6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můj syn dosáhne za měsíc 18 let. BM se s ním domluvil, e mu bude posílat výivné na jeho účet. Zajímá mne, jak jste to v takovém případě řeili? Co a jak si dítě hradilo z těchto peněz?
Není tady
Bere se to tak, e v 18 je člověk dospělý a take pak u výivné je mezi otcem a dítětem přímo, ne přes matku.
Já bych řekla, e podstatné je v tuto chvíli to, jak vysoké to výivné je.
Já něco podobného řeila, nikoli s výivným, ale se sirotčím důchodem dětí po zemřelém BM.
U dcery, která dojíděla do koly, měla celkem vyí výdaje s jízdným, věcmi do koly apod., jsme to vyřeily tak, e od 18 jsem jí nechala posílat celý s.důchod na její studentské konto a ona sir.důchod pouívala na vechny své výdaje, mimo jídlo doma. Tedy, samozřejmě neplatila doma ádný nájem, neplatila jídlo co doma snědla, ale vechno ostatní si z toho platila u sama. Pro vai informaci - sir.důchod je u nás něco kolem 5000 Kč/dítě.
Myslím, e i ji to trochu naučilo zacházet s penězi, předtím to bylo kadodenní "mami dej".
U nás se způsob posílat dítěti po 18. roku věku přímo na konto osvědčil ke spokojenosti mé i dcery.
Synovi bylo 18 teď, ale do koly nedojídí, má se kolou mnohem míň výdajů ne dcera, take myslím, e by mu "zbývalo příli moc" a tak chci se zavedením tohoto systému počkat do jara, a bude mít po maturitě.
Nevím,jestli jsem ti Koloběko tím pomohla, kdy u nás to byl sirotčí důchod, a ne výivné. Ale princip je myslím podobný.
Ano, princip je podobný, akorát to výivné není ani půlka ... V podstatě nemám výhrady proti tomu, aby s těmi penězi disponoval.
Syn je v internátní kole, kde má hrazené vechny výdaje, akorát kdy přijede domů, dávám mu kapesné a hradím cestu. Kromě toho oblečení, osobní potřeby, nějaké mimořádné výdaje. Zatím jsme se domluvili, e si bude hradit z výivného oblečení a jízdné. ak jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Aby to nebral, e se mu najednou zvedlo kapesné ...
Mladí syn studuje nedaleko bydlitě, ale výdaje na jeho studium jsou pro mně podstatně vyí, ne u starího syna. Ten bude mít 18 za rok ...
Není tady
Je fakt, e s těmi syny je to trochu jiné, i já to tak cítím. Dcera si z toho například kupuje i oblečení, tak je postaráno, aby nechodila jako vandrák, (a přitom ani na rozhazování to zas není).
Syn je v 18 letech absolutní flegmatik na mnoho věcí, do nákupu jakéhokoli oblečení nebo bot ho musím donutit, odvléct ho do obchodu aby si tam něco vybral.On sám by klidně chodil v rozedraném, je mu to jedno.
Take se zatím taky bojím, e by to nevyuíval zodpovědně na skutečné potřeby, ale měl by královské kapesné. Proto se zatím taky zatím bráním tomu, aby s tím zacházel jen on sám.