Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 8. 2008 15:43

kl91
♥------

utírání se po malé straně?

Je mi 17, maminka mi v dětství říkala, že po čurání se mám utírat, jen pokud jsem doma a mám čisté ruce, dopředu umyté, aby se do pohlavních orgánů nezanesla infekce. Ale v poslední době si všímám, že kamarádky se utírají toaletním papírem po malé straně i venku, když si celý den nemyly ruce. Mám proto otázku, možná hloupou, je hygieničtější se utřít i nemytými rucemi nebo raději ne. Děkuji

Není tady

#2 28. 8. 2008 15:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: utírání se po malé straně?

Snad se utíráš papírem (odpředu dozadu) a ne rukama, ne? smile
Já se utírám pokaždé, když je po ruce čistý papír. Jinak si zašpiníš močí kalhotky, ne?

Není tady

#3 28. 8. 2008 15:52

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

To mi připadá divné, přece na sebe (DO sebe) nesaháš rukama, ale přes papír, a buď si jistá, že takové bakterii chvíli trvá, než se propasíruje popřekládaným toaletním papírem. Navíc zdravá moč sama o sobě dezinfikuje, takže ta trocha mikroorganismů. co by sis tam náhodou zanesla, nemá šanci. Mluvíme o běžném "celodenním nemytí" venku, pokud zacházíš s nějakým infekčnějším materiálem, tak trocha víc opatrnosti je na místě, ale pokud zrovna ve chlívě nekydáš hnůj...
Nápad: pro klid duše si pořiď takové ty vlhčené ubrousky pro intimní hygienu, ty tě z jedné strany očistí po čurání a z druhé zároveň dají pocit čistých rukou.

Není tady

#4 28. 8. 2008 16:04

Sjuzn
♥♥♥♥♥--

Tak nad tím jsem ještě nepřemýšlela. Utřít se, beru jako samozřejmost. A jestli mám před utíráním ruce umyté, nebo ne jsem nikdy neřešila. Něco jiného je když mám menstruaci, to používám tampony a před tím si ruce meju vždycky.

Není tady

#5 28. 8. 2008 16:06

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

taky jsem o tom v životě neslyšela, abych se neutírala...mě maminka říkala, at si nikde nesedám na toaletu !!
určitě utírat se vždycky a ty vlhčený toaletní ubrousky jsou fakt dobrý smile

Není tady

#6 28. 8. 2008 16:12

clavel
♥♥♥♥♥--

o tom jsem neslysela, a naopak mi dost vadi, pokud neni toaletak, nebo nemam ubrousek..
a jak to tedy delas, to si vzdycky umejes ruce, a kdyz ne, tak se oklepes? protoze me teda pak vadi mokre kalhotky smile

Není tady

#7 28. 8. 2008 17:31

lucrezia
♥♥-----
Místo: Kanada

Zenske hormony nas chrania pred infekciou. Keby zeny mali ochoriet z kazdej bakterie, ktora sa tam zanesie, nemohli by sa kupat v bazene, v jazere alebo mat pohlavny styk. Kvoli tomu zeny ktore uzivaju antikoncepciu trpia na kvasinky, pretoze ich prirodzene hormony su potlacene.

Není tady

#8 29. 8. 2008 16:49

henrietta
♥♥♥♥---

kl91: většina lidí ti tady sice píše, že je divné, když se neutíráš venku, ale mě to zas tak hrozný nepřijde. Stejně kolikrát za rok se člověk dostane do situace, kdy má sice toaleťák, ale ne vodu na umytí rukou? Já se třeba utírám vždycky když to jde (a nevadí mi když nemám umyté ruce), ale je mi skoro nepříjemnější, když si PO tom utření pak nemůžu umýt ruce, než nepoužít teda někde v lese ten toaleťák (nebo v hospodě když tam prostě není a kapesník je v kabelce u stolu). Ale ani neumyté ruce, ani neutření se po malé mě ještě nezabilo;)

Není tady

#9 29. 8. 2008 18:55

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

tak já teda "to venku" pochopila na veřejných záchodcích sad jsem se asi sekla jak koukám big_smile

Není tady

#10 29. 8. 2008 19:28

Myška
♥♥♥----
Místo: Ostrava

Já se taky utírám buď toaletňákem, nebo papírovým kapesníkem nebo těma vlhčenýma intim, podle toho co zrovna mám. Kdybych je neměla tak nevím, neutírat se mi přijde fuj. Ve škole jsem byla známá tím, že mám u sebe VŽDYCKY papírové kapesníky. Mám je stejně jako balzám na rty v každé tašce a kabelce.

Není tady

#11 30. 8. 2008 14:40

pozemstanka
♥------

Když někdy není možnost se utřít, není po ruce toaleťák, nebo ubrousek, tak se cítím nepohodlně. Ruce si před použitím WC nemyji.

Není tady

#12 30. 8. 2008 14:56

x256987
Host

Já si myju ruce před, jen když se chystám měnit tampón... Jinak s sebou mám vždycky nejenom papírové kapesníky, ale taky láhev vody na pití, takže v případě, že poblíž není kohoutek, si je opláchnu z té lahve.

#13 2. 9. 2008 20:42

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

A já zas dcerce vštěpovala,aby si frndu utírala,protože byla každou chvíli opruzená.já sama si to taky neumím představit.když jsem neměla kapesníček nebo papír,tak jsem schopná si utrhnout třeba kapsu než jít vlhká od moče.Brrrrrr... usch

Není tady

#14 2. 9. 2008 20:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ivča K. napsal(a):

A já zas dcerce vštěpovala,aby si frndu utírala,protože byla každou chvíli opruzená.já sama si to taky neumím představit.když jsem neměla kapesníček nebo papír,tak jsem schopná si utrhnout třeba kapsu než jít vlhká od moče.Brrrrrr... usch

Taky tak nějak, kdybych se neutřela, asi bych měla pocit, že jsem počůraná, bléééé

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#15 3. 9. 2008 16:13

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Modroočka napsal(a):

Ivča K. napsal(a):

Taky tak nějak, kdybych se neutřela, asi bych měla pocit, že jsem počůraná, bléééé

dtto... jednou jsem se takle vyválela v borůvčí, když jsem neměla kapesník a oklepávala co to dalo... lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#16 5. 9. 2008 16:47

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

kl91 napsal(a):

Je mi 17, maminka mi v dětství říkala, že po čurání se mám utírat, jen pokud jsem doma a mám čisté ruce, dopředu umyté, aby se do pohlavních orgánů nezanesla infekce. Ale v poslední době si všímám, že kamarádky se utírají toaletním papírem po malé straně i venku, když si celý den nemyly ruce. Mám proto otázku, možná hloupou, je hygieničtější se utřít i nemytými rucemi nebo raději ne. Děkuji

Tvá matka asi patří k lidem, kteří věří v očistnou sílu vlastní moči (praštění američani dokonce moč užívají vnitřně, prý kvůli omlazení ?!).
A taky se matka asi příliš děsí jakýchkoli baktérií, což mi připadá taky jako trochu ujetý extrém.

Babi s dědou žili na vesnici a měli jedno úsloví, že "Každý správný sedlák sní za rok fůru hnoje".
Doslova se to samozřejmě brát nedá, ale vzpomínám si, že při práci na poli se nikdy ruce od hlíny nijak neřešily.
S rukama od hlíny se dá jíst, aniž by to zanechalo stopy na našem zdraví.
To spíš přehnané úzkostlivé mytí je na škodu. - Vybuduje to z nás časem alergiky.

No, ale holky by se snad utírat měly! .... (Bez ohledu na to, jak vlhké gaťky působí na pleť - přece pomočené prádlo smrdí.... ?!!!!)

Není tady

#17 5. 9. 2008 19:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A chlapský moč akože nesmrdí? Videl alebo čuchal si niekedy výdatné pánske spoďáry po 3 dňoch? roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#18 5. 9. 2008 19:57

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Slavek17 napsal(a):

kl91 napsal(a):

Tvá matka asi patří k lidem, kteří věří v očistnou sílu vlastní moči (praštění američani dokonce moč užívají vnitřně, prý kvůli omlazení ?!).
A taky se matka asi příliš děsí jakýchkoli baktérií, což mi připadá taky jako trochu ujetý extrém.

Babi s dědou žili na vesnici a měli jedno úsloví, že "Každý správný sedlák sní za rok fůru hnoje".
Doslova se to samozřejmě brát nedá, ale vzpomínám si, že při práci na poli se nikdy ruce od hlíny nijak neřešily.
S rukama od hlíny se dá jíst, aniž by to zanechalo stopy na našem zdraví.
To spíš přehnané úzkostlivé mytí je na škodu. - Vybuduje to z nás časem alergiky.

No, ale holky by se snad utírat měly! .... (Bez ohledu na to, jak vlhké gaťky působí na pleť - přece pomočené prádlo smrdí.... ?!!!!)

Ahááá a chlapovi jako do trenclí neukápne nebo co ??? !!! dumbom

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#19 5. 9. 2008 20:57

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Co je tvoje, to ti určitě neublíží. Jde hlavně o pohodlí. Taky bych se neutřená necítila dobře, ale párkrát v životě se mi to stalo. Stačilo při nejbližší příležitosti vyměnit intimku - ve zdraví jsem to přežila
A ruce, ty si myji před WC jen, když jdu měnit tampon

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#20 6. 9. 2008 14:14

TamtaOna
♥♥♥♥---

lucrezia napsal(a):

Zenske hormony nas chrania pred infekciou. Keby zeny mali ochoriet z kazdej bakterie, ktora sa tam zanesie, nemohli by sa kupat v bazene, v jazere alebo mat pohlavny styk. Kvoli tomu zeny ktore uzivaju antikoncepciu trpia na kvasinky, pretoze ich prirodzene hormony su potlacene.

Tak s tím musím (z vlastní kůže) nesouhlasit- na kvasinky jsem hodně trpěla v době, kdy jsem HA nebrala... Od doby, co jí beru jsem s těma mrchama neměla žádný problém. (klep klep do zubů)

Jinak- utírat- vždycky!

Není tady

#21 8. 9. 2008 14:01

repelka
♥♥♥----

holky, měly by jste slyšet mou gynekoložku. To je vždycky přednáška : umýváni rukou před návštěvou wc (samo že i po), nepoužívat slipky, nemít dlouhé nehty, nenosit tanga, rifle, neholit !!!!, nepoužívat na mytí gely !!!! Tohle vše si vždy vyslechnu při každé návštěvě. Naštětsí tam jdu tak 1,2x do roka, ale je to děs. Mé kámarádky s ní mají stejné zážitky.....

Není tady

#22 8. 9. 2008 14:08

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

také s tím mám zkušenost, moje dr mi dává podobné rady. A kamarádce vždycky řekne, že romky se tolik nemyjí a jsou v pohodě. Já osobně bych bez intimky vůbec nešla z domu, takže když občas nemám po ruce papír tolik to neřeším, ale stejně je mi to nepříjemné.

Není tady

#23 8. 9. 2008 14:15

repelka
♥♥♥----

no jééje, intimka je největší zlo, je to umělotina a krásnňě se v tom daří vlhku atd. Jo a kalhotky jedině bavlněné........... Já nosím tanga a vždycka když jdu na kontrolu šupnu do kabelky bavlněný bombarďáky a pak v nich jdu do ordinace at si ušetřím řeči aspon za tohle......))). Doma máme chodit v sukni a na ostro, at to má pěkně luft......))

Není tady

#24 8. 9. 2008 14:45

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Barusja napsal(a):

také s tím mám zkušenost, moje dr mi dává podobné rady. A kamarádce vždycky řekne, že romky se tolik nemyjí a jsou v pohodě. Já osobně bych bez intimky vůbec nešla z domu, takže když občas nemám po ruce papír tolik to neřeším, ale stejně je mi to nepříjemné.

to jako s intimkou v kabelce, nebo ve spodním prádle? smile  Já ji zkusila jednou, ale je mi to nepříjemné.

Upravil(a) lindaB (8. 9. 2008 14:46)

Není tady

#25 8. 9. 2008 15:46

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

repelka napsal(a):

no jééje, intimka je největší zlo, je to umělotina a krásnňě se v tom daří vlhku atd. Jo a kalhotky jedině bavlněné........... Já nosím tanga a vždycka když jdu na kontrolu šupnu do kabelky bavlněný bombarďáky a pak v nich jdu do ordinace at si ušetřím řeči aspon za tohle......))). Doma máme chodit v sukni a na ostro, at to má pěkně luft......))

Intimky nosím, jen když mi končí malinové dny. Tanga taky jen z bavlny, bomby nosím třeba na noc, jinak skoro vůbec (jen při periodě). Před WC se po umyvadlu nesháním, když není papír, hm, co se dá dělat. U malé s tím tolik nenadělám, jejda, myjeme se přeci denně...
Co byste dělaly třeba na horách? Byla jsem vloni tři dny v kuse mimo civilizaci. Sice s sebou člověk vleče pár papkapů, jenže s těma se počítá jaksi na "horší" případy, než jen malou potřebu... A žiju, holky, žiju! Já si myslím, že se nic nesmí přehánět.
Holím, myju gely, nosím tanga a zásadně si nesedám na veřejných záchodcích, v restauracích apod. Myslím, že naše frnda si zaslouží stejnou pozornost jako třeba srdce nebo játra nebo co já vim. Věnujete i zbytku těla takovou pozornost? Aha?  smile

Upravil(a) ADFka2 (8. 9. 2008 15:51)

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí