29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Řeknu to jinak - každý z nás má tu svou pravdu. Když se ti nelíbí termín nalhávání.
Majkafa: "Důležité v tom nalhávání si je podle mě to, abychom se v tom, co si nalháváme, nebo - je to naše pravda, ať to nazveme jakkoliv, cítili sami se sebou dobře. "
No, když Ti to stačí, tak samozřejmě ano. Myslím, že není jedno, jestli Ti to "musí" stačit, nebo jestli "chceš", aby Ti to stačilo, že jo...
Něco je otázkou poznání a akceptace situací, něco je otázkou rezignace. U každého je to asi jinak, podle okolností.
Není tady
Vanilka: "Žádný nůž na krk, ale čistě otázka jak si to představuje dál. On to chtěl dál tak nějak jako to bylo tenkrát do té doby, čili mít nás obě. A toho já nebyla schopná nebo spíš ochotná. Neměla jsempotřebu se o něj dělit.
Ale i tak měl stejně na vybranou - ona nebo já. "
Vanilko, tak polopaticky: přesně tomu jsem se smála, že Ty jen ten "nůž na krk" okecáváš jinými slovy. Jinak je to u Tebe ta samá situace, jakou zkráceně popsala Zklamaná.
Ale nic ve zlém. Ty máš možná jen zafixováno, že "nůž na krk" je něco nesprávného, tak nechceš u sebe připustit tu samou "alternativu". Ale pro mě je to u vás obou to samé.
Já totiž vím od Zklamané, že taktéž neapelovala těmi slovy, které pak ve svém příspěvku uvádíš:
"A tím, že jsem na něj netlačila myslím to, že jsem na něj neapelovala slovy typu: nemůžeš mě přeci opustit, máme spolu tři děti, nejmladší je malé miminko, já jsem na mateřské, jsem vážně nemocná (to všechno bylo v té době pravda), co bychom si bez tebe počali, musíš mít přeci rozum atd. "
No, slovíčka, neslovíčka, hlavní je, že jste to, holky, zvládly, fakt.
Není tady
Vanilka: "Když si vybereš mě, budu se snažit se chovat jako by se to nestalo..."
To zní skoro jako uplácení Ne, já to jen zlehčuji, nemyslím to zle. Ale zrovna tuto formulaci bych přes rty nedostala, to by mi tedy nešlo.
Mám to holt trošku jinak.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Vando: já zcela chápu tvou situaci - vážíš si svého partenra pro jeho dobré vlastnosti, potud v pohodě, jen mi tam nějak nesedí to, že vědomě toleruješ odchody za jinou (respektive - on si vybral - milenku) jen to má ten háček, že se k ní nemůže nastěhovat, bo je vdaná, takže si doma vlastně hrajete na dobré parťáky s tím, že každý má možnost volby a svobody - pokud ti to vyhovuje, je to v pořádku. Mě by tento přístup nevyhovoval - tudíž by byl vynesen v diskuzi dotaz, jak se tedy rozhodl - a má možnost svobodné voldy, rozhodnout se, zda bude s rodinou bez milenky, nebo s milenkou ale bez rodiny. A stále mezi námi může zůstat vzájemná úcta a respekt, stále můžeme být parťáky, jen prostě buď bychom byli spolu, nebo od sebe.
Zklamaná, já jsem napsala: hypoteticky, takže jsem trochu zevšeobecnila. Navíc mezi námi už ta paní není, myslím, že jsem to už psala. Na nic si nehrajeme, nemáme to zapotřebí.
Ja mám problémy s odpúšťaním(a zabudnúť neviem nai náhodou ), ale v tomto prípade podľa mňa inej cesty niet. Ani ja by som nevedela a nechcela žiť po zvyšok vzťahu v úlohe "lotra a previnicla", ktorý je automaticky zlý pri každom, aj najbanálnejšom konflikte. Možno práve preto, že možnosť odpustenia a spolužitia "s čistým stolom a nanovo" už nebola možná, sa náš vzťah s bývalým rozpadol. Lepšie tak pre obidvoch.
Není tady
Tercila napsal(a):
Majkafa: "Důležité v tom nalhávání si je podle mě to, abychom se v tom, co si nalháváme, nebo - je to naše pravda, ať to nazveme jakkoliv, cítili sami se sebou dobře.
"
No, když Ti to stačí, tak samozřejmě ano. Myslím, že není jedno, jestli Ti to "musí" stačit, nebo jestli "chceš", aby Ti to stačilo, že jo...
Něco je otázkou poznání a akceptace situací, něco je otázkou rezignace. U každého je to asi jinak, podle okolností.
Žádný mus, Tercil, tak to myslím.
Jak jednou "musíš" nemívá to dlouhého trvání. Vnitřní klid a duševní pohodu si musem nevybudujeme.
majkafa napsal(a):
Řeknu to jinak - každý z nás má tu svou pravdu. Když se ti nelíbí termín nalhávání.
Ale to je niečo iné. Každý svoju pravdu samozrejme máme a niektorí ju majú pravdivejšiu ako druhí alebo si to aspoň myslia. Smola je, keď s apravdz partnerov dostanú do konfliktu.
Není tady
Majkafa: "Žádný mus, Tercil, tak to myslím.
Jak jednou "musíš" nemívá to dlouhého trvání. Vnitřní klid a duševní pohodu si musem nevybudujeme."
Jasně, brala jsem to obecně.
Jinak Lubiskovi - k tématu vlákna: myslím si, že do určitého věku člověk na nevěru nezapomene, ani na svoji ani na partnerovu. Spíš ji nějak "zpracuje" nebo "nezpracuje". Pak už situaci zjednoduší nastupující skleróza
.
Není tady
Tercila napsal(a):
Mně na tom nesedí akorát to, že jsi svému bezva parťákovi jeho prostor TY sama NEDALA, on si ho prachnormálně k obdivu své oblíbenkyně VZAL sám. A v tom vidím podstatný rozdíl.
Jinak bych Tvoje slova brala v případě, že moudrá 25letá dvojice si DÁ navzájem prostor. A jinak je beru, když např. stárnoucí parťák ví, že má doma dámu v důchodových letech, která nemá kam ani za co jít třeba bydlet jinam a VEZME si ten prostor pro sebe a svou milenku sám. Co v tom případě stárnoucí dámě zbývá? Hmmm, jedině si nalhávat, jak je tolerantní a uctivá ke svému partnerovi, který ovšem raději "vychází vstříc" jiné ženě.![]()
Jestliže jsi totiž tato slova uplatňovala už zamlada, jak je možné, že je Tvůj partner "jinde"? To byla jen řečnická a opravdu se tě nechci dotknout, jen tak nad tím tématem uvažuji...
Terci, máš pravdu, velké vášně opadnou, ale trvalé hodnoty zůstávají...a prověřené časem.
Upravil(a) Vanda (7. 10. 2008 9:43)
Vandi, samozřejmě každý si žije tak, jak mu to nejlíp vyhovuje.
To je skoro na filozofickou otázku a věšteckou kouli, jestli by se něco přihodilo jinak, kdybychom zamlada, viď? Beztak jako na potvoru by se stalo ještě něco jiného .
A nic jsem nechtěla připomínat, jen jsem potřebovala debatně zmínit rozdíl ve věku - protože - nebudeme si nalhávat , že mladí mají poněkud jiné možnosti třeba při seznamování než postarší opuštění lidé. Tak jsem to myslela - můj známý, svobodný přespadesátník, té situaci říká "rybník je čím dál mělčí"
.
Píšeš, že hodnoty máš prověřené časem - no mě právě napadá, proč tedy Tvůj muž ty hodnoty v té kritické době nebral v úvahu, ale to není otázka, to je spíš jen taková vtíravá myšlenka (a nechci tu obecně o chlapech psát nic nehezkého) Ani tak neprobírám konkrétně Tebe, jako spíš ten námět...
A mně se nejeví nic , vycházím (a fakt čistě debatně, "filozoficky") jen z toho, co jsi kdy sama napsala. Pokud ta paní už mezi vámi není (z jakéhokoliv důvodu - dala výpověď, odstěhovala se, nebo se Tvému muži dokonce náhle znelíbila), je to jedině dobře - pokud jsou lidi kolem mě spokojení, je to paráda. Já jsem měla za to, že se ještě "dělíš" a že si na to nějak násilně zvykáš, víš? To bych Ti totiž opravdu nepřála. To už bys v mém mínění byla skoro světice
.
Není tady
Tercila napsal(a):
Vandi, to jsou krásná slova. Jako z moudré knihy.
Mně na tom nesedí akorát to, že jsi svému bezva parťákovi jeho prostor TY sama NEDALA, on si ho prachnormálně k obdivu své oblíbenkyně VZAL sám. A v tom vidím podstatný rozdíl.
Ty, Terci, v partnerském vztahu nikdo nikomu žádný prostor nedává. Nemůžeš někomu dávat něco, co zcela přirozeně jeho už je, víš? V nižších formách vztahu (a o těch zřejmě mluvíš) si to samozřejmě představit dovedu.
Není tady
Tercila napsal(a):
Já jsem měla za to, že se ještě "dělíš" a že si na to nějak násilně zvykáš, víš? To bych Ti totiž opravdu nepřála. To už bys v mém mínění byla skoro světice
.
Tak tohle bylo opravdu hnusný.
Není tady
Axi napsal(a):
Tercila napsal(a):
Vandi, to jsou krásná slova. Jako z moudré knihy.
Mně na tom nesedí akorát to, že jsi svému bezva parťákovi jeho prostor TY sama NEDALA, on si ho prachnormálně k obdivu své oblíbenkyně VZAL sám. A v tom vidím podstatný rozdíl.Ty, Terci, v partnerském vztahu nikdo nikomu žádný prostor nedává. Nemůžeš někomu dávat něco, co zcela přirozeně jeho už je, víš? V nižších formách vztahu (a o těch zřejmě mluvíš) si to samozřejmě představit dovedu.
nojo, no Axi, ty jsi prostě už v té vyšší formě - ale přesto si umíš krásně hnusně rejpnout, jak to ani ta nižší forma nedokáže. Kde je tada ta "tvoje vejška" ?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Axi napsal(a):
Ty, Terci, v partnerském vztahu nikdo nikomu žádný prostor nedává. Nemůžeš někomu dávat něco, co zcela přirozeně jeho už je, víš? V nižších formách vztahu (a o těch zřejmě mluvíš) si to samozřejmě představit dovedu.
nojo, no Axi, ty jsi prostě už v té vyšší formě - ale přesto si umíš krásně hnusně rejpnout, jak to ani ta nižší forma nedokáže. Kde je tada ta "tvoje vejška" ?
Axi má pravdu, rozhodně to nepovažuju za "rejpání". Jako kdyby napsal "voda teče s kopce" nebo "šeříky kvetou zjara". Je to, myslím, čirá a průhledná skutečnost...ale to, abych to pochopila, bylo trnité. Myslím si, že tahle debata se vyčerpala a nemá cenu v ní pokračovat. Tímto se omlouvám zakladateli vlákna za odbočení od tématu.
Tercila napsal(a):
mladí mají poněkud jiné možnosti třeba při seznamování než postarší opuštění lidé. Tak jsem to myslela - můj známý, svobodný přespadesátník, té situaci říká "rybník je čím dál mělčí"
.
Záleží na tom, v jakém rybníku loví a co má na háčku . Terci, mně připadá, že ty se tohohle věku bojíš, nebo máš zkreslené představy...věř mi, já bych neměnila.
.
Tak, a už opravdu končím.
Upravil(a) Vanda (13. 9. 2008 8:05)
Tercila napsal(a):
Vanilka: "Když si vybereš mě, budu se snažit se chovat jako by se to nestalo..."
To zní skoro jako upláceníNe, já to jen zlehčuji, nemyslím to zle. Ale zrovna tuto formulaci bych přes rty nedostala, to by mi tedy nešlo.
Uplácení? Tercilo, neříkej mi, že zrovna ty nevíš nic o vztazích. Vždycky když něco chceš, musíš něco nabídnout. To není uplácení, to je vyjednávání. Překvapuje mě, jaké myšlenkové pochody se ti honí v hlavě a na co jsi schopná myslet. Uplácení by mě osobně nikdy nenapadlo. Já to beru jako férové něco za něco. Ve ztazích to fakt nefunguje že jeden jen dává a druhý bere...
Zrovna tak jsem mu řekla, že pokud odejde anebude nám dělat problémy s penězi, já nebudu dělat problémy s dětmi. Prostě normální vyjednávání a vyjasňování si pozic.
A pokud cítíš ve stejné pozici mě a Zklamanou, to je tvoje věc. Já zas vidím velký rozdíl mezi tím, když někdo, kdo nemá doma malé miminko, kdo není vážně nemocný, kdo nemá tři děti a přitom nutí toho druhého okamžitě do rozhodnutí, nedá mu čas za rozdílnou situaci než byla u nás. Kdybych já tehdy měla velké děti a pracovala na plný úvazek a prognóza mé nemoci nebyla tak špatná jako tenkrát byla, tak se chovám úplně jinak. Já tenkrát tu situaci cítila spíš tak, že nůž na krk jsem dostala já. Opravdu tenkrát jsem byla co se týká samostatnosti a soběstačnosti snad nejhůř v celém mém dospělém životě. S miminem jsem na celý úvazek pracovat nemohla, dělala jsem jen na půl úvazku, k tomu další dvě děti a navíc a nemoc, kdy tě bolí celé tělo tak, že se téměř nemůžeš hýbat a k tomu únavový syndrom. A prognóza naprd. Přesto jsem si řekla, že s mým mužem nebudu jen proto, aby se mnou byl z povinnosti.
Ale jestli ty nejsi dostatečně citlivá, abys tyhle rozdíly vnímala, to mi fakt nevadí.
A vůbec, nějak ztrácím smysl této diskuse. Mám za to, že každá z nás, tedy i Zklamaná, Tercila a třeba já, pokud jsme spokojené, tak nevěru manžela neřešíme. A že většina z nás je spokojená když o nevěře neví, to je taky fakt.
Takže spíš než otázka tohoto vlákna je pro mě důležitý fakt, že po nevěře se dá začít znovu, tak dá a dokonce se dá žít líp než předtím.
Není tady
Tercila napsal(a):
Jinak Lubiskovi - k tématu vlákna: myslím si, že do určitého věku člověk na nevěru nezapomene, ani na svoji ani na partnerovu. Spíš ji nějak "zpracuje" nebo "nezpracuje". Pak už situaci zjednoduší nastupující skleróza
![]()
.
Není tady
Tercila napsal(a):
Když píšeš o praxi: totiž nepřipadá mi, že by se v praxi nějak často stávalo, aby parťák svou zákonitou příliš opečovával, když už ho někde nedočkavě čeká s vínkem milenka.
A opravdový parťák nemá potřebu své uctívané a tolerantní ženě, které si váží(?) zahýbat. Leda že by si jí vážil jen za to, že manželka doma spořádaně vaří, peče, smaží, zatímco on se někde baví s jinou...
Ale jinak jsi to napsala opravdu hezky, fakt, dobře se to četlo.
Bohužel je dost opravdových parťáků kteří tu svou zákonitou opečovávají a opravdu si ji váží a i tak si někdy "odskočí" (bývá to z nedostatku sexu, z potřeby si ještě něco dokázat, nebo se to nějak semele...). Také to pořád nemohu pochopit , ale dost parťáků to takhle má.
Upravil(a) Ona (13. 9. 2008 8:57)
Není tady
Vanda napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Axi napsal(a):
Axi má pravdu, rozhodně to nepovažuju za "rejpání". Jako kdyby napsal "voda teče s kopce" nebo "šeříky kvetou zjara". Je to, myslím, čirá a průhledná skutečnost...ale to, abych to pochopila, bylo trnité. Myslím si, že tahle debata se vyčerpala a nemá cenu v ní pokračovat. Tímto se omlouvám zakladateli vlákna za odbočení od tématu.
Vandi, měla jsem na mysli především jeho "kastaci" na vyšší a nižší formu. To mě potom připadá jak za dávných dob, kdy Árijský typ byl něco víc, než ti ostatní...měl by si dávat pozor na klávesnici, co tam datluje. Především z jeho takto podaného příspěvku vyplývá, že o sobě říká: " Já jsem něco víc a ostatní, kteří nesdílí mé názory jsou póvl"
Není tady
Pro člověka jako je Zklamaná, který vidí pouze v prvním plánu, který vidí pouze "zjevnou oblast toho co je zjevné", se to tak může jevit. Ale je to přesně nopak. Pročpak by mi asi tak vadila slova o šukání slípek, blběnách a dávání prostoru druhému, kdybych v sobě neměl úctu? Hmm?
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Tercila napsal(a):
To zní skoro jako upláceníNe, já to jen zlehčuji, nemyslím to zle. Ale zrovna tuto formulaci bych přes rty nedostala, to by mi tedy nešlo.
Uplácení? Tercilo, neříkej mi, že zrovna ty nevíš nic o vztazích. Vždycky když něco chceš, musíš něco nabídnout. To není uplácení, to je vyjednávání. Překvapuje mě, jaké myšlenkové pochody se ti honí v hlavě a na co jsi schopná myslet. Uplácení by mě osobně nikdy nenapadlo. Já to beru jako férové něco za něco. Ve ztazích to fakt nefunguje že jeden jen dává a druhý bere...
Zrovna tak jsem mu řekla, že pokud odejde anebude nám dělat problémy s penězi, já nebudu dělat problémy s dětmi. Prostě normální vyjednávání a vyjasňování si pozic.
A pokud cítíš ve stejné pozici mě a Zklamanou, to je tvoje věc. Já zas vidím velký rozdíl mezi tím, když někdo, kdo nemá doma malé miminko, kdo není vážně nemocný, kdo nemá tři děti a přitom nutí toho druhého okamžitě do rozhodnutí, nedá mu čas za rozdílnou situaci než byla u nás. Kdybych já tehdy měla velké děti a pracovala na plný úvazek a prognóza mé nemoci nebyla tak špatná jako tenkrát byla, tak se chovám úplně jinak. Já tenkrát tu situaci cítila spíš tak, že nůž na krk jsem dostala já. Opravdu tenkrát jsem byla co se týká samostatnosti a soběstačnosti snad nejhůř v celém mém dospělém životě. S miminem jsem na celý úvazek pracovat nemohla, dělala jsem jen na půl úvazku, k tomu další dvě děti a navíc a nemoc, kdy tě bolí celé tělo tak, že se téměř nemůžeš hýbat a k tomu únavový syndrom. A prognóza naprd. Přesto jsem si řekla, že s mým mužem nebudu jen proto, aby se mnou byl z povinnosti.
Ale jestli ty nejsi dostatečně citlivá, abys tyhle rozdíly vnímala, to mi fakt nevadí.
A vůbec, nějak ztrácím smysl této diskuse. Mám za to, že každá z nás, tedy i Zklamaná, Tercila a třeba já, pokud jsme spokojené, tak nevěru manžela neřešíme. A že většina z nás je spokojená když o nevěře neví, to je taky fakt.
Takže spíš než otázka tohoto vlákna je pro mě důležitý fakt, že po nevěře se dá začít znovu, tak dá a dokonce se dá žít líp než předtím.
Tak Vanilko, jen pro dokreslení situace - děti mám 4 a v době nevěry nejmladší bylo 2,5 roku, (ty osobně při 3 dětech jistě víš, co je dítě v tomto věku za ďáblíka) jedno dítě v maturitním ročníku, při tom práce na firmě nonstop i o víkendech - jak je potřeba - takže jsem také (ještě stále) na mateřské. Já osobně situaci nevnímala jako pro mě nůž na krk - já to cítila jako podraz. A nemocná jsem také - vysoký tlak, celoroční alergie, bez léků nemohu vylézt z baráku, záda v pr**deli po pádu z koně, takže problém delší dobu stát, nebo sedět a únava - a to si piš, že po provalení jsem byla vycuclá jak citón bez energie.
Takže po nevěře se dá začít znovu, to bez diskuze - ale rozdíl mezi námí dvěmi je ten, jak to vnímám já, že já si dávám majzla na to, abych neusnula na vavřínech a že jak jsem věřila a důvěřovala předtím (neřešila páč jsem se cítila spokojená a šťastná) to je naprosto ztraceno. Že se vztah pročistil, řekla bych i vylepšil, neboť jsme si v diskuzích ledacos vyříkali (podotýkám, při sklence vína a posezení v naprosté pohodě) a nastavili jsem hranice, či mantinely, neboť předtím o nějakých hranicích nepadlo ani slovo. A já osobně dala tu podmínku - takže se ví, co nastane, pokud se pravidla poruší. Já se chovám tak, abych neubližovala, pokud se někdo bude chovat tak, že mi to bude ubližovat - je přeci logické, že se proti tomu je nutné ohradit, pokud nedojde k nápravě, zejména pro mé zdraví bude prospěšné eliminovat příčinu toho, co mi ubližuje - třeba i tím, že tohoto narušitele vyškrtnu z mého života. Jestliže miluju například nějaké jídlo, které mi vyloženě ničí zdraví, vzdám se tohoto jídla.
Není tady
Axi napsal(a):
Pro člověka jako je Zklamaná, který vidí pouze v prvním plánu, který vidí pouze "zjevnou oblast toho co je zjevné", se to tak může jevit. Ale je to přesně nopak. Pročpak by mi asi tak vadila slova o šukání slípek, blběnách a dávání prostoru druhému, kdybych v sobě neměl úctu? Hmm?
hmm, přečetla jsem si vědecký rozbor osobnosti, o které víš zhola nic, přesto se s tímto paskvilem chceš nominovat na Nobelu cenu za objev roku - jsi směšný
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Tercila napsal(a):
Takže spíš než otázka tohoto vlákna je pro mě důležitý fakt, že po nevěře se dá začít znovu, tak dá a dokonce se dá žít líp než předtím.Tak Vanilko, jen pro dokreslení situace - děti mám 4 a v době nevěry nejmladší bylo 2,5 roku, (ty osobně při 3 dětech jistě víš, co je dítě v tomto věku za ďáblíka) jedno dítě v maturitním ročníku, při tom práce na firmě nonstop i o víkendech - jak je potřeba - takže jsem také (ještě stále) na mateřské. Já osobně situaci nevnímala jako pro mě nůž na krk - já to cítila jako podraz. A nemocná jsem také - vysoký tlak, celoroční alergie, bez léků nemohu vylézt z baráku, záda v pr**deli po pádu z koně, takže problém delší dobu stát, nebo sedět a únava - a to si piš, že po provalení jsem byla vycuclá jak citón bez energie.
Takže po nevěře se dá začít znovu, to bez diskuze - ale rozdíl mezi námí dvěmi je ten, jak to vnímám já, že já si dávám majzla na to, abych neusnula na vavřínech a že jak jsem věřila a důvěřovala předtím (neřešila páč jsem se cítila spokojená a šťastná) to je naprosto ztraceno. Že se vztah pročistil, řekla bych i vylepšil, neboť jsme si v diskuzích ledacos vyříkali (podotýkám, při sklence vína a posezení v naprosté pohodě) a nastavili jsem hranice, či mantinely, neboť předtím o nějakých hranicích nepadlo ani slovo. A já osobně dala tu podmínku - takže se ví, co nastane, pokud se pravidla poruší. Já se chovám tak, abych neubližovala, pokud se někdo bude chovat tak, že mi to bude ubližovat - je přeci logické, že se proti tomu je nutné ohradit, pokud nedojde k nápravě, zejména pro mé zdraví bude prospěšné eliminovat příčinu toho, co mi ubližuje - třeba i tím, že tohoto narušitele vyškrtnu z mého života. Jestliže miluju například nějaké jídlo, které mi vyloženě ničí zdraví, vzdám se tohoto jídla.
Já si ale přeci taky dávám pozor abych neusnula na vavřínech. Jinak souhlasím, u nás to bylo podobné. Takže jediný rozdíl vidím v tom, že já mu důvěřuju a věřím i když už mě zklamal ve smyslu už mi lhal a ty mu už nevěříš.
A to by mi moc zajímalo, jak to děláš. Bez ironie, opravdu bych chěla vědět, jak spolu můžete být, když mu nevěříš. Já si to nedovedu představit.
Upravil(a) Vanilka69 (13. 9. 2008 10:29)
Není tady
Vanilko: víš, že mě by zase zajímalo, jak si asi představuješ, že to dělám
Není tady