29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, jestli můžu poprosit, tak kvůli mě, už se mi při připojení z domova špatně zobrazují stránky, tak zakládám naše vlákýnko č.II
Příspěvky jsem četla. Péťulko jsi nejšikovnější úžasná víla.
A Alosku ty jsi druhý šikovný andílek, že neřešíš neřešitelné věci.
A Mikulenko kdybys věděla, co všechno jsem se naučila od tebe (a Péti). Nehnat věci rychlejším tempem než je jejich přirozený proud.
Dneska byl príma den, zítra si jdu udělat zelenou kartu, tak prosím držet pěstičky. Jsem schopná to totálně po... a pak celý den probulet. Je to všechno nějaké legrační. Se mnou muž komunikuje a naprosto v klídku a úžasně, ale ten druhý mi dneska napsal a teď cituji:"Evčo nestíhám dneska ani zavolat, zavalila mě práce. Jsi nejbáječnější ženská, kterou znám a beru si předem k srdci, že teď budu až číslo čtyři (nevím koho počítá) a ozvu se sám, až budeš chtít." Taky nechňápu.
No co, asi pozná, až po něm bude toužit a ozve se. S úsměvem jsem si říkala, že je fakt beran jako já, protože tak nějak bych to napsala, kdybych byla v jeho situaci.
Palečky držím... A počítá tebe, synka, druhého synka a pak sebe... Ne?
Bych si to tak představovala....
Ale nechápu, že se ozve sám, až ty budeš chtít... On je telepat?
Včera jsem uléhala s Verunkou v ložnici (Klárka přijela z tábora dost nastydlá a strašně v noci chrchlá) a tak jsme si ještě před spaním povídaly. Prý si myslela, že tatínka "vyhazuju", ale když jsem vysvětlila, že to tak není, tak prý si to v hlavičce maže a píše si, "že tatínek musí jezdit pracovat a chodit pomáhat babičce" ....
To vysvětlení už říkala sama - tzn. že BM s ní už asi o tom mluvil.
Usínala klidně.
Eví, držím palce - ty to zmákneš, o tom nepochybuju.
A co se týká pana Vodopáda - je toho na něj asi v poslední době moc. Potřebuje chvíli zalést do jeskyně a pak až vyleze, tak se ozve. Tomu věř.
Čerpání dovolené
§ 217
(1) Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel podle rozvrhu čerpání dovolené vydaného s předchozím souhlasem odborové organizace tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku, ve kterém právo na dovolenou vzniklo, pokud v tomto zákoně není dále stanoveno jinak. Při stanovení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance. Poskytuje-li se zaměstnanci dovolená v několika částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne na jiné délce čerpané dovolené. Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době.
Evi - z toho vyplývá, že o dovolené rozhoduje zaměstnavatel.... Už neplatí to, že si o ní rozhoduje sám zaměstnanec. Dohoda je možná, ale jak jsem v autě říkala, musí být čerpání dovolené s ohledem na provozní důvody organizace.
petra72 napsal(a):
Čerpání dovolené
§ 217
(1) Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel podle rozvrhu čerpání dovolené vydaného s předchozím souhlasem odborové organizace tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku, ve kterém právo na dovolenou vzniklo, pokud v tomto zákoně není dále stanoveno jinak. Při stanovení rozvrhu čerpání dovolené je nutno přihlížet k provozním důvodům zaměstnavatele a k oprávněným zájmům zaměstnance. Poskytuje-li se zaměstnanci dovolená v několika částech, musí alespoň jedna část činit nejméně 2 týdny vcelku, pokud se zaměstnanec se zaměstnavatelem nedohodne na jiné délce čerpané dovolené. Určenou dobu čerpání dovolené je zaměstnavatel povinen písemně oznámit zaměstnanci alespoň 14 dnů předem, pokud se nedohodne se zaměstnancem na kratší době.
Evi - z toho vyplývá, že o dovolené rozhoduje zaměstnavatel.... Už neplatí to, že si o ní rozhoduje sám zaměstnanec. Dohoda je možná, ale jak jsem v autě říkala, musí být čerpání dovolené s ohledem na provozní důvody organizace.
Podstané je to vyznačené. Ale pravdou je, že dovolenou určuje zaměstnavatel. Měl by tvořit plán dovolených, kde ony požadavky zaměstnanců jsou vyjádřeny.
Není tady
Tak je to jasný - i kdybych na švp. č. 4 chtěla na přelomu října a listopadu jet (jak plánujete) - tak nemohu. Už mám zaplacený cvičící víkend. Takže - není to proto, že bych "nechtěla" , ale prostě nemůžu.
Takže - parto moje - je to na vás.
Hurááá mám zelenou a hrála jsem úžasně. Vám to nic neřekne, ale já se potřebuju pochlubit. Na 52 rad devítijamku, což je na nervózního začátečníka pod hendikep, který mám. Ježíš, jak já se umím pochválit.
Asi je Baz telepat, bo co. A je toho na něj víc než hodně. Koneckonců já jsem pro každého chlapa dáreček. Nechám se překvapit, jak mu to půjde.
Peťulko Verunka je šikovná holčička a ono jí to všechno v hlavičce časem dojde a zapadne na úplně správné místo. Kluci spoustu informací pobrali taky až časem, až je intuice pustila do mozku. Každopádně budovat možnost zeptat se rodičů na cokoliv děti musí mít a důvěřování vlastní intuici, kolik toho samy zvládneme a i oni unesou, se mi taktéž vyplácí. Ty totiž nejsi vůbec žádná trubka.
No a přelom října a listopadu nechám koňovi, pravděpodobně budu ve škole. No a Pan je velmi šikovná holka, která vždycky vypíše termín, kdy se to hodí.
Ještě, že po zaměstnavateli žádnou dovču nechci. I tak dík za vysvětlení.
Tak máme ještě šanci č. 2- koncem listopadu, ne ? "parto naše" ...
Hrošku, gratulace !
Péťo, jsou to složitosti...
Včera jsem si vytáhla film Bílý oleandr-byl jentak navrchu...a je to síla !!!Ani jsem ho nedokoukala-přišel ještěmanžel a přepnul si na hodnotnější Účastníky zájezdu-tak si dokoukám dnes-a je zas o čem přemýšlet!!! Vztah matka-dcera....
Upravil(a) Mikulenka (26. 8. 2008 12:49)
Není tady
*
Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 22:08)
Hrošánku, jak důvěrně tohle znám
Taky jsem si myslela, že chlap určo ocení, že na něm nevisím, jsem nezávislá a samostatná a v podstatě nic po něm nechci, nechám mu jeho prostor. Předpokládala jsem, že všechno poběží s lehkostí motýlích křídel. Ha-hááá...
Včera jsme se o tom zase bavili s "mým panem vodopádem" a zase přišla řeč na svatbu.
Ono se to uklidní. Buď zjistí, že není opravdu kam spěchat, nebo změníš přístup nebo... možností je spousta. Hrošánku, ty jsi výhra a on to dobře ví
P.S. Bílý oleandr se mi líbil moc - dobře natočené.
Vezla jsem včera brouka k babičce. Cestou mi z ničeho nic brouk uprostřed rozhovoru o něčem jiném povídá: "Tatínek se s Magdou docela hádají, ale snaží se nedělat to přede mnou..." Ptala jsem se, co je "často" - prý jednou za víkend a občas (1-2x) i v týdnu...
Že prý jí vadí stejné věci jako mně - a že prý ty hádky probíhají jako u nás poslední rok, takže to musí být docela husté . Možná to je důvod BM blbé nálady?
Z toho si vyvozuju, že kdybych prahla po domněnkách, materiálu by se našlo víc, než dost.
A jinak jsem byla včera ráno darovat plazmu na transfúzce a poprvé po letech jsem měla problém to rozdýchávat. Nejdřív mi bylo na omdlení, pak mě ta ruka hodně bolela, no a po příjezdu k babi s broukem jsem lehla a spala - málem bych ani nestihla odjet zpátky domů
Upravil(a) Alosek (27. 8. 2008 7:53)
Hrošánku - zítra přijedu a probereme to. Víš, ono je asi fakt, že pan Vodopád chce víc než ty mu teď chceš nabídnout. Tvá "nevyžádaná" svoboda je pro něj spíš opakem - chce být s tebou a ty na něj nemáš čas.
Toť mé domněnky. Celkem ho chápu - když někoho miluji a je mi s ním moc dobře, chci s ním trávit více času a hlavně sdílet !
Včera jsem byla pozvána ke kamarádovi na suši. Mé dcerky se ke mě přidaly. Pavel prostřel na zahradě stůl tak, jako my ho máme o vánocích. Všechno připravil (včetně rýžového vína), uvařil i servíroval. Klárka koukala jak z jara. Dokonce vzala tel. a vyfotila si to. No, oproti našemu tatínkovi to je fakt rozdíl.
Pak padla má otázka: Jak od tebe mohla žena utéct, když jsi tak pozorný....
Utekla a mohl se snažit jak uměl. Je hodný, pozorný, pracovitý, naslouchací, ..... A stejně je sám.
Péťo,
to ale takhle zvenku nemůžeš poznat, proč je sám. Ty vidíš jen to, co má Pavel na rozdíl od tvého muže, vidíš to srovnání...ale zkus si představit, jak by srovnávání dopadlo, kdyby ho dělala Pavlova bývalka...
Vandi - my se s Pavlem celkem "dobře" známe cca 15 let. Vím, že ta věta byla taková nadsázka. On má své chyby, které by mě jako jeho partnerce vadily. Proto jsme tak dlouho "pouze" kamarádi.
Srovnávat rozhodně nemá smysl - to vím. BM a jeho nejlepší kamarád z mládí (Pavel) jsou každej jinej.
Upravil(a) petra72 (27. 8. 2008 8:48)
Holky moje , moje ego má po víkendu nějaký roupy...
Asi se chce ukázat, že není až tak zpracovaný, jak se na první pohled zdálo...
bazalka napsal(a):
Holky moje
, moje ego má po víkendu nějaký roupy...
Asi se chce ukázat, že není až tak zpracovaný, jak se na první pohled zdálo...
Neboj , to si sedne. Posílám pohlazení.
*
Upravil(a) hrosanek (1. 3. 2009 22:08)
Holčičky, držte se !
Upravil(a) Mikulenka (27. 8. 2008 14:33)
Není tady
hrosanek napsal(a):
...A i on má právo chtít po mně cokoliv. A já dostávám novou lekci, že se už nechci nechat zatlačit k tomu, že budu mít dalšího pána, který chce, abych byla paní dokonalá a ještě dokonalejší dle jeho představ.
Holky já se tak nenápadně přidám jooo? Mnooo já mám taky roupy, vidím jen dvě možné varianty buď chlapa nechci neb každého, kterému se líbím prostě "oddělám" a nebo mám prostě nějakou vizi a tlačím to před sebou jen tou mou cestou a pokud to tak není tak ho nechám jít a jdu dál....nebo je to kombinace ale "kamarád" mě tak trochu přestává opět bavit
, že by očekávání???
Není tady
A co to je Mari ta tvoje cesta, kterou je tlačíš? Pokud se do ní vejde jakýkoliv existující člověk, tak to časem vyjde. Resp. princové na bílém koni jsou skoro na vymření, ale ti praví (a proboha, ať z toho zase neudělá někdo, neexistující bačkory, o které stejně nikdo nestojí) se najdou přesně ve chvíli, kdy člověk nemá tolik očekávání a je ochoten oněch konsensů, které každý vztah potřebuje. Konsensus nemá v tom případě nic společného s kompromisem.
Asi s tím mám taky problém.
Já vlastně teď žádného chlapa nepotřebuji, resp. takového toho, s kterým bych chtěla žít. Děti mám (biologické hodiny mě tím pádem nikam neposouvají), uživím se sama a hezky (tak nějak v klidu a v lecčems i lépe), někoho kdo má rád a stará se o naše děti mám taky (jejich vlastního tatínka), mám přátele a náplň života mimo přítele. Já ho vlastně potřebuju a chci jen proto, že je mi s ním hezky, je to pohodový milenec a kamarád, ale skloubit se vším před tím se mi nechce.
Ono to přijde buď časem nebo vůbec.
Já děkuji za pohlazení i podporu , dneska to se mnou mlátilo pořádně a to tam ještě není trotl...
jakože v práci. Doma nevím, potkáváme se jen večer, kdy vzápětí usínám a přesto, že jsem na jednu stranu pořád nabitá energií, když jsem sama se sebou, tak je mi fajn, když s manželem (ty chvilky), tak taky, tak na druhou stranu jsem nedospalá a ráno mě dostat z postele je heroickej výkon. Dokonce ani neslyším budíka!!!!!
A dnes se mi i zdál zvlášní sen. Moc si ho nepamatuju, jen vím, že jsem stála na balkoně a pod ním byl hlouček mužů (koukali po mě! ), mezi nimi i dvě mé takové srdeční záležitosti. S jednou mám ten vztah vyřešený, tedy snad, je to dlouholetý kamarád, se kterým oba víme přesně na čem jsme - jak já, tak on. Ten druhý, tam se to teprve nějak rýsuje a abych řekla pravdu, já mám obavu, že to dopadne tak, že ho "ztratím". Jo, prostě že zmizí z mého života jako spousta jiných a je mi to líto. V kartách mi už několikrát, z různých pohledů vyšlo, že to je karmický vztah, že jsme se potkali už dřív, možná proto mě to k němu tak táhne. Nicméně, jak říkám, je mi líto, že bychom se měli ztratit. A právě on mi v tom snu něco říkal, to právě už nevím co, ale po těch jeho slovech mi bylo tak fajn. Asi to bylo něco v tom smyslu, že se toho nemám bát, že už zůstane blízko... Tak jen aby se to blížilo pravdě....
Jo a ještě - řekla jsem, že by to chtělo nějakou kytku a oni - i on - mi házeli na ten balkon bílo-fialové růže!
A Mariko , já si myslím, že u tebe bude trošku "problém" (v " to je proto, že to v podstatě NENÍ problém), že ty jsi dost silná osobnost a zatím ti muži, co kolem tebe byli, to prostě neustáli. Řekla bych, že buď jednou potkáš chlapa, kterej se toho, že jsi tak silná, nelekne. Ještě pak je možná změna tebe samé, ale to musí být spuštěno samovolně, nějakým zážitkem, a pak se třeba vedle tebe objeví chlap, kterého třeba i teď znáš, ale ty vaše cesty se míjejí. Neboj, všechno bude v pohodě!
Hroší , ty jsi na tom podobně, tam bych řekla, že ten tvůj chlap se trošku bojí toho, jak jsi nezávislá a možná že by mohl mít i představu, že kdyby si tě nějak bíc zaháčkoval, tak tě má jistější. Ale nevím, vařím z vody...
Tak a teď jsem domluvila s Péťou a byla jsem připodobněna (já prosím, ne nikdo jiný) jejímu muži. Nic nechci, neposkytuji a žít se se mnou nedá. Ta poslední věta je již moje dedukce toho, co málo vím o tom jejím. Asi to mám odvetu za všechny trubky, kterými jsem jí kdy nazvala.
Teda Baz, ty umíš žít. Takhle dokonalý sen jsem v životě neměla. A mě se tedy ty krásné většinou plní...
Máš asi pravdu, akorát nevím čeho se bojí. Jsem úžasná kamarádka a milenka. S tím si mě našel a zbytek buď přijde nebo se tam těžko dám hned teď dotlačit. A na sliby já nikdy moc nebyla, takže jsem dáreček bez záruční lhůty k používání. A on též.
Alí, děti napráší úplně cokoliv, se kolem nich děje. Čím méně o tom, co se u nich děje, budeš dumat, tím pro tebe líp. Resp. pokud to nemá vliv na to, že by pak byl případně volný a tebou ulovitelný?
Upravil(a) hrosanek (27. 8. 2008 17:27)
Hroší, prdlajs umím žít, to by se mi nikdy nemohlo stát... no, aspoň, dík za ten sen....
A není to tak, že sice s tím, že jsi skvělá kamrádka se s tebou dal do kupy, ale lidi se mění a on by ten vztah chtěl taky změnit - zpevnit...?