|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tercila napsal(a):
A ještě jedna drobnost k příběhu Nabuko.
Tak jsem si představila, jak by to asi vypadalo, kdyby se Nabuko zachovala férově, vzala svého milence za ruku a hezky ho dovedla ke dveřím té kočky, co s ní ten chytrák bydlí jen tak z rozumu.![]()
Té "rozumné" by dala šanci pořádně se rozmáchnout a dát tomu vyčůránkovi přes hubua jemu by Nabuko dala příležitost dokázat, jak moc doopravdy ji miluje.
Tak tohle je docela trapné, že?
Není tady
Pak asi není důležitá informace, že je ženatý. Spíš to jaký vztah chcete oba.
A proč je vlastně ještě ženatý...
Ještě o tom, že kdyby nechtěl, tak mi to nedělá, jsem mluvila o mém manželovi. Než jsme se vzali, tak byl svobodný a tak jsem nevěděla, co mne za několik let čeká.
Není tady
Je to krátce co spolu nebydlí.nyní reší majetkové záležitosti. To je trošku na dýl a bezpředmětné.
Ale aspon jsem si přečetla názory.
A když už je ženská sama, tak pokud chybí sex tak s majkou souhlasím. Já taky nejsem žádná frigidní baba.
Zklamaná: prosím tě co jsi myslela tím, že jsem za dob se svým M musela vědět a že jsem to tak také dělala???? co?
Není tady
MAJKAFO - to je dobře, že jsi tentokrát tzv. nad věcí. Ale jinak .... podobné věty já říkala v životě každému chlapovi, jak je jedinečný, že nikdy před tím jsem tohle nezažila a že by na to měl mít zbrojní pas :-)) (teda to poslední jsem vynechávala v případě slabší vyvinutosti, kdy by to už mohlo být trapné) .... udělalo jim to radost, zvedlo sebevědomí a mě to nic nestálo. Takže když něco podobného slyším od chlapa, udělá mi to dobře, ale neberu to moc vážně. Nicméně oceňuju, že se snaží mi udělat radost.
KERRIN - tak třeba zrovna ten tvůj je ta možná výjimka, která potvrzuje pravidlo a opravdu jsi měla štěstí na chlapa, co si umí nejdřív vyřešit předchozí vztah a pak teprve jde do nového.
Není tady
Taky mám strach, vše je to o čase. Ani já to ještě nemám vše papírově dořešené. \snažím se doufat v to , že do toho se mnou neskáče bezhlavě, i když kdo ví, ale ted se v tom nechci pitvat. Je mi fajn a to mi ted stačí
Není tady
Salen, Já ty věty neříkám každému chlapovi, jen proto, abych něco říkala. Snažím se být ve vztazích poctivá, hlavně sama k sobě. Tady se mi to někdy nedaří, nebo spíš nevím, tápu.
To, co však píšu o milování s mým nynějším milencem, je vzhledem ke mně poctivé. Nic si nenamlouvám.
Upravil(a) majkafa (24. 8. 2008 22:18)
Majkafo - tak potom je to úžasné :-). A ty myslíš, že mezi vámi může být jen to nádherné milování a nic víc? Tedy tak nějak to píšeš, že nic víc neočekáváš. Proč? Nepodnikáte spolu nic jiného nebo si jinak nemáte co dát?
Není tady
Tercila: A ještě jedna drobnost k příběhu Nabuko. 
Tak jsem si představila, jak by to asi vypadalo, kdyby se Nabuko zachovala férově, vzala svého milence za ruku a hezky ho dovedla ke dveřím té kočky, co s ní ten chytrák bydlí jen tak z rozumu.
Té "rozumné" by dala šanci pořádně se rozmáchnout a dát tomu vyčůránkovi přes hubu
a jemu by Nabuko dala příležitost dokázat, jak moc doopravdy ji miluje.
"
Kerrin: "Tak tohle je docela trapné, že?"
Ano, je velmi trapné od toho vyčůránka, který dokáže Nabuko tvrdit takové věci o vztahu ke své "legální" partnerce, že např. večer leze k této partnerce do postele. Trapné je od něj, že utrácí té ženské její roky života svým sprostým chováním.
To mi opravdu připadá od toho člověka velmi trapné.
Kdybys věděla, že takhle žije nějaký kluk s Tvojí dcerou - šu.ká jinou, protože s Tvojí dcerou žije jen z "rozumu", připadalo by Ti to od něj fér?
A "trapné" mi připadá, že Nabuko, jistě velmi chytrá a inteligentní žena, se dokáže s takovým hulvátem milovat a zatěžovat jím i hlavu svého malého syna.
Kerrin, a Ty víš, proč se Tvůj objev s manželkou nerozvede, když žijí každý sám? To je vůbec zvláštní fenomén poslední doby, kterak každý žije ve svazku manželském, ovšem tak volně, aby se stíhal i mimomanželský vztah....
Víš, my s manželem tak makáme a tak málo se vidíme a já i jezdím na dovču bez něj, že bychom to svým ctitelům a ctitelkám mohli tvrdit taky - že spolu nežijeme......
. Čím to asi je - že se každý večer rádi zase vidíme? (a nejen vidíme?)
a nerozvádíme se?...
Ale kdybychom spolu opravdu nechtěli žít, pak nevidím důvod se nerozvést.
Jen jestli jeho manželka nezažívá to, co Ty jsi nám tu za sebe popsala se svým mužem.... 
Upravil(a) Tercila (24. 8. 2008 23:13)
Není tady
Tercila napsal(a):
Tercila: A ještě jedna drobnost k příběhu Nabuko.
Tak jsem si představila, jak by to asi vypadalo, kdyby se Nabuko zachovala férově, vzala svého milence za ruku a hezky ho dovedla ke dveřím té kočky, co s ní ten chytrák bydlí jen tak z rozumu.--------- aby ho někam vodila za ruku - tohle je trapný!
Navíc sama vidí jestli jí to něco přináší nebo ne. Tak proč se do ní musíš opírat.
Kerrin, a Ty víš, proč se Tvůj objev s manželkou nerozvede, když žijí každý sám? To je vůbec zvláštní fenomén poslední doby, kterak každý žije ve svazku manželském, ovšem tak volně, aby se stíhal i mimomanželský vztah....![]()
![]()
Na to abych se ho ted ptala, kdy se rozvede (jestli to bude do 14-ti dnů podané atd) jsme spolu krátce, jak jsem psala, tak velmi krátce. To se mohu ptát až to budu mít dořešené já, pokud se tak nestane dřív z jeho strany. A sama tomu také nechávám volný průběh.
Ty bys hned na chlapa vybalila otázku rozvodu při prvních zchůzkách??? Ono to tak nějak vyplívá z toho, že já sama vidím situaci jaká je u něj a sám se baví o tom co řeší a jak, ale netahám to z něj a na to abych ted dávala ultimáta tak také ne.tak že nevidím důvod proč by se nemel rozvést. Kvůli mě to určitě není.A ni bych nechtěla aby to tak bylo.
Jen jestli jeho manželka nezažívá to, co Ty jsi nám tu za sebe popsala se svým mužem.... tak samozřejmě to bych musela mluvit a vědět to od ní. Bohužel to se nedozvím a pátrat nemíním co a jak má.
Víš, my s manželem tak makáme a tak málo se vidíme a já i jezdím na dovču bez něj, že bychom to svým ctitelům a ctitelkám mohli tvrdit taky - že spolu nežijeme....... Čím to asi je - že se každý večer rádi zase vidíme? (a nejen vidíme?)
![]()
a nerozvádíme se?...
Ale kdybychom spolu opravdu nechtěli žít, pak nevidím důvod se nerozvést.
Tak buď ráda, že Vám to klape, takových je zřejmě málo v dnešní době a ještě těch co si to dokáží přiznat. Tobě nevadí, že jezdíš na dovolenou sama, bez manžela, když se tak málo vidíte?
Terci, z toho jak tady píšeš, takvidím že jsi taková objektivní a hodně zásadová, ale máš třeba za sebou rozvod, druhé manželství nebo třetí, několik vztahů, žila jsi někdy sama delší dobu a řešila někdy nevěru? Tvuj příběh neznám, tak se ptám. Snad tě to neurazí? Nevím i věkěm zda ji starší a i tím zkušenšjí než třeba já a nabuko.
Není tady
Mno, muj muz mohl klidne a pravdive tvrdit svym ctitelkam, pokud nejake mel, ze spolu nezijeme nejmin posledni dva roky, co jsme bydleli na stejne adrese a vidali se kazdy vecer. Potom dostal nabidku, ktera se neodmita a odjel do zahranici. Ja s nim jet nechtela a po jeho odjezdu se mi tak ulevilo, ze jsem vedela, ze to je konecna a prece mi trvalo dalsi rok, nez jsem podala zadost o rozvod. Muz se rozvadet nechtel. Nechapu, co od naseho vztahu do budoucna ocekaval, nicmene nez rovod probehl, trvalo to opet asi rok. Takze minimalne ctyri roky zenaty byl a se zenou nezil. Halt nekteri jsme divni.
Není tady
Tercila napsal(a):
A ještě jedna drobnost k příběhu Nabuko.
Tak jsem si představila, jak by to asi vypadalo, kdyby se Nabuko zachovala férově, vzala svého milence za ruku a hezky ho dovedla ke dveřím té kočky, co s ní ten chytrák bydlí jen tak z rozumu.![]()
Té "rozumné" by dala šanci pořádně se rozmáchnout a dát tomu vyčůránkovi přes hubua jemu by Nabuko dala příležitost dokázat, jak moc doopravdy ji miluje.
No, nepovažovala bych to úplně tak za fér. Je to jejich věc a jejich vztah. Slečna o nás ví. A možná jí tahle situace i relativně vyhovuje - dle místních drbů (prý jí stačí teď doma říct, že jí přišla nějaká anonymní sms či co a převozník nastartuje káru a frčí pro dáreček nebo pozve na drahou večeři). Zřejmě je pro ně oba takový vztah uspokující.
Ale víc mě zajímá, co mně přináší můj vztah s převozníkem. Zatím stále ještě převažují relativní plus nad relativními mínusy. Zatím se nevyskytl v mém okolí nikdo, koho bych chtěla milovat.
A k příspěvku Zklamané - neočekávám už tak nějak od vztahu věrnost ve smyslu, v jakém ji očekáváš Ty. Pokud budu mít v budoucnu vztah, kde oboustranná věrnost bude existovat, budu to brát jako bonus. Předpokládám, že já budu většinu času věrná a partner též. Ale už vím, že na tom vztah nestojí a nepadá. Problém je pravděpodobně někde jinde. A pokud mému partnerovi nějaká "rozhoďnožka" přeběhne přes cestu - bude to jeho věc, jak si s tím poradí. A tím neříkám, že by mi to nebylo líto nebo mě to nebolelo.
Salen - ano, je to začarovaný kruh, ale zažila jsi to taky a víš, že nelehce se z něj vystupuje. Musí nazrát správná doba.
Upravil(a) Nabuko3 (25. 8. 2008 7:58)
Není tady
Terci, já ho neberu jako hulváta.
Má mě rád, má rád mého syna, pomáhá mi, aby se mi lépe žilo. Ze začátku jsem něco očekávala, teď už ne. Myslím, že je to chronický "kurevník", který byl a bude nevěrný každé ženě a taky si myslím, že většinu svých partnerek má opravdu rád. Má prostě jen veliké srdce 
Je to takový kamarád, s kterým to probíhá i po sexuální stránce velmi uspokojivě. Svoji slečnu má zřejmě hodně rád. A taky už je starší a nechce pokaždé, když se zamiluje, pálit mosty. Souhlasím s Tebou, že slečně "bere" nějaké roky života - je mladá, bude chtít dítě (on se rozhodl, že už žádné nechce) ... Pokud ví o našem vztahu (a na tom maloměstě musela vědět i o jeho dalších vztazích, když o nich vím i já, která žije 100 km daleko) a je schopná pokračovat v tom svém, je to její věc. Já to za ni řešit nemůžu.
Není tady

Ti co tady odsuzují, to dělají proto, že nezažili.
Nevíte co vám život přinese, takže přestaňte odsuzovat a křičet "jak můžeš". I vám osud může poslat do cesty ženatého (zadaného), aby vám ukázal jiný úhel pohledu a dal zavyučenou.
Není tady
tak se mě zdá, že se tady někde psalo, že člověk má řešit v první řadě sebe, pak ostatní. To, že je muž nevěrný musí řešit v první řadě on, ne milenka. No a pokud jsou s milenkou domluvení a ví, co od sebe mohou nebo nemohou očekávat (včetně nějakých slibů o rozvodu a pod.)tak proč ne?YKdyž si spolu rozumí, je jim spolu hezky. Ono se to řekne moc jednoduše, tak žij sama abys neubližovala jiné,ale potom to provést je tvrdý oříšek,aspon pro některé z nás, slabší povahy, které holt to chlapské obětí a políbení (pokud nemluvím o dalších příjemných záležitostech)potřebují. No a pak, kdo jsi nevinný, tak hod kamenem.....
Není tady
Já jsem také neočekávala, že narazím na někoho, kdo ještě zcela nemá vyřešen vztah, ale práce proto to se píšu, že nikdy nevíš co se kdy může přihodit a koho kdo může kdy potkat.
Jinak když jsem se vdávala, to bylov 27, tak jsem si také myslela, že to s tím mým je napořád a že se mi nemůže ni takového v životě stát.Veděla jsem, že nevera je všude kolem, ale nemyslela jsem si, že by to dopadlo a tím, že se budeme rozvádět.Myslela jsem si, že takové situace ustojím a zůstaneme spolu.
Tak zažila jsem, prožila si x měsícu i trápení. a dopadlo to tak , že každý z nás si pujde už jinou cestou. nejstem tady ani prní ani poslední.
Vyrůstala jsem v rodině, kde rodiče jsou spolu dodnes. Mají na vše jiné názory s něčím mohu souhlasit, ale v něčem už musím kolikrát poznamenat, že oni to v žovotě neprožili na vlastní kůži, čím jsem třeba procházela já a co mě ještě dál čeká.
Dále chci poznamenat, že s mým manželem se dokážeme bavit o čemkoliv, bez výčitek, na všem se v pohodě domluvíme, jen už spolu být nemůžeme,protože by nám to nefungovala. On chce prostě tu svoji svobodu, tak jsem mu ji umožnila.
Nic není jednoduché. Vím, že mi sem napíšete, jak musí být ženě mého současného nápadníka, i když ted spolu nebydlí. Že vůbec nemám soucit atd.
Prostě je to na něm. Někdo si řekne, že mi mlže lhát, vymýšlet si.......... kdo dnes říká jen pravdu????
No nic bylo by to na dlouho, ale tema, které jsem zde založila, tak je to, jak dlouho dokážete být bez partnera po rozchodu atd.
Nebudu tady nalhávat, že mi láska, milování nechybí.
Ale není to jen o tom, že bych musela čapnout to první co potkám a ani si neříkám, udělala to ta druhá mě, budu to dělat já.
prostě ten clověk mi přišel do cesty, stejně jako já jemu a uvidíme oba jak se to vyvine. Treba mohu prožít ještě nekolik příjemných dní a může být konec..... kdykoliv. Už si nejsem nikým a ničím jistá jako dříve, i když na to byl papír. tot vše.
Možná jsem to blbě napsala, snad pochopíte.
Ale klidně pište,prostě se mi to stalo, tak se tady s váma dělím o své zkušenosti.
Není tady
Kerrin napsal(a):
Zklamaná: prosím tě co jsi myslela tím, že jsem za dob se svým M musela vědět a že jsem to tak také dělala???? co?
Co jsem tím myslela? toto:
Byla jsem i několikrát nevěrná v průběhu 5 let(úlet na jednu noc - nic víc). takže můj názor na nevěru.............nevěru neodsuzuji.
takže přesně - píšeš, že nyní jsi teprve pochopila, že kdyby tvůj M to nechtěl (být nevěrný), tak to nedělá - vždyť ty jsi také nemusela a přesto si to dělala, tak se divím tomu, že teprve ted si toho svého M "pochopila". Takže u tebe to bylo jako normálka a u něho si to pochopila až teď? Takové trošku na

Není tady
Nabuko:
Předpokládám, že já budu většinu času věrná a partner též
Takže ty už předem "předpokládáš? takže sama sebou si nejsi jistá, zda dokážeš být svému partnerovi věrná? Máš to divně nastavené... prostě už předem si otvíráš zadní vrátka k jiným mimomanželským, nebo mimopartenrským vztahům a předem si to už omlouváš. Kde je nějaká tvá sebedůvěra? To sama soběvěříš tak málo?
Není tady
Nabuko:
..... já ho neberu jako hulváta. Má mě rád, má rád mého syna, pomáhá mi, aby se mi lépe žilo. Ze začátku jsem něco očekávala, teď už ne. Myslím, že je to chronický "kurevník", který byl a bude nevěrný každé ženě a taky si myslím, že většinu svých partnerek má opravdu rád. Má prostě jen veliké srdce
ano, tohle je přesné - ty ho bereš jako pomocníka, aby se ti lépe žilo. Máš hodně nízké sebevědomí, když ti nevadí, že se ten "kurevník" rozdává na nkolika bojištích. Jistrě, má velké srdce, tam se jich vejde ještě několik - a ty jsi s tím spokojená? Ty ho vlastně nemiluješ, jen ho potřebuješ ku pomoci, aby se ti lépe žilo = vyčůranost velkého kalibru, nic víc. Máš svou laťku nasazenou hodně nízko, když se s takovým spokojíš, ale asi si nemáte co vyčítat, že?
Není tady
Co je na tom nepochopitelné?
Sebedůvěra nespočívá v tom, že si věřím, že zůstanu partnerovi věrná.
Sebedůvěra spočívá v tom, že se budeme mít rádi a nebudeme řešit žádnou nevěru.
Podle mě to není Nabuko, kdo to má divně nastavené...
neříká se snad, nikdy neříkej nikdy?přece nemůžu říkat,že to se mě nemůže stát, když jsem se nedostala do stejné situace a můžu mít nastavenou morálku jak chci.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Ti co tady odsuzují, to dělají proto, že nezažili.
Nevíte co vám život přinese, takže přestaňte odsuzovat a křičet "jak můžeš". I vám osud může poslat do cesty ženatého (zadaného), aby vám ukázal jiný úhel pohledu a dal zavyučenou.
nezlob se , ale je nutné vždy vše zažít, abych mohla pochopit? Mě osobně může "osud" (zase ten osud - kde mám asi někde od někoho načmáráno, že tohle se mi musí stát, že?) přihrát do cety plno ženáčů - pokud mám partenra a toho miluju, nemám problém. To je o osobním nastavení - a to si každý nastavuje v sobě sám. Je to o úctě k partnerovi a své sebeúctě.
Není tady

U mňa doba "smútenia" alebo "osamelosti" po rozchode závisela dosť aj od doby trvania vzťahu, od jeho kvality a významu v mojom živote. Ale vždy som mala enjaký time-out, keď som ani nebola schopná a vlastne ani ochotná mať vzťah. Väčšinou potom nasledoval nejaký "prievozník" a "preklenovací" vzťah, než som bola pripravená na ďalší "normálny". Ale ako starnem - a možno sa "posúvam" alebo "vyvíjam"
- veci začínajú mať iný priebeh. Obdobie po rozchode nepretrpím, ale beriem ho ako medzičas, keď robím veci, na ktoré nebol čas, peniaze alebo chuť počas vzťahu. Pracujem na sebe, vzdelávam sa a potom som paradoxne už prirpavená na ďalší vzťah bez nejakých medzipokusov. Nie vždy to vyjde, ale aspoň tá pripravenosť tam je. A Kerrin, či to je prievozník alebo nie, to ti teraz nepovie ani krištáľová guľa, to sa všetko uvidí. Kalši na budúcnosť, tá je neistá, vychutnaj si prítomnosť a nezaťažuj sa pochybnosťami. Ži TU a TERAZ. 
Není tady
zklamaná, napsala jsi to přesně, pokud mám partnera.pak to můžu mít nějak nastavené. ale tobě se to dobře říká, protože ty ho máš. a pokud ho nemáš, nikdy nevíš, jestli se náhodou nezakoukáš do ženáče.protože občas holt si člověk neporučí
Není tady
madabr napsal(a):
tak se mě zdá, že se tady někde psalo, že člověk má řešit v první řadě sebe, pak ostatní. To, že je muž nevěrný musí řešit v první řadě on, ne milenka. No a pokud jsou s milenkou domluvení a ví, co od sebe mohou nebo nemohou očekávat (včetně nějakých slibů o rozvodu a pod.)tak proč ne?YKdyž si spolu rozumí, je jim spolu hezky. Ono se to řekne moc jednoduše, tak žij sama abys neubližovala jiné,ale potom to provést je tvrdý oříšek,aspon pro některé z nás, slabší povahy, které holt to chlapské obětí a políbení (pokud nemluvím o dalších příjemných záležitostech)potřebují. No a pak, kdo jsi nevinný, tak hod kamenem.....
Nikdo přeci neříká, že ženská má být sama - ale snad má v sobě kousek "hrdosti" aby věděla, komu se rozdává, a kdo ji využívá. A je pravda, že člověk by měl především řešit sám sebe a své problémy - neutíkat od nich do náruče jiného chlapa, nebo ženské. takže co vlastně řeší? problém? neřeší žádný problém, jen ho zamete pod koberec, aby se tam pěkně hromadil.
No a pokud jsou s milenkou domluvení a ví, co od sebe mohou nebo nemohou očekávat (včetně nějakých slibů o rozvodu a pod.)tak proč ne?
A proč ano? Jen proto, že si rozumí a je jim hezky? Kde je ta láska jak trá, kvůli které to dělá/děláte?
Mmch. madabr - tobě chybí chlapské obětí a políbení? Ta jsi sama a jsi slabá povaha? Proč neřešíš především sebe a svůj problém a utíkáš před ním? Aha - ty to vlastně píšeš - že jsi slabší povahy... 
Není tady