8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Ahojte maminy
Elinka je kraaasnaaa
Dneska jsme byli na kontrole v 6-ti tydnech i kdyz mame sedm (dr. mela minuly tyden dovolenou) a vazime uz 5450g a merime 58 cm. Pry mam misto mlika smetanu Dadulko byl u pani dr. moc hodny, smal se - strasne rad je totiz nahaty - a tesne po zabaleni, obleceni se mi poradne pokadil. Kaka ted jednou za tri dny a to tedy stoji zato takze jsem ho nechala tak, hned usnul v kocarku a doma jsem ho soupla pod sprchu, ani obrousky by mi nestacili na tu jeho nadilku
Dagisku, netrap se, je to opravdu tema hormonama, to prejde a ver, ze Filipek vi, ze ma tu nejlepsi maminku na svete
Ja jsem kupodivu v pohode. I kdyz maly rve jak o zivot, je mi ho strasne lito, ale snazim se i presto byt v klidu, abych neztratila mliko. A na druhou stranu si rikam, ze se musim pripravit na to, ze bude hur, kdyz pujdou zoubky nebo bude snaset spatne ockovani nebo bude nedejboze nemocny. Toho se desim nejvic, jak to zvladnu kdyz bude mit prcek horecky.
Dneska jsem byla prekvapena, jak mi rekla dr. i lekarnice, jak se maji pouzivat kapky SabSimplex - pry 4x denne 15 kapek A ja davala 15 kapekjen kdyz uz bylo nejhur.
Upravil(a) PeuleBambule (26. 8. 2008 17:04)
Není tady
AHOJ MAMINY Tak jsme tady...Malí je ikula,Elinka je slaďoek a my jsme v Miminkách..uf to je síla,jak to letí,Káča má za dva dny 2 měsíce
Dui, Andul, Cami...díky za přivítání, já nám taky přeju,a jsou mimísci zdraví a a máme sílu a trpělivost to vechno zvládnout...ale věřím,e díky lásce k nim to za chvíli půjde levou zadní...
Dagíku,děkuju za info o Milence a nesmutni...nikdo nemůe říct jaký jsme matky...děláme vechno jak nejlíp dovedeme a hlavně je milujeme,tak a si někdo zkusí namítat něco proti tomu, co a jak děláme...já se řídím instinktem a intuicí..asi taky vechno nedělám na 1*,ale snaím se o to ...a to je nejdůleitějí A nezapomeňte,e miminka nepláčou proto,e se jim u nás nelíbí...ale kolikrát nás jen zkouej,anebo volají Haló,je tu někdo? Vímejte si mě,pohoupejte mě,nechci být sám... A to je pak těký...
leri,u nás mají plavání od 3. měsíce a pak od 6. Al etřeba v Praze plavou u od ukončenýho estinedělí...bohuel jsem chtěla zařídit plavčo Lukákovi,chtěl by s ní chodit,ale vechno je plný...holt miminejk je moc
Není tady
maminky, zajímalo by mě, jak teď mimíse oblékáte. pořád si nejsem jistá a byla bych nerada, kdyby se mi přehříval nebo mu naopak byla zima.. my větinou oblékáme do overálků (s dlouhým rukávkem a uzavřenýma noičkama). jen párkrát kdy bylo venku fakt vedro, dala jsem mu overal s krátkým rukávkém bez noiček, ale s ponokama. a podotýkám, e ho máme téměř pořád v zavinovačce. stačí to?
Ahoj letnatka, jdu Vas a Vase stesticka privitat mezi maminkama, at se Vam tady moc a moc libi
Není tady
Bambulko, tak to máme kluky uplně stejně těký... my teda máme 5450 g, ale to je skoro stejný a měříme u 62 cm....
Dagísku neboj se, jsi pro Fífu ta nejlepí maminka ja´kou si můe přát, do veho se dostane a za chvilku se tomu bude jen usmívat
Camelie, cítím to uplně stejně, po bříku se mi stýská moc... začalo to u pár dní po porodu, vdy jsem si ho hladila a povídala si s mimískem co bydlel uvnitř, ale kdy se na Matýska podívám jak sladce spinká, jsem ráda, e je venku
Není tady
Baji,děkujem Dagísku,my dáváme overálky jen na spaní...přes den převlíkáme do bodyčka a tepláčků+ponoky,max. jetě tríčo, příp.bodyčko+dupajdy
Není tady
koukám u je nový chlíveček, tak holky jak je?, u mě nic moc, dneska jsem byla za manou, tak snad mi ho dají brzo dohromady
Není tady
Dagi vím e upravuje letňátka, tedka jsem koukala na narozená miminka, a Matýskovi tam chybí čas narození?? Prosím uprav mi to> Matýsek se narodil v 10. 42 h. dík
Není tady
Mě doktorka říkala, e ho mám oblékat letně, tak jako sebe, a nemám ho prý moc nabalovat, aby prý nebyl Matýsek pak choulostivý.
dagi napsal(a):
maminky, zajímalo by mě, jak teď mimíse oblékáte. pořád si nejsem jistá a byla bych nerada, kdyby se mi přehříval nebo mu naopak byla zima.. my větinou oblékáme do overálků (s dlouhým rukávkem a uzavřenýma noičkama). jen párkrát kdy bylo venku fakt vedro, dala jsem mu overal s krátkým rukávkém bez noiček, ale s ponokama. a podotýkám, e ho máme téměř pořád v zavinovačce. stačí to?
Není tady
Topazio, jak jsi tam dostala tu fotečku? Mně to nějak nejde.
Není tady
No já ji mám nahoře, a k metříku mi taky nejde vloit, tak jsem alespoň malinkou vloila nahoru, jinak ji musí vloit třeba na druhý řádek [img]pak ta adresa[/img] , jinak klikne na fotku, klikne na vlastnosti, a tam opíe tu adresu url, a vloí to mezi [img][/img]
Není tady
Ahojky maminky a bobečkové tééda tak nám to tak uteklo a z těhulek u jsme přesunutý do maminek a dětí Tak nám vem přeji zdravá a hodná miminka a nám maminám pevné nervýky No u nás to je někdy pěkný blázinec kdy Eli zpustí ten svůj jekot a do toho jetě začne brečet Deni.Přítí týden jde Elika prvně do kolky tak jsem na ní zvědavá.S Deniskem jsme byli u dvakrát na noičkách a zatím je to o.k.Teď jdeme a ve třech měsících a to i s rengenem.
Přeji hezký zbytek dne.
Není tady
NOVOPEČENÉ MAMINKY, těhulkovský chlíveček letňátek 2008 je fuč, těhotenství taky fuč, zato nádherné a nezapomenutelné okamiky nového ivota před váma, přejeme vám jen to dobré, a se vám a vaim mimískům daří a jste vcihni zdraví a astní!!
Není tady
holky praandy, nevíte, kde je v Praze nějaký bazén pro miminka? Vude učí plavat kojence jen ve vaničkách a to já nechci, chtěla bych do bazénu a nemůu nic ani na netu sehnat...
Není tady
Cherryl a není to tak ze začátku vdy? Mám tři kamarádky které chodily s mimísky teď poslední dobou do plavání a první hodiny byly vdy ve vaně a pak dalí lekce společně do bazénu .... krása
Není tady
A jetě jsem se chtěla zeptat... holky, vy co máte chlapečky, jak je to s přetahováním kůičky na pindíkovi? V porodnici mi říkali, e to zatím nemám řeit a nic nedělat. Matýskova dětská doktorka mi tak řekla, a nic nedělám, ale kdy jsem ho koupala na chatě, tak se moje mamka divila, e mu ve vaně nepřetahuju kůičku. Ne snad, e by s tím měla nějaký zkuenosti, Matýsek je první chlap v rodině, ale prý její kolegyně, která má malého vnoučka, tak prý mu s pindíkem tak nic nedělali a doktoři jim pak řekli, e mu zavařili, e mu to měli přetahovat u v porodnici, tak já se v tom fakt nevyznám....
Není tady
Kamči, no právě ne - Kacabka byla s malou na plavání včera a hned napoprvé v bazéně, jene za Prahou. Moje vagrová učí rozplavávat miminka, ale právě ve vaně a mě íleně láká ten bazén . Chodí plavat? Asi ůo, co? Já se na to u taky hrozně těím
Není tady
cherryl napsal(a):
holky praandy, nevíte, kde je v Praze nějaký bazén pro miminka? Vude učí plavat kojence jen ve vaničkách a to já nechci, chtěla bych do bazénu a nemůu nic ani na netu sehnat...
Cherrylko ahoj, já budu chodit s Marou v Brně, a kdy jsem jim psala, tak mi tvrdili, e se plave v bazénu od 3 měsíců. Jmenuje se to Plaváček, nebo tak nějak a mají i pobočku někde v Praze.
Není tady
Ahoj Večerko, jé tebe jsem neviděla ani nepamatuju, jak se s Martínkem máte?
To by byla paráda, hned na to mrknu, moc děkuju. Já kdy něco najdu, tak je to a od esti měsíců a to je zbytečně dlouho.
Není tady
Petamad napsal(a):
Ahoj, holky! A Dagi, neboj to se srovná! Úplně Tě chápu, já měla to samý! Hlavně Ti malej sám pomůe, jak bude týden od týdne ikovnějí! Alespoň já to tak vnímám. Hodně mi to pomohlo. První je opravdu to poznávání a zvykání si na sebe! Není ve hned automatický! Vdycky, kdy mi je nejhůř, řeknu si: vdy to zvládli i nějaký hrozný nezodpovědný, nechci říkat jaký ..... matky. A to my přeci nejsme, ne?! Ale teď se spí trápím zdravotníma věcma, malá má neprůchodný slzný kanálek, tak musíme masírovat, no spí tlačit u nosánku!!! Máte to taky někdo? A taky nevím jestli u můu ostříhat nehty a jestli mám čistit malou mezi styd. pyskama pipinku, vude píou něco jiného a doktorka taky říká něco jiného a o rodině ani nemluvím, Ti ví vecko lépe ne já a moc mi pořád radí, někdy je to k zbláznění Holky, kdytak mi napite, co s tím, jak jste na tom vy?
Peti nechty můe opatrně ostříhat, já to dělám malému, kdy spinká. Slzný kanálek měl ucpaný můj starí kluk, nakonec se to masírováním uvolnilo a na protahování jsme nemuseli. Tak drím palce.
Není tady
Tak jsem to nala, je to na Černém mostě a tak a od esti měsíců... co mají proti mladím miminkům?
Není tady
Tak nejprve hlásím zprávy z neurologie - ádné trágy se nekonají. Pořád jetě zaklání hlavičku (co prý u by neměla), ale sociální vztahy navazuje - krásně se na pana doktora culila take máme trénovat správné leení na bříku. A má stále jetě úlekový reflex, take nám předepsal pyridoxin. (já blbka se zapomněla hned zeptat, jaké výtak má vitamin B k lekání ) mám jí dávat 1/2 ráno do odstířaného mlíčka. No, teď neostříkávám, tak zase začnu - ale nechce se mi jí davat pít z lahvičky ( i kdy od října mi začne kola a asi budu muset ) mám strach, aby pak neodmítala prso. spí zkusím ličku.
a teď jdu dočíst
Není tady
cherryl napsal(a):
Ahoj Večerko, jé tebe jsem neviděla ani nepamatuju, jak se s Martínkem máte?
To by byla paráda, hned na to mrknu, moc děkuju. Já kdy něco najdu, tak je to a od esti měsíců a to je zbytečně dlouho.
Máme se dobře, akorát dneska máme za sebou první očkůvku, tak má troku zvýenou teplotku, ale nechci mu nic dávat, ikdy máme doma panadol. Ale mám strach, aby mu to nestouplo, ale uklidňuji se, e by to u vylezlo dřív. Venda to tenkrát hrozně odhorečkoval.
Není tady
cherryl napsal(a):
Tak jsem to nala, je to na Černém mostě a tak a od esti měsíců... co mají proti mladím miminkům?
Ale mně fakt psali, e od tří....
Není tady
Daginko, kamarádek mimísci taky měly ucpané slzné kanálky a dr. jim řekl, e kdyby pravidelně odsávaly odsávačkou nosánek (i kdy neměly rýmu), e by tomu předely.... ale zná to, co doktor, to názor
Není tady