|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Říká se, že kupovat věci pro miminko předem bývá většinou zakřiknutí. Přesto jde třeba snažilka v obchodě a vidí tam naprosto nádherné dupačky, tak hezké ještě neviděla a navíc v akci! Za takovou cenu! Tomu našemu malýmu přece budou tak slušet!
Jste pro takovéhle pořizování výbavičky předem? Nakoupíte občas někde něco předem? Nebojíte se pak že to tím zakřiknete?
A jak víte jestli vzít ty dupačky třeba v modré nebo růžové? Nechávali jste si někdo někdy předpovídat jestli to bude jednou holka nebo kluk? Třeba od nějaké kartářky, nebo tou snadnou metodou v přívěškem nad rukou. Mě už to dělalo tolik lidí a tolikrát vyšlo to samé že už tomu snad i věřím...a co vy?
Upravil(a) Michae (21. 8. 2008 9:41)
Není tady
Ahoj Michae,
jsem v tomhle spíš skeptik a ani před lety(mám dvě starší dětičky) ani teď nic předem nekupuju.
Možná z pověrčivosti, možná z čisté logiky - proč kupovat krásný růžový overálek, když se mi z 50% může
narodit kluk? Na babky kartářky, na věštění z dlaně apod- já osobně příliš nevěřím(ale nezatracuji), jsem příklad
jako z reklamy na šampon - dle výkladu z ruky bych neměla děti žádné a přitom mi už doma přerůstají přes hlavu dva puberťáci.
Závěr? Chtěla jsi znát názor druhých, takže za sebe - NEKUPUJU NIC DOPŘEDU a nesouvisí to s mým nepodařeným těhotenstvím, prostě to považuju za předčasné. Akcí a krásných hadříčků bude vždycky dost, ale nejdřív je třeba otěhotnět a donosit zdravý miminko. Ještě jedna zkušenost - třeba u prvního "drobka"(4,25kg) jsem hned po příjezdu z porodnice vyřadila všechny hadříky nejmenších velikostí - byly mu malé
a byly to krásný hadříčky
.
Přeju ti, ať tě dřív než akční zboží na pultech potěší pozitivní těhotenský test a pak si užiješ nakupování až do alelujá.
Hodně štěstí!!! 
Upravil(a) Veruska72 (21. 8. 2008 9:59)

Není tady
Michae, spíš než nakupování dopředu je podle mě lepší si odkládat peníze bokem - když jste se rozhodli, že se začnete snažit, tak si třeba z každé výplaty odložte 500 nebo 1000... uvidíš, že až jednou budeš těhu, užiješ si to nakupování mnohem víc... a kdyby se nedařilo, nebude Tě aspoň mrzet, že máš půlku výbavičky doma a můžeš se na ni chodit tak akorát dívat a pobrečet si.... jinak pěkné kousky oblečení byly a budou vždycky 
ale jinak si myslím, že je to každého věc a na každého to působí jinak
a co se věštění pohlaví týká, nevěřila bych tomu ani za mák
vždycky je tu 50% šance, že se narodí to druhé, než Ti všichni věští

Není tady
Občas se neudržím a když jdu kolem těch krásných dětských věciček, tak něco koupím pro svého půlročního synovečka, ale pro sebe bych nekoupila, ani kdyby to stálo jednu korunu
nějak se bojím, že kdybych to udělala, nikdy to nevyužiju. Ale každý to může mít v hlavě nastaveno jinak. 
A co se týká různých věštění, mně podle řetízkové metody říkali, že budu mít děti dvě a zatím nemám žádné a mojí sestře, že nebude mít žádné a má krásného chlapečka. Tak asi tak.... 
Není tady

Michae abych pravdu rekla,tak me nakupovat dopredu vlastne ani nenapadlo
prijde mi to malinko nelogicke ,jako nakupovani zaclon do oken ,kdyz si nechavame teprve delat projekt na dum
Tim nechci rict,ze me ty malicke oblecky,boticky a cela krasna vybavicka nelaka
ale nenakupovala bych ji ani kvuli tomu ,ze nevis ,kdy presne se zadari,tim padem kdy bude termin porodu a jestli potom budes potrebovat zimni,ci letni veci
Souhlasim s Lenkou a spis odkladam penizky na hromadku s pomyslnym napisem "pro miminko "
Hodne stesti 
Není tady

Jsem taky pro to, nekupovat nic předem. Třeba se Ti nějakou dobu nepodaří otěhu a to, co se Ti líbilo před rokem už Ti může připadat nemoderní. Krásných věcí jsou plné obchody a co vím, tak v Tescu nebo v Hypernově mívají různé akce na miminkovské věci, takže až bude třeba, určitě nakoupíš pohodlně.
Já po dětských obchodech ani nechodím, neláká mě to a zbytečně nedeptá. Až se jednou podaří, tak mám v plánu kupovat věcičky až v půlce těhu, abych nic "nezakřikla".
Ale dělej, jak myslíš a cítíš.
Mmch - byla tu jedna snažilka, co měla kočárek od začátku - a po půl roce neúspěchu ho prodává - asi jí nedělá dobře.
Není tady
Zuzi, s tím, že nevíš, kdy se mímo narodí je to fakt.... to mě ani nenapadlo, ale je to docela dobrý argument, proč nekupovat... protože každé roční období potřebuje svoje 
já se třeba přiznám, že jsem měla pár kousků doma, co jsem kdy od někoho dostala (spíš z recese) jako dárek... no a než se nám zadařilo, tak jsem většinu těch věcí porozdávala
bylo to sice jen tak 10-15 kousků, ale přišlo mi zbytečné mít to doma, když to nepotřebuju...
ale kupovat před otěhu opravdu ne... taky si myslím, že by Ti potom bylo líto, až budeš těhu, že už vlastně nemáš co pořádně nakupovat...
asi je něco jiného, co tu psaly některé holky - že dostaly od známých krabici oblečků po dětech, protože to známí neměli kde uskladnit a jinak by to vyhodili...
Není tady
annie napsal(a):
Mmch - byla tu jedna snažilka, co měla kočárek od začátku - a po půl roce neúspěchu ho prodává - asi jí nedělá dobře.
Je to ta, která si myslím, že to je?
ta už se tu dlouho neukázala! Kdes to četla? 
Není tady

My se snažíme o těhotenství pomalu 20 měsíců
celou tu dobu jsem se držela zpátky,miluji výrobky co prodává Tchibo a tam jsou kolikrát nádherné dětské kolekce!!!Jsou tomu asi tak dva měsíce co jsem se neudržela a něco málo u nich koupila
podotýkám,poprvé za celou dobu.Měla jsem s toho strašné výčitky a doma se svěřila chlapovi a ten mě moc pochválil,že možná ted to mimí k nám příjde,jelikož vidí,že už má u nás něco schovaného
..no,prostě držák 
...tak jsem vše zabalila a schovala vysoko ve skříni a když nebudeme mít to štěstí tak na vnoučata,nebojako dárek se to bude hodit 
..ale dál,už opravdu nic nekupuji,možná jsem potřebovala ukojit své choutky

Není tady

Fi - přesně ta - úplně náhodně jsem narazila na ni na lide.cz - nabízela to v diskusi těhotná v patnácti nebo jak se to jmenovalo, tak jí "vypískali" a potom na nějaké jiné diskusi - tam se to zase moc nechytlo. 
Není tady

Gabuško - manža Ti to umí hezky vysvětlit. 
A s těma měsícema jsi mě dostala....radši ani nepočítat. 
Není tady
Osobně dopředu nic nekupuju. Přijde mi to tak nějak zbytečné. jednak jsem teda pověrčivá a bála bych se, že...., ale přijde mi zvláštní, že by si měla koupit něco pro mimčo, které nevím, jestli vůbec budu mít. A navíc, pokud ho i mít budu, tak kdo ví kdy, a to se mi zas budou líbit úplně jiné věci. Takže prostě mě to nějak ani nenapadá, že bych to mohla udělat. Znám se, pak bych se v těch věcech přehrabovala a bulila u toho jako koza. Ale teda něco jiného je, když nakupuju přátelům pro miminka, to jsem nakupovač, ale taky nenakupuju hned, když se dozvím, že je mimčo na cestě, vždycky čekám do toho cca 14tt.
No a co se týká předpovědí, tak pokud by to mělo vyjít, tak bych měla mít "jen" jedno dítě - syna. No tak uvidíme.
Není tady

Vim ze to sem nepatri,ale myslim ,ze je to tohle
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo … m_ID=74451
Není tady
Michae, já nenakupu dopředu ze zásady. Při prvním těhu jsem začala velmi mírně nakupovat v 8měsíci a to jen základ. Kočár jsme kupovali 14 dní před porodem.
Teď nenakupuju už vůbec a jak se ukazuje, je to jen dobře. Když jsem otěhu podruhé, tak mě holky nabízely různé oblečky po dětech (mimochodem moc krásné), ale nebrala jsem nic. A dobře jsem udělala, protože jsem měla potrat v 10tt a byla bych se nad těma oblečkama asi ubrečela. Stačilo mi, když jsem přijela ze špitálu a našla dudlík, který mi dala moje Dr. při první kontrole. Ten hned letěl.
Takže dělej podle sebe, ale nemusí to vždy vyjít podle představ a nemyslím, že bys potom byla ráda za skříň plnou dětských oblečků
Není tady
annie napsal(a):
Jako kočárek od začátku? To mi přijde trošku jako trýznění se. No jo, prostě každý jsme jiný, já bych to nemohla.
Není tady
Zuzanka007 napsal(a):
![]()
Detektiv

Není tady

lupka - ta slečna byla hodně osobitá
Kočárek měla koupený od sestry po dětech a stál jí na balkoně. Asi se diví, že už půl roku čeká. My jsme jí to říkaly a byla nafouknutá. 
Není tady

Zuzanka007 napsal(a):
![]()
sem se pobavila 

a jahůdka je dobrá "ploc,plotoze ploto
"
Není tady

Zuzi - jj, to je ono - a pak ho ještě chtěla udat někde jinde. Nezbude jí, než otěhotnět, páč jinak kočárek rychle na slunci vybledne. 
Není tady
Annie - no to bych si teda užívala, mít doma 5 let kočárek a koukat na něj. To už bych mohla mít i sbírku za tu dobu, protože je pořád něco nového a jiné, no vždyť to známe všechny.
Není tady

Mno - když tak o tom přemýšlím, tak jsem taky "osobitá" - páč tady drbu Jituli za kočár - a já mám kočár taky.
Úplně jsem na něj zapomněla. Brácha má po malém na půdě kočár, tak ho zakuklil igelitem a slíbil mi ho.
Ten kočár je skoro nový - najel asi 5 km, protože synoveček si vozil prdku pořád v autě a potom ve sporťáku. 
Jo a je zelený - a dole košatina. No moderna největší - synovec má sedm, tak je to znát.
Ale na balkoně se bude vyjímat. 
Mmch - snad není autorka Jitule? Ale je to bez gramatických chyb... 
Není tady

Annie Jitule mela nezamenitelny styl ,ta to nebude
Ja mela taky u segry schovany kocar,ale ted se rozhodla ,ze ho proda ,tak se me na to ptala,co ji mam na to rict,kocarek je fakt pekny a skvele reze zatacky
ale kdyz ho proda,tak potom bude proste jiny
Annie sedm let?To uz je historicky kousek
ony se strasne rychle meni ty styly...ten segrin je stary skoro tri roky a taky uz je vlastne zastaraly
Ale me by to bylo jedno,ja budu proste potrebovat neco do terenu na ty nase hory tam a zadny sileny vyrobek na kuri noze 
Není tady
Předem jsem nekupovala, to by mě jen stresovalo a trápilo. A po zkušenosti s potratem jsem začala nakupovat až po 20tt ...
Není tady
Ahojky,my jsme se snažili o dítko téměř tři roky a za celou tu dobu jsme nic do výbavičky nekoupili.Jak tu už několik děvčat psalo,i mě by to bylo líto chodit se na ty věcičky jen koukat a oplakávat.Nakupuji asi od poloviny těhotenství a užívám si to rozhodně víc.
U kartářky jsem byla ze zvědavosti.Předpověděla mi 2 kluky dvojčata a zatím to vypadá na jednu holčičku
.Takže je to brané s velkou rezervou,ale zase neodsuzuji,do pár věcí se trefila,ale to jsem jí spíš sama napověděla
.
Není tady