18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sluniJani napsal(a):
taky se vám holky tak zhorila ple? mně po vysazení moc...a pořád nemůu najít kosmetiku, která by pomohla...vichy nezabírá.
Jani, já jetě nemám s těmahle drijákama zkuenosti - ale asi k tomu taky dojde. Po první LPK (endometrióza) jsem musela uívat nějaký muský hormon k zamezení MS a íleně se mi zhorila ple ... trvá to do dneka (malý beďary, velký vředy - no ílený boláky). Akorát v těhu jsem ji měla kráááásnou
Tě nechci nějak deptat, ale kosmetika nezabírá ... ani ta nejdraí - to mám vyzkouený. Nejlepí lék je být nadosmrti těhu
Tak a to klapne co nejdřív
Není tady
Saďourek napsal(a):
si říkám, e jsem úplně pitomá, e se bráním pomoci, nebo moná zjitění, e není něco OK, ale asi to chce čas
Tak jestli si tohle Saďourku říká, tak v tom případě tu nejsi sama Já si taky říkala, e to nechám na přírodě, ale taky se mi u nějak nechce čekat ... jene se mi ani nějak nechce objednat k té gyndr. abychom to pořeily. Jsem si říkala, e kdy se zadařilo poprvé, tak snad to vyjde i napodruhé ... Jene koukám, e je tu pár holek, kterým se to druhé ne a ne zadařit. Asi bych měla být odvánějí a konečně se k té gyndr. objednat. To si dodáme odvahy, néééé ???
Není tady
Holky, já vám klidně odvahy dodám...
opravdu vyetření není nic...v poho
a pak to plánování, počítání a papání a píchání chemií? No co u...to se musí vydret...
kromě pleti a věčnému bulení mně to nic nedělá
Není tady
Tak to moc děkuju, za dodání odvahy i za drobka ... to ví, snaili jsme se
Já se zařekla, e u do sebe ádný hormóny cpát nebudu, pt kadodenní juknutí do zrcadla mě děsí ale co bych pro dalího neudělala.
Jo a jinak jsem děsnej cíta normálně, take si neumím představit, co by se mnou udělaly hormónky ... bych moná brečela i nad kadou zabitou mouchou
Není tady
Dadulko, co nad mouchou, já brečím u ehlení, u reklam (i na prací práek), při čtení, písničkách z rádia...hrůůůza, manela to nejdřív točilo a kdy viděl, e to nědělám schválně, tak u si zvykl...
Zkrátka se snaím uvěřit doktorovi, e to bude do ledna...nejpozději...
Asi jsem potřebovala nějakou berličku...a tím mě je teď doktor a malé modré pilule (proč jsou vechny modré? já bych brala čebrené)...
První mimísek byl bez problémů? Jak dlouho jste čekali?
Není tady
Kristovy rány, tak to já se snad ani k té gyndr. neobjednám ... Ty mě děsí Bude se mnou k nevydrení
Čekali jsme sice 2 roky, ale podařilo se přirozeně. Krom toho, e tam byl jetě jeden mimou - mimoděloně a do toho veho prasklý střevo, tak v bez problémů
Není tady
jejda a mělas někdy problémy se střívkem? nestra, já jsem stará střevařka...
neříkej, e je jetě rok před náma...a to ani neuívalas nějaké patáky? pokud ano, jak dlouho? potřebuji nějakou nadějííííííííííííííííííí
Není tady
No ono to střevo bylo vlastně slepý Tedy přesná diagnóza: perforace apendixu ...
Jinak, já ádný patáky nebrala ... teda krom kyseliny listové Teď u mě to asi nemine ...
Neboj, ádný dálky před náma ... podzim je na plození jako zrozenej
Není tady
Ahojky vsem..jsem tu nova tak snad nebudu otravovat:-))chtela bych se zeptat jake mate skusenosti s estrofenem a proverou??na co tyhle leky presne jsou??snazim se s pritelem skoro dva roky o mimi..je mi 24let a ted beru tyto leky nejdriv jsme skoro 3 mesice brala medocriptine pze jsem mela nizky prolaktin..ted beru prave 17-25 den dvakrat denne estrofen a 20-25 den proveru..zitra si budu zas po 17 dnech brat dalsi davky,muzu se zeptat jake stim mate skusenost??stale me boli v popbrisku a furt se citim jak balon:-(( dekuju :-)) vsem:dudlik:
Není tady
estrofen je na podporu růstu sliznice (aby bylo připraveno prostředí pro nidaci - zahnizďování vajíčka), provera se bere na úpravu cyklu (standartně by teda měla být předepisována na 10 dní po ovulaci, take 20-25 mi připadá málo.....), provera případnému otěhotnění nijak nebrání..
Tyto hormóny mohou způsobovat výe uvedené potíe...
Asi bych zároveň doporučila měřit bazální teplotu, případně testovat zda ovuluje (plodné období eny).
Není tady
Kido 12..no neak stale tomu nerozumim..ale ja mela pravidelnou menstruaci vzdy ve stejny den a trvala 3.4 dny..nikdy sem sni nemela problem..akorad pri ni jsme mela velke bolesti,ale to se dalo..takze ty bolesti atd..je normalni??a tu teplotu??ta se meri presne kdy??ale plodne dny se daji aj vypocitat ne??akorad prosim te kdyz sem to mesicne mela pravidelne vzdy 18 dalsi mesic 19 a dalsi mesic 17..furt se mi to zda pravidelne ne?ale nechapu jaky je to ciklus,?dekuju za odpovedi ty doktori nic nevysvetli:-((
Není tady
Tak např. začala-li Ti ms 18.9.2011 a dalí ms přila 19.10. pak je to 30denní cyklus...
cyklus se počítá od 1 dne menstruace - kadá ena to nemusí mít stejně, někdo má ms 3-4 dny,
průměrně 5-6 dní, někdo i 7 dní, vyjimečně více.. případné pinění se nepočítá jako začátek menstruace, je to naopak dozvuk předchozího cyklu.. Tzn. pokud se objeví daného dne opravdu červená krev do 18. 00 hod, je ten den 1 DC (den cyklu). Po menstruační fázi je fáze folikulární - kdy roste folikul a roste děloní sliznice, tělo se připravuje na ovulaci - co je okamik, kdy folikul praská a vajíčko putuje z vejcovodu do dělohy. Nejplodnějí dny tedy bývají den před a den po ovulaci.
Přestoe má pravidelné cykly, neznamená to, e ovulace bude vdy třeba 14 DC. Někdy trvá vajíčku déle ne dozraje, je to ovlivněno i stresem, nachlazením...
Naopak luteální fáze (fáze od ovulace do nástupu ms) by měla být víceméně stále stejná. Neměla by být ovem kratí ne 10 dní. Nejčastěji to bývá 12-17 dní.
Bazální teplota se měří vdy ráno, hned po probuzení, jetě ne vstane (třeba na WC). Je jedno jestli měří teplotu v ústech, či v pochvě, nicméně musí pak po dobu měření dodrovat stále stejný způsob. Naměřené hodnoty na desetinky si zaznamenávej, zpětně lze vyhodnotit, zda Tvůj cyklus probíhá normálně, zda dolo k ovulaci apod..
Ovulace se dá zjitovat i ovulačními testy (jeden stojí cca 30 Kč), kdy ovulační prouek vloí do vzorku odpolední moče (doporučuje se před testováním omezit pití, aby moč nebyla naředěná), a následně sleduje, zda se objeví dva stejně silné prouky - která pak značí nárůst LH hormonu a to znamená e zhruba za 24-48 hodin dojde k ovulaci a je vhodné tedy tulčo.
K té bolesti ... někdo opravdu má ms výrazně bolestivějí a nemusí to znamenat z hlediska lékařského nějaký problém, lze to řeit léky, bylinnými čaji nebo prostě vydret...
Není tady
Dekuji za informace..vis ja doma mam uz 4 leta dvojcata kluky,,,ani nevim jak sem k nim prisla.-) mam zasebou dva potraty samovolne...nikdy bych netusila ze budu tohle resit..hele a tu teplotu si amm jako kazdy den merit ju?,a kdyz budu mit 37??tak mam plodny den??omlouva se no...nemuzu to neak pochopit...uz se snazim dalsi 4 mesice afurt nic:-(( uz mi to neak leze na mozek
Není tady