|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ráda bych věřila,ale u nákejch lidí mám pocit,že nemelou a nemelou..............
By se mi líbilo,aby člověk hned dostal za vyučenou a ,aby věděl za co a né se pak po náký době ptát...a za co?
Není tady
Jo melou, ale jak u koho. Ja se bojim na verejnosti i prdnout. Ovsem jedne moji(bohuzel) zname nenamleli jeste vubec nic. Ja vim, ze se rika pomalu a jiste, ale tak pomalu....?
Není tady
Tuli, tady:
http://www.energytable.cz/literatura-meditace.html ale už skoro nikde nejsou, to je fakt!
A vy dvě co.....taháky byste nechtěly? 
Vždyť se tady zrovna bavíme o tom, že "prooč zrovna já...a za co" je postoj k ničemu....
Není tady
Od září budu pracovat na jiné pozici, než dosud. Závratný rozdíl tam není, já o to moc nestála, nějak to vyplynulo z možností na pracovišti.
Ptala jsem se mé dvorní astroložky, co mě čeká. Jukla na to přes numerku, trochu přes hvězdy, něco si vydedukovala odjinud a mohla se uřechtat smíchy.
To máš za svoje rebelství proti nadřízeným, abys to viděla z druhé strany- povídala, když se dost vynasmála.
Ale neboj, jsi do konce života pod číslem 11, všechno bude v pořádku, dodala, aby mě uklidnila.
To vím už dlouho, tak jsem jen zvědavá, jak to bude fungovat v praxi- myslím ta 11 .v numerce.
Takže i takto mohou mlýnky semlít lidský osud.
Není tady
Na "bozi mlyny" neverim....
Znam spoustu hajzlu, kterym vsechno prochazi a zanechavaji za sebou samou spoust....
Není tady
A jedenáctka je nějak dobrá k šéfování?? 
Jsem myslela, že skoro naopak 
Není tady
Venus, ty se dočkáš rány lopatkou! Tuhle se tě snažej cosi přiučit a ty furt nic.... 
Není tady
Tuli,
hele, tady je - a je tam taky Dahