|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Constance, ahoj, chápu tě. Něčetla jsem tedy všechno, ale tenhle pocit znám.
Dneska bych ti radila, pokud si myslíš, že si to dítě můžeš dovolit, tak si ho nech.. Mě to předščasem taky myslelo jinak, ale dopadlo to tak nějak samo a dneska si myslím, že to mělo svůj důvod. Hodně mi to otevřelo oči...
Není tady
Constance, nečetla jsem úplně vše, ale můj pocit je, že nikdy nebude pro tebe ta správná doba pro dítě, nikdy na něj nebudeš dopředu připravená. Měla by sis ujasnit vztah s matkou. Tvé nároky na partnera ponechám stranou, ikdyž moje švagrová má VŠ, můj brácha jen SŠ a klape jim to.
Moje sestřenice otěhotněla hned první měsíc chození, jsou spolu už 24 let. Já otěhotněla po 4 měsících, taky jsem váhala co a jak, byla jsem připravená na možnost, že zůstanu s dítětem sama, nechtěla jsem, aby otec s námi byl jen kvůli dítěti - stejně by s tebou nezůstal ani kvůli dítěti, kdyby sám nechtěl. Nicméně teď jsme šťastná rodinka a já zjišťuju, že lepšího chlapa a tátu jsem si vybrat nemohla, což jsem v té době taky nemohla vědět.
Ty bys potřebovala v životě jen samé záruky a jistoty, ale tak to prostě nechodí. Nikdo z nás neví, co bude za 10 let a když budu žít v neustálém strachu z toho, co bude a přijde, tak ten život neprožiju, ale probojím.
Taky hodně používám ratio, mateřské pudy na mě nedolehly porodem, ale až později, ale není na škodu taky trochu používat svůj cit pro danou věc.
A mezi námi, opravdu nejsi žádná mladice na své první dítě, znám mladší páry, které musí podstupovat umělé oplodnění, takže na to bych až tak nespoléhala, jaký je ve světě trend.
Já když otěhotněla, bylo mi 28 a strašně jsem se bála, že by to taky mohlo být moje poslední těhotenství.
Takže přeju šťastné rozhodování. A ty překážky jsou jen v tvé hlavě 

Konstance, nečetla jsem úplně vše, jen první stranu, vidím, že jsi velká holka, tak se tak nezabývej svojí matkou, máš svůj život.
Na dítě už máš věk a podle toho co tu píšeš, tak dítě finančně utáhneš - to je hned o jeden obvyklý problém samoživitelek méně...
Ostatní už jsem napsala Pikole v jejím příspěvku.
Není tady

konstance napsal(a):
janinka_v napsal(a):
konstance napsal(a):
tvari se ze jo. ale ja proste nevim. vzdy jsem byla opatrna a najednou po mesici bum ho.. po mesici znamosti se proste neda nic odvozovat. je hodny a starostlivy, myslim ze uplne ve stychu by nas asi nenechal.. na druhou stranu jestli bych s nim chtela stravit cely zivot to teda nevim..
mam vysokou skolu, on stredni, a intelektualne to proste neni to same.. ale zase ma dobre srdce a mimi by asi chtel.. ach joSorry, to mě fakt naštvalo... já mám taky střední školu, můj přítel vysokou a nemyslím si, že intelektuálně by byl mezi námi zas tak ukrutný rozdíl... resp. v určitých věcech asi jooo, ale povídat si můžeme přece o všem (to že nejsem odborník na politologii neznamená, že jsem méněcenná), o škole přece ten vztah není...
Promiň, ale připadáš mi se svými názory trošku mimo...jenze ty jsi holka a on je kluk.. to proste neni to same....!!!!!
Ale choď... kamoším sa s vyslovenými intelektuálmi a bohémami, ale parterov a aj výborné kamošky mávam skôr stredoškolákov či bez maturity, technické typy... kamošky praktické ženy...
a som s nimi šťastná a furt si máme čo povedať. O škole to fakt nie je, nemyslím, že by výška urobila zo simplexného chlapíka vedátora či naopak. Možno je to tak len v mojej generácii, ale na našej fakulte študovali chalani, z ktorých sa až na výnimku "nedalo vybrať"... a naopak mnohí neštudovnaí boli super. Ale myslím, že tieto dišputy sú
a v skutočnosti ide o niečo iné. Veď za mesiac ho fakt ešte vôbec nepoznáš, priznaj si to. 
Není tady

janinka_v napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Amriana napsal(a):
Jo to se může stát ... já netvrdím že ne ... ale to, že si s ním nerozumím já neznamená, že je to člověk nekvalitní, nebo vhodnej pro jinýho ... no ... mě se ta formulace prostě nelíbila ...jste na verejnym foru, lidi, to si berete vsechno tak osobne? jasne, ze je kvalitni pro nekoho, kdo to oceni...coz neni asi konstance
Možná jo, ale nesnáším rozmazlený fracky, kteří myslí jen a jen na svoje dobro, jen oni jsou dokonalí - aby se do mě někdo teď neobul, že soudím jiný - takhle mi to z těch několika málo příspěvků připadalo... nemusí to být pravda...
Ja zasa neznášam tvoju streľbu od boku a tvrdé výroky o šukání a neviem čom... a čo? Mám požiadať, aby si smela písať len na určité fóra? Alebo si mám domýšľať, že máš s nimi problémy, lebo sama nemôžeš otehotnieť alebo donosiť dieťa? Alebo si možno sama bola na interrupcii? Alebo si si rozs.ala orgnaizmus antikoncepciou a teraz máš problém otehotnieť a chceš, aby ten problém malo viac žien...? Mne to tak z tvojich príspevkov pripadalo... nemusí to byť pravda... Najväčšou propagátorkou materstva a bojovníčkou proti interrupciám bola moja ejdna moja bývlaá kamoška, ktorá žila s rozvedeným chlapom s 2 deťmi, ktorý už s ňou ale dieťa mať nechcel. Ona to ťažko rozdýchvala a tak ryla do svojho okolia. Nemáš aj ty nejaký podobný problém?
Není tady

Selima napsal(a):
janinka_v napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
jste na verejnym foru, lidi, to si berete vsechno tak osobne? jasne, ze je kvalitni pro nekoho, kdo to oceni...coz neni asi konstance
Možná jo, ale nesnáším rozmazlený fracky, kteří myslí jen a jen na svoje dobro, jen oni jsou dokonalí - aby se do mě někdo teď neobul, že soudím jiný - takhle mi to z těch několika málo příspěvků připadalo... nemusí to být pravda...
Ja zasa neznášam tvoju streľbu od boku a tvrdé výroky o šukání a neviem čom... a čo? Mám požiadať, aby si smela písať len na určité fóra? Alebo si mám domýšľať, že máš s nimi problémy, lebo sama nemôžeš otehotnieť alebo donosiť dieťa? Alebo si možno sama bola na interrupcii? Alebo si si rozs.ala orgnaizmus antikoncepciou a teraz máš problém otehotnieť a chceš, aby ten problém malo viac žien...? Mne to tak z tvojich príspevkov pripadalo... nemusí to byť pravda... Najväčšou propagátorkou materstva a bojovníčkou proti interrupciám bola moja ejdna moja bývlaá kamoška, ktorá žila s rozvedeným chlapom s 2 deťmi, ktorý už s ňou ale dieťa mať nechcel. Ona to ťažko rozdýchvala a tak ryla do svojho okolia. Nemáš aj ty nejaký podobný problém?
Já tě za tvůj názor o mně neodsoudím, myslím, že každý má právo udělat si názor o druhém, i když ani jedno z toho není pravda... otěhotnět jsem se ještě nepokoušela (třeba to nepůjde, ale to fakt teď s přítelem neřešíme), na interupci jsem nebyla, organismus poškozený HA nemám a můj osobní život je v pohodě... - a je mi jedno, že ti to tak připadalo, je to tvůj názor...
Nemyslím, že jsem propagátorka mateřství, jen mám problém s tím, že někdo ochranu řeší až ex post , tzn. až ve chvíli, kdy to dítě už v sobě má - je přece mnohem jednodušší to řešit předem...
Ale no nic - klidně mi přístup zakaž, nějak není zdejší fórum otázkou mého života...
Upravil(a) janinka_v (2. 9. 2008 19:15)
Není tady

To určite nezakážem, ale nemám ani urážlivé poznámky o rozmaznaných frackoch. Keby si vedela, za akých okolností dôjde občas k otehotneniu aj u nerozmaznaných frackov, možno by si prestala mať ilúzie o 100% spoľahlivosti AKEJKOĽVEK antikoncepcie. Nemáš už taký mladý vek, aby som mávla rukou nad tvojím čierno-bielym videním sveta.... a nad tým, že nie vždy v živote platí, že keď urobíš A, stane sa B.... takto jednoducho to proste nefunguje a mne sa naopak zdá, že len rozmaznaní frackovia sú o tom presvedčení. Ale ani ja ti neberiem tvoje názory, ono je to tu aj pestrejšie s nimi, len mám proste potrebu reagovať, to je celé. 
Není tady
Selimo prosím, napiš mi ještě něco o té h. antikoncepci. Asi se to probírá všude možně, ale já si až v posledních týdnech všímám, že to tady hodně z vás vnímá jako velký strašák. Dokonce i v souvislosti s rakovinou. Já ji beru už pár let a ještě tak 5 let miminko neplánujeme. Můj gynekolog mi nikdy neřekl, že by mě ta antikoncepce mohla nějak zdravotně ohrožovat. Teď se ale začínám bát, abych s tím za těch pět let neměla problém. Je to opravdu tak vážné, když ji budu brát např. celkem 10 let??
Není tady

Selima napsal(a):
To určite nezakážem, ale nemám ani urážlivé poznámky o rozmaznaných frackoch. Keby si vedela, za akých okolností dôjde občas k otehotneniu aj u nerozmaznaných frackov, možno by si prestala mať ilúzie o 100% spoľahlivosti AKEJKOĽVEK antikoncepcie. Nemáš už taký mladý vek, aby som mávla rukou nad tvojím čierno-bielym videním sveta.... a nad tým, že nie vždy v živote platí, že keď urobíš A, stane sa B.... takto jednoducho to proste nefunguje a mne sa naopak zdá, že len rozmaznaní frackovia sú o tom presvedčení. Ale ani ja ti neberiem tvoje názory, ono je to tu aj pestrejšie s nimi, len mám proste potrebu reagovať, to je celé.
Věřím, že i nerozmazlený fracek může otěhotnět neplánovaně, ale prostě teď tady dvakrát bylo, že to byly ženský (ne holčiny puberťačky), který by měly zvážit důsledky a ne řešit následky...
Máš pravdu, mám trošku černo-bílý vidění světa, jsem hodně naivní a možná, že mi vyhovuje to černo-bílý vidění světa a nedokážu vidět to mezi - asi se mám hodně co učit... :-)
Není tady
henrietta napsal(a):
Selimo prosím, napiš mi ještě něco o té h. antikoncepci. Asi se to probírá všude možně, ale já si až v posledních týdnech všímám, že to tady hodně z vás vnímá jako velký strašák. Dokonce i v souvislosti s rakovinou. Já ji beru už pár let a ještě tak 5 let miminko neplánujeme. Můj gynekolog mi nikdy neřekl, že by mě ta antikoncepce mohla nějak zdravotně ohrožovat. Teď se ale začínám bát, abych s tím za těch pět let neměla problém. Je to opravdu tak vážné, když ji budu brát např. celkem 10 let??
Já beru HA snad 14 let a žádné problémy nemám...
Ale zřejmě to bude individuální, jak to komu sedne.
Není tady

Martinka1 napsal(a):
henrietta napsal(a):
Myslím, že to nebylo myšleno tak, že ti to teď dělá problémy, ale ve chvíli kdy vysadíš (a třeba se budeš pokoušet o dítě), tak může... Ale nerozumím tomu...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
henrietta napsal(a):
No já myslela spíš ohledně toho miminka potom. Moje sestřenice ji taky brala okolo 10 let a otěhotněla okamžitě po vysazení. Ale teď se mi zdá, že se to tady prezentuje, jako kdyby HA byla pomalu jedovatá a jestli ji bereme, tak se dobrovolně připravujeme o možnost normálního početí. Já jsem si vždycky myslela, že to žádná taková extrémní rizika nepřináší, to by nám snad někdo řekl.
Není tady
janinka_v napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
henrietta napsal(a):
Ale zřejmě to bude individuální, jak to komu sedne.Myslím, že to nebylo myšleno tak, že ti to teď dělá problémy, ale ve chvíli kdy vysadíš (a třeba se budeš pokoušet o dítě), tak může... Ale nerozumím tomu...
Jj, tak jsem to myslela, jak říkáš. Ptám se proto, že se tady zase mihlo "zaneřádění těla HA a obvinění, že kvůli tomu někdo (asi zrovna ty) nemůže mít mimčo".
Není tady
henrietta napsal(a):
Můj názor je ten, že HA skutečně představuje tvrdý zásah do organismu. Všechno souvisí se vším a teprve roky dlohodobé praxe a pozorování mohou přinést objektivní výsledky, ty jsme ještě jako lidstvo nenashromáždili... Mám ten dojem , že se k tomu všemu přistupuje strašně lehkovážně ze strany spotřebitelů a mlží se a mlčí ze strany doktorských kapacit... neboť byznys je byznys..... a tohle je OHROMNÝ celosvětový byznys. Stejně je to s různými "drahými" preventivními očkováními. Reklama vás pěkně zmasíruje, doktor předepíše a doporučí, protože je to i jeho "byznys" a fertig.... Vy se nikdy nedozvíte , že jste se sice nechali za drahý peníz oočkovat proti jednomu viru, ale virus má možná 3680 dalších mutací, proti kterým ochranu nemáte...
------------------------------------------------------------------------------------
Já mám v blízkosti např. problém se štítnou žlázou... osoba má přímo zapovězenou HA ( proč asi , že ???
silné dávky hormonů...) a je příliš mladá na jinou ( např. nitoděložní antiko)... a včil mudrujte... co s tím a jak se chránit?? spolehnout se na partnera... to je asi jediná možnost a dost nespolehlivá!!... kdyby tu psala , že neplánovaně otěhotněla... tak by jí zdejší zástánci spolehlivé antikoncepce taky dali čočku???

henrietta napsal(a):
janinka_v napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Ale zřejmě to bude individuální, jak to komu sedne.Myslím, že to nebylo myšleno tak, že ti to teď dělá problémy, ale ve chvíli kdy vysadíš (a třeba se budeš pokoušet o dítě), tak může... Ale nerozumím tomu...
Jj, tak jsem to myslela, jak říkáš. Ptám se proto, že se tady zase mihlo "zaneřádění těla HA a obvinění, že kvůli tomu někdo (asi zrovna ty) nemůže mít mimčo".
Nevím, co je na tom pravdy, beru HA pět let, zatím jsem pozorovala jen pozitivní věci - jsem chudokrevná, tudíž pro mě menstruace jednou za tři týdny byla hodně namáhavá... ale co bude ve chvíli (tak za dva-tři roky), když se budeme pokoušet o mimčo, tak to ví bůh... snad to dopadne dobře a bude 
Není tady

Somaia napsal(a):
henrietta napsal(a):
Můj názor je ten, že HA skutečně představuje tvrdý zásah do organismu. Všechno souvisí se vším a teprve roky dlohodobé praxe a pozorování mohou přinést objektivní výsledky, ty jsme ještě jako lidstvo nenashromáždili... Mám ten dojem , že se k tomu všemu přistupuje strašně lehkovážně ze strany spotřebitelů a mlží se a mlčí ze strany doktorských kapacit... neboť byznys je byznys..... a tohle je OHROMNÝ celosvětový byznys. Stejně je to s různými "drahými" preventivními očkováními. Reklama vás pěkně zmasíruje, doktor předepíše a doporučí, protože je to i jeho "byznys" a fertig.... Vy se nikdy nedozvíte , že jste se sice nechali za drahý peníz oočkovat proti jednomu viru, ale virus má možná 3680 dalších mutací, proti kterým ochranu nemáte...
------------------------------------------------------------------------------------
Já mám v blízkosti např. problém se štítnou žlázou... osoba má přímo zapovězenou HA ( proč asi , že ???silné dávky hormonů...) a je příliš mladá na jinou ( např. nitoděložní antiko)... a včil mudrujte... co s tím a jak se chránit?? spolehnout se na partnera... to je asi jediná možnost a dost nespolehlivá!!... kdyby tu psala , že neplánovaně otěhotněla... tak by jí zdejší zástánci spolehlivé antikoncepce taky dali čočku???
No když napíše, že má problém kvůli kterýmu HA brát nemůže, tak jí čočku nikdo dávat nebude... A propós to mi připomíná - dneska byla příloha myslím Lidovek a tam byl článek o HA a taky o tělísku - prý se to dneska dává i ženským, který ještě neměly děti - ale nečetla jsem to podrobně...
Není tady
Somaia: určitě je to zásah do těla a nějaké negativní účinky (doufám, že malé) to asi má.
Jenže tady už se rozhoduješ ze 2 "zel": HA nebo dítě v době, kdy na něj nejsi připravená.
Není tady
janinka_v napsal(a):
No když napíše, že má problém kvůli kterýmu HA brát nemůže, tak jí čočku nikdo dávat nebude... A propós to mi připomíná - dneska byla příloha myslím Lidovek a tam byl článek o HA a taky o tělísku - prý se to dneska dává i ženským, který ještě neměly děti - ale nečetla jsem to podrobně...
Tělísko... píšou, že ho dávají i bezdětným... ale např. moje gynekoložka je opačného názoru. Když jsem vzala všechno pro a proti, HA mi vyšlo jako nejmenší zlo.
Není tady

konstance napsal(a):
xxxx napsal(a):
budu asi příliš strohá, ale ve věku v kterém jsi doporučuji neuvažovat o čemkoli jiném než je ukončení těhotenství porodem a užívání si krásného mimča
všechno ostatní je příliš riskantní, navíc jsem totálním odpůrcem přerušení těhotenství a nikdy bych ho sama nepodstoupila. Tot můj názor, bydlení máš tak to určitě dáš, držím palce at se rozhodneš správně
zila jsem delsi dobu mimo CR, kde je uplne normalni mit dite az po 30 nebo spis az ke 40, proste v evrope se lidi snazi studovat, cestovat a budovat si zazemi a az pote pocit potomky a ja jsem tim ovlivnena. u nas je mentalita porad jeste jina, me to proste nepripada pozde, nebo nic divneho. a taky nejsem schopna delat ukvapena rozhodnuti. zatim se proste citim tak 50 na 50.. materskou lasku jsem nezazila takovou jaka by mela byt, nejsem asi ditko pocate z lasky, ale spis ze zoufalosti (kruta realita) a nechtela bych to predavat dal.. sama mam dost co delat abych se s tim srovnala, a jestlize nedospeju k pocitu, ze bych mohla mit stasne a milovane ditko tak do toho asi nepujdu.
ano je fajn že cestují, studují a budují zázemí, ale asi se musí k tomu všemu postavit i dost zodpovědně otázkám HA
rozhodně to je tvoje věc já jsem ti jen napsala jak to mám já...
Není tady
Já jsem brala HA plus mínus 10 let, otěhotněla jsem 5 měsíců po vysazení neplánovaně. Takže každé tělo je jiné 

Třeba trombóza - to ani skoro nepoznáte, že ji máte a najednou můžete ležet s embolií v nemocnici. I takové případy znám a nešlo o staré lidi.
Na embolii se může umřít. Vzhledem k tomu, že v mojí rodině se nemoci srdce a cév vyskytli vč. embolií, tak riziko embolie je pro mě asi ten největší strašák proč H. A. nebrat. Dříve jsem ji brala, ale to jsem ještě o rizicích tolik nepřemýšlela...
K otěhotnění ve 40: někde jsem četla, že jen 20% žen ve 40 otěhotní bez problému a bez pomoci alespoň hormonální stimulace, takže plánovaně bych první dítě na 40 neodkládala...
Není tady
Já brala HA s přestávkami asi 5 let a nikdy jsem od ní ničeho dobrého nedočkala. Bolesti hlavy, špinění, bolely mě žíly. Naposledy mi dala Dr. Diane 35 na akné a stejně to bylo bez výsledku.
Jinak kolegyně z práce je původem Němka, děti nikdy nechtěla má raději zvířata, nakonec měla po 40 2 děti rychle za sebou. Její přístup je hodně chladný, mladší syn neumí ani pořádně mluvit a to mu je 5 pryč. Když je vezme do práce, nechá je být a starají se ostatní.
Není tady

henrietta napsal(a):
No, podľa toho, čo som ja počula od mojej lekárky i kamošiek, je to individuálne a dnes je antikoncepcia už podstatne lepšia, než bývala, ALE: je to určite hormonálny zásah do organizmu. Je vraj lepšie, keď sa už žena pre ňu rozhodla, brať ju istý čas - lepšie než brať chvíľu, vysadiť, potom zasa chvíľu a vysadiť - ale baby z môjho okolia, ktoré ju brali, mi všetky potvridili, že spočiaktu to bol zásah do organizmu. Po vysadení zasa trvalo nejaký - občas dosť dlhý - čas, kým sa dostali do nejakého "normálu". Jediná z mojich kamošiek, ktorá berie dosť silnú antikoncepciu dlhodobo, ju má ako terapiu, nie ako antikoncepcu, kvôli hormonálnej rovnováhe(mala zvýšený prostaglandín a rozhádzané ostatné hormóny kvôli adenómu na štítnej žľaze). Ja osobne som prírodný typ a nejakým drastickým zásahom do organizmu nedôverujem, ale je fakt, že za mojej mladosti bola HA dosť o inom.
Urobila som s ňou zlú skúsenosť a možno som vinou toho zaujatá. Ale podľa mňa: keď už HA, tak určite pravidelné kontroly, sledovať pečeň, vedľajšie účinky a pri najmenšom probléme šup k doktorovi! a buzerovať, kým nevyšetrí a nepredpíše inú alebo nepotvrdí vhodnosť tejto.
Není tady

henrietta napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
henrietta napsal(a):
Ale zřejmě to bude individuální, jak to komu sedne.No já myslela spíš ohledně toho miminka potom. Moje sestřenice ji taky brala okolo 10 let a otěhotněla okamžitě po vysazení. Ale teď se mi zdá, že se to tady prezentuje, jako kdyby HA byla pomalu jedovatá a jestli ji bereme, tak se dobrovolně připravujeme o možnost normálního početí. Já jsem si vždycky myslela, že to žádná taková extrémní rizika nepřináší, to by nám snad někdo řekl.
No, je to individuálne a samozrejme, že riziká exisutjú - každý organizmus je totiž individuálne hormonálna jednotka a to, čo jednému prospieva, môže iného zabiť. Lekári a hlavne farmaceutické spoločnosti ťa samozrejme nebudú varovať, lebo by šli samy proti sebe a svojim ziskom. Od čias thalidomidových detí(rodili sa postihnuté, s kýpťami rúk a nôh, niekedy aj mentálne poškodené, po lieku na bolenie hlavy, údajne "neškodnom a vyskúšanom") sú farma-firmy opatrnejšie, ale celú pravdu aj tak nepriznajú. Je fakt, že niektorá otehnotnie hneď po vysadení(lebo potrebovala zvýšiť hladinu hormónov a jej telo si zamľaskalo a otehotnelo) a inej trvá oveľa dlhšie, kým sa telo spamätá z umelého zásahu do organizmu. Nie som proti HA (všeobecne, ja sa jej vyhýbam, ale mám osobné dôvody), skôr som za opatrnosť a vytrvalú buzeráciu lekárov, čítanie príbalových letákov a hlavne ZODPOVEDNOSŤ ZA SVOJE TELO. ZA MOJE TLEO SI ZODPOVEDÁM JA, NIE LEKÁR ALEBO PARTNER, aj keď sa tak občas tvária, ale keď je prúser, ods... odskáčem si to JA!
Není tady

A "plánovať" deti v akomkoľvek veku je tak trošku smiešna trúfalosť: samozrejme, že človek má isté poradie životných udalostí a priority, ale práve v tomto sa veci často vyvíjajú úplne proti očakávaniam. Asi je dobré mať vždy pripravený aj plán B....(otehotniem nečakane, event. neotehotniem vo chvíli, keď to budem chcieť...).
Není tady