6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jarda-Vlk napsal(a):
Psychické problémy dětí bývají způsobovány reakcí dítěte na vnější svět, hlavně na rodinu. Nejlépe by bylo vyrovnávat emoční tlaky u rodičů i u dítěte. Exustuje na to mnoho možností.
Tak tohle mi zní zcela jsně. Promiň, jestli jsem nechápavá, ale zceja jednoznačně mi to vyznívá tak, že děti jsou hyperaktivní, protože něco není vpořádku v rodině, a měly by se nad tím rodiče zamyslet a ěco s tím dělat.
Prosím, vysvětli mi to nějak polopatě, jestli to fakt chápu blbě... díky:)
Není tady
Ano, pokud je dítě nemocné, měli by se zamyslet rodiče.... je to tak, ale ono se to týká i způsobu myšlení a jednání. Jsou to podvědomé procesy a těch si vědomě všimnout nemusíme a na vědomé úrovni se to navíc špatně řeší. Navíc někdy mají děti tendenci řešit problémy za své rodiče, opět na podvědomé úrovni, což samozřejmě nemohou zvládanout. Tyto postoje se potom na tělesné úrovni projevují jako astma, alergie, exémy..... a daší dětské problémy. Později potom jako poruchy pozornosti. Přitom se nedá říct, že je tam nějaké pořadí. Zkrátka každý uneseme určitou zátěž, která se projeví v různém období různým způsobem.
Není tady
Jardo, nesouhlasím. Tvůj názor má ale více lidí, zřejmě ti, kteří se nemusí potýkat s žádnou nemocí dítěte. Neuvědomujete si, že rodiče mají trápení s nemocí, navíc vyřknete takový názor, že by se rodiče měli zamyslet rodiče.....
Není tady
Jardo,
mám dojem, že to myslíš na nějaké hlubší, duchovní úrovni, že rodiče dětem těmito nemocemi něco "podvědomě" předávájí.
Pak ale nepomůže se ZAMYSLET, protože myšlení pracuje na této naší materiální úrovni. Zamyslet pouze v tom smyslu, aby si uvědomili, že s tím nemůžou celkem nic dělat, a smířit se s tím. To pak ano.
Hyperaktivita, to je jako když má někdo kratší nohu. Může dostat vysoký podpatek, ale noha
aby mohl chodit tak, že si toho hned úplně každý nevšimne (ti zkušenější ale okamžitě ano), jenže nohu mu to neprodlouží.
S HA se dá naučit žít, v extrémních případech i potlačit léky. Ale celkem nic víc s tím nenaděláš. Kromě přijetí problému jako takového, což je částečně přece jen osvobozující...
Není tady
Jardo, a ještě dotaz:
Jakých MNOHO MOŽNOSTÍ, o nichž se zmiňuješ, na to existuje?
Teorie je moc hezká věc, ale už jsi něco takového viděl v praxi?
Není tady
Damilo, my víme, o čem mluvíme, že ? Tedy, bohužel víme, strašně bych svému synovi přála, aby byl tohoto problému ušetřen.
Upravil(a) Nela (19. 6. 2008 8:30)
Není tady
Nela napsal(a):
Jardo, nesouhlasím. Tvůj názor má ale více lidí, zřejmě ti, kteří se nemusí potýkat s žádnou nemocí dítěte. Neuvědomujete si, že rodiče mají trápení s nemocí, navíc vyřknete takový názor, že by se rodiče měli zamyslet rodiče.....
Zamyslet nad tím je všechno v pořádku? I rozumem se dá na některé věci přijít. Dá se přijít na to co mě trápí. Má kamarádka měla ukřičené děti. Velmi ji to vysilovalo. Byly ještě malé, takže o hyperaktivitě se mluvit asi nedá. Důvodem bylo to, že si chtěly přilákat pozornost matky. Matka svými myšlenkami nebyla u dětí ale u své práce. mStále přemýšlela nad tím co bude dělat, jak bude prospěšná společnosti, a u toho zapoměla, že to nejprospěšnější je být se svými dětmi a dát jim věškerou pozornost a lásku. Jistě, že to nevěděla, že je to takhle, ale přišla na to, že něco není v pořádku a nechala si pomoci.
Není tady
Damila napsal(a):
Hyperaktivita, to je jako když má někdo kratší nohu. Může dostat vysoký podpatek, ale noha
aby mohl chodit tak, že si toho hned úplně každý nevšimne (ti zkušenější ale okamžitě ano), jenže nohu mu to neprodlouží.
Souhlasím s Tebou. Je to jako kratší noha. Naprosto přesně. Pokud srovnáme postavení kyčlí, bederní a krční páteře,
nikdo nic nepozná. Noha totiž není kratší, nýbrž bývá špatně postavená. Tedy pokud srovnáme emocionální prostředí srovnají se i emoce dítěte.
Samozřejmě i u té nohy, může být skutečná vývojová vada a noha bude u kolínka končit. Ale i zde, pokud budeme mít "ideální" přístup může ten človíček prožít naprosto plnohodnotný a relativně zdravý život. Tak jako zde.
Není tady
Nela napsal(a):
Když je něco špatně, je potom dobré postupovat stejným způsobem? Zapni si vrtačku, dej si pod ní ruku a přilož ji. Bude to asi bolet, že.... A co se bude dít, když budeš pokračovat? Bude to stále bolet. Když budeš chodit do Budějic jako Švejk, bude něco divného na tom, že se od nich budeš vzdalovat?
Ano, rodiče mají trápení. Nějak se cítí. Bude to z tohoto mého pohledu pomáhat tomu aby bylo dítě v harmonii?
Pro začátek bude dobré, když si udpustíme, že jsme dělali něco špatně.
Není tady
Damila napsal(a):
Jardo, a ještě dotaz:
Jakých MNOHO MOŽNOSTÍ, o nichž se zmiňuješ, na to existuje?
MOžnosti můžeš začít hladat tím, že se podíváš na můj profil a na mé stránky.
Není tady
Nela napsal(a):
Damilo, my víme, o čem mluvíme, že ? Tedy, bohužel víme, strašně bych svému synovi přála, aby byl tohoto problému ušetřen.
Ono je hezké, že víš... Ale co s tím? Zkus se podívat na svůj postoj. Zjišťuješ informace, nebo už předem říkáš, že to tak není, že to je blbost a že nelze pomoci? A když z Tvého pohledu nelze, tak opravdu nelze a nemá ani cenu pomoc hledat.
Není tady
Jarda-Vlk napsal(a):
Damila napsal(a):
Jardo, a ještě dotaz:
Jakých MNOHO MOŽNOSTÍ, o nichž se zmiňuješ, na to existuje?MOžnosti můžeš začít hladat tím, že se podíváš na můj profil a na mé stránky.
Na stránky kouknu, zajímavé, hned na první pohled.
Jsem pro alternativní způsoby. Ale jsou věci, které jsou vrozené, či získané při porodu, mezi něž se řadí i problematika ADD, ADHD, dyslexií, a i např. Tourettova syndromu, o kterém tady vedeme diskusi někde taky na Babinetu.
Mozkové buňky, které mezi sebou ztratily kontakt, zůstanou odděleny, ale dá se vytvořit něco jako "by-pas" (či jak se to píše), něco jako protézu. To jde chemicky-léky, k těm bych se přikláněla v těžších případech, anebo prací, postupnou, pomalou, pracnou, s výsledkem s.p.o.r.n.ý.m.
Po čem myslíš, že sáhnou maminky raději? Co je snazší?
Mám dvě děti. Jedno má ADHD, druhé ADD s Tourettovým syndromem. Oba mají léky, žádnému je zatím nedávám (stále zkoušíme alternativy). Jsem pro lékaře velice nezodpovědná maminka...atd. Nicméně, umím si představit, že při silné atace TS budou léky potřeba, jako první pomoc.
Ale něco Ti povím. Máma se snaží dětem poskytnout to nejlepší, a na sebe už nemá síly...takže to dopadá tak, že nakonec já beru antidepresiva a Rivotril, abych byla vůbec schopna fungovat...
To abys viděl, že nic není tak jednoznačné---ale teď už jdu koukat na ty Tvé webové stránky.
Upravil(a) Damila (19. 6. 2008 10:32)
Není tady
Damilo, vím, že každý dělá vždy co může. To co zde píšu není obviňování kohokoli, ale říkám, zkuzte se podívat sami na Sebe. Podívejte se na své bolesti. Tím spíš Vy kteří si myslíte, že žádné nemáte. Podívejte se na to a zkuste s tím něco udělat.
Není tady
Jarda-Vlk napsal(a):
Damilo, vím, že každý dělá vždy co může. To co zde píšu není obviňování kohokoli, ale říkám, zkuzte se podívat sami na Sebe. Podívejte se na své bolesti. Tím spíš Vy kteří si myslíte, že žádné nemáte. Podívejte se na to a zkuste s tím něco udělat.
Všichni máme problémy.
Jenže nás naučili:
Bolí tě hlava? Vem si prášek.
Zlobí dítě? Dej mu na pr....
Nikdo nás nikdy neučil hledat příčinu. Jak to máme umět? Jak ji najednou máme vidět?
Není tady
Proto jsem tu. Je načase vzít život do vlastních rukou. Podívej se mi na profil
Není tady
Jardo, já jsem zkoušela mnoho možností, syn nemám jen problém ADHD, ale vždy pomohli spíše lékaři, než alternativní léčba. Tím neříkám, že odsuzuji alternativní léčbu, naoopak, ale taky nemá zázračnou moc. Věř, že jsem se pro syna snažila udělat co jsem mohla, než jsem přistoupila k lékům.
Není tady
Léky jsou rychlé a efektní řešení. Výsledek je vidět hned. A to chceme. Méně už víme (chceme vědět) o těch vedlejších účincích=důsledcích takového potlačování.
Jenže! Jsme jenom lidé, a když nevíme kudy kam, i Ritalin je dobrý.
Není tady
Psal jsem několikrát: Všichni děláme to nejlepší co umíme. Platí to pro Vás všechny. Pro mě také. Zkusme začít u toho, že si odpustíme.l
Není tady
No teda, tolik pisaní jsem rozhodně nečekala. Jardo, tvé názory jsou krásné, leč pro děti s ADHD apod. neprosto nepoužitelné. Ano vliv prostředí na dítě je důležitý ale nic v tomto případě neřeší, může to zhoršit, ale rozhodně ne něco zlepšit. Syn jde do školy do 1 třídy a díty léčbě může chodit do normální školy s kamarády ze školky a nejspíše by ani kdyby neměl Ritalin žádné kamarády neměl. Nejsem ráda, že dávám synovi tyto léky, ale jsem ráda, že je nyní schopen lépe zvládat všechny situace, které se mu staví do cesta a které nezvládne s těmi mu pomůžeme my rodiče. ADHD je jiná činost mozku než je běžné a žádný vliv prostředí a chování rodičů nemůže změnit jak tek mozek funguje. A rodina kde není vše jak má být a nejsou tam dobré vazby by se ani nesnažila se starat o to proč se jejich dítě hová jinak než ostatní. A taky jsem se koukla na tvůj profil, ale nic jsem tam nenašla. A ještě jeden dotaz, ale možná mi to jen uniklo. Ty máš děti?
Není tady
Nechci tady nikoho strašit, ale jelikož studuju práci s hyperaktivními dětmi a dětmi sporuchami chování a učení, musím vám říct, co ritalin s dětmi dělí. RITALIN je droga, která je stavbou podobná například kokainu. Je stejně vysoce návykový a stejně huntuje organismus.
A nechtějte vědět, co se stane, když vaše dítko dostane zánět slepého střeba. Operovat ho budou zaživa, protože se lidem závislým na valiu, které je účinnou látkou ritalinu, nesmí dávat narkóza. Viděla jsem na vlastní oči chlapečka, který se z prožité bolesti u operace zbláznil. Je naprosto vyléčen z hyperaktivity. Teď je to věčný ležák, který nemluví ani nereaguje na podněty....
Není tady
Nemyslíte že zbytečně přeháníte,a strašíte tady maminky? To je zase z ..jedna paní povídala. Existuje více druhů narkoz,a určitě když dítě půjde na op,tak ho nebudou operovat za živa. Stačí si to jen představit,že je to technicky nemožné!!!!!!
Není tady
Hoblinko, věřím, že Ritalin je droga, a svým způsobem nebezpečný, ale nezlob se, to s tou operací zaživa, a následným zblázněním, to Ti nějak nemůžu věřit...
Nebylo to trošku jinak?
Není tady
hoblinko, proboha, co to tady vykládáš ? Jestli ty tedy někdy budeš pracovat s hyperaktivními dětmi, tak to bude opravdu malér, pokud máš takové názory.
Všem maminkám vzkazuji, že můj syn Ritalin užívá a narkózy měl v průběhu užívání několikrát, a to ne jen krátkodobé. To, co píše hoblinka, je absolutně špatně.
Není tady
Nela napsal(a):
hoblinko, proboha, co to tady vykládáš ? Jestli ty tedy někdy budeš pracovat s hyperaktivními dětmi, tak to bude opravdu malér, pokud máš takové názory.
Všem maminkám vzkazuji, že můj syn Ritalin užívá a narkózy měl v průběhu užívání několikrát, a to ne jen krátkodobé. To, co píše hoblinka, je absolutně špatně.
Nelo, to jsi mě uklidnila...
Není tady
No mě jsi tedy taky uklidnila. Sice mi to znělko jako naprostá hloupost, ale co kdyby náhodou. Nechápu kde na to ti lidi chodí, to bych snad ani nevymyslela a to mám velice bujnou fantezii. Moc děkuji za tento pokec pro rodiče s podobnými problémi a přeji krásné prázdniny.
Není tady