Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Kolik Vás stála svatba, a jak a kde probíhala?

#26 1. 9. 2008 8:33

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kolik Vás stála svatba, a jak a kde probíhala?

Dakoto, tvoje svatba, na které jsem byla přítomna, byla jedna z nejhezčích. žádné okázalosti, oznámení, nervy s pečením koláčků atd. Vtipná řeč oddávajícího a ta pohodááááá v lese!
Když jste byli přežraní, tak všichni vzali košík a šli na houby nebo borůvky!
Super!

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#27 1. 9. 2008 8:34

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem přemýšlela o svatbě na běžkách. Někam dorazit,´uknout si čajem s rumem a užít si to. Kdo by nemohl, jel by v saních s koňmi. Třeba na Velkou Deštnou. Nebo se psím spřežením. Jo já jsem prdlá.

Není tady

#28 1. 9. 2008 8:39

trisha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovarský kraj
Web

U nas: 7tisic prstynky, dva svedci s partnery, obed v restauraci, party v pohodli domova, suma sumarum 12tisic. Zkratka malicka svatba, saty pujcene, 7 rizikovy mesic tehotenstvi a narizeny naprosty klid, takze jsme opravdu volili rychlou, klidnou svatbu bez rodicu - organizace vzhledem k tomu, ze mam mamku v zahranici by byla slozita, s rodici probehla oslava az po porodu... niceho nelituji, po vetsi svatbe jsem netouzila, ale klido na nejakou zajedu big_smile

http://lilypie.com/pic/090204/YjkK.jpghttp://by.lilypie.com/nsaHp1.png
http://lilypie.com/pic/090204/BOc7.jpghttp://by.lilypie.com/LrbAp1.png

Není tady

#29 5. 9. 2008 14:23

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

tak já bych taky svatbu udělala maličkou a oslavu větší, a radši jela na dovču, máme malou holčičku, já tedy nemam zrovna miliony(7600Mesicne)sad, a proste nekdo to zaplatit musi:)))

Není tady

#30 5. 9. 2008 14:26

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

a vy co jste dostali svatebnim darem peníze, kolik se tak asi dostalo? při jakém množství lidí. Přítel si myslí, že se nám to na darech vrátí,ale kdo to cvakne, než se to v darech vrátí že?smile.... my hlavně do domácnosti taky v podstatě vše důležité máme a než se vezmeme, tak budeme mít vše...

Není tady

#31 5. 9. 2008 14:38

kijjo
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Dobříš
Web

Kamchinka napsal(a):

a vy co jste dostali svatebnim darem peníze, kolik se tak asi dostalo? při jakém množství lidí. Přítel si myslí, že se nám to na darech vrátí,ale kdo to cvakne, než se to v darech vrátí že?smile.... my hlavně do domácnosti taky v podstatě vše důležité máme a než se vezmeme, tak budeme mít vše...

Psala už jsem níž, svatbu jsme měli tak do 20tis ve 12ti lidech.

Od mé rodiny to bylo: babička 5tis, rodiče - skříňka do koupelny asi za 2tis (chtěli jsme), bratr - baterka do auta (den před svatbou se nám auto potento) a to ještě máma mi zaplatila pár věcí předem cca 5 tis (pořád říkala, to mᚠna svatbu a do výbavy a nic ode mě zaplatit nechtěla)

Od manželovo rodiny: rodiče předem 10tis, sestra - supr nože asi za 2tis (chtěli jsme je), babička - ručníky (ty jsme sice nechtěli, pač jsme od ní už jednou ručníky dostali, ale co naděláme)

Takže celkově si myslím, že my jsme na svatbě spíš vydělali. Peníze jsem měla našetřené předem, to až teď se bůhví kam rozkutálely grater

http://lb2f.lilypie.com/sVYsp1.png 

krása a zdravíMMB: ID 150189                  http://kijjo.rajce.idnes.cz/

Není tady

#32 5. 9. 2008 20:12

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava
Web

Kamchinka napsal(a):

Tak teď týden po svatbě to můžu zhrnout takhle: svatba kompletně vyšla na 62 000,- při 40 svatebčanech, z toho 30 000,- (za hostinu) nám zaplatily maminky (nežádali jsme je o to, nabídly to samy jako svatební dar) a dalších 30 000,- jsme dostali jako svatební dary od příbuzných, takže se dá říct, že co jsme do svatby vložili to se nám vrátilo. Máme překrásnou vzpomínku na celý život a peníze, které jsme se rozhodli dát za svatbu tak můžeme investovat jinde (teď zrovna se chystáme zrekonstruovat dětem pokojíček, tak se to bude hodit). Největší částka placená najednou je hostina, jinak pokud plánujete svatbu dostatečně dopředu a rozplánujete si co kdy pořídit, dá se to s trochou šetření zvládnout postupně financovat i když je ženská na mateřské.

http://lilypie.com/pic/090119/pFeE.jpghttp://b3.lilypie.com/U8lVp1/.png
http://lilypie.com/pic/2009/10/18/AoeE.jpghttp://lb1f.lilypie.com/Spq8p2.png

Není tady

#33 8. 9. 2008 8:36

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Aha,ona se svatební hostina dělá aby se na ní vydělalo svatebními dary? va

Není tady

#34 8. 9. 2008 14:41

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Hm, tak nás stála svatba asi 5tisíc......... měli jsme ji na radnici Prahy4 v Nuslích (tam v tý romský čtvrti) no a pak jsme zašli na oběd do Rybí restaurace vedle Žlutých lázní.
Na svatbě jsme měli rodiče a sourozence v počtu osmi kousků.
Tak si teď ale nějak říkám jestli bych se neměl, po těch 17letech, na manželku pěkně z vejšky vyprdnout když jsme měli svatbu jako prachsprostý socky.

Připadá mi že vstupenkou k partnerskému štěstí je svatba minimálně na Karlštejně, v horším případě na Hluboké......naleštěné vozy luxusních značek, šaty od Blanky Matragi a šperky od firmy Swarowski...... nu a hlavně co nejvíc hostů kteří donesou velmi potřebné vybavení domácnosti jako třeba několikery hodiny či sadu hrnců od Beck international.

No nic odcházím psát žádost o rozvod........ to si přece nemohu nechat ujít ty skvělé chvilky nad fotografiemi autentického štěstí kdesi v zámeckém parku s milovanou partnerkou po boku.

P.S. Klubíčko nechceš si mě vzít? Uděláme svatbu, vyděláme nějaký ty "škvarky" a pak se můžem zase v klidu jako správný zbohatlíci rozvést. wink

Upravil(a) Jeňýk (8. 9. 2008 14:47)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#35 8. 9. 2008 16:41

Ota
Moderátor(ka)

Jeňýku, hodně si mě pobavil a vytáhnul vzpomínky na to dávné wink. Měli jsme jí v Počernicích v "zámečku", tak že, žádné socky lol. Ale ten zámeček byl tenkrát soudruhama předělanej na mateřskou školku, tak vznikly komické situace, když si svatebčané museli odskočit. Wc i mušle byly uzpůsobené dětem, tedy nízko a dámy měly problém se zvednutím se z mísy (spíš mísky) a pánové s trefením do nízkých mušlí lollol. Na svatbě jsme měli 2 svědky, mého tátu a pár lidí od ženy z práce. Svatební hostina se konala doma v garsonce. Vešli jsme se tenkrát asi do 4 tisíc.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#36 8. 9. 2008 21:41

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jak tak koukám, tak můj příspěvek o výši našich nákladů na svatbu vyvolal reakce, které mi tak trošku zavánějí závistí. Na to, abychom mohli udělat svatbu podle svého a pozvat všechny, na kterých nám záleží a se kterými jsme své rozhodnutí chtěli oslavit jsme několik let šetřili. 40 hostů na naší svatbě byli pouze příbuzní, se kterými udržujeme blízké a dobré vztahy (babičky, rodiče a jejich sourozenci s rodinami a naši sourozenci s rodinami). Obřad jsme neměli na zámku, ale v úplně obyčejné obřadní síni u městského úřadu.
Ani hostina nebyla v zámecké restauraci, ale v obyčejné vesnické hospůdce.
Šaty jsem neměla od žádného proslaveného módního návrháře, ale z nejlevnější půjčovny ve městě a i tak mě vyšlo půjčení na 5 tisíc .
Dopřáli jsme si luxus a prstýnky, které budeme nosit celý život jsme si vybrali takové aby se nám oběma líbily (cena 5 tisíc za oba).
Koupě slušného padnoucího obleku je dneska záležitost začínající na cenách okolo 6 tisíc.
Vzhledem k tomu, že máme dvě děti (jedno společné a manžel má dceru z prvního manželství) bylo nutné obléct i je - cena oblečení a obuvi pro děti cca 1500,-
Asi to někoho udiví, ale ani auto jsme neměli naleštěnou limuzínu, nýbrž Škodu Felicii, vlastněnou a řízenou manželovým kolegou z práce, vzhledem k tomu, že nejen, že vezl nás, ale i večer rozvážel některé starší hosty, bylo třeba proplatit benzín - cca 2 tisíce.
Máme rádi tradice a tak jsme se jich drželi aspoň v některých detailech a nechali jsme upéct svatební dort a koláče, které se rozvážely s pozváním ke svatební tabuli - částka cca 6 tisíc.
A ano, máme nádherné fotky ze zámeckého parku a celoživotní zážitek z focení při kterém jsme si užili spoustu legrace (cca 3 000,-)
Další náklady tady už rozepisovat nebudu, jsou to stokorunové položky za věci jako stuhy na auta či na myrty, bižuterii a podobné drobnosti.

Máte-li někdo potřebu srovnávat cenu svatby před 17 lety a dnes, nezapomeňte taky srovnat ceny, které byly před 17 lety s těma dnešníma a případně taky výši příjmu, který jste měli před těmi 17 lety a jaký máte dnes.

Není tady

#37 8. 9. 2008 22:26

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Piia, nevsimla jsem si, ze by ti nekdo zavidel. Beres si to moc osobne. Myslim, ze ostatni spise "udivila" nestastna formulace typu - co jsme do svatby vlozili se nam v darech vratilo. Kdyz je to tak podano, tak i me to zavani jakousi vycuranosti. Ale tot jen muj osobni nazor.

Není tady

#38 8. 9. 2008 22:28

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ota napsal(a):

Svatební hostina se konala doma v garsonce. Vešli jsme se tenkrát asi do 4 tisíc.

Oto to já s tou Rybí restaurací trošinku machroval, pravda je taková, že jsme tam měli polívku a nějaký to hlavní jídlo (trapně si už ani nevzpomenu jaký) a pak jsme mazali k tchánům na nějaký ty chlebíčky a zákusky.
Hele a měli jste na chlebíčkách šunku a nebo gothaj?
My jsme se tak trochu rozšoupnuli a měli šunku, dokonce i nějakej ten uheráček jsme nakoupili aby ten celoživotní zážitek byl dokonalej.
Dodnes si občas s manželkou takhle sedneme večer do našich křesel (zn. Ikea cca 5tisíc/1ks) a při krabici značkového vína (zn.Tesco levně 19Kč/l) vzpomínáme jak jsme ho ještě druhý den tahali ze zubů. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#39 9. 9. 2008 7:26

Ota
Moderátor(ka)

Ich žase, Piio, otázka zněla "Kolik Vás stála svatba..". Nikdo nic nesrovnává, co s tím má společného, že jsem se ženil, když Ty si pravděpodobně ještě nebyla na světě? Co by Ti měl, kdo závidět, je jiná doba.
Honzo, asi ten gothaj, to už si taky nevybavím. Jen si budu nafurt pamatovat jídlo, krkovice v alobalu..V předvečer jsme zapíjeli svobodu a balili krkovice smile. Byla to spíš taková čundrácká svatba, vzhledem k podmínkám bydlení. Ale dobře si vybavím gulᚠna "spravení" chuti, v tom vedru nám zkysnul..Zapomenutý pivo v mrazáku, který v noci začlo bouchat a táta se nevyspal (spal v kuchyňském koutě na nafukovačce). Taky si někdy rádi vzpomenem wink

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#40 9. 9. 2008 8:41

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

sunyata napsal(a):

Piia, nevsimla jsem si, ze by ti nekdo zavidel. Beres si to moc osobne. Myslim, ze ostatni spise "udivila" nestastna formulace typu - co jsme do svatby vlozili se nam v darech vratilo. Kdyz je to tak podano, tak i me to zavani jakousi vycuranosti. Ale tot jen muj osobni nazor.

Ta "nešastná formulace" byla odpověď na Kamchinčinu otázku. Kdyby se někdo obtěžoval číst pořádně, tak by si přečetl, že jsme se rozhodli peníze do svatby vložit. To že nám příbuzní něco dali jako svatební dar bylo jen jejich rozhodnutí - my po nich nic nechtěli.

Není tady

#41 10. 9. 2008 1:30

Kuba
♥♥♥♥---

Docela hodně fotím a mám dost kamarádů, takže pár desítek svateb jsem už zažil. Po těch zkušenostech se mi jako ideální jeví obřad v dostatečně velkém prostoru pro spoustu kamarádů (nemusí být nijak přehnaně luxusní, asi by se mi líbila zahrada). Potom může být hostina ve slušné restauraci pro rodinu (pozor - nepřehánět to s luxusností restaurace - pokud část rodiny nebude na takové podniky zvyklá, neužijou si to, protože budou nervózní a nebudou vědět co a jak) no a večer oslava s kamarády ideálně někde na zahradě - nakoupit zásobu pití (hlavně dost nealka, že by docházel alkohol jsem na svatbě nezažil, s nealkem je to horší - tam je tendence k podcenění větší) a něco z čeho se dá snadno udělat příjemnej raut - pokud máte kamarády, který ho připravěj (z předem nachystaných surovin a polotovarů) během doby kdy budete s rodinou na hostině, je to ideální.

Co vím z nedávných dvou svateb, tak obřadní síně na méně významných zámcích stály 5000 (komplet poplatek zámek + matrika) prstýnky a ženichův oblek (pokud ho neměl) k deseti tisícům, půjčení nevěstinejch šatů tak 6 a víc (velmi variabilní položka) předimenzovanej nákup pití pro 40 hostů na odpoledne a většina surovin na  "raut" s grilováním řekněme taky 10. To máme celkem 31 nebo 41 tisíc podle toho, jestli ženich měl slušnej oblek už předtím. A pak se přidá spousta zdánlivejch maličkostí, který se nasčítaj...kadeřník, kytky, nějaká výzdoba, ...

Upravil(a) Kuba (10. 9. 2008 1:34)

Není tady

#42 10. 9. 2008 14:59

daika
♥♥-----

Ahoj všichni,
my se brali cca před měsícem a celé nás to stálo cca 80tyšonců pro 28 lidí. Neskupovali jsme to nejlevnější, ale pravdou je, že jsme "všem platili všechno"(ubytko, alkohol), ale to proto, že by mě hanba fackovala, kdyby kvůli nám lidi přijeli přes celou ČR a já jim mohla slavnostně oznámit, že si alkohol atp. platí sami. Vcelku si potrpím na tradice, a tradicí je, že se na svatbě všichni pohostí, ne, že si "namazaný chleba přivezou s sebou". Přičemž očekávám honosný dar...

Nejsem ta, na kterou se občas vzpomíná, ale ta, na kterou se nezapomíná...

Není tady

#43 21. 10. 2008 15:58

Nena
♥♥-----
Místo: Boskovice

eremuruss napsal(a):

Moje svatba v roce 1989 stala 7 tisic.meli jsme asi 20 lidi.Dneska bych to chtela jinak.Jen svedkove a odject na svatebni cestu.Myslim,ze je zbytecne cpat takove prachy do svatby.Ale pokud je pritel bohaty a nevi co s penezma proc ne?

Taky souhlasím ,jen svědci a hotovo :-) .Ale proto že jsem taková společenská tak max. 10 lidí bych přibrala a nějaká menší hostina by taky neminula ,ale víc jak 20tis. bych do toho nedávala.
Přeci jen je to jeden jedinej den a radši bych to investovala do bydlení ,auta apod.
Svatba může bejt krásná i skromná.

Narodíš se jen jednou , zemřeš jen jednou ,ale žiješ celý svůj život ! reta
www.neena.estranky.cz

Není tady

#44 5. 11. 2008 11:34

Máája
♥♥-----

My jsme měli na svatbě 25 lidí na oběd + 10 na večer. Cukroví nás stálo 15 000,-. oběd + večerní raut včetně pití (měli jsme ale své víno) 18 000,-, šaty 5 tis., prstýnky 8 tis. A pak spousta maličkostí - kytky, oznámení, focení atd. Manžel si oblek nekupoval, jeden má a připadlo nám zbytečné kupovat či půjčovat jiný. Celkem nás svatba vyšla asi na 70 000 Kč. Přáli jsme si ale dostat pouze peníze, většina hostů to respektovala. Cukroví a hostinu platili rodiče, ten zbytek my. Všechny vložené peníze se nám v darech vrátili zpět a ještě nám zbylo na útratu při svatební cestě. Takže se dá říct, že co jsme vložili se nám vrátilo. Podle mě jsme ani neměli nějak nóbl svatbu, prostě v obyčejné vesnické hospůdce. Určitě bych ale neměnila i hosté byli perfektní a já si den nádherně užila. Pokud bych měla volit jinou variantu, tak určitě bych nechtěla malou svatbu jen se svědkami, protože pak člověk nemá moc na co vzpomínat. Co by mi ale nevadilo na takové malé svatbě, kdyby byla někde u moře pouze já, nastávající a svědci. To už je přece jen zážitek na celý život. I když vím, že ne všichni mají tyto možnosti a dostatek financí.
Takže nevěsty a ženichové, přeji, a se vám vaše svatba vydaří.

Není tady

#45 9. 3. 2009 22:29

Vergi
♥♥-----
Místo: Kladno

Ahojky,je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde moje svatba.stolt

Upravil(a) Vergi (9. 3. 2009 22:36)

Není tady

#46 9. 3. 2009 22:35

Vergi
♥♥-----

Ahoj je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde ta moje svatba

Není tady

#47 9. 3. 2009 23:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Vergi napsal(a):

Ahoj je tady nekdo.Jak to tady tak procitam tak jsem zvedava na kolik vyjde ta moje svatba

Stačí si to hodit na papír :-)

Já to u nás zatím vidím předběžně přes 30 tis.

Není tady

#48 10. 3. 2009 21:12

Vergi
♥♥-----

Martinka:ja si to tak z hruba pisi ale nejako si nedokazu predstavit konecnou sumu snad bych se vesla do tech 50-60 tisic.Kolik budete mit lidi mi asi tak 30.

Není tady

#49 10. 3. 2009 23:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Vergi napsal(a):

Martinka:ja si to tak z hruba pisi ale nejako si nedokazu predstavit konecnou sumu snad bych se vesla do tech 50-60 tisic.Kolik budete mit lidi mi asi tak 30.

Jak jsem Ti psala do SZ, 14 plus fotograf.

Není tady

#50 11. 3. 2009 19:38

Vergi
♥♥-----

Ahoj Martinko,zatim dekuji,mi mame tez obrad az odpoledne.Obed ani nebude mame to ve forme svedskych stolu,nejake chlebicky,kolacky a grilujeme sele.Saty jsem si koupila v jednom salonu kde maji neuveritelne ceny vysli me na 4000.Prstynky pocitam tak na 7000.Jeste dokoupit par blbosti na vyzdobu i kdyz ja si na to moc nepotrpim ,zbytecne vyhozne penize.Kdy to mate.Mi v kvetnu.

Není tady

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Kolik Vás stála svatba, a jak a kde probíhala?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí