|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

koukam že jsem to napsala trochu zmateně, nějak neumim písemně vyjadřovat myšlenky 
Upravil(a) Petruša (7. 9. 2008 12:45)
Není tady
Petruša napsal(a):
koukam že jsem to napsala trochu zmateně, nějak neumim písemně vyjadřovat myšlenky
nene petruso tak nejak to opravdu citim, je v tom proste vic veci a rozhodnuti jeste neuzralo..
jinak mam jednu kamaradku ktera nikdy nemela dobry vztah s matkou a potom co otehotnela a s partnerem se vzali, prerusila styky s matkou na 10let. pry to neslo, jeji matka nedokazala vstrebat, ze jeji dcera muze byt stastna s manzelem a detmi, milovat je a to vse - bez ni. sama hezky vztah nemela a nakonec se rozvedla. moje kamaradka rikala ze ji matka zavidi ze ma to co se ji samotne nepovedlo a ze ona to nemini odnaset.. kdyz mi to vypravela moc jsem tomu nerozumela a jeste ji radila at s matkou komunikuje, ze vse se da vyresit atd..
najednou jsem v situaci kdy cekam dite - a muj pocit je uplne stejny! prvni co me napadlo - prerusit styky s matkou, neumim to vysvetlit, proste kdyz mimi tak bez babicky a citoveho vydirani. a vzpominam na moji kamaradku.. jenze rozdil je ten, ze ona opravdu mela oporu v partnerovi, kterou ja nevim jestli mit budu.
hraju trosku o cas, s tatinkem se vidam kazdy den, tak se snazim odhadnout co od nej muzu cekat, myslim ze je stejne zmateny jako ja i kdyz se tvari ze je uplne v pohode.
Není tady

A jak je , Konstance?
Ještě jseš těhotná ?
a budeš ?
Není tady
Konstance - to vypadá nadějně
je jasný že je chlap zmatenej, kterej by nebyl....ale jestli je tam nějaká šance, že vám to bude klapat, tak se jí drž
držím palce 
Není tady
Mela jsem spolupracovnici,ktera si na zabave nasla vojaka.Byla to znamost na jednu noc.Ona otehotnela.Moc o tom mluvit nechtela ten vojak si ji vzit nechtel.Kdyz byla v 7 mesici tehotenstvi a me pozadala jestli bych ji nepujcila svatebni saty,ze se bude vdavat.Byla to hodne hubena holka takze v tom 7 mesici byla na objem jako ja.Detatko se narodilo, chvili bydlela u rodicu a nez se odstehovala na Moravu cekala druhe.
Obcas si napiseme takze vim,ze je tet stastna a maji tri deti18,17,15.
Není tady

to "úplně přirozeně, zničeho nic", to mě dostalo

Nevíš, co je správně a co ne - no, to už je v poslední době podruhé. Poprvé jsi zvolila špatně, když jsi spala naostro se skoro neznámým klukem. No nic, stává se.
Co máš ale dělat, to ti těžko někdo poradí. Záleží na tvých pocitech, situaci..... jestli bys byla schopna se o mimi postarat........ můj osobní názor je, že pokud bylo dítě počato, mělo by dostat šanci se narodit a svůj život si prožít, i za cenu, že jej dáš k adopci. Početí života je zázrak a a je škoda zmařit něčí život
Není tady
konstance napsal(a):
Petruša napsal(a):
nene petruso tak nejak to opravdu citim, je v tom proste vic veci a rozhodnuti jeste neuzralo..
jinak mam jednu kamaradku ktera nikdy nemela dobry vztah s matkou a potom co otehotnela a s partnerem se vzali, prerusila styky s matkou na 10let. pry to neslo, jeji matka nedokazala vstrebat, ze jeji dcera muze byt stastna s manzelem a detmi, milovat je a to vse - bez ni. sama hezky vztah nemela a nakonec se rozvedla. moje kamaradka rikala ze ji matka zavidi ze ma to co se ji samotne nepovedlo a ze ona to nemini odnaset.. kdyz mi to vypravela moc jsem tomu nerozumela a jeste ji radila at s matkou komunikuje, ze vse se da vyresit atd..
najednou jsem v situaci kdy cekam dite - a muj pocit je uplne stejny! prvni co me napadlo - prerusit styky s matkou, neumim to vysvetlit, proste kdyz mimi tak bez babicky a citoveho vydirani. a vzpominam na moji kamaradku.. jenze rozdil je ten, ze ona opravdu mela oporu v partnerovi, kterou ja nevim jestli mit budu.
hraju trosku o cas, s tatinkem se vidam kazdy den, tak se snazim odhadnout co od nej muzu cekat, myslim ze je stejne zmateny jako ja i kdyz se tvari ze je uplne v pohode.
A to znamená , že se k tomu on postavil jak ? Jak to vidí ? Chtěl by mimi ? Nebo čeká jak to vyřešíš Ty ?
Není tady

zmatenost přítele se dá pochopit, myslim že Amriana položila dobré otázky....
s tou mamkou - no asi to neni jednoduchý, jsou v podtatě dvě možnosti - buď to mimi (pokud si ho necháš) zlepší váš vztah anebo to bude podobně jako u té kamarádky. Nejhorší je, že člověk nemůže nic předem vědět, holt to buď musíš zkusit podstoupit to riziko, nebo dát mimčo pryč. Jde o to, co je pro tebe větší "zlo". Jinak já se přimlouvam za mimčo (to jen kdybys chtěla znát můj názor
)
Není tady

Pozor pozor, jde tematicky zamereny film na Nove... 
Upravil(a) janinka_v (10. 9. 2008 20:52)
Není tady
Já mám na těhotenství v pozdním věku názor jediný - není to dobré a zodpovědné vůči dítěti. Čtyřicetiletá matka je sice fajn, ale pětapadesátiletá žena, která má dítě v pubertě??? To už je za prvné moc velký rozdíl (už je zde příliš velká věková hranice, bariéra) a za druhé starší lidé už chtějí mít svůj "klid" a již nemají tolik energie do výchovy. Nevím, prostě nerozumím tomu "užívání si" dokud to je možné, přiznám se, že takoví lidé nejsou moje parketa a přijdou mi nezodpovědní... a protože studuji filosofii, tak si musím rýpnout s tím, že je to život na bázi smyslů, požitků, neuspořádaný a málo duchovní (duchovnost pro mne znamená také zodpovědnost za sebe, ale i za druhé). No takže jsem si rýpla a ted k tématu - já bych si dítě nechala ze dvou důvodů - je lepší být mladší matkou a za druhé už nemusí být nikdy druhá možnost otěhotnět.
Není tady
maricka napsal(a):
Já mám na těhotenství v pozdním věku názor jediný - není to dobré a zodpovědné vůči dítěti. Čtyřicetiletá matka je sice fajn, ale pětapadesátiletá žena, která má dítě v pubertě??? To už je za prvné moc velký rozdíl (už je zde příliš velká věková hranice, bariéra) a za druhé starší lidé už chtějí mít svůj "klid" a již nemají tolik energie do výchovy. Nevím, prostě nerozumím tomu "užívání si" dokud to je možné, přiznám se, že takoví lidé nejsou moje parketa a přijdou mi nezodpovědní... a protože studuji filosofii, tak si musím rýpnout s tím, že je to život na bázi smyslů, požitků, neuspořádaný a málo duchovní (duchovnost pro mne znamená také zodpovědnost za sebe, ale i za druhé). No takže jsem si rýpla a ted k tématu - já bych si dítě nechala ze dvou důvodů - je lepší být mladší matkou a za druhé už nemusí být nikdy druhá možnost otěhotnět.
Maričko, máš jistě právo na svůj názor, ale uvážilas, že je spousta holek, který se toho miminka, třeba ze zdravotních nebo osobních důvodů, v mladším věku prostě nedočkají ? Uvážilas, že by se to mohlo stát i Tobě ? Že bys chtěla mimi, ale nešlo to a pak otěhotníš ve 40 ...a co ? Půjdeš na potrat ? Nebo si to budeš vyčítat ? Nebo si řekneš minulo mi 35 tak to jednou provždy balím ? Nebyla bych tak radikální ...
Upravil(a) Amriana (10. 9. 2008 21:49)
Není tady
Amriana napsal(a):
maricka napsal(a):
Maričko, máš jistě právo na svůj názor, ale uvážilas, že je spousta holek, který se toho miminka, třeba ze zdravotních nebo osobních důvodů, v mladším věku prostě nedočkají ? Uvážilas, že by se to mohlo stát i Tobě ? Že bys chtěla mimi, ale nešlo to a pak otěhotníš ve 40 ...a co ? Půjdeš na potrat ? Nebo si to budeš vyčítat ? Nebo si řekneš minulo mi 35 tak to jednou provždy balím ? Nebyla bych tak radikální ...
Amriano, tak jsem to nemyslela, dítě je velký dar a určitě bych se jej v pozdním věku nevzdala. Jen mi prostě přijde nezodpovědné to, že některé ženy rodičivství plánují na velmi pozdní věk schválně. Nevím, prostě to podle mého není pro dítě dobré. Ale když někdo najde partnera až okolo čtyřicítky nebo prostě otěhotní později, proč ne...dítěte bych se určitě nevzdávala... Jen mne mrzí, že si některé ženy myslí, že s dítětem si život neužijí, já mám názor opačný a myslím si, že to pro mne budou nejkrásnější léta...ačkoli někdy velmi náročná
Není tady
janinka_v napsal(a):
Pozor pozor, jde tematicky zamereny film na Nove...
no jo taky jsem to videla a mam dost podobne pocity. rikam si jestli budu stastna nebo ne..
Není tady
jinak me to pripada uplne jedno kolik cloveku je, je to dost individualni. moje nejlepsi kamaradka po detech touzila uz snad od 12, nemohla se dockat az bude mamkou, ja jsem holt uplny opak.
a s tou energii to taky nevim, jsou lide kteri jsou plni energie i v 80 a porad je vse bavi a jsou lidi kteri jsou bez energie uz ve 20 a nebavi je nikdy nic..
Není tady
to amriana: to si pis ze by rad abych to rozhodla ja, konec koncu to co eventuelne ceka me kdyz zustanu sama neni to same co ceka jeho..
Není tady
konstance napsal(a):
to amriana: to si pis ze by rad abych to rozhodla ja, konec koncu to co eventuelne ceka me kdyz zustanu sama neni to same co ceka jeho..
Budeš mít aspon pro koho žít, hm?:-)
Není tady
konstance ... a ještě bych připodotkla .... ani když potkáš "toho pravého" , vezmete se a počnete dítě .... nikde nemáš tu jistotu, že zůstane "tím pravým " celý život , že se dotyčný časem neodmiluje a nezamiluje jinde.
Aby člověk mohl vyhrát ve sportce, musí si alespoň vsadit .....
A ještě ..... někde jsem četla, že ženám HA brání poznat "toho pravého" po čuchu .... ty ji nebereš .... tak třeba tě tvůj "čuch" nezklame .... co ty víš ..... 
Není tady

Kostance, to bylo o tobě, včera na NOVĚ? 
přiznám se, že jsem chvílema myslela, že čtu babinet ...
a ten konec - jak reálné , brrr... 
Není tady

Co bylo na Nově?
Není tady

eva4444 napsal(a):
Co bylo na Nově?
Soukromé pasti.
Dívka (30) - vztah se ženáčem. Neplánované těhotenství.
Dívka volí mezi dítětem (se ženáčem) a velice perspektivním a zajímavým novým zaměstnáním.
Jak to asi dopadlo ? 
Není tady

Tiina napsal(a):
Jess jak to dopadlo ?
chtěla mít tu super práci, tak se chvilku nechala přemlouvat maminkou, pak ženáčem...
pak oznámila ženáči, že si to nechá vzít.. ženáč jí oznámil, že to oznámil doma...
a za rok ...
parkoviště u letiště, ona ochází na letadlo do Londýna (evidentně bez mimi)
on nakládá auto rodinnými věcmi (manželka, 2 dcery a kufry)
no - standard 
Není tady

Taky ze života:
Dívka - vztah se skoro ženáčem. Neplánované těhotenství. On jí řekne, že kdyby nebyla v tom, tak si vezme jinou, ale že s ní teda zůstane... Brzy se rozejdou.
Dívka si dítě nechá, i když dostala zrovna dobrou pracovní nabídku do zahraničí.
Ona už o žádném chlapovi nechce ani slyšet, ale asi po roce začne vztah se starým kamarádem, který jí už několik let dává na jevo, že jí má rád..., ale ona byla dřív slepá.
Po mateřské, která utekla strašně rychle, se vrací do práce a vše je v práci jako dřív, zase nabídka práce do zahraničí...
Upravil(a) eva4444 (12. 9. 2008 9:52)
Není tady
Soukromé pasti:
Já jsem jen z toho příběhu čekala nějaké moudro a nedozvěděla jsem se vlastně nic. Ale bylo vtipný a hezky natočený.
Není tady

Pikola napsal(a):
Soukromé pasti:
Já jsem jen z toho příběhu čekala nějaké moudro a nedozvěděla jsem se vlastně nic. Ale bylo vtipný a hezky natočený.
A co ses chtěla dozvědět? Nevím, mně to zas tak vtipný nepřišlo...
Není tady