|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

jo, někdy si to myslím taky, ale tady mi to připadá celkem nelogický....Matýsek přibývá víc než dost, takže příkrm nějak nechápu, i když jenom tak málo a navíc jestli jsem to pobrala správně, tak to nebylo konzultováno s lékařem
a navíc Topi píše, že mlíčka má tak akorát a přitom dokrmuje, no nerozumím tomu 
u tebe to je úplně jiná situace, nepřibíráte tak přikrmuješ a přesto se snažíš dělat vše pro kojení 
lvice napsal(a):
Myslím, že se to s tím kojením fakt přehání.
Není tady
Tak tady je ten receptík na odvárek z mrkvičky. To mi doporučil dr a zabralo to:
Tak jestli máte takový jako hlen ve stoličce - táhne se (prostě, jako nudle), my tam měli i takové krvavé žilky - to je průjmík.
Dělala jsem mrkvičkový odvar - jednu i menší mrkev jsem nakrájela na kolečka a dala do kojenecké vody - víc ona se vyvaří, a tu mrkev jsem tam skroro rozvařila. Nic jsem nepřidávala. Až byla hodně měkká, tak jem přes sítko přecedila do kelímku (použila jsem ten od aventu co má uzávěr), - lžičkou jsem to propasírovala a tu mrkev mačkala, aby tam nebyly hrudky tak jsem to pak ještě přecedila přes papírovej kapesník (ten třívrstvý jsem rozlepila na 3 a cedila přes jednu tu vrstvu - pozor, aby se ti to neprotrhlo). Byla z toho jen vodička. Na den jsem měla asi tak 20ml, do toho jsem dala ještě půl pytlíku smecty. Všechno pořádně rozmíchat a malé jsem dávala tak 4 malinké (ještě menší než kávové lžičky, máme takové ty pro děti) lžičky před každým kojením. Teda kromě v noci a prvního ranního. Asi tak 4-5 dní, no dokavaď se to nesrovnalo. Až byla i stolička taková trošku dooranžova po té mrkvičce. Může se prý dělat i odvar z rýže, ale mrkvička je sladká a malé strašně chutnala Tu smectu jsem dávala asi 4 dny, pak jen mrkev a pak už jen třeba 3x denně. Udělala jsem si jí tak na dva dny a měla v lednici, abych nemusela vařit každý den.
Já osobně bych příkrm nikdy nedala bez konzultace s dr.
Není tady

Hezke nedelni odpoledne maminky 
Ja jsem dneska takova bez nalady. Cekame ve tri lidi na grilovani a nejak se nam zacina zatahovat a vcera bylo prtiom tak krasne a puvodne jsme meli grilovat vcera, ale proto, ze to vetsine nevyhovovalo, tak jsme to presunuli na dnesek
No jsem zvedava, co pak budeme delat s tim mnoztvim masa 
Jeste k tomu mam oteklou pulku ksichtu. Roste mi zub moudrosti a dava mi poradne zabrat, takze jsem v noci moc nenaspala ackoli maly spal skoro 9 hod. Nemuzu se ani poradne najist, protoze se mi dobre nedaji otevrit usta, boli mne i polikani, no proste hnus. Dala jsem si algifen, tak to trooosicku utlumilo, ale zadna slava to neni. Ted jeste pecu 2 placky s boruvkama, tak cekam az mi testo vykyne, ale verim, ze pri mem stesti se mi zase neco nepovede. 
A co vy, jak se mate a co mate dneska v planu? Nestiham vas docist, tak mi zkuste ve zkratce shrnout co je tady noveho 

Není tady
Tutulko, moc děkuji za receptík....! Viki jak celou noc a celý den nekakala, tak večer to stálo za to. Dneska v noci a ted celé dopo také ještě nekakala, tak jsem zvědavá... Jdeme totiž na prochajdu se známýma a pak na véču, mají taky miminko, tak doufám, že se mi tam Viki nějak brutálně nepokaká
.
Co se týče kojení, podle mého názoru je to sice to nejdůležitější, to ano, zvlášt pro první týdny miminka, ale pokud se ta maminka snaží sebevíc a prostě se kojení nedaří, nemá cenu plakat a vyčítat si to, vždyt dneska už jsou ty UV také dobré a je dost na výběr, tak proč ne.... Mimi hlad mít nebude, a to nejdůležitější. My s kojením bojovaly opravdu dlouho (špatné přikládání, bolavé kojení, bolavé bradavky....), tak jsem dávala Nutrilon, aby si má prsa odpočala. Viki totiž chtěla sosat co 2h a prsa dostávala neuvěřitelně zabrat + jsem kojení probrečela. Ted jí dávám Nutrilon večer, aby mi spinkala aspon těch 5-6h v kuse, abych se trošku prospala, protože jinak celou dobu vstávám každé dvě hodiny, takže pak jsem ko. Konzultovala jsem to s dr a ta mi řekla, že to vůbec nevadí (ten Nutrilon na večer), ale jinak samozřejmě upřednostnuji kojení. Mlíčka se mi, dle mého názoru, také tvoří stále méně, ale pořád tam něco je a stačí jí to, tak kojím dokud můžu.
Fakt vám, holky, závidím, že vám děti tak krásně a dlouho spinkají, to mě teda vůbec. Jak píšu, vydrží spát max 5-6h v kuse, a to mi usíná tak kolem 21h, pak chvilku koukám na tv, jdu se osprchovat, pokecáme s manžou a jdu spát, takže já spím max tak po těch 3h pořád.... A je to bída....
Není tady
navíc topi dokrmovala předtím i více, ne? taky to nechápu, když přibral skoro půl kila za týden
. navíc plakat může z mnoha důvodů, ne? neřešila bych to vždy hned šoupnutím k prsu
.
honney, filda se nám taky jednou za celý den nevykadil, zato den na to hned dvakrát a teda pořádně
.
ahoj holky, my dnes máme odpočívací den, teda jak kdo páč mám od rána skoro pořád malého na ruce. Chce být pořád u mě dareba jeden. Včera jsme ještě na domečku malovali, takže jsme přijeli zase pozdě. Pak už nestíhám sem psát. Včera jsem si konečně vyžehlila tu horu prádla, co tu strašila. Měla jsem totiž polámanou žehličku a musela si koupit novou. Poslední dobou se nám tu všechno se... žehlička, záchod, kotel ... už aby jsme se stěhovali.

Není tady
Já měla laktační krizi, jednoho rána jsem se probudila a prsa úplně prázdná
. Takže v tomhle okamžiku jsme sáhli po Bebě HA, řešila jsem to s PA, byla na akupunktuře, cpala se homeopatiky, piji kojící čaje, dodržuju pitný režim a stejně mi malý někdy plače u prsu a já už mu nemám co nabídnout
. A když mu dám prstík do pusy začne ho zuřivě cumlat. Tak to je mi jasný, že má prostě hlad. Radila jsem se i s pediatričkou a ta mi řekla: kojit, kojit, ale když má hlad, tak mu klidně dokrm dejte
. Kupuji hypoalergenní mlíčko, aby to bylo první měsíce v pohodě. No hlavně že jsem plně kojila alespoň to šestinedělí
.
Teď mi celé odpo bulí, páč má chudáček prdíčky, a nejdou ven, přestože má v sobě Baby Calm. Už aby mu byly 3 měsíce a byl klid
. Je mi ho líto, vůbec nespí a když usne, tak se zase vzbudí. Chtěla jsem upéct buchtu, ale takhle nestíhám.
Upravil(a) lvice (7. 9. 2008 18:00)
Dagísku, my máme většinou stolici 1-2x denně, ale poslední dny se uřachl tak, že jsem ho musela kompletně převléct, měl to pomalu až za krkem
.
Blani, dneska je asi žehlicí den, já taky žehlila
. Nojo, znáš to s tím čertem jak kadí na jednu hromadu
......
lvice napsal(a):
Teď mi celé odpo bulí, páč má chudáček prdíčky, a nejdou ven, přestože má v sobě Baby Calm. Už aby mu byly 3 měsíce a byl klid
. Je mi ho líto, vůbec nespí a když usne, tak se zase vzbudí.
lvíčku, ti naši kluci jsou snad stejně naprogramovaní, nebo co - u nás dnes totéž
.
Ahoj holky,chci se poradit,od včerejška mi malá nechce levý prso,vůbec nechápu proč,hrozně u něho brečí a nechce se přisát.
Tak dávám jen z pravého,ale to už mám tak vycuclý,že tam snad už ani nemůžu nic mít.Už to levý odstříkávám a dávám ji po lžičkách.Nikdy jsme neměli problém,mlíčka jsem vždycky měla tak akorát,malá od začátku přibíra 170g týdně.Snad to bude jen přechodný a Terezka se zase chytne.Neměla jste to taky některá?A jak tady píšete o té meltě,ta podporuje laktaci?Mě sice nechutná,ale pro malou se překonám,kdyby to mělo pomoct.
Není tady
tak dneska je počasí nic moc, i přesto jsem šla s malým ven, byli jsme tam tak 10 minut, a od hor se přihnal déšť, tak jsme museli domu, doufam že už zítra bude hezky
Není tady
Dagi, vypadá to, že ano
. To jsou mi věci
.
elis napsal(a):
Ahoj holky,chci se poradit,od včerejška mi malá nechce levý prso,vůbec nechápu proč,hrozně u něho brečí a nechce se přisát.
Tak dávám jen z pravého,ale to už mám tak vycuclý,že tam snad už ani nemůžu nic mít.Už to levý odstříkávám a dávám ji po lžičkách.Nikdy jsme neměli problém,mlíčka jsem vždycky měla tak akorát,malá od začátku přibíra 170g týdně.Snad to bude jen přechodný a Terezka se zase chytne.Neměla jste to taky některá?A jak tady píšete o té meltě,ta podporuje laktaci?Mě sice nechutná,ale pro malou se překonám,kdyby to mělo pomoct.
Eli zkušenosti nemám, ale já třeba piju na podporu laktace meltu (bílou kávu), dá se pít i fenyklový čaj nebo speciální na laktaci z bylinkárny. Jinak častější přikládání může taky laktaci podpořit. Jinak bych zkusila zkontaktovat nějakou laktační poradkyni nebo porodní asistentku v okolí, aby se podívala, jak kojíš a poradila. Strašně držím palečky, nevzdávej to, a kdyby se to náhodou nedařilo, tak nezoufej, svět tím nekončí, hlavní je miminko....
Není tady
Tak co Babulky jak pak jste prožily dnešní den. Já nic moc.
Není tady
Topi ahoj, tak já teda vyžehlila.
Na oběd byly špagety... Odpoledne jsme byli na návštěvě u manželových rodičů a pak na procházce, ale nějak jsem podcenila počasí, protože jsem se málo oblékla...
Není tady
ahojky
.
tak já jsem dnes stihla i vysát a utřít prach alespoň ve dvou nejfrekventovanějších pokojích
. babča hlídala na zahradě, ale ten lump toho dneska stejně moc nenaspal..
zrovna před chvílí měl zase jeden ze svých hysterických záchvatů, ale shodli jsme se s manžou, že se nedáme a nechali jsme ho vyřvat o samotě. sice těch pár minut bylo nervy i srdce drásající, ale zabralo to a malý se tím unavil a na chvíli usnul. no přece nás ten prďous nebude terorizovat
.
Ivetko ahoj, no letí to, je to už pěkné číslo...ale jinak je hrozně hodný, skoro vůbec nepláče...
Představ si, že už má skoro 6,5 kg a 63,5 cm...
No, žádný tintítko, taky pořád papáme...
Dagoušku ahoooj. 
Není tady
dagi napsal(a):
ahojky
.
tak já jsem dnes stihla i vysát a utřít prach alespoň ve dvou nejfrekventovanějších pokojích. babča hlídala na zahradě, ale ten lump toho dneska stejně moc nenaspal..
zrovna před chvílí měl zase jeden ze svých hysterických záchvatů, ale shodli jsme se s manžou, že se nedáme a nechali jsme ho vyřvat o samotě. sice těch pár minut bylo nervy i srdce drásající, ale zabralo to a malý se tím unavil a na chvíli usnul. no přece nás ten prďous nebude terorizovat.
My jsme nespali včera, asi tím horkem, a dnes si hrajeme na šípkovou růžu...

Není tady
Iveta V napsal(a):
No teda Večerko, to už je kus chlapa a žádné miminko
taky aby maminku úplně nesnědl.
Koukám, že letňátka miminka jsou všechna hodná, vy uděláte práce a práce.....
No, jak kdy, někdy si vyžaduje pozornost, a někdy toho moc nenaspí, ale když usne, tak se dá něco stihnou...
Já jsem měla ještě doma zraněného taťku, ten potřeboval taky moji pozornost, teď už jde do práce, tak mi bude doma trošku smutno, zvykla jsem si, no....
A co vy dvě kukačky, jak se máte? Koukala jsem na fotečky, jak ti to moc sluší....
Není tady
Večerka napsal(a):
elis napsal(a):
Eli zkušenosti nemám, ale já třeba piju na podporu laktace meltu (bílou kávu), dá se pít i fenyklový čaj nebo speciální na laktaci z bylinkárny. Jinak častější přikládání může taky laktaci podpořit. Jinak bych zkusila zkontaktovat nějakou laktační poradkyni nebo porodní asistentku v okolí, aby se podívala, jak kojíš a poradila. Strašně držím palečky, nevzdávej to, a kdyby se to náhodou nedařilo, tak nezoufej, svět tím nekončí, hlavní je miminko....
Já si říkám,že počkám do rána a pak bych se zašla někam poradit.Mě se právě nezdá,že nemám mlíčko,to levý prso už mám jak šutr,jen ta malá ho nechce
Manžel už jel raději pro Nutrilon,kdyby bylo v noci nejhůř.Ted už 2 hodinky pláče a dumlá si ručičku,chudinka malá. Tak ji jdu pochovat.Uvidíme,co bude přes noc 
Není tady
Večerka napsal(a):
My jsme nespali včera, asi tím horkem, a dnes si hrajeme na šípkovou růžu...
![]()
no ještě že nás občas nechají vydechnout, viď?