Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 9. 2008 22:21

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Jak člověk pozná, že potkal svého životního druha?

"Já jsem to nepoznala. Bylo to ve výtahu. "Jedete nahoru?" zeptala jsem se. "Ano," odpověděl. Ani jeden z nás nevěděl, co budou ta slova znamenat pro lidi, kterými jsme nyní.

O čtyři roky později jsme se poznali a náhle se z nás stali nejlepší přátelé. Čím víc jsem ho znala, tím víc jsem ho obdivovala, tím víc jsem si myslela, jaký je to překrásný člověk!

To je klíč. Hledejte milostné aféry, které se časem zlepšují, obdiv roste, důvěra se posiluje i přes bouře.

S tímto mužem jsem poznala, že mohu prožívat hlubokou intimitu a radost. Dřív jsem si myslela, že jsou to jen mé zvláštní potřeby, osobní znaky životního druha. Teď mám za to, že to platí pro všechny, ale protože tak zoufale toužíme najít, snažíme se smířit s něčím menším. Jak se můžeme opovažovat žádat intimitu a radost, když to nejlepší, co můžeme najít je vlažný milenec a mírné štěstí?

V našich srdcích však víme, že to, co je vlažné, se změní ve studené; mírné štěstí se stane jistým druhem bezejmenného smutku, dotěrných otázek: Je tohle láska mého života, je tohle všechno, proč jsem tady? A naše srdce vědí, že tady musí být něco víc a my toužíme po někom, s kým jsme se nikdy nesetkali.

Velmi často se jedna polovina páru snaží vzlétnout, zatímco ta druhá klesá dolů. Jeden jde kupředu a ten druhý se ujišťuje, že při každých dvou krocích dopředu udělají tři kroky dozadu. Myslím, že je lepší naučit se být šťastný sám, milovat své přátele a svou kočku a čekat na svého životního druha, který nikdy nepřijde, než dělat takový tupý kompromis.

Životní druh je někdo, kdo má zámek, k němuž pasuje náš klíč, a klíč, který zapadne do našeho zámku. Když se cítíme dostatečně v bezpečí, abychom otevřeli svoje zámky, vystoupí naše pravé já a my jsme naprosto upřímně těmi, kým opravdu jsme; můžeme být milováni proto, kým jsme, a ne proto, co předstíráme, že jsme. Každý odhaluje tu nejlepší část toho druhého. Nezáleží na tom, co se kolem nás děje. S tímto člověkem jsme v bezpečí v našem vlastním ráji. Náš životní druh je někdo, kdo sdílí naše nejhlubší touhy, náš smysl pro směr. Když jsme dva balóny a náš společný směr je vzhůru, je šance, že jsme našli toho pravého člověka. Náš životní druh je ten, kdo uvádí život v život.

Richard Bach, Most přes navždy

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#2 3. 9. 2008 10:07

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Jak člověk pozná, že potkal svého životního druha?

Pozna ho takto:

1. Pozná nejdříve sám sebe. Doopravdy, ne jen jako odraz výchovy a přání sdružení rodičů, přátel a školy :-)
2. Rozpozná své potřeby a rozpozná, které jsou důležité tzv. "životně" a které jsou jen příjemné, ale dokáže se bez nich obejít (například jachta je pro někoho styl života a pro někoho naprosto zbytečná věc)
3. Nebojí se své potřeby otevřeně vyslovit ve styku s opačným pohlaví či pohlavím (resp. živočišným druhem či dokonce věcí), které ho sexuálně přitahuje či přitahuje ke sdílení života
4. Nebojí se zkoušet poznat svůj protějšek a zažívat, zda-li tento protějšek naplnuje dané potřeby
5. Rozpoznává a nemaluje si narůžovo, když protějšek tyto životně důležité potřeby nenaplnuje

Asi tak.

Není tady

#3 3. 9. 2008 10:20

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nico - 1***

Není tady

#4 3. 9. 2008 10:21

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Nicholasi mám ráda Tvé názory a jak žena pozná, že to s ní chlap myslí vážně?

Není tady

#5 3. 9. 2008 10:24

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

nejspíš podle toho jak jedná a ne jak slibuje wink

Není tady

#6 3. 9. 2008 10:30

Barusja
♥♥♥♥♥♥-

tak nesliboval zatím nic:) a co řekl, to udělal

Není tady

#7 3. 9. 2008 10:33

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Barusjo,

mám rád tvé názory, tvé rty, tvou kůži...
Ale někdy mi tvé otázky přijdou téměř hloupé. Což nic nemění na tom, že k tobě jako člověku chovám hluboký respekt.

Přečti si ještě jednou zmíněné body (i ten první text od toho chlápka - ale vyselektuj ty romantický kecy a pozlátko, to tě nesmí zmást).
Týden o tom přemýšlej.
A pak se vrat s vlastní odpovědí.
Držím palce - já taky budu hledat odpověď. Za týden se sejdeme. A naše odpovědi budou mít mnohem větší cenu. Minimálně ta tvoje pro tebe.

Není tady

#8 3. 9. 2008 10:36

Barusja
♥♥♥♥♥♥-

Díky, já si to vytisknu a vezmu si to domů, pořádně přečíst, tahle to neumím tak zpracovat.

Není tady

#9 3. 9. 2008 10:37

majkafa
Host

Mé vlastní životní zkušenosti mi říkají, že to nijak nepozná.
21 let jsem si myslela, že jsem to poznala. Mýlila jsem se.
Skoro 3 roky nejsme spolu.
Dnes v noci se mi zdálo, že jsme se k sobě vrátili, že máme druhou svatbu, ten sen byl tak živý. Byli tam příbuzní, rodiče, krásná svatba, ve snu jsem věděla, že je to podruhé. Co mi ten sen chtěl říct? Já stále ještě věřím, dokud žiju, stále věřím, stále váhám - mýlila? Nemýlila?
Nemýlila. Jen on to nepoznal.

#10 3. 9. 2008 11:10

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa ... preslapujes neustale na mieste ... nevadi ti to este?
Preco si si taka ista, ze si pocas manzelstva nerobila ziadne chyby a vsetko je chyba len toho hajzla prezleceneho za manzela, s ktorym si zila?
Preco stale veris tomu, ze vsetko bolo OK a potom zrazu BUM! hajzel to posral? (vies, ked niekoho mam rad, tak sa snazim nepridavat mu problemy ... a mozno ti aj nieco vravel, ale ty si nebola schopna ho pocuvat, tak jednoducho raz odisiel a zavrel za sebou dvere na zavoru)
Ty nedokazes odpustit nielen jemu, ale ani sebe wink

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#11 3. 9. 2008 11:13

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Majko, já si taky myslela, že jsem svého životního partnera poznala ve svém BM. Hned po seznámení jsem k němu pocítila takovou důvěru jako k nikomu jinému předtím ani potom, měla jsem pocit, že už ho znám strašně dlouho. Měla jsem s ním pocit naprosté volnosti, svobody v chování k němu, myslela jsem si, že mu můžu říct všechno na světě. Přišel mi hned od začátku jako můj nejbližší člověk. Teď je to někdo úplně jiný, někdo, koho vůbec neznám.
A ty sny o návratu mám taky. Pořád. Mimochodem dnes je to přesně 3 roky, co mi na procházce v lese oznámil, že se se mnou hodlá rozvést. grater Stále jsem se s tím nesmířila a nesmířím se nikdy.grater

Upravil(a) Ivana (3. 9. 2008 11:14)

Není tady

#12 3. 9. 2008 11:18

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Majka :-) (plus ten obrázek srdíčka)

Oxi, :-)

a malý dodatek - stejně by to tu někdo za chvíli napsal, tak at to je rovnou.
Životní druh neznamená nutně = druh na celý život. To je všeobecně rozšířený omyl. Ale životní znamená, že nám dal v daném úseku našeho života nejvíce z toho, co jsme potřebovali a že jsme měli pocit životního naplnění.

Není tady

#13 3. 9. 2008 11:22

majkafa
Host

Oxi napsal(a):

majkafa ... preslapujes neustale na mieste ... nevadi ti to este?
Preco si si taka ista, ze si pocas manzelstva nerobila ziadne chyby a vsetko je chyba len toho hajzla prezleceneho za manzela, s ktorym si zila?
Preco stale veris tomu, ze vsetko bolo OK a potom zrazu BUM! hajzel to posral? (vies, ked niekoho mam rad, tak sa snazim nepridavat mu problemy ... a mozno ti aj nieco vravel, ale ty si nebola schopna ho pocuvat, tak jednoducho raz odisiel a zavrel za sebou dvere na zavoru)
Ty nedokazes odpustit nielen jemu, ale ani sebe wink

Oxi, co som ti odzrkadlila? lol
Po niekoľký raz tu znovu verejne prehlasujem, že ja som urobila v našom manželstve omnoho viac chýb než moj manžel, že žiadny hajzel nie je, že ho považujem za fajn muža.
Nechápem, kde si v mojich riadkoch mohol čítať, že je to chyba nejakého hajzla. Neverila som vlastným očiam, keď som si ťa prečítala. Čítaj poriadne, prosím.
A prešlapovanie nie je o vadení alebo nevadení. Mohlo by mi to stokrát vadiť, ale kým si to vnútri neporovnám, NIČ s tým moj rozum neurobí. To neznamená, že som nešťastná a že si nežijem pekný život. wink

Upravil(a) majkafa (3. 9. 2008 11:26)

#14 3. 9. 2008 11:32

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nicolas napsal(a):

Majka :-) (plus ten obrázek srdíčka)

Oxi, :-)

a malý dodatek - stejně by to tu někdo za chvíli napsal, tak at to je rovnou.
Životní druh neznamená nutně = druh na celý život. To je všeobecně rozšířený omyl. Ale životní znamená, že nám dal v daném úseku našeho života nejvíce z toho, co jsme potřebovali a že jsme měli pocit životního naplnění.

1*** x 1000

Není tady

#15 3. 9. 2008 11:36

majkafa
Host

Nicolasi, vidím v tom rozdíl. Ale pro mě je mezi těmi pojmy rovnítko - životní druh = druh na celý život. smile

#16 3. 9. 2008 11:39

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kukačko,

tomu se ve finančních kruzích říká inflace jedniček s hvězdičkou :-)
Ale samozřejmě potěší.

Není tady

#17 3. 9. 2008 11:45

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

v tom případě se ti omlouvám a dávám známku jako na krasobruslení
umělecký dojem - 10
technické provedení - tady váhám, 9,5

Není tady

#18 3. 9. 2008 11:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Odpověď na #12: Přesně tak Nico smile

Upravil(a) KALIK (3. 9. 2008 11:46)

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#19 3. 9. 2008 11:46

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Oxi, co som ti odzrkadlila? lol

ked budes velka nauc sa prosim aj nieco ine, z tohoto mi je uz na grcanie.
A ze si ta vsimam bude mozno len preto, ze ta mam rad. Vies co to je? wink

majkafa napsal(a):

To neznamená, že som nešťastná a že si nežijem pekný život. wink

Ze to tvrdis neznamena, ze je to pravda, hmm?

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#20 3. 9. 2008 11:47

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

Nicolasi, vidím v tom rozdíl. Ale pro mě je mezi těmi pojmy rovnítko - životní druh = druh na celý život. smile

Co je tvé, je tvé. A jen ted a tady.
Za pár let budeš mluvit třeba jinak. I já budu třeba mluvit jinak.

Ovšem z logiky věci mi nepřijde příliš přesvědčivé, že by životní druh musel nutně být na celý život. Pokud ho přejede tramvaj v 50ti, nic s tím nenaděláš.
A zároven můžeš od 60 do 89 strávit "podzim" života s báječným druhem a dalším manželem a chodit na lavičky krmit ptáky, odpočívat na jachtě ve Středozemním moři, pomalu se brodit podzimním listím v Krušných horách a držet se za ruce. Tvé potřeby zralé sedmdesátnice budou pravděpodobně o trochu jinačí než nyní. A klidně si můžeš říct "to jsem kur.va nečekala, že mi s někým může být takhle dobře..."

Ale to je celkem jedno. Důležité je vědět, co potřebuješ a co doopravdy chceš.

Není tady

#21 3. 9. 2008 11:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Nikolasi, verze pro chlapy je opravdu jasná, ale mě víc uchvacuje ta romantitititická big_smile  hjarta

Není tady

#22 3. 9. 2008 11:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Životní partner, pravá láska, ... To jsou bludy z pohádek a dívčích románů smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#23 3. 9. 2008 12:00

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Životní pro mě znamená významný pro život. I tohle je v tom příběhu, Majkafo, poznali se o 4 roky dřív než spolu začli být. To znamená, že v okamžiku seznámení pro sebe třeba vůbec nebyli vhodní. Přeččti si tu knihu, stojí za to.

Osobně jen doufám, že můj životní partner tu se mnou zůstane dlouho, a že ze zamilovanosti přejdeme do partnerství a přátelství. Mohu ovšem jen doufat a pracovat na tom sama za sebe.

Není tady

#24 3. 9. 2008 12:37

hrosanek
Host

majkafa napsal(a):

Podobná fatálnost je ale taky důvodem, proč zbytek života po... přešlapujeme.
Neříkám, že životního druha "musí" nahradit někdo jiný, třeba už nikdy ne.

#25 3. 9. 2008 13:02

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ovšem z logiky věci mi nepřijde příliš přesvědčivé, že by životní druh musel nutně být na celý život.

A musí být nutně životním druhem někdo, s kým sdílím ložnici? Myslím, že ne.... wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí