18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dakoto, tvoje svatba, na které jsem byla přítomna, byla jedna z nejhezčích. ádné okázalosti, oznámení, nervy s pečením koláčků atd. Vtipná řeč oddávajícího a ta pohodááááá v lese!
Kdy jste byli přeraní, tak vichni vzali koík a li na houby nebo borůvky!
Super!
Není tady
Taky jsem přemýlela o svatbě na běkách. Někam dorazit,´uknout si čajem s rumem a uít si to. Kdo by nemohl, jel by v saních s koňmi. Třeba na Velkou Detnou. Nebo se psím spřeením. Jo já jsem prdlá.
Není tady
U nas: 7tisic prstynky, dva svedci s partnery, obed v restauraci, party v pohodli domova, suma sumarum 12tisic. Zkratka malicka svatba, saty pujcene, 7 rizikovy mesic tehotenstvi a narizeny naprosty klid, takze jsme opravdu volili rychlou, klidnou svatbu bez rodicu - organizace vzhledem k tomu, ze mam mamku v zahranici by byla slozita, s rodici probehla oslava az po porodu... niceho nelituji, po vetsi svatbe jsem netouzila, ale klido na nejakou zajedu
Není tady
tak já bych taky svatbu udělala maličkou a oslavu větí, a radi jela na dovču, máme malou holčičku, já tedy nemam zrovna miliony(7600Mesicne), a proste nekdo to zaplatit musi:)))
Není tady
a vy co jste dostali svatebnim darem peníze, kolik se tak asi dostalo? při jakém mnoství lidí. Přítel si myslí, e se nám to na darech vrátí,ale kdo to cvakne, ne se to v darech vrátí e?.... my hlavně do domácnosti taky v podstatě ve důleité máme a ne se vezmeme, tak budeme mít ve...
Není tady
Kamchinka napsal(a):
a vy co jste dostali svatebnim darem peníze, kolik se tak asi dostalo? při jakém mnoství lidí. Přítel si myslí, e se nám to na darech vrátí,ale kdo to cvakne, ne se to v darech vrátí e?.... my hlavně do domácnosti taky v podstatě ve důleité máme a ne se vezmeme, tak budeme mít ve...
Psala u jsem ní, svatbu jsme měli tak do 20tis ve 12ti lidech.
Od mé rodiny to bylo: babička 5tis, rodiče - skříňka do koupelny asi za 2tis (chtěli jsme), bratr - baterka do auta (den před svatbou se nám auto potento) a to jetě máma mi zaplatila pár věcí předem cca 5 tis (pořád říkala, to má na svatbu a do výbavy a nic ode mě zaplatit nechtěla)
Od manelovo rodiny: rodiče předem 10tis, sestra - supr noe asi za 2tis (chtěli jsme je), babička - ručníky (ty jsme sice nechtěli, pač jsme od ní u jednou ručníky dostali, ale co naděláme)
Take celkově si myslím, e my jsme na svatbě spí vydělali. Peníze jsem měla naetřené předem, to a teď se bůhví kam rozkutálely
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Tak teď týden po svatbě to můu zhrnout takhle: svatba kompletně vyla na 62 000,- při 40 svatebčanech, z toho 30 000,- (za hostinu) nám zaplatily maminky (neádali jsme je o to, nabídly to samy jako svatební dar) a dalích 30 000,- jsme dostali jako svatební dary od příbuzných, take se dá říct, e co jsme do svatby vloili to se nám vrátilo. Máme překrásnou vzpomínku na celý ivot a peníze, které jsme se rozhodli dát za svatbu tak můeme investovat jinde (teď zrovna se chystáme zrekonstruovat dětem pokojíček, tak se to bude hodit). Největí částka placená najednou je hostina, jinak pokud plánujete svatbu dostatečně dopředu a rozplánujete si co kdy pořídit, dá se to s trochou etření zvládnout postupně financovat i kdy je enská na mateřské.
Není tady
Aha,ona se svatební hostina dělá aby se na ní vydělalo svatebními dary?
Není tady
Hm, tak nás stála svatba asi 5tisíc......... měli jsme ji na radnici Prahy4 v Nuslích (tam v tý romský čtvrti) no a pak jsme zali na oběd do Rybí restaurace vedle lutých lázní.
Na svatbě jsme měli rodiče a sourozence v počtu osmi kousků.
Tak si teď ale nějak říkám jestli bych se neměl, po těch 17letech, na manelku pěkně z vejky vyprdnout kdy jsme měli svatbu jako prachsprostý socky.
Připadá mi e vstupenkou k partnerskému těstí je svatba minimálně na Karltejně, v horím případě na Hluboké......naletěné vozy luxusních značek, aty od Blanky Matragi a perky od firmy Swarowski...... nu a hlavně co nejvíc hostů kteří donesou velmi potřebné vybavení domácnosti jako třeba několikery hodiny či sadu hrnců od Beck international.
No nic odcházím psát ádost o rozvod........ to si přece nemohu nechat ujít ty skvělé chvilky nad fotografiemi autentického těstí kdesi v zámeckém parku s milovanou partnerkou po boku.
P.S. Klubíčko nechce si mě vzít? Uděláme svatbu, vyděláme nějaký ty "kvarky" a pak se můem zase v klidu jako správný zbohatlíci rozvést.
Upravil(a) Jeňýk (8. 9. 2008 14:47)
Není tady
Jeňýku, hodně si mě pobavil a vytáhnul vzpomínky na to dávné . Měli jsme jí v Počernicích v "zámečku", tak e, ádné socky . Ale ten zámeček byl tenkrát soudruhama předělanej na mateřskou kolku, tak vznikly komické situace, kdy si svatebčané museli odskočit. Wc i mule byly uzpůsobené dětem, tedy nízko a dámy měly problém se zvednutím se z mísy (spí mísky) a pánové s trefením do nízkých mulí . Na svatbě jsme měli 2 svědky, mého tátu a pár lidí od eny z práce. Svatební hostina se konala doma v garsonce. Veli jsme se tenkrát asi do 4 tisíc.
Není tady
Jak tak koukám, tak můj příspěvek o výi naich nákladů na svatbu vyvolal reakce, které mi tak troku zavánějí závistí. Na to, abychom mohli udělat svatbu podle svého a pozvat vechny, na kterých nám záleí a se kterými jsme své rozhodnutí chtěli oslavit jsme několik let etřili. 40 hostů na naí svatbě byli pouze příbuzní, se kterými udrujeme blízké a dobré vztahy (babičky, rodiče a jejich sourozenci s rodinami a nai sourozenci s rodinami). Obřad jsme neměli na zámku, ale v úplně obyčejné obřadní síni u městského úřadu.
Ani hostina nebyla v zámecké restauraci, ale v obyčejné vesnické hospůdce.
aty jsem neměla od ádného proslaveného módního návrháře, ale z nejlevnějí půjčovny ve městě a i tak mě vylo půjčení na 5 tisíc .
Dopřáli jsme si luxus a prstýnky, které budeme nosit celý ivot jsme si vybrali takové aby se nám oběma líbily (cena 5 tisíc za oba).
Koupě sluného padnoucího obleku je dneska záleitost začínající na cenách okolo 6 tisíc.
Vzhledem k tomu, e máme dvě děti (jedno společné a manel má dceru z prvního manelství) bylo nutné obléct i je - cena oblečení a obuvi pro děti cca 1500,-
Asi to někoho udiví, ale ani auto jsme neměli naletěnou limuzínu, nýbr kodu Felicii, vlastněnou a řízenou manelovým kolegou z práce, vzhledem k tomu, e nejen, e vezl nás, ale i večer rozváel některé starí hosty, bylo třeba proplatit benzín - cca 2 tisíce.
Máme rádi tradice a tak jsme se jich dreli aspoň v některých detailech a nechali jsme upéct svatební dort a koláče, které se rozváely s pozváním ke svatební tabuli - částka cca 6 tisíc.
A ano, máme nádherné fotky ze zámeckého parku a celoivotní záitek z focení při kterém jsme si uili spoustu legrace (cca 3 000,-)
Dalí náklady tady u rozepisovat nebudu, jsou to stokorunové poloky za věci jako stuhy na auta či na myrty, biuterii a podobné drobnosti.
Máte-li někdo potřebu srovnávat cenu svatby před 17 lety a dnes, nezapomeňte taky srovnat ceny, které byly před 17 lety s těma dneníma a případně taky výi příjmu, který jste měli před těmi 17 lety a jaký máte dnes.
Není tady
Piia, nevsimla jsem si, ze by ti nekdo zavidel. Beres si to moc osobne. Myslim, ze ostatni spise "udivila" nestastna formulace typu - co jsme do svatby vlozili se nam v darech vratilo. Kdyz je to tak podano, tak i me to zavani jakousi vycuranosti. Ale tot jen muj osobni nazor.
Není tady
Ota napsal(a):
Svatební hostina se konala doma v garsonce. Veli jsme se tenkrát asi do 4 tisíc.
Oto to já s tou Rybí restaurací troinku machroval, pravda je taková, e jsme tam měli polívku a nějaký to hlavní jídlo (trapně si u ani nevzpomenu jaký) a pak jsme mazali k tchánům na nějaký ty chlebíčky a zákusky.
Hele a měli jste na chlebíčkách unku a nebo gothaj?
My jsme se tak trochu rozoupnuli a měli unku, dokonce i nějakej ten uheráček jsme nakoupili aby ten celoivotní záitek byl dokonalej.
Dodnes si občas s manelkou takhle sedneme večer do naich křesel (zn. Ikea cca 5tisíc/1ks) a při krabici značkového vína (zn.Tesco levně 19Kč/l) vzpomínáme jak jsme ho jetě druhý den tahali ze zubů.
Není tady
Ich ase, Piio, otázka zněla "Kolik Vás stála svatba..". Nikdo nic nesrovnává, co s tím má společného, e jsem se enil, kdy Ty si pravděpodobně jetě nebyla na světě? Co by Ti měl, kdo závidět, je jiná doba.
Honzo, asi ten gothaj, to u si taky nevybavím. Jen si budu nafurt pamatovat jídlo, krkovice v alobalu..V předvečer jsme zapíjeli svobodu a balili krkovice . Byla to spí taková čundrácká svatba, vzhledem k podmínkám bydlení. Ale dobře si vybavím gulá na "spravení" chuti, v tom vedru nám zkysnul..Zapomenutý pivo v mrazáku, který v noci začlo bouchat a táta se nevyspal (spal v kuchyňském koutě na nafukovačce). Taky si někdy rádi vzpomenem
Není tady
sunyata napsal(a):
Piia, nevsimla jsem si, ze by ti nekdo zavidel. Beres si to moc osobne. Myslim, ze ostatni spise "udivila" nestastna formulace typu - co jsme do svatby vlozili se nam v darech vratilo. Kdyz je to tak podano, tak i me to zavani jakousi vycuranosti. Ale tot jen muj osobni nazor.
Ta "neastná formulace" byla odpověď na Kamchinčinu otázku. Kdyby se někdo obtěoval číst pořádně, tak by si přečetl, e jsme se rozhodli peníze do svatby vloit. To e nám příbuzní něco dali jako svatební dar bylo jen jejich rozhodnutí - my po nich nic nechtěli.
Není tady
Docela hodně fotím a mám dost kamarádů, take pár desítek svateb jsem u zail. Po těch zkuenostech se mi jako ideální jeví obřad v dostatečně velkém prostoru pro spoustu kamarádů (nemusí být nijak přehnaně luxusní, asi by se mi líbila zahrada). Potom můe být hostina ve sluné restauraci pro rodinu (pozor - nepřehánět to s luxusností restaurace - pokud část rodiny nebude na takové podniky zvyklá, neuijou si to, protoe budou nervózní a nebudou vědět co a jak) no a večer oslava s kamarády ideálně někde na zahradě - nakoupit zásobu pití (hlavně dost nealka, e by docházel alkohol jsem na svatbě nezail, s nealkem je to horí - tam je tendence k podcenění větí) a něco z čeho se dá snadno udělat příjemnej raut - pokud máte kamarády, který ho připravěj (z předem nachystaných surovin a polotovarů) během doby kdy budete s rodinou na hostině, je to ideální.
Co vím z nedávných dvou svateb, tak obřadní síně na méně významných zámcích stály 5000 (komplet poplatek zámek + matrika) prstýnky a enichův oblek (pokud ho neměl) k deseti tisícům, půjčení nevěstinejch atů tak 6 a víc (velmi variabilní poloka) předimenzovanej nákup pití pro 40 hostů na odpoledne a větina surovin na "raut" s grilováním řekněme taky 10. To máme celkem 31 nebo 41 tisíc podle toho, jestli enich měl slunej oblek u předtím. A pak se přidá spousta zdánlivejch maličkostí, který se nasčítaj...kadeřník, kytky, nějaká výzdoba, ...
Upravil(a) Kuba (10. 9. 2008 1:34)
Není tady
Ahoj vichni,
my se brali cca před měsícem a celé nás to stálo cca 80tyonců pro 28 lidí. Neskupovali jsme to nejlevnějí, ale pravdou je, e jsme "vem platili vechno"(ubytko, alkohol), ale to proto, e by mě hanba fackovala, kdyby kvůli nám lidi přijeli přes celou ČR a já jim mohla slavnostně oznámit, e si alkohol atp. platí sami. Vcelku si potrpím na tradice, a tradicí je, e se na svatbě vichni pohostí, ne, e si "namazaný chleba přivezou s sebou". Přičem očekávám honosný dar...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Moje svatba v roce 1989 stala 7 tisic.meli jsme asi 20 lidi.Dneska bych to chtela jinak.Jen svedkove a odject na svatebni cestu.Myslim,ze je zbytecne cpat takove prachy do svatby.Ale pokud je pritel bohaty a nevi co s penezma proc ne?
Taky souhlasím ,jen svědci a hotovo :-) .Ale proto e jsem taková společenská tak max. 10 lidí bych přibrala a nějaká mení hostina by taky neminula ,ale víc jak 20tis. bych do toho nedávala.
Přeci jen je to jeden jedinej den a radi bych to investovala do bydlení ,auta apod.
Svatba můe bejt krásná i skromná.
Není tady
My jsme měli na svatbě 25 lidí na oběd + 10 na večer. Cukroví nás stálo 15 000,-. oběd + večerní raut včetně pití (měli jsme ale své víno) 18 000,-, aty 5 tis., prstýnky 8 tis. A pak spousta maličkostí - kytky, oznámení, focení atd. Manel si oblek nekupoval, jeden má a připadlo nám zbytečné kupovat či půjčovat jiný. Celkem nás svatba vyla asi na 70 000 Kč. Přáli jsme si ale dostat pouze peníze, větina hostů to respektovala. Cukroví a hostinu platili rodiče, ten zbytek my. Vechny vloené peníze se nám v darech vrátili zpět a jetě nám zbylo na útratu při svatební cestě. Take se dá říct, e co jsme vloili se nám vrátilo. Podle mě jsme ani neměli nějak nóbl svatbu, prostě v obyčejné vesnické hospůdce. Určitě bych ale neměnila i hosté byli perfektní a já si den nádherně uila. Pokud bych měla volit jinou variantu, tak určitě bych nechtěla malou svatbu jen se svědkami, protoe pak člověk nemá moc na co vzpomínat. Co by mi ale nevadilo na takové malé svatbě, kdyby byla někde u moře pouze já, nastávající a svědci. To u je přece jen záitek na celý ivot. I kdy vím, e ne vichni mají tyto monosti a dostatek financí.
Take nevěsty a enichové, přeji, a se vám vae svatba vydaří.
Není tady
Ahojky,je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde moje svatba.
Upravil(a) Vergi (9. 3. 2009 22:36)
Není tady
Ahoj je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde ta moje svatba
Není tady
Vergi napsal(a):
Ahoj je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde ta moje svatba
Stačí si to hodit na papír :-)
Já to u nás zatím vidím předběně přes 30 tis.
Není tady
Martinka:ja si to tak z hruba pisi ale nejako si nedokazu predstavit konecnou sumu snad bych se vesla do tech 50-60 tisic.Kolik budete mit lidi mi asi tak 30.
Není tady
Vergi napsal(a):
Martinka:ja si to tak z hruba pisi ale nejako si nedokazu predstavit konecnou sumu snad bych se vesla do tech 50-60 tisic.Kolik budete mit lidi mi asi tak 30.
Jak jsem Ti psala do SZ, 14 plus fotograf.
Není tady
Ahoj Martinko,zatim dekuji,mi mame tez obrad az odpoledne.Obed ani nebude mame to ve forme svedskych stolu,nejake chlebicky,kolacky a grilujeme sele.Saty jsem si koupila v jednom salonu kde maji neuveritelne ceny vysli me na 4000.Prstynky pocitam tak na 7000.Jeste dokoupit par blbosti na vyzdobu i kdyz ja si na to moc nepotrpim ,zbytecne vyhozne penize.Kdy to mate.Mi v kvetnu.
Není tady