29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
KALIK napsal(a):
Ano, maminky mají tu tendenci nebrat svoje potomky vážně, nejednají s nimi jako s dospělými.
Samozřejmě, názor si říkej, je to tvoje věc
Ty by si byl taky schopnej chtit po vlastnim synovi takovy prachy za mobil?Musela bych se hanbou propadnout chtit po synovy ktery nema pravidelny prijem takovou castku za mobil.Mozna na nej chudak kluk delal cely mesic.
Není tady
KALIK napsal(a):
Ano, maminky mají tu tendenci nebrat svoje potomky vážně, nejednají s nimi jako s dospělými.
Samozřejmě, názor si říkej, je to tvoje věc
Nejen maminky to není omezený na pohlaví ...
Není tady
Jo, Kaliku, řeším syna, kterýho živím.........ale to asi taky nepochopíš. Já mu dávám na to, na co mu nezbude, když kupuje předražený věci od tatínka. Já nejsem blbá a dokážu si zjistit, kolik by tenhle mobil stál v bazaru. Navíc kluk tolik peněz nemá, takže to bude splácet a já na to budu doplácet, protože na to padnou všechny jeho peníze. Takže to, na co si vydělával, budu muset financovat já. Kaliku, on je sice plnoletý, ale neuživí se sám, živím ho já, tatínek na to sice přispívá, nicméně mu navíc nedá ani Ň.
Není tady
ere, ty si ty a syn modroočka je zase úplně někdo jiný. Chápeš?
Vidím tu dost zásadní problémy. Jak modroočko ví, že synovi vadí, že si koupil od tatínka mobil? Proč řeší "problémy" za svého dospělého synka? Prokazuje mu tím jakou službu? Zná modroočko všechny detaily této transakce?
Upravil(a) KALIK (10. 9. 2008 17:11)
Není tady
KALIK napsal(a):
ere, ty si ty a syn modroočka je zase úplně někdo jiný. Chápeš?
Vidím tu dost zásadní problémy. Jak modroočko ví, že synovi vadí, že si koupil od tatínka mobil? Proč řeší "problémy" za svého dospělého synka? Prokazuje mu tím jakou službu? Zní modroočko všechny detaily této transakce?
Ale stvalo by me to uplne stejne jako Modroocku.
Není tady
modroočko, možná nechápu tebe jako matku, ale vidím věc nezaujatě a možná se dokážu do tvého syna lépe vcítit než jako ty
Není tady
ere, ano, problém je na vaší straně
Není tady
Pokud je synovi 20, je dospělý a svéprávný, už dávno se měl od někoho naučit, o čem je život. Pokud do téhle doby neumí uvažovat ekonomicky, nazrál čas, aby se to učil vlastními zkušenostmi. Ještě pár takových obchodů a přestane být blbý - není nad školu života
Není tady
Kaliku, mně vadí, že otec si klukovi klidně řekne o tolik peněz, o nic jinýho. Za kluka to s jeho otcem neřeším, to je mezi nima, naštvaná snad být můžu, protože to je opravdu vrchol. Od cizího, ani v bazaru, by za ten mobil tolik peněz nedostal. Kaliku, to opravdu nemůžeš pochopit. Asi by to pochopil Oxi, ten má dítě a asi by chápal, co mám na mysli. On to totiž pochopil i jeden známý, taky otec od dětí, sám řekl, že tohle by nikdy neuděla, že by si vzal symbolickou částku, aby si kluk nemyslel, že všechno dostane jen tak, což chápu a taky bych to tak viděla.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Martinko, kolik jsi vychovala dětí? Můj syn není mamánek, ani bych tohle z něj mít nechtěla, ale zjevně jsi nepochopila, o co jde.
Nevylievaj si zlosť na nesprávnom mieste... Väčšina ťa poľutuje, asi naozaj hlavne matky (a rozvedené k tomu), ale dúfam, že to tu nie je povinná jazda? Že kto sa spravodlivo nerozhorčí, dostane pokutu alebo ban? A názor môže mať aj ako DCÉRA, nemyslíš?
