|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Heřmanka napsal(a):
konstance napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
jasně, budem se střídat...to mimi bude mít príma tety...vždyt mamky nejsou důležité, důležití jsou lidé, co je mají rádi...
beru vas za slovo
fajn
jsme domluvené
umím bejt úžasná hlídací teta ... děti vracím špinavý, rozmazlený ale šťastný ..
švagrová mi to dosvědčí ...
Není tady
Tercila napsal(a):
Konstance, takže za sebe:
1. považuji za blbost spát s chlapem, kterého znáš měsíc
Terci, promiň, ale tohle je perla ... Konstance není 14 ani 13, ale 34 let.... sexualita k životu patří a v dnešní době už se nečeká , až se dva vezmou!! to je trochu mimo mísu... 
Já to taky za blbost nepovažuju.
A vůbec, možná mít dítě s mužem, kterého znám měsíc, může být to nejskvělejší navždy. Kdopak z nás to ví? 
Amriana napsal(a):
[
umím bejt úžasná hlídací teta ... děti vracím špinavý, rozmazlený ale šťastný ..
mno jo, taky jsem švagrové sebrala kočárek s tím, že nevím jestli ho vrátím
a pořád jsem ji odháněla, at se ke svému dítěti nepřibližuje
, že až bude čas, dostane ho z5 
Není tady

Když se stane nějaká finanční nehoda, banka nebo stát už se postará aby člověk svým závazkům dostál. U lidského života je řešení tak prosté.
Není tady
konstance napsal(a):
jo amriano, mas pravdu, citila bych se i na to byt s mimi sama...ale nesmela by tu byt moje matka, ktera by to vsechno "osefovala" ach jo co mam delat, rodice proste jsou takovy jaky jsou. nekdy bych si prala zit v australii...
Tak jsem to všechno dočetla a trochu mi to zní, jako kdyby ses rozhodovala hlavně podle tvojí mamky, než podle toho, co cítíš ty uvnitř... to je nejdůležitější.
Možná to nechceš rozvádět dál - v tom případě to přeskoč - ale jak by ti mamka mohla něco ošéfovávat? Já tomu moc nerozumím 
Není tady

Axi napsal(a):
Když se stane nějaká finanční nehoda, banka nebo stát už se postará aby člověk svým závazkům dostál. U lidského života je řešení tak prosté.

Prostý je to hlavně v dnešní době, neříkám, že bych ráda vrátila dobu, kdy fungovala interupční komise... ale přijde mi, že dneska se všechno řeší rozhodně a nenávratně - to se týká i počtu rozvodů... lidi nechtějí řešit problémy a přizpůsobit se - vyskytne se malý problém, tak co, půjdeme od sebe, vždyť je to jednoduchý...
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Amriana napsal(a):
[
mno jo, taky jsem švagrové sebrala kočárek s tím, že nevím jestli ho vrátím
a pořád jsem ji odháněla, at se ke svému dítěti nepřibližuje
, že až bude čas, dostane ho z5
Skákala jsem se synovcem (2 roky) v loužích, v dešti ... zapadl tam celej ..byl zablácenej a doma ho nechtěli
..takže k nám, převlíct, zkulturnit, a vrátit ...
Upravil(a) Amriana (1. 9. 2008 21:30)
Není tady
konstance napsal(a):
Amriana napsal(a):
konstance napsal(a):
jo dik, ja myslim ze kazda z nas jsme original a zevseobecnovat se neda... proste kazdy je v nejake situaci a je jen na nem jak se s tim popere. kdybych mela jasno, nebyla bych na babinetu
jo ... někdo je kluk a někdo je holka ...nebo jak jsi to ... hmmm
![]()
nic ve zlým ju ? Hele jediný, co bys měla, podle mě ... uvážit, kdyby to s tím přítelem nešlo dohromady, tak jestli se cejtíš bejt s mimi sama nebo ne .. to, že by ten vztah třeba vyšel, je jako bonus ..fakty je to krátká známost ...
jo amriano, mas pravdu, citila bych se i na to byt s mimi sama...ale nesmela by tu byt moje matka, ktera by to vsechno "osefovala" ach jo co mam delat, rodice proste jsou takovy jaky jsou. nekdy bych si prala zit v australii...
Proč je tak těžký se mamce vzepřít ?
Není tady

Tercila napsal(a):
1. považuji za blbost spát s chlapem, kterého znáš měsíc
Dneska jsi prekonala sebe sama. Takove hlasky se jen tak nevidi.
Zijes v 16. stoleti nebo uz v 17.?
Spala jsem s chlapy, co jsem znala i nekolik hodin, na tom nesejde.
Není tady

konstance napsal(a):
Petruša napsal(a):
konstance nečetla jsem všechny přízpěvky tady, takže předpokládám že budu někoho opakovat, ale - máš celkem vysoký věk na první dítě (to vim že už tu někdo psal), taky bych o potratu neuvažovala. Zvlášť když píšeš ž eprcka dokážeš zabezpečit. Jak jsi psala o tom psychickym - neboj to určitě přijde (je to tak u většiny, i když samozřejmě jsou vyjímky) až uvidíš UTZ nebo až bude prcek kopat, popř až se narodí. Třeba to i omůže tvým vztahům s rodinou. A co se týče tatínka prcka - někdo tady Pikole psal, že se znali s budoucím otcem měsíc jako ty, teď maj prcka a měli už i svatbu a jsou moc šťastný. držimpalce ať se rozhodneš správně pro tebe
diky
![]()
ja se jen snazim to promyslet a neudelat rozhodnuti kteryho bych litovala
to je správný, uvažuješ dobře 
Není tady

majkafa napsal(a):
Já to taky za blbost nepovažuju.
A vůbec, možná mít dítě s mužem, kterého znám měsíc, může být to nejskvělejší navždy. Kdopak z nás to ví?
Intuice. Znas tenhle pojem?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Tercila napsal(a):
1. považuji za blbost spát s chlapem, kterého znáš měsícDneska jsi prekonala sebe sama. Takove hlasky se jen tak nevidi.
Zijes v 16. stoleti nebo uz v 17.?
Spala jsem s chlapy, co jsem znala i nekolik hodin, na tom nesejde.
Možná myslela Tercila spát bez antikoncepce s chlápkem, s kterým chodím měsíc? To blbost je. 
No pokud ne, tak jsem taky divná. Po měsíci intenzivního chození už bych se divila, že spolu ještě nespíme. 
Upravil(a) hrosanek (1. 9. 2008 21:48)
baba.jaga: "Spala jsem s chlapy, co jsem znala i nekolik hodin, na tom nesejde."
To je naprosto Tvoje věc, která mě vůbec nezajímá; psala jsem Konstance za sebe (a taky chválabohu nikdy neřešila, co s těhotenstvím v takovém případě).
Není tady
Hrosanek: "Možná myslela Tercila spát bez antikoncepce s chlápkem, s kterým chodím měsíc? To blbost je. 
No pokud ne, tak jsem taky divná. Po měsíci intenzivního chození už bych se divila, že spolu ještě nespíme.
"
První věta - ano, samozřejmě.
A další - Hrošánku, já jsem tady někde uvedla, že to je "divné"? A kde, prosím? Můžeš mi takovou moji větu v příspěvcích najít? 
Psala jsem pouze za sebe, že to považuji za blbost. (ostatně tato blbost teď Konstance právě nejvíc zaměstnává hlavu a nervy, že?)
Tu absenci HA jsem tedy moc nepochopila, právě v jejím věku a zkušenostech ze života v zahraničí (jak sama uvádí).
Je to čistě můj názor a nikomu ten jeho jiný neberu. Díky za pochopení 
Není tady

Tercila napsal(a):
baba.jaga: "Spala jsem s chlapy, co jsem znala i nekolik hodin, na tom nesejde."
To je naprosto Tvoje věc, která mě vůbec nezajímá; psala jsem Konstance za sebe (a taky chválabohu nikdy neřešila, co s těhotenstvím v takovém případě).
Taky tu nejde o tebe, ktera to nikdy nemusela resit. To ja taky ne. A taky je irelevantni reseni otazky, jestli s nim spala po tydnu nebo po pul roce. Ta pointa je nekde uplne jinde. Stala se necekana a neplanovana vec, za kterou Konstance ponese tak jako tak urcite nasledky.
Není tady
Tercila napsal(a):
Hrosanek: "Možná myslela Tercila spát bez antikoncepce s chlápkem, s kterým chodím měsíc? To blbost je.
No pokud ne, tak jsem taky divná. Po měsíci intenzivního chození už bych se divila, že spolu ještě nespíme."
První věta - ano, samozřejmě.
A další - Hrošánku, já jsem tady někde uvedla, že to je "divné"? A kde, prosím? Můžeš mi takovou moji větu v příspěvcích najít?
Psala jsem pouze za sebe, že to považuji za blbost. (ostatně tato blbost teď Konstance právě nejvíc zaměstnává hlavu a nervy, že?)
Tu absenci HA jsem tedy moc nepochopila, právě v jejím věku a zkušenostech ze života v zahraničí (jak sama uvádí).
Je to čistě můj názor a nikomu ten jeho jiný neberu. Díky za pochopení
No asi jsem nechtěla napsat, tak jsem taky blbá (jako přídavné jméno ke slovu blbost). A trochu to ztrácí význam si vysvětlovat slovíčka a normálnost spaní s někým po měsíci, pokud jsi myslela právě tu antikoncepci. 

hrosanek napsal(a):
Možná myslela Tercila spát bez antikoncepce s chlápkem, s kterým chodím měsíc? To blbost je.
Pouzivam HA i s chlapem, ktereho znam rok a pul. Druhy den po seznameni a pak dalsi mesic jsme to delali jedine s kondomem (jeho iniciativa).
Není tady
OK babo.jago, to je skvělý. Nestane se Ti nic podobného.
Kdysi dávno jsme na poprvé s mým mužem měli nechráněný sex. Děsně jsme si plánovali, kdy to spácháme, až jsme to překombinovali. Já se spolehla na něj a on na mě. Běžela jsem si vzápětí pro pilulku po. Navždycky si budu pamatovat, že tehdy to můj muž u mě vyhrál na celé čáře, když řekl, že ať se stane cokoliv, tak to bere. Bylo nám dvacet (jemu) a dvacettři. Chodili jsme spolu chvilku, on studoval první ročník vejšky a rozhodně jsem tehdy nemohla tušit, jaký bude. Nebyla jsem těhotná, ale právě s tímhle zážitkem mi došlo, že toho kluka miluju. Byla jsem přesto samostatná a i bez něj bych to chtěla. Právě proto, že si umím představit život bez chlapů, ale bez dětí nikoliv.
Jdu už spát a přestanu prudit se "svým" přístupem k životu. Vztahy jsou průvodci životem, můžou vyjít a nemusí. Zpětně neexistuje lepší a zodpovědnější přístup k životu. Zůstalo tady jedno tady a teď.
Pro mě je nový život vždycky šance něco s tím svým současným udělat. Krutá brána k dospělosti a vlastní schopnosti se o tu dospělost postarat. A zodpovědnost je i to nemít dítě. A třeba už nikdy a to je úplně jiný pocit než rozhodnout se nebýt nikdy matkou ze svobodné vůle.

Tak z upresnujici soukrome korespondence vyplynulo, ze pani kantorka Tercila nemyslela spani bez antikoncepce, nybrz ze brzke vyspani (pohlavni styk, pozn. prekl.) vede k naslednym problemum.
Po roce spolecneho spani by zrejme tento problem nastat nemohl, pokud spravne interpretuju to, co nam dotycna chtela sdelit. 

Upravil(a) baba.jaga (1. 9. 2008 23:03)
Není tady
Konstance - přečetla jsem co píšeš a myslím, že mimi přichází právě proto, aby sis vyřešila svůj život - jak si sama ohodnotila - neuspořádaný - tuším bylo to to slovo. I tvé vztahy s rodinou - i sama se sebou.
Já konstance docela chápu, ačkoliv mám 2 děti, které byly velice chtěné a s mým mužem jsem spala 4 roky bez jakékoliv ochrany.
Myslím, že by sis měla, konstance, odpovědět na otázku, zda vůbec chceš nějaké dítě? protože, co si budem vykládat, 34 let je dost vysoký věk na první dítě a to i když je děsně moderní mít dítě až ve 40ti, málokomu se to podaří. Takže chceš dítě nebo ne? To za prvé.
Za druhé bych si zvážila, jestli se o dítě dokážu postarat úplně sama, protože partnera příliš neznáš a ani s ním neplánuješ být navždy. Dokážeš se starat den za dnem, noc za nocí, zvládat sama všechny jeho nemoci, problémy, úplně všechno? ono mít dítě je velice náročné, jak fyzicky, tak i psychicky.
Na tyto otázky bych si být tebou velice vážně a racionálně odpověděla.
Neodsuzuji interrupce, i když nevím, jestli bych sama dokázala na ni jít, ale možná ano. Myslím si, že nikdo nemůže nutit ženu, která dítě nechce, aby ho měla. Takže, chceš dítě anebo ne? A dokážeš se o ně postarat?
Není tady

tývole...
ještě , že když máma do toho tenkrát vlítla
(praštěná sedmnáctka toužící se bavit, tatínek neženivý, byt 1+1, v něm babička, děda, teta a pes - vlčák)
... tak to jsem fakt ráda, že tenkrát nebyl babinet...
já bych tady asi nebyla?

Není tady
Konstance já jsem byla taky nechtěné dítě své matky, dodnes to mám na talíři, že kvůli mě si musela brát mého otce a kdesi cosi. Dávala mi to pěkně sežrat, ideální dětství jsem u ní rozhodně neměla. Své dítě jsem měla ve 24, protože jsem chtěla mu dát všechnu tu lásku, kterou jsem v sobě měla, ale kterou ode mě nikdo (matka) nechtěl.
Být na tvém místě, jestli to sama utáhneš dítě bych si nechala. Nikdy nevíš, co se může stát. Ale jestli mimi nechceš, tak jdi na potrat a rovnou se postarej o to, ať už nikdy těhotná nejsi.
Není tady
Konstance, nečetla jsem všechny příspěvky,tak se možná budu opakovat.
Ty jsi otěhotněla přes braní antidepresiv? A to tě fakt neupozornila psychiatrička, že máš mít anitkoncepci, když je bereš. Nesoudím, jen smutně kroutím hlavou. Jak me možné, otěhotnět,když je tolik možné ,moderní antikoncepce a pak tohle řešit?NO nic.
Pozdě bycha honit.
Teď bych asi řešila možné následky požídávní antidepresiv skrze otěhotnění. Ještě je bereš? Nebo jak to máš?
Není tady