.....a když přišel s tím, že to není tak blbý, ale že rok je k ničemu, že tak dva-tři, švagruše spustila: "no počkej - JAK dva tři roky? To je děsně dlouho! To teda nee!" No.....jenže ona se chytla za nos a dokázala se tomu zasmát tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí