29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PavlaH napsal(a):
Bloncko, je to tak, že život se neřídí pravidly. Je někdy děsně nespravedlivý. Jednou ošidí tatínek synáčka, podruhé matinka obdaruje jen jedno dítě a drhému nesplní sliby. V dalším případě jsou děti nespokojené se závětí rodičů...na stránkách babinetu je toho hafo. Život se prostě neřídí pravidly, co by se mělo a jak by to mělo vypadat. Ty má každý z nás někde uvnitř.
A co je špatného na tom, že nad tou nespravedlností Modroočka nechce mávnout rukou? Pořád nerozumím tomu, jak jsi přišla na to, že žije v nereálném světě? Nechápu. Je normální očekávat, že otec obere syna? Někdo to tak třeba uvnitř má, ale Modroočka zjevně ne. Mimochodem já taky ne.
Není tady
Mě by teda zajímalo, jakej konkrétní mobil to byl - značku, podíváme se na internetu, za kolik se prodává... a uvidíme, jestli ta cena byla přemrštěná nebo ne... když se o tom pořád dohadujem...
Není tady
Taky mě to zajímá. Myslím, že je důležité jakou značku a jaký mobil a jak starý za 6 tisíc. A ne že ne.
Bloncka, taková nespravedlnost? Záleží na úhlu pohledu, jakým se díváme. Vždy na tom záleží.
Jak už jsem řekl, je potřeba rozlišovat moji reakci na něčí vztah (problém) a reakci těch dotyčných. Vytváří se tu problém, který reálně neexistuje, nebo existuje jen v hlavě matky, která si myslí, že pokud bude své "dítko" chránit do důchodového věku, že mu tím způsobí to největší dobro, čeho je schopna. Chápu, že matka nezletilého dítěte bude své dítě chránit před okolím. Méně to už chápu u dospělého člověka, který by se měl už z velké části starat sám o sebe. Jedno však vím, že vlastní zkušenost je nejlepší, tedy i špatná zkušenost je cennější než tisíc rad od maminky. Maminka se ho sice snaží chránit, ale ve skutečnosti mu tak prokazuje medvědí službu. Děcko si díky mamince sice nenabije hubu s vlastním tatínkem, ale úplně stejně naletí kamarádovi, úvěrové instituci, lichvářům a podobně a to už bude mnohem horší problém. Myslím si, že nebudu daleko od pravdy, že správná matka dá svému dospělému dítku volnost v rozhodování, nechá ho žít vlastní život, nechá ho i nabít si pusu, protože i špatná zkušenost je dobrá.
Klidně si dál říkejte, že tomu nerozumím a možná máte i pravdu, ale já to tak prostě cítím.
Není tady
Majkafo, to psala PavlaH, že život je nespravedlivý a co všechno se může stát Já nemám ve zvyku zobecňovat, snažím se řešit konkrétní situace. A už vůbec ne svalovat to na "život". Každý svého štěstí strůjcem.
Není tady
KALIK napsal(a):
Jak už jsem řekl, je potřeba rozlišovat moji reakci na něčí vztah (problém) a reakci těch dotyčných. Vytváří se tu problém, který reálně neexistuje, nebo existuje jen v hlavě matky, která si myslí, že pokud bude své "dítko" chránit do důchodového věku, že mu tím způsobí to největší dobro, čeho je schopna. Chápu, že matka nezletilého dítěte bude své dítě chránit před okolím. Méně to už chápu u dospělého člověka, který by se měl už z velké části starat sám o sebe. Jedno však vím, že vlastní zkušenost je nejlepší, tedy i špatná zkušenost je cennější než tisíc rad od maminky. Maminka se ho sice snaží chránit, ale ve skutečnosti mu tak prokazuje medvědí službu. Děcko si díky mamince sice nenabije hubu s vlastním tatínkem, ale úplně stejně naletí kamarádovi, úvěrové instituci, lichvářům a podobně a to už bude mnohem horší problém. Myslím si, že nebudu daleko od pravdy, že správná matka dá svému dospělému dítku volnost v rozhodování, nechá ho žít vlastní život, nechá ho i nabít si pusu, protože i špatná zkušenost je dobrá.
Klidně si dál říkejte, že tomu nerozumím a možná máte i pravdu, ale já to tak prostě cítím.
Já s Tebou souhlasím.
Ale zase nás nařknou, že nemáme ty děti... jak já tyhle "argumenty" miluju
Není tady
Já taky tak A že mi to dá taky hodně práce...někdy
áá..to byla reakce na Kalika ....
Upravil(a) lupina montana (10. 9. 2008 23:00)
Není tady
No, tak to uzavřeme, pro některé je normální, že rodič prodává použité věci svému nevýdělečně činnému dítěti, byť dospělému. Mě to prostě nadzvedlo. Někteří z vás to mají nastavené tak, že když můžu něco prodat, tak i vlastnímu děcku a za plnou cenu. Já to tak nemám. Svým dětem nic neprodávám. Když už něco nechci, tak to buď prodám cizím a nebo to děcku dám, pokud to chce. Jde o to, že kluk nevydělávaá, jen brigádničí, nemá dost peněz a otec to ví. Přesto mu nasadí takovou cenu. A nejde o značku a stáří té věci, ale o princip. Někdo by holt prodal i vlastní babičku a nepřišlo by mu to amorální.
Není tady
KALIK napsal(a):
Kaliku, tady jde i o ty prachy přece. Kluk se sám neživí, otec tímpádem platí alimenty a touto formou si je vybral zpět. Toť můj pohled na věc.
Není tady
bloncka napsal(a):
A co je špatného na tom, že nad tou nespravedlností Modroočka nechce mávnout rukou? Pořád nerozumím tomu, jak jsi přišla na to, že žije v nereálném světě? Nechápu. Je normální očekávat, že otec obere syna? Někdo to tak třeba uvnitř má, ale Modroočka zjevně ne. Mimochodem já taky ne.
bloncka, tos psala ty, na co reaguju
Zajímal by mě názor syna a býv. manžela... jak se na to dívají a co tomu říkají oni???
Není tady
majkafa napsal(a):
Co vím, Modroočka má "legální" vztah. Ale to není důležité.
JJ, vím, jaká značka, je mi to naprosto jasné.
Však kdybych se dokopala k tomu, abych si udělala řidičák, žádnou jinou značku bych si nepořizovala, než tuto.
Ano Majko, mám vztah, asi 3/4 roku. Přítel s námi nebydlí, nepřispívá mi na živobytí. Takže svoji domácnost táhnu sama. Na vysvětlenou. To je sice legální vztah, ale nemůžu chtít, aby mi přítel, keterý bydlí jinde, dotoval moji rodinu.
Není tady
Modroočka napsal(a):
No, tak to uzavřeme, pro některé je normální, že rodič prodává použité věci svému nevýdělečně činnému dítěti, byť dospělému. Mě to prostě nadzvedlo. Někteří z vás to mají nastavené tak, že když můžu něco prodat, tak i vlastnímu děcku a za plnou cenu. Já to tak nemám. Svým dětem nic neprodávám. Když už něco nechci, tak to buď prodám cizím a nebo to děcku dám, pokud to chce. Jde o to, že kluk nevydělávaá, jen brigádničí, nemá dost peněz a otec to ví. Přesto mu nasadí takovou cenu. A nejde o značku a stáří té věci, ale o princip. Někdo by holt prodal i vlastní babičku a nepřišlo by mu to amorální.
Z mého pohledu jde o značku a stáří. Třeba z toho nakonec vyleze, že je to ten nový, na který se stály nedávno fronty. A že vlastně syn ušetřil, když mu to prodal tatínek jen za 6 tisíc. A přeháníš, Modroočko.
Jsi zaslepená svým vztekem, nevyřešenými věcmi se svým BM, a vtahuješ do toho svého dospělého syna.
Modroočka napsal(a):
Ano Majko, mám vztah, asi 3/4 roku. Přítel s námi nebydlí, nepřispívá mi na živobytí. Takže svoji domácnost táhnu sama. Na vysvětlenou. To je sice legální vztah, ale nemůžu chtít, aby mi přítel, keterý bydlí jinde, dotoval moji rodinu.
Proč ne?
Pokud máš problém s penězi, jak to ze Tvého psaní vyplývá... třeba by Ti přítel rád finančně vypomohl, ale neví že to potřebuješ - nebo mu to nedovolíš...
Není tady
No, Marti - ono na tom něco je. Jak říkala Tercila, když děti máš, máš zkušenosti rodiče i ne-rodiče, když je nemáš, tak jen toho ne-rodiče Dokud je nemáš, opravdu nevíš, jaká lvice v tobě dříme
Akorát jde o to, být takovou lvicí, která svoje mladé samou láskou nesežere a k tomu jsou korekce od nezatížených dětma velmi cenné
To já jen, že aby bylo jasno - a abych byla úplně přesná, myslím, že Modroočka všeobecně vyvolala spíš dojem, že se sanží synka podkřídlit, proto asi tyhle reakce. Necítial jsem z toho rozhořčenístejného druhu, jaké by asi panovalo, kdyby celý ten případ byl třeba BM-její bratr....tak nějak.
Myslím, že Kalik reaguje hlavně na tohle.
Jsem nějaká pomalá...reagovala jsem na 107
Upravil(a) lupina montana (10. 9. 2008 23:10)
Není tady
Modroočko, že tvůj BM není stejný jako ty, necítí to tak jako ty? Co se ti na tom nezdá? Uvědom si, že lidé jsou různí a cítí, myslí a jednají různě. Že se to neshoduje s tvým pohledem na svět? Tvůj problém, vyřeš si to. Neřeš tu zástupnej problém ve jménu syna i ucha svatého Ty máš problém, ty jediná vidíš problém, nikdo jinej (teda krom zdejších maminek s "mateřským pudem")
Není tady
majkafa napsal(a):
bloncka napsal(a):
bloncka, tos psala ty, na co reaguju
Ale já jsem jen to jen použila z příspěvků Pavlyh. Psala o nespravedlnosti života, tak jsem to pojmenovala stejně. Znamená to, že já to subjektivně v tomto konkrétním případě z mého úhlu pohledu vnímám stejně jako Modroočka. Sama o sobě bych to zařadila do kategorie "to se nedělá".
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Zajímal by mě názor syna a býv. manžela... jak se na to dívají a co tomu říkají oni???
Jednoduchíé, syn chtěl mobil, má ho, otec je spokojený, mohl si koupit nový, lepší a nemusel si lámat hlavu s tím, komu prodá ten, co už nechce.
A ano, jde mi jen o to, že prostě klukovi prodává drahou věc, když ví, že na to kluk nemá a že ho budu teď dotovat já. Normální by bylo, kdyby mu tuhle drahou věc rozmluvil s tím, že když tolik nevydělává, ať si koupí něco dostupnějšího. Ale otec zvolil tu nejjednodušší cestu, kluk chtěl nový mobil prorože svůj, rok starý, si rozbil, tak tatínek toho využil, prodal mu svůj použitý a je spokojený.
Není tady
lupina montana napsal(a):
No, Marti - ono na tom něco je. Jak říkala Tercila, když děti máš, máš zkušenosti rodiče i ne-rodiče, když je nemáš, tak jen toho ne-rodiče
Dokud je nemáš, opravdu nevíš, jaká lvice v tobě dříme
Akorát jde o to, být takovou lvicí, která svoje mladé samou láskou nesežere a k tomu jsou korekce od nezatížených dětma velmi cenné
To já jen, že aby bylo jasno - a abych byla úplně přesná, myslím, že Modroočka všeobecně vyvolala spíš dojem, že se sanží synka podkřídlit, proto asi tyhle reakce. Necítial jsem z toho rozhořčenístejného druhu, jaké by asi panovalo, kdyby celý ten případ byl třeba BM-její bratr....tak nějak.
Myslím, že Kalik reaguje hlavně na tohle.
Právě že ano, jde o to, nesežrat je :-)
Jinak to dopadne tak, že syn si ve svých skoro 30 letech bez porady s maminkou netroufne ani nic koupit.
Nic proti Modroočce, ale něco podobného jsem měla doma - ne dítě samozřejmě... Řekněme příbuzného.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Proč ne?
Pokud máš problém s penězi, jak to ze Tvého psaní vyplývá... třeba by Ti přítel rád finančně vypomohl, ale neví že to potřebuješ - nebo mu to nedovolíš...
Hm, Martinko, přišlo by mi dost divné, chtít po příteli peníze pro moje děti, když má děti svoje a moje děti mají svého otce. Holka, ty fakt nevíš, o čem mluvíš.
Není tady
No počkej - vždyť jsi říkala, že to dotovat nebudeš?? Že se synek holt uskromní?
Není tady
Modroočka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Jednoduchíé, syn chtěl mobil, má ho, otec je spokojený, mohl si koupit nový, lepší a nemusel si lámat hlavu s tím, komu prodá ten, co už nechce.
A ano, jde mi jen o to, že prostě klukovi prodává drahou věc, když ví, že na to kluk nemá a že ho budu teď dotovat já. Normální by bylo, kdyby mu tuhle drahou věc rozmluvil s tím, že když tolik nevydělává, ať si koupí něco dostupnějšího. Ale otec zvolil tu nejjednodušší cestu, kluk chtěl nový mobil prorože svůj, rok starý, si rozbil, tak tatínek toho využil, prodal mu svůj použitý a je spokojený.
Syn - spokojený,
otec - spokojený,
matka - nespokojená.
Celkové skóre ujde :-)
Máš pocit, že BM a syn by se měli chovat podle toho, co Ty považuješ za správné... jenže BM má svoji hlavu a DOSPĚLÝ (ačkoli nikoli finančně soběstačný) syn taky.
S tím nic nenaděláš.
Není tady
Můj syn ztratil rok a půl starý hodně drahý mobil, který jsem mu koupila já, minulou neděli.
Chodí na brigádu. Za výplatu si koupí nový. Já bych skákala radostí, kdyby si koupil starší a dobrý od svého tatínka, už jen proto, že by to znamenalo, že se s ním tatínek stýká, že se o něj zajímá, že ho chce vidět.
Modroočko, už vidíš, jak různé mohou být úhly pohledu? Nebo stále ne?
Martinka1 napsal(a):
No, Marti - ono na tom něco je. Jak říkala Tercila, když děti máš, máš zkušenosti rodiče i ne-rodiče, když je nemáš, tak jen toho ne-rodiče
Dokud je nemáš, opravdu nevíš, jaká lvice v tobě dříme
Myslím, že Kalik reaguje hlavně na tohle.Právě že ano, jde o to, nesežrat je :-)
Jinak to dopadne tak, že syn si ve svých skoro 30 letech bez porady s maminkou netroufne ani nic koupit.
Nic proti Modroočce, ale něco podobného jsem měla doma - ne dítě samozřejmě... Řekněme příbuzného.
Martinko, přečti si, o co mi jde. Nerozhoduju za kluka, jinak bych milý telefon chytla a hodila ho tatínkovi na hlavu. Jde mi o princip, prodat vlastnímu děcku drahou věc, když ví, že nevydělává, jen má něco z brigád. Kdybych to udělala takhle já, BM by mě roznesl na kopytech.
Není tady
No počkej - vždyť jsi říkala, že to dotovat nebudeš??
Že se synek holt uskromní?
Modroočka v tom má nějaký hokej.
Modroočko, ztiš se, zamysli a popřemýšlej, jestli to není opravdu tvé NĚCO nevyřešené s tvým mužem. Vynech z toho svého syna.