Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#476 1. 9. 2008 16:16

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Nový vztah

Martinka1 napsal(a):

...já bych to udělala si tak, jak to cítím. Už jen pro tu "spravedlnost", i když bych nic nevyhrála, bych do toho šla.
Ale každej to cítíme jinak...

jo, tak tohle cítím stejně jako Jája
"budu chodit po soudech, budu se stresovat...
prostě vim, že mě to šťastnou neudělá - i když podle obecných norem a mínění všech okolo jsem blbá"

vítej , Jájo, mezi blbejma , ale ne mezi Blběnama wink smile

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#477 1. 9. 2008 16:30

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já mám kamarádku, které manželství neklape od narození dítěte před 15ti lety. Její manžel ji celou dobu podvádí, s ní vůbec nespí, na dovolenou s ní jede jen kvůli dceři. Dokonce se ho nesmí ani dotknout, protože jemu je to po*né. On se rozvádět prý nikdy nebude, je konzervativní. A ona s ním celou tu dobu žije. Ani si nenašla žádného milence. A měla by kam odejít, mají 2 byty, jeden pronajímají. Přesto neodejde. Prostě je radši, že má aspoň nějakého chlapa v domě, který udělá mužské práce, zaveze je na dovču nebo chatu, občas s ní i promluví apod. Já bych to třeba nevydržela, být s někým kdo mě nenávidí, ale ona to tak nevidí. Mám ji snad odsuzovat? Každý jsme holt jiný.

Není tady

#478 1. 9. 2008 16:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Mám ji snad odsuzovat? Každý jsme holt jiný.

Proč odsuzovat? Když jí to tak vyhovuje a nestěžuje si, tak proč ne. Zřejmě to tak vyhovuje oběma - jí i manželovi.

Není tady

#479 1. 9. 2008 19:04

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko: "Ale asi to taky nebylo vždy růžové, vid Tercilo. Když manžel zanášel. Hmm, píšeš chlap charakter. No nevím,když nevěru za necharakterní nepovažuješ."

Klubí, a Ty znáš mého muže víc než já? big_smile Já o tom tedy nevím, že by zanášel - psala jsem tu kdysi, že jeho nevěru jsem nikdy řešit nemusela. Naopak jsem tu zmínila, že po určitou dobu se na něj lepila jedna naše zaměstnankyně, vtěrka, která si myslela, že když se přilepí k šéfovi firmy, nebude muset nic dělat. Poté, co jsem dostala nějaké informace od jejích spolupracovnic, (pochopitelně se jim nelíbilo, že ona si vyhrazovala např. jako jediná právo mluvit se šéfem - můj chlap jen valil oči, to totiž není jeho styl) big_smile , podívala jsem se pak na ni "zblízka" a za krátko od mého muže!! dostala výpověď. smile wink To byla jediná mje peripetie koketující s "nevěrou" mého muže. Bohužel v naší dvojce jsem ta divočejší já. big_smile
Čti raději řádky, než "meziřádky" smile.

Stejně jako jsem nikdy nepsala, že náš život je procházka růžovou zahradou a podle TV Romantica (z čehož mě stále podezírá Selima) big_smile nikdy jsem tu nikde nenapsala, že nevěru odsuzuji. Ani nemůžu. Ale domnívám se, že nic moc neřeší. Myslím si, že často je v životě spíš ke škodě než k užitku. I když - možná je "nutná", aby člověk něco pochopil, sám pro sebe. Každý člověk se ocitá v jiných situacích a každý si to stejně vyřeší nakonec sám po svém. Zkušenosti jsou nepřenosné, to víme všichni, že jo smile.

Leží Ti v hlavě ten "charakter" smile, no zkusím to krátce: můj muž se několik let staral o moje malé sourozence, učil je plavat, psal s nimi úkoly (nebavila mě geometrie), lítal jim do obchodu pro pamlsky, odvážel a dovážel je od autobusu každý týden, i v době, kdy v telce šel jeho oblíbený film smile. Sháněl informace o středních školách, jezdil i na sdružení. Trpěl se mnou 14 hodin u porodu a vůbec nemusel. O naše dítě se stará asi tak, že dnes jí přišla poštou mp-trojka a já vím, že zítra pojede 50 km daleko, jen aby jí ji zavezl a ona nemusela čekat až do pátku, kdy se vrátí z intru. Přestože sám psa do naší domácnosti nechtěl, nakonec pro něj jel přes půl republiky daleko, jen proto, že já si vybrala určitou rasu... Chce jít na operaci, aby mi v noci nechrápal do ucha. A bylo by toho víc.
Je mi úplně jedno, co si myslíš o jeho charakteru smile, já i přes Tvoji deklarovanou případnou nevěru, o které ovšem nevím, si ho vážím. Čímž neříkám, že mě nevytočí jeho ponožky u postele a neumytý hrnek od kafe big_smile. A jeho milionové investice do firmy pro mě taky nebyly tím nejklidnějším počinem.... smile

Helčo, Tvoje uštěpačné poznámky vůči mně jsou absolutně zbytečné, mě totiž nijak neraní, zatímco Ty jimi ukazuješ svoje momentální špatné manželské rozpoložení... smile
Vandě jsem jen odpovídala, že určité věci bych u svého životního partnera těžko snášela, toť vše. Že tě můj "ukecaný" dodatek o jiném (asi lepším) způsobu nažívání s mým mužem nenechává v klidu, za to já fakt nemůžu. neutral
Souhlasím s Tebou v tom, že rozvádět se třeba před padesátkou s prázdnou peněženkou je opravdu složité. Naprosto Tě chápu. Musí Ti být strašně, když víš (nebo o tom sama sebe přesvědčuješ), že "nemáš úniku". neutral
Záleží samozřejmě nejvíc na Tobě, co jsi ochotná snést a co už ne. Moje teta po rozvodu bydlela v polorozpadlým baráku s hliněnou podlahou (já jsem byla udivená, že to ještě existuje)... a dnes je v pohodě a neměnila by.
No však uvidíš, bude líp.

Není tady

#480 1. 9. 2008 20:31

Vanda
Host

Tercila napsal(a):

Vandě jsem jen odpovídala, že určité věci bych u svého životního partnera těžko snášela, toť vše. Že tě můj "ukecaný" dodatek o jiném (asi lepším) způsobu nažívání s mým mužem nenechává v klidu, za to já fakt nemůžu. neutral
Souhlasím s Tebou v tom, že rozvádět se třeba před padesátkou s prázdnou peněženkou je opravdu složité. Naprosto Tě chápu. Musí Ti být strašně, když víš (nebo o tom sama sebe přesvědčuješ), že "nemáš úniku". neutral
Záleží samozřejmě nejvíc na Tobě, co jsi ochotná snést a co už ne. Moje teta po rozvodu bydlela v polorozpadlým baráku s hliněnou podlahou (já jsem byla udivená, že to ještě existuje)... a dnes je v pohodě a neměnila by.
No však uvidíš, bude líp.

Terci, nepleteš si mě s někým? Psala jsem to tu už několikrát...nikam unikat nechci a nepotřebuju, mám všechno, co k životu potřebuju, jsem v pohodě (teda až na bolavé ruce, ale to se doufám spraví smile) - jojo, věci se mění...a nevím, co myslíš tím, že mě jakýsi tvůj dodatek nenechává v klidu. Mě celkem celý net nechává v klidu, včetně tebe. Jen někdy se mi chce zareagovat, když zrovna sedím u kompu, tak napíšu. Nijak to ale neprožívám.

#481 1. 9. 2008 20:48

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vanda: "Terci, nepleteš si mě s někým? Psala jsem to tu už několikrát...nikam unikat nechci a nepotřebuju, mám všechno, co k životu potřebuju, jsem v pohodě (teda až na bolavé ruce, ale to se doufám spraví smile) - jojo, věci se mění...a nevím, co myslíš tím, že mě jakýsi tvůj dodatek nenechává v klidu. Mě celkem celý net nechává v klidu, včetně tebe. Jen někdy se mi chce zareagovat, když zrovna sedím u kompu, tak napíšu. Nijak to ale neprožívám."

Jéje, Vandi, ale to jsem přece psala Heleně big_smile big_smile. Jen jako vysvětlení, proč jsem ve vlákně po Tvém příspěvku o botách zmínila můj způsob soužití, na který ona reagovala, víš? Rozumíš mi? smile
Kdybych to psala Tobě, oslovila bych Tě.
Jéééjda, to mě nenapadlo, že bys to mohla vztáhnout na sebe, tak se omlouvám za "nejasnost" tummenupp. To mě fakt mrzí, že jsi to vztáhla na sebe. neutral
Ještě jsem schválně dávala odstavce: Klubíčku a Helče.

Upravil(a) Tercila (1. 9. 2008 20:49)

Není tady

#482 1. 9. 2008 21:22

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Už jsem mu poskytla tolik příležitostí ...

Jak jsi vůči svému podřízenému velkorysá...roll

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#483 1. 9. 2008 22:23

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila: "Už jsem mu poskytla tolik příležitostí ..."
Axi: "Jak jsi vůči svému podřízenému velkorysá...roll"

Kdybys četl, ty chytrej, pořádně big_smile, tak bys konkrétně v této mé větě postřehl kus mé sebekritiky vůči svému manželovi.
Takže pro nepozorného Axiho ještě jinými slovy: big_smile "dala jsem manželovi tolik příležitostí se na mě zlobit, být ze mě nešťastný, mít mě až po krk a... nic mi za 25 let "neosladil". Kromě kafe.

Axi, myslela jsem si, že vytrhávat z kontextu nebo odsoudit rychle je doménou jen některých žen a ejhle... vidím, že tím trpí i protižensky naladěný chlap.... big_smile big_smile wink

Není tady

#484 2. 9. 2008 8:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka
podle zákona všechno, co jste nabyli v manželství, je vás obou
Ale já vím... jenže jsem taky psala, že mi to ochotně bude splácet po pár kačkách měsíčně. Prodej bytu žádnej soud nenařídí, protože za něj 2-3 další bydlení nepořídíme a to, jak se dají zašít prachy z účtu vímě všichni. Od podání žádosti o rozvod nebo "jen" odchodu je na to času móře.
Už jen pro tu "spravedlnost", i když bych nic nevyhrála, bych do toho šla.
Jo, takhle jsem to taky mívala... Teď už nějak mám čím dál míň sil a chuti jít do sporu s velmi nejistým výsledkem, zato jistou ztrátou nervů a peněz.
Zklamaná
jenže ona musí chtít, musí si najít ten důvod, proč už nechce tímhle stylem ve vztahu fungovat, když si tohle ujasní a bude myslet na sebe, jak je tu všeobecně doporučováno, jistě by přišla i nato, JAK TO UDĚLAT. A vůbec nejde o peníze, tady jde především o žití, nebo přežívání - a Helena přežívá
Prostě fakt už tu sílu nemám, no. Ani duševní na dohadování se a případné začínání někde úplně jinde, ani pomalu ani fyzickou - přece jen už nezvládnu tolik, co ještě třeba před pěti lety.
proč trvat na výměně, když mu to můžeš nechat i s tím, že ti tvou polovinu bude po kouskách splácet
Protože bych měla ráda aspoň malou jistotu, že tu střechu nad hlavou budu mít a z těch "kousků" si ji nepořídím. Ono je hezké uvažovat o horském hotýlku nebo hospodyni u někoho - ale z obojího můžu být odejita ze dne na den - a čím starší, tím hůř budu hledat místo (už jsem zažila a nebylo to hezké).

Samozřejmě, že se dá žít kdekoli a v čemkoli (taky jsem měla 12 m 4. kategorie - bývalý sklad beze všeho) - ale zeptám se znova - PROČ bych já měla po 30 letech odcházet s igelitkou do neznáma, začínat od nuly, zkomplikovat si styky s ostatní rodinou a ještě být za potvoru, která kdovíproč zdrhla?
Možná bych na tom byla líp - ale já to, na rozdíl od některých vás, takhle nevidím. Klidně si myslete, že kdo se bojí, se.re v síni - jenže já na odchodu vidím pořád víc minusů, než na tom, že zatím pořád jen "přežívám".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#485 2. 9. 2008 8:16

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Tercila: "Už jsem mu poskytla tolik příležitostí ..."
Axi: "Jak jsi vůči svému podřízenému velkorysá...roll"

Kdybys četl, ty chytrej, pořádně big_smile, tak bys konkrétně v této mé větě postřehl kus mé sebekritiky vůči svému manželovi.
Takže pro nepozorného Axiho ještě jinými slovy: big_smile "dala jsem manželovi tolik příležitostí se na mě zlobit, být ze mě nešťastný, mít mě až po krk a... nic mi za 25 let "neosladil". Kromě kafe.

Axi, myslela jsem si, že vytrhávat z kontextu nebo odsoudit rychle je doménou jen některých žen a ejhle... vidím, že tím trpí i protižensky naladěný chlap.... big_smile big_smile wink

Nesmíš to psát tak dlouhý. Jak se v tom má takový neurotik jako já vyznat lol

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#486 2. 9. 2008 8:58

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo,
beru zpět. Fakt jsem pochopila, že tvůj manžel ti byl nevěrný. Sorry.
Ale tvoje poznámka, že jsi se na kolegyni podívala zblízka, jsem se musela smát lol lol
Prostě ses dozvěděla, že jede po tvém muži ,tak jsi doporučila výpověď,ne? lol lol
Jo, svůj pozemek je nutné si hlídat:,)))) Trochu dětinské,ne? Snad manžel má svou hlavu a pošle jí do pr...e,když jí nechce, ale hned výpověď?

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#487 2. 9. 2008 9:09

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Klubko- A co  když si  Tercilin manžel nevšimnul??? big_smilebig_smile Pak třeba bylo nutno  nepracující a oblbující vyhodit.....
Já mám vzpomínku na  moment, kdy po mém nynějším manžovi vyjela naše společná známá( ještě jsme nebyli manželé,chodili jsme spolu  ) a on si nevšimnul....  Ani natřásání ( naprosto čitelného), ani  nabídek na kávičku....  Jóooo to byl ještě těžce zamilován do mě.....stolt   Třeba je Tercilin manža tak  úžasný exemplář  věrňáka, kterému to vydrželo i po letech..BI Těžce bych  jí ho záviděla..... stoltstolt Ale to je jen hypoteticky...  Spíš si myslím , že si   všimnul a dělalo mu to jen do určité doby dobře,než ho začala nabízečka prudit, ne??

Není tady

#488 2. 9. 2008 9:12

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Já vím, že to je bulvár, ale pokud to má tenhle človíček takhle- tak je to pro mě Pan Dokonalý.... http://www.super.cz/klepy/25561-priznan … every.html

Souhlas.
On neříká NIKDY, protože ví, že se mu to MŮŽE, ale nemusí stát.
Možná právě proto je (stále ještě) věrný.

Nezlobte se, ale vy jste s ním denně?
...nechci být za jedovou bábu, nechci ani vtipně glosovat, ale vy vážně věříte někomu jen to , co řekne?
vy vážně proto, že pan Eben se stará o svou ženu (taky tomu věřím)  a že je s ní... věříte tomu, že ačkoli ji miluje, že by se nevyspal s někým jiným, koho nemiluje? jen proto, že to takhle řekne?

Není tady

#489 2. 9. 2008 9:13

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

jo,to je úděl společné práce:)
Jsem divná. Pokud vydím najíždět nějakou bábovku do mého přítele,nechávám to na něm. Neupozorňuji. Protože to stejně je jen na něm, jestli něco bude nebo ne. Není mu 18áct, abych ho vodila za ručičku. To můj názor.

Není tady

#490 2. 9. 2008 9:16

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jess,
já pana Ebena miluji.Fakt, je to pro mě příměr chlapa s děsnou elegancí. A taky jsem čelta pár rozhovorů a tam to bylo trochu jinak.
Když jeho manželka Markéta onemocněla, byl to spíše on,kdo si dělal starosti a těžce to nesl. Přiznal, že i přemýšel o rozvodu. Nakonec Markéta,která je asi správná energická bobma držela jeho, a on přiznal, že nebýt jí, tak neví jak by to dopadlo.
Svou ženu má rád, váží si jí,ale taky přiznal, že má děsné štěstí, že se ještě nikde jinde nezamiloval a doufá, že se mu to podaří i do konce života. Protože v jeho branži,kde potkává krásné i chytré ženy je to občas těžké.
Takže ani pan Eben není bůh a za přiznání svých "chyb" si ho vážím ještě více. Ještě bych k němu jemnovala pana Svěráka a pana Havelku. Vzdy když někde slyším tyto pány,nebo je rozhovor,tak si ho přečtu.
Takže asi tak...

Není tady

#491 2. 9. 2008 9:54

x62358
Host

Klubí něco o tom vím a věř tomu, že papír snese všechno. Není všechno tak jak se píše.

#492 2. 9. 2008 10:01

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

ffly, neříkej, že i Eben je nevěrnej, to nevydýchám! Pro mě je to takovej vzor správného chlapa, jaký be se mi opravdu líbil.

Není tady

#493 2. 9. 2008 10:09

x62358
Host

Ivo neříkám vůbec nic. Jen to, že papír snese všechno. Všichni jsme lidi.

#494 2. 9. 2008 10:10

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

ffly, neříkej, že i Eben je nevěrnej, to nevydýchám! Pro mě je to takovej vzor správného chlapa, jaký be se mi opravdu líbil.

a kdyby byl?
co z toho děláte takovou vědu, pořád?
zase ten piedestal...

důležitý je, že je se svou milovanou ženou a že ani ona nevypadá, že by nějak duševně strádala
naopak - jenom kvete tummenupp smile

Není tady

#495 2. 9. 2008 10:12

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Havelku nebrat. Možná má prvorepublikový šarm, ale rozhodně není vzor všech cností. Někdy naopak.
Jsme jen lidi

Není tady

#496 2. 9. 2008 10:14

x62358
Host

Kuki souhlas.

#497 2. 9. 2008 10:24

Somaia
Host

Nooo K Havelkovi mám taky výhrady... jelikož to mám naprosto z první ruky osobně !!! ( od otce  i Havelky juniora) ...O.Havelka už nemá funkční manželský vztah...vlastní vinou  sad

#498 2. 9. 2008 10:33

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

několikrát...
bydlí kus ode mně a minulý týden mě málem naboural! smile

Není tady

#499 2. 9. 2008 10:42

Somaia
Host

Kukačka napsal(a):

několikrát...
bydlí kus ode mně a minulý týden mě málem naboural! smile

big_smile táťulda mu dělal nedávno osobního asáka big_smile  režie (O.Havelkovi) mladý Havelka-Vojta měl ve hře roli a je v ní  dooost dobrý.. big_smile

Upravil(a) Somaia (2. 9. 2008 10:46)

#500 2. 9. 2008 10:51

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ffly, já vím, že noviny jsou bulvár. Nevěřím všemu co se píše.
A právě proto říkám ,že i on může mít své chyby. Nemám ho za boha,ale když si mám vybrat na který pořad se budu dívat, jeho jméno prostě zaručí kvalitu i když jde třeba o blbý předávání vyznamenání prvním zemědělci za křížení včel?ú
Já jsem zase jednu dobu měla přehled co se děje pod zámkem na Hradě,ještě za dob prezidenta Havla. Jedn z přítelů byl ´vedoucím ochranky prezidenta republiky. No to bylo k zblití. Zeman vs. Klaus. Macek. A pak v novinách vyjde totálně něco jiného.
Ne hnus.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí