Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 8. 2008 6:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Kouříte? A proč?

Nikdy jsem nezkoušela cigarety, tak ani nevím o co "přicházím".
Pocházím z kuřácké rodiny, a já ani sourozenci nekouříme. Manžel taktéž.
Ale není to tak, že by se mi to natolik zprotivilo, kvůli rodičům.
Prostě nikdy mě to netáhlo k cigaretě.
Moji rodiče přestali několikrát kouřit, krom jiných, několikaměsíčních pokusů, vydrželi dokonce celých 7 let (!!!) a znovu začali. Tenkrát jsem na ně byla naštvaná, že se k tomu vrátili, dnes se tomu usmívám, jak jsem byla hloupá, že jsem je chtěla nějak hodnotit a "donutit" přestat...pochopila jsem, že je to jejich život (ikdyž jsem s nimi žila v bytě), a já nezměním důvod, proč kouří. Zdá se, že je to s odnaučenými kuřáky jako s abstinujícími alkoholiky. Už nikdy cigaretku...protože tělo-potvora-má dobrou paměť.
Zajímají mě důvody, proč lidi začnou kouřit, a jak to funguje s tou váhou, když přestanou (opravdu pak začnou více mlsat, že přiberou?).

Není tady

#2 17. 8. 2008 10:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kouříte? A proč?

Dam, můj otec byl kuřák, jako děcku mi to šíleně vadilo, ten smrad, bylo to hrozný, máma nekouřila nikdy, protože ona je toho názoru, že ženská a cigareta ne! Pak už to u ní asi není ženská.
Já v pubertě kouřila tak něják občas na té diskošce, že jsem si tam s holkama prostě potáhly, ale jinak mě to něják moc nebralo. A samo kluky, se kterými jsem chodila jsem buď donutila přestat, nebo je poslala k vodě, protože pocit, že líbám popelník se mi hnusil.
Jenže pak jsem tak něják nastoupila do práce, kde kouřili všichni. Tak to byla jedna cigaretka, dvě, pak už to prostě jelo. Střídavě jsem se s tím snažila praštit, ale když všichni okolo tebe kouří, jde to dost blbě roll
Jela jsem v tom několik let, přestala až v době, kdy jsme se pokoušeli o mimi. Ex byl nekuřák a moje kouření ho vytáčelo, ale nechal to být.
Pak jsem zase začala a jelo to pořád dokola. Zkoušela jsem přestat i u nějákého léčitele, ke kterému mě ex dovezl, ten kolem mě chodil, točil nějákou virgulí, prý mě chuť na cigaretu přejde roll nj, ale točil a pořád nic, po hodině jsem na to neměla nervy a ujistila ho, že už fakt chuť nemám, abych mohla odejít a přestal tam kolem mě poskakovat jako  tajtrlík. Venku jsem si samo hned zapálila.
Dneska je to tak, že nekouřím a když si zkusím dát cigaretu (ta chuť tady pořád je) udělá se mi z ní špatně, mám motáka.
Ale zase jsem ráda, že to tak je, nenávidím smrad z cigaret, i v době, kdy jsem kouřila jsem si pořád brala jiný hadry, myla si pořád dokola vlasy, lila na sebe parfémy, abych ten smrad na sobě neměla, měla jsem pocit, že naleze úplně všude a hnusilo se mi to. Nelíbilo se mi, když přišla nějáká ženská a já z ní ty cigarety cítila, ženská má přece vonět.
A s váhou ? těžko říct, znám hodně trěch, co přestali kouřit a přibrali (někteří fakt brutálně). Já nemám sklony k tloustnutí, cpu se za dva a všechny kolem sebe tím ničím, mlsám každý den, holt čokoláda a gumoví medvídci jsou prostě moje. Holky mi nadávají, že jsem chciplina, kam to jídlo dávám, takže to asi nebude cigaretema, je to asi holt kus od kusu, kdo dřív moc nejedl a pak se šel místo cigarety nafutrovat, je jasný, že nabral. Pokud jí pořád stejně, tak si myslím nepřibere, ale nevím, fakt nemám zkušenost.
Dneska vím, že chlap kuřák by pro mě byl dost velkej problém, do toho bych asi ani nešla, leda kdyby fakt přestal, prostě mi to smrdí.

Upravil(a) PPavlaa (17. 8. 2008 10:34)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#3 17. 8. 2008 21:16

REŇAS
Host

smile Tak nebudu psát sice jen o mně,ale můj manžel byl dost kuřák,když jsme začali spolu bydlet,tak ještě kouřil,ovšem kvůli dětem na balkoně,v bytě nikdy.(jsou astmatici-alergici) Pak měl nějakou chřipku či co a bylo mu tak blbě,že nekouřil týden,tak si řekl,když jsem to tak dlouho vydržel,proč to nezkusit a prostě přestal..bez nikotenových nálepek,jen tak díky vůli. Nekouří,už cca 6 let.. Je pravda více jedl i sladkůstky,takže přibral,né šíleně,ale dost,ale zase úpravou jídelníčku a dělá v těžkém provozu se to srovnalo. Není,už takový chvíst,ale je v normě. A teď je ten protivný odnaučený kuřák,který brble ,které h......zase ve výtahu kouřilo,protože mu to,už teď smrdí a navíc je rád,že to neleze nám do peněz.. Já byla jen takový minimální sváteční kuřák,občas jsem si od něj dala šluka tongue nebo jednu u storstark v hospůdce a pak jsem si řekla,naco to..,k čemu je to dobré,stejně nejsem ani pořádný kuřák a navíc jsem se ve zpomínkách vrátila ke svému otci,který umřel na rakovinu plic,když mi bylo 16 a určitě si dost vytrpěl a cigarety,protože byl hoodně silný kuřák,mu určitě moc neprospěly a co si pamatuji týden před tím než umřel,tak mi říkal,dívej,(ukazoval plný balíček marsek),už nekouřím.. a určitě by si nepřál,abych já kouřila.. grater
No a co jsem ještě nemohla pochopit,že má bývalá kolegyně,která má ČID na astma+cukrovku a stěžovala si,jaké má hrozné problémy s tím astmatem a dýcháním,věčně s astmatem na nemocenské 4-6 týdnů,tak ta hulila,opravdu,jak tovární komín,no tak byla to její volba,že..

#4 17. 8. 2008 21:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pánajána, Dam - co tě to popadlo takhle při neděli a ještě tak brzy ráno? valol
No ale - já kouřím, i když nijak moc a doma furt pálím oleje a tyčky, nenechávám vajgly v popelníku a popelník mám skleněnej, protože taky nesnáším, když to smrdí. A přestat se mi nechce.....jednou jsem si udělala takový ten test z lékárny, nakolik jsem závislá na nikotinu a když jsem zjistila, že VŮBEC (va ) tak jsem začla pátrat, co je za tím. A člověče, já to mám napevno spojeno s takovým tím krátkým odpočinkem - prostě rauchpauza, no gloria Potřebuju si častěji udělat krátkou přestávku a prostě to neumím "jen tak", ať se přemlouvám, argumentuju, afirmuju a jánevímco.....rauchpauza je prostě jaksi "legální" roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#5 17. 8. 2008 22:47

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Byla jsem vášnivej kuřák,,kávu bez cíga,to jsem si neuměla představit,,přestávala jsem několikrát a nějak to nešlo..
Nakonec to šlo .ze zdravotníh důvodů ze dne na den..
a stím přibíráním????.vážila jsem xlet 57kg..a dnes?? přibrala jsem 13kg..doufám ,že už se to zastaví..Jinak ze mě bude za chvilku koule roll
jinak manžel kouří a přesně jak se říká ..nejhorší jsou ti napravení kuřáci:lol:
Kouř s cigaret ,,dneska nemůžu vůbec čuchat !!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#6 18. 8. 2008 8:53

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nesnáším to. Opravdu mi to otravuje život. Zvedá se mi žaludek a když mi chce dát kuřák pusu, musím se přemáhat. Chci být tolerantní,ale nejde mi to. Díky kouření nechodím občas ani do hospody. A když příjdu,musím se celá umýt ,včetně vlasů i kdyby to bylo už potřetí za den. Neusnula bych.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#7 18. 8. 2008 10:45

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

klubko: to máš pravdu,nikdy mě to tak nevadilo..Nevím jestli se mě zlepšily čichové buňky lol, ale smrad je to hroznej dumbom
proboha jestli já sem někdy takhle smrděla:lol: ..no nazdar!!!

Upravil(a) sisi21 (18. 8. 2008 10:46)

Není tady

#8 18. 8. 2008 12:38

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem kouřila asi 13 let  - ted 3a půl nekouřím - přibrala jsem asi 5-6 kilo, protože jsem místo cigarety u pivka nebo vína zobala brambůrky .Do roka jsem ty kila dala dolů a pohoda :-)
Jsem tolerantní, nevím, proč bych měla někoho buzerovat, že kouří, když jsem byla stejná.

Není tady

#9 18. 8. 2008 18:17

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

.Do roka jsem ty kila dala dolů a pohoda :-)
.

do roka si kila schodila???a co si dělala???cvičila???

Upravil(a) sisi21 (18. 8. 2008 18:20)

Není tady

#10 19. 8. 2008 9:52

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Vzpomínám si, jak nám náš učitel astrologie říkal, že by kouřil, až by brečel, kdyby mohl. Ale zdravotní důvody mu to nedovolily.
Sám říkal, že to vnímá jako podvědomou touhu po sebezničení, masochismus. yikes

Není tady

#11 19. 8. 2008 13:37

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Damila napsal(a):

Nikdy jsem nezkoušela cigarety, tak ani nevím o co "přicházím".
Pocházím z kuřácké rodiny, a já ani sourozenci nekouříme. Manžel taktéž.
Ale není to tak, že by se mi to natolik zprotivilo, kvůli rodičům.
Prostě nikdy mě to netáhlo k cigaretě.
Moji rodiče přestali několikrát kouřit, krom jiných, několikaměsíčních pokusů, vydrželi dokonce celých 7 let (!!!) a znovu začali. Tenkrát jsem na ně byla naštvaná, že se k tomu vrátili, dnes se tomu usmívám, jak jsem byla hloupá, že jsem je chtěla nějak hodnotit a "donutit" přestat...pochopila jsem, že je to jejich život (ikdyž jsem s nimi žila v bytě), a já nezměním důvod, proč kouří. Zdá se, že je to s odnaučenými kuřáky jako s abstinujícími alkoholiky. Už nikdy cigaretku...protože tělo-potvora-má dobrou paměť.
Zajímají mě důvody, proč lidi začnou kouřit, a jak to funguje s tou váhou, když přestanou (opravdu pak začnou více mlsat, že přiberou?).

Já kouřím hodně, přestat zatím nedokážu, i když na to často myslím, ale chybí vůle.

Není tady

#12 19. 8. 2008 14:03

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Moje maminka se dnes vrátila z nemocnice, kde byla měsíc připoutaná na lůžko a kouřit nemohla. Zapálila si, ikdyž si v nemocnici slibovala, že už nezačne...ale chápu to. Vzhledem ke stavu její páteře je kouření opravdu banalita.

Moje tchyňka přestala kouřit v 80-ti letech! To je dobrý, ne?
Od té doby lítá po doktorech s tlakem, protože to je opravdu šok pro organismus, přestat po 60-ti letech kouřit!!!

Není tady

#13 19. 8. 2008 22:58

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Nekouřím a nikdy jsem to ani nezkusila...ale moje máma kouří a jen když byla těhotná, tak nekouřila...si vzpomínám, že jsem jí tehdy říkala...mami, ty bys potřebovala být pořád těhotná big_smile...jinak smrad je to fakt horoznej a když už jsou načichlé i zdi...ble...proto dost nerada k našim jezdím...máma pálí jednu od druhé sad prej aby nepřibrala a nejedla...je fakt, že skoro nejí...

manžel kouří a přiznám se, že jsem se s ním nelíbala ani nepamatuju hmm...musí si vždycky po kouřové vyčistit zuby, jinak dostane sotva pusu... a přitom bych ho nejraději láskou sežrala smile

Není tady

#14 19. 8. 2008 23:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Damila napsal(a):

Moje tchyňka přestala kouřit v 80-ti letech! To je dobrý, ne?
Od té doby lítá po doktorech s tlakem, protože to je opravdu šok pro organismus, přestat po 60-ti letech kouřit!!!

No bodejť...tady je tělo na něco zvyklý cele jživot a najednou taková perda vaglorialol Nicméně mě to potěšilo...třeba se taky jednou dopracuju k tomu, že ztratím tu příslušnou potřebu vissla

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#15 5. 10. 2008 2:04

Kuba
♥♥♥♥---

lupina montana napsal(a):

Pánajána, Dam - co tě to popadlo takhle při neděli a ještě tak brzy ráno? valol
No ale - já kouřím, i když nijak moc a doma furt pálím oleje a tyčky, nenechávám vajgly v popelníku a popelník mám skleněnej, protože taky nesnáším, když to smrdí. A přestat se mi nechce.....jednou jsem si udělala takový ten test z lékárny, nakolik jsem závislá na nikotinu a když jsem zjistila, že VŮBEC (va ) tak jsem začla pátrat, co je za tím. A člověče, já to mám napevno spojeno s takovým tím krátkým odpočinkem - prostě rauchpauza, no gloria Potřebuju si častěji udělat krátkou přestávku a prostě to neumím "jen tak", ať se přemlouvám, argumentuju, afirmuju a jánevímco.....rauchpauza je prostě jaksi "legální" roll

JJ, to miluju, když kuřáci maj v některých firmách nárok na rauchpauzu kdykoliv si vzpomenou a nekuřáci žádný pauzy, protože k nim nemaj důvod dumbom
Nicméně pokud si jen potřebuješ pauzu "zlegalizovat" jen pro sebe, poradil bych jít si udělat čaj nebo nalejt něco jinýho k pití - stejně málokdo jinak dodržuje pitnej režim. To je naprosto legitimní pauza a přitom to neotravuje okolí. tummenupp

Upravil(a) Kuba (5. 10. 2008 2:05)

Není tady

#16 5. 10. 2008 7:39

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Na pití, Kubo, nepotřebuješ pauzu. Chlastat jde i při práci. big_smile
Já furt chodím se svou butylkou, nebo půllitrovým kryglem po pracovišti. Ještě že mám tak blízko záchod....protože vypiju dva litry a vyčurám tři. Určitě. big_smile
S kouřením je to složitější, to nemůžeš dělat kdykoliv. a kdekoliv. Páč to smrdí.
Ale nevím o tom, že by někde měli kuřáci nárok na více pauz, než nekuřáci.

Někdy se mi o kouření zdá. To je zvláštní, že chlast jsem si vyzkoušela fest, a o tom se mi nezdá.  Ale o kouření  často. Ani nevím proč. Chutná to normálně. Ani tak ani tak. Jen to chci vždycky zkusit.

Není tady

#17 5. 10. 2008 11:26

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

kouřím, protože mi to chutná..protože je to jediná věc, která mě udrží o zkouškovém vzhůru do rána a zase ráno mě po třech hodinách spánku nakopne k učení( tím to začalo). a teď už kouřím, protože se mi to líbí. a nechci přestávat. jen jsem to teď omezila. takže shrnula bych to tak, že kouřím kvůli škole. jinak bych nezačala.

Není tady

#18 5. 10. 2008 11:37

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mirko, důležité je si to zdůvodnit, že? big_smile

Není tady

#19 5. 10. 2008 11:47

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mě to kouření chutnalo..ani nevím jak jsem to dokázala..asi opravdu strach o zdraví hjarta

kouřila jsem xlet??,ale ,když jsem přestala ze dne na den ,,Dostávala jsem do těla jiný s.r.á.g.o.r.y..takže pro moje tělo,že nekouřím to asi takovej šok nebylo...a doma jsem pak kouřila NIccorettetu (špičku)..ta mě fakt pomohla  a hodně.

dnes nepotřebuji nic,,Je to opravdu o vůli a mít nějakou motivaci....a pokud člověk nechce přestat kouřit,.tak nepřestane..
držím palce všem co chtěj opravdu přestat kouřit hjarta

Není tady

#20 5. 10. 2008 11:55

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Já už nekouřím asi deset let. Ani přesně nevím kdy jsem přestala, ale přestala jsem ze dne na den. Řekla jsem si ...co z toho mám?...stojí to prachy, smrdím a ani dobrou náladu po tom nemám, to si dám raději panáčka. A v neděli večer jsem típla poslední cigáro, ikdyž jsem měla nedokouřenou krabičku a zásoby ve skříni...a vydrželo mi to dobnes. Hurááá nejsem závislá na tokovým hajzlovy mrňavým!!

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#21 5. 10. 2008 12:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mirka.. napsal(a):

kouřím, protože mi to chutná..protože je to jediná věc, která mě udrží o zkouškovém vzhůru do rána a zase ráno mě po třech hodinách spánku nakopne k učení( tím to začalo). a teď už kouřím, protože se mi to líbí. a nechci přestávat. jen jsem to teď omezila. takže shrnula bych to tak, že kouřím kvůli škole. jinak bych nezačala.

hodně blbá výmluva smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#22 5. 10. 2008 13:37

selaviii
♥♥♥----

Nekouřím a ani nikdo z naší rodiny. Když děti byly malé, asi do jejich 12ti let, se u nás v bytě nekouřilo. Pokud přišel na návštěvu kuřák, chodil si zapálit na zápraží a to v kteroukoli dobu a za jakéhokoliv počasí a dodnes si někteří z nich u nás nezapálí. Pokud se sejdeme v hospůdce, odvrací cigaretu, aby mi kouř nešel přímo do obličeje. To bohužel nemohu říci o kamarádce a jejím manželovi, ti tak ohleduplní nejsou. Jinak je to správná ženská, ale tohle mi na ní štve.

Není tady

#23 5. 10. 2008 14:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

selaviii, že jako kuřák nebudu čudit pod nos nekuřákovi mi připadá jako normální, ne ? stejně jako, že si nezapálím před těhulí wink

Není tady

#24 5. 10. 2008 15:13

selaviii
♥♥♥----

PPavlaa napsal(a):

selaviii, že jako kuřák nebudu čudit pod nos nekuřákovi mi připadá jako normální, ne ? stejně jako, že si nezapálím před těhulí wink

No mně by to taky připadalo normální, bohužel těm našim známým ne.

Není tady

#25 5. 10. 2008 15:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

selaviii napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No mně by to taky připadalo normální, bohužel těm našim známým ne.

sobečci se asi v tomhle najdou všude hmm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí