Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 8. 9. 2008 17:11

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nebaví mě praktický život

Děvčata, jsou prostě soukmenovkyně, které to kmitání kolem plotny a rodiny berou jako smysl a poslání života. Je to nebezpečné, protože kazí reputaci nám, zlobivým holkám, co si daly tu práci, vydupat své místo na sluníčku taky trošku pro sebe. Dovolím si pár vět z rozhovoru se svou matkou.

Už jsi vygruntovala na Vánoce?
Ne.
A kdy budeš?
Uklízím průběžně. Tobě se zdá, že tu je nepořádek..?
NESPOKOJENÉ ZAVRTĚNÍ NA ŽIDLI.
Co jsi včera vařila?
Nic.
Jak to, nic?
No, měli jsme chleba se sýrem a zeleninou.
Prosímtě, to je nějaký jídlo pro dva chlapy?
Asi jo, nikdo nic neříkal.
Chlap potřebuje maso, aby se najed.
Jo, to asi jo. Tak si ho taky může uvařit nebo upéct.
Hm. Kdy začneš péct na svátky?
Já letos péct nebudu.
No jakto?
ROZČÍLENÝ VÝRAZ PLNÝ NEPOCHOPENÍ.
Protože mi to tu všechno zůstane, nikdo to nejí.
Ale na Vánoce se má péct cukroví.
Když se jí, ať se peče. Tady se nejí, tak se péct nebude.
Bože, co to máte za domácnost. Já jim něco teda donesu.
To bude škoda práce a peněz. Oni to jíst nebudou.
Tak si to dáš do mrazáku, bude to dobrý na jaře nebo v létě.
Do mrazáku to nedám. Oni to nebudou jíst ani potom. To by bylo drahý cukroví, aby půl roku požíralo elektřinu a zabíralo místo. když si můžem upéct kdykoli, nač máme zrovna chuť!
ZNATELNĚ NERVÓZNÍ POPOSEDÁVÁNÍ.
Já abych snad šla.
Tak ahoj....

Moje matka se samozřejmě honila za levnými másly po marketech, aby nám poté všem bez rozdílu vnucovala svoje krabičky s cukrovím, až došlo i na ni. Jednou jsem se jí zeptala: Tak co, kolik druhů budeš letos dělat? A ona mi řekla: kašlu na to. Já se štvu do to nechce. Letos nepeču a hotovo! A uklízet taky extra nebudu! Jsem já nějakej otrok?

A bylo to.

Není tady

#52 8. 9. 2008 17:12

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Luminko z toho si nic nedělej, mě taky ne...a tak máme doma bordel, manželovi žehlím aktuální košili ráno, nádobí myju až mám čas a náladu....a co si o tom kdo myslí je mi šumák.

Není tady

#53 8. 9. 2008 17:25

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Nedočetla jsem to zatím celé, ale tohle mě tak zaujalo, že musím reagovat:

Tercila napsal(a):

Luminko, jen mě tak napadlo: Ty asi nejsi narozená ve znamení Býka, že ne?

Můžeš mi prosím vysvětlit souvislost býka a praktického života? BI Já totiž býk jsem a mám úplně stejnej problém jako Luminka, vařit by mě možná bavilo, ale někdo by mi musel všechno nakoupit a pak po mě uklidit... Uklízení nenávidím a jediný co mi nevadí je praní a žehlení...

Není tady

#54 8. 9. 2008 23:22

luminka
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Teda ne, že bych to opakovala několikrát, ale když mi někdo pochválí jídlo, mám radost už proto, že to beru i jako ocenění tý práce. To je totiž přesně ono - patlat se 3 hodiny se svíčkovou se nikomu nechce, ale zblajznou ji s potěšením http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Taky jí nevařím denně (já už teď vlastně vařím jen pro M), ale když vím, že přijdou děti, klidně je nechám vybrat, co by chtěly - zas tak často to není. Prostě jen opakuju to, co dělala třeba moje tchyně - uvařím, zavařím, upeču... protože tehdy to pro mě byla docela pomoc, když jsem si od ní odvezla kompoty a džemíky pro děti na celou zimu.

Na džemíky mám fakt smůlu, nedá mi je ani maminka, ani tchyně je za mě dělat nebude. Naopak maminka si zvykla na marmeládu ode mě a letos se divila, když se neurodilo skoro nic, z čeho bych ji mohla udělat. S marmeládou to mám nějak obráceně.

Není tady

#55 8. 9. 2008 23:29

luminka
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

luminka napsal(a):

Tak nejradši mluvím o muzice, a to si pokecám s každým, protože ji sleduju asi 35 let!

O hudbe pokecat muzem, docela dost dobre tomu rozumim ;-))) Tak co slechas poslednich 10 let?

Co poslouchám? Většinou to, čemu se říká komerční s...ky. Nemám ráda nějakou alternativu, nebo to, o čem někdo říká, že je kvalitní, nebo takové skupiny, které snad každý musí mít povinně rád, aspoň mně se to tak zdá (Queen, U 2, Nirvana), já je prostě ráda nemám. Mám ráda to, co si můžu zazpívat u toho nádobí, je jedno, jestli je to staré nebo nové.

Není tady

#56 8. 9. 2008 23:53

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Luminko, já ti taky rozumím. Když už se ty domácí práce musí dělat, proč ještě o nich mluvit, že? To pak člověk jakoby nežil ničím jiným než tou domácností, a to je přece málo.
Máš pravdu, je spousta témat k bavení. Ale jak píšeš, že by ses ráda bavila o hudbě, filmech a tak, to asi se ženskýma z práce nepůjde. To se pobavíš skvěle se svými přáteli, ale ne s ženskýma v práci - každá má totiž jiné zájmy, jen ta domácnost je společná nám všem. stolt
A v rodině - my když přijedeme k našim, tak se bavíme, co je nového v městečku, o lidech, o naší rodině, co rodiče dělají, jestli jsou zdraví....
Ale být na tvém místě, tak bych maminku nechala, ať mluví o tom, jak se jí povedl oběd - musí být totiž hrozně hodná a hodně jí na vás záleží, asi to jinak neumí dát najevo, než tím, že vám bude podstrojovat. A po obědě zkus nahodit nějaké téma blízké mamince, ať se rozvykládá o něčem jiném. Holt to s těmi rodiči musíme vydržet.  hmm
A od řečí o domácnosti si odpočiň se svými přáteli nebo třeba i sama někde na procházce či výletě.   storstark
Mimochodem, já má taky manžela, kterého zajímá domácnost a vaření, žil totiž dlouho sám, takže je to logické, ale nevadí mi to, spíš jsem ráda, že někdy uvaří.  roll

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#57 9. 9. 2008 13:13

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Luizi napsal(a):

Nedočetla jsem to zatím celé, ale tohle mě tak zaujalo, že musím reagovat:

Tercila napsal(a):

Luminko, jen mě tak napadlo: Ty asi nejsi narozená ve znamení Býka, že ne?

Můžeš mi prosím vysvětlit souvislost býka a praktického života? BI Já totiž býk jsem a mám úplně stejnej problém jako Luminka, vařit by mě možná bavilo, ale někdo by mi musel všechno nakoupit a pak po mě uklidit... Uklízení nenávidím a jediný co mi nevadí je praní a žehlení...

Tak to mam  hodne podobne a byk taky nejsem. nejvic mne otravuje v posledni dobe to nakupovani a vymysleni, co budeme jist.

Není tady

#58 9. 9. 2008 13:15

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

luminka napsal(a):

helena napsal(a):

Teda ne, že bych to opakovala několikrát, ale když mi někdo pochválí jídlo, mám radost už proto, že to beru i jako ocenění tý práce. To je totiž přesně ono - patlat se 3 hodiny se svíčkovou se nikomu nechce, ale zblajznou ji s potěšením http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Taky jí nevařím denně (já už teď vlastně vařím jen pro M), ale když vím, že přijdou děti, klidně je nechám vybrat, co by chtěly - zas tak často to není. Prostě jen opakuju to, co dělala třeba moje tchyně - uvařím, zavařím, upeču... protože tehdy to pro mě byla docela pomoc, když jsem si od ní odvezla kompoty a džemíky pro děti na celou zimu.

Na džemíky mám fakt smůlu, nedá mi je ani maminka, ani tchyně je za mě dělat nebude. Naopak maminka si zvykla na marmeládu ode mě a letos se divila, když se neurodilo skoro nic, z čeho bych ji mohla udělat. S marmeládou to mám nějak obráceně.

Mne tchyne vzdycky nabizela marmelady, ale mne nejak vic vzdycky chutnaly ty kupovane, maji podle mne atraktivnejsi prichute.

Není tady

#59 9. 9. 2008 15:07

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Ivana*M napsal(a):

Mne tchyne vzdycky nabizela marmelady, ale mne nejak vic vzdycky chutnaly ty kupovane, maji podle mne atraktivnejsi prichute.

Já taky preferuju kupovaný jahodový, borůvkový atd. než ty domácí rybízový srágory wink

Upravil(a) Fidorka (9. 9. 2008 15:07)

Není tady

#60 9. 9. 2008 15:21

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

jinak já si myslím, že když je myčka (protože to mytí zabere fakt spoustu času a energie, zvlášť když je večer a člověk je vyždímanej po celém dni), tak stačí denně 10-15 minut, aby se domácnost udržela v cajku.
Posbírat prádlo, přetřídit a vyřadit přečtený tisk, poklidit jídelní stůl a linku, naložit myčku, přerovnat věci na umyvadle a v koupelně a  srovnat boty za dveřma, je fakt záležitostí minut a přitom tyhle věci dělají dojem největší bince a nepohody. O víkendu pak stačí zapojit zbývající členy rodiny, jeden umyje wc, druhý vanu+umyvadlo, manžel vyluxuje a hned je z velké části uklizeno a člověk může dělat bohulibější věci. Když se navíc zapojí rodina, určitě si pak víc váží pořádku. Když nás mamka jako špunty zasvětila do domácnosti, jaké bylo moje překvapení, že se spousta věcí nedělá samo! wink Například jsem se odnaučila čistit si zuby vzpřímeně 5 cm od zrcadla, zaschlé kapky pasty mě nebavilo čistit, a tak jsem se předklonila na umyvadlo a bylo po jedné nepříjemné činnosti smile A taky jsme se začali zouvat přede dveřma, aby dýl vydržel pořádek v předsíni a nemuseli jsme tak často zametat. naše máma rozhodně nebyla uštvaná otrokyně domácnosti, uklízecí galeje se u nás taky nepořádaly a přesto u nás bordel nebyl. Možná je to cesta, luminko...

Není tady

#61 9. 9. 2008 16:29

Kuba
♥♥♥♥---

Fidorka napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Já taky preferuju kupovaný jahodový, borůvkový atd. než ty domácí rybízový srágory wink

Domácí broskvový může konkurovat málokterá kupovaná, asi jen kvalitní pomerančová nebo limetková...kapitulation

Není tady

#62 9. 9. 2008 17:42

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Fidorka napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Asi jsi nejedla výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborný domácí džemík stolt .

Není tady

#63 9. 9. 2008 18:51

mashanka
Zablokovaný

luminka napsal(a):

Mám ještě jeden malý problémeček, jak to nazvat, prostě mě nebaví nic praktického - vařit prát, uklízet. Dělám to, protože musím a snažím se to nezanedbávat, i když to někdy jde těžko. Ale hrozně mě ničí, jak o tom ostatní pořád mluví. Třeba v práci si s kolegyněmi kolikrát vůbec nepopovídám, to jsou pořád jen: plovoucí podlahy - moc oblíbené téma, kytky domácí i venkovní, samé vybavení zahrádky, vaření a čím mě dokáží nejvíc vytočit, to když si chci postěžovat, jak jsem unavená, co jsem zas doma musela dělat, jak jsem vařila a zavářela, a oni místo politování chtějí recepty, protože se v tom vyžívají. Já bych radši povídala vtipy a bavila se třeba o muzice. A moje maminka mě taky vytáčí. Chci se bavit při obědě o něčem úplně jiném a ona: je to maso dost měkké?, to je dobrá polívka, ta se mi povedla viď, a dále mi líčí, jak to vařila už od rána nebo od včera, jak zamotávala rolády, načež se další dlouhé minuty bavíme o tom, jak moc to je nebo není slané. Chci něco říct a ona: posol si to, na mého manžela: ty si to taky posol. Pak jdeme něco dělat, abychom mamince pomohli, bavíme se zas o práci, a když odjíždíme, tak řekne, že jsme si nepopovídali. To maminka nebyla nikdy kdovíjaká hospodyně, to teď, když je babička stará, tak to leží na ní a pořád o tom mluví. A moje tchyně, to je to samý, řeč se točí okolo domácnosti, s tím rozdílem, že u ní je to odjakživa. Promiňte mi ty výlevy, ale já jsem už vážně vytočená.

Moc jsem se pobavila, díky lol lol

Prožívám to samé. Nesnáším domácí práce a všechno, co se kolem domácnosti točí - to bych raději složila 50q uhlí, než se patlat se závinem. A moje máma ? To samé - při obědě vypráví o tom, co všechno tam dala, jak dlouho to vařila a jestli to nechtělo chvílí déle...................................... ale mě to nevadí - je to její projev lásky. Koho má ráda, tomu podstrojuje.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#64 9. 9. 2008 19:53

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tak mně pořádek dělá dobře na duši big_smile, a asi proto, že se k úklidu dostanu málokdy, tak potom s o to větší radostí šůruju - ale je to celkem výjimečné big_smile. Moje zavařeniny si kámoška odváží i do ciziny (divím se jí, já bych s tím ten kufr teda netahala) big_smile, ale už těch okurek a džemů vyrábím taky nějak čím dál míň. V práci není moc času se o takových věcech bavit, ale občas se přece dozvím různé zavařovací finty a to mi připadne fajn. Jinak občas v rychlosti probereme módu nebo filmy a knížky. Objednáváme si většinou všecko (tedy hadýrky a knížky) společně, abychom ušetřily za poštovné big_smile.
Lumi, možná jsi ve "špatném" pracovním prostředí big_smile, možná by ses víc vyžila v jiném kolektivu....

Jo a jinak - ohledně broskvové naprosto souhlasím s Kubou.... tummenupp

Není tady

#65 9. 9. 2008 22:32

luminka
♥♥♥♥♥--

Představte si, dneska ženské nahodily téma "starší dětské filmy a seriály"!

Není tady

#66 10. 9. 2008 7:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Zrovna nedávno jsem viděl film Jak vytrhnout velrybě stoličku. Supr film smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#67 10. 9. 2008 7:39

mashanka
Zablokovaný

KALIK napsal(a):

Zrovna nedávno jsem viděl film Jak vytrhnout velrybě stoličku. Supr film smile

Jo, pěkné - já to měla doma v bledě modrém lol lol lol -------- už je to cca 15 let. Dneska je z něj počítačový cvok s mozolem na zadku, že by nikdo nevěřil, co to bylo za dítě  lol

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#68 10. 9. 2008 8:14

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Fidorka napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Asi jsi nejedla výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborný domácí džemík stolt .

Taky to tak vidím. Hmm hruškový, meruňkový, broskový, borůvkový, ostružinový, malinový. Každý rok pár udělám. ale třeba jen 3 - 5 sklenek od každého, což jsou 2 hodiny za jeden víkend i s natrháním.
Mě akorát štvalo, že babička jich vždy dělala pro celý regiment a pak se to stejně vyhodilo dumbom

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#69 10. 9. 2008 8:24

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem v životě nezavařovala a nikdy to dělat nebudu. To si radši odpustím ty úúúúúúúúúžasný domácí džemy.  A bavit se o tom taky nedokážu. Když někdo spustí o zavařování nebo vaření, či pečení, upadám do tranzu a přestanu poslouchat. Mě to prostě nebaví, nezajímá, mám lepší věci na práci než zavařování. Raději si přečtu pěknou knížku.
Musím se přiznat, že mě teda nebaví ani řeči o práci v zaměstnání, ani práce v zaměstnání jako taková. Prostě jsem se měla asi narodit do milionářské rodiny, protože mně práce jako celek akorát otravuje.

Není tady

#70 10. 9. 2008 8:48

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

...Mě akorát štvalo, že babička jich vždy dělala pro celý regiment a pak se to stejně vyhodilo dumbom

teď si mi připomněla našeho dědu, kterej léta trval na 50 kotcích s králíkama... no množilo se to jako myši , děda urvanej z každodenního sekání , my urvaný z věčnýho sušení sena ... pak králíky pozabíjel, narval do mrazáku a zbytek roku nadával, že už to králičí maso nemůže ani vidět...
(ale já dostala jednoho z rok...) hmm

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#71 10. 9. 2008 8:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zavařuju a patlám pouze v přiměřeném množství. To tak, aby si ta sebranka zvykla, že můj špajz je jejich samoška, kde je široký výběr zdarma http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Spíš je to takové "navíc", na občasné mlsání, to, co nekoupí - ořechovku, jablka s rozinkama, nebo pro mrňousky třeba sirupy z bylinek a tak. Dělám to pro radost, nejsem Fruta http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#72 10. 9. 2008 9:23

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Musím se přiznat, že mě teda nebaví ani řeči o práci v zaměstnání, ani práce v zaměstnání jako taková. Prostě jsem se měla asi narodit do milionářské rodiny, protože mně práce jako celek akorát otravuje.

Mas pocernejsiu plet? Alebo len povahu?

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#73 10. 9. 2008 10:10

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ivano, nezlob se, ale ty mi připadáš fakt jako vychovaný porcelánek od rodičů jak píšeš. Prostě mě neruště, nechte mě být já jen čtu a všechno ostaní je otrava. Víš, ono to bez té práce někdy nejde.
Příjde mi prostě, že všechno ostatní tě obtěžuje, otravuje. Nevím no.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#74 10. 9. 2008 10:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mě teda nebaví ani řeči o práci v zaměstnání, ani práce v zaměstnání jako taková
Ivano a ty bys opravdu dokázala vydržet celý život bez práce? Teď se ptám vážně, protože mě to zajímá - co bys dělala, lépe řečeno, chtěla dělat?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#75 10. 9. 2008 10:33

Petuna
♥♥♥♥♥--

Náhodou já bych brala kdyby pracovat " nemusela" ale je "mohla"!!!!!! Prostě že se musím nějak živit, brala bych nějaké tantiemy nebo rentu, měla dost peněz na kontě a mohla dělat co mě baví..třeba si postavit hotel a pak se o něj starat atd. atd. ale pro zábavu ne pro prachy...jo to by se jinak pracovalo že?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí