29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Když jsem ten příspěvek dávala sem ( o Ebenovi) , tak jsem právě přemýšlela o tom, co je jen póza "profláknutého " člověka a CO je opravdové.Ale právě proto říkám, že pokud je takový jakým se zdá být, je to pro mě vrchol mužnosti- přiznat si své možnosti selhání , ale snažit se žít tak aby to nemusela být blbá skutečnost. Kdyby bylo víc takových příkladů, nepovažovalo by tolik lidí mimomanželské vztahy za normální věc...
Pokud se na nás ze všech ( leckdy i seriozně se tvářících ) medií hrne příval odhalených nevěr a hroutících se vztahů, jeho postoj mi přijde úžasný...
Svěráka taky můžu, připadá mi obdobně noblesní jako Eben. Může to být ale ovlivněno i Vratnými lahvemi...
Neznám ani jednoho z nich osobně, ale podobné příklady mám ve svém okolí. Takže nemožné to asi není....
Upravil(a) zuzi777a (2. 9. 2008 12:17)
Není tady
Jóóó Eben
žen ideál...když už nic jiného, tak je vtipný, šarmantní a gentleman. To se v dnešní hrubé a neotesané době cení nad zlato.
Není tady
vy vážně proto, že pan Eben se stará o svou ženu (taky tomu věřím) a že je s ní... věříte tomu, že ačkoli ji miluje, že by se nevyspal s někým jiným, koho nemiluje? jen proto, že to takhle řekne?
Ne proto, že to řekne, ale proto, že (byť zprostředkovaně) jsem o rodině Ebenů měla poměrně slušné informace, nikoli rázu bulváru. Styl jejich života a výchovy podobný úlet sice nevylučuje, ale činí ho silně nepravděpodobným.
Není tady
helena napsal(a):
vy vážně proto, že pan Eben se stará o svou ženu (taky tomu věřím) a že je s ní... věříte tomu, že ačkoli ji miluje, že by se nevyspal s někým jiným, koho nemiluje? jen proto, že to takhle řekne?
Ne proto, že to řekne, ale proto, že (byť zprostředkovaně) jsem o rodině Ebenů měla poměrně slušné informace, nikoli rázu bulváru. Styl jejich života a výchovy podobný úlet sice nevylučuje, ale činí ho silně nepravděpodobným.
kristepane, já to nepsala jako napadání stylu života... nedej bože jako drb... z bulváru se mi zvedá kufr a z celebrit mám vyrážku
jenže, ani Zuzi ani Pan nepsaly, že znají pana Ebena osobně a i kdyby znaly - nenosí je v kapse...
ono v podstatě nešlo o to, že něco řekl/neřekl, spáchal/nespáchal, ale o to, že VĚRNOST je v tomto případě brána jako absolutní ctnost...
a srovnávána s tím, že je schopný být s manželkou, která má fyzický handicap - podle mně je to nesmyslný předpoklad (žije s postiženou = tedy není SCHOPEN nevěry?) ...
ctím a vážím si pana Erbena ze jeho životní styl a partnerství, za jeho noblesu, za jeho přínos naší kulturní scéně, za jeho Válečka...
ale nelezu mu do postele a neřeším , zda je nebo není věrný - to je jeho věc
(a taky si ho necpu na piedestal, ale to je moje věc)
Není tady
Jessika- pojem absolutní ctnost je mi dost vzdálený....
Pro mě je hezké si myslet, že jsou i lidé, kteří věří na život postavený na takových těch tradičních, konzervativních pilířích,jako je věrnost ,snaha být s jedním partnerem v tom dobrém i zlém.... Je mi jasné, že to je ideál. Ale ta představa je mě blízká. Moje představa partnerského života prostě počítá se dvěma..... Proto se mi líbí gesto( možná???), které v článečku učinil Eben....
Vím, že teď by zastánci jiných teoriíí vytasili procento žen: procentu mužů, normálnost mnohoženství v prvobytně pospolné společnosti i předkřesťanských náboženských systémech . Ale, pokud se opravdu ponořím do studií o lidské společnosti, potažmo náboženských směrech, jsem schopna nalézt stejně velké procento důvodů, proč vyzdvihovat párový život a jeho přednosti.... A tudíž proč se o takový život snažit....
Pro mě nemá smysl setrvávat ve vztahu s někým, kdo mi bytostně nevyhovuje,ubíjí mě nějakou pro mě nepřekonatelnou vlastností ( alkoholismus, chronický nevěrník, gambler) stejně naopak má dle mě smysl budovat vztah ve dvou, pokud to jen lze..... To je moje přesvědčení....
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Jája napsal(a):
Martinko, to je sice krásnej zákon, ale když se druhej šprajcne a nic dělit nechce - tak na leta soudů... a nervů...a prokazování atd atd...
Já mám stále otevřenou možnost žádat soudní vyrovnání SJM a prokazovat zhodnocení domu (dle právníků by to šlo, mám odhad domu před - takže je na první pohled vidět, co se tam dělalo) jenže co z toho budu mít? budu chodit po soudech, budu se stresovat... prostě vim, že mě to šťastnou neudělá - i když podle obecných norem a mínění všech okolo jsem blbáCo z toho budeš mít?
Hodně práce, ale pocit, žes udělala všechno pro to, abys svůj majetek dostala zpět... :-)
Ne, nejsi blbá, je to Tvoje rozhodnutí.
Nedávno jsem si nechala dělat odhad na byt (i když uznávám, že odhad domu je možná pracnější), odhadci to trvalo - v neděli večer jsem mu poslala podklady a v pondělí ráno to měl!!! Ani se nepřijel podívat. A nechal si za to samozřejmě dobře zaplatit.
No a soudy... bohužel v ČR trvají...
Já bych to udělala si tak, jak to cítím. Už jen pro tu "spravedlnost", i když bych nic nevyhrála, bych do toho šla.
Ale každej to cítíme jinak...
Nie, vo finále budeš mať tak akurát pocit, že si žila s človkeom, ktorého správanie vôbec nepoznávaš, že po nekonečných ťahaniciach, kedy by ťa už netešila ani prípadná výhra, opäť víťazí nie slepá spravodlivosť, ale lepší, t.j. lepšie zaplatený právnik(prípadne kúpený sudca) a pocit trpkosti. Tvoje pocity sú samozrejme úplne legitímne a TVOJE, ale realita bohužaiľ na ne s.rie a vyzerá inak. Aspoň na Slovensku, ale pochybujem, že by ste v čechách mali nejako výrazne odlišné pomery.
Není tady
A Zuzi, pre mňa lojálnosť a "ostať pri človeku v chorobe a núdzi" nerovná s a utomaticky 100% fyzická vernosť. Čítala som jednu vydarenú detektívku od Dicka Francisa, kde nejaký novinár, motajúci sa okolo koní, mal paralyzovnaú manželku, ktorú mal rád, ale ktorá sotva komunikovala a nehýbala ani prstami... a on si občas skrášlil diskrétne život, bay sa potom tešil na ňu a na trable, aké život s ňou prinášal. Páčilo sa mi to a myslím, že to je pekný a udržateľný kompromis. Ona sa ho nikdy nepýtala a on nikdy nerozprával... rozprával o dostihoch, svojej práci, koníkoch a spoločných známych.
Není tady
Selima napsal(a):
A Zuzi, pre mňa lojálnosť a "ostať pri človeku v chorobe a núdzi" nerovná s a utomaticky 100% fyzická vernosť. Čítala som jednu vydarenú detektívku od Dicka Francisa, kde nejaký novinár, motajúci sa okolo koní, mal paralyzovnaú manželku, ktorú mal rád, ale ktorá sotva komunikovala a nehýbala ani prstami... a on si občas skrášlil diskrétne život, bay sa potom tešil na ňu a na trable, aké život s ňou prinášal. Páčilo sa mi to a myslím, že to je pekný a udržateľný kompromis. Ona sa ho nikdy nepýtala a on nikdy nerozprával... rozprával o dostihoch, svojej práci, koníkoch a spoločných známych.
znám , znám, si pamatuju... taky se mi dost líbila
ale co si pamatuju, ke konci se to právě profláklo (nebo vyděrač profláknul) a ona nakonec mu ty zálety "posvětila"...
ale fakt se měli rádi (jo, já vím, je to knížka) ...
Není tady
Jess - nevěry je schopen každý a nikomu do postele nevidíme, to máš pravdu. Myslím, že tady se spíš probírá to, že on ví, že by "byl schopen", ale doufá (a modlí se), aby ho to nepotkalo, protože neví... stejně, jako neví nikdo z nás, co by ještě ustál a co ne - a nejen nevěru. Takže - vím(e), že jsem "nádoba hříšná" a že mě podobná věc může potkat, ale nebudu tvrdit, že to zvládnu - tudíž je lépe, když se budu snažit žít tak, aby mě podobné "pokušení" spíš nepotkalo, než ho vyhledávat a vytahovat se (i sám před sebou), že "to zmáknu".
Není tady
Herdek ženský, vy máte známosti :-)). A co jste říkaly na Lucii Bílou? Já tedy dost zírala. Po všem co o sobě tak velkolepě tvrdili - konečně ta pravá láska a najednou Bílá píše (snad si to nevymysleli), že krize začala krátce po svatbě.
Není tady
Ja som teda zvedavá- však sme si to hovorili - na "večnú lásku" Pomejí a Bartošovej. Podľa mňa čím väčší krik okolo zoznámenia a svadby, tým rýchlejší rozvod.
Není tady