Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 27. 10. 2008 12:54

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: maltézák

Romin napsal(a):

No jo už nevíš kudy kam vit tak tady dělej ještě češtinářku.Do toho!Už na to reagovat nebudu.Zaútočila jsi ty já se jen přidala.U tebe jsou na prvním místě psi u mě děti a myslím si ,že u každé matky,ale to ty nemůžeš znát a ani pocitovat,kydž děti nemáš a dokonce ani neplánuješ.Měj se.

Když jsou u tebe na prvním místě děti , tak nechápu proč potřebuješ mít psa. Pro tohohle by bylo lepší, kdybys ho věnovala někomu , kdo o něj bude mít zájem a bude se mu věnovat a dalšího si nepořizovat , taky k čemu , vždyt te jenom otravuje .

Není tady

#77 27. 10. 2008 13:28

Janis
♥♥♥♥♥--
Místo: Zlín

Přispěju do diskuze vlastní zkušeností. Máme malou Adélku a máme maltézáčka Lerryho. Je pravda že Lerry není nejmírumilovnější pejsek na světě,ale taky je pravda,že stačí dodržet pár pravidel a soužití je naprosto v pohodě. Je to jednoduché- od začátku učíme Adélku i Lerryho že se musí tolerovat,ale taky si ustupovat. Tzn. že Lerry nesmí kousat Adélčiny hračky,ale ani Adélka nesmí ničit a brát Lerryho hračky. Stejně tak s jídlem. Adélka má svoje,Lerry jí do talíře neleze ( ale ona ho zdatně nenápadně krmí smile ) a Lerry má svoje misky a do těch mu zase nejde Adélka. Když Lerry jí,Adélka je naučená jít pryč a nechat jej v klidu. Všechno šlo naučit v klidu,max. s nějakým tím zvýšením hlasu. Dokud nebyla Adélka na světě,spával Lerry mezi našima hlavama. Po té co k nám chodí spávat Aďka,Lerry nebyl sesunut na zem,ale jen přesídlil k nohám. A vlezem se všichni. A takhle je to u nás se vším. Neupřednostňujem výrazně ani jednoho,snažíme se dělat kompromisy. Je ale pravda,že pokud by třeba další miminko bylo silně alergické na psí srst,bohužel by šel Lerry k babičkám,ne mimčo. V tomto upřednostňujeme děti stolt  Ale bylo by to pro nás strašné.... 

K tomu co tu bylo psáno- Romin- vím,že maltézáčci nejsou svou povahou nejjednodušší,ale podle našich zkušeností bych řekla že váš pejsek je opravdu ve stresu. Lerry těžce nese třeba jen nepatrně zvýšený hlas nebo jakýkoli trest. Okamžitě se začne třást a už se stalo že se stresem počurkal. Každopádně nám se naštěstí sžití s malou povedlo... tummenupp

Není tady

#78 27. 10. 2008 18:03

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

romin..nejsi náhodou z okolí brna? víš proč se tvůj pes tak chová?protože má poruchy chování. protože se chová jinak než psi, kteří majitele nekousnou. je to prostě prblém v chování, naučil se něco, co neměl. dá se to řešit. ale chce to důslednost majitele a vůli to se psem napravit. a hlavně nečekat, že když s tim dojdeš za odborníkem, že ti řeknou že ty si chudák. problém je v tom, že pes je jiný než člověk a může se stát, že si sám prosadí věci, které pak chce jen dodržovat a vám se to nelíbí. nemůžeš přece řikat o psovi že je hajzl jen proto, že psychicky není moc v pohodě. pokud ovšem o lidech co jdou k psychiatrovi neřikáš že jsou blázni. tohle už nesoarví tady tady z babinetu, protože ta porucha je psovi vtisklá až moc do mozku. pokud to chceš řešit, řeš to, pokud ne..dál tu nadávej a nakonec dej psa pryč, protože chyba není v něm. ale v tom, že ty s ním nic neděláš. bití opravdu nepomůže, vyvolává v něm jen větší agresi

Není tady

#79 6. 11. 2008 18:25

Romin
♥♥♥♥---

Je to už pomalu 14dní co nic neprovedla,já také změnila svůj postoj a řekla bych ,že to klape a i poslouchá jak hodinky,někdy jsou tam ještě výkyvy,kdy to zkouší,ale už to snad půjde.Tak uvidíme

Není tady

#80 6. 11. 2008 18:28

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

romin, jaký byly situace kdy kousla?

Není tady

#81 11. 11. 2008 13:33

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Je to smutné Čtení.
Mezi psy mohou být těžko zvladatelní psi, dominantní atd, různí. Tak jako jsou různí lidé. Ale také si myslím, že všechno jde řešit. Existuje pár lidí - psí psycholog - kteří se této problematice věnují. Pokud budeš chtít  Romin cestu hledat, tak ji určitě najdeš. A přesně tak, jak tady někdo napsal....lze udělat určitá pravidla (když už pes nemůže být u všech mých aktivit)a ty respektovat. Prostě to zařídit tak, aby soužití vyhovovalo. Dát psa utratit, jen proto, že si s ním nevím rady je zbabělé a sobecké. Pak si koupím nového psa a on bude zase "rozbitej", no tak  co s ním, tak ho dám taky utratit....nebo jak?? Nechám si třeba až desátého. Odložím ho jako použitou hračku?

Mám osobní zkušenost s také vzteklým maltézákem, ale panička ho miluje, tak si myslím, že spíše bude rozmazlený, ale určitě ne nezvládnutelný. Nejde paušalizovat. To je hloupé.

Pokud si člověk zakládá rodinu a pořizuje dítě(děti), tak musí o všech možnostech vývoje tohoto soužití uvažovat. Pes opravdu nemá být s dítětem sám. To by dospělý člověk, který si pořizuje psa měl vědět. a také by měl vědět, že chování psa na příchozí dítě může být různé. A proto musí být ve střehu a je povinnen situaci řešit a problémům předcházet. Jinak je jeho postoj naprosto nezodpovědný. Není důvod vybírat co miluju víc, jestli dítě nebo psa...

Romin, jedno ti na základě tohoto psaní na toto forum můžu říct.
Nevím jestli psa vychováváš dobře nebo špatně, jestli ho trestáš správně nebo ne, atd, ale jedno z tebe mezi řádky čtu vytučněným písmem. Psa ráda nemáš. Možná pro něj bude opravdu lepší jej vrátit do chovné stanice nebo věnovat někomu, kdo bude o jeho rysech informován a bude ochoten se mu věnovat.

Není tady

#82 12. 11. 2008 17:29

Romin
♥♥♥♥---

situace ,kdy kousla by ly a už jsem to tady popisovala několikrát,když jsme jí chtěli jako malinkou vzít a dát do auta,nebo prostě vzít.A neřekla jsem tady ,že schvaluju někoho dát utratit jen jsem reagovala na zprávu před tím a nikdy bych žádného psa utratit nedala,to už by musel být opravdu asi nebezpečnej.

Není tady

#83 19. 7. 2012 14:55

SilkDarling
♥------

Dobrý den. A ta vaše fenka maltézáka je papírová? Možná nesplňuje standard už z důvodu, že to není čistokrevná maltézačka. Vinou křížení a taky nesprávným výcvikem se pak objevují tyto problémy. To je jeden z důvodů, proč by se měl pořizovat pes s papíry. Sice bude dražší, ale nebude mít vady a podobné excesy. Často je chyba taky na straně majitele psa, který si myslí, že psovi stačí dát nažrat a chvíli si s ním pohrát. Učit je třeba děti i psy, a to velké i malé rasy. Taky se říká, že kdo chce vychovat dobře děti, zkusí si nejprve výchovu na psech.

Není tady

#84 20. 7. 2012 6:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Romin napsal(a):

Selen a Klubko-Selen ty tam píšeš,že nezvládnu malého maltézáka a chci si pořizovat pitbula,kdyby jsi si to pořádně přečetla tak já jsem pitbula měla a to bylo zlatíčko a vůbec jí nemůžu srovnávat s maltézákem.To byl poslušnej hodnej pes,kterej v životě nikdy nikomu neublížil,naopak,Děti po ní mohli lézt horem dolem,byla hravá,mazlivá,poslouchala na slovo a nebyla dobytek jako maltézák,kterej venku olizuje chcanky a hovna.A selen není to v tom,že někoho drží v šachu 5kilovej pes ale o tom ,že je to smeták,kterej je namyšlenej a panovačnej a koněčně jsem našla taky pravdivej článek o nich co tam píšou.Než jsem si jí pořizovala tak všude psali,mírumilovnej,mazlivej,hodnej,milej,poslušnej.Pak jsem našla dominantví,pořád si dokazuje svoji autoritu,panovačnej.A mi máme doma zrovna nějakýho zmetka.A co následuje dneska jen když na mě vycení zub-seřežu jí.Když jsme měli pitbula fenečku(zemřela na rakovinu dělohy,bylo jí 8let a měla jsem jí od mala) ta když něco vyvedla taK SE KRČILA A MAZALA NA MÍSTO A ANI SE NA NÁS NEPODÍVALA.tUTEN SMETÁK TEN NĚCO UDĚLÁ JEŠTĚ MÁ TU DRZOST VRTĚT NA NÁS OCASEM A,KDYŽ DOSTANE VYNANDÁNO TAK SE ANI NEHNE,ANI SE NEPOKRČÍ,JAKO,ŽE BY SE BÁLA,PROSTĚ NIC,V KLIDU STOJÍ A KOUKÁ TI DO OČÍ.Je to prostě zmetek,ted čekáme druhý dítě a než se narodí tak to musím nějak vymyslet,ale doma jí nechci a koupím si velkého a hodného a vděčného psa.

Oni pitbulove miluji svoji rodinu jsou oddani.Mame ho take, muzeme se po nem valet a drzi je to moula.Nikdy se nestalo,aby na nas zavrcel.Horsi je to se vztahem k okolnim psum.Tam bych ruku do ohne za nej nedala.Jestli psa k detem,tak pitbula.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#85 1. 8. 2012 12:05

mamba
♥♥♥♥---

Erem:
Já bych si k malému dítěti pitbula nepořídila, dítě nemá autoritu a pes ho bere jako podřízené štěně. Co dítě napadne udělat a jak to vyhodnotí pes, to předem těžko odhadneš a nepřetržitě je oba hlídat a usměrňovat až do doby, než se dítě stane pro psa plnohodnotnou autoritou, na to bych neměla sílu.

Není tady

#86 7. 8. 2012 21:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

mamba napsal(a):

Erem:
Já bych si k malému dítěti pitbula nepořídila, dítě nemá autoritu a pes ho bere jako podřízené štěně. Co dítě napadne udělat a jak to vyhodnotí pes, to předem těžko odhadneš a nepřetržitě je oba hlídat a usměrňovat až do doby, než se dítě stane pro psa plnohodnotnou autoritou, na to bych neměla sílu.

Verit,ale nemuzes zadne rase,zrovna nedavno jsem cetlla jak retrivr vykousl diteti tvar,protoze chtel nanuka co to dite lizalo.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí