18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
AHoj,
neporadili by jste mi někdo nějaké výborné recepty na lutěniny (pohanka, cizrna, čočka,), které máte vyzkouené a osvědčené. nějak mi dochází nápady, tak vám budu vděčná. Děkuju
Není tady
nahod ty svoje a doplnime
Není tady
Pohankové rizoto ze zbytků masa z předelého dne, kuře, vepřové. Rychlé, chutné.
Není tady
My děláme lutěninový oulet bez masa takto:
Hodně cibule, zpěnit na másle, přidat odmočené fazole a hrách (můou být i z konzervy), na kostky brambory, batáty (sladké brambory), cizrna, mrkev, v podstatě co dům dá, orestovat, zamíchat, osolit, zasypat hojně sladkou paprikou, chilli, římským kmínem, normálním kmínem, přidat palici česneku, zalít vodou (neudělat z toho ale polévku!) a na mírném plameni nebo v troubě velmi pomalu dusit a dvě hodiny, dokud není vechno krásně měkké a chuti propojené. távu není potřeba zahuovat, měla by být hustá sama o sobě.
Chutná to bezvadně s čerstvým chlebem nebo samotné, to je jedno.
je to idovské jídlo a chutná bosky!
Není tady
co treba pohanka s brokolici http://www.nadoma.cz/recepty/42900-zape … rokolici/, pohanka zapecena s anglickou http://www.nadoma.cz/recepty/42899-zape … -a-syrem/, polevka http://www.nadoma.cz/recepty/54135-pole … -pohankou/ dobrou chut
Není tady
poradte nejaky dobry recepty s cervenyma fazolema i bilyma - bonduel mam... vim ze nejlepsi jsou asi Heinz. nejakou polevku, nebo jak fazole si udelat, jako gulasek .
Není tady
Kamchinka napsal(a):
poradte nejaky dobry recepty s cervenyma fazolema i bilyma - bonduel mam... vim ze nejlepsi jsou asi Heinz. nejakou polevku, nebo jak fazole si udelat, jako gulasek .
Já z toho dělám nejradi Chilli Con Carne, nebo jakousi "guláovku s fazolema", ale fantazii se meze nekladou...
Není tady
namočím přes noc zelené malé fazolky ....mungo...... + cizrnu........ráno uvařím v papiňáku.....rozmixiju....ale ne úplně.....orestuji na másle kořenovou zeleninu, povařím, zahustím ovesnými vločkami, přidám mix, hodně zelených bylinek.........celá rodina to vychvaluje......ale nemůu jim říct, co tam je........pak by to nesnědli.......ppomaloučku musím na ně
Není tady
Kamchinka napsal(a):
osmait cibulku ,na kostičky salám rajský protlak,peř,sůl,trocha sladké papriky, česnek.trocha kečupu,,pak přihodit fazole,promíchat.podávat s chlebem.
máme to rádi hodně pálivý,take já přidávám i chilli.
Není tady
Humus: cizrna (plechovka nebo doma uvarena), cesnek - rozmackat, citronova stava, tahini pasta - lzice nebo dle chuti, sul. Vse rozmixovat na hladkou pastu. Je to neco jako pomazanka nebo dip. Podava se i s falafel.
Falafel: cizrna, nakrajena cibule, rozetreny cesnek, petrzelka, lzicka mleteho koriandru, lzicka rimskeho kminu, mouka, sul, pepr. Vse rozmackat a promichat, aby vznikla husta kasovita hmota. Delame kulicky a smazime na oleji.
Neuvadim mnozstvi, protoze to delam od oka, tak nevim.
Není tady
Já mám ráda polévku z cizrny. Je moc dobrá
Není tady
Plechovka velkych fazoli ,fazole povarit ,pridat na jemno nakrajenou vetsi cibulu ,nastrouhat bryndzu ,jednou na drobno nakrajene rajce ,olej , osolit a dochutit indickym kminem . Vsechno rozmackat nebo rozmixovat . Ji se to s bagetou ,je to syte a moc dobre
Upravil(a) mikuelini (20. 1. 2014 10:57)
Není tady
Manel má cukrovku, take jídla z lutěnin upřednostňuje. Nastudoval si knihu amerického lékaře dr. Fuhrmana. Ten mimo jiné píe, e nejzdravějí jsou fazole. U nás vaříme - fazole s rajčaty, fazole s brokolicí, lutěninové polévky se zeleninou, cizrnu se penátem, lutěninové saláty. Postrouhaná cuketa, nebo kedluben s fazolemi. Já vím, je to divné a drastické, ale nedá se nic dělat, chráníme tím zdraví.
Není tady