|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
"Nikdo přeci neříká, že ženská má být sama - ale snad má v sobě kousek "hrdosti" aby věděla, komu se rozdává, a kdo ji využívá. A je pravda, že člověk by měl především řešit sám sebe a své problémy - neutíkat od nich do náruče jiného chlapa, nebo ženské. takže co vlastně řeší? problém? neřeší žádný problém, jen ho zamete pod koberec, aby se tam pěkně hromadi"
a co když ji nikdo nevyužívá,třeba to je jen pro potěšení, i její?nemusí přece řešit žádný problém,ne?
No a pokud jsou s milenkou domluvení a ví, co od sebe mohou nebo nemohou očekávat (včetně nějakých slibů o rozvodu a pod.)tak proč ne?
"A proč ano? Jen proto, že si rozumí a je jim hezky? Kde je ta láska jak trá, kvůli které to dělá/děláte?
Mmch. madabr - tobě chybí chlapské obětí a políbení? Ta jsi sama a jsi slabá povaha? Proč neřešíš především sebe a svůj problém a utíkáš před ním? Aha - ty to vlastně píšeš - že jsi slabší povahy... "
jo, přesně proto, že je jim spolu hezky a rozumí si, to je přece dost velký důvod, ne?jasný, že s láskou je to lepší,ale pokud není, tak není....Já přece před žádným problémem neutíkám a sebe řeším, mám chlapa, který mě dá to, co já chci, je mě s ním hezky, já to mám vyřešené, ne? Jsem slabší povahy, no a co? ty se nechceš milovat? jsi na to dost silná? já ne a klidně to přiznám
Není tady
madabr napsal(a):
neříká se snad, nikdy neříkej nikdy?přece nemůžu říkat,že to se mě nemůže stát, když jsem se nedostala do stejné situace a můžu mít nastavenou morálku jak chci.
Neříkám, že se mi nemůže tohle stát - jde o to, jak to ustojím a já o sobě vím, že to ustojím bez ztráty kytičky, chápeš? někdo se o to prostě ani nepokusí a hned to omlouvá slovy - kolem je plno nevěry, každy je nevěrný a bla bla - není každý nevěrný a přesto je s životem spokojený.
A znovu píšu to, co jsem kdysi psala - kdyby mě měla potkat láska (já nevím, na první pohled, zatmění mysli, bušení srdce, motýli v břiše...) a já věděla, že by to mohl být ten "další" pravý, napřed bych vyřešila svůj stávající vztah - ale zase je tam to ale: asi bych v něm měla nějaký problém, když bych se zamilovala jinde, když mám doma chlapa, co ho miluju. U mě prostě nejde milovat dva muže naráz a v tom už bych měla problém, protože bych jednoho milovala a toho druhého bych zneužívala. Pokud bych měla jakýkoliv problém, napřed ho řeším - pokud nejde vyřešit, protože na řešení musí být vždy dva, tak potom bych volila rozchod - a následně bych měla volné srdce a náruč pro jiného. To není o nějakém moralizování, to je o úctě a sebevědomí. O úctě nejen k sobě, ale i k těm partnerům. O tom, že své vztahy myslím vážně a nezahrávám si s nikým jen pro svoje potěšení a natřásání ega a ješitnosti. A určitě to není o tom, že bych si nedokázala omotat chlapa okolo prstu, je to o tom, že to nemám zapotřebí ničit druhým vztahy, i kdyby mi balamutil a mazal med kolem huby, jak je jeho stávající vztah v troskách.
Není tady
madabr: ale ty přeci nejsi sama - máš manžela a máte problém, který neřešíte - utekla jsi do náruče jiného chlapa, který je také ženatý...takže ani on nic neřeší, pokud má doma problém - nebo třeba problém nemá, jen tě používá
A dva lidé (tvůj manžel a milencova manželka) jsou v pozici těch, co se jim ubližuje a vědomě. A to nepočítám děti - kolik živých bytostí tento váš vztah poznamená, pokud se provalí? nebo už se provalil a tudíž už poznamenal? Kolik lidí jste udělali tím, že vám dvěma je fajn a uděláte si hezky po těle, nešťastných? Kolika lidem jste zasadili ránu do srdce, která se nemusí zhojit?
Není tady
Zklamaná "Neříkám, že se mi nemůže tohle stát - jde o to, jak to ustojím a já o sobě vím, že to ustojím bez ztráty kytičky, chápeš? někdo se o to prostě ani nepokusí a hned to omlouvá slovy - kolem je plno nevěry, každy je nevěrný a bla bla - není každý nevěrný a přesto je s životem spokojený.
A znovu píšu to, co jsem kdysi psala - kdyby mě měla potkat láska (já nevím, na první pohled, zatmění mysli, bušení srdce, motýli v břiše...) a já věděla, že by to mohl být ten "další" pravý, napřed bych vyřešila svůj stávající vztah - ale zase je tam to ale: asi bych v něm měla nějaký problém, když bych se zamilovala jinde, když mám doma chlapa, co ho miluju. U mě prostě nejde milovat dva muže naráz a v tom už bych měla problém, protože bych jednoho milovala a toho druhého bych zneužívala. Pokud bych měla jakýkoliv problém, napřed ho řeším - pokud nejde vyřešit, protože na řešení musí být vždy dva, tak potom bych volila rozchod - a následně bych měla volné srdce a náruč pro jiného. To není o nějakém moralizování, to je o úctě a sebevědomí. O úctě nejen k sobě, ale i k těm partnerům. O tom, že své vztahy myslím vážně a nezahrávám si s nikým jen pro svoje potěšení a natřásání ega a ješitnosti. A určitě to není o tom, že bych si nedokázala omotat chlapa okolo prstu, je to o tom, že to nemám zapotřebí ničit druhým vztahy, i kdyby mi balamutil a mazal med kolem huby, jak je jeho stávající vztah v troskách."
za a) nic neomlouvám,je mě jedno, co je kolem mě a co není, já žiju svůj život, je to moje rozhodnutí.
za b) je jasné, že když mám někde chlapa, kterýho miluju asi nehledám jiného, to mě připadá logické, ne?
za c) to, že mě něco dělá potěšení neznamená, že si s ním zahrávám
za d) je to vlákno o něčem jiném a naše konverzace je už jaksi "mimo mísu"
Není tady

Nabuko napsal(a):
Předpokládám, že já budu většinu času věrná a partner též
"většinu času věrná" mi zní stejně jako "tak trochu těhotná" 
Není tady
jen na okraj, mám problém, který řeším, to, jestli řeší on je jeho problém, ne můj. na mém vztahu k dětem se nic nemění jen proto,že nemiluju jejich otce, to totiž nedokážu ovlivnit, abych ho milovala jen kvůli nim, to mě opravdu nepřipadá jako řešení..
jinak, ta debata je o něčem jiném, tak tomu nechej prostor
Není tady

Zklamaná napsal(a):
madabr napsal(a):
neříká se snad, nikdy neříkej nikdy?přece nemůžu říkat,že to se mě nemůže stát, když jsem se nedostala do stejné situace a můžu mít nastavenou morálku jak chci.
Neříkám, že se mi nemůže tohle stát - jde o to, jak to ustojím a já o sobě vím, že to ustojím bez ztráty kytičky, chápeš? ....
Zklamaná, ty to musíš ustát už jen pro ty tuny písmenek tady 
Není tady
nic neomlouvám,je mě jedno, co je kolem mě a co není, já žiju svůj život, je to moje rozhodnutí.
klasický postoj milenek, co jdou přes mrtvoly - po nás potopa 
myslíš si, že tvé téměř dospělé děti by nepochopily, že maminka se zamilovala jinde, tak proto odchází za láskou svého života? Přeci děti tu máš stále, u nich se nic nemění - nebo jim tím dáváš méně mateřské lásky? Já už jsme ti dříve psala, jaké by bylo moje řešení problému, pokud bych ho měla v takovém stavu jak ty - nic mě k muži nepoutá, lásku mám jinde, tak bych prostě nevyhovující vztah opustila - ale ty máš strach jít za svým, ty máš obavu o to, že bys neměla živitele, tak to raději necháváš hnít....
jinak vím, o čem toto vlákno je - kerrin píše, že po rozchodu s mužem navázala nový vztah - a má dotaz, zda je to brzy...nebo zda je to OK - jenže má to háček - on je ženatý, a tím se debata stočila. Já pouze diskutuji na téma, co se rozvinulo.
Není tady
Jessika napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
madabr napsal(a):
Neříkám, že se mi nemůže tohle stát - jde o to, jak to ustojím a já o sobě vím, že to ustojím bez ztráty kytičky, chápeš? ....
Zklamaná, ty to musíš ustát už jen pro ty tuny písmenek tady
jako ftípek hezký 
Není tady

Zklamaná napsal(a):
nezlob se , ale je nutné vždy vše zažít, abych mohla pochopit? Mě osobně může "osud" (zase ten osud - kde mám asi někde od někoho načmáráno, že tohle se mi musí stát, že?) přihrát do cety plno ženáčů - pokud mám partenra a toho miluju, nemám problém. To je o osobním nastavení - a to si každý nastavuje v sobě sám. Je to o úctě k partnerovi a své sebeúctě.
Právě, že u tebe, je nutné aby jsi to zažila. Z tvého psaní jsem si všimla, že nemáš ani trochu empatického cítění. Pokud nezažiješ, máš své představy a nejsi schopna jiného pohledu. Hodně často se stává, že člověk míní, ale život mění.
A co se týče věrnosti tvému partnerovi.... máš to nastaveno hezky a kéž by to tak mělo všichni. my tady ale mluvíme o ženách, které jsou samy. A ony potkali muže, který se třeba taky cítí sám (byť má partnerku) nebo tímto způsobem řeší problémy nebo si chce prostě jen užívat.
Neřešíme tu ženy, které jsou zadané a samy zahýbají 
Není tady
zklamaná, o čem to mluvíš? ony (děti) to přece pochopily...jsi úplně mimo mísu, děvče.
Není tady
Nikdo přeci neříká, že ženská má být sama - ale snad má v sobě kousek "hrdosti" aby věděla, komu se rozdává, a kdo ji využívá... člověk by měl především řešit sám sebe a své problémy - neutíkat od nich do náruče jiného chlapa, nebo ženské... Jen proto, že si rozumí a je jim hezky? Kde je ta láska jak trá, kvůli které to dělá/děláte?... Pokud bych měla jakýkoliv problém, napřed ho řeším - pokud nejde vyřešit, protože na řešení musí být vždy dva, tak potom bych volila rozchod... nic mě k muži nepoutá, lásku mám jinde, tak bych prostě nevyhovující vztah opustila - ale ty máš strach jít za svým, ty máš obavu o to, že bys neměla živitele, tak to raději necháváš hnít....
Zklamaná, téměř totéž jsi psala mně... ne tak dávno a teď totéž opakuješ madabr. Ty opravdu nedovedeš akceptovat (když už ne pochopit), že "nevyhovující vztah" někdy prostě nejde opustit? A vůbec nejde o to ne/mít živitele, je X jiných důvodů. Že ta jiná náruč problém nevyřeší, ale "JENOM" pomáhá žít? Že to vůbec nemusí být láska jako trám, ale právě jen to, že je člověku s tím druhým dobře? To přece neznamená, že je dotyčný tím druhým využívaný - ledaže by to bylo proti jeho vůli, což v tomhle případě není. Fajn, ty bys volila radikální řešení - ale nejsme všichni stejní (zaplaťpánbůh)...
Není tady

Nabuko to napsala dobře....o věrnosti svému partnerovi.
Dopředu totiž nevíš co bude nebo nebude. Nemůžeš tak tudíž chodit a vyřvávat "já nikdy" . Takových už totiž bylo a jak dopadli
A nejsou to žádné otevřené vrátka. Je to jen pokora k životu a osudu.
Není tady

Nechápe, nechce chápať a nebude chápať. A bude riešiť tisíckrát radšej cudzie - aj potenciálne -nevery - než riešiť svojho neverníka doma.
Není tady
madabr napsal(a):
zklamaná, o čem to mluvíš? ony (děti) to přece pochopily...jsi úplně mimo mísu, děvče.
Tak to je fajn, že děti pochopily - ale proč tedy stále sedíš na dvou židlích?
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Jessika napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Neříkám, že se mi nemůže tohle stát - jde o to, jak to ustojím a já o sobě vím, že to ustojím bez ztráty kytičky, chápeš? ....Zklamaná, ty to musíš ustát už jen pro ty tuny písmenek tady
jako ftípek hezký
jinak jsem to ani nemyslela... 
Není tady
zklamaná, jak můžeš vědět na kolika židlích já sedím, vždyt o mě nic nevíš, nebo my se známe? sedím jen na jedné, a to ještě jen půlkou, kdybys to potřebovala tak dobře vědět. já mám sebe a svou rodinu vyřešenou, navždy. to jen pro informaci.
Není tady
Ano Kuřátko - přesně píšeš - já bych to přeložila trošku jinak, napřed sem chodily s tím, že jim je partenr nevěrný a teď sem chodí rozdávat rozumy s tím, jak je to fajn mít zadaného - te´d už neřeší ty pocity, co samy zažívaly, když měly doma nevěrníka a ten je poslal do věčných lovišť, teď řeší svou uraženou ješitnost, jak si mohl dovolit je opustit, tak se začnou chovat přesně tak, jak jim bylo ubližováno a je jim to naprsto jedno - ony žijí svůj život - sice trošku pochroumaný, na úkor někoho jiného - ale co už, to je přeci "osud" ten nám to přihrál... 
Selima: a ty sem chodíš řešit co? Rozdávat rady k čemu? Mého nevěrníka mám doma vyřešeného, mám snad "zákaz" sem chodit? proč?
Ty také nechápeš, nechceš chápat a nebudeš chápat - jsme každá jiná, přesto ti neříkám to, co ty mě - ostatně, nic moc si toho neřekla, viď?
Ještě pro Kuřátko:
musím se usmívat - tak nabuko byla nevěrná svému partnerovi jako první, když ji udělal to samé a dokonce si dovolil ji opustit, tak tu bylo plno pláče a teď má zadaného - kterého nemiluje, jen používá - jak dlouho, no jak on bude chtít... ale už předem opět píše, že kdyby měla stálého partnera, tak si není 100% jistá, zda mu bude věrná...protože život přeci není o věrnosti.
Já vím, že život nestojí jen na věrnosti, ale u mě stojí na určitých principech, hranicích, toleranci, kompromisu, úctě k druhému apd.
Helena: dokážu pochiopit, že někdo zůstává ve vztahu, který nevyhovuje a to z určitých důvodů, ale nepatří mezi ně to, že jsme taková slabota, abych se nedokázala postavit na vlastní nohy, abych se bála o majetek, abych se bála o kus žvance. jediné, co by mě nedovolilo opustit nevyhovující vztah je to, že by byl partenr na tom tak zdravotně špatně, že by mi svědmí nedovolilo ho opustit a nechat na holičkách, ale pokud má partner zdravé ruce a je práce schopný - nevidím problém - vše je poddružné a alibistické. Heleno, neznám tvůj příběh a nevím, proč zůstáváš v nevyhovujícím vztahu, takže zase se mi naskýtá otázka, jaký je tedy tvůj důvod (ale nemusíš mi ho říkat, pokud nechceš, nejsi u zpovědi nebo u výslechu), ale pokud máš nějaký názor, upřesni ho, ať člověk v tom nemusí tápat - co je to X důvodů? Já ti na těch X důvodů najdu řešení. Ví tvůj manžel, že jiný ti pomáhá žít? Pokud je ten dotyčný zadaný - ví jeho partnerka, že ten její má v náplni svého času charitativní akce? jestliže bych měla něco pochopit, musíš/te mi tto napřed vysvětlit, ne jen plácnout X důvodů - já ti na to plácnu X řešení. No a pak je tu ještě jedna možnost - že se prostě řešit nechce. A po mě potopa.
Není tady
madabr napsal(a):
zklamaná, jak můžeš vědět na kolika židlích já sedím, vždyt o mě nic nevíš, nebo my se známe? sedím jen na jedné, a to ještě jen půlkou, kdybys to potřebovala tak dobře vědět. já mám sebe a svou rodinu vyřešenou, navždy. to jen pro informaci.
to je fajn, že máš vyřešeno - takže se rozvádíš? 
Není tady
mám vyřešeno, to musí stačit, rozvod zatím neprobíhá
Není tady
Zklamaná, tak hlavně, mě nikdo nevyužívá a já také nevyužívám toho svého ženatého. Z toho tedy nemám strach.
Samozřejmě že si své problémy reším a mám jasno.
Prostě si ted v této fázi užívám něco hezké, co mi dlouho také chybělo. Zamilovaná zatím nejsem, jen se cítím fajn.
A samozřejmě, že když mám chlapa, kterého miluju, tak bych nehledala jinde.
Není tady

A mám pocit, že dokonca oveľa lepšie a vyrovnanejšie než Zklamaná... Aspoň oveľa menej rýpeš, zabŕdaš a diskutuješ menej emotívne. Fakt mám z tvojich príspevkov pocit, že máš vyriešené. 
Není tady

Ale Zklamaná, dyť ani ty nemůžeš říct, že si si 100% jistá, že svému M nezahneš. A pokud ano, lžeš dokonce i sama sobě.
100% si můžeš být jistá pouze s jednou věcí..... a to je to, že jednoho krásného dne zemřeš.
Není tady
Zkalamná, ale já jsem sem přišla s tím,když jsem řešila problém se svým manželem, že mi je nevěrný. Dobře třeba na rady, zkušenosti jak se zachovat, jestli doma neustále rešit a rešit. Prostě jsem se s tím setkala poorvé a nevěděla si rady jak se zachovat.
Jak mě popisuješ, tak jsem také ulítla, ale nikdy to nebyl vztak jak se stalo u mého manžela. A doma jsem nepálila mosty a v životě nenastalo to aby me manžel z něčeho obvinoval.
Není tady
Helena: dokážu pochiopit, že někdo zůstává ve vztahu, který nevyhovuje a to z určitých důvodů, ale nepatří mezi ně to, že jsme taková slabota, abych se nedokázala postavit na vlastní nohy, abych se bála o majetek, abych se bála o kus žvance. jediné, co by mě nedovolilo opustit nevyhovující vztah je to, že by byl partenr na tom tak zdravotně špatně, že by mi svědmí nedovolilo ho opustit a nechat na holičkách, ale pokud má partner zdravé ruce a je práce schopný - nevidím problém - vše je poddružné a alibistické. Heleno, neznám tvůj příběh a nevím, proč zůstáváš v nevyhovujícím vztahu, takže zase se mi naskýtá otázka, jaký je tedy tvůj důvod (ale nemusíš mi ho říkat, pokud nechceš, nejsi u zpovědi nebo u výslechu), ale pokud máš nějaký názor, upřesni ho, ať člověk v tom nemusí tápat - co je to X důvodů? Já ti na těch X důvodů najdu řešení. Ví tvůj manžel, že jiný ti pomáhá žít? Pokud je ten dotyčný zadaný - ví jeho partnerka, že ten její má v náplni svého času charitativní akce? jestliže bych měla něco pochopit, musíš/te mi tto napřed vysvětlit, ne jen plácnout X důvodů - já ti na to plácnu X řešení. No a pak je tu ještě jedna možnost - že se prostě řešit nechce. A po mě potopa.
Děvče, nevím, kolik ti je, ale i "bát se o kus žvance" může být v určitém věku důvod, když budeš vědět, že pokud odejdeš, půjdeš prakticky pod most. Nejde o "živitele", jde o prostou střechu nad hlavou. Dál to může být třeba to, že prostě nechceš M hodit se vším všudy na krk dětem, které mají svých starostí dost, ale jsou vychované tak, že by se na něj nevybodly. Pak třeba určitý pocit odpovědnosti - jednou slíbíš "v dobrém i ve zlém" - a nechat ho napospas sobě samému ti nedovolí to něco, čemu se říká svědomí...
Jestli M ví nebo neví neřeším - vzhledem k tomu, že už ho hodně dlouho nezajímám. Nicméně s návrhem řešení nepřišel taky - proč asi? A přítelova partnerka mě zajímat nemusí - já po něm taky nepožaduju, aby se zajímal o moje problémy doma. A "charitativní akce" - to snad ne? Už jsem se párkrát zmiňovala, že je to fajn, ale uměla bych žít i bez něj - on je ten, který se snaží... takže možná jsem ta "dobročinná dáma" já 
A ještě drobnost - netuším, jestli měl M někde nějaký úlet či ne. Takže jeho (případnou) nevěru jsem nikdy řešit nemusela - ani tady, ani jinde.
Upravil(a) helena (25. 8. 2008 12:12)
Není tady