Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 9. 2008 13:51

Koloběžka.1
♥♥♥♥---

Výživné po 18. roku

Můj syn dosáhne za měsíc 18 let. BM se s ním domluvil, že mu bude posílat výživné na jeho účet. Zajímá mne, jak jste to v takovém případě řešili? Co a jak si dítě hradilo z těchto peněz?

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy.

Není tady

#2 4. 9. 2008 12:36

Blossom
Host

Re: Výživné po 18. roku

Bere se to tak, že v 18 je člověk dospělý a takže pak už výživné je mezi otcem a dítětem přímo, ne přes matku.
Já bych řekla, že podstatné je v tuto chvíli to, jak vysoké to výživné je.

Já něco podobného řešila, nikoli s výživným, ale se sirotčím důchodem dětí po zemřelém BM.
U dcery, která dojížděla do školy, měla celkem vyšší výdaje s jízdným, věcmi do školy apod., jsme to vyřešily tak, že od 18 jsem jí nechala posílat celý s.důchod na její studentské konto a ona sir.důchod používala na všechny své výdaje, mimo jídlo doma. Tedy, samozřejmě neplatila doma žádný nájem, neplatila jídlo co doma snědla, ale všechno ostatní si z toho platila už sama. Pro vaši informaci - sir.důchod je u nás něco kolem 5000 Kč/dítě.
Myslím, že i ji to trochu naučilo zacházet s penězi, předtím to bylo každodenní "mami dej".

U nás se způsob posílat dítěti po 18. roku věku přímo na konto  osvědčil ke spokojenosti mé i dcery.
Synovi bylo 18 teď, ale do školy nedojíždí, má se školou mnohem míň výdajů než dcera, takže myslím, že by mu "zbývalo příliš moc" a tak chci se zavedením tohoto systému počkat do jara, až bude mít po maturitě.

Nevím,jestli jsem ti Koloběžko tím pomohla, když u nás to byl sirotčí důchod, a ne výživné. Ale princip je myslím podobný.

#3 4. 9. 2008 15:56

Koloběžka.1
♥♥♥♥---

Ano, princip je podobný, akorát to výživné není ani půlka ... neutral V podstatě nemám výhrady proti tomu, aby s těmi penězi disponoval.
Syn je v internátní škole, kde má hrazené všechny výdaje, akorát když přijede domů, dávám mu kapesné a hradím cestu. Kromě toho oblečení, osobní potřeby, nějaké mimořádné výdaje. Zatím jsme se domluvili, že si bude hradit z výživného oblečení a jízdné. ak jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Aby to nebral, že se mu najednou zvedlo kapesné ... smile
Mladší syn studuje nedaleko bydliště, ale výdaje na jeho studium jsou pro mně podstatně vyšší, než u staršího syna. Ten bude mít 18 za rok ...

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy.

Není tady

#4 4. 9. 2008 17:09

Blossom
Host

Je fakt, že s těmi syny je to trochu jiné, i já to tak cítím. Dcera si z toho například kupuje i oblečení, tak je postaráno, aby nechodila jako vandrák, (a přitom ani na rozhazování to zas není).
Syn je v 18 letech absolutní flegmatik na mnoho věcí, do nákupu jakéhokoli oblečení nebo bot ho musím donutit, odvléct ho do obchodu aby si tam něco vybral.On sám by klidně chodil v rozedraném, je mu to jedno.
Takže se zatím taky bojím, že by to nevyužíval zodpovědně na skutečné potřeby, ale měl by královské kapesné. Proto se zatím taky zatím bráním tomu, aby s tím zacházel jen on sám.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí