Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 3. 9. 2008 16:58

majkafa
Host

Re: Jak člověk pozná, že potkal svého životního druha?

Oxi napsal(a):

majkafa napsal(a):

To neznamená, že som nešťastná a že si nežijem pekný život. wink

Ze to tvrdis neznamena, ze je to pravda, hmm?

Pravda je veľmi relatívny pojem, čo je pre jedného pravdou, može byť pre iného klamstvom. big_smile
Uvidel si v mojom písaní seba a svoju BM, keď ťa tak rozčertilo? Pretože ja som moj príspevok písala s hlbokou ľútosťou nad rozpadom nášho manželstva a našej rodiny a nie s nenávisťou k mojmu BM. smile Dnešný sen bol pre mňa zvláštny a krásny. Možno sa mi raz splní, až zase príde náš čas. A možno nie, kdovie. smile

#52 3. 9. 2008 17:04

majkafa
Host

Selima napsal(a):

Ivi, Majka, ten človek bol druh pre istú fázu v živote, kým ste ho potrebovali. Teraz ho už nepotrbeujete - alebo potrebujete skrátka niekoho iného. Odišiel, aby ste sa naučili niečo, čo by ste sa s ním nenaučili. To, že vám sa nechce učiť, je druhá vec. wink Pána učiteľa to nijako mimoriadne nezaujíma.

Ako si prišla na to, že sa mi nechce učiť? lol Ja sa učím od rána do večera a niekedy aj v noci. lol

#53 3. 9. 2008 17:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak to asi môžem len závidieť... vissla

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 3. 9. 2008 17:29

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Proč by se nemohly učit principy vztahů.

A co je předmět sociologie ? To je o vztazích smile...jen netuším, jestli se to učí i na SŠ, na VŠ je skoro už pozdě, ale alespon něco ...

Psychológiu a už na ZŠ!!! dumbom Nie všetci majú VŠ, ba ani SŠ... ale vzťahy k sebe a druhým máme asi všetci.

tak ono nejvíc záleží na učiteli a jak se předmět jmenuje, je celkem jedno...

Není tady

#55 3. 9. 2008 17:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nemyslím názov, myslím obsah. Nás v rámci rodinnej výchovy učili variť a obšívať hmm . Nič proti ničomu, ale trošku nás mohli vybaviť do života aj psychologickými radami...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 3. 9. 2008 17:36

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nemyslím názov, myslím obsah. Nás v rámci rodinnej výchovy učili variť a obšívať hmm . Nič proti ničomu, ale trošku nás mohli vybaviť do života aj psychologickými radami...

nám navíc k tomu všemu říkali, jak se dělají miminka big_smile...největší rady do života ti mohli dát jen rodiče wink...třeba ti je dali, jen to ještě nevíš...já si to uvědomila cca před hodinou a to díky babinetu big_smile

jinak ti rozumím...ale jako náctileté mi máma dala dvě knížky...tedy bezvadně je nastrčila v knihovně...Děvčátka na slovíčko...a...Dospělým vstup zakázán...neměly chybu tummenupp

Upravil(a) Heřmanka (3. 9. 2008 17:38)

Není tady

#57 3. 9. 2008 17:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tu první knížku jsem měla taky smile měla jsem z ní oči navrch hlavy roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#58 3. 9. 2008 17:54

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

jj big_smile četla jsem ji několikrát lollollol a ta druhá byla právě o vztazích a o tom jak si nic nenalhávat...doporučuji i dospělým wink

pak jsem měla ještě ..Encyklopedie mladé ženy...tak tam bylo snad naprosto všechno a v prváku na střední jsem ji 2 měsíce neviděla a kluci si na ni psali pořadník big_smile...byla to děsná bible, ale každej ji měl za 3 dny přečtenou big_smile

Upravil(a) Heřmanka (3. 9. 2008 17:56)

Není tady

#59 3. 9. 2008 18:04

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

jj big_smile četla jsem ji několikrát lollollol a ta druhá byla právě o vztazích a o tom jak si nic nenalhávat...doporučuji i dospělým wink

pak jsem měla ještě ..Encyklopedie mladé ženy...tak tam bylo snad naprosto všechno a v prváku na střední jsem ji 2 měsíce neviděla a kluci si na ni psali pořadník big_smile...byla to děsná bible, ale každej ji měl za 3 dny přečtenou big_smile

a nějákou jak si nic NENECHAT nalhávat neznáš valol

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#60 3. 9. 2008 18:08

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

jj, to v ní bylo taky smile...když si nenecháš nalhávat, tak nenalháváš ani sama sobě wink...tehdy se mi fakt líbila, ale bylo to psáno pro náctileté...takže chvílema to může být pro "dospělé" naivní...četla jsem ji na základce...dokonce snad mám pocit jestli to nepsal Plzák...

Není tady

#61 3. 9. 2008 18:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

va se dám na studium knížek pro náctileté lol nebo se na ty vztahy vyprdnu úplně lolusch

Není tady

#62 3. 9. 2008 18:14

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

va se dám na studium knížek pro náctileté lol nebo se na ty vztahy vyprdnu úplně lolusch

lollollol  pussa

Upravil(a) Heřmanka (3. 9. 2008 18:15)

Není tady

#63 3. 9. 2008 18:47

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ivana napsal(a):

Majko, já si taky myslela, že jsem svého životního partnera poznala ve svém BM. Hned po seznámení jsem k němu pocítila takovou důvěru jako k nikomu jinému předtím ani potom, měla jsem pocit, že už ho znám strašně dlouho. Měla jsem s ním pocit naprosté volnosti, svobody v chování k němu, myslela jsem si, že mu můžu říct všechno na světě. Přišel mi hned od začátku jako můj nejbližší člověk. Teď je to někdo úplně jiný, někdo, koho vůbec neznám.
A ty sny o návratu mám taky. Pořád. Mimochodem dnes je to přesně 3 roky, co mi na procházce v lese oznámil, že se se mnou hodlá rozvést. grater Stále jsem se s tím nesmířila a nesmířím se nikdy.grater

Ivi, Majka, ten človek bol druh pre istú fázu v živote, kým ste ho potrebovali. Teraz ho už nepotrbeujete - alebo potrebujete skrátka niekoho iného. Odišiel, aby ste sa naučili niečo, čo by ste sa s ním nenaučili. To, že vám sa nechce učiť, je druhá vec. wink Pána učiteľa to nijako mimoriadne nezaujíma.

Selimo, to bylo přesné, výstižné. To je celá podstata rozchodů. A je to tak dobře. Jen my sami si to komplikujeme a vzpouzíme se....

Není tady

#64 3. 9. 2008 18:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

Selima napsal(a):

nám navíc k tomu všemu říkali, jak se dělají miminka big_smile...největší rady do života ti mohli dát jen rodiče wink...třeba ti je dali, jen to ještě nevíš...já si to uvědomila cca před hodinou a to díky babinetu big_smile

jinak ti rozumím...ale jako náctileté mi máma dala dvě knížky...tedy bezvadně je nastrčila v knihovně...Děvčátka na slovíčko...a...Dospělým vstup zakázán...neměly chybu tummenupp

Môj otec jednu obdobnú preložil a to bolo tak asi maximum, čo urobili pre moju "rodinnú výchovu". Inak samozrejme osobný príklad, ale to nerátam, lebo žili tak, ako by zhruba žili aj bezdetní. Chodili sme na nuda pláže a to bolo tak všetko. Naši sa nebozkávali, nedržali za ruky, ale ani nehádali. Do vzťahu som išla ako "z chránenej dielne"... roll

Brita

Není tady

#65 3. 9. 2008 18:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

Tú som mala aj ja - vlastne aj prvé dve som si listovala, ale nejako ma nenadchli.

Brita

Není tady

#66 3. 9. 2008 18:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

a nějákou jak si nic NENECHAT nalhávat neznáš valol

Nebezpečný svét iluzí? Ale to len fabulujem....

Brita

Není tady

#67 3. 9. 2008 19:15

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Môj otec jednu obdobnú preložil a to bolo tak asi maximum, čo urobili pre moju "rodinnú výchovu". Inak samozrejme osobný príklad, ale to nerátam, lebo žili tak, ako by zhruba žili aj bezdetní. Chodili sme na nuda pláže a to bolo tak všetko. Naši sa nebozkávali, nedržali za ruky, ale ani nehádali. Do vzťahu som išla ako "z chránenej dielne"... roll

mnojo, tak to je jiná káva hmm...normálně jim vynadej !!! big_smile...dělám si srandu, ale fakt normálně zjištuju, že jsem byla " štastné dítě ", i když mi to tak tehdy nepřišlo...no, je fakt, že ostatní mi rodiče záviděli...asi už tehdy viděli víc, nežli já...

Není tady

#68 3. 9. 2008 19:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja mám takých normálnych prostredných rodičov, by som povedala... ale teda trošku osvety navyše by určite nebolo zaškodilo. stolt

Brita

Není tady

#69 3. 9. 2008 19:49

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki: "Na školách bych zavedla povinnou výuku Plzáka a výchovu dívek . Nikoli vyšívání a vaření (i když i to je fajn umět)..."

Tak nevím, jestli se v dnešních školách ještě vyučuje vyšívání, ale moje dítě si už 6. třídě přineslo ze školy balíček tampónů a vložek a hromadu odpovídajících letáků včetně zážitku z filmu s porodem a pak někdy v devítce mi brala v koupelně můj lak na vlasy se slovy: "máme si donést do školy něco, na se dá natáhnout kondom" big_smile. Když jsem z ní pak mámila zážitky big_smile, sdělila mi, že jediný, kdo se v hodině "rodinky" červenal, byla paní učitelka předdůchodového věku. big_smile

Asi záleží na konkrétní škole, jak se s tématem vztahové psychologie (a praxe) popere. smile
Někde se asi ještě vyšívá, někde už se natahují kondomy na obaly od sprejů. smile

Není tady

#70 3. 9. 2008 19:54

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

nojooo, tak aleapon já jsem ze základky už 20 let big_smile ...je vidět, že časy se mění wink

Není tady

#71 3. 9. 2008 20:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas: "Životní druh neznamená nutně = druh na celý život. To je všeobecně rozšířený omyl. Ale životní znamená, že nám dal v daném úseku našeho života nejvíce z toho, co jsme potřebovali a že jsme měli pocit životního naplnění."

Už je to o slovíčkách, ale nějak mi to nepasuje. To by muselo znamenat, že mým životním druhem byla jedna paní, která pro mě udělala jednu krásnou důležitou věc, ovlivňující mě celé roky.. jeden nadřízený, jedna sousedka, moje tchýně, babička... Tito lidé mi byli v životě hodně nápomocni, bez nich bych žila úplně jinak a něco, co jsem v životě "potřebovala ke svému naplnění", bych nepoznala.
Ale nejsou to moji "životní druhové".
Protože zas na druhou stranu mi partner ani nemůže dát právě to, co mi dali oni, takže slovo "naplnění" mi nepřipadá adekvátní ve významu sousloví "životní druh"....
No jak říkám, jsou to jen slovíčka. smile

Jo a k tématu big_smile, myslím, že jak člověk pozná, že...? Hmm, někdy pracně a někdy i pozdě.

Není tady

#72 3. 9. 2008 20:27

venuše
♥♥♥♥♥♥-

A nekdy ho nepozna vubec nebo ho pozna, ale ten dotycny hleda jinde..... sad

Upravil(a) venuše (3. 9. 2008 20:28)

Není tady

#73 3. 9. 2008 20:55

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Jak člověk pozná, že potkal svého životního druha?

...až se nebude ptát, zda je to životní druh...

Není tady

#74 4. 9. 2008 7:09

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Venuše, ten tvůj životní partner ti měl ukázat něco moc důležitého o tobě a myslím si, že ukázal wink Buď mu za to moc vděčná, pouč se a posuň se wink

Upravil(a) KALIK (4. 9. 2008 7:11)

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#75 4. 9. 2008 11:11

venuše
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Venuše, ten tvůj životní partner ti měl ukázat něco moc důležitého o tobě a myslím si, že ukázal wink Buď mu za to moc vděčná, pouč se a posuň se wink

On nebyl muj zivotni partner, jen "kamarad". Ale jako zivotniho partnera si ho docela dobre dokazu predstavit....

Kaliku, zda si mi, ze tady papouskujes jine Babinetky, muzes byt trochu konkretnejsi?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí