|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahoj vsem a dekuji za nazory, ale zatim nemam silu si to vse precist, je toho hoodne.
a je mi jasny ze tady kazdy pise taky podle sve zkusenosti ze, at uz pozitivni nebo negativni..
jen to co me tak zustalo v hlave..
-planovani se mi zda normalni at uz v jakemkoli veku a premysleni o tom jestli se mi uplne kompletne zmeni zivot a jak to zvladnu taky.
-janinko opravdu sukani je krasny vyraz to se ti moc povedlo. ale muzes se treba s nekym i vasnive milovat i kdyz je to kratky vztah a vubec to nemusi byt jak rikas.
-co se tyce VS a SS to jsem napsala, protoze me to napadlo, jako me ted napada spousta veci.. nechtela jsem tim nikoho shazovat, urcite ne sveho partnera ani nikoho jineho..
Není tady
xxxx napsal(a):
konstance napsal(a):
xxxx napsal(a):
budu asi příliš strohá, ale ve věku v kterém jsi doporučuji neuvažovat o čemkoli jiném než je ukončení těhotenství porodem a užívání si krásného mimča
všechno ostatní je příliš riskantní, navíc jsem totálním odpůrcem přerušení těhotenství a nikdy bych ho sama nepodstoupila. Tot můj názor, bydlení máš tak to určitě dáš, držím palce at se rozhodneš správně
zila jsem delsi dobu mimo CR, kde je uplne normalni mit dite az po 30 nebo spis az ke 40, proste v evrope se lidi snazi studovat, cestovat a budovat si zazemi a az pote pocit potomky a ja jsem tim ovlivnena. u nas je mentalita porad jeste jina, me to proste nepripada pozde, nebo nic divneho. a taky nejsem schopna delat ukvapena rozhodnuti. zatim se proste citim tak 50 na 50.. materskou lasku jsem nezazila takovou jaka by mela byt, nejsem asi ditko pocate z lasky, ale spis ze zoufalosti (kruta realita) a nechtela bych to predavat dal.. sama mam dost co delat abych se s tim srovnala, a jestlize nedospeju k pocitu, ze bych mohla mit stasne a milovane ditko tak do toho asi nepujdu.
ano je fajn že cestují, studují a budují zázemí, ale asi se musí k tomu všemu postavit i dost zodpovědně otázkám HA
rozhodně to je tvoje věc já jsem ti jen napsala jak to mám já...
no jeste ze jsi xxxx, maximalni anonymita
Není tady
Konstance - nevím úplně co ti napsat, jen jsem tě chtěla podpořit. Otěhotněla jsem i přes HA, ještě jsem do toho brala prášky které ohoržují vývin plodu (což mi jaksi dopředu nikdo neřekl), s partnerem, který byl spíš "horší než lepší". Nezbývalo nic jiného než se rozhodnout. Byla jsem v prváku na vysoký, příjem skoro žádný, starostí spousta...co mi celou tu dobu vířilo hlavou, si umí asi málokdo představit. Nakonec jsem šla na potrat, riziko ohoržení miminka bylo veliké a já jsem si nedokázala ujasnit, jak bych to všechno zvládla. Co kdyby opravdu bylo nějak težce postižené? Dokázala bych mu zajistit náležitou péči? Dokázala bych mu dát spokojený a plnohodnotný život? Dokázala bych zachovat sebe? a svůj život? No rozhodla jsem se....a jestli lituji? Ano, občas ano, tomu se nejspíš nedá zabránit. Ale teď už jsem o pár let starší a nejspíš (nikdy neříkej nikdy) bych mimíse nedala...i kdybych se měla porvat s celým světem.
Tohle nemělo být žádný kázání, šlo mi spíš jen o to vyjádřit to, že kolik myšlenek máš teď v hlavě (od toho, jak to řekneš doma až k tomu, jak to teda bude s chlapem) si spousta lidí neumí představit...je to fakt náročná situace a já ti moc přeju, ať se ti podaří v hlavě udělat alespoň malinko jasno
ať už to má být tak nebo tak 
Není tady

konstance napsal(a):
ahoj vsem a dekuji za nazory, ale zatim nemam silu si to vse precist, je toho hoodne.
a je mi jasny ze tady kazdy pise taky podle sve zkusenosti ze, at uz pozitivni nebo negativni..
jen to co me tak zustalo v hlave..
-planovani se mi zda normalni at uz v jakemkoli veku a premysleni o tom jestli se mi uplne kompletne zmeni zivot a jak to zvladnu taky.
-janinko opravdu sukani je krasny vyraz to se ti moc povedlo. ale muzes se treba s nekym i vasnive milovat i kdyz je to kratky vztah a vubec to nemusi byt jak rikas.
-co se tyce VS a SS to jsem napsala, protoze me to napadlo, jako me ted napada spousta veci.. nechtela jsem tim nikoho shazovat, urcite ne sveho partnera ani nikoho jineho..
Nevím, mně na tom výrazu nepřijde nic nepatřičného, se svým partnerem se někdy miluju, někdy šukám... záleží na momentální náladě... někdy je to holt takový živočišnější...
rozhodně to nemělo snižovat vztah jako takový...
Není tady

Selima napsal(a):
A "plánovať" deti v akomkoľvek veku je tak trošku smiešna trúfalosť: samozrejme, že človek má isté poradie životných udalostí a priority, ale práve v tomto sa veci často vyvíjajú úplne proti očakávaniam. Asi je dobré mať vždy pripravený aj plán B....(otehotniem nečakane, event. neotehotniem vo chvíli, keď to budem chcieť...).
Tak tak, i když dítě moc chci (dle našich plánů tak za dva, tři roky), musím se přizpůsobovat momentálnímu vývoji - když mi doktorka řekne, že musím otěhotnět teď hned - tak bychom do toho šli (i když se to zrovna nehodí)... a když to za ty dva, tři roky nepůjde - nastane jiný vývoj, jak říkáš ty - plán B... 
Není tady

konstance napsal(a):
xxxx napsal(a):
konstance napsal(a):
zila jsem delsi dobu mimo CR, kde je uplne normalni mit dite az po 30 nebo spis az ke 40, proste v evrope se lidi snazi studovat, cestovat a budovat si zazemi a az pote pocit potomky a ja jsem tim ovlivnena. u nas je mentalita porad jeste jina, me to proste nepripada pozde, nebo nic divneho. a taky nejsem schopna delat ukvapena rozhodnuti. zatim se proste citim tak 50 na 50.. materskou lasku jsem nezazila takovou jaka by mela byt, nejsem asi ditko pocate z lasky, ale spis ze zoufalosti (kruta realita) a nechtela bych to predavat dal.. sama mam dost co delat abych se s tim srovnala, a jestlize nedospeju k pocitu, ze bych mohla mit stasne a milovane ditko tak do toho asi nepujdu.ano je fajn že cestují, studují a budují zázemí, ale asi se musí k tomu všemu postavit i dost zodpovědně otázkám HA
rozhodně to je tvoje věc já jsem ti jen napsala jak to mám já...
když se přejmenuji na konstantino bude to lepší? 
Není tady

xxxx napsal(a):
Konstance napsal(a):
ne, ale blbe se to sklonuje... jakým pádem voláme xxxx ? 
Není tady

Jessika napsal(a):
xxxx napsal(a):
Konstance napsal(a):
ne, ale blbe se to sklonuje... jakým pádem voláme xxxx ?
vem to podle slova Konstance - voláme oslovujeme furt konstance 

muj nick tu byl obsazen proto ta X. Takže třeba iks? Každopádně žádnej z nicku tady anonymitě neubere. Když napíšu, že jsem Eva Braunová stejně mi to nikdo nebude věřit
a kdyby jo byl by cvok.
prostě virtuální svět 
Není tady

xxxx napsal(a):
Jessika napsal(a):
xxxx napsal(a):
když se přejmenuji na konstantino bude to lepší?ne, ale blbe se to sklonuje... jakým pádem voláme xxxx ?
vem to podle slova Konstance - voláme oslovujeme furt konstance
muj nick tu byl obsazen proto ta X. Takže třeba iks? Každopádně žádnej z nicku tady anonymitě neubere. Když napíšu, že jsem Eva Braunová stejně mi to nikdo nebude věřita kdyby jo byl by cvok.
![]()
prostě virtuální svět
nojo, máš prostě xxxxový příspěvky 
Není tady
Když napíšu, že jsem Eva Braunová ......
TY WOGO!!! já ti to uvěřím!!!
mě je myšlenka reinkarnace blízká 
Upravil(a) Somaia (4. 9. 2008 12:29)

Jessika napsal(a):
xxxx napsal(a):
Jessika napsal(a):
ne, ale blbe se to sklonuje... jakým pádem voláme xxxx ?vem to podle slova Konstance - voláme oslovujeme furt konstance
muj nick tu byl obsazen proto ta X. Takže třeba iks? Každopádně žádnej z nicku tady anonymitě neubere. Když napíšu, že jsem Eva Braunová stejně mi to nikdo nebude věřita kdyby jo byl by cvok.
![]()
prostě virtuální světnojo, máš prostě xxxxový příspěvky
když to říkáš 
Není tady

Somaia napsal(a):
Když napíšu, že jsem Eva Braunová ......
TY WOGO!!! já ti to uvěřím!!!
![]()
![]()
mě je myšlenka reinkarnace blízká
mně ne
každopádně hřbitovy jsou plné optimistů 
Není tady
Reinkarnace souvisí jen se zákonem o zachování energie ne hmoty
.
A taky nevěřím na úúúúplné náhody, takže tvoje idea související EB by mi lecos objasnila... minimálně ty moje počáteční iracionální antipatie. 
P.S. doufám, že to bereš s humorem, nic ve zlým... ... já mám dnes ftipnou slinu a ty jsi mě opravdu svým výrokem příjemně pobavila

Somaia napsal(a):
Reinkarnace souvisí jen se zákonem o zachování energie ne hmoty
.
A taky nevěřím na úúúúplné náhody, takže tvoje idea související EB by mi lecos objasnila... minimálně ty moje počáteční iracionální antipatie.
P.S. doufám, že to bereš s humorem, nic ve zlým... ... já mám dnes ftipnou slinu a ty jsi mě opravdu svým výrokem příjemně pobavila![]()
já to tu beru s humorem dávno, jinak bych se z toho musela zbláznit a do toho se mi nechce
takže to ber taky s humorem
Není tady
Definitiv napsal(a):
Konstance - nevím úplně co ti napsat, jen jsem tě chtěla podpořit. Otěhotněla jsem i přes HA, ještě jsem do toho brala prášky které ohoržují vývin plodu (což mi jaksi dopředu nikdo neřekl), s partnerem, který byl spíš "horší než lepší". Nezbývalo nic jiného než se rozhodnout. Byla jsem v prváku na vysoký, příjem skoro žádný, starostí spousta...co mi celou tu dobu vířilo hlavou, si umí asi málokdo představit. Nakonec jsem šla na potrat, riziko ohoržení miminka bylo veliké a já jsem si nedokázala ujasnit, jak bych to všechno zvládla. Co kdyby opravdu bylo nějak težce postižené? Dokázala bych mu zajistit náležitou péči? Dokázala bych mu dát spokojený a plnohodnotný život? Dokázala bych zachovat sebe? a svůj život? No rozhodla jsem se....a jestli lituji? Ano, občas ano, tomu se nejspíš nedá zabránit. Ale teď už jsem o pár let starší a nejspíš (nikdy neříkej nikdy) bych mimíse nedala...i kdybych se měla porvat s celým světem.
Tohle nemělo být žádný kázání, šlo mi spíš jen o to vyjádřit to, že kolik myšlenek máš teď v hlavě (od toho, jak to řekneš doma až k tomu, jak to teda bude s chlapem) si spousta lidí neumí představit...je to fakt náročná situace a já ti moc přeju, ať se ti podaří v hlavě udělat alespoň malinko jasnoať už to má být tak nebo tak
ahojky dekuju za podporu. to je to co mi nejvic chybi, podpora. predstava toho ze budu na vsechno s mimi sama, hlavne psychicky, mozna se na me partner vykasle, nebo to proste nepujde, rodinu nechci videt.. bojim se ze to sama nezvladnu ze budu upnuta na mimi a ze to bude odnaset ten tvorecek. predstava potratu je smutna, predstava toho ze by to vlastne pak bylo mimi kdo by mi bylo tou oporou taky..
Není tady
Somaia napsal(a):
Na základě vlastních zkušeností bych ti doporučovala, aby ses méně koncentrovala na rozum a více vnímala různé možná i drobné ,nepatrné signály.
Cítím, že jsi hodně zmatená, jestli se chceš opravdu rozhodnout správně, tak se pokus co nejčastěji vypínat myšlení a víc se ladit na intuici.
Žádné "kdyby" totiž neexistuje.... Litovat můžeš v budoucnu ať už uděláš A nebo B... to teď stejně rozumem nevykoumáš! Jde o to, aby ses v tuto chvíli nastavila, srovnala vnitřně a přijala to co se stane jako to nejlepší řešení... Nic není dobře nebo špatně Konstance, ani A ani B... , až se rozhodneš, udělej tlustou čáru a jdi dál... jen žádné trápení a sebevýčitky...
Popřemýšlej taky PROČ se všechno událo právě takhle a komplikovaně, co tě to asi může naučit...
jo souhlasim a snazim se.. vzdycky hodne premyslim az se mi kouri z hlavy, a nakonec udelam tlustou caru, je to tezke i v pripade ze se rozhoduju sama za sebe, a o to tezsi ted kdyz rozhoduju za dva.. 
Není tady
janinka_v napsal(a):
konstance napsal(a):
janinka_v napsal(a):
27 a půl..v 27 jsem byla jeste uplne jinde a ted jsem taky uplne jinde..
A jak jinde? Co má s tím co dělat můj věk? Nějak to nechápu....
mozna jo mozna ne.. taky jsem si pred casem myslela ze ME by se to a to stat nemohlo.. a ejhle
nikdy si clovek nema byt jisty sam sebou.. to je pouceni - hlavne pro me, mozna i pro ostatni
Není tady
Amriana napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
konstance napsal(a):
beru vas za slovofajn
jsme domluvené
umím bejt úžasná hlídací teta ... děti vracím špinavý, rozmazlený ale šťastný ..
švagrová mi to dosvědčí ...
spravnej pristup 
Není tady
Amriana napsal(a):
konstance napsal(a):
Amriana napsal(a):
jo ... někdo je kluk a někdo je holka ...nebo jak jsi to ... hmmm
![]()
nic ve zlým ju ? Hele jediný, co bys měla, podle mě ... uvážit, kdyby to s tím přítelem nešlo dohromady, tak jestli se cejtíš bejt s mimi sama nebo ne .. to, že by ten vztah třeba vyšel, je jako bonus ..fakty je to krátká známost ...
jo amriano, mas pravdu, citila bych se i na to byt s mimi sama...ale nesmela by tu byt moje matka, ktera by to vsechno "osefovala" ach jo co mam delat, rodice proste jsou takovy jaky jsou. nekdy bych si prala zit v australii...
Proč je tak těžký se mamce vzepřít ?
protoze moje maminka neni pristupna argumentum, ja presvedcena o tom ze je dokonala (kvocna), a taky mimo jine nesnese abych mela nekoho radsi nez ji. mozna ti to pride absurdni prirovnani, ale kdyz jsem prinesla domu stenatko (jeste jsem bydlela u nasich, a teoreticky souhlasili), mela jsem pocit ze me zabije. to je pocit na ktery nezapomenu. proste "nesnese konkurenci". navzdory tomu je to moje mama kterou mam preze vse rada a ver mi ze neni lehky se z takovy pasti dostat..
Není tady
konstance napsal(a):
Amriana napsal(a):
konstance napsal(a):
jo amriano, mas pravdu, citila bych se i na to byt s mimi sama...ale nesmela by tu byt moje matka, ktera by to vsechno "osefovala" ach jo co mam delat, rodice proste jsou takovy jaky jsou. nekdy bych si prala zit v australii...Proč je tak těžký se mamce vzepřít ?
protoze moje maminka neni pristupna argumentum, ja presvedcena o tom ze je dokonala (kvocna), a taky mimo jine nesnese abych mela nekoho radsi nez ji. mozna ti to pride absurdni prirovnani, ale kdyz jsem prinesla domu stenatko (jeste jsem bydlela u nasich, a teoreticky souhlasili), mela jsem pocit ze me zabije. to je pocit na ktery nezapomenu. proste "nesnese konkurenci". navzdory tomu je to moje mama kterou mam preze vse rada a ver mi ze neni lehky se z takovy pasti dostat..
No je pro mě těžký si takovej typ mamky představit, ale čemu věřím je, že ji máš přesto ráda, jak píšeš a právě proto je to asi tak moc těžký... Jediný co mě v tuhle chvíli napadá je, že i když mám někoho ráda, přesto mu nemusím, nejsem povinna dovolit, aby mi ubližoval.Je těžký se jí vzepřít právě kvůli tomu, co k ní cítíš ... tomu rozumím.Proč se nemůžeš odstěhovat ? Možná jsi to už psala, ale mě to uniklo ... Ona ta vzdálenost byť i pár km přece jen znesnadňuje denní prudění...řekněme...
Není tady

konstance napsal(a):
Amriana napsal(a):
konstance napsal(a):
jo amriano, mas pravdu, citila bych se i na to byt s mimi sama...ale nesmela by tu byt moje matka, ktera by to vsechno "osefovala" ach jo co mam delat, rodice proste jsou takovy jaky jsou. nekdy bych si prala zit v australii...Proč je tak těžký se mamce vzepřít ?
A myslíš, že tvoje máma, která nesnese konkurenci, touží po tom, abys tady pak na světě zůstala sama (pro šťourali teoreticky sama)? Věřím, že téměř kterákoliv máma, když vidí, že je její dítě šťastný, tak odpustí i to, že najednou není the best of the best... Promiň, jestli je to špatná dedukce, ale maminky sebestřednost je hodně chabá výmluva pro to dát dítě pryč... Možná by bylo férovější říct, že to prostě nechci a nezvládnu...
držím palce, ať se rozhodneš dobře...
Není tady
Jestli muzu, budu tu tady trosku bojovat za toho drobecka:hjarta:
Asi pul roku po tom co jsem se narodila ja moje mamka opet otehotnela, nebyla si jista, mlada, s jednim ditetem uz na krku a bez partnera, tak sla na potrat. . . dodnes pokazde, kdyz mam ja narozeniny oplace to malicke, premysli kolik by mu bylo, kde by asi byl, jak by se jmenoval.
Tohle zkus zvazit, jestli si pak nebudes zbytek zivota vycitat, ze jsi se s nim dokazala rozloucit...
Není tady
Konstatnce,
mám kamarádku,která jaksi "ujela" na jednom silvestrovském večírku s cizím mužem,po třech měsících zjistila,že je těhotná a začla hledat tatínka.Tatínek se k miminku začal hrdě hlásit a řekl,že si slečnu vezme.Když jsme kamarádku oblékaly do svatbních šatů,tak do té doby viděla dotyčného pouze třikrát a říkala nám"panebože ať je alespoň dobrým tátou,když nebude dobrým manželem".A dnes?Pohádka: Je to už 15 let!Děti mají tři,velmi se milují a když jde hrát fotbal,rodinka přicupitá za ním,tak o přestávce jdou chlapi do šatny a on na lavičku za rodinkou.
Zázraky se prostě dějí a jsem pro záchranu toho malinkého tvorečka! 
Hodně štěstí!
Není tady
přimlouvám se za broučka 
Upravil(a) PPavlaa (7. 9. 2008 8:33)
Není tady

konstance napsal(a):
Definitiv napsal(a):
Tohle nemělo být žádný kázání, šlo mi spíš jen o to vyjádřit to, že kolik myšlenek máš teď v hlavě (od toho, jak to řekneš doma až k tomu, jak to teda bude s chlapem) si spousta lidí neumí představit...je to fakt náročná situace a já ti moc přeju, ať se ti podaří v hlavě udělat alespoň malinko jasnoať už to má být tak nebo tak
ahojky dekuju za podporu. to je to co mi nejvic chybi, podpora. predstava toho ze budu na vsechno s mimi sama, hlavne psychicky, mozna se na me partner vykasle, nebo to proste nepujde, rodinu nechci videt.. bojim se ze to sama nezvladnu ze budu upnuta na mimi a ze to bude odnaset ten tvorecek. predstava potratu je smutna, predstava toho ze by to vlastne pak bylo mimi kdo by mi bylo tou oporou taky..
tak jsem se k tomuhle tématu zase vrátila, ale všechno jsem nedočítala... Píšeš že nejvíc ti chybí podpora a že představa potratu je moc smutná... vypadá to podle toho že bys to mimiko vlastně chtěla, jen se bojíš ho mít, že na něj budeš sama amoc se na něj upneš a tím on bude trpět? Třeba to tak nebude, protože se třeba se mamka změní až by se prcek narodil, často to změní ty rodiče (vlastně už prarodiče) ...
Nevím jestli nepíšu s "křížkem po funuse", jestli už nejsi nějak rozhodnutá...
Není tady