Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 23. 10. 2008 15:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Nebaví mě praktický život

Jedna nepřesnost. Spotřeba ledničky je 0.7 kWh/den.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#152 23. 10. 2008 15:01

Kuba
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

njn, ale ty tady zakalkulováváš další proměnný a to se pak nemůžeme dobrat výsledku. Vem to tak, že jedna je narvaná a jedna prázdná, není žádné počáteční zamrazování, neotvíráš. Co pak?

Jak jsem psal v takovýmhle teoretickým případu nevím, ale tipnu si, že spotřeba toho narvanýho nebude v žádným případě nižší.

Není tady

#153 23. 10. 2008 15:04

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No, spotřeba bude záviset jen na tepelných ztrátách přes izolaci ledničky.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#154 23. 10. 2008 15:05

Kuba
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

Jedna nepřesnost. Spotřeba ledničky je 0.7 kWh/den.

Jj, taky na to koukám, protože se mi ten výsledek nezdál. na Datartu to maj blbě napsaný. Takže odpadá násobení 24.
Správně to bude nová lednice za pět let 2700, stará 3400, neboli úspora za 5 let necelou tisícovku na elektřině.

K tomu výpočtu na předchozí stránce jsem dodělal komentář, že je blbě, aby ho někdo nevzal vážně.

Upravil(a) Kuba (23. 10. 2008 15:20)

Není tady

#155 23. 10. 2008 15:21

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Díky, Kubo , za výpočet.
....a s tou koupí jsme to tak nějak myslela, proto jsem vypíchla na splátky.
Pokud by ovšem byly peníze nazbyt, pak zřejmě by se vyplatilo při rychle rostoucích cenách energií zakoupit vymakanější spotřebič.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#156 23. 10. 2008 15:43

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Určitě se vyplatí jít do úpo*nějších spotřebičů, které se jedou non-stop. Lednička je jedna z nich.

Není tady

#157 23. 10. 2008 15:47

Poly
♥♥♥♥---

Kuba napsal(a):

Jessika napsal(a):

Kuba napsal(a):

...Takže kdybych věděl, že doma dochází cukr, klidně bych těch 10 kilo vzal. Máslo spíš ne, nebo bych vzal jedno - rozhodně bych si s ním nezaskládal mrazák, abych za elektřinu a za to, že potřebuju velkej mrazák na tyhle věci zaplatil podstatně víc, než kolik jsem ušetřil při nákupu. ...

trošku offtopic ale mám dotaz...
to jako když v mrazáku je polovina věcí , tak žere míň energie než když je natřískanej? BI

Jak je to teoreticky (dva stejný mrazáky, jeden poloprázdnej a jeden narvanej, oba dobře zavřený) to nevím, nejsem odborník přes mrazáky.

Ale když si to představím v praxi, tak ten narvanej mrazák bude častěji otevíranej, taky v něm bude podstatně dýl trvat, než najdu to co chci - takže bude dýl otevřenej - to už spotřebu elektřiny zvýší jak přímo, tak díky tomu, že se budou chladící trubky rychleji obalovat ledem a sníží se účinnost chlazení (led poměrně slušně tepelně izoluje). K tomu energie potřebná na úvodní zmrazení (to máslo z obchodu asi nedonesu tak, aby mělo -18 stupňů. Takže zvýšené náklady na elektřinu a na mojí práci při odmrazování tu podle mě budou.

Ale nejdražší prý je provoz téměř prázdného mrazáku, protože vzduch se nejhůř chladí - stačí krátké pootevření, a už je teplý :-) Mrazák je nejlepší mít vyplněný zmrazenými potravinami - když ho otevřeš, není v něm místo, aby se do něj dostal teplý vzduch big_smile

Není tady

#158 23. 10. 2008 17:59

Kuba
♥♥♥♥---

Poly napsal(a):

Kuba napsal(a):

Jessika napsal(a):

trošku offtopic ale mám dotaz...
to jako když v mrazáku je polovina věcí , tak žere míň energie než když je natřískanej? BI

Jak je to teoreticky (dva stejný mrazáky, jeden poloprázdnej a jeden narvanej, oba dobře zavřený) to nevím, nejsem odborník přes mrazáky.

Ale když si to představím v praxi, tak ten narvanej mrazák bude častěji otevíranej, taky v něm bude podstatně dýl trvat, než najdu to co chci - takže bude dýl otevřenej - to už spotřebu elektřiny zvýší jak přímo, tak díky tomu, že se budou chladící trubky rychleji obalovat ledem a sníží se účinnost chlazení (led poměrně slušně tepelně izoluje). K tomu energie potřebná na úvodní zmrazení (to máslo z obchodu asi nedonesu tak, aby mělo -18 stupňů. Takže zvýšené náklady na elektřinu a na mojí práci při odmrazování tu podle mě budou.

Ale nejdražší prý je provoz téměř prázdného mrazáku, protože vzduch se nejhůř chladí - stačí krátké pootevření, a už je teplý :-) Mrazák je nejlepší mít vyplněný zmrazenými potravinami - když ho otevřeš, není v něm místo, aby se do něj dostal teplý vzduch big_smile

Proto taky myslím většina dnešních mrazáků má ty šuplíky s plastovejma předníma stěnama, aby ten vzduch neproudil tak rychle - ovšem zatímco v poloprázdným mrazáku není problém mít věci po šuplících roztříděný a tedy vědět, kterej vytáhnout, u přecpanýho pravidelně postupně vytáhnu ty šuplíky všechny, než najdu to, co hledám. Někdy i víckrát, pokud je to někde na dně šuplete. Úplně prázdnej mrazák je pochopitelně blbost z toho důvodu co popisuješ + proto, že by očividně stačil i daleko menší.

Není tady

#159 23. 10. 2008 18:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dumbom Ste ešte furt na psychologickej! S tou matikou si choďte na Pavlač alebo na Domácnost!!!! roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#160 23. 10. 2008 20:43

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

dumbom Ste ešte furt na psychologickej! S tou matikou si choďte na Pavlač alebo na Domácnost!!!! roll

Sel, ale my jsme tady správně...
nebaví nás praktický život, tak si ho zpříjemňujeme nepraktickejma kecama lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#161 24. 10. 2008 13:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

hmm Mne to pripadá AŽ MOC praktické... stolt Vypočítavať návratnosť investície alebo porovnávať výkony chladničky. roll To je to, čo ma nebaví.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#162 4. 4. 2009 7:27

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak jsem na ten praktický život už dojela. Včera jsem asi skoncovala s kamarádkami, že prý je otravuju a řeším samé pí......, vracím se k tématům, co už vyšuměla a všechno dlouze rozebírám. Brečela jsem dost dlouho na záchodě. A souvisí to i s mým tématem o špatném datu, zase bylo třetího. I kvůli tomu mě neměly rády, jak pořád rozebírám, co se mi kdy stalo třetího. Ale ono to tak je, neúprosně, měsíc, co měsíc. Třetího ráno čekám, co se stane, a ono se  v ž d y c k y   něco stane, tento rok úplně pokaždé. A víte, co mě čeká teď, jedu k mamince a tam se budu muset podívat, co jí zas pěkného rozkvetlo.

Není tady

#163 4. 4. 2009 7:43

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

luminka napsal(a):

Tak jsem na ten praktický život už dojela. Včera jsem asi skoncovala s kamarádkami, že prý je otravuju a řeším samé pí......, vracím se k tématům, co už vyšuměla a všechno dlouze rozebírám. Brečela jsem dost dlouho na záchodě. A souvisí to i s mým tématem o špatném datu, zase bylo třetího. I kvůli tomu mě neměly rády, jak pořád rozebírám, co se mi kdy stalo třetího. Ale ono to tak je, neúprosně, měsíc, co měsíc. Třetího ráno čekám, co se stane, a ono se  v ž d y c k y   něco stane, tento rok úplně pokaždé. A víte, co mě čeká teď, jedu k mamince a tam se budu muset podívat, co jí zas pěkného rozkvetlo.

Co je  na tom tak hrozného mamince pochválit její rozkvetlé kytí butter ?

Upravil(a) aprill (4. 4. 2009 7:43)

Není tady

#164 4. 4. 2009 7:48

luminka
♥♥♥♥♥--

Když máte v práci peklo s ženskými, které ty kytičky žerou a vás to tolik nebere, berou vás jiná témata a proto vás neberou ony, tak je vám to prostě protivné.

Není tady

#165 4. 4. 2009 7:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Když máte v práci peklo s ženskými, které ty kytičky žerou a vás to tolik nebere, berou vás jiná témata a proto vás neberou ony, tak je vám to prostě protivné.

Tobě je protivné každé téma butter! A ostatní zase nebaví poslouchat jak jsi nespokojená sama se sebou!

Není tady

#166 4. 4. 2009 7:57

luminka
♥♥♥♥♥--

To zase není pravda, miluju muziku, moc bych chtěla osmáčky a ty mi manžel zakázal. Kytku třeba zapomenu zalít, ale pro ty jejich očka bych udělala všechno, to si nemyslím, že bych je dokázala zanedbat. Ale není to proto, že by mi manžel nevěřil, že se o ně postarám, ale proto že: myši tady prostě nebudou!

Upravil(a) luminka (4. 4. 2009 7:57)

Není tady

#167 4. 4. 2009 8:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Sorry, Lumino, ale z některých Tvých příspěvků (např. z tohoto) mám pocit, že jsi Anjika v českém provedení...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#168 4. 4. 2009 8:47

mashanka
Zablokovaný

Já tě plně chápu-taky tyhle slepičárny nemám ráda. Uvařím, uklidím, ale že bych si o tom ještě měla povídat, nevidím důvod.

A moje mamka, to je to samé v bledě zeleném. ale mě to nevytáčí - má potřebu mi vyprávět zrovna to, jak vařila a co tam všechno dala a jak to byl dobré, tak ať si poslouží, vyslechnu jí - takovou prkotinu snad pro ni udělat můžu.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#169 4. 4. 2009 8:53

mashanka
Zablokovaný

Bety napsal(a):

luminka napsal(a):

Na maminku fakt musím být milá, ona nás dost podpořila finančně. .

hm....

... no a co kdybys jí to jídlo napřed sama pochválila, aby se nemusela doprošovat "to se mi dnes povedlo, viď"

Bane, není to tak  jednoduché - tihle lidé, když jim to pochválíš, řeknou: Ale prosímtě, vždyť se mi skoro spálila cibulka, ten knedlík není úplně tak nadýchaný a maso bylo asi z nějakého stoletého býka - a je to málo slaný. A pak začnou rozvíjet teorie o tom, jestli neměli použít jiný tuk, co kdyby tu cibuli smažili na menším hořáku............. kdepak, nejlepš je mlčet, oni se vykecají a bude chvíli klid (než začnou přemýšlet co budou vařit zítra, aby při tom ještě stihli umýt okna ) big_smile

Upravil(a) mashanka (4. 4. 2009 8:55)

Není tady

#170 4. 4. 2009 11:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

luminka napsal(a):

Sorry, Lumino, ale z některých Tvých příspěvků (např. z tohoto) mám pocit, že jsi Anjika v českém provedení...

tummenupp

Není tady

#171 4. 4. 2009 11:59

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Mashanka,z tohoto důvodu nemám žádnou kamarádku,neměla jsem to štěstí.V dětsví jsem vyrůstala s klukama ,fotbalem,hokejem,stavěním bunkrů,zběsilou jízdou na kole, lesem kolmo dolů a jiné legrácky.Utekla jsem od holčiček,co si šily šatičky pro panenky a drbaly nepřítomné.To ženám většinou zůstává z dětství.Pozdější ,,kandidátky,, na kamárádky dělaly totéž,co v dětství,jen se k tomu přidalo,co budou vařit a kdy umejou ta okna.Radši si popovídám s chlapem,než s ženskou.Ale kamarádka,která nemeje stále nádobí a okna mi moc chybí.No ,co nadělám.

Není tady

#172 4. 4. 2009 12:05

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

pajaja napsal(a):

Mashanka,z tohoto důvodu nemám žádnou kamarádku,neměla jsem to štěstí.V dětsví jsem vyrůstala s klukama ,fotbalem,hokejem,stavěním bunkrů,zběsilou jízdou na kole, lesem kolmo dolů a jiné legrácky.Utekla jsem od holčiček,co si šily šatičky pro panenky a drbaly nepřítomné.To ženám většinou zůstává z dětství.Pozdější ,,kandidátky,, na kamárádky dělaly totéž,co v dětství,jen se k tomu přidalo,co budou vařit a kdy umejou ta okna.Radši si popovídám s chlapem,než s ženskou.Ale kamarádka,která nemeje stále nádobí a okna mi moc chybí.No ,co nadělám.

To by zajímalo v jakých kruzích se pohybuješ, že všude  narážíš jen na diskuzi o mytí oken a nádobí va .

Není tady

#173 4. 4. 2009 12:18

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Teď už v žádných.

Není tady

#174 4. 4. 2009 12:18

mashanka
Zablokovaný

pajaja napsal(a):

To já taky - mám více mužů, jako kamarádů, se kterými si mám o čím povídat, ale kamarádky taky, Přece nevylučuje. Mám třeba kamarádku - už léta letoucí, která je úchylná. Už jsem to tu někde psala, že žehlí i ponožky, a šlo to Žily jsme ve stejném domě, naše děti spolu vyrostly....... prostě jsme se doplňovaly - ona s dětmi vyráběla maňásky z brambor a jiné pičičárny, já je doučovala fyziku. Já jsem na Vánoce dělala těsta, ona vykrajovala kytičky. Ona mi poradila, jaký závěs se mi hodí do obýváku a to, že když uklízím, musím utřít i trnože od židlí (to by mě nikdy nenapadlo, tak hluboko se doma nepředkláním smile, já jí sbalila batoh a vyházela z něj zbytečnosti, když jela jako doplňková vedoucí- matka s dětmi na vodu, ona vymyslela, kam by se v jejím bytě nejlépe hodilo piano, já vymyslela, jak ho tam pomocí válečků na nudle dostat smile. Důležité je, brát člověka takového, jaký je a mít ho rád.

Ráda na to vzpomínám. Kámoška se odstěhovala na druhý konec Prahy a chybí mi i přes to, že jsme každá úplně jiná

Upravil(a) mashanka (4. 4. 2009 12:29)

Není tady

#175 4. 4. 2009 12:20

mashanka
Zablokovaný

pajaja napsal(a):

Teď už v žádných.

Buď ráda - kruh je hrozně nudný obrazec smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí