29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Damila napsal(a):
Na pití, Kubo, nepotřebuješ pauzu. Chlastat jde i při práci.
Já furt chodím se svou butylkou, nebo půllitrovým kryglem po pracovišti. Ještě že mám tak blízko záchod....protože vypiju dva litry a vyčurám tři. Určitě.
S kouřením je to složitější, to nemůžeš dělat kdykoliv. a kdekoliv. Páč to smrdí.
Ale nevím o tom, že by někde měli kuřáci nárok na více pauz, než nekuřáci.
Někdy se mi o kouření zdá. To je zvláštní, že chlast jsem si vyzkoušela fest, a o tom se mi nezdá. Ale o kouření často. Ani nevím proč. Chutná to normálně. Ani tak ani tak. Jen to chci vždycky zkusit.
Já vím, že bych si mohl vzít džbánek s vodou a litrovou termosku s čajem k pracovnímu stolu. Ale zjistil jsem, že brát si jenom skleničku nebo hrnek je daleko účinnější - dopiju, a pak si jdu nalejt další dávku - což má tu výhodu, že mě to donutí změnit polohu a udělat aspoň pár kroků, tedy přesně to, na co Lupina psala že má rauchpauzu. A pak cesta na záchod, to je to samý (-:. Záleží taky na druhu práce, někdy mi to vyhovuje takhle, někdy mi vyhovuje dělat dýl v kuse, to pak mám u stolu po ruce klidně i pár litrů tekutin najednou.
Ad nárok na pauzy - tak to máš štěstí, zažil jsem podnik, kde pokud si někdo potřeboval dát pět minut pauzu, rozlišovalo se to stylem - tys šel na cigáro? tak fajn, pokuř si, dej si nohy nahoru, ať si odpočineš. - Ty nekouříš? tak co tu děláš, jaktože nepracuješ. Kouřila tam většina, takže odpočívající člověk bez hořícího cigára byl automaticky považován za člověka, kterej si rauchpauzu už vybral a teď se fláká... Tohle byl teda extrém, ale viděl jsem i výzkum efektivity využívání pracovní doby u kuřáků a nekuřáků, kde byl posun taky jasnej na větším vzorku firem, byť to nebylo takhle vyhrocený.
Není tady
A pauzy si kuřáci nenadpracovávali?
Tak to já bych si teda dávala šlofíka u kávičky a knížky.
Co by se asi stalo?
Není tady
Damila napsal(a):
A pauzy si kuřáci nenadpracovávali?
Tak to já bych si teda dávala šlofíka u kávičky a knížky.
Co by se asi stalo?
Myslím, že si je nenapracovávali vůbec nijak (pro pořádek: nepracoval jsem tam, byla to kavárna kousek od mý oblíbený lavičky na čtení, takže jsem to měl jako na dlani.) kávička a knížka by ti tam rozhodně neprošla, cigareta ano - ani se nedivím, že tam drtivá většina personálu kouřila.
Upravil(a) Kuba (6. 10. 2008 9:07)
Není tady
nevim nakolik je to výmluva- ale minulý rok o zkouškovém, po dvou týdnech nespaní, šprtání, kdy už jsme fakt nevěděla jak se udržet vzhůru, bo kofein a podobný fígle na mě nepůsobí, přišla jeden večer kámoška se k nám učit a donesla krabku a nabídla mi, tak jsem to zkusila, a nakoplo mě to. timhle to začalo. dřív jsme byla antikuřák. ted už kouřím, protože člověka chytne ten psychický návyk. ale tak půl roku jsme si zapálila jsme když jsme měla noc před kolokviem z anči nebo před zápichem. o prázdninách se to rozjelo. nevymlouvám se, já se za to že kouřím nestydím. jen jsme psala jak to začalo a proč.
Není tady
mirka.. : Jen bacha na to, že cigarety pokud vím taky po nějaké době přestanou takto účinkovat.
A jinak znám spoustu nekuřáků včetně sebe, který občas když honěj nějakou zakázku pracujou přes noc a podobně. Kofein zdaleka není jediná cesta (a nemám teď na mysli drogy, včetně tabáku).
Není tady
Kourim, protoze me to bavi. Nemam ale problem jit s prateli do nekuracke restaurace a prilezitostne si jit zapalit ven. v byte kourime vsechny, posezeni v kuchyni u cigarka je fajn na navsteve u nekuraku se bud nekouri, nebo kouri na balkone. Myslim, ze to je o toleranci, kdyz se chce, cesta se vzdy najde.
Není tady
Taky mě to baví... taková rauchpauza s kafíčkem to je pro mě relaxace, téměř meditace...
Akorát mě nebaví to zdražování, sehnala jsem semínka tabáku, ale zjistila jsem, že lehce lze "vyrobit" pouze viržinský tabák, u ostatních je nutná jakási fermentace -složité sušení "navlhko", tak jsem to pěstování prozatím vzdala....
Není tady
Mě to cigáro nejvíc baví po sexu. Blbej zvyk, já vím.
Décima, taková výroba kvalitního tabáčku je docela umění, sušení na vzduchu, na slunci, nebo horkým vzduchem, pak vlhčení, odležení, namáčení v aromatech, atd.. Je to docela alchymie namíchat směs, ze které má kuřák požitek.
Není tady
Evice napsal(a):
Mě to cigáro nejvíc baví po sexu.
Blbej zvyk, já vím.
Jo, to jsem zapomnela, krome toho PRI (kafi) me taky moc bavi PO (sexu). Jen u pritele se kouri pouze na balkone. Takze jak zacla bejt zima, tak uz se mi nechce z postele
Není tady
Kouřila jsem 6 let ale už asi dva měsíce nekouřím a pevně doufám že už napořád
Začala jsem z blbosti samozřejmě, pokračovala protože už jsem si za ty roky vypěstovala lehce závislost, takže jsem byla nervní když mi chyběl nikotin... A skončit jsem chtěla už poslední dva roky, přecházely tomu 3 nevydařený pokusy, co jsem vydržela vždycky tak týden, dva, ale teďka už je to fakt rekord, tak už začínám čím dál tím víc věřit že se stal zázrak
Není tady
Mishalga napsal(a):
Kouřila jsem 6 let ale už asi dva měsíce nekouřím a pevně doufám že už napořád
![]()
Začala jsem z blbosti samozřejmě, pokračovala protože už jsem si za ty roky vypěstovala lehce závislost, takže jsem byla nervní když mi chyběl nikotin... A skončit jsem chtěla už poslední dva roky, přecházely tomu 3 nevydařený pokusy, co jsem vydržela vždycky tak týden, dva, ale teďka už je to fakt rekord, tak už začínám čím dál tím víc věřit že se stal zázrak
tak držím palce ať vydržíííš,
Není tady
Mě to cigáro nejvíc baví po sexu. Blbej zvyk, já vím.
Tak to má určitě jako ty , Evice, víc lidí.
Taky mně to bavívalo, po sexu si dát cigárko s partnerem.
Ale už víc jak 25 let nekouřím. Přestala jsem u prvního těhotenství a už jsem se k tomu nevrátila.
Není tady
tak já kouřím a kouřím ráda:-) ale vadí mi ten smrad a že to pořád zdražuje.-( Zvažuju elektronickou cigaretu, nemáte zkušenost?
Není tady
Damila napsal(a):
Nikdy jsem nezkoušela cigarety, tak ani nevím o co "přicházím".
Pocházím z kuřácké rodiny, a já ani sourozenci nekouříme. Manžel taktéž.
Ale není to tak, že by se mi to natolik zprotivilo, kvůli rodičům.
Prostě nikdy mě to netáhlo k cigaretě.
Moji rodiče přestali několikrát kouřit, krom jiných, několikaměsíčních pokusů, vydrželi dokonce celých 7 let (!!!) a znovu začali. Tenkrát jsem na ně byla naštvaná, že se k tomu vrátili, dnes se tomu usmívám, jak jsem byla hloupá, že jsem je chtěla nějak hodnotit a "donutit" přestat...pochopila jsem, že je to jejich život (ikdyž jsem s nimi žila v bytě), a já nezměním důvod, proč kouří. Zdá se, že je to s odnaučenými kuřáky jako s abstinujícími alkoholiky. Už nikdy cigaretku...protože tělo-potvora-má dobrou paměť.
Zajímají mě důvody, proč lidi začnou kouřit, a jak to funguje s tou váhou, když přestanou (opravdu pak začnou více mlsat, že přiberou?).
je damilo hlavne nezacinej ja na priklad kourim protoze jsem k.r.a.v.a zacala jsem z blbosti a nervozity a neni dne abych toho nelitovala ale proste nedokazu najit silu a vuli. je to vec ktera me nejvic stve, a taky jedina z mych problemu, ktere muzu sama a hned zmenit, ale nejak to furt nejde. krome zdravotniho nebezpeci mam jeden zajimavy postreh a to ze mi pripada, ze od ty doby co kourim, neni to zas tak dlouho, nejsem schopna delat "spravny rozhodnuti". dokud jsem nekourila, vzdycky se reseni vseho jakoby samo vynorilo, proste jsem se jednou rano vzbudila a najednou jsem vedela co mam delat, prislo to samo zhury, a ted jako bych mela pocit ze tim kourenim sama sobe blokuju prisun informaci z vyssiho zdroje. z tohohle duvodu mi koureni pripada horsi nez alkohol, (sama nevim proc jsem tak pitoma, napada me ze asi reseni nechci prijmout, kdyz to sama sobe znemoznuju???).
co se tyce tloustnuti, koureni zrychluje metabolismus, takze kdyz prestanes, naopak se zase zpomali, takze clovek tloustne i kdyz ji stejne jako predtim, nehlede na to ze vetsinou ji vic, aby si zacpal pusu necim jinym nez cigarem, a proste to pomaleji spaluje
Není tady
co se tyce tloustnuti, koureni zrychluje metabolismus, takze kdyz prestanes, naopak se zase zpomali, takze clovek tloustne i kdyz ji stejne jako predtim, nehlede na to ze vetsinou ji vic, aby si zacpal pusu necim jinym nez cigarem, a proste to pomaleji spaluje
Toto platí jak u koho. Já přestala kouřit před 3 měsíci a nepřibrala jsem zatím ani gram.
Jinak kouřit jsem začala taky z blbosti na střední, zkoušela jsem několikrát přestat, ale vždycky jsem se k tomu vrátila.
Dnes doufám, že moje poslední rozhodnutí bylo definitivní a má vůle bude natolik pevná, že už nezačnu. Zatím je to ok...
Není tady
Já jsem taky nepřibrala, když jsem přestala kouřit. Neplatí to všeobecně o tom tloustnutí.
jéééééé ani nemluvte o kouření.......já mám ted ohromnou krizi... -a to nekouřím....asi 4 roky.. a ted to na mě fakt jde
,ale držím se,protože vím kdybych začla tak zas krabka na den padne.... a to při dnešních cenách je mazec..
mě cigárka moc chutnali.... na jednu stranu si vzpomínám-pohodička-kafíčko+cigárko na balkoně,když bylo takhle hezky.....,...... ale na druhou stranu...když byla krize a nebylo kde nebo nebyl čas si zakouřit....to nebylo dobrý...
no a s váhou.......já nevím no.... já měla před těhotenstvím a před típnutím posledního cigára o 12kg míň....
Není tady
Já měla tak velkou krizovkou po asi 15-ti letech, že jsem neodolala a zapálila jsem si. Stále jsem mívala chuť, zvláště při nějakých sedáncích, ale odolávala jsem, tenkrát jsem neodolala. Vykouřila jsem asi půl cigarety, bylo to hnusné a od té doby mám klid. Ale strach jsem měla, že do toho zase spadnu, to jo.
Doufám ,že mě ta krize mine . Teda já aspoň doufám ,že nepřijde.snad bych odolala!!
Mě teda ten kouř šíleně smrdí..
Není tady
Mně taky, ale to mi smrděl, i když jsem kouřila.
To mě právě vůbec né. a dnes bych se z toho poblila. .zvedá se mě kufr,asi jsem velkej cíťa
Není tady
ja jsem kourila 4 roky, pak 11 let jsem byla zarytej antikurak a pak diky krizi jsem do toho opet spadla a fakt toho lituju. holky fakt se drzte a nedejte se, kdo uz jste jednou prestal, jedno cigarko vas muze vratit tam kde jste byly a to je prusvih a nestoji to za to!! drzim palec vsem
Není tady
Taky sem kouřila,pak sem si jednoho dne koupila mentolovy cigarety a od ty doby jsem nemohla normální vůbec,takže nekouřim..a jsem za to ráda,je to moc drahé..
Není tady
já kouřím, protože mě to baví:-)) ale aby v práci neremcali, tak jsem si pořídila elektronickou... takže v autě si dám normální, ale v práci si pokuřuju elektronku:-) výhoda je, že můžu kdekoliv, i v nekuřáckých prostorách,buse... letadle:-) na normálních cígach mi vadí, že to pořád zdražují (přitom jim plníme státní kasu, bych chtěla vidět, co by dělali, kdyby naráz všichni přestali kouřit) a taky to, že to fakt smrdí:-(( no, tak už smrdím méně a kouřím si dál:-)
Není tady
A funguje to? Myslím, jestli z toho máš pocit, jako z normální cigarety? Uvažuju o ní taky, že bych si mohla dávat tu nešťastnou rauchpauzu a přitom si neničila plíce - ale cucání lízátka, jak mi kdosi radil, to fakt nebylo ono
Není tady