29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selene napsal(a):
Aneri napsal(a):
Nečetla jsem všechno, ale problém je v plemeni psa, ne ve výchově ! Sestra měla také maltézáčka, hrozného pejska! Z chovné stanice, ale jak pokousal ji, pok dceru, byl agresivní, tak volali zpět do chovné stanice, že by ho zadarmo vrátili, jak se pes chová a majitelka stanice jim doporučila utratit ! Pes nesmí mikoho pokousat, to by měl být jeho konec, pak už se nedá nikdy věřit - udělá to znovu ! Pokud má pes špatné geny - nikdo ho nepředělá ! Já bych radila utratit!
Doufám že si děláš srandu
Problém NIKDY není v plemeni psa, ale VŽDY ve výchově.
Žádné plemeno psů nebyl šlechtěno proti člověku, natožpak maltézák (a nemýlím-li se, ten patří do společenských plemen - chovaných pro velmi blízké soužití s člověkem)
Taky doufam, ze tohle nikdo nemuze myslet vazne To je fakt jednoduche neumet psa vychovat a pak ho nechat utratit.
Není tady
lepista napsal(a):
Dovolím se přidat k tomu fláknutí. Mám příbuznou rasu (boloňáka), některé prameny uvádí, že vznikla křížením maltézáka a pudla, čili se dá předpokládat trochu i podobná povaha nejen vzhled. Mě osobně nedělá problém psa fláknout, ale ukázalo se to jako neúčinné oproti jiným trestům a neefektivní. Ze začátku občas dostala, ale nakonec jsem se uchýlila k jiným metodám.
Jedná se o malé pejsky a než se sehnete a fláknete je jsou pryč a vy je můžete honit kolem dokola donekonečna a trest tudíž se nekoná, ale je to pro něj švanda. A jednak daleko citlivěji reaguje na hubování, odtažení se, dání na hanbu apod.
To je pravda, mam taky takoveho darebaka / cinana / a presne to na nej plati a taky vycukani , to opravdu nemusi.
Není tady
lepista napsal(a):
Dovolím se přidat k tomu fláknutí. Mám příbuznou rasu (boloňáka), některé prameny uvádí, že vznikla křížením maltézáka a pudla, čili se dá předpokládat trochu i podobná povaha nejen vzhled. Mě osobně nedělá problém psa fláknout, ale ukázalo se to jako neúčinné oproti jiným trestům a neefektivní. Ze začátku občas dostala, ale nakonec jsem se uchýlila k jiným metodám.
Jedná se o malé pejsky a než se sehnete a fláknete je jsou pryč a vy je můžete honit kolem dokola donekonečna a trest tudíž se nekoná, ale je to pro něj švanda. A jednak daleko citlivěji reaguje na hubování, odtažení se, dání na hanbu apod.
no taky souhlasim s tim ze po zlym to s nim nejde a na to podobrym nekdy cloveku tecou nervy. ja mam tedy zkusenosti s ruznymi druhy psu a kocek, ale vychazi mi z toho ze maltezak je trochu pes trochu kocka, citlivy, hrdy a takovy "svuj". me se to libi a proto jsem si ho poridila, ale vychova je proste napul psi, napul kocici a kdo tomu neveri at si ho poridi..
Není tady
Selen a Klubko-Selen ty tam píšeš,že nezvládnu malého maltézáka a chci si pořizovat pitbula,kdyby jsi si to pořádně přečetla tak já jsem pitbula měla a to bylo zlatíčko a vůbec jí nemůžu srovnávat s maltézákem.To byl poslušnej hodnej pes,kterej v životě nikdy nikomu neublížil,naopak,Děti po ní mohli lézt horem dolem,byla hravá,mazlivá,poslouchala na slovo a nebyla dobytek jako maltézák,kterej venku olizuje chcanky a hovna.A selen není to v tom,že někoho drží v šachu 5kilovej pes ale o tom ,že je to smeták,kterej je namyšlenej a panovačnej a koněčně jsem našla taky pravdivej článek o nich co tam píšou.Než jsem si jí pořizovala tak všude psali,mírumilovnej,mazlivej,hodnej,milej,poslušnej.Pak jsem našla dominantví,pořád si dokazuje svoji autoritu,panovačnej.A mi máme doma zrovna nějakýho zmetka.A co následuje dneska jen když na mě vycení zub-seřežu jí.Když jsme měli pitbula fenečku(zemřela na rakovinu dělohy,bylo jí 8let a měla jsem jí od mala) ta když něco vyvedla taK SE KRČILA A MAZALA NA MÍSTO A ANI SE NA NÁS NEPODÍVALA.tUTEN SMETÁK TEN NĚCO UDĚLÁ JEŠTĚ MÁ TU DRZOST VRTĚT NA NÁS OCASEM A,KDYŽ DOSTANE VYNANDÁNO TAK SE ANI NEHNE,ANI SE NEPOKRČÍ,JAKO,ŽE BY SE BÁLA,PROSTĚ NIC,V KLIDU STOJÍ A KOUKÁ TI DO OČÍ.Je to prostě zmetek,ted čekáme druhý dítě a než se narodí tak to musím nějak vymyslet,ale doma jí nechci a koupím si velkého a hodného a vděčného psa.
Není tady
A ještě něco -jak tady píšete někteří,že je to ve výchově-opět chyba,když je pes zmetek a má to v sobě tak s ním člověk nic neudělá.Mě by zajímalo jak by jsi zrovna ty IvanoM zareagovala,kdybych tady napsala,že pitbul pokousal mě i moje dítě,to hned vždycky všichni v tv utratit-bojový plemeno atd.Tuty smetáky by se za to měli utrácet.Velkej pes nikdy nevyjede první,vdycky ty malý podvratáci.A asi to ve výchově nebude,když nás pokousala týden potom co jsme jí měli doma,to asi nějak vychovaná ještě nebyla za týden,žejo a kousla.Prostě ten pes ,když kousne tak je to v něm a je to zmetek.Já vidim malýho psa tuté rasy a naskakujou mi pupínky.
Není tady
ty by sis neměla pořizovat žádného psa, jde ti jen o to, aby byl takový jak ty ho chceš..jakmile ti nevyhovuje, protož jsi to prostě nezvládla, tak hned začneš nadávat na smetáky a kdovíco.hele, to není člověk, to je pes. jsem zvědavá až se ti narodí dítě a nebude takové jak si ho představuješ-třeba bude dokonce zlobit a ty s ním budeš mít práci, taky ho odhodíš jako nějakého zmetka? a nebo si budeš pořizovat psy jako na běžícím pásu...jeden za druhým až najdeš takovýho, kterýmu bude fakt všechno putna? psy mají svou osobnost, a nemyslim si že tohle normální, ale ty prostě nechceš psa, který myslí o svým, ale nějakýho čudlu, který udělá co ty mu řekneš a BUDE SE PŘED TEBOU V TŘÁST!!!!tvoje ego prostě neunese někoho kdo by mohl být proti tobě, protože ty s ním neumíš vycházet..ale ty potřebuješ sama sebe povyšovat nad tvora, nad kterým budeš úplnou váhu, bude ti totálně podřízený..a tim nemyslim tim že někdo psa vychová, ale že ho úplně zlomíš!
a v rase nic není, je to ale lehký to na to svádět..hele, on mě neposlouchá, protože já ho ani potrestat neumím...protože když ho seřežeš, není to pro psa žádný trest, jen ho proti sobě poštváváš. holky ti tu radily, ne...on za to může pes!!!kažme si na něj. tohle sem fakt v životě neviděla. myslim, že lidi, kteří NEMAJÍ RÁDI zvířata, ale chtějí jen nějakou hadru bez duše co bude podle jejich přesných představ by neměli mít zvířata!!!!protože to se pak vesele utrácí zdraví psi, nebo se někde vyhodí z auta nebo něco horšího...
Není tady
to že si zvýraznila to, jak chceš aby se před tebou pes krčil,třásl, měl z tebe hrůzu..a on hajzl jeden to nedělá...to mluví o tobě za všechno.
Není tady
Mirko jsi úplně mimo a přečti si znovu co tam píšu.Podle mě pes ,který něco vyvede ví,že to vyvedl a že to dělat nemá dá aspon ocas mezi nohy,kdežto rasa maltézák té je to ůplně jedno a ještě neznamená,že,když nemám ráda toto plemeno,že nemám ráda psi a lidi.Jseš najívní a asi takový ten typ co dává psovi s talíře co?Psala jsem tam jasně že jsme psa měli a 8let bylo všechno bez problémů tak si nech ty tvoje stupidní urážky.Když mě pes bezdůvodně pokouše ane jen mě mého manžela naše dítě dokonce i přítele mojí sestry a to si jí chtěl jen pohladit ,tak tobě to příde asi normální,tak to potom nejsi ty normální.A svoje první dítě jsem taky neodkopla a tyky zlobí a bud tak laskavá a neurážej moje dítě tím,že ho budeš srovnávat s tím zákeřným psem.Do mých dětí ti vůbec nic není,starej se o svoje.Mě by zajímalo,kdyby ti pitbul pokousal dítě,že by leželo v nemocnici(asi by jsi ho nejspíš pochválila)Zajdi si k doktorovi.
Není tady
A mimochodem jsem to nezvýraznila ,ale omylem tukla na velký písmo a nechtělo se mi to přepisovat.
Není tady
tak naivní nejsem..psovi z talíře nedávám. jen zastávám názor, že každý pes je jiný a jinak se k němu musí přistupovat. to, že předchozí ps byl bezproblémový neznamená, že když se stejně budete chovat k novému, že bude stejně reagovat. a jen proto že třeba potřeboval hned na začátku ukázat, co se smí a co ne a prostě to chtělo něco jinýho než co platilo na minulýho to svalovat na něj potažmo na celou rasu...to je jako dětské já ne to on! to že minulý pes byl bezproblémový neznamená, že stejně se budete chovat k jiné,mu a on bude stejný. právě proto ž každý pes je individualita. zákeřný pes? no promin, ale když k němu neumíš přistupovat jako ke psovi, ale prostě a jednoduše ho řežeš nebo mu jinak dáváš najevo něco co on nechápe a jen reaguje přirozeně agresivitou, protože to je pes, tohle mě přijde logické. násilím po člověčím na psovi nic nezmůžeš. víš, on bezvůdně nekouše, on má nějaký důvod, a jen proto že ty ho nevidíš nebo nejsi schopná ho pochopit nemůžeš říkat že to je bezdůvodně. měla jsme u sebe dost psů a každý byl jiný,některý byl submisivní sám od sebe, prostě mu stačilo naznačit co je ok a co ne a nebyl problém, a některý pes to prostě potřebuje ukázat důrazněji, ale tak aby to on byl schopný pochopit.
já děti nemám, studuju..chci ty hnusný zmetky léčit. a jinak si myslim, že kdyby celá rasa maltézáků byla tak naprd jako u tebe, už by asi nebyli,ne?nesnaším se tady nikoho urážet, ale jsem na straně psa. protože tím že si svalila vinu na něj, tim se zatim nic nevyřešilo,ne?
Není tady
Prostě pes kterej bezdůvodně kousne a opakovaně je zmetek a měli jsme jí doma týden ani ne co kousla poprvé a žádný důvod k tomu neměla.Ono to možná pochopíš až ty děti budeš mít,jestli se budeš zastávat radši psa,nebo svého pokousaného děcka.Mě je tedy přednější to moje děcko,to si na to říkej co chceš.A moc jsem nepochopila jaký zmetky chceš léčit.A mě nepovídej o psech,já jsem 5let žila mezi asi tak 10,12psama plus k tomu,když měli štěnata tak jich bylo ještě víc.Byli tam šarpejové,mopsi,bandoci,pitbulové,čivavi a žádnej z těch psů se nechoval jako ten maltézák,nikdy mě žádnej z těhle ras nepokousal ani si nedovolil zavrčet,nikdy!!!!Zastávej se rasi maltézáka jak chceš mě už napsalo hodně lidí na mail co mají,nebo měli podobný zkušenosti co já a ani jeden z nich už toho psa nemá a kort,když pokouše i dítě.a aby měl někdo doma psa s tím ,že bude říkat svému děcku jdi od něj ,nesahej na něj nebo tě kousne tak to by ten pes letěl hned.já přeci nebudu upřednostnovat psa přes svým děckem a ještě takovýho malýho zmetka.to co si ten pes dovolí to kolikrát žasnu.
Není tady
Z tou rasou jsem to možná podala špatně,nemusejí bát všichni maltézové takový,třeba známa má taky maltézáka shodou náhod jsou z tou naší od jedné feny.A ta její to je něco úplně jiného ta vidí cizího a hned běží tulí se nechá se pohladit,uplně pravej opak a ta známá sama říkala ,že ta naše má už jen od pohledu zákeřný oči.
Není tady
no když vy mu to dovolíte. neumíte mu dát najevo že tohle se nemá, tak aby tomu rozumněl. to už sme psala. já se nezastávám rasy, ale psa. a o tom, že kousne bezdůvodně sme taky psala, ale ty nejsi asi schopná pochopit co kdo tady píše, i co pali holaky a jen dokola pořád že je hajzl. tak ho prosím dej do útulku nebo někam jinam, kde bude mít lepší prostředí a šanci na majitele, co se snaží psy chápat. aspon v tom, jak se psy zacházet. chci léčit zvířata, to zanmená že i ty malý zmetky. vůbec teda nechápu, jak můžeš svýmu psovi řikat zmetek, ten už musí z toho prostředí být tak vystresovaný, že snad rafe kolem sebe nonstop,ne?
víš, já se zastávám toho, na čí straně to začalo. pokud pes pokouše cizí lidi, je na vině majitel. pokud pokouše dítě třeba doma, je na vině zase majitel, nebo to dítě, ale za to zodpovídá rodič. pokud moje dítě bude psovi kroutit s ušima, strkat prsty do očí,uší a podobně, a pes nebude shovívavý, tak on za to nemůže ale já děcko musím ohlídat. a naopak.
Není tady
Tak když jsi tak chytrá tak mi řekni kdo byl na vině,když kousla byla s námi týden!!!!!a náš syn jí nijak neubližoval,když ho pokousala znovu ti opakuji,že jí nikdo nic nedělal aby měla důvod pokousat člověka.Prostě jak na ní chtěl někdo sáhnout tak ho pokousala.Chápeš to a tomu psu nikdy nikdo nic neudělal.Já jí chtěla zvednout dát do auta a ona mě pokousäla tak že mi zůstala vyset na ruce to ti příde taky normální.Ona takhle reaguje,když se jí něco nelíbí a dělá to od malička.Třeba ted hárá a než jsem jí stačila dát kalhotka tak mi zdrhla na běhoun do obýváku,což se mi nelíbilo žejo.Tak jí normálně říkám jdi na místo ona nic stojí a čumí s prominutim už jako kr....Jdu k ní a říkám důrazneji jdi na místo a ona na mě začne vrčet a to dělá od mala.A jak jí to mám nebo jsem měla odnaučit kolikrát jsem jí vytahala za krkem nebo jí pleskla a řekla nesmíš.prostě tak nějak normálně jako s každym psem,ale ona si to udělá znovu tak jak chce ona,dokážeš to pochopit?A to neni jen to kousání to je ze všimJeště dneska nemá problém jít a vykadit se na koberec,na to mi můžeš napsat,že s ní nechodim ven.Prostě pokud si může dělat co ona chce tak je všechno dobrý,ale jakmile má udělat něco co chceme mi tak je zle.Další příklad-přišla jsem s ní domů z venku manžel na to za 2min odcházel do práce ona vyběhla ven aniž by byl manžel ještě obutej.Volám na ní pod domu nic naopak si běžela dolů až ke vchodu tam jí manžel došel a říká mazej domů a ona už zase cenila zuby,že kdyby na ní sáhl a chtěl jí zahnat tak ho pokouše.Dělala a dělá si co chce.Z hryzánim věcí to je to samý v pelechu má tunu hraček ,ne ona jde do pokoje tam veme něco z hraček veme to do boudy a rozkoušeto a já už toho mám plný zuby.Abych před ní po roce a půl uklízela věci a boty a malej abych se bála,že nechá někde pohozenou hračku.Prostě ,když řeknu psovi fuj nesmíš tak to znovu udělat nemá.To nedej bůch,kdybych jí nechala doma puštěnou a jeli by jsme pryč.To jsem udělala jednou a rozkousala mi kreslo,že v něm byla díra jak po dinamitu.a pořád dokola mi neomýlej co dělám špatně a co ne není to jediný pes o kterýho jsem se strala.a říkám znovu,žádnej si to co ona nikdy nedovolil.
Není tady
A ještě mi řekni jak mám dát psovi na jevo,že se to nemá.Většinou se říká fuj,nesmíš atd.Nebo jak když ty to umíš a mi ne.Já měla psa,manžel předemnou měl taky psi nikdo nikdy nás nepokousal,ale ted máme maltézáčka tak všechno děláme najednou špatně protože máme maltézáčka a holt mi budeme poslouchat jeho aby nás náhodou nepokousal.a jedinej kdo se zatím stresuje jsem já ne ten pes.Ten pes má všechno na salámu.
Není tady
A neznamená,že ,když tady o ní píšu takhle tak ,že jí stresuju a třískam od rána do večera.Nikdo jí nic nedělá ,ale od tý doby co si to uvědomuje že kouše a dělá to pořád tak dostane to jo,to já jí tolerovat nebudu a nikdo tady neříká,že je to každý den,nebo týden.Proč si asi myslíš ,že jí ještě mam už kolikrát jsem jí mohla dát pryč a neudělala jsem to a pořád si říkám bude to lepší lepší a je mi jí líto jí dát pryč,ale ono to asi lepší nebude.A abych se potom bála až budu mít mimčo a ono jak jsi psala jí zatáhne za ucho a ona ho pokouše tak to ne.Pes prostě kousat nemá a naopak má rozeznávat,že je to dítě a kort členy rodiny a vůbec lidi.Prostě jsem si sní naběhla a nikdy už více takovýho psa domů nechci.
Není tady
jak tu výš psaly holky-trest není fyzický násilí, ale dát jí najevo, že ty jsi nad ní, a kdyžtak jí kousneš taky a víc, chytnout za krkem a přitlačit k zemi aby si uvědomila, že ty se nenecháš. a napodobit vrčení. případně zkusit vyhledat pana Desenského, který to s problémovými psy umí. když se stane něco mezi psy tak si taky navzájem neřeknou nesmíš, ale poperou se o to, kdo má pravdu. máš nad fyzickou převahu, takže chytit jí za krk a zatlačit na zem by neměl být problém. právě že ji nemáte poslouchat, aby vás nepokousala. ale když jí zmydlíš, nebere to jako trest, ale jako útok. zkus i pozitivní motivaci, když bude hodná, dopřát jí něco co má ráda a když zlobí, dát jí utrum. šak mě nepřijde v pořádku aby pes kousal do dětí..ačkoi jsme trochu alergická na to že někdy si maminky myslí, že dítě může všechno a pes to má snášet. pes by se měl naučit než kousat spíš odejít, když ho dítě ne zrovna vhodně muchlá.
Není tady
Podívala ses na některé z těch videí, na které jsem sem dala odkaz??? Jsou tam i velmi agresivní malá plemena a pracovat se s nima dá.
Není tady
teda to je bitka. no ja kazdopadne na myho maltezacka smetacka nedam dopustit byla to laska na prvni pohled. taky bych rekla ze rozhodne neni pes jako pes, kazdej ma proste svoji povahu a na to by kazdej mel brat ohled a vybirat si psa podle svoji povahy. romin jestli te pejsek tak stve, mozna bys ho radeji mela dat nekomu kdo by s nim vysel a mel ho rad takovyho jakej je, treba by to byla uleva pro oba. ja se takhle musela zbavit siamske kocky, je to uz davno, ale jeji povahu jsem proste nesnesla a myslim ze i ona moji, sama si nasla novou panicku a obema se nam ulevilo..
Není tady
Romin, je jen na tobě, co si z celé diskuse vezmeš. Mám pocit, že spíše od fóra očekáváš potvrzení, že vše je v psovi a měla bys ho dát pryč. Dej ho někomu, kdo ho bude mít rád ( neříkám, že ty nemáš!) a bude s ním šťastný. Bude to výhra jak pro psa i pro tebe.
Jen s tím dalším psem bych to moc neviděla....
Není tady
Romin napsal(a):
Selen a Klubko-Selen ty tam píšeš,že nezvládnu malého maltézáka a chci si pořizovat pitbula,kdyby jsi si to pořádně přečetla tak já jsem pitbula měla a to bylo zlatíčko a vůbec jí nemůžu srovnávat s maltézákem.To byl poslušnej hodnej pes,kterej v životě nikdy nikomu neublížil,naopak,Děti po ní mohli lézt horem dolem,byla hravá,mazlivá,poslouchala na slovo a nebyla dobytek jako maltézák,kterej venku olizuje chcanky a hovna.A selen není to v tom,že někoho drží v šachu 5kilovej pes ale o tom ,že je to smeták,kterej je namyšlenej a panovačnej a koněčně jsem našla taky pravdivej článek o nich co tam píšou.Než jsem si jí pořizovala tak všude psali,mírumilovnej,mazlivej,hodnej,milej,poslušnej.Pak jsem našla dominantví,pořád si dokazuje svoji autoritu,panovačnej.A mi máme doma zrovna nějakýho zmetka.A co následuje dneska jen když na mě vycení zub-seřežu jí.Když jsme měli pitbula fenečku(zemřela na rakovinu dělohy,bylo jí 8let a měla jsem jí od mala) ta když něco vyvedla taK SE KRČILA A MAZALA NA MÍSTO A ANI SE NA NÁS NEPODÍVALA.tUTEN SMETÁK TEN NĚCO UDĚLÁ JEŠTĚ MÁ TU DRZOST VRTĚT NA NÁS OCASEM A,KDYŽ DOSTANE VYNANDÁNO TAK SE ANI NEHNE,ANI SE NEPOKRČÍ,JAKO,ŽE BY SE BÁLA,PROSTĚ NIC,V KLIDU STOJÍ A KOUKÁ TI DO OČÍ.Je to prostě zmetek,ted čekáme druhý dítě a než se narodí tak to musím nějak vymyslet,ale doma jí nechci a koupím si velkého a hodného a vděčného psa.
No, jestli k nemu mas takovy vztah , jaky je citit z tohoto prispevku , tak se ani nedivim , ze mate problemy.
Není tady
Romin napsal(a):
A ještě něco -jak tady píšete někteří,že je to ve výchově-opět chyba,když je pes zmetek a má to v sobě tak s ním člověk nic neudělá.Mě by zajímalo jak by jsi zrovna ty IvanoM zareagovala,kdybych tady napsala,že pitbul pokousal mě i moje dítě,to hned vždycky všichni v tv utratit-bojový plemeno atd.Tuty smetáky by se za to měli utrácet.Velkej pes nikdy nevyjede první,vdycky ty malý podvratáci.A asi to ve výchově nebude,když nás pokousala týden potom co jsme jí měli doma,to asi nějak vychovaná ještě nebyla za týden,žejo a kousla.Prostě ten pes ,když kousne tak je to v něm a je to zmetek.Já vidim malýho psa tuté rasy a naskakujou mi pupínky.
Jelikoz mam dva mensi psy , tak pitbuly apod zrovna nemiluju . Rozhodne bych ale nikde nepropagovala jejich utraceni , ja jsem presvedcena , ze na vine je vzdy clovek. Jak starou jste si ji brali, mate ji od stenete ?
Není tady
mirka.. napsal(a):
ty by sis neměla pořizovat žádného psa, jde ti jen o to, aby byl takový jak ty ho chceš..jakmile ti nevyhovuje, protož jsi to prostě nezvládla, tak hned začneš nadávat na smetáky a kdovíco.hele, to není člověk, to je pes. jsem zvědavá až se ti narodí dítě a nebude takové jak si ho představuješ-třeba bude dokonce zlobit a ty s ním budeš mít práci, taky ho odhodíš jako nějakého zmetka? a nebo si budeš pořizovat psy jako na běžícím pásu...jeden za druhým až najdeš takovýho, kterýmu bude fakt všechno putna? psy mají svou osobnost, a nemyslim si že tohle normální, ale ty prostě nechceš psa, který myslí o svým, ale nějakýho čudlu, který udělá co ty mu řekneš a BUDE SE PŘED TEBOU V TŘÁST!!!!tvoje ego prostě neunese někoho kdo by mohl být proti tobě, protože ty s ním neumíš vycházet..ale ty potřebuješ sama sebe povyšovat nad tvora, nad kterým budeš úplnou váhu, bude ti totálně podřízený..a tim nemyslim tim že někdo psa vychová, ale že ho úplně zlomíš!
a v rase nic není, je to ale lehký to na to svádět..hele, on mě neposlouchá, protože já ho ani potrestat neumím...protože když ho seřežeš, není to pro psa žádný trest, jen ho proti sobě poštváváš. holky ti tu radily, ne...on za to může pes!!!kažme si na něj. tohle sem fakt v životě neviděla. myslim, že lidi, kteří NEMAJÍ RÁDI zvířata, ale chtějí jen nějakou hadru bez duše co bude podle jejich přesných představ by neměli mít zvířata!!!!protože to se pak vesele utrácí zdraví psi, nebo se někde vyhodí z auta nebo něco horšího...
NAPROSTY SOUHLAS
Není tady
Leptisto nechápu proč kuli tomu,že jsem si toto malé plemeno neoblíbyla bych si neměla pořizovat jiného psa a Ivano M ty máš malé plemeno tak je logické,že se ho zastáváš.Mě by zajímalo,která z vás se do toho vžila,že po týdnu byla od ní pokousaná pomalu celá rodina včetně děcka dvouletého.A o utracení jsem tady já nezačala,jen jsem na to reagovala.A kuli tomu,že mě maltéz hryže a neposlouchá si nemám pořizovat jiného psa.Jestli vy jim to trpíte tak vaše věc.Jak tady jedna píše ,že jí kouše už jen při česání to je normální,aby pes kousal a bralo se to jako normální věc.Neznamená,že když je to malé plemeno,že si může dovolit co chce.Prostě od začátku s ní máme jen problémi(venčení,výkali doma po půl roce,každý týden něco rozhryzaného,kousání lidí,vrčení na lidi,jedění hovínek venku,)a už člověku docházejí nervy. A nemyslím si to jen já z mého okolí.Ještě do dnes se snažím si k ní najít tu cestu nějakou,ale většinou to trvá tak dva dny,než zase něco provede.to už jenom tenkrát s tím venčením jsme byly neštastný,všichni mi řikali po půl roce už by měla s přehledem umět venku,ne,chodila jsem s ní ven pomalu každý tři hodiny,když se vykala,vyčůrala byla pochválená a dostala piškot,ale to kakání bylo většinou doma na koberec.Říkejete si co chcete,ale já bych chtěla vidět některou z vás,kdyby si prošla tím co já a má rodina jak by jste tady měli ty chýtrý názory.Oni taky jsou lidi,kterym to nevadí,je to prostě jejich mazlíček,kterej se s nima válí v posteli ,no a ,když se do ní vyčůrá tak panička jde a převleče jí,když se vykadí na zem tak řekne,hele ona udělala hovínko a jde a uklidí ho.Když to dělá jako štěně tak to člověk ještě pochopí,ale takhle to ne.A nejvíc mě žere to její vrční a kousaní.Už jsem nic psát nebudu,kyždá si myslete co chcete ale nejsou jen hodní psi!(i když na pohled jsou malí a krásní)
Není tady
A ještě mimo to,nejste jediný vy negativcí co jsem píšete a zastáváte se těchto ras,Přišlo mi 5 odpovědí během té doby na i-mail a ti lidé mají úplně stejný problém,tak na tom asi něco bude,když nejsem sama.Jen mě mrzí,že to nenapíšou sem ,aby ti zastánci si to také přečetly.(když podle nich si nemám pořizovat dalšího psa,už se tomu směju).Ale můžu za to já-přinesla jsem jí domů a holt jí to netoleruju.
Není tady