6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vrátila jsem se z Polska, kde jsem v restauraci jedla vynikající lassagne. S beamelem....máte někdo recept na dobré lassagne?
Není tady
Napred pripravis domaci bolonskou omacku:
1kg mleteho masa
1 cibuli
cesnek dle chuti
2 mrkve
hrst sekane petrzele
1kg rajcat
rajsky protlak
koreni a zeleninu dle chuti
olej
cukr
ja osobne vyrabim takto
Rozpalim olej v hlubokem hrnci, na drobno nakrajenou cibulku, cesnek, posmazim, pridam mlete maso, sul, pepr, sekanou petrzelku, prosmazim, pridam nasekana oloupana rajcata, rajsky protlak, oloupanou mrkev rozkrojenou na pulku (potom se vyndava), lzici cukru moucka, sterilovane sekane zampiony (a kdyz mam tak na kosticky nakrajeny smazeny lilek, olivy, hrasek..... co dum da), varim alespon dve hodiny na mirnem plameni (cim dele se omacka vari, tim vice se zbavi kyselosti rajcat a je lahodnejsi)
Potom je potreba testoviny lazane (prodavaji se normalne jako treba kolinka nebo vrtule), pisi na nich, ze se nemusi namacet, ale ja je lacim v horke vode s olejem, jsou pak vlacnejsi
Besamel (kupuji pripraveny a kdyz neni tak se dela takto: pul kostky masla rozpustit, pridavat pomalu hladkou mouku, sul, smazit do zlatova -vicemene udelat jisku - potom odstavit z plamene a vlit pullitru studeneho mleka, poradne naslehat, mela by vzniknout kremovita konzistence, pak znova dat na ohen a hnetat, dovest k varu, pridat spetku muskatoveho orisku)
strouhany syr (dobry je parmezan a ke konci mozzarela)
A pak uz se jenom sklada
Dno hlubokeho plechu vymazes maslem, pridas asi ctyri lzice bechamelu, rozetres, pokladas platy testovin, vrstva bolonske omacky, bechamel, syr, testoviny, bolonska, bechamel, syr, testoviny..... az naplnis plech, na posledni vrstvu masa pridavam mozzarelu a na vrchni testoviny bechamel a syr, zapekam 20 minut
Pozn toho bechamelu neni z pulky masla moc, muzes udelat i vetsi mnozstvi (beztak jestli chces dobre testoviny, nesmis bechamelem setrit), da se i skladovat v lednicce
Zrovna tak lazane delam ve velkem mnozstvi, dobre se zamrazuji!
Dobrou chut
Není tady
Díky za recept, jen co seenu ty samotné lasagne (bohuel v naem mini městě se jaksi neprodávají nebo jsem neměla to těstí je potkat). Ale u teď se mi seběhly sliny:o)
Není tady
Ahoj nevím zda znáte Portugalaskou kuchyni, ale já jsem vařila lasagne pomocí ní Ona existuje stránka nebo společnost dá se říct, která dováí věci z portugalska, nala jsem si tam recept na lasagne a hrozně mi zachutnaly, si najdětě, ta společnost se jmenuje Umporto
Není tady
Kdy tady vzpomíná portugalskou kuchyni,tak se jsem tě chtěla zeptat zda vaří i s portugalskými surovinami nebo jen s portugalskou kuchařkou?
Není tady
Portugalskou kuchařku nemám Vařím podle receptů, které si najdu na internetu Ale na druhou otázku odpovídám ano, opravdu vařím s portugalskými surovinami Mám doma i portugalské koření atd
Není tady
A jak chutná to koření? Jde poznat, e to není obyčejné koření?
Není tady
Nevím zda je to a tak úplný rozdíl, ale příjde mi to zase něco jiného Taky jsem si teďka z tama chtěla objednat olivový olej, ale nakonec jsem se rozhodla, e si objednám ty degustační oleje a uvidím, který mi bude vyhovovat nejlépe Jo a objednávala jsem z tama olivy, ty byly moc dobré
Není tady
Take jak tak čtu, tak nakupuje Trvalko potraviny a suroviny na jídlo přes internet?...oplatí se to finančně? A dojde ti vechno čerstvé?.....
Není tady
ja jsem nasla na netu skvely recept na chrestove lasagne a urcite je vyzkusim.. jsem zvedava co na to reknou deti
http://www.pankrackyrynek.cz/novinky/it … a-pochvalu
Není tady
Doma děláme nejčastěji penátové lasagne. Na oleji se osmaí pokrájená cibule, česnek a přidá se rozmrznutý penát, zeleninový bujon, já dávám od Knorru, ty gelové jsou dobré a hezky se rozpustí a krátce povaříme.
Pak připravíme beamel. Necháme rozpustit tuk, přisypeme mouku a usmaíme světlou jíku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a zlehka provaříme. Osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pak vrstvíme střídavě do vymatěného pekáče - lasagne, beamel, penát, sýr. Poslední vrstvu beamelu pak posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu asi 10 minut.
Není tady