Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 10. 9. 2008 23:15

majkafa
Host

Re: vlastní otec prodává nevýdělečným dětem svoje věci

Modroočka napsal(a):

Kdybych to udělala takhle já, BM by mě roznesl na kopytech.

Opravdu? vavava

#127 10. 9. 2008 23:18

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Modroočka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Ano Majko, mám vztah, asi 3/4 roku. Přítel s námi nebydlí, nepřispívá mi na živobytí. Takže svoji domácnost táhnu sama. Na vysvětlenou. To je sice legální vztah, ale nemůžu chtít, aby mi přítel, keterý bydlí jinde, dotoval moji rodinu.

Proč ne?
Pokud máš problém s penězi, jak to ze Tvého psaní vyplývá... třeba by Ti přítel rád finančně vypomohl, ale neví že to potřebuješ - nebo mu to nedovolíš...

Hm, Martinko, přišlo by mi dost divné, chtít po příteli peníze pro moje děti, když má děti svoje a moje děti mají svého otce. Holka, ty fakt nevíš, o čem mluvíš.

Podívej - požádat ho můžeš, a on Ti nemusí nic dát.
Ale napsat "nemůžu po něm chtít" - je blbost. Můžeš chtít, nemusíš dostat.
Vím o čem mluvím :-)

O tom, že když něco chci, můžu si o to říct, ale ne vždy to musím dostat.

Nicméně, líná huba holý neštěstí.

Když se ani nezeptáš, nemůžeš vědět, co by udělal :-)

(Jde o "princip" nikoli o to, co by dělala "matka" a "ne-matka"...)

Znám dost chlapů, kteří např. vyženili děti... a normálně se o ně starají a PLATÍ za ně!!! Tak to zřejmě není neobvyklý. Prostě ví, že si vzali ženskou s dítětem/dětma a berou to i s tím, že je to bude něco stát.

Já si nějak nedovedu představit, že bude spolu žít pár, a muž řekne: tak, 1/2 na domácnost platím já, 1/2 Ty, a platby za TVOJE dítě, to je na Tobě... To se mi zdá ujetý :-)

Nevztahuj si to na sebe, to byl jen příklad, Ty s přítelem nebydlíš, tak je to přece jenom něco jinýho.

A nebo mám fakt naivní představy :-)

Není tady

#128 10. 9. 2008 23:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

No počkej - vždyť jsi říkala, že to dotovat nebudeš?? va Že se synek holt uskromní? va

No, ano, tentokrát to tak udělám, protože já nebudu doplácet na synovu blbost a tatínkovu "vyčůranost". Jk říkám, kdybych něco takhle prodala já, dělal by z toho melu. Když jsem řekla klukovi, že když so roztrhal úplně nový džíny, tak ať si koupí nový z kapesnýho, tak mi jeho tatínek řekl, že jestli by mi nebylo hanba. Aha, ale teď je to jinak.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#129 10. 9. 2008 23:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Modroočka napsal(a):

No prosím...a jsme doma storstark
Nojo, roznes...kdyby ses ovšem nechala gloria

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#130 10. 9. 2008 23:20

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, Martinko, ano, BM bydlí se svojí novou ženou a jejím synem, jejího syna živí, protože její BM prý málo platí. Ale jsou manželé, bydlí spolu v jedné domácnosti. Ale přítel žije jinde, navíc je v PID, takže bych po něm peníze nechtěla.

Není tady

#131 10. 9. 2008 23:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No, ano, tentokrát to tak udělám, protože já nebudu doplácet na synovu blbost a tatínkovu "vyčůranost"...

No bodejť! rock 

Když jsem řekla klukovi, že když so roztrhal úplně nový džíny, tak ať si koupí nový z kapesnýho, tak mi jeho tatínek řekl, že jestli by mi nebylo hanba.

doufám, žes ležérně odvětila  Ani ne....a proč jako? valol

Není tady

#132 10. 9. 2008 23:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Martinko, přečti si, o co mi jde. Nerozhoduju za kluka, jinak bych milý telefon chytla a hodila ho tatínkovi na hlavu. Jde mi o princip, prodat vlastnímu děcku drahou věc, když ví, že nevydělává, jen má něco z brigád. Kdybych to udělala takhle já, BM by mě roznesl na kopytech.

Asi jsem fakt nemorální - ale já na tom nic špatného nevidím.

Kluk si našetřil z brigád, a svoje peníze použil na koupi mobilu, a je jedno jestli od táty nebo ne. Koupil ho dobrovolně a je spokojený.

Táta chtěl prodat mobil - tak ho prodal svému synovi. A že za to chtěl peníze? Když syn souhlasil, proč ne. Ač otec, přece není povinný mu DÁVAT věci. Jenom když chce, a teď asi nechtěl.

No a pokud se stará o novou rodinu, tak asi nemá peněz nazbyt... navíc asi není úplně zdravotně v pořádku, když píšeš, že jezdí na rehabilitace... Třeba taky nemá příjem jistý... ale to bych si domýšlela, třeba je to úplně jinak...

Není tady

#133 10. 9. 2008 23:23

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No prosím...a jsme doma storstark
Nojo, roznes...kdyby ses ovšem nechala gloria

Jenže já bych tohle neudělala. Svému děcku bych mobil dala, nakonec jsem to tak udělala, když se mladšímu synovi jeho starý mobil polámal, byl opravdu starý, zděděný a už "dožil". Mladší syn si nevydělává, zatím. Teprve mu bylo 16 a brigádu si hledá, staršímu synovi jsem na mobil přispěla.

Není tady

#134 10. 9. 2008 23:24

majkafa
Host

Modroočka napsal(a):

No, ano, tentokrát to tak udělám, protože já nebudu doplácet na synovu blbost a tatínkovu "vyčůranost". Jk říkám, kdybych něco takhle prodala já, dělal by z toho melu. Když jsem řekla klukovi, že když so roztrhal úplně nový džíny, tak ať si koupí nový z kapesnýho, tak mi jeho tatínek řekl, že jestli by mi nebylo hanba. Aha, ale teď je to jinak.

jj, tatínek, tatínek, BM. A hodí se nám zatahovat do našich sporů syna, je to jednodušší, ohradit se mateřstvím.
Jestli já to nepotřebuju napsat sama sobě, abych to viděla hezky černé na bílém big_smile
Ale já naštěstí finance neřeším. Díkybohu mám dobrou práci a nejsme odkázáni na peníze mého BM, který je ve finanční tísni, bo má finančně náročnou slečnu. big_smile
Já si zasejc přeju, aby se tatínek o své děti zajímal. A ne, že o něm nic nevíme a děti ho neviděly dloooouho, protože on se o ně nezajímá.
Modroočko, vlastně ti v dobrém závidím.

#135 10. 9. 2008 23:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

No a pokud se stará o novou rodinu, tak asi nemá peněz nazbyt... navíc asi není úplně zdravotně v pořádku, když píšeš, že jezdí na rehabilitace... Třeba taky nemá příjem jistý... ale to bych si domýšlela, třeba je to úplně jinak...

Měl zlomenou klíční kost. Takže to je už jen doléčení. Já taky nemám peníze na zbyt.

Není tady

#136 10. 9. 2008 23:27

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Jenže já bych tohle neudělala.....

No jasně. Já taky ne - jenže to je jen půlka toho, co je "dobře". Ta měkčí, něžnější a opatrující půlka. Ale víš sama, že s touhle půlkou prostě nevystačíš - a kluk už vůbec ne. Potřeba je i tý drsnější části.

Není tady

#137 10. 9. 2008 23:30

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, už to uzavřu. V podtatě vidím, že jsem vlastně špatná já, protože mi vadí, že otec prodává klukovi drahý věci, přesto, že na to kluk nemá. On totiž nemá těch 6 tisíc, bude to splácet a to, co si platil sám, bude chtít po mně. Mobil mohl mít za poloviční cenu, nemusí mít přece něco extra, když na to nemá. Taky bych chtěla vilu s bazénem, ale když na ni nemám, nemůžu ji mít. Jde o to, že kdybych takový obchod chtěla s klukem uzavřít já, BM by se ohrazoval, že to je nemorální.

Není tady

#138 10. 9. 2008 23:31

majkafa
Host

Takže to je extra mobil.smile Nejsi ty vzteklá na syna, že nevydělává a koupil si drahý mobil? Nalej si čistého vína a nemlž sama sobě. pussa
Modroočko, nebuď dotčená ve svém vzteku a přemýšlej.

Upravil(a) majkafa (10. 9. 2008 23:32)

#139 10. 9. 2008 23:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ano. A ty bys ho měla poslat do toho nejsprostějšího, kam umíš. vissla

Není tady

#140 10. 9. 2008 23:34

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

No, už to uzavřu. V podtatě vidím, že jsem vlastně špatná já, protože mi vadí, že otec prodává klukovi drahý věci, přesto, že na to kluk nemá. On totiž nemá těch 6 tisíc, bude to splácet a to, co si platil sám, bude chtít po mně. Mobil mohl mít za poloviční cenu, nemusí mít přece něco extra, když na to nemá. Taky bych chtěla vilu s bazénem, ale když na ni nemám, nemůžu ji mít. Jde o to, že kdybych takový obchod chtěla s klukem uzavřít já, BM by se ohrazoval, že to je nemorální.

Ale to je jednoduchý řešení.
Prostě mu ty peníze nedáš.
No a jestli mu budou chybět peníze - na obědy, učebnice atd. - bude si muset vydělat.

Teď jde jenom o to, jestli jsi toho schopná - mu ty peníze nedat - aby se z toho taky mohl poučit.

Když mu ty peníze přesto dáš, tak ví, že ho vždycky zachráníš a takový podle Tebe "blbosti" bude dělat častěji. A Ty jeho častěji zachraňovat.

A kašli na to, co by říkal BM. To není důležitý.

Není tady

#141 10. 9. 2008 23:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

PavlaH napsal(a):

TERCI, pro mě se změnilo snad jen to, že matka příroda, mrška jedna fikaná, mi změnila koleje v hlavě a já bych se za ty mrnavé pipenky bila. Někdy se přistihuju u toho, že to svým dětem ulehčuju, i když to už nepotřebujou. A to mě štve. Že jako matka někdy ztrácím soudnost a dělám věci, který bych jako nematka nedělala, protže si myslím , že to není dobrý big_smile

Může tomu rozumět očima dítěte.

S Tercilou sa nehádaj, ona to vie lepšie. Aj matka je najlepšia(po eremuruss), tak nemáš šancu. wink Vzdaj to zavčasu...
(TOTO JE VTIP... alebo pokus.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#142 10. 9. 2008 23:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočko, já v těch pár posledních příspěvcích pořád slyším na adresu tvého BM: "proč on to může a já ne dumbom "
Tak ti nevím Karle...a co to teda vlastně může, co ty nemůžeš? gloria

Není tady

#143 10. 9. 2008 23:37

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Takže to je extra mobil.smile Nejsi ty vzteklá na syna, že nevydělává a koupil si drahý mobil? Nalej si čistého vína a nemlž sama sobě. pussa
Modroočko, nebuď dotčená ve svém vzteku a přemýšlej.

Hm, Majko, jasně tys na to kápla............................ Ještě žes mi napověděla. Už mi to docvaklo.
Majo, kdyby mu to prodal cizí, tak klukovi řeknu, že je trouba a nemá si kupovat to, na co nemá. Tady je horší to, že mu to prodává vlastní otec, který VÍ? ŽE NA TO KLUK NEMÁ. A kdyby to kluk takhle koupil od cizího, vynadal by mu taky. Znám svého BM, to není brojení proti němu, takhle by reagoval taky. I kdybych to klukovi prodala za tyto peníze já. Ano, jsem nasratá, fest, právě proto, že tohle mi případá vcelku nerozumný od syna a blbý od otce. Tečka.

Není tady

#144 10. 9. 2008 23:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočko, já v těch pár posledních příspěvcích pořád slyším na adresu tvého BM: "proč on to může a já ne dumbom "

Ale vůbec ne, není to o tom, proč on může. Já můžu taky, ale nechci. Ono je to i tom, že káže vodu a pije víno. Ale nechť, on dělá to, co já bych třeba nedělala a naopak. Nicméně opravdu mi vadí to, co jsem výše napsala.

Není tady

#145 10. 9. 2008 23:39

majkafa
Host

A proč jsi nasraná ty? Dělá ti to dobře? Pokud ne, tak proč? wink
Nech synovi jeho nerozum, někde se naučit musí, nech otci jeho blbost. A ty neřeš, co ti nenáleží.

#146 10. 9. 2008 23:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Vzít syna na hůl :-)
Otec na něm může "vydělávat" a matka jenom platit...

... chápu to dobře? vissla

Možná bych udělala to, co jsem si zažila já sama - na vejšce jsem dostala částku, která byla tak poloviční až třetinová k tomu, co jsem skutečně potřebovala - a to jsem neutrácela, chodila jsem v 1 oblečení, bydlela na nejlevnějších kolejích a jedla v menze.
Zbytek jsem si musela vydělat na brigádách, ani oblečení jsem nedostala.

Měla jsem od rodičů 1.500,- na měsíc, na Prahu (vč. koleje atd.), a to ještě před 8 lety, tak si nemyslím, že to bylo  moc... Když spolubydlící měli na měsíc třeba 4.000,- :-) Ony chodit na brigády nemuseli, já ano.

Nestěžuju si... jenom, že i při studiu je možné si vydělávat... Tak syn bude chodit na víc brigád, když ho neuživíš Ty a otec. Myslím že 20-letého chlapovi to neublíží, pracovat.

Není tady

#147 10. 9. 2008 23:40

majkafa
Host

A klíďo taky kaž vodu a pij víno, jestli závidíš a štve tě to. smile
Nechápeš stále, že ty svého BM nezměníš.
No nic, akorát jsem se rozčílila trošku. Sákra, co já bych za to dala, kdybych mohla "řešit" tohle a ne se dívat, potichu, jak je můj syn smutnej, že se o něj táta nezajímá.

Upravil(a) majkafa (10. 9. 2008 23:43)

#148 10. 9. 2008 23:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

tohle mi případá vcelku nerozumný od syna a blbý od otce. Tečka.

Jenže jim dvěma to připadá rozumný.
Kde je pravda?

Není tady

#149 10. 9. 2008 23:43

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

................ Aj matka je najlepšia(po eremuruss), tak nemáš šancu. wink Vzdaj to zavčasu...
(TOTO JE VTIP... alebo pokus.)

Ale houby, taky nemyslím, že jsem nejlepší matka, nebo že jsem lepší, protože jsem matka. Jen bych prostě nevydělávala na vlastním děcku. Tím spíš, že vím, že si to nemůže dovolit.

A Martinko, vždycky jsem couvla a klukům pomohla. Jenže tentokrát to opravdu neudělám. Prostě si synek musí uvědomit, že nemůže mít všechno. A taky mít nebude, jak říkám, nedostane ani "vorla".

Není tady

#150 10. 9. 2008 23:44

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Chlapi to mají prostě jinak!
I Tvůj BM a syn...
A je to normální, ženský a chlapi přemýšlejí jinak... a není to špatně, názor jednoho nebo druhého, prostě jsou ty názory prostě jiný.

Vem to tak, že když půjdeš ke špičkovému kadeřníkovi a necháš tam třeba 1.500,- tak pro většinu chlapů "ses zbláznila"... Mají pravdu? Podle svého ano. Podle Tebe ne. Kde je pravda? :-)

Chlapi prostě mají nárok na svou pravdu a ženský na svou.

Jestli Tě se.re to, že budeš muset na syna doplácet - už jsem psala - nedávej mu navíc ani korunu, i když nebude mít na obědy, bude si muset vydělat. Nebo bude jíst suchý rohlíky. Příště si dá pozor.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí