Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 4. 3. 2006 22:45

Seva
Host

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ahoj všichni, nᚠsyn je prakticky od narození hyperaktivní a agresivní-byl přidušen při porodu. Zhruba od té doby co se postavil na vlastní nožky, s ním jsou velké problémy, bezdůvodně nás napadá, kouše, hodně starší sestru. Asi ve dvou letech mu byl nasazen Ritalin, ale my s ním máme zcela jiné zkušenosti, než zde popsané. Začal obcházet celý byt a všechno očuchávat, maso v lednici, koření, mýdla, krémy - choval se jak blázen. Vydržela jsem to jen pár dní a s Ritalinem jsme skončili. Od té doby jsme vystřídali různé PP poradny, psychiatry, neurologii, vyzkoušeli spoustu léků, ale moc nezabírají. Děsím se školy. Synovi je nyní 6let, chodí do speciální školky, ale ráda bych zkusila školu normální, no uvidíme. Jen ještě na okraj, kdybyste v městské dopravě viděli matku s dítětem, jež sprostě nadává, mlátí matku popřípadě ostatní, válí se po podlaze autobusu, snaží se vystoupit za jízdy...atd, tak nám prosím nenadávejte, ono se s tím nedá nic dělat. Za případné rady a zkušenosti budu vděčná. Ahoj Seva

 

#27 5. 3. 2006 9:33

Ilseli
♥♥♥----
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 181

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Vla777 zkus klasickou homeopatii  seznam homeopatů www.homeopatie.cz . Ilseli


Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

 

#28 31. 3. 2006 10:48

Seva
Host

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ahoj Vla777, začátkem března jsem k tématu Ritalin zasílala také příspěvek, syn má též diagnostikovánu ADHD, bude asi také stejného věku - soudě dle nástupu do školy. Nejsem sice odborník-psycholog, ani psychiatr, ale kdyby sis chtěla o našich problémech popovídat a vyměnit si vzájemně zkušenosti, budu moc ráda. Zatím ahoj,
Seva

 

#29 28. 4. 2006 10:50

Danica
Host

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Nela napsal(a):

Můj syn (13) užívá také Ritalin - ze stejného důvodu, tedy ADHD. Dávám mu ho asi  9 měsíců. Musím říct, že s ním mám velmi dobré zkušenosti. Celkově se ve škole  zklidnil,  učitelé říkají, že je mnohem lepší.
   Jelikož byl syn vážně nemocný, nechtěla jsem mu dávat žádné léky, ale teď s odstupem času musím říct, že mu Ritalin velmi pomohl. Konzultovala jsem to s neuroložkou, než jsme začali lék dávat a ta mne ujistila, že je pro něj ten nejlepší a jiný by mu nepředepsala.  Teď mu dávám 2 tablety dopoledne - jednu ráno, ve škole dostává také jednu tabletu.  O víkendech  po jedné, o prázdninách vysazuji.   Nikdy si nestěžoval, že by mu po něm bylo špatně, snáší ho velice dobře, sám myslí na to, že si ho má vzít.
 
  Pokud budeš chtít soukromě nějaké informace, napiš na email. Nela

Ahoj Nela,

srdečne a pozdravujem. Volam sa Danica a mám podobný problém ako Ty. S poruchou ADHD bojuje môj syn už od raného detstva. Má 21 rokov a žiaž, problém sa s ním ahá ďalej a práve som v situácii, kedy mi asi ani horšie nebolo. Keď bol menší, jeho  hyperaktivita sa ešte dala ako-tak znáša. Problém nastal v dospelom veku po skončení školy. Môj syn Daniel sa nedokáže zamestna, pretože kôli poruche pozornosti nevydrží na jednom mieste, vystriedal množstvo zamestnaní / je vyučený kuchár/ ale nikde nevydržal dlhšie ako 2 mesiace. Práve včera som navštívila neurológa. Zisovala som si i ja rôzne informácie na nete o spôsobe liečby a dostala som sa aj k spôsobu liečby Ritalinom, ktorú mi doporučil aj neurológ.
Žiaž, u nás na Slovensku tento liek nie je registrovaný a dostupný v lekárňach. Chcela by som a poprosi o informáciu, akým spôsobom by som sa k tomuto lieku mohla dosta. Či je vožne dostupný , alebo sa dá nejakým spôsobom zohna u Vás v Čechách. Iste pochopíš, že mi na tom záleží, pretože som so silami v koncoch. Ani v najhoršom sne by ma nenapadlo, že môj syn bude ma aj v dospelom veku takéto problémy. Myslela som si, že z toho vyrastie a normálne sa zaradí do života. Žiaž, zdá sa mi, že situácia sa mení k horšiemu a obávam sa o jeho ďalšiu budúcnos. Nádej vkladám aj do tohoto lieku, hoci tiež som našla informácie, že má negatívne vedžajšie účinky.
Vyskúša by som to v každom prípade chcela. Iste pochopíš ako mi je, som jeho matka a prežívam túto neriešitežnú situáciu vežmi citlivo. Vopred Ti ďakujem za každú informáciu a želám Tebe a Tvojmu synčekovi veža šastia a trpezlivosti.
Dada

 

#30 11. 5. 2006 12:06

Ritalina
Host

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Mamina napsal(a):

Zdravím všechny, kteří mají problém se svými ratolestmi. Nᚠpříběh je trochu jiný a v podstatě stejný.
  Mám 12 syna, který se odmalička odlišoval od svých vrstevníků tím, že nikoho nepotřeboval, drží  se doma,
  na otázku, proč nejdeš za kamarádama krčí rameny, ale jakmile k nám někdo příjde je nadšený a plný energie.
  Od malinka s ním byly trable.Paličatý, pomalý , nic ho nebavilo u ničeho dlouho nevydržel.S manželem jsme si
   říkali, že až půjde do školy tak to bude hrůza, a taky že jo. Když se mu  nechtělo psát písemku, tak jí   
   nenapsal, když neměl náladu, tak s učitelkou nekomunikoval.Absolvovali jsme spoustu vyšetření, která
   ukázala na dyslexii, dysgrafii, LMD a hyperaktivitu, ale ne takovou jakou jí zná převážná část rodičů, ale tu
    opačnou , že je prostě pohodář.Možná to zní divně, ale takto mi to bylo prezentováno.Po všech možných
    vyšetření u odborníků mu byl ihned nasazen ritalin.Tento lék mi byl prezentován jako nenávyková látka,
    která má účinek jen krátkou dobu, proto se musí brát dvakrát za dopoledne.Nebyla jsem s toho nadšená,
    ale věřila jsem bezmezně psychiatrům.Lék syn užívá jen pokud chodí do školy a i v těch případech, kdy
   mají třeba jen dvě hodiny tak mu ho nedávám.Bere ho již dva roky a nevšimla jsem si nějakých zněm
    v chování ani zdravotních.Ve škole začal spolupracovat , takže jsem neměla potuchy  o nějakých problémech.V součastné době jsme syna chtěli dát na speciální doučování pro dyslektiky a tam jsem se
  dozvěděla o těchto problémech. Syna kvůli tomu nepřijali a já si připadám jako ta nejhorší matka pod
  sluncem.  Nevím čemu mám věřit. Když to posloucháte a čtete co vše by se mohlo stát, a jak strašně můžete své dítě poškoditvé , tak je vám hrozně. Na druhou stranu jsem si nevšimla , že by mu lék nějak ubližoval.
Jsem teď ve stavu, že nevím co dělat.Mám dohodnutou schůzku s naší psychiatričkou a doufám, že dojdeme
k řešení, které mě trochu uklidní.Po těchto všech informacích budu mít i nadále strach, jestli jsem svému
  synovi sice v dobré víře spíše neuškodila.

Dobrý den,
pokud Vᚠsyn má ADHD, tak nejlepší co můžete pro něj udělat je, že vyhledáte odborníka, který se zabývá biofeedbackem. Ja to taky provozuji a pomohla jsem už mnaha dětem.
Je smutné, že lidi o tom tak málo ví.

 

#31 23. 5. 2007 13:38

aisa
♥------
Registrovaný: 23. 5. 2007
Příspěvky: 1

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

ahoj, jsem studentkou a dříve jsem užívala ritalin,který mi dal kamarád a velice mi při studiu pomáhal,nyní mi chybí a proto bych se chtěla zeptat,zda - li je možno sehnat jej (nebo koupit).  Děkuji.

Není tady

 

#32 23. 5. 2007 16:27

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

ahoj neporadím vám jestli brát nebo nebrát léky,ale po zkušenostech se svím dítětem které bralo fevarin a rivotril 10 let vám můžu říct,že kdybych to mohla vrátit tak bycht to dítěti asi nedávala je fakt,že první 2 roky jsme měli dobré výsledky ohledně nálad,ale pak se vše změnilo hoka byla mimo a neustále spala,léky jí poďelali játra a vznikla aménie ,snížila se imunita a jako následek dostala v 10 letech mateřské mléko jako vedlejší účinek rivotrilu,musím vám říct,že u některých léků nejsou známi následky,informovla nás psichyatrička,tak jsme to přestali dávat a přešli na rybí tuk který povzbuzuje mentální vývoj tinktury rozmarým,gingo bilobu a ještě nám pomohla pilulka hořce a uvolnění napjaté tětivy na chronické nervové tiky z  www.patentnimedicina.cz     dnes je holka ok a není ani trochu hyperaktivní u druhé holky jsme měli zase opak hyperaktivity taky jsme přestali dávat léky a zabraly u ní stejnou měrou bylinky jako u první,doporučuji aby jste svím dětem nechali udělat testy na candidu,při dlkouhodobém braní léku vznikají v těle plísně a dostanou se všude i do mozku a zhoršují hyperaktivitu tohle nevišlo ze mne ale z jednoho lékařského servru ještě napsali že rybí tuk snižuje u mentálně postižených dětí záchvat agresivity a poruchy chování z 10 záchvatů na 1 měsíčně a taky při epilepsii styrka


Kočka

Není tady

 

#33 25. 1. 2008 12:51

guzi
♥------
Registrovaný: 25. 1. 2008
Příspěvky: 2

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

No jistě, necpěte do těch děcek ty s.r.a.c.k.y, přečtěte si tohle: http://www.ohz.cz/old_web/Klamani/ritalin.html

Není tady

 

#34 7. 2. 2008 11:20

Šarka
♥------
Registrovaný: 7. 2. 2008
Příspěvky: 1

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ahojky ja mam syna 11 let ma poruchu adhd    je taky dislektik a disgrafik ritalin bere  asi 1 rok a pokažde když jdeme na kontrolu tak mu to zveda bere ho už 3 krat denne a dotoho ješte tiapredal 2 krat denne  .ma bolesti hlavy a břiška neni  to  každy den . chci mu to vysadit ale nevim jestly mu tim neubližim   . mužete mi nekdo prosim poradit kdo ma stim vylke zkušenosti .Ve škole   mnel na vizvědčeni dve trojky  je naladovy :Moc dekuji za vaši odpoved

Není tady

 

#35 12. 2. 2008 12:17

bílá kočka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 256

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ahoj napíši ti příběh mého dítěte. Dítě se narodilo a mělo neustále průjem až do 2 let. Na nic se nepřišlo, od 3 let jsem pozorovala poruchu pozornosti a nastala porucha řeči, neustálá nemocnost. Lékaři na nic nepřišli. V 5 letech nastaly tiky lépe řečeno záškuby celého těla a velká porucha řeči disleksie disgrafie diskalkulie, přidala se aménie a zlost u dítěte. Lékaři nenašli nic, jenom mi do dítěte cpali od 3 let celkem 10 let rivotril a tiapridal - výsledek odvařená játra. Takto to šlo s dítětem až do sedmé třídy. Tam jsem mu ty :-X od lékařů přestala dávat, protože stav dítěte se začal zhoršovat a přešli jsem na přírodní prostředky. Dnes vím,že kdyby jsem dítěti denně nedávala přírodní prostředky,že tu dnes není. Dítě pořád spalo a doslova chátralo před očima, tak jsem se naštvala a na imunologii, kterou jsme navštěvovali od narození jsem nechala dítěti udělat testy na spoustu věcí a verdikt, silně pozitivní alergie na mléko, vajíčka, lepek, candida tedy plíseň  v celém těle, chlamydie trachomatis, a streptokok v krvi. Před rokem mi málem v Brněnské nemocnici dítě zemřelo, protože lékaři nevěděli co mu je a proč umírá.,tak jsem si ho vzala domů. Pomohli nám lidé zdarma z patentni mediciny, Mg. Podhorna a bylinář Pavel Váňa. Dítě je dnes zdravé a v pořádku. Na začátku byla špatná péče dětské lékařky, která do dítěte cpala od 4 měsíců každé dva měsíce antibiotika, která rozjela plíseň miminka v celém těla a pak se přidali alergie na potraviny a v termálech chytila ostatní viry od chlamydií až po streptokoka. Proč tenhle odstrašující případ píši. Aby jste do svého dítěte zbytečně necpaly chemii, tak jako to bylo v našem případě. Někde na stránkách des, jsem četla článek, že se přišlo na to, že hyperaktivitu způsobují Ečka, alergie na potraviny a některé infekce. Každopádně děti, které mají poruchu pozornosti mívají i deficit hořčíku, což je latnetni tetanie, chce to prohrabat internet, potravinovou alergii info. Najdeš tam spoustu podobných příběhů jako byl náš. Každopádně si nech na tyto věci vyšetřit dítě na imunologii. Po vyléčení dítěte jsme museli přírodními preparáty dávat do pořádku každý orgán, protože celé tělo bylo po tak dlouhodobé nemoci úplně rozhozeno. Aby bylo dítě v noci klidnější mohu ti doporučit tablety z meduňky,kozlíku,levandule prodává se to v lékárně jako kombinace a léčí se tím duševní choroby, samozřejmě se musí odstranit to co duševní nemoc způsobilo a v rovině duševní či zdravotní. Doufám, že jsem tě nepolekala, ale správně nastartovala, nebo dnes je spousta dětí špatně léčena, protože si lékaři nedoplňují vzdělání. Mně se například ptala primářka co jsou to chlamydie a candida a jaké to má příznaky. Samozřejmě, že jsou i výborní lékaři, ale mi jsem na ně nenarazili. Hledejte. rock To budou zase ohlasy,že straším, ale pokud člověk opravdu hledá pomoc, měl by přijmout tvrdou realitu a ne si něco nalhávat, ale jednat a hledat.


Kočka

Není tady

 

#36 21. 4. 2008 23:26

Ulrika
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2008
Příspěvky: 26

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Dobrý den, já jsem dnes byla ze synem u dětského psychiatra na první návštěvě a napsal nám Ritalin, na hzperaktivitu a ADHD. Hodně jsme o tom přemýšleli. Dokonce je už přijat do 1. tř. , ale bylo nám důrazně doporučeno ještě rok počkat. Je sice podle testu velice inteligentní, ale prý by mu to v tuhle dobu nebylo nic platné, pokud by nedokázal ve škole se uklidnit a soustředit. Máme začít s Ritalinem zítra, ale já nevím jestli není lepší počkat na víkend nebo prostě jak bude doma a někdo ho bude moc sledovat, jak to na něj působí. Podle doktora to má brát i o víkendech a prázdninách, vždy 1/4 tablety ráno a v poledne. Nikdy jsem o lékařově názoru neuvažovala jako o špatném, ale po přečtzení některých názorů a zkušeností si nejsem jistá, kde je pravda. A ještě chci dodat, že rodiče, kteří píší, že stačí pohyb a dostatek rodičovské starosti nemají doma dítě s touto drobnou poruchou. děkuji.

Upravil(a) Ulrika (22. 4. 2008 0:00)

Není tady

 

#37 22. 4. 2008 9:07

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ulriko, neboj se synovi ty léky dávat. Pokud ti je lékař předepsal, ví, co dělá.  Sama říkáš, že  rodiče, kteří radí jen pohyb atd. nemají dítě  s touto poruchou, takže i názory na Ritalin se musí zákonitě  rozcházet. Rodiče, kteří opravdu nemají doma takové dítě, budou tvrdit, že by  dětem žádné léky nedávali, bohužel my - rodiče, kteří bohužel už víme,  tak ty léky raději dáme - má vlastní zkušenost. Taky jsem se dlouho bránila, ale stejně jsem je synovi musela začít dávat.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#38 23. 4. 2008 8:56

Ulrika
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2008
Příspěvky: 26

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Já moc děkuji za odpověd, Nele. Komu jinému věřit než lékaři a ten nᚠje prý nejlepší. A těch problému je tolik, kterým musí rodiče nevíc čelit jako třeba přesvědčit paní učitelku ve školce, aby mu dávala lék a zároveň se s ní nepohádat. No však máte asi taky podobné zkušenosti. Naštěstí to dopadlo dobře máme školku, kdy se dá mluvit a jde to, ale znám případy kde tomu tak nebylo. A po přečtení nežádoucích účinků se člověku taky sevře hrdlo, tak hodně sil do příštích dlouhých let, jak jsme pochopili.

Upravil(a) Ulrika (23. 4. 2008 8:57)

Není tady

 

#39 23. 4. 2008 9:28

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

paní učitelka dávala synovi lék ještě v osmé třídě a v devítce pouze dohlíží, zda si ho bere sám. Sama pozná, že ho nemá, protože je s ním horší komunikace.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#40 28. 4. 2008 20:13

babička 2
♥------
Registrovaný: 28. 4. 2008
Příspěvky: 2

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Dobrý den.
Můj 13ti letý vnouček dostává tento lék teprve třetí týden, ale už jsou vidět výsledky.
Nutno dodat, že od jeho tří let jsou s ním veliké potíže, objezdili jsme spoustu psychologických ordinací, vystřídali různé léky, ale bez výsledků. Dvakrát musel chlapec změnit třídu, protože dvě paní učitelky jeho odlišnost neunesly a zasedly si na něj.
Amatérské rady "zkušenějších" maminek, jako: dát chlapce na sport, být přísnější, stanovit režim  a podobně, naprosto nic nevyřešily. Došlo to tak daleko, že moje dcera nesměla chlapce pustit z očí ani na minutu a život celé rodiny se podřídil jeho nemoci. Dcera za to všechno zaplatila vážnými zdravotními problémy, z nichž některé už bohužel nepůjdou napravit. Neměla čas se dostatečně najíst a vyspat, atd.. chlapec celou rodinu svým chováním omezoval i v normálním lidském životě a užívání bytu.
Nejhorší snad na tom bylo to že je vnouček velmi inteligentní (IQ prý má výrazně nadprůměrné) a následky svého jednání si plně uvědomoval. Byl zakomplexovaný jak z toho, že je celá rodina jeho vinou vyčerpaná, tak z toho, že ho vrstevníci neberou a vyhýbají se mu.
Po Ritalinu se zklidnil a dcera si po deseti letech užívá takové věci, jako soukromí v koupelně, čistou toaletu kdykoli tam potřebuje jít, teplé jídlo snědené v sedě, šestihodinový spánek, atd.  Tvrdí mi, že má denně o pět hodin více času. Není den, aby mi nevolala, jaký pokrok vnouček udělal. Je nesrovnatelně samostatnější, spolehlivější a pořád veselý. (Bode by nebyl, když vidí ty změny.)
Na místo okřikování a hlídání si užívají jeho pubertální (ale velmi bystré) poznámky a smějí se jim.
Já si troufám tvrdit, že tenhle lék změnil život celé rodiny z vězení na ráj. Nechci ho tu propagovat, nevím, jaké účinky to má na jiné děti. Tohle je jen moje zkušenost. Asi by nemělo smysl dávat to dítěti proti obyčejnému zlobení, ale když má dítě takové problémy, tak už to snad po nějakém léku stejně nemohlo být horší. Dcera se také obávala dát dítěti něco takového, ale na to už si teď ani nevzpomene.

Není tady

 

#41 4. 5. 2008 17:32

Ulrika
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2008
Příspěvky: 26

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Velice mě potěšil příspěvek od babičky. Ale chci se zeptat za jak dlouho se mohou dostavit nějaké výsledky. Syn bere lék 2 týden, ale zatím jsme nic moc pozitivního nezpozorovali. Bere ale jen 1/4 léku ráno a v poledne, tak se chci zeptat jestli mi může někdy poradit, jestli je to otázka času nebo máme zvíšit dávky. Psychyatr nám řekl, že pokud neuvidíme vysledky máme začít dávat 1/2 tablety, ale já mám strach, protože je to  o 100% více léku, tak nevím. Kdybych věděla, že po nějaké době se to projeví, ještě bychom počkali. Ale podle toho co jsem četla na příbalovém letáku, by to mělo začít účinkovat ihned, protože to stimuluje činost mozku. Tak kdyby mi někdo uměl poradit z vlastní zkušenosti byla bych moc ráda. Předem děkuji a jsem velice ráda za takové poradny. Děkuji.

Není tady

 

#42 4. 5. 2008 20:04

babička 2
♥------
Registrovaný: 28. 4. 2008
Příspěvky: 2

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ulrika napsal(a):

Velice mě potěšil příspěvek od babičky. Ale chci se zeptat za jak dlouho se mohou dostavit nějaké výsledky. Syn bere lék 2 týden, ale zatím jsme nic moc pozitivního nezpozorovali. Bere ale jen 1/4 léku ráno a v poledne, tak se chci zeptat jestli mi může někdy poradit, jestli je to otázka času nebo máme zvíšit dávky. Psychyatr nám řekl, že pokud neuvidíme vysledky máme začít dávat 1/2 tablety, ale já mám strach, protože je to  o 100% více léku, tak nevím. Kdybych věděla, že po nějaké době se to projeví, ještě bychom počkali. Ale podle toho co jsem četla na příbalovém letáku, by to mělo začít účinkovat ihned, protože to stimuluje činost mozku. Tak kdyby mi někdo uměl poradit z vlastní zkušenosti byla bych moc ráda. Předem děkuji a jsem velice ráda za takové poradny. Děkuji.

Já bych se toho rozhodně nebála, když to řekl lékař. My jsme viděli změny snad hned. Vnuk bere jednu tabletu dvakrát denně, ta čtvrtka je asi oravdu málo.
Mimochodem, pročetla jsem si tu všechny odkazy, které mluví proti Ritalinu. Ani jediný tu nepopisuje vlastní zkušenoust s tímto konkrétním lékem.
Píší o lécích obecně, ty samozřejmě není dobré zneužívat. Nebo píší své zkušenosti s jinými léky.
A povídání doslova "jé pé pé" (jedna paní povídala) nazvané "Příběh Lerryho který byl nucen brát Ritalin" je sp횠  pohádka, než realita. Nikdo neví, jestli vůbec jakýsi Lerry existoval. Překladem a několikanásobným opisem a rozdílnou iterpretací muselo být přikrášleno tolik, že to snad ani nikdo nemůže brát vážně.
Uvěřím tomu, až mi někdo poví že toho chlapce zná, že ví naprosto přesně jakého složení a v jaké dávce chlapec léky bral a že nebyla žádná jiná okolnost, která by na pozdější život chlapce měla vliv.
Desítky dětí nikdy nebraly žádné léky a přesto jim život zničily drogy.
Maminky, nebojte se dávat svému dítěti léky, které Vám radí lékaři, oni vědí co dělají. A co se týká chemie, tak o kolik je jí víc v té maličké pilulce, než v gumových medvídcích, čokoládách a různých trvanlivých potravinách?

Není tady

 

#43 5. 5. 2008 7:58

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ulriko, výsledky by se měly dostavit opravdu téměř okamžitě. Jenže Ritalin prá krátkodobý účinek a dává se  téměř vždy jen dopoledne. Takže pokud ti lékař radí zvýšit dávkování na množství, které ti určil, t.j. 1/2 tablety, tak to synovi dej.  Jen nesmíš - pokud léky vysadíte (např. o prázdninách), hned začít dávat plnou dávku, ale  ta dávka se má postupně zvyšovat, až na dané množství. 
U nás to funguje tak, že syn bere 2,5 tablety denně - dopoledne, o prázdninách nedáváme. Takže poslední týden prázdnin najížím na Ritalin a to od půl tablety, aby když jde do školy, měl svou dávku. (psala jsem tady už dříve).
Ritalin není návykový, dost pomáhá (samozřejmě je malé procento těch, kterým prostě nezabere). Nevýhodou, alespoň pro nás, je, že  má ten krátkodobý účinek.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#44 29. 5. 2008 10:41

sebestaalca
♥------
Registrovaný: 29. 5. 2008
Příspěvky: 1

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Opravdu je šokující, jak je jednoduché dopovat naše děti různými drogami.
Ano, mám dítě s ADHD, dyslexií,  a RITALIN byl mému dítěti předepsán po 20 min (!!!) strávených v psych. ordinaci. Žádné krevní testy, žádné EKG a echo, nic z toho.
Po prostudování dostupných materiálů - je to opiát, ve světě je prokázáno 600 úmrtí dětí po tzv. léčbě tímto lékem. Mnoho jich také spáchalo sebevraždu, protože jak při léčbě či po vysazení trpí nesnesitelnými halucinacemi a dalšími bolestmi.
Ritalin také působí negativně na srdce (srdeční zástava je právě důvod úmrtí u těchto dětí), játra a další orgány.
Pro anglicky mluvící www.ritalindeath.com
pro česky stačí dát do vyhledavače např. na googlu Ritalin, dokonce i na profesních oficiálních lékařských stránkách www.zdn.cz  jsou dost zarážející informace ohledně tohoto léku. I když ono stačí si přečíst příbalový leták....
Já tedy radši budu mít neklidné (je to opravdu tak velký handicap pro cpaní dětí léky ?? - nebyli jsme také takoví, jen tehdy se ještě o ADHD nevěděo???)  -- ale živé dítě.

a
RITALIN se nesmí používat pro děti mladší 6 let, přitom je masově podáván již dvouletým dětěm!
Proboha, rodiče, vzpamatujme se!!!!

Není tady

 

#45 29. 5. 2008 11:09

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

sebestaalca napsal(a):

Opravdu je šokující, jak je jednoduché dopovat naše děti různými drogami.
Ano, mám dítě s ADHD, dyslexií,  a RITALIN byl mému dítěti předepsán po 20 min (!!!) strávených v psych. ordinaci. Žádné krevní testy, žádné EKG a echo, nic z toho.
Po prostudování dostupných materiálů - je to opiát, ve světě je prokázáno 600 úmrtí dětí po tzv. léčbě tímto lékem. Mnoho jich také spáchalo sebevraždu, protože jak při léčbě či po vysazení trpí nesnesitelnými halucinacemi a dalšími bolestmi.
Ritalin také působí negativně na srdce (srdeční zástava je právě důvod úmrtí u těchto dětí), játra a další orgány.
Pro anglicky mluvící www.ritalindeath.com
pro česky stačí dát do vyhledavače např. na googlu Ritalin, dokonce i na profesních oficiálních lékařských stránkách www.zdn.cz  jsou dost zarážející informace ohledně tohoto léku. I když ono stačí si přečíst příbalový leták....
Já tedy radši budu mít neklidné (je to opravdu tak velký handicap pro cpaní dětí léky ?? - nebyli jsme také takoví, jen tehdy se ještě o ADHD nevěděo???)  -- ale živé dítě.

a
RITALIN se nesmí používat pro děti mladší 6 let, přitom je masově podáván již dvouletým dětěm!
Proboha, rodiče, vzpamatujme se!!!!

Tvůj příspěvek mne opravdu  nadzvedl - nejvíce snad "Proboha rodiče, vzpamatujte se,"    copak si myslíš, že schválně krmíme děti léky, které by mu škodily ?    Tak to se tedy hluboce mýlíš a nechoď na mě s úmrtností dětí po Ritalinu.   Ty si snad myslíš, že jsem si chtěla  zjednodušit výchovu svého dítěte, tak jsem mu  nechala přčedepsat   Ritalin, abych měla klid.  Nevíš, o čem mluvíš.

Upravil(a) Nela (29. 5. 2008 11:11)


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#46 29. 5. 2008 11:32

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

sebestaalca napsal(a):

a
RITALIN se nesmí používat pro děti mladší 6 let, přitom je masově podáván již dvouletým dětěm!
Proboha, rodiče, vzpamatujme se!!!!

Vzpamatovat by se měla lékařská věda, a ne rodiče!
Taky nejsem pro léky, a už vůbec ne dětem, ale představ si, že jsou případy, kdy tohle svinstvo dovolí skutečně nezvladatelnému dítěti se jakž-takž zapojit do běžného života, místo aby se umlátilo věkde v kleci v léčebně.

Až se nebudou rodit děti s těžkými poruchami chování, pak nebude potřeba vyrábět dryjáky.

Mám taky kluka s ADHD+ další přidružené problémy. Zvládáme to bez léků, ikdyž je to děs, ale viděla jsem tak těžký případ, kdy bych po léku skutečně sáhla, už kvůli dítěti, kvůli jeho duš. zdraví. Bohužel.

Co kdyby se lékařská věda zaměřila na to, aby do dětí nebyly cpány jedy hned po narození v podobě očkování, chemicky upravených UV, instatntních kaší, později gumových medvídků a lentilek plných jedovatých hyperaktivujících látek...
A vůbec, co kdyby se pečovalo už o to, aby děti přicházely na svět nestresovým porodem, a nechávaly se v blízkosti maminky...atd., však to všechny známe.

Bylo by méně ADHD, dyslexie, autistů, méně násilí, méně dušeních poruch, depresí...

Když ono je lepší vymyslet pilulku...

Není tady

 

#47 29. 5. 2008 12:14

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Je s podivem, že se nikdo nepozastavuje nad tím, že  snad každé léky organismu pomáhají a zároveň někde škodí.  Když někomu předepíše lékař léky na tlak, srdce atd., je to v pořádku, že je člověk dlouhodobě  bere, protože je všeobecně známo, že prostě u chronického onemocnění se většinou léky podávají dlouhodobě.  Problém ADHD a podobných onemocnění je ten, že na člověku zas tak vidět není, pokud není někdo  přímo u záchvatu apod....


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#48 17. 6. 2008 8:49

Jarda-Vlk
♥♥-----
Registrovaný: 15. 6. 2008
Příspěvky: 69

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Psychické problémy dětí bývají způsobovány reakcí dítěte na vnější svět, hlavně na rodinu. Nejlépe by bylo vyrovnávat emoční tlaky u rodičů i u dítěte. Exustuje na to mnoho možností.

Není tady

 

#49 17. 6. 2008 13:46

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Jarda-Vlk napsal(a):

Psychické problémy dětí bývají způsobovány reakcí dítěte na vnější svět, hlavně na rodinu. Nejlépe by bylo vyrovnávat emoční tlaky u rodičů i u dítěte. Exustuje na to mnoho možností.

Jardo, pustá teorie. Tak to ale nefunguje. Hyperaktivita je vrozená, výchovně se moc ovlivnit nedá.
Viz stejní rodiče, co mají různé děti...Každý jsme originál. Není to tak jednoduché.

Jedna moje kamarádka říkala, když měla starší bezproblémovou dcerku, jak odsuzovala rodiče všech těch "nevychovanců", dokud se jí taky jeden HA synek nenarodil. A dodnes se upřímně omlouvá všem mamkám, o kterých si myslela, že neumí vychovávat své děti. Někdy boží mlýny melou docela rychle. lol

Není tady

 

#50 18. 6. 2008 13:59

Jarda-Vlk
♥♥-----
Registrovaný: 15. 6. 2008
Příspěvky: 69

Re: Poruchy pozornosti a Ritalin

Ale já jsem nepsal o výchově.  Já jsem psal o reakci na okolí a hlavně na rodinu. A už vůbec to není odsouzení. Asi jsi četla jiný příspěvek a odpověděla jsi mě, to se stávásmile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů