3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Popísalo sa tu toho u veža o vzahoch v rodine. Mňa by zaujímalo, ako u vás funguje pomoc rodičom: napr. vá mu a vai rodičia, vy a svokrovci... Pomáhate si navzájom?
Není tady
Marsyl, pouze na poádání.
Není tady
Ano. Tchánovci nám laskavě dopomohli ke konečnému a definitivnímu ukončení vztahu.
koda, e to u nás nebylo jako u Pavly. Já je toti o nic takového neádala...
No,take manelovi rodiče,u neijí,ale pokud,ila jetě jeho máma,tak pokud něco potřebovala,poádala-poprosila zda by mohl přijít ji pomoci a kdy můe..Já jsem natom neviděla nic zvlátního,je to jeho máma a pokud pomoci nezneuívala,navíc byla na ve,u sama.. Myslím,e i ona v rámci moností pomohla,ale byla u starí a dosti nemocná,kdy jsme se s manelem poznali. Já mám,u jen mámu a ta,u je starí-68let a nemocná(po 2 mrtvicích). No a sní je to trochu sloitějí,pokud něco potřebuje,tak vdy se ozve,prvně nám a poaduje,jestli bychom ji pomohli,nejlépe hned,jinak byla trochu dotčená a víc to tlačila i emocemi,jak ona to nezvládne,je z toho(problému patná),neví co dělat.. Take ,protoe jí právě dovezli linoleum,tak manel "musel"okamitě jí ho jít usadit i kdy měl právě před odpolední(dělá v těkém provoze),no ono by to asi do druhého dne nevydrelo nebo co.. Také malovat tam lítal před prací. No a kvůli nedorozuměním s kabelovou společností,ho volala vdy,kdy to psychicky nezvládála,vyřeit to sama neuměla,take tam lítal k ní nejmíń 5 krát,kdykoliv zavolala. Tak,kdy to shrnu,pomůeme rádi,je to máma,mám ji ráda,ovem ona tu pomoc někdy zneuívá,ona prostě má přednost před vím..,nebere moc ohledy,dokud ji to člověk neřekne přímo,to se jetě bojím,e se urazí,to mi vadí,to pak,ona zkouí u zbytku rodiny,u manela od mé neteře..,tak,aby nala někoho,kdo by nejlépe ihned pomohl.. No a kdy má zdravotní problémy staráme se zase jenom my s manelem,přesto,e mám 2 sourozence,kadý spoléhá nato,e sní jsem v jednom městě,přitom oni sednou do auta a jsou u ní stejně rychle..jako já městskou..(a někdy se dvěma dětma..) No a já prostě kní cítím určité závazky,trochu nám, vypomohla kdysi finančně a pak je to máma,také se starala..,máme co vracet.
Ja bývam u svokrovcov. Máme vežmi zlé vzahy, a po ostrých výmenách názorov sa u dlhie nerozprávame. Moji rodičia bývajú kúsok od nás, ale tí sa medzi nás nikdy nemieali, ani nenadávali muovi tak ako svokrovci mne ( počula som ako hovorí svokra muovi, e som ku... ). Napriek tomu, môj mu mojich rodičov ani nepozdraví, nepomôe im v ničom. Aj keď nai nám hodne pomáhajú s demi ( čo sa o svokrovcoch nedá poveda ) a aj finančne. Sú u starí a iných súrodencov nemám. Asi mi vracia to, e ja sa s jeho rodičmi neznesem. Len koda, e nevie pochopi prečo. On vdy drí len s rodičmi.
Není tady
Marsyl, tady je kadá rada drahá. Předevím by měl dret s tebou a vekeré útoky na tvoji osobu by měl on zastavovat. Ale jsme u toho, měl. Z nějakého důvodu to nedělá. Zkus zapátrat proč tomu tak je....
Není tady
mám to podobné jako Surikata
Není tady
A viete, čo ma ete privádza do zúrivosti? Keď vidím ako si mu so svokrom spolu vetko robia a môjmu otcovi nemá kto pomôc. Ten si vetko oddrie sám. A hlavne ma serie, e ozaj vetko robia spolu. Nemôe jeden robi jednu robotu a svokor druhú... Čaká dokedy príde mu z roboty , ten sa len naje a beí za svokrom. Lebo majú robotu. Viem, e treba doma veličo porobi, ale ten spôsob ako sa to robí ma serie:) keď som im vyčítala, e takto vlastne deti si vôbec neuijú otca...dolo len k hádke a ja som bola zase tá zlá. Deti radej kedy môu odídu k mojim rodičom a domov idú len keď musia.
Neviem ako to zvládnem, keď u ozaj rodičia nebudú vláda? Keby som ich mala da do domova , asi by som od iažu zomrela...
Není tady
Marsyl - bohuel ti musím sdělit smutnou pravdu. Tvůj manel si neumí obhájit osobní prostor a nikdy psychicky neodeel od svých rodičů. CO s tím ted holka?
Já bych zkusila poradnu... kdy mu to tam řekne jinej - nejlépe chlap...mohlo by to zabrat. Takhle chlapi u piva, to uměj udělat rozbor...
Není tady
Milá Marsyl,tak mi připadá,kdy to tu tak čtu,e se nejedná jen o pomoc svokrovcům a Tvým rodičům,ale myslím,e by si i potřebovala"něco"vyřeit mezi Tebou a Tvým muem..,jednou z věcí je určitě ten jeho postoj. A navíc musí být o to těí,e u něj nemá zastání,kdy oni řeí Tebe..před ním a to u je bez komentáře.
A aspoň je fajn,e Ty má takové bezva rodiče.