Inak, mne by sa to tiež nepáčilo, ale okrem toho, že to synovi vysvetlíš(nie zvýšeným hlaosm!) asi proti tomu nemôžeš veľa urobiť.
Není tady
mashanka napsal(a):
Pokud je synovi 20, je dospělý a svéprávný, už dávno se měl od někoho naučit, o čem je život. Pokud do téhle doby neumí uvažovat ekonomicky, nazrál čas, aby se to učil vlastními zkušenostmi. Ještě pár takových obchodů a přestane být blbý - není nad školu života
Přesně tak. Syn získal zkušenost, že i člen rodiny může člověka pěkně natáhnout. Taková zkušenost je k nezaplacení a jeho stála jen pár tisíc
Není tady
Modroočko, tak to asi nechápu, protože nemám děti Jsi spokojená?
Pořád se ale montuješ do dohody otce a syna, což alespoň k synovi není fér. Dáváš mu tím jasně signály nedůvěry. Pokud by synek potřeboval od tebe poradit nebo pomoct, jistě by za tebou přišel
Není tady
eremuruss napsal(a):
KALIK napsal(a):
Samozřejmě, názor si říkej, je to tvoje věcTy by si byl taky schopnej chtit po vlastnim synovi takovy prachy za mobil?Musela bych se hanbou propadnout chtit po synovy ktery nema pravidelny prijem takovou castku za mobil.Mozna na nej chudak kluk delal cely mesic.
A na co všechno dělal celý měsíc jeho taťka a jeho mamka, a jeho sousedi ? Je vidět, že chudákovi klukovi to asi připadalo odpovídající, když to koupil - jinak by se na to třeba vykašlal
Není tady
KALIK napsal(a):
modroočko, možná nechápu tebe jako matku, ale vidím věc nezaujatě a možná se dokážu do tvého syna lépe vcítit než jako ty
No, syn je plnoletý, ale - nie finančne nezávislý. Takže sa zrejme jeho rozhodnutia - a chyby - tak trochu týkajú aj "sponzora". Neplatíš - nepřepínej, t.j. platíš - přepínej...
Není tady
Modroočko jestli tatínek na synovi opravdu vydělává, tak je to smutný. Na druhou stranu, až bude syn něco potřebovat, co takhle tatínkovi říct: "hele náš syn si koupil PŘEDRAŽENÝ mobil, ty jsi teď naopak, jak jsem slyšela, na prodeji mobilu dost slušně vydělal, moh bys z toho zaplatit TO a TO, co teď syn nemůže, protože se nechal zblbnout mobilem". Proč bys to, na co syn teď nemá, měla platit ty? Tak buď ať to otec zaplatí z výdělku, nebo syn nemá nic a příště si rozmyslí si kupovat od tatínka předražené věci. Ať to dopadne jak chce, poučí se aspoň jeden (otec, že na synovi se nevydělává nebo syn, že pro nákup jednoho musí obětovat něco jiného).
Není tady
Sel, jestli rozhodnutí synka neovlivní matinku, je to čistě jeho věc.
Není tady
Tak, poučný to pro synka asi bude, protože když to bude splácet tatínkovi a nebude se mu dostávat penízků na jiný jeho věci, má smůlu, protože od maminky nedostane ani "vorla". Za další, je dospělej, je to jeho věc, ať si koupí třeba vlblouda. Mně šlo spíš o princip, že otec klidně natáhne vlastní děcko, ono by to totiž nebylo poprvé. Kluk vydělává asi 2 tisíce měsíčně, takže jak si to bude splácet je jeho věc, jak říkám, má utrum. Vlastní přípojku na net za dvě stovky skuhral, že to neutáhne a platím mu to já. Takže jsem asi blbec já, pěkně pumpovat z vlastního děcka, i když jen brigádničí. No, poučný je to i pro mě, když si tatíček přijde zase vypůjčit něco, co se mu nechce kupovat, nepůjčím, jedině za pronájem. Protože tatíček vydělává na vlastním dítěti. Když chtěl pro nevlastního syna boty na lyže, tak jsme mu ty po našich klukách dali, i lyže, zadarmo, to je to, co mě zaráží. On by chěl všechno zadara, ale sám si nechá zaplatit.
Není tady
KALIK napsal(a):
Sel, jestli rozhodnutí synka neovlivní matinku, je to čistě jeho věc.
Ak ho ona financuje, vieš mi vysvetliť, ako ju to neovplyvní? Keď píše, že tie peniaze budú chýbať...?
Není tady
Modroočko, já tě chápu a dokážu se vcítit do toho co tě tak zlobí
.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Tak, poučný to pro synka asi bude, protože když to bude splácet tatínkovi a nebude se mu dostávat penízků na jiný jeho věci, má smůlu, protože od maminky nedostane ani "vorla". Za další, je dospělej, je to jeho věc, ať si koupí třeba vlblouda. Mně šlo spíš o princip, že otec klidně natáhne vlastní děcko, ono by to totiž nebylo poprvé. Kluk vydělává asi 2 tisíce měsíčně, takže jak si to bude splácet je jeho věc, jak říkám, má utrum. Vlastní přípojku na net za dvě stovky skuhral, že to neutáhne a platím mu to já. Takže jsem asi blbec já, pěkně pumpovat z vlastního děcka, i když jen brigádničí. No, poučný je to i pro mě, když si tatíček přijde zase vypůjčit něco, co se mu nechce kupovat, nepůjčím, jedině za pronájem. Protože tatíček vydělává na vlastním dítěti. Když chtěl pro nevlastního syna boty na lyže, tak jsme mu ty po našich klukách dali, i lyže, zadarmo, to je to, co mě zaráží. On by chěl všechno zadara, ale sám si nechá zaplatit.
Tak s tím bych souhlasila - chce něco půjčit - pronájem. Ani bych to nedělala jako mstu - vždyť je to přece normální, že za všechno se platí - může jít do půjčovny, jestli se mu to nelíbí. Ať vidí, že tak chytrá, jako je on, jsi taky
Není tady
Sel, nikde jsem si nevšiml, že by díky této koupi chtěl synek po matince více peněz. Tímto tedy míním, že to matinku neovlivnilo (finančně).
Modroočko, tvůj poslední příspěvek zní o moc lépe
Není tady
No, o tom to je. Kluk je vůl, že nechá od papínka obírat, jinak jo, klukovi bude chybět jinde a kdo to zalepí? Matinka. Ale omyl, matinka nezalepí už NIC. A jen tak mimochodem, BM si ode mě půjčil parkovací kartu do Brna, chodí na rehabilitace, tak abny nemusel platit parkování. Nejsem já husa? Jsem. Takže jsem synka poslal pro kartu a BM se diví, že ji ještě potřebuje, protože jinak bude muset platit drahý parkování ve středu města. O tom to je Kaliku, o tom. Není mu hanba prodat vlastnímu klukovi předraženou věc a přitom brát ode mě výhody, co to jde. To je vychcanost nejvyššího kalibru. O to mi jde.
Není tady
Modroočko, na druhou stranu - kdyby si syn nekoupil mobil od tatínka, tak by chtěl, abys mu ho (jiný) koupila Ty, ne?
Takže jsi vlastně ušetřila za mobil :-)
Na všem se dá najít i pozitivní stránka.
Není tady
Martinko, kdyby si šel koupit nový mobil, tak by si tento koupil minimálně o 2 tisíce levněji, v bazaru. Takže jsme neušetřili nic. Asi tak.
Není tady
Modroočko, možná jsme se špatně pochopili. Já myslel, že řešíš vztah otce a syna. Jestli řešíš vtah otec a ty, tak je všechno v pořádku
Není tady