Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#451 29. 8. 2008 10:59

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nový vztah

Tercila napsal(a):

Vanda:
"Prosím, BI...jak mu ubližuje, když on o tom neví? CO a JAK mu na tom ubližuje?"

Mě k tomuto napadlo, že čistě hypoteticky mu může "ubližovat" to, že třeba on s tou nevěrnou partnerkou taky není tak stoprocentně spokojen... A tím, že ona si ho pro sebe drží, přestože si ty city, čas a spodní prádlo dokáže dělit mezi něj a jiného chlapa, mu třeba brání v tom, aby poznal pro sebe tu "pravou", se kterou by mu bylo možná i líp. On prožije v nevědomém trojúhelníku několik let, aby pak po případném provalení zalitoval, že "ze soucitu k ní" neodešel za nějakou vampýřicí, se kterou by prožil ráj na zemi... big_smile wink
V tom okamžiku, kdy nic neví, mu zřejmě nic neubližuje, ale jisté možné ublížení se odehrává na té "časové ose".....

Nedokázala bych prásknout cizí lidi. Ale já jako podváděná bych tedy chtěla "vědět". Abych se mohla "zařídit". Mně pro partnerské soužití nestačí hodný a vyhovující partner, když se těší na jinou ženu a nosí v kapse talismany od ní. Dokážu si představit, že manžel ztratí zájem o mě, může se to klidně stát a byla bych sobec, kdybych mu nepřála lásku a užití si kusu hezkého života, když bude chtít být s jinou. Ale v tom případě bez přebíhání z jedné postele do druhé. Beru to tak, že v životě přece nemůžeme mít úplně všechno, co chceme.

Když ve vztahu není nemoc ani jiná překážka, tak bejt s někým ze soucitu je vlastní blbost, která se člověku může později vrátit právě tak jako když je nevěrnej.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#452 29. 8. 2008 11:04

Suzie
♥♥♥♥---

Jasně že jo, smile však jsem psala "čistě hypoteticky". Je to jen deklarovaná úvaha. Mně by teda bylo líto ztracených let se záměrně a dlouhodobě podvádějícím partnerem, asi by se mi "zpětně" zhnusil. I když bych v těch inkriminovaných letech nepociťovala navenek žádnou újmu.

Terci, přesně si vyjádřila to, co cítím já. M nevěra mě tehdy před lety hodně zasáhla a vím, že podruhé bych to nezkousla. Momentálně neprožíváme zrovna nejspokojenější dobu v manželství, ale snažím se pracovat na tom, aby se to zlepšilo. Kdybych se třeba po delším čase dozvěděla, že M naší krizovku řešil opět nevěrou, zatímco já se snažila vydržet, i když mi ve vztahu nebylo příjemně, tak bych si připadala, že to opravdu byla ztracená doba a mohla jsem ji využít jinak.

Není tady

#453 29. 8. 2008 11:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vždycky to uměl a zároveň nic nechtěl.
Jo, tohle je asi ono - to, že "uměl" je milé plus... ale mít někoho, s kým "můžu", aniž bych "musela" (a naopak, samozřejmě)... kde nemusím přemýšlet, jestli jsem náhodou nedala/nedostala míň/víc, než ten druhý..

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#454 29. 8. 2008 12:54

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Samozřejmě, že se do něj nikdy nezamiluju. A rozčilujte se nad tím tvrzením jak chcete. Akorát to asi nemá cenu, jsem přece:
mladý kůzle, rozmazlenej parchant, co nemá v ničem jasno, ale tvrdí pravej opak, jsem mrcha, která ubližuje svému příteli  a jednou na mě konečně dojde a já budu plakat a chtít to vzít zpátky...
Jste milé, že mi tak otevíráte oči.
Můj první přítel mě podváděl s vlastní tetou a ještě si myslel, že to budu chtít poslouchat. Nechal ji, aby mi posílala smsky, jak to spolu dělali a kdesi cosi. Za sedm let vztahu ze mě udělal frigidku, co na sex zanevřela. Byla jsem věrná a dokonale nešťastná.
Další přítel se ode mě nechal rok a půl živit, v posteli byl nemožnej a když jsem od něj konečně odešla, spáchal sebevraždu. Nepovedla se mu. Stejně jako se mu nepovedlo využít tu kopu šancí, který ode mě dostal, aby se probral. Někde tady jsem potkala svýho milence, resp. stali se z nás milenci. Odjakživa to mezi námi jiskřilo (čili asi tak rok, co jsme se znali z práce). Ale jenom sexuálně. NO A CO? Nikdy jsem o něm nepřemejšlela jinak než jako "o tom, co se mi to s ním líbí". V tý době byl první a jedinej, se kterým se mi nezvedal žaludek. A nic ode mě nechtěl! To byl skoro zázrak. Pak jsem potkala horolezce, do kterýho jsem se hrozně zamilovala. Současně odešel z práce milenec, pak i já, každej jinam. Neviděli jsme se rok! Představte si, já byla věrná!!!
Horolezec se za tu dobu dvakrát málem zabil. Jednou v autě, podruhý na horách. Přišel o zuby, zlámal si co moh a dva měsíce mě k sobě nepustil. Byla jsem věrná! Jenže pak se něco změnilo. Už mě nechtěl. Rozešla jsem se já s ním, moc jsem trpěla a rozchod byl jediný řešení.
Pak jsem poznala současného přítele. Znovu změnila práci a potkala se s milencem. Celou tu dobu, co jsme se neviděli, jsme si psali maily, občas zavolal... Když jsem ho pak znovu viděla, zase jsem ho musela mít. Vždycky to uměl a zároveň nic nechtěl. A dobře předpokládal, že mi to vyhovuje. Naučil mě mít ráda sex! Zvedal mi sebevědomí! Cejtila jsem se zas krásná a žádaná. Z domova jsem si odnesla akorát pocit méněcennosti, můj otec - alkoholik a matka - flegmatička ve mně žádný sebevědomí nevypracovali, odjakživa byly všechny úspěchy samozřejmý, pozornost se vyvažovala penězi a pro tátu jsem vždycky byla jenom debil, co skončí v kanclu.
Takže, dámy, neplním si žádný sny, ani netoužím nikomu ubližovat. Možná si tím šimrám svoje ego, něco si dokazuju, ale jsem šťastná. Takhle jsem šťastná. Můžete mi to zase vymlouvat. Ale možná byste se na můj život mohly podívat i mýma očima.

Já napsala, že se rozmazleně chováš, ne že jsi rozmazlený parchantě.  To je velký rozdíl. Doufám, že ho pochopíš. A bezesporu se takhle chovat potřebuješ, mě to nijak špatné nepřipadá. Jenom konstatuji, že na vztah máma- dítě musí být vždy dva. Z mého pohledu máš v sobě spoustu bolesti. Vzdorovitá a bolavá. Pokud ti tento člověk dává zázrak "nechtění" a "dávání" naprosto chápu, že se s ním stýkáš. Jak říkáš, je to skoro zázrak někoho takového potkat. Naučil tě mít rád sex, ale naučit tě mít ráda sama sebe- to musíme každý sám. I s dobrými učiteli. Že si neplníš sen? O bezpodmínečném přijetí? Jenom proto, že to je "jen" o sexu? A to pomíjím věty o tom, že jste byli celou dobu v kontaktu a psali si, občas zavolal... Přitom jinde tvrdíš, že mezi vámi žádný kontakt kromě fyzického neprobíhá. Nikdo ti štěstí nevymlouvá, já ti ho naopak z celého srdce přeji, i kdybys měla mít celý regiment milenců. O štěstí nikoho nepřesvědčuj- to se nedá. Zrovna jako se nedá vymluvit. Šťastný člověk "pouze" je. Tak buď! pussa

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#455 29. 8. 2008 13:46

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Nharte: dyť já jsem... smile

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#456 29. 8. 2008 17:39

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima: "Prečo mám z viacerých tovjich príspevkov, akoby si tu chcela osadenstvo "tromfovať" a vyvsetliť, že ty to máš teda úplne inak a oveľa lepšie... "

Jednak nemám sebemenší úmysl někoho trumfovat a tady na monitoru už vůbec ne (spíš mě mrzívá, když čtu, že někdo snáší ve svém domácím rodinném životě nějaké nesmyslné ústrky od svého partnera) a jednak bych mohla vznést dotaz, proč zrovna Tobě, neprovdané zralé ženě, to tak moc vadí, když napíšu (mimochodem ne Tobě), že si s dlouholetým partnerem rozumíme.

Jo, telenovely na rozdíl od Tebe nesleduji, takže absolutně nemám páru, o co tam běží. Vím jen, že ty seriály existují. Pokud Ty sedáváš SAMA u TV Romantica, tak je to vyloženě Tvoje rozhodnutí. Ale pak je mi divné, že Ti dělá zle, když tu někdo zrovna nepláče. neutral

Není tady

#457 29. 8. 2008 22:14

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila: "mě by nebylo dobře ve vztahu, kde bych se těšila z utajení penízků"

Helena: "bylo by ti líp tam, kde bys měla každou radost zkaženou tím, že by ses obratem dozvěděla, že jsi zase pořídila něco zbytečného, drahého a vůbec k ničemu - z pohledu toho druhého, samozřejmě?"

Heli, zbytečná otázka pro mě. smile Nebylo by mi dobře ani v tom prvním, ano v tom, který popisuješ Ty. Jde o to, že já se svou povahou nedokážu žít s člověkem, který mi komentuje pořizování věcí jako nesmyslné. Znamenalo by to, že ten člověk nevěří mému mozku big_smile, mému uvažování, mé zodpovědnosti. Tudíž pro mě zbytečné - s takovým elementem sdílet jednu domácnost. big_smile Nejsem závislák. Pro pohodu doma udělám hodně, ale to není totéž.

Tercila: "Dokážu si představit, že manžel ztratí zájem o mě, může se to klidně stát a byla bych sobec, kdybych mu nepřála lásku a užití si kusu hezkého života, když bude chtít být s jinou."

Helena: "Právě - "když bude chtít"... ale co když platí jen ta ztráta zájmu? Co když nebude chtít tebe ani nebude chtít jinou, ale zároveň nebude toužit po svém odchodu a tvůj by ti "osladil" tak, abys hóóódně litovala?"

Jsem se svým mužem 25 let, není ten typ. A osladit mi nic nemůže. Už jsem mu poskytla tolik příležitostí a nikdy to neudělal... wink. Jednak je to hodný a charakterní člověk a jednak - majetek máme vyřešen a dcera dospívá a vím, že ani k otci ani ke mně se zády neobrátí. Jsme v situaci, kdy jsme navzájem nevydíratelní smile. My spolu žijeme opravdu dobrovolně big_smile.
Snad nežiješ pod jednou střechou s člověkem, do něhož čekáš "slazení"? va

Není tady

#458 30. 8. 2008 11:07

Ona
♥♥♥----

Pandorraa napsal(a):

Ona napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak proč řešíš jejich nevěry? Proč tu mluvíš o "ubližování druhým"?
Když teda nesoudíš....

A když tady říkám svůj názor - "to řeším" a "soudím"?smile

Ty nepoznáš rozdíl mezi vlastním názorem a posuzováním druhých?

A na druhé nemůžu mít valastní názor??roll

Není tady

#459 1. 9. 2008 10:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tercila napsal(a):

Selima: "Prečo mám z viacerých tovjich príspevkov, akoby si tu chcela osadenstvo "tromfovať" a vyvsetliť, že ty to máš teda úplne inak a oveľa lepšie... "

Jednak nemám sebemenší úmysl někoho trumfovat a tady na monitoru už vůbec ne (spíš mě mrzívá, když čtu, že někdo snáší ve svém domácím rodinném životě nějaké nesmyslné ústrky od svého partnera) a jednak bych mohla vznést dotaz, proč zrovna Tobě, neprovdané zralé ženě, to tak moc vadí, když napíšu (mimochodem ne Tobě), že si s dlouholetým partnerem rozumíme.

Jo, telenovely na rozdíl od Tebe nesleduji, takže absolutně nemám páru, o co tam běží. Vím jen, že ty seriály existují. Pokud Ty sedáváš SAMA u TV Romantica, tak je to vyloženě Tvoje rozhodnutí. Ale pak je mi divné, že Ti dělá zle, když tu někdo zrovna nepláče. neutral

Prečo hneď takto štartuješ? Aj po tomto príspevku sa mi stále viac zdá, že niečo teda si predsa len nebude celkom tak idylické, ako opisuješ. Telenovela bola len príklad, ja ich sama tiež nemám čas a vlastne ani chuť sledovať, videla som asi dva diely na návšteve ako rukojemník domácich. wink A urobili na mňa hlboký dojem. V podstate som len chcela naznačiť - bez toho, aby som spochybňovala tvoje šťastie či tvoj vzťah - že keď niekto opíše len nádherné slnečné stránky svojho dlhodobého vzťahu, MNE OSOBNE to trochu škrípe. A čím viac to zdôrazňuješ, tým je mi to čudnejšie. Keď teda vezmeme, že som starnúca zatrpknutá mátoha wink - ahá, ešte OSAMELÁ! - tak si vezmime mojich rodičov, ktorí sú spolu už 48 rokov, z toho 43 ako manželia. Nažívajú si pokojne, bez nejakých vonkajších búrok, a ani my ako rodina nevieme o hlbokých krízach (ak pominieme jedno týždňové "mčlanie", keď otec kúpil teelvízor a starý, funkčný a dobrý, odniesol do predajne, kde zaň dostal 200Sk...), ale to neznamená, že by vládla stále idylka. Otec, vonku štramák a džentlmen, je doma občas uhundraný nespokojenec a mama, vonku kŕčovito zdvorilá, vie občas doma vypustiť poriadne jedovitosti, nehovoriac o zatajovaní nákupov oblečenia wink a siahodlhých telefonátoch. Sem-tam si u mňa jeden na druhého posťažujú, aj keď viem, že by nemenili. Takže predsa len možno tuším, ako to reálne vyzerá v dobrom dlhoročnom vzťahu - a ak je to tu fórum, kam sa ľudia chodia posťažovať a priznať s vecami, ktoré by z istých dôvodov nepovedali ani najbližšej rodine, jednostranne idylický vzťah tu vyčnieva. Ale neviem, možno ho treba ako protiváhu k tým sťažnostiam - hoci ja si nemyslím, že by vzťah s krízami nemohol byť šťastný. Ktovie. Každopádne: nečerti sa, moje rýpnutie nebolo v zlom, čakals om skôr nejakú tvoju typickú humornú odpoveď, než takéto nepokrayté zlomyseľnosti, ale budiž. Ustojím ich...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#460 1. 9. 2008 11:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila:
Heli, zbytečná otázka pro mě. Nebylo by mi dobře ani v tom prvním, ano v tom, který popisuješ Ty. Jde o to, že já se svou povahou nedokážu žít s člověkem, který mi komentuje pořizování věcí jako nesmyslné. Znamenalo by to, že ten člověk nevěří mému mozku, mému uvažování, mé zodpovědnosti. Tudíž pro mě zbytečné - s takovým elementem sdílet jednu domácnost. Nejsem závislák. Pro pohodu doma udělám hodně, ale to není totéž.
Jsem se svým mužem 25 let, není ten typ. A osladit mi nic nemůže. Už jsem mu poskytla tolik příležitostí a nikdy to neudělal... . Jednak je to hodný a charakterní člověk a jednak - majetek máme vyřešen a dcera dospívá a vím, že ani k otci ani ke mně se zády neobrátí. Jsme v situaci, kdy jsme navzájem nevydíratelní. My spolu žijeme opravdu dobrovolně.

Ale kočko, my víme, že ty to máš doma nejlepší smile... Tady šlo spíš o to, že všichni to tak nemáme, víš. Tvoje jediná "rada" je opustit vztah - ale jak a kam? Máš opravdu realizovatelný návrh? Já tedy ne. 
Snad nežiješ pod jednou střechou s člověkem, do něhož čekáš "slazení"
Dobrý... big_smile A jak tedy v tom případě odejít, aby mi slazeno nebylo? sad

Není tady

#461 1. 9. 2008 11:31

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ale asi to taky nebylo vždy růžové, vid Tercilo. Když manžel zanášel. Hmm, píšeš chlap charakter. No nevím,když nevěru za necharakterní nepovažuješ.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#462 1. 9. 2008 12:57

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Přemýšlím o tom " slazení" - čím by mi mohl  kdo okořenit můj odchod a na nic nepřicházím....
Pokud bych chtěla odejít já , z jakéhokoliv vztahu ( už jsem to absolvovala ) tak mi vždy ten odchod za to stál..... A´t už to bylo z práce, nebo z partnerského vztahu... Neudrží mě ani velká výplata , ani   společný majetek, ani  opruzování přes společné známé.....

Mmch Klubko- pokud se tu psalo o nevěře,jsou zde i takové , které nevěru jako charakterovou vadu nevidí ani u svého partnera ani u cizích, ba  ani u sebe.... winkbig_smile

Není tady

#463 1. 9. 2008 13:16

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Klubko napsal(a):

Ale asi to taky nebylo vždy růžové, vid Tercilo. Když manžel zanášel. Hmm, píšeš chlap charakter. No nevím,když nevěru za necharakterní nepovažuješ.

Hmm, asi špatně čteš, nebo se ti již osudy všech lidiček tak nějak prolínají - Tercilin muž nezanášel. Ale neber to tragicky, seknout se umí každý...ale přiznat si to..? valol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#464 1. 9. 2008 13:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a na nic nepřicházím....
To je jednoduché, zuzi - prostě si představ, že po hodně letech budeš chtít odejít... ano, klidně... ale počítej s tím, že nedostaneš téměř nic. Jediný společný účet se rozdělí, to ano, a podíl z bydlení ti bude ochotně splácen po tisícovce měsíčně. Takže pár let před penzí skončíš někde na ubytovně a budeš ráda, že si ji z výplaty zacvakneš. Odchodem navíc přijdeš o druhé zaměstnání - slušná perspektiva, ne?

Není tady

#465 1. 9. 2008 13:42

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Helena - pokud je to tvoje situace, tak nezávidím.  Já bych asi myslela na zadní kolečka ( dělám to celý život). Nejsem a nebyla jsem nikdy na nikom tak závislá, abych se pak musela  při odchodu obávat "vydědění".....

Ale moje známá (50let), 4 dospělé děti odešla od manžela i za těchto podmínek. Neměli si co říct. Chvíli byla i na té ubytovně, pak na lodi v Německu jako uklidová služba, pak v Británii,Irsku - prostě brala práci,která byla ,  ušetřila na byteček, teď si ho dává do kupy  . Te´d je vždycky 1/2 roku doma a 1/2 ve světě- chvíli maká, chvíli si užívá.. Někdy jí  i v dobrém zíávidím tu nezávislost absolutním které docílila...... Vypadá líp, než kdejaká 40cítka a dle všeho se tak i cítí...
Chci tím říct, že všechno jde......

Není tady

#466 1. 9. 2008 13:50

ajka50
♥♥♥----

Zuzi moje kamarádka by odešla od chorobného žárlivce a psychického tyrana hned,bohužel je od 30 let v ID,je jí 48,před rokem jí ho přehodnotili na ČID,má něco kolem 5 tis.to není ani na lůžko v domově důchodců.Pokud by se rozhodla k odchodu,kam by šla?Rodiče nemá a manžel by okamžitě přestal pracovat,aby jí nemusel přispívat,to jí řekl do očí a nábytek i byt by prodal,jen by viděl nějaký náznak z její strany...A věř,že by to udělal...A soudit se s ním nechce,psychicky na to nemá a ani finančně,takže s  s ním zůstává...  igelitkou pod  Nemůže sehnat zaměstnání,po 18 letech ID jí nikdo nechce...fyzickou práci dělat nemůže....nezbývá jí,než s igelitkou pod most....

Není tady

#467 1. 9. 2008 14:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi, na zadní kolečka můžu myslet v rámci možností. Z běžného platu si při provozu pětičlenné domácnosti udělám nějakou rezervu, ale určitě ne na to, abych si pořídila bydlení. Jistě, že "všechno jde", jenže já už nemám sílu začínat od nuly; taky mi je víc, než tvé známé. A mimo to - proč bych měla odejít "pod most" a nechat M, aby dosáhl všecho, co chce?

Není tady

#468 1. 9. 2008 14:20

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

helena napsal(a):

zuzi, na zadní kolečka můžu myslet v rámci možností. Z běžného platu si při provozu pětičlenné domácnosti udělám nějakou rezervu, ale určitě ne na to, abych si pořídila bydlení. Jistě, že "všechno jde", jenže já už nemám sílu začínat od nuly; taky mi je víc, než tvé známé. A mimo to - proč bych měla odejít "pod most" a nechat M, aby dosáhl všecho, co chce?

A od Tebe manžel chce, abys odešla pod most?

Není tady

#469 1. 9. 2008 14:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Skoro - i když "pod most" je v uvozovkách, jak sis všimla. Ovšem odejít beze všeho se tomu mostu téměř rovná.

Není tady

#470 1. 9. 2008 14:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Skoro - i když "pod most" je v uvozovkách, jak sis všimla. Ovšem odejít beze všeho se tomu mostu téměř rovná.

Nevím jaká je Tvoje situace, ale podle zákona všechno, co jste nabyli v manželství, je vás obou... tj. musíš dostat půlku. (Pokud jste neměli rozdělené SJM). Plus všechno to, co jsi měla před manželstvím + dary které byly darovány pouze Tobě + dědictví které jsi zdědila + věci, které potřebuješ pro svou práci.

Odejít "s prázdnou" to snad jde jenom v případě, že všechno co máte pořídil manžel ještě před svatbou a za manželství jste si nic nepořídili?

Dovedu si představit že to tak i může být, že manžel má zařízený byt + auto a manželku si nastěhuje k sobě... A mezitím platí jenom služby a jídlo a běžný věci (tj. všechno se spotřebuje) a žádné nové auto ani zařízení bytu... ani spoření, nic.

Ale to asi záleží případ od případu a pokud se nedohodnete (a je co rozdělovat) a manžel se nechce "rozdělit" tak to posoudí soud...

Není tady

#471 1. 9. 2008 14:39

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Martinko, to je sice krásnej zákon, ale když se druhej šprajcne a nic dělit nechce - tak na leta soudů... a nervů...a prokazování atd atd...

Já mám stále otevřenou možnost žádat soudní vyrovnání SJM a prokazovat zhodnocení domu (dle právníků by to šlo, mám odhad domu před - takže je na první pohled vidět, co se tam dělalo) jenže co z toho budu mít? budu chodit po soudech, budu se stresovat... prostě vim, že mě to šťastnou neudělá - i když podle obecných norem a mínění všech okolo jsem blbá big_smile

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#472 1. 9. 2008 14:44

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jája napsal(a):

Martinko, to je sice krásnej zákon, ale když se druhej šprajcne a nic dělit nechce - tak na leta soudů... a nervů...a prokazování atd atd...

Já mám stále otevřenou možnost žádat soudní vyrovnání SJM a prokazovat zhodnocení domu (dle právníků by to šlo, mám odhad domu před - takže je na první pohled vidět, co se tam dělalo) jenže co z toho budu mít? budu chodit po soudech, budu se stresovat... prostě vim, že mě to šťastnou neudělá - i když podle obecných norem a mínění všech okolo jsem blbá big_smile

Co z toho budeš mít?
Hodně práce, ale pocit, žes udělala všechno pro to, abys svůj majetek dostala zpět... :-)

Ne, nejsi blbá, je to Tvoje rozhodnutí.

Nedávno jsem si nechala dělat odhad na byt (i když uznávám, že odhad domu je možná pracnější), odhadci to trvalo - v neděli večer jsem mu poslala podklady a v pondělí ráno to měl!!! Ani se nepřijel podívat. A nechal si za to samozřejmě dobře zaplatit.

No a soudy... bohužel v ČR trvají...

Já bych to udělala si tak, jak to cítím. Už jen pro tu "spravedlnost", i když bych nic nevyhrála, bych do toho šla.

Ale každej to cítíme jinak...

Není tady

#473 1. 9. 2008 14:46

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Marti, ono to jde teoreticky hodně dobře. Já jsem taky člověk, který zrovna není pro to žít na hromádce s někým, kdo mi nic neříká. Jenže! Ono je to něco jiného ve 30ti a něco téměř v 50ti.
To že z jednoho prodaného 3+1 nekoupíš 2 garozonky bez doplatku, tak to je taky fakt. Sama jistě víš.
A za další. Hlavně si myslím že Helena se tady vůbec nemusí ospravedlňovat proč žije tak a tak s manželem. Protože je to pouze její věc. I kdyby měla mažele dva a ještě 15náct milenců.

To Zklamaná.
Četla jsem mezi řádky, že byl manžel TERcile nevěrný. A nebo s tím koketoval? Pokud je to omyl, tak sorry. Nevídím, důvod, proč bych si chybu nepřiznala. Nějak mi ten tvůj výkřik do tmy asi správně nedotekl.

Zuzi. Taky tady nikdo z těch, co mají milence anebo milenky nevykřikoval nic o svých charakterech,víš? Tak jen jsem hypoteticky uvažovala, jak může žena,která odsuzuje nevěru, nazývat svého muže charekterem,když by jí třeba podvedl?

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#474 1. 9. 2008 14:50

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

a zničený vztahy, dítě co se bude plácat mezi tim...
teda je asi fakt, že kdybychom s BM spolu nevycházeli, tak asi do těch soudů jdu...

nj když u mě se asi majetek na přední místo nedostane a nedostane - taky to podle toho vypadá lol
no hlad ještě nemáme wink a hlavně když se máme rádi...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#475 1. 9. 2008 16:15

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Klubko napsal(a):

Marti, ono to jde teoreticky hodně dobře. Já jsem taky člověk, který zrovna není pro to žít na hromádce s někým, kdo mi nic neříká. Jenže! Ono je to něco jiného ve 30ti a něco téměř v 50ti.
To že z jednoho prodaného 3+1 nekoupíš 2 garozonky bez doplatku, tak to je taky fakt. Sama jistě víš.
A za další. Hlavně si myslím že Helena se tady vůbec nemusí ospravedlňovat proč žije tak a tak s manželem. Protože je to pouze její věc. I kdyby měla mažele dva a ještě 15náct milenců.

To Zklamaná.
Četla jsem mezi řádky, že byl manžel TERcile nevěrný. A nebo s tím koketoval? Pokud je to omyl, tak sorry. Nevídím, důvod, proč bych si chybu nepřiznala. Nějak mi ten tvůj výkřik do tmy asi správně nedotekl.

Zuzi. Taky tady nikdo z těch, co mají milence anebo milenky nevykřikoval nic o svých charakterech,víš? Tak jen jsem hypoteticky uvažovala, jak může žena,která odsuzuje nevěru, nazývat svého muže charekterem,když by jí třeba podvedl?

Klubko - je číst mezi řádky a dělat si závěry z toho, co se ti zdá, že čteš mezi řádky. Nebyl to žádný můj výkřik do tmy, jen jsem tě chtěla lehce upozornit, že není vše tak, jak to vidíš ty wink Já osobně jsem ani mezi řádky nevyčetla, že by s nevěrou koketoval - možná si chtěla napsat, že nějaká "koketa" si brousila drápky na Tercilinýho manžu a dle zásluh dostala přes prsty - a dobře ji tak lol

K Heleně:  na věku nezáleží, zda bude z nevyhovujícího vztahu odcházet ve 30, 40, 50 nebo 60-ti lety. Řekla bych, že jde především o to, jak se v tom vztahu cítí - a pokud se necítí dobře (a jako že fakt necítí, jinak by si tu občas neposteskla, že?) lze odejít v jakémkoli věku. Jenže je tam to jenže - jenže ona musí chtít, musí si najít ten důvod, proč už nechce tímhle stylem ve vztahu fungovat, když si tohle ujasní a bude myslet na sebe, jak je tu všeobecně doporučováno, jistě by přišla i nato, JAK TO UDĚLAT. A vůbec nejde o peníze, tady jde především o žití, nebo přežívání - a Helena přežívá. Jo, občas si žije (s milencem = berlička, na školičkách = berlička), ale to je pouze krátkodobé. Svou budoucnoust už zahrabala a pravěpodobně si říká, že už to "doklepe" Věk nad 50 let není žádný věk, to se na mě nezlobte. Strach, že by hodila "starost" o manžela na bedra dětí? Chlapa má (snad) zdravého, práce schopného - a že si třeba neumí uvařit ani čaj? Je to snad její problém? Já osobně bych se především snažila postarat o sebe - i kdybych měla s tou igelitkou odejít ze společné domácnosti. Je plno možností někde začít znova - i v tomhle věku. Zuzi ukázala příklad na své známé, já bych poukázala také na pár verzí - třeba horský hotel - klidně bych tam myla nádobí,nebo dělal pokojskou, pokoj ti tam dají, nějaký plat také, nají se tam. Klidné prostředí ji udělá dobře nejen psychicky, ale i fyzicky. ještě by tam holka nabrala plno sil až by ostatní čubrňeli. další návod - přečíst si inzeráty, kde hledají paní do domácnosti (vařit a uklízet snad umí?) Jenže ona hledá důvody, proč to nemůže jít, místo aby se zaměřila na to jak to udělat! Takže si vlastně vše umí velmi dobře zdůvodnit - proč to nejde. Nebo snad čeká, zda manža nezaklepe bačkorama? Nechi sýčkovat, ale prevíti mají tuhý kořen, takže tímhle bych se v duchu neutěšovala, že možná někdy.... to se spíš sama dostane dřív do hrobu tímhle stylem života, kdy má věčně z něho nervy na pochodu. A majetek? Ten se dá řešit soudně - pokud tedy je co rozdělovat, pokud nic není, pak není na čem lpět. Tady jí je nalito trochu energie a optimismu, ona si to přečte - ale pak nic neudělá. Stagnuje a rezignuje. Vy tu vidíte jen to bydlení - nevyměníš byt 3+1 za dvě garsonky - ale proč trvat na výměně, když mu to můžeš nechat i s tím, že ti tvou polovinu bude po kouskách splácet? Když si představím, kolik starostí a nervů by mi při takovém soužití odpadlo, neváhala bych ani minutu - i ve svém věku. A že vím, o čem píšu - já si ve svém věku řekla, že tu druhou půlku života nehodlám prožít tak, jak jsme žila - a vlastně s tou igelitkou odešla wink Majetek řeším teprve nyní a je mi absolutně "volné" že mi to BM bude chtít osladit - já mu totiž mohu oplatit stejnou mincí, protože teď už na to mám (psychicky). A taky bych se mohla pro klid na to vykašlat - ale proč to dělat - ustupovat, ustupovat ustupovat...až není kam. Je hezké, že ji tu naléváte energii - ale možná právě ona by potřebovala pořádně "nakopnout" Protože čím déle to bude odkládat, tím to bude horší - ale zatím si to nechce připustit, jen si představuje katastrofické scénáře, že by ji bylo hůře - garantuju, že by ji bylo lépe a lépe. Neměli byste krmit jen "duši" měly byste nakrmit i finanční budoucnout, kterou jen vy samy máte ve svých rukách - nikdo se o vás nepostará, na to vemte jed. jenže vy o těch penězích nechcete stále slyšet - přesto o nich stále mluvíte wink A že možnosti jsou, nejen pro mladé - i ti/y starší ledacos dokáží, jen by museli/y chtít - a to je ten problém.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí