29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, uz rok a půl se snažíme o mimčo a pořád nic. I když si měřím bazální teploty, nejsem z toho moudrá.Dnes jsem 14 den od začátku menstruace a na kalhotkách mám bílý, hustý výtok.Teplota je však stejná jako včera a ani hlen není takový jeký by měl být v době ovulace.Myslíte, že by ale i tak dnes mohbýt ten správný de k početí. Ještě se chci zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s ovulačním testrem Lady Scope Q. Prosím poradte!!!
Není tady
ahoj Lucko, a co ovulační testy? Taky nevycházej? Každá ženská je jiná, někdo otěhotní i mimo plodné dny, třeba těsně před MS , nebo i při MS.....den ovulace se i stěhuje, já měla tento měsíc ovulaci už 12DC,minulý měsíc 16DC.......zkus ovulační proužky a postupuj podle návodu...a co doktor? Kontroloval ti už ovulaci? Měl by ti říci jestli a kdy asi ovuluješ....já mám ovulační mikroskop a nejsem z něho moudrá...jako několik dalších holke, co na babinet píšou....je těžké to rozpoznat , ale když se to naučíš, jde to...já ho mám ted druhý měsíc a už pomalu zjištuju, co by měl ukazovat a kdy, ale myslím, že to není nejspolehlivější.....za nejspolehlivější považuju BT...pa.
Není tady
Ahoj Lucko,
Maryblue má pravdu, není to jednoduché rozpoznat a taky se ovu mění...
Záleží taky, jak dlouhý máš cyklus, já např. 34 dní, takže vu jsem měla 17 někdy 20 den - ne vždy to 14 DC, jak se někde uvádí! Teplota by měla být nižší a jak stoupne, tak už je po ovu. Poslední den nízkých teplot je ovu. Pokud se Ti ale teplota nemění celý cyklus, mohlo by to znamenat např. anovulační cyklus - bez ovulace a to je lepší poradit se s dr.
Nám to vyšlo po 14 měs snažení - ale hned po dvou cyklech měření BT.
Bohužel s ovu testy zkušenost nemám.
Hodně štěstí!
Není tady
lucko už jsem ti odpověděla na starym babinetu, tak snad ti to trošičku pomůže
Není tady
Uz jsem se sice na to ptala ve starem foru, ale zaujal me prispevek Berky. Nez mi nasadila doktorka utrogestan, tak jsem mela cyklus dlouhy mezi 45-50 dni. Ted uz utrogestan neberu a dnes je to 51 den, co jsem to zas nedostala. Myslite, ze je mozne, ze kdyz uz neberu ten utrogestan a mam zas dlouhy cyklus, ze se mi tim mohla posunout i ovulace a muzu byt tehotna, ikdyz testy jsou zatim negativni. Driv jsem to proste brala, ze mam dlouhy cyklus a netrapila jsem se tim, jestli jsem tehotna,ale ted se o mimi snazime, tak nevim. Snad je to trosku srozumitelne, co jsem chtela rict,diky
Haňulko ahoj,
já bych Ti moc přála, aby jsi těhu byla, ale to je u Tebe asi složitější. Ten Utrog. už nebereš dýl nebo jsi ho vysadila až minulej cyklus?
Měla jsi teď kratší cykly už bez utrog.?
50 dnů je už dost dlouho a pokud bys ho třeba měla 36 dní, tak v případě těhu by byly testy asi už pozitivní.
Trošku se bojím, že možná můžeš mít ten anovulační cyklus - to prý pak bývá dlouhý.
A ještě něco - měříš BT? Poznáš, jestli byla ovu?
Bohužel víc neumím poradit, zkus to probrat blíže s doktorem.
Hodně štěstí!
Není tady
Ahoj holky. děkuji za Vaše rady. Já vím, že ovulace je u každýho jiná podle cyklu, ale skoro všechny kamarádky říkají, že na sobě poznaj, přesně chvíli, kdy se uvolní vajíčko. Ja, ale necítím nic, nebo vlastně ani nevím co mám cítit.Ale asi už mě stoho všeho "hrabe".
Haňule vyčkej myslím, že by to mohlo být těhotenství, když už je to zpoždění tak dlouhý.Z testů si hlavu nedělej, ten to mimi nepozná hned.Móóó držim pěstičky.Pa
Není tady
meryblue napsal(a):
ahoj Lucko, a co ovulační testy? Taky nevycházej? Každá ženská je jiná, někdo otěhotní i mimo plodné dny, třeba těsně před MS , nebo i při MS.....den ovulace se i stěhuje, já měla tento měsíc ovulaci už 12DC,minulý měsíc 16DC.......zkus ovulační proužky a postupuj podle návodu...a co doktor? Kontroloval ti už ovulaci? Měl by ti říci jestli a kdy asi ovuluješ....já mám ovulační mikroskop a nejsem z něho moudrá...jako několik dalších holke, co na babinet píšou....je těžké to rozpoznat , ale když se to naučíš, jde to...já ho mám ted druhý měsíc a už pomalu zjištuju, co by měl ukazovat a kdy, ale myslím, že to není nejspolehlivější.....za nejspolehlivější považuju BT...pa.
Ahoj tady Eva,
tak trošku mám problém jak Lucka. Můžeš mi upřesnit zkratku BT.
Díky E.
ES, zkratka BT=bazální teplota - více informací najdeš tady: http://www.rodina.cz/clanek3694.htm
Není tady
Holky, jestli můžu trošku přispět, tak si myslím, že je dobré před OVU moc nesexíkovat a šetřit spermijky. Stačí cca 4 dny.
Na netu jsem všude četla, že je nejlepší tulit se ob den, ale z mé vlastní zkušenosti i ze zkušenosti mých kamarádek, je to lepší tak, jak jsem psala výše. Dva měsíce jsme to vážně zkoušeli hodně často a nic. No a v březnu jsme tomu dali volný průběh a když jsem to pak zpětně počítala, tak to vychází tak, že před plodnými dny jsme měli menší pauzičku.
Hodně štěstí všem snažilkám.
Není tady
Ahoj holky,chtěla bych se Vás zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti z Utrogestanem?
Dr.mi ho předepsala na srovnání cyklu a na to abych mohla lépe otěhotnět,beru je už 3měsíce cykl je už ok ale mimi nějak furt nechce přijít
Děkuju Vám moc za odpověd Káta
Není tady
Ahoj Lucko,promin,možná se blbě ptám,ale ptáš se na ovulaci a píšeš že se s manžou snažíte už rok a půl,přitom máš těhu metřík?
Není tady
2Káta napsal(a):
a
Katíku, musíš se kouknout na datum, je to asi nějaká chyba, vždyt Lucka 1 je už dávno těhuuuu !!
Není tady