|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Po návratu mých úzkostí a po znovunasazení AD mi má lékařka doporučila terapii zv. "vnitřní dítě". AD již zas pomalu vysazuji, ale vzhledem k tomu, že chceme s přítelem mimčo (které se sice nedařilo, ale pevně doufám, že se zadaří
), tak mi řekla, že tahle terapie by nebyla od věci. Jde prý hodně do "hloubky vlastního já".... - má lékařka si myslí, že mé úzkostné potíže souvisí s obdobím mého ranného věku, tak mezi 0-5 rokem věku. Prošla jsem již různými druhy terapií, ale o tomhle nemám páru. Něco jsem si o tom přečetla, ale zajímala by mě něčí osobní zkušenost.....
Jedná se o takový blok - kdy se na ni odjíždí na týden (netuším do jakého zařízení...) a po 3 měsících je to snad znovu na 3 nebo 4 dny a po nějaké době opět. Prý to má velmi dobré výsledky a já jsem prý "případ pro tohle, jak stvořený
" Takže jestli máte nějaké zkušenosti, tak sem s nimi.... díky 
Upravil(a) Račice dračice (31. 8. 2008 17:44)

Není tady
Jojo, Pan
, nečekám nic jiného, než že to bude hodně intenzivní
, zvlášť,když to bude týden v kuse...pak by se ani totiž nic nemělo řešit snad 3 měsíce...tak si dovedu představit, že to bude nápor na to mé já....
(na druhou stranu terapie jako takové mě nikdy "nebolely", spíš to byla obrovská úleva a padaly ze mě těžké balvany. Neznám to, o čem tu hodně lidí píše, že pro ně byly terapie problém, pro mě to byl spíš doping a obrovské uvolnění...jestli chápeš...)
Ale pokud o téhle terapii víš něco víc, můžeš mi to trochu nastínit....?
Od dr. vím jen to, že budu "pracovat" "s dítětem a kárným dospělým v sobě", budu opakovat realaxační techniky, bude tam skupinová terapie....ale tak nějak konkrétně si to neumím představit. V K-B terapii jsem se učila nácvik, jinde autorelaxaci, dále jsem chodila na intenzivní dlouhodobou a všechno mi to přišlo tak nějak obecně stejné...takže si nedoveru představit, jak tohle může být jiné....ale, vzhedem k tomu, že to bude "megaintenzivní", tak to v něčem asi jiné musí být....ale jak, v čem, nějak si to neumím představit...

Není tady
Račí,
já vůbec netuším, jak bude probíhat tvoje terapie.
Já použila meditaci a zvládla jsem to sama. Dny a týdny meditací na Vnitřní dítě.
Jak jsem to zvládla, si ověřím hned, jak se dostanu o víkendu sama na nějaký vhodný seminář 
Není tady
Asi jo, Pan, možná si tu terapii představuji mylně nějak systematicky....a ono možná jde o terapii podle mých projevů...jakože je to na každého individuálně individuální...
ale i tak díky.....a přeji na tom semináři potvrzení úspěšnosti 

Není tady
račice taky o tom dost vím, ale sama jsem to neabsolvovala. Jednu dobu to pro mě bylo velmi aktuální. Teď jsi mě znovu nahlodala:-))). No já jsem kdesi psala, že jsem chodila k psycholožce na skup. terapie - bylo to šest týdnů v kuse:-) a tam jsem se též spoustu věcí naučila. No z té mé skupiny jich to několik "prodělalo", vím ,že jsem se z jednou bavila, a byla po "dvojce" a žádné extra změny nepociťovala a říkala mi, že i jiní od toho čekali zázraky. Já nevím mno. Když jsem se bavila s tou mou psycholožkou, která též vnitřní dítě vede, tak jsem chtěla vědět, zda ke stejnému výsledku mohu dojít bez onoho vnitřního dítěte. Ona mi řekla že ano, ale že cesta je na delší dobu. Takže tak. Já jsem teda za ty roky udělala velký kus cesty, hodně mi pomáhá právě relaxace a dělali jsme i imaginace, takže se občas sama vracím k sobě do dětství, hodně mi to pomáhá. Vidím tu malou, krásnou, milou holčičku, kterou jsem byla:-)
Není tady
Pulin, děkuji za reakci.
Přesně, tak jak píšeš, tak mi to řekla i má dr. Bez vnitřního dítěte to je prý prostě delší cesta. A já tu cestu mám už i tak hodně dlouhou....
teda pokroků jsem za posledních x let udělala fakt hodně, to vím i já, i to slyším od své lékařky. Ale pořád se to v té úzkostné formě stejně vrací.... Tak mi říkala, že by to chtělo nějaký "intenzivní zásek", což prý tahle terapie je.
No, nevím, ještě se rozhoduju, ikdyž jsem vlastně rozhodnutá z 90%, že ano
Tak, kdoví, třeba se tam potkáme, když jsem tě zas nahlodala
. Nevím, odkud jsi, ale má terapie by měla být někde u Olomouce, tuším Zabřeh na Moravě....
Vůbec nemám ale tuchu, v jakém "zařízení" se tohle koná. Ještě jsem se úplně nerozhodla a ten telefon jsem nezvedla.
No, já hlavně uvažuji o tom z toho důvodu, že takový druh terapie, kde se jde hodně "do hloubky" a kde je navíc i nějaká skupina, za sebou nemám. Vidíš, ani s tou imaginací nemám zkušenosti - asi to vnitřní dítě opravdu potřebuji "probrat" 

Není tady
Račice, byla jsem na jednom semináři vnitřní dítě, ale asi někde jinde než se chystáš ty.
Šlo tam o setkávání se s vnitřním dítětem v meditaci, vybavení si zážitků z dětství, prožití těch dětských bolestí a emocí, které pořád máme v sobě. Vlastně tak trochu regrese. Tyhle metody se používají i na jiných seminářích, přijde mi, že tohle je totiž naprostý základ - odžít si traumata z dětství a uzdravit ty bolavé holčičky a chlapečkyv nás.
Takže být tebou bych do toho šla.
A jestli to je na Moravě u Olomouce, není to náhodou v Kroměříži?
Není tady
Bublinko, v Kroměříži to určitě není, má dr. říkala Zábřeh....tak jsem se tomu právě podivila, jakéže to může být zařízení, fakt nevím.... (protože vím, že to nejznámější v Kroměříži je, že
)
Já taky myslím, že to je základ....je taky ale fakt,že třeba při dlouhodobé terapii měla se mnou psycholožka problém vůbec přejít k relaxaci, potřebovala jsem hlavně o všem mluvit a mluvit a mluvit...nějaké vracení se do dětství se mnou asi v tomhle stavu možné nebylo....mám zpětně pocit, že bych to ani v těch chvílích nebyla schopna pobrat. Asi. No a až pak přišly relaxační techniky a pak kong.behavi.terapie-kde jsem zkoušela nácvik, díky soc. fobii. Ale do dětství se mnou nikdo nikdy nešel...nevím proč, možná jsem k tomu nebyla nikdy přístupná, a nešlo to,možná až teď nastal ten čas.
Upravil(a) Račice dračice (26. 8. 2008 10:41)

Není tady
Račice, já byla na konstelacích na vnitřní dítě a rozsekalo mě to takovým způsobem, že jsem se ještě po dvou měsících pořádně nedala dohromady. Je to fakt masakr. 
Není tady
L_auro, neděs mě 
Já už jsem zvažovala různé alternativy - však víš....ale nakonec jsem se již rozhodla pro tuto. Nevím, proč, ale k těm homeopatům jsem prostě nenašla nějak cestu.....vím, že to je blok v emocích, tak jsem si řekla, že bych možná vydávala peníze zbytečně a jdu touhle cestou, už jsem se rozhodla. Tak si dám den, dva dny, na usednutí rozhodnutí, a risknu to, a snad mě to nesejme. A pak dám vědět
Ikdyž, teď si vzpomínám, že holky z duchovního mi díky mému postavení planet v jednom domě doporučovaly, ať nechodím na regresi, tak to možná mazec bude
. Zatím se tomu usmívám, ale kdoví, jestli Ti pak opravdu nedám zapravdu....
Upravil(a) Račice dračice (26. 8. 2008 13:06)

Není tady
Ahoj Račice:-), no tak jestli je to u Olomouce, tak to možná provádí právě ta moje psycholožka:-)). Ona to neprovádí v žádným zařízení, ale ně nějaké chatě, a to místo by mohlo souhlasit. Víš, že to taky stojí peníze??? Tenkrát to byly myslí 3až 4tisíce za jednu "sadu". Taky se tam zvrací a aj to druhý:-)) co mi říkala, to je teda děs, co? Já si třeba pamatuju, jak jsme dělali ty imaginace ve skupině jak tam někteří fakt řvali jak hrom.....já ale ne, spíš mě to strašně uklidňovalo. Psycholožka mi říkala, že já si to odžívám každý den to utrpení, takže to pro mě není taková hrůza, ale někteří to maj strašně potlačený a pak se z toho doslova(!) poserou. Jéé ale to už je dávno, teď , když o tom píšu, tak se to ve mně zas rozjitřilo. Já bych na to chtěla jít, akorát nevím kdy, páč mám dvouletou holčičku a za necelej měsíc mi začíná semestr, takže leda ve zkouškovým:-)
Není tady
jo a taky se tam prý chlašče......abys to asi rozdejchala:-)
Není tady
Pulin napsal(a):
jo a taky se tam prý chlašče......abys to asi rozdejchala:-)
To zní zajímavě, nechceš napsat kontakt? Třeba do SZ. Díky :-)
Není tady
Ježiš, Pulin, to zní hrůzostrašně
, no má doktorka - původem tedy z Olomouce, přestěhovaná k nám, mi právě neříkala, že to je nějaký "ústav", jen že se mám domluvit s psych., která to vede....a ona mi to více nastíní.... Ale jak to píšeš, tak já to snad radši odpískám......
To jsou tedy vyhlídky 
No, ta dotyčná je Mgr. Sy***(no začíná na Sy...pokud i ta tvá, tak je to ona, to už by pak byla velká náhoda....)Že to "něco" stojí, s tím počítám.....je jasné, že dnes není nic zadarmo... 
No, s tím chlastáním....ať se tam nakonec ze mě nestane případ na protialkoholní léčebnu, jestli si oni takhle "nedělají" další pacienty 

Není tady
Ježiš neblbněte a Račici nestrašte, no tak holt je to odžívání emocí někdy divoký, ale vždyť je to vlastně jen opáčko. Když jsme všichni přežili svoje dětství a všechny ty traumatíčka, tak přeci jako dospělí to už taky zvládnem, ne?
I když je pak člověk po takových akcích trochu rozhozený, tak ten výsledek většinou stojí za to.
Není tady
Račice, problém "vnitřní dítě" jednak je to cca 1/2 roku co jsme na Svaté hoře v Příbrami v klášteru viděl o tom zajímavou knihu. Bohužel nějak jsem nezakoupil. Ale z osobního je to práce na sobě. Nechci zde to rozebírat, (je to moc osobní) když tak bych ti mohl napsat svoje stavy a jak to bylo i v mém okolí. Jen připomenu zde zmíněný stav v prosinci minulého roku, kdy jsem se s vnitřním dítětem pral. Dnes si s ním hraji a řekl bych, že jsem příjemný i k okolí svému. To je ale na okolí. když tak přes SZ 
Není tady
JInak, co se týče literatury k vnitřnímu dítěti, kterou nám doporučil ten lektor konstelací:
John Bradshaw: Rodinná tajemství - cesta k přijetí a znovunalezení sebe sama. Nakladatelství Pragma, 1995 (?)
John Bradshaw: Návrat domů Jak nalézt své vnitřní dítě. (rozebráno - pouze v knihovnách nebo antiquariatní) Nakladatelství Gardenia 1990
Jean Liedloffová: Koncept kontinua, Dharma Gaia 2007
Není tady
Pisateli, díky za Tvou nabídku, vzpomínám, jak ses s tím pral.....ale je fakt, že se mi teď nechce zabředávat nějak do konkrétních pocitů jednotlivce, resp. co chceš napsat veřejně, to napiš...co nechceš, nepiš, ale přes SZ se mi nějak reagovat nechce.....chtěla jsem totiž něco slyšet o zkušenosti s touhle terapií, ne osobní pocity v samouctví - to si dovedu představit, mám je totiž taky
......i si na tvé stavy pamatuji 
Já taky působím na okolí mmohem líp a vztahy jsou o x % lepší, ale úzkosti se vracejí, takže jsem to ještě nedotáhla do zdárného konce.... Netopím se v tom jak kdysi před léty, ale ono to ještě úplně není....
Jinak Pulin, ještě k tomu blití a ták....ježíš, toho mám já odžitého
, takže když na tom budem svorně podobně všichni, tak s tím problém nebudu mít.....spíš by mi vadilo, kdybych tam byla takový exot sama
,ale i na mě působí terapie uklidňujícím dojmem, spíš bude problém mě dostat, kam chtějí...myslím si....no uvidíme..... 

Není tady
Račice dračice napsal(a):
Pisateli, díky za Tvou nabídku, vzpomínám, jak ses s tím pral.....ale je fakt, že se mi teď nechce zabředávat nějak do konkrétních pocitů jednotlivce, resp. co chceš napsat veřejně, to napiš...co nechceš, nepiš, ale přes SZ se mi nějak reagovat nechce.....chtěla jsem totiž něco slyšet o zkušenosti s touhle terapií, ne osobní pocity v samouctví - to si dovedu představit, mám je totiž taky
......i si na tvé stavy pamatuji
Já taky působím na okolí mmohem líp a vztahy jsou o x % lepší, ale úzkosti se vracejí, takže jsem to ještě nedotáhla do zdárného konce.... Netopím se v tom jak kdysi před léty, ale ono to ještě úplně není....
Jinak Pulin, ještě k tomu blití a ták....ježíš, toho mám já odžitého, takže když na tom budem svorně podobně všichni, tak s tím problém nebudu mít.....spíš by mi vadilo, kdybych tam byla takový exot sama
,ale i na mě působí terapie uklidňujícím dojmem, spíš bude problém mě dostat, kam chtějí...myslím si....no uvidíme.....
vůbec to nebylo o samouctví jen jsem chtěl sdělit svoje stavy i jak v daném okamžiku se chovalo dítě a jak a počem to dítě povstalo z popela. Je to moc osobní, tak nic, tady to neodhalím. Jediné co mohu doporučit je meditace a práce na sobě samé.
Není tady
Pisatel napsal(a):
vůbec to nebylo o samouctví jen jsem chtěl sdělit svoje stavy i jak v daném okamžiku se chovalo dítě a jak a počem to dítě povstalo z popela. Je to moc osobní, tak nic, tady to neodhalím. Jediné co mohu doporučit je meditace a práce na sobě samé.
Pisateli, ale já přece vím, že je to o práci na sobě samé....takže podle mě je to o samouctví.....jen jsem chtěla vědět o zkušenostech, když ti s tím pomáhá odborník....
Já vím, jak se chová "vnitřní dítě" a po čem povstane z popela....resp. po čem povstává..., ale automaticky opakuji chyby, kterých jsem si vědoma.... prostě to neumím dotáhnout do naprosto zdárného konce.....ale princip je mi tak nějak jasný, i ty stavy.... 
ale stejně dík 
Upravil(a) Račice dračice (27. 8. 2008 10:42)

Není tady
Pisateli, ale já přece vím, že je to o práci na sobě samé....takže podle mě je to o samouctví.....jen jsem chtěla vědět o zkušenostech, když ti s tím pomáhá odborník....
Já vím, jak se chová "vnitřní dítě" a po čem povstane z popela....resp. po čem povstává..., ale automaticky opakuji chyby, kterých jsem si vědoma.... prostě to neumím dotáhnout do naprosto zdárného konce.....ale princip je mi tak nějak jasný, i ty stavy....
ale stejně dík
Kdyby to bylo samouctví, pak odkáži na knihu a nebo budu zde popisovat co bys apod.
Holka když vědomně víš o chybách, kterých se dopouštíš, pak je chyba v tobě samé, pokud si dokážeš ten program přeprogramovat, pak se toho nedopustíš. Hele zkus Annos tam ti ty rady dají a pomohou jak se toho a z toho dostat.
Není tady
Pisatel napsal(a):
:
Holka když vědomně víš o chybách, kterých se dopouštíš, pak je chyba v tobě samé, pokud si dokážeš ten program přeprogramovat, pak se toho nedopustíš. Hele zkus Annos tam ti ty rady dají a pomohou jak se toho a z toho dostat.
No, je to tak vědomě, nevědomě......., vědomě vše vím, ale praktická, automatická reakce v praxi bohužel ještě někdy pokulhává za tou teorií.... někdy je horší, v něčem už OK, v něčem ne..... je jasné, že když ten program dokážeš přeprogramovat, pak se toho nedopustíš, ale to programování občas vázne, tak s tím potřebuju pomoct, aby fungovalo ještě lépe 
A jasně, že je chyba ve mě samé, v kom by jinom měla být 
Upravil(a) Račice dračice (27. 8. 2008 11:59)

Není tady
Pisatel napsal(a):
:
No, je to tak vědomě, nevědomě......., vědomě vše vím, ale praktická, automatická reakce v praxi bohužel ještě někdy pokulhává za tou teorií.... někdy je horší, v něčem už OK, v něčem ne..... je jasné, že když ten program dokážeš přeprogramovat, pak se toho nedopustíš, ale to programování občas vázne, tak s tím potřebuju pomoct, aby fungovalo ještě lépe
A jasně, že je chyba ve mě samé, v kom by jinom měla být
Tak trochu jinak od Lenina "Cvičit, cvičit a zas jen cvičit". Ono také tady platí, těžko na cvičišti lehko na bojišti. Držím palečky a už to programuj jen a jen pozitivně. 
Není tady
Pisateli

a co myslíš, že posledních x let dělám
Tohle pro mě fakt není novinka
Prostě mi to cvičení sebe sama jen "trochu" dýl trvá....a tak hledám znovu alternativy a možnosti, jak se to
pokusit znovu urychlit, protože už mě ty moje vracející se úzkosti neba....
Jó těžko na cvičišti, lehko na bojišti - ale to já vím
tuhle větu si taky budeš muset ještě mnohokrát opakovat, to mi věř...
Jen ti chci říct, že pochopit, procitnout a přijmout, co již máš za sebou
(já mmch asi o "něco" dýl než ty
)je teprv začátek........tak hodně štěstí též 
Upravil(a) Račice dračice (27. 8. 2008 13:10)

Není tady