18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vergi napsal(a):
Ahoj Martinko,zatim dekuji,mi mame tez obrad az odpoledne.Obed ani nebude mame to ve forme svedskych stolu,nejake chlebicky,kolacky a grilujeme sele.Saty jsem si koupila v jednom salonu kde maji neuveritelne ceny vysli me na 4000.Prstynky pocitam tak na 7000.Jeste dokoupit par blbosti na vyzdobu i kdyz ja si na to moc nepotrpim ,zbytecne vyhozne penize.Kdy to mate.Mi v kvetnu.
V červnu :-)
aty - to je dobrý :-) Já budu mít půjčený, ale taky za slunou cenu... 5.700,- půjčovný aty + spodnička + oblek pro přítele.
Prstýnky 600,- Kč dohromady... z chir. oceli.
Oběd (spí obědo-večeři) máme klasickou... dort, kafe, nealko... taky to moc nebudeme protahovat...
Není tady
Tak oblek jeste vybrany nemame.Jak ho znam tak ho bude schanet az na posledni chvili.Saticky pro mou dcerku jsem koupila od kamaradky za 100 to staci bude je mit jen jednou na sobe a jinak je nevyuzije.Ty jsi nechas udelat uces a liceni nebo si to budes delat sama.
Není tady
Vergi napsal(a):
Tak oblek jeste vybrany nemame.Jak ho znam tak ho bude schanet az na posledni chvili.Saticky pro mou dcerku jsem koupila od kamaradky za 100 to staci bude je mit jen jednou na sobe a jinak je nevyuzije.Ty jsi nechas udelat uces a liceni nebo si to budes delat sama.
Účes a líčení mi bude dělat moje sestra. Napíu Ti do SZ odkaz kde mám fotky z líčení, jak mi zkoula udělat svatební :-)
Není tady
Moc pekne fota vice jsem ti napsala do SZ mam kamaradku kosmeticku tak me skusi nalicit ona o vikendu to chcem skusit.Licenim se totiz nezabiva.A nikdy nelicila na svatbu.No,uvidim jak dopadne pokus.Ale nevim s temi vlasy jestli zkusit neco doma nebo se radeji sverit kadernici.
Není tady
Vergi napsal(a):
Moc pekne fota vice jsem ti napsala do SZ mam kamaradku kosmeticku tak me skusi nalicit ona o vikendu to chcem skusit.Licenim se totiz nezabiva.A nikdy nelicila na svatbu.No,uvidim jak dopadne pokus.Ale nevim s temi vlasy jestli zkusit neco doma nebo se radeji sverit kadernici.
Kdyby mi neslíbila sestra, e mi udělá účes... tak bych určitě ke kadeřnici la. Doma si účes nikdy sama neudělá tak, jako Ti ho udělá kadeřnice... a zase tak drahý to být nemusí :-)
Není tady
V otázce tady bylo nejen,kolik ta svatba stála, ale i jak probíhala. K tomu chci říci, e jsem v posledních 2 letech byla pozvaná jako host na 2 svatby, které probíhaly pod irým nebem. A musím říct, e tomuto trendu nefandím: Uprostřed louky byl stolík, u něj oddávající. Příbuzní a přátelé vytvořili vdycky jakýsi kruh kolem svatebčanů Protoe to bylo venku, mnozí tam měli s sebou psy, ti i během obřadu potěkávali. I malé děti nebyly v tomto prostředí k udrení a různě se honily a vyruovaly. Do toho zvuky okolí - bzučící cirkulárka, projídějící auta, atd..
Jeliko to bylo takové neformální, mnozí lidé se ani při obřadu nepřestali vzájemně bavit mezi s sebou. Chvílemi mi to připadalo jako taková zvlátní párty, kde upostřed sice cosi probíhá, ale vlastně málokoho to zajímá.
Přijde mi, e prostředí kdekoli uvnitř je slavnostnějí, soustředěnějí, obřadnějí. Mě se svatby venku nelíbí. Dala bych přednost nějaké hezké obřadní síni s odpovídající příjemnou a slavnostní hudbou (tedy obecně, já u se sama vdávat nehodlám, jednou stačilo .
Jo, při jedné z výe zmíněných venkovních svateb po manelském polibku začal hrát a zpívat najatý kytarista píseň Závidím. Tedy tu, co myslím napsal Grossman, kdy věděl, e je nevyléčitelně nemocný. Takováto hudba tedy nasadila obřadu korunu...
Martinka:ja uz mam kadernici zajistenou ze zkouskou me to vyjde asi na 1200.I kdyz mam nekolik navodu jak si vytvorit uces doma ale nikdy bych to nedala dohromady tak jako kadernice.Takze radeji to zkouset ani nebudu.
Není tady
Vergi-ty brdo to je pálka teda za učes mě to ted taky čeká.Jak dlouho před svatbou ti ten učes bude skouet??Učesy ti nabidla ona nebo jsi si nějaký vybrala třeba z časopisu??
Není tady
miselinka:Zkouku učesu budu mít měsíc před svatbou.To kdyby náhodou jsem sní nebyla spokojena tak abych si stihla jetě vybrat jinou.Snad bude ok,kadý si jí chválí.Jinak jsem si vybrala učes s jejího katalogu ale uvidím jak mi to sedne a jaký ona bude mít návrh.V ceně toho učesu je započítaná zkouka,hlavní učes i cesta ke mě.
Není tady
Blossom napsal(a):
V otázce tady bylo nejen,kolik ta svatba stála, ale i jak probíhala. K tomu chci říci, e jsem v posledních 2 letech byla pozvaná jako host na 2 svatby, které probíhaly pod irým nebem. A musím říct, e tomuto trendu nefandím: Uprostřed louky byl stolík, u něj oddávající. Příbuzní a přátelé vytvořili vdycky jakýsi kruh kolem svatebčanů Protoe to bylo venku, mnozí tam měli s sebou psy, ti i během obřadu potěkávali. I malé děti nebyly v tomto prostředí k udrení a různě se honily a vyruovaly. Do toho zvuky okolí - bzučící cirkulárka, projídějící auta, atd..
Jeliko to bylo takové neformální, mnozí lidé se ani při obřadu nepřestali vzájemně bavit mezi s sebou. Chvílemi mi to připadalo jako taková zvlátní párty, kde upostřed sice cosi probíhá, ale vlastně málokoho to zajímá.
Přijde mi, e prostředí kdekoli uvnitř je slavnostnějí, soustředěnějí, obřadnějí. Mě se svatby venku nelíbí. Dala bych přednost nějaké hezké obřadní síni s odpovídající příjemnou a slavnostní hudbou (tedy obecně, já u se sama vdávat nehodlám, jednou stačilo .
Jo, při jedné z výe zmíněných venkovních svateb po manelském polibku začal hrát a zpívat najatý kytarista píseň Závidím. Tedy tu, co myslím napsal Grossman, kdy věděl, e je nevyléčitelně nemocný. Takováto hudba tedy nasadila obřadu korunu...
tak já sice nejsem enatý nejsem a ani to v nejblií době neplánuju ale pokud svatbu pod irým nebem, tak jedině v nějaké té zahradě, jak to bývá v amerických filmech.. na oddání takový ten altánek, pěkné skalky, na zemi kvalitní pait.. a třeba ohraničené tůjkama aby bylo zajitěné soukromí, rozumíte jak to myslím.. aby moje budoucí měla na co vzpomínat v důchodu
Není tady
No jak to tady tak pročítám, tak si myslím, e jsem divná. Moc se neumím uvolnit před přítelovou rodinou. mají mě rádi a jsou docela fajn, ale na můj vkus jsou eny moc velké dámy. Budoucí tchán je naprosto úasný člověk. Ale já asi nikdy moc za velkou dámu nebudu a jsem spí pohodářka ne barbienka. Asi tento den nepřeiju. Za některé členy své rodiny bych se musela stydět. Nejradi bych svatbu asi tak o dvou svědcích a hned po obřadu vypadnout na nějaký romantický prodlouený víkend. Bez starostí, bez velkých výdajů, bez rodiny a blbých keců. Krásná představa, ale bohuel absolutně nereálná. Přítel vyznává tradice a "nemohl by to udělat svému otci." Take tento den pro mě bude váně utrpením. Čím víc se o tom bavíme, tím víc jsem o tom přesvědčená. a
Není tady
Já jsem se vdávala v roce 1987, svatba přila co vím tak asi na 25 tisíc, moná o něco víc, nevím přesně. Bylo asi 25 hostů. Je to dávno. Fakt je, e průměrný platy v té době byly tak asi 2 tisíce. Dnes bych se vdala asi tak, e já, enich, dva svědkové a hotovo. Ale zatím nemám svatbu v plánu. On mě toti nikdo za enu pojmout nechce
Není tady
Rok 1985, 22 lidí, asi 15 tisíc.
U bych se víckrát nevdávala. Jestli přece jenom, tak jen my dva a svědkové. Tak jsem si to přála i tenkrát, bohuel jsem ustoupila nátlaku.
my měli svatbu dost velkou, spousta dekorací a vymýleli jsme si co se týkalo jídla a vlastně veho, take jak to tak zhruba počítám, tak by to bylo asi tak 180 tisíc s dovolenou a rozlučkou se svobodou - a to jsme neplatili ádné pronájmy salonků a třeba můj účes i se zkoukou mě stál jen 350Kč. Ale spousta drobností, ono se to potom vyplhá na pořádný peníze. Vybírali jsme a dostali jsme i dost peněz, tak jsme si za to koupili něco do bytu. Musím říct, e nebýt mých i manelových rodičů, kdy nai dávali asi 40 tisíc, moná i víc a jejich přispěli na dovolenou 10 tisíc, museli bychom se ve spoustě věcí omezit. Takhle jsme si mohli dovolit svatbu mých snů, bylo to sice náročné, celá rodina pomáhala kde se dalo, např. nae svatební tabule vyla jen asi na 8 tisíc a to je jen výzdoba, to jsme si samozřejmě mohli uetřit, ale chtěli jsme to tak. Oznámení a vechny kartičky jsme měli zadarmo, kupovali jsme jen obálky, co bylo asi 600Kč a záleelo nám na osobním pozvání téměř vech hostů, take jsme i hodně projezdili. Prstýnky máme značkové zlaté a teprve teď přicházím na to, e i ta chir.ocel by asi stačila, páč manílek si dovolil ten svůj prsten ztratit a měl těstí, e jsme ho nali. Hudbu jsme měli asi 200km od nás, jinou jsme nesehnali, mělo nám přijet 5 lidí, kadý 1000Kč plus tisícovka cesta, nakonec přijeli dva, hráli dle mého názoru dost podprůměrně a vzali si stejně těch 6 tisíc. To byla asi jediná chybička.
Upravil(a) Dey (1. 6. 2009 10:54)
Není tady
Tak nás ta sranda teprv čeká. Snaila jsem se krtit rozpočet, přesto odhadujem 70-75.000,- 20 lidí na hostinu, večer 70-80 lidí. Raut s hostinou cca 20.000,- a hodně asi udělá to pití Doufám, e i s dary (finančními - pouijeme je samozřejmě na náklady) budem nejhůře na nule, nejlépe v lehoučkém plusu...
Není tady
Pro budoucí nevěsty...dobré a zajímavé tipy na neobvyklé svatby najdete zde nepovolená reklama ohledně reklamy se prosím obrate na majitele Babinetu, díky, tina.
Není tady
Pokud chcete při organizaci uetřit čas a peníze, doporučuji nepovolená reklama Nemusíte vem mnohokrát telefonovat, po svatbě vypalovat cd s fotkami a vyhnete se také duplicitním darům...
Upravil(a) tina (21. 5. 2010 13:59)
Není tady
ondrab napsal(a):
Pokud chcete při organizaci uetřit čas a peníze, doporučuji nepovoelá reklama. Nemusíte vem mnohokrát telefonovat, po svatbě vypalovat cd s fotkami a vyhnete se také duplicitním darům...
Upravil(a) laminanonte (21. 5. 2010 13:41)
Není tady
holy napsal(a):
No jak to tady tak pročítám, tak si myslím, e jsem divná. Moc se neumím uvolnit před přítelovou rodinou. mají mě rádi a jsou docela fajn, ale na můj vkus jsou eny moc velké dámy. Budoucí tchán je naprosto úasný člověk. Ale já asi nikdy moc za velkou dámu nebudu a jsem spí pohodářka ne barbienka. Asi tento den nepřeiju. Za některé členy své rodiny bych se musela stydět. Nejradi bych svatbu asi tak o dvou svědcích a hned po obřadu vypadnout na nějaký romantický prodlouený víkend. Bez starostí, bez velkých výdajů, bez rodiny a blbých keců. Krásná představa, ale bohuel absolutně nereálná. Přítel vyznává tradice a "nemohl by to udělat svému otci." Take tento den pro mě bude váně utrpením. Čím víc se o tom bavíme, tím víc jsem o tom přesvědčená. a
Myslím, e jsem na tom trochu stejně jako Ty:-) Proto jsme se s přítel rozhodli, e se vezmeme jen s rodiči a svědky. Poté zajdeme na oběd a oslava proběhne u naich na zahradě. Mě upřímně přijde zbytečné dávat tolik tisíc za svatbu, za to e se family opije a někdo bude dělat ostudu.
Není tady
Me svatba ceka. Prstynky jsou starozitnost, obleceni je takovy v norme, s tim, ze si usiju saty sama. Prijde mi to na 1000 korun. Obrad bude se svedky a pak se pujde na obed. Oslava bude jen s nejblizsimi a nejmilejsimi lidmi az jak to vyjde o vikendu na pronajmute zahrade u vody odpoledne. Pocitam s deseti patnacti lidmi. Jedna kamaradka zajisti servis a napoje. A to je vsechno, vic nez 10 tisic to nebude, protoze nejsem typ na nejake oslavy. Zdobeni aut, ruzne legracni atrakce, vyzdoby karticky, raut, holic, ne fakt ne. To mi pripada tak demonstrativni a kycovite. V podstate trapne.
Koukam, ze je to prani i nekterych ostatnich lidi.
Není tady
Tak my jsme se brali v červnu a svatba nás přila něco přes 100 tisíc - nový oblek, vestička, boty, biu, půjčení atů, prstýnky, hudba (smyčcové kvarteto k obřadu, DJ na večer), květiny, kadeřnice, výzdoba (toho jsme měli hodně málo), dort, ubytování...
Na obřad přiel kdo chtěl, na oběd nás bylo celkem 11 a večer na raut 40. Z rodiny jsme zvali jen rodiče a sourozence. Zbytek byli kamarádi.
Není tady
Ahoj, zajímalo by mě, jestli jste někdo vyuili sluby dekoratéra a aranéra na svatbě? Co jste si nechali zaranovat? Kolik jste za to dali? My si děláme svatbu zatím sami, ale uvaujeme o moném najatí někoho. Nedoporučili byste mi někoho v Plzni a okolí? (Přinejhorím z Prahy). Jinak by mě zajímal i vá názor na tematicky lazenou svatbu - provence, rustic, asia nebo tak. Koukala jsem na nějakou výzdobu a je toho opravdu hodně. Co byste mi doporučili a jako cenu byste za to byly ochotné dát? Díky moc.
Není tady
bude potom vycházet z moností CIZÍ peněenky ?? jako cenu byste za to byly ochotné dát?
nebo reklamu přilípne a ti někdo odepíe -
Není tady
gemi napsal(a):
bude potom vycházet z moností CIZÍ peněenky ?? jako cenu byste za to byly ochotné dát?
nebo reklamu přilípne a ti někdo odepíe -
Reklamu sem vlípne nepochybně její klon, páč to je takové nenápadné a nenásilné, ee.
Nicméně musím říct, e mě nepřestává uchvacovat, jaké ílené obraty si tyhle reklamní slepice dokánou vymyslet, a jak neuvěřitelně jsou schopné prznit četinu. To mě snad tve víc, ne ta jejich vlezlost a vudypřítomnost.
Není tady
tematicky lazenou svatbu - provence, rustic, asia nebo tak
Furt ňáký vejmysle...
Nejlepí je poctivá česká veselka (kdy u ne nevěstinka ) - dojatý maminky, drbavý tetinky, namazaný strejčkové, zruinovaný takové, zneuctěný drůičky... a nakonec si stejně vichni nafackujou...
Upravil(a) helena (4. 8. 2016 18:54)
Není tady