Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 9. 2008 7:27

majkafa
Host

Re: Lze zapomenout na nevěru

Axi napsal(a):

Ouu, ošukat nějakou slípku. Ty jsi taky nad věcí, co? A nemohl se s ní pán třeba milovat? Nešuká náhodou slípku doma? A co na to Jan Tleskač? Hmm?

Pasoval ses do role našeho černého svědomí? Tvé černé svědomí ti nedá spát?big_smile

#77 12. 9. 2008 7:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když je to perfektní chlap po všech stránkách, ale má tu jedinou vadu na kráse, že nenechá jedinou sukni bez povšimnutí - to přeci nemusím tolerovat, že ne?
Ne, nemusíš, samozřejmě. Otázka je, co jiného bys u "perfektního chlapa". ochotna tolerovat byla. Protože každý máme nějakou vlastnost, způsob, nebo chování, které na té jinak bezvadné osobě druhému vadí. Ty nesneseš nevěru, jiná ženská klidně, ale nepřekousne, že M je každý víkend třeba na rybách, další může vadit to, že se od ní naopak nehne, jiná má problém s workholikem... Každý má ty hranice tolerance jinde.
kde je vaše sebeúcta, když si necháte tímto stylem kálet na hlavu
Už se to tu objevilo od jiných - "kálení" je to v momentě, kdy si ten podvádějící nedělá starosti s tím, co kde praskne a komu tím ublíží. Pochop, děvče, že jsou i tací, kteří své odskoky umí a hlavně CHTĚJÍ držet v takových mezích, aby k prů.eru nedošlo. Dokonce tak, že legální partner/ka (i když nemá ten nadhled jako třeba Vanilka a Regina) si pochvaluje, jakýže to má doma poklad. Ostatně "kálet" se dá mnoha dalšími způsoby, než zahýbáním - a máš dost ženských i chlapů, kteří to snášejí...

Upravil(a) helena (12. 9. 2008 7:31)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#78 12. 9. 2008 7:38

Vanda
Host

Zklamaná napsal(a):

.....Tolerantní jsem až na půdu....
....Nene, nepošklebuju se, máte to tak nastavené, samy víte, proč právě toto tolerujete (možná si zabíháte také jinam, možná je v tom snaha udržet majetek pohromadě, možná je to strach prásknout do koní a začít znova - byť sama). V tom případě se pak ptám, zcela vážně - kde je vaše sebeúcta, když si necháte tímto stylem kálet na hlavu. Já si prostě tohle nenechám líbit - to raději budu sama......
.....Vy vlastně tu recidivu schvalujete, nebo nad tím mhouříte obě oči, nene, vy budete raději slepé.

To není moc tolerance až na půdu. Nejsi ochotná připustit, že to tak někdo může mít, a být přitom spokojený, a vyjadřuješ se v tom směru s despektem. Jakoby to tvoje je správné, to druhé je "bez sebeúcty", "kálení na hlavu" a jiné podobné obraty.
Já to od tebe beru, radši budeš sama. Je to tvoje volba a rozhodnutí. Někdo zvolí jinak, ale to ještě neznamená, že špatně. Tam chybí tvá proklamovaná tolerance. Nechat brouka žít a nevnucovat mu, že žije špatně jen proto, že ty to tak vidíš.
Já vím, že je tohle k ničemu, tak už končím. Pa

#79 12. 9. 2008 7:40

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Já to tak neumím napsat, ale hypoteticky: když si partnera vážím, a je to pro mě parťák, tak si ho vážím i v situaci, kdy odchází za jinou ženou, beru to jako jeho volbu.. ..já mám pak přece taky možnost volby. I kdyby odešel úplně, naše cesty se rozejdou, tak i tam ten pocit vzájemné úcty zůstane, můžu ho pořád mít i ráda. Jen s ním nemusím žít, když se s tím nebudu umět a chtít vyrovnat. V žádném případě bych o něm nenapsala ( a ani si nemyslela) něco tak pejorativního, jako Zklamaná. To není o tom, přijmout jeho nevěru a dělat jakože nic, když mi to vadí. Když mi to bude vadit, tak s ním třeba nebudu, ale to nevylučuje vzájemnou úctu, toleranci a ani city.

Ano, Vando, takhle nějak to je.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#80 12. 9. 2008 7:47

Vanda
Host

Vanilko, Heleno, souhlas, moc pěkně jste to vyjádřily, godlike.

Majko, Axi má přece pravdu, řekla bych. (Černé svědomí....kde se ti tam vzalo?) Je to nejspíš o našem přístupu k partnerovi, o vzájemné úctě a sebeúctě.

#81 12. 9. 2008 7:48

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Vando a Vanilko:
pro osvěžení mého story - jistě, byl ošukat nějakou slípku, ale spokojeně se domů nevrátil, natož, abych mu podala talíř posilňující polévky - hned mezi dveřma viděl, že přestřelil a já mu okamžitě dala nůž na krk

Hmm, to muselo bejt strašlivý maso.... big_smile... chudák pan Zklamaný.... pěkný návrat domů po hezkém milování jsi mu připravila... big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Zklamaná napsal(a):

V tom případě se pak ptám, zcela vážně - kde je vaše sebeúcta, když si necháte tímto stylem kálet na hlavu.

A teď pro změnu trochu vážně: Já si právě myslím, že ty ženy, které tady víceméně tolerují (rozumnou) nevěru, tak ji právě jako nějaké "kálení na hlavu" neberou, rozumíš? Prostě nevěra je u nich někde jinde na žebříčku hodnot, než u Tebe.

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#82 12. 9. 2008 7:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tolerantní jsem až na půdu...
hned mezi dveřma viděl, že přestřelil a já mu okamžitě dala nůž na krk...

Teda já jsem asi fakt jiná - ale toleranci si představuju poněkud jinak http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Slovník cizích slov - "tolerance 1. snášenlivost, schopnost přijímat, schopnost vzdorovat účinkům; 2. povolená odchylka od normy"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#83 12. 9. 2008 8:05

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Vanilka69 napsal(a):

Zklamaná, ty pořád nechápeš, co já píšu. Pokusím se ještě jednou vysvětlit.

Vždyť ty tím, že jsi se svým manželem přesto, že ti byl nevěrný, takže jeho nevěru taky toleruješ (možná třeba kvůli majetku, jak pořád zdůrazňuješ, nevím proč, i když doufám že spíš kvůli něčemu jinému), kdybys jeho nevěru netolerovala, tak už s ním nejsi - nechci tím říct že by ti právě teď byl nevěrný. Máš jen hranici jednou a dost. Nemáš hranici ani jednou mi partner nesmí být nevěrný. Už tomu rozumíš?

A o tom jsem psala.

A zrovna tak jako já nevíš, jestli právě teď  zrovna je ti partner věrný nebo ne. Protože věrnost se fakt nedá dokázat, to bys ho musela mít přivázaného a stejně bys pak netušila, jestli ti není nevěrný alespoň duševně.

.

Bingo, napsala jsi to, Vanilko přesně. Víš, Zklamaná, já třeba v době nevěry nevěděla, že jde partner za jinou. Uměl to tak skvěle, že jsem to nepostřehla. Takže jsem neměla kde smutnit a přemýšlet.
A když jsme spolu byli dál, tak jsem nešacovala, nepřemýšlela jsem jestli jde do práce nebo někam jinam. Řekl, že jde do práce, tak jsem věřila že jde do práce. že jde na fotbal, tak šel na fotbal.  To ho mám jako sledovat, abych věděla, zda mi dál kálí na hlavu. Ty to taky nikdy po té "jedné" nevěře nebudeš vědět. Nikdy si nebudeš jistá.  Třeba teď jsi v práci a on je taky v práci. Ale nemusí být. To by musel mít v sobě čip.
A hlavně, si myslíš, že to funguje opravdu tak, že taťka si přestane hrát s dětmi ohlásí "Máno, teď si odskočím a v sedm jsem doma na véču". A ona Mána půjde a s úsměvem mu přinese véču? Tak to asi ne.
Opět zdůrazňuji "kultivovaná nevěra".  A taky to není o tom, že ošuká každou sukni. To myslíš, že tyhle tolerantní ženy mají doma automaticky rozsévače, který když se otočí hned nějakou zprzní? To těžko....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#84 12. 9. 2008 8:10

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Ivana napsal(a):

Klubko napsal(a):

Ivano, tak už sklapni tu knihu a přejdi z pohádek do reality.)

Myslíš, že realita taková být nemůže? va

Já beru jako normu muže, který je milý, inteligentní, slušný, pro rodinu a zároveň věrný. Myslíš, že takoví jsou jen v červené knihovně?

A ještě by měl automaticky rodinu uživit, vařit, uklízet, být hezký, pozorný k mým kamarádkám, zařídít ostatní provozní věci kolem bytu, udělat s dětmi úkoly, pohrát si s nimi po příchodu z práce, nosit kytky, zvát mě stále na večeře, nekouřit, mít figuru a být divoký v posteli, zařídit mi vždy orgasmus a vůbec se u toho nezpotit.... a já si zatím budu jen číst a věnovat se svým věcem.... Hele, až ho najdeš, dej mi klon lol

No, Klubko, já takového měla (až na ty kytky, ty nosil jen na narozky) a vlastní vinou jsem o něho přišla. Proto to tak strašně moc bolí grater
Od té doby jsem jiného takového nepotkala a nevěřím, že potkám. Už z toho důvodu, že jsou tak vzácní.

Co se týče nevěry, byla jsem kdysi tak nekompromisní jako Zklamaná, ale teď jsem si jistá, že bych dokázala  nárazovou nevěru odpustit, ale nikoliv asi tolerovat souběžný vztah nebo opakující se vztahy.
Věrnost považuju za jednu z vlastností, které by můj eventuální partner měl mít, nikoliv však tu jedinou.

Není tady

#85 12. 9. 2008 8:18

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi777a napsal(a):

Vanilka- já zase považuji za zázrak  kultivovanou nevěru. Docela by mě zajímalo  % odhalených nevěr. V mém okolí se zatím provalilo  tolik původně " neškodných a kultivovaných" nevěr, že to prostě považuji téměř za větší utopii než  2% věrných.....

Nevěra je jako sníh, který pomalu padá a vzbuzuje přestavu lehkosti.
Nakonec ale stejně tvrdě dopadne na zem.
Tam se změní na vodu, která buď zaleje kytky, nebo spláchne s.r.a.č.k.y.

Upravil(a) Mikeš (12. 9. 2008 8:18)

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#86 12. 9. 2008 8:28

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mikeš napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Vanilka- já zase považuji za zázrak  kultivovanou nevěru. Docela by mě zajímalo  % odhalených nevěr. V mém okolí se zatím provalilo  tolik původně " neškodných a kultivovaných" nevěr, že to prostě považuji téměř za větší utopii než  2% věrných.....

Nevěra je jako sníh, který pomalu padá a vzbuzuje přestavu lehkosti.
Nakonec ale stejně tvrdě dopadne na zem.
Tam se změní na vodu, která buď zaleje kytky, nebo spláchne s.r.a.č.k.y.

Mikeši dík za hezké poetikou protkané ráno! big_smile Trocha  něžného rýmování je prima, vidím , že  Tvé básně ti vykvetly  přímo z vlastních prožitků ......big_smilebig_smile

Není tady

#87 12. 9. 2008 9:08

Vanda
Host

Zklamaná napsal(a):

1....mluvím stále o svém vztahu - já a můj partner......on má na výběr - buď si běhat za rozhoďnožkama, nebo být s rodinou, tak i já mám přeci na výběr - buď záletnictví svého jinak super chlapa budu tolerovat, nebo prostě nebudu.....
.2....já nejsem závislá na tom, zda mi chlap umyje nádobí, přinese výplatu, nebo odnese odpadkový koš a večer udělá domácí úkoly s dětma - tohle všechno v pohodě zvládnu sama, k tomu přeci chlapa nepotřebuju. Já chci mít takového, který bude můj parťák v dobrém i zlém, tak, jako já jsem jeho patrťačka pro společný život. Zahrnuje to vzájemnou úctu, toleranci, vycházení si vstříc.

Ještě k tomuhle:
1. Myslím, že máš naprostou pravdu, máš také na výběr, stejně jako on. Jenže to, jak píšeš o jeho eventuelním výběru(buď si běhat za rozhoďnožkama, nebo...), nesvědčí o tvojí úctě k němu. A už vůbec ne k ostatním lidem, ani k sobě.
2. V čem se v běžném životě projevuje parťák v dobrém i zlém? Všechno zvládneš sama, chlapa na to nepotřebuješ...takže ho potřebuješ jen ve chvíli tvojí krize, nějakých problémů...nepřipadal by si trochu zbytečnej a nevyužitej? To, že se společně stará o děti, domácnost, volný čas, že pečuje o tebe....to je to, na čem se vztah staví, to je parťáctví... že nenechá všechno jen na tobě, že si tě váží a dopřeje ti klidnou chvilku převzetím péče o domácnost...a že mu ten prostor dáš. Je to vzájemná úcta, tolerance a vycházení si vstříc v praxi.

#88 12. 9. 2008 9:33

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Vanda napsal(a):

Já to tak neumím napsat, ale hypoteticky: když si partnera vážím, a je to pro mě parťák, tak si ho vážím i v situaci, kdy odchází za jinou ženou, beru to jako jeho volbu.. ..já mám pak přece taky možnost volby. I kdyby odešel úplně, naše cesty se rozejdou, tak i tam ten pocit vzájemné úcty zůstane, můžu ho pořád mít i ráda. Jen s ním nemusím žít, když se s tím nebudu umět a chtít vyrovnat. V žádném případě bych o něm nenapsala ( a ani si nemyslela) něco tak pejorativního, jako Zklamaná. To není o tom, přijmout jeho nevěru a dělat jakože nic, když mi to vadí. Když mi to bude vadit, tak s ním třeba nebudu, ale to nevylučuje vzájemnou úctu, toleranci a ani city.

Vandi napsala jsi to moc hezky. Je vidět, že jsi moudrá žena, která nevidí svět primitivním způsobem, ale z vysoké úrovně. tummenupp godlike

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#89 12. 9. 2008 9:39

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Vandi  - je to krásný a ta cesta k tomuto krásnu byla nutná a to je rada pro ostatní  pussa

Není tady

#90 12. 9. 2008 9:53

Vanda
Host

Díky smile

#91 12. 9. 2008 12:34

majkafa
Host

Vando, ano, s Axim zrovna u těch slípek souhlasím.
Ale děsně mě slušně řečeno, irituje, že Axi se nezúčastňuje diskusí na babi jako diskutér, jen někdy někam vpadne a bodne. Nevím, proč mě tak s.e.r.e, že se nedokážu udržet a píšu mu. Ale já ho skutečně pociťuju jako trapného šťourala, který radou nepřispěje, akorát umí sjíždět jiné, když nemají ten "správný axinázor". Přemýšlím si o tom, copa mi to Axiho chování zrcadlí.
Trošku se děsím, šmarjáááá, snad já nejsem stejná? Jestli áno, tak potěšpánbůh a okamžitě, jak přijdu na to, že ano, začnu na sobě v tomto směru pracovat. smile
Protože taková, jako se tady jeví Axi mně, rozhodně být nechci. dumbomsmile
V mých očích je jeho chování strašné. dumbom

Upravil(a) majkafa (12. 9. 2008 12:34)

#92 12. 9. 2008 19:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

helena napsal(a):

Tolerantní jsem až na půdu...
hned mezi dveřma viděl, že přestřelil a já mu okamžitě dala nůž na krk...

Teda já jsem asi fakt jiná - ale toleranci si představuju poněkud jinak http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Slovník cizích slov - "tolerance 1. snášenlivost, schopnost přijímat, schopnost vzdorovat účinkům; 2. povolená odchylka od normy"

Vytrhnutím slov z různých vět to naroste do obludných rozměrů a pak ani není divu, že by mohla tvá slova tu mou toleranci až na půdu pěkně kompromitovat. Tolerantní jsem v čemkoliv - ale prostě nevěra mezi tolerované počiny u mě prostě není. Tedy - jednou jsem ji tolerovala - další nevěru (pokud by k ní došlo) bych už prostě netolerovala. Je to již takto lépe pochopitelné?
A co toleruješ ty Heleno? Já si myslím, že právě ty máš velkou škálu tolerance, až bezmezné tolerance. Proto se možná už u tvého psaní ani nedivím, že mi chceš podsouvat nějakou mou netoleranci (takhle hezky naservírovanou, to umíš perfektně wink), když ty vlastně veškeré prohřešky a přešlapy toleruješ.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#93 12. 9. 2008 19:58

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vanilko, jistě, že teď jsem momentálně spokojená, protože vím, že mi věrný je - a nemusím k tomu lustrovat mobil a zacházet do všelijakých extrémů - prostě to vím (intuice? šewstý smysl?...). Netoleruji nevěru - odpustila jsem jeden úlet a nehodlám jiné vyskytnuvší se úlety opět odpouštět = tolerovat - ani kvůli majetku, ani kvůli dítěti, ani kvůli ničemu jinému. (Nevěra se povětšinou toleruje z důvodu toho, aby se netrhal, byť i malý majetek - jsou s tím starosti, třeba výměna jednoho bytu za menší..apd. v tomhle já problém nevidím, někdo však ano, proto píšu o majetku)
Ty jsi teď momentálně spokojená, protože nevěru "neřešíš" jistě, dá se říct, že jsi na tom stejně, jak já - ale není to tak zcela přesné, protože já narozdíl od tebe bych neřekla tuto větu:

Pokud je takový frajer, že stíhá milenky a k tomu mě činit tak spokojenou a šťastnou jak to právě dělá, tak ať je mu přáno.

- čímž de facto máváš nad případnou nevěrou svého partnera rukou, ať mu je tedy přáno, hlavně, když budeš ty spokojená. To mi prostě hlava nebere, takhle si to ani nechci nastavit, mám to prostě jinak. Ještě se vrátím k té kultivovanosti nevěr - takže ten tvůj tě "kultivovaně" několikanásobně podváděl téměř dohromady 5,5 roku, než to zcela nekultivovaně vyšlo na světlo boží - promiň že si zarýpnu - ale ty předchozí "kultivované nevěry" jsi odmávla rukou = tolerovala, nebo ti je zcela nekultivovaně po provalení té poslední vysypal na stůl, aby měl už vyčištěné svědomí? Takže pokud si o těch předchozích věděla, ani mě neudivuje, že nyní podmiňuješ to ať je mu přáno, když bude takový frajer, svou šťastností a spokojeností.Bude-li tedy tobě vycházet maximálně vstříc (budeš šťastná a spokojená) a přesto si odskočí někam jinam, nebudeš to řešit... U mě, pokud mi bude vycházet maximálně vstříc (budu š´tastná a spokojená) a hodlal by být takový frajer a chtěl odskakovat jinam, řešit to budu...tentokrát si tam, kam si odskočí bude i moci zůstat.

Vando: já zcela chápu tvou situaci - vážíš si svého partenra pro jeho dobré vlastnosti, potud v pohodě, jen mi tam nějak nesedí to, že vědomě toleruješ odchody za jinou (respektive - on si vybral - milenku) jen to má ten háček, že se k ní nemůže nastěhovat, bo je vdaná, takže si doma vlastně hrajete na dobré parťáky s tím, že každý má možnost volby a svobody - pokud ti to vyhovuje, je to v pořádku. Mě by tento přístup nevyhovoval - tudíž by byl vynesen v diskuzi dotaz, jak se tedy rozhodl - a má možnost svobodné voldy, rozhodnout se, zda bude s rodinou bez milenky, nebo s milenkou ale bez rodiny. A stále mezi námi může zůstat vzájemná úcta a respekt, stále můžeme být parťáky, jen prostě buď bychom byli spolu, nebo od sebe.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#94 12. 9. 2008 20:16

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná - to je dobře, že máš pocit, že ti je manžel věrný. A to je nejdůležitější, ať je skutečnost jakákoliv.

Když nevěru nezjistíš a to samé platí o mě, tak ji neřešíš, já ji neřeším ani předem nějakými proklamacemi co udělám až ji zjistím.

Já za sebe problém v majetku taky nevidím, jsem samostatná a soběstačná holka, proto jsem nechala na manželovi, ať se sám rozhodne co dál, neměla jsem potřebu ho tlačit do nějakého rozhodnutí, nechtěla jsem mu stát ve štěstí.

Chápu, že některé věci ti hlava nebere, to ale nevadí.  Podle mě je dobré, že jsi teď spokojená a já taky.

Jinak poznámka - já o jeho nevěrách nevěděla v době kdy probíhaly. Ano, vysypal mi je podle mě zcela nekultivovaně jak říkáš, asi měsíc poté, co jsme to dali spolu zase dohromady. Mě tehdy to jeho přiznání pomohlo, ale je to celkem složité na vysvětlování.

Není tady

#95 12. 9. 2008 20:28

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vanilka69 napsal(a):

Zklamaná - to je dobře, že máš pocit, že ti je manžel věrný. A to je nejdůležitější, ať je skutečnost jakákoliv.

Když nevěru nezjistíš a to samé platí o mě, tak ji neřešíš, já ji neřeším ani předem nějakými proklamacemi co udělám až ji zjistím.

Já za sebe problém v majetku taky nevidím, jsem samostatná a soběstačná holka, proto jsem nechala na manželovi, ať se sám rozhodne co dál, neměla jsem potřebu ho tlačit do nějakého rozhodnutí, nechtěla jsem mu stát ve štěstí.

Chápu, že některé věci ti hlava nebere, to ale nevadí.  Podle mě je dobré, že jsi teď spokojená a já taky.

Jinak poznámka - já o jeho nevěrách nevěděla v době kdy probíhaly. Ano, vysypal mi je podle mě zcela nekultivovaně jak říkáš, asi měsíc poté, co jsme to dali spolu zase dohromady. Mě tehdy to jeho přiznání pomohlo, ale je to celkem složité na vysvětlování.

No vidíš, já to věděla, že se vlastně shodneme, jen to každá podává tak nějak jiným "jazykem" wink

Ale když se vrátím tedy k tomu prapůvodnímu dotazu na vlákně - za sebe říkám, na tu jeho nevěru nezapomenu (ledy by mi někdo vygumoval mozek), zcela věřit mu také už nemohu, a ani nebudu, protože lhal - ale to neznamená, že nemůžeme v současné době žít spolu spokojeně a šťastně (pokud se to nějakým způsobem - jakýmkoliv n*e*p*o*s*e*r*e )

Není tady

#96 12. 9. 2008 20:55

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vanilka: "proto jsem nechala na manželovi, ať se sám rozhodne co dál, neměla jsem potřebu ho tlačit do nějakého rozhodnutí, nechtěla jsem mu stát ve štěstí."

big_smile Vanilko, tohle souvětí je tak...zvláštní - nechala jsi rozhodnutí na něm, ale netlačila jsi ho ... Obráceně: netlačila jsi ho, ale nechala jsi rozhodnutí na něm.... To se mi líbí, fakt big_smile.
Vidím to jen jako dobrou slovní hříčku, nic víc v té mojí poznámce není. Nečtu to tu všecko.
V podstatě jsi zřejmě udělala to, co Zklamaná, že? smile (A asi je to v pořádku) Nedala jsi svému partnerovi "prostor", Ty jsi mu dala na vybranou. Prostor, o kterém se tu debatuje a který tu některé ženy po svých zkušenostech hájí (raději budou mít doma záletníka, než by byly chvíli samy), bych nedala ani já. smile Na nějakého Buridanova osla tedy doma chlívek nemám. big_smile A přikláním se k poněkud pesimistickému názoru big_smile, že kultivovaná nevěra neexistuje.

Vanda: "To, že se společně stará o děti, domácnost, volný čas, že pečuje o tebe....to je to, na čem se vztah staví, to je parťáctví... že nenechá všechno jen na tobě, že si tě váží a dopřeje ti klidnou chvilku převzetím péče o domácnost...a že mu ten prostor dáš. Je to vzájemná úcta, tolerance a vycházení si vstříc v praxi."

Vandi, to jsou krásná slova. Jako z moudré knihy. wink
Mně na tom nesedí akorát to, že jsi svému bezva parťákovi jeho prostor TY sama NEDALA, on si ho prachnormálně k obdivu své oblíbenkyně VZAL sám. A v tom vidím podstatný rozdíl. 

Jinak bych Tvoje slova brala v případě, že moudrá 25letá dvojice si DÁ navzájem prostor. A jinak je beru, když např. stárnoucí parťák ví, že má doma dámu v důchodových letech, která nemá kam ani za co jít třeba bydlet jinam a VEZME si ten prostor pro sebe a svou milenku sám. Co v tom případě stárnoucí dámě zbývá? Hmmm, jedině si nalhávat, jak je tolerantní a uctivá ke svému partnerovi, který ovšem raději "vychází vstříc" jiné ženě. hmm
Jestliže jsi totiž tato slova uplatňovala už zamlada, jak je možné, že je Tvůj partner "jinde"? To byla jen řečnická a opravdu se tě nechci dotknout, jen tak nad tím tématem uvažuji...

Když tolerance, tak opravdu vzájemná, ne aby si jeden prosazoval něco, co druhému není po chuti, a ten druhý mu to mlčky toleroval, protože mu nic jiného nezbývá. Tomu už se říká masochismus, ne? winksmile
Když píšeš o praxi: totiž nepřipadá mi, že by se v praxi nějak často stávalo, aby parťák svou zákonitou příliš opečovával, když už ho někde nedočkavě čeká s vínkem milenka. smile A opravdový parťák nemá potřebu své uctívané a tolerantní ženě, které si váží(?) zahýbat. Leda že by si jí vážil jen za to, že manželka doma spořádaně vaří, peče, smaží, zatímco on se někde baví s jinou...  wink
Ale jinak jsi to napsala opravdu hezky, fakt, dobře se to četlo.

Upravil(a) Tercila (12. 9. 2008 21:06)

Není tady

#97 12. 9. 2008 21:11

majkafa
Host

Víš, Tercilo, já si myslím, že kolem a kolem si všichni něco nalháváme. Neboť - co je to vlastně pravda? Pravda je tak relativní. A není jediná. Přinejmenším je pravda má a tvá, jeho, její.
Důležité v tom nalhávání si je podle mě to, abychom se v tom, co si nalháváme, nebo - je to naše pravda, ať to nazveme jakkoliv, cítili sami se sebou dobře. smile

Upravil(a) majkafa (12. 9. 2008 21:13)

#98 12. 9. 2008 21:17

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Vanilka: "proto jsem nechala na manželovi, ať se sám rozhodne co dál, neměla jsem potřebu ho tlačit do nějakého rozhodnutí, nechtěla jsem mu stát ve štěstí."

big_smile Vanilko, tohle souvětí je tak...zvláštní - nechala jsi rozhodnutí na něm, ale netlačila jsi ho ... Obráceně: netlačila jsi ho, ale nechala jsi rozhodnutí na něm.... To se mi líbí, fakt big_smile.
Vidím to jen jako dobrou slovní hříčku, nic víc v té mojí poznámce není. Nečtu to tu všecko.
V podstatě jsi zřejmě udělala to, co Zklamaná, že? smile (A asi je to v pořádku) Nedala jsi svému partnerovi "prostor", Ty jsi mu dala na vybranou. Prostor, o kterém se tu debatuje a který tu některé ženy po svých zkušenostech hájí (raději budou mít doma záletníka, než by byly chvíli samy), bych nedala ani já. smile Na nějakého Buridanova osla tedy doma chlívek nemám. big_smile A přikláním se k poněkud pesimistickému názoru big_smile, že kultivovaná nevěra neexistuje.

asi si sedím na vedení, ale nechápu co jsi napsala.  Já jsem nechala rozhodnutí na něm A (a ne ALE) netlačila jsem ho do nějakého rozhodnutí.

Žádný nůž na krk, ale čistě otázka jak si to představuje dál. On to chtěl dál tak nějak jako to bylo tenkrát do té doby, čili mít nás obě. A toho já nebyla schopná nebo spíš ochotná. Neměla jsempotřebu se o něj dělit.

Ale i tak měl stejně na vybranou - ona nebo já.

A tím, že jsem na něj netlačila myslím to, že jsem na něj neapelovala slovy typu: nemůžeš mě přeci opustit, máme spolu tři děti, nejmladší je malé miminko, já jsem na mateřské, jsem vážně nemocná (to všechno bylo v té době pravda), co bychom si bez tebe počali, musíš mít přeci rozum atd.

Ne, já mu řekla pouze - když si vybereš jí, nebudu vám nikterak stát ve štěstí, nebudu dělat problémy. Když si vybereš mě, budu se snažit se chovat jako by se to nestalo...

Není tady

#99 12. 9. 2008 21:37

majkafa
Host

Takže takový "nůž na krk" - já nebo ona. lol Naprosto svobodné rozhodnutí. A co, když chtěl obě? Pořád žádný nůž? big_smile
Jen mi nedalo trošku, mám s nožem na krku jisté zkušenosti. lol
Vanil, nic osobního a nic ve zlém, jen mi to tak nějak napadlo, mám stále těžké svědomí na některé kvůli noži na krku. big_smile
Já to taky jako nůž na krku neviděla a někteří jo.
Jak říkám, všichni si nalháváme. smile

Upravil(a) majkafa (12. 9. 2008 21:39)

#100 12. 9. 2008 22:02

hrosanek
Host

Ne Majko, ne všichni si něco nalháváme.

Teď mluvím za sebe, neumím mluvit za lidstvo stylem my všichni.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí