Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 10. 9. 2008 21:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: vlastní otec prodává nevýdělečným dětem svoje věci

Jo, uvědomila jsem si, že Bm využije kdeco a kdekoho ke svému prospěchu. Tak ať, ale u mě má utrum. Aspoň vím, pro příště....... a dobře mi tak. Jen mě to mrzí kvůli klukovi. To je celý.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#77 10. 9. 2008 21:26

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyz to tady tak procitam tak kazdy kdo ma sve vlastni deti stoji pri modroocce.Kdo je nema a nema matersky cit nevi o cem je rec.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#78 10. 9. 2008 21:27

majkafa
Host

Modroočka napsal(a):

Majko, ale on to nekoupil od cizího. V tom to je. Ty bys něco takhle prodávala vlastním dětem? Já NE!!!

Tak se na to zkus podívat pohledem, že si ho koupil od cizího člověka. Vše jsem nečetla, ale nevím, jak je mobil starý a je určitě dobrý, když nový stojí 10 tisíc. Což, jestli si ho syn přál a levnější o 4 tisíce byl pro něj výhodnou koupí a nedívá se na to tvým pohledem, ale tak, že kdyby si ho koupil od cizího, bylo by to stejné? Ty bys možná neprodávala, ale tvůj BM není ty. Nestraním tvému BM, nevím, jak bych se na tvém místě zachovala já,ale nevidím to tak tragicky jako ty. Já bych možná byla ráda, jestli je ten mobil ne moc ojetý, že naopak, táta pro své dítě konečně něco udělal.  Vím, o čem mluvím, mám 19-ti letého syna studenta, který pro mého BM téměř neexistuje. Můj syn ho neviděl asi dva roky kromě náhodného potkání v krámu, kde ho táta nepoznal. Nebo se tak alespoň tvářil.

#79 10. 9. 2008 21:27

Kuba
♥♥♥♥---

Modroočka napsal(a):

majkafa napsal(a):

Modroočko, rozčílilo by tě stejně, kdyby si tvůj syn koupil úplně stejný mobil od cizího člověka?

Majko, ale on to nekoupil od cizího. V tom to je. Ty bys něco takhle prodávala vlastním dětem? Já NE!!!

Pokud by to nepotřeboval, jenom chtěl, tak klidně (tj v situaci že by syn měl svůj funkční mobil a chtěl lepší, kterej bych zrovna shodou okolností prodával (u mě pravda sci-fi, ještě se nestalo,ž e bych si kupoval novej mobil a starej byl v prodatelným stavu vissla). Ale řekl bych si přesně tolik, kolik by mi za něj dali v bazaru. Samotnej fakt, že mu ho prodal (tak jak je v titulku) mi přijde normální. Že za víc než stojí v bazaru - to už by mě naštvalo taky. Na druhou stranu může být něco na tom, co psala mashanka - když chci něco prodat, tak to většinou nabídnu v inzerátu s relativně vysokou cenou a časem když není zájem jí snižuju.

Já třeba prodal foťák svý přítelkyni a nevidím na tom nic špatnýho - ale je fakt, že jsem si dal dobrej pozor, abych jí dal opravdu slušnou cenu a neobral ji, to by mi ze sebe bylo špatně.

Není tady

#80 10. 9. 2008 21:28

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

Kdyz to tady tak procitam tak kazdy kdo ma sve vlastni deti stoji pri modroocce.Kdo je nema a nema matersky cit nevi o cem je rec.

Asi nemám mateřský cit. smile
To nelze takhle jednoznačně říct, černé, bílé, je to případ od případu jiné. Nestojím při nikom. Víme o tom tak málo. Copak my víme, jaké mají spolu vztahy a jak to přesně s tím mobilem a synem a otcem bylo.

#81 10. 9. 2008 21:29

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Modroočko, rozčílilo by tě stejně, kdyby si tvůj syn koupil úplně stejný mobil od cizího člověka?

Me na miste Modroocky by to nerozlobilo tolik,kdyby to koupil od ciziho jako to,ze vlastni otec dokaze od nevydelecneho syna pozadovat takovou sumu.Je to ubohe.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#82 10. 9. 2008 21:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Asi nemám mateřský cit. smile
To nelze takhle jednoznačně říct, černé, bílé, je to případ od případu jiné. Nestojím při nikom. Víme o tom tak málo. Copak my víme, jaké mají spolu vztahy a jak to přesně s tím mobilem a synem a otcem bylo.

At maji vztahy jaky chteji je to otec a syn.To je na tom to hnusne.Modroocku naprosto chapu.Ja bych zurila taky.Kdyby to koupil od ciziho bylo by me to sumak,ze si ho koupil jsou to jrho penize.
Dcera si taky koupila drahy mobil za brigadu sice jsem ji rozmlouvala,aby si koupila levnejsi,ze kdyby ho ztratila bude ji to moc mrzet,protoze byl drahy.Rekla jsem ji pouze radu vic jsem to neresila.Mobil si koupila za 3 nedele ho opravdu ztratila.
Ted dostane doplatek z brigady a koupi si novy mobil za 1000 kc.Neresim to jsou to jeji penize.

Není tady

#83 10. 9. 2008 21:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo,
taky jsem pro fifty-fifty i v rodině. Nevím, co to je dostat finanční obnos od rodičů, vždycky jsem všechny peníze z brigád odevzdávala našim. Když mi táta půjčil na moje první solidní auto (Ty víš, jakou značku) big_smile, to už jsem byla třicetiletá, zaměstnaná, poctivě jsem mu splatila všechny prachy a dala několik tisíc navíc, za ochotu.
Ale u Modroočky jde o to, že kluk je nevýdělečný student a navíc - jeho otec přece ví, že Modroočka nemá žádný další "legální" vztah - tedy muže, který by jaksi doplnil rodinný příjem - ví, že zůstala s kluky sama - tedy jeden plat na tři lidi (jestli se pletu, tak se omlouvám, nečtu úplně všechno). To je na tom to závažné. A z okolí to cítím stejně jako Modroočka: jakmile si chlap najde jinou ženskou, bývalá rodina je skutečně bývalá. Ono je to bohužel logické: nová rodina potřebuje prachy a těch se většinou nedostává u nikoho v potřebné míře...
Z řádků Modroočky chápu, že jí nejde o cenu mobilu, jako spíš o postoj vlastního otce k synovi.

Upravil(a) Tercila (10. 9. 2008 21:40)

Není tady

#84 10. 9. 2008 21:49

majkafa
Host

Co vím, Modroočka má "legální" vztah. Ale to není důležité.
JJ, vím, jaká značka, je mi to naprosto jasné. winklol
Však kdybych se dokopala k tomu, abych si udělala řidičák, žádnou jinou značku bych si nepořizovala, než tuto. big_smile

#85 10. 9. 2008 22:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

eremuruss napsal(a):

Já. Mám děti a mateřského citu přes míru a přesto "nestojím" při nikom tongue
U nás v rodině se razí heslo "kšefty a famílie se nemíchaj" - je to velemoudré heslo a mělo by bejt zlatejma písmenama na každý ledničce cool
Taky se občas stalo, že náš tatíček takhle vyšuměl s holkama - i když to nebylo snad nikdy za šest tisíc (co já vím...holt hoši jsou takoví rozmáchlejší smile ) V takovém případě jsem jen zopakovala výše zmíněné heslo - co už s tím....
I s vlastním tatíčkem se děti musej naučit zacházet, no... gloria

Upravil(a) lupina montana (10. 9. 2008 22:02)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#86 10. 9. 2008 22:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

eremuruss napsal(a):

Tak to mě rozesmálo big_smile

Pořád tady vidím ten zásadní problém, že synek viděl tento obchod jako výhodnou koupi, proto ji realizoval. Druhá možnost je, ze synek je tak trošku nesvéprávnej a neví, jaký jsou ceny. Já si myslím, že pravděpodobnější je první varianta, synka bych nepodceňoval, ani jeho úsudek. Pokud je synek spokojenej, nevím, proč se Modroočka čílí. Copak ona zná podrobnosti transakce? Mluvila o tom se synkem? S BM? Jak může objektivně hodnotit? Jediné co vím je, že Modroočku něco slušně nadzvedlo, je to její problém, i když se tu zaštiťuje dobrem někoho jiného.

Resumé: Synek je spokojený jak udělal dobrej kauf, otec je sopkojenej, že udělal dobrej kauf a Modroočko prudí.

Upravil(a) KALIK (10. 9. 2008 22:08)

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#87 10. 9. 2008 22:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Kaliku, bingo, Modroočko žije ve světě etických norem a pravidel. Ale život je někde jinde. Moná čekala, že tatíček bude k synovi vstřícnější, když ona BM pomůže, když je požádána. Ale tak to prostě nechodí.

Stejně jako blbé pravidlo erremurus, že kdo nemá děti nemůže tomu rozumět. Může. Že ona to má nastavený jinak, je čistě její věc.

Možná měl syn pocit, že když si mobil koupí - za pro něj přijatelnou sumu, nebude muset být tatíčkovi vděčný.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#88 10. 9. 2008 22:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, to taky lol
Modroočko, já bych v tomhle punktu důvěřovala Kalikovi - přece jen do mužský hlavy vidí líp, než my. A popravdě - kdyby ses rozčílila, jakej je chlap vyžírka a jakej synek vůl, možná by mi to nepřišlo tak....kvočnovatý. Ale bránit jako lvice dvacetiletýho chlapa - to se mi taky nezdá dobrý. Přece on si má pomalu zvykat, že je ten, kdo brání a zastává se...ne naopak cool

Není tady

#89 10. 9. 2008 22:21

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafa:
"Však kdybych se dokopala k tomu, abych si udělala řidičák..."

Majko, cožééééé? vabig_smile Ale rychle!!! big_smile Víš, ty bláho, o co se ochuzuješ?
Pardon za offtopic

Není tady

#90 10. 9. 2008 22:24

majkafa
Host

Tercilo, kdepáák. Jako malou mě srazilo auto a prostě přes to nejede vlak. dumbom
V práci mám auto s řidičem, když potřebuju někam jet. Takže to je OK.
A říkám šéfům, když mě budete chtít mít motorizovanou, tak jedině že mi koupíte helikoptéru! Nahoře se nebojím. Už se těšíím! Na střeše firmy mi postaví heliport, se budu mít! lol

#91 10. 9. 2008 22:25

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH: "Stejně jako blbé pravidlo erremurus, že kdo nemá děti nemůže tomu rozumět. Může."

Pavli, já se Ti omlouvám, ale s tím nesouhlasím. (Což samozřejmě nijak a ničemu nevadí). Není to blbé pravidlo erremurus.
Víš, můžeš slintat do cizího kočárku, jak chceš, ale "něco" pochopíš, až sama porodíš. Je to tak. A přiznávají mi ty pocity i novopečené maminy -  že dřív byly "jinde", přestože si myslely, že chápou. Až teprve vlastní zkušenost Ti něco ukáže, do té doby jsou to všechno jen domněnky.

Není tady

#92 10. 9. 2008 22:29

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

TERCI, pro mě se změnilo snad jen to, že matka příroda, mrška jedna fikaná, mi změnila koleje v hlavě a já bych se za ty mrnavé pipenky bila. Někdy se přistihuju u toho, že to svým dětem ulehčuju, i když to už nepotřebujou. A to mě štve. Že jako matka někdy ztrácím soudnost a dělám věci, který bych jako nematka nedělala, protže si myslím , že to není dobrý big_smile

Může tomu rozumět očima dítěte.

Upravil(a) PavlaH (10. 9. 2008 22:30)

Není tady

#93 10. 9. 2008 22:30

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa: "Tercilo, kdepáák. Jako malou mě srazilo auto a prostě přes to nejede vlak. dumbom
Nahoře se nebojím."

Aha. Tak to je nepříjemné. neutral
No, když sedám za volant, necítím strach vůbec; auto určité značky řídím moc ráda, užívám si to. Když sedám do letadla, mám smíšené pocity big_smile.
Jsme mimo téma vlákna, musíme přestat, protože začínáme virtuálně "kafovat". smile Tak zatím. smile

Není tady

#94 10. 9. 2008 22:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Terci - rozumět (nebo v tomto případě spíš pocítit) nemůže, ale pávě proto může trošku...korigovat naše zaslepené mateřské vášně, co si budem povídat. Já dostala od bezdětných velmi cenné rady v tomto punktu coollol

Není tady

#95 10. 9. 2008 22:33

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH: "Že jako matka někdy ztrácím soudnost.... "

Já vím, Pavli, já vím, rozumím. big_smile
Jde jen o to, že když jsi matka, máš obě zkušenosti. Matky i nematky. smile
Když matkou nejsi, jedna "pravá" zkušenost prostě chybí.

Není tady

#96 10. 9. 2008 22:34

bloncka
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

Kaliku, bingo, Modroočko žije ve světě etických norem a pravidel. Ale život je někde jinde. Moná čekala, že tatíček bude k synovi vstřícnější, když ona BM pomůže, když je požádána. Ale tak to prostě nechodí.

To mě zaujalo. Kde je teda rodinný život? Řídí se zákony džungle? Platí: urvi, co můžeš (i vlastním dětem od úst)?

Není tady

#97 10. 9. 2008 22:34

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

To se nedá holky nic dělat, jak jde o mládě, tak lvice prostě zařve big_smile... v každým věku a rozumově se to dá občas ukorigovat a občas ne e ... hlavně tam, kde je pocit křivdy a využívání ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#98 10. 9. 2008 22:36

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Lupina: "Já dostala od bezdětných velmi cenné rady v tomto punktu coollol"

Jasně, Lupi, je dobré slyšet i ty druhé názory. Člověk si tím líp něco uvědomí. Taky mám poblíž sebe dvě bezdětné třicítky, které mě rozesmívají tím, jak vědí, jak budou vychovávat - BI. (mám je strašně ráda a ráda je poslouchám, protože s nimi "mládnu" ) big_smile

Není tady

#99 10. 9. 2008 22:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Bloncko, je to tak, že život se neřídí pravidly. Je někdy děsně nespravedlivý. Jednou ošidí tatínek synáčka, podruhé matinka obdaruje jen jedno dítě a drhému nesplní sliby. V dalším případě jsou děti nespokojené se závětí rodičů...na stránkách babinetu je toho hafo. Život se prostě neřídí pravidly, co by se mělo a jak by to mělo vypadat. Ty má každý z nás někde uvnitř.

Není tady

#100 10. 9. 2008 22:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

KALIK napsal(a):

Resumé: Synek je spokojený jak udělal dobrej kauf, otec je spokojenej, že udělal dobrej kauf a Modroočko prudí.

tummenuppgodlike

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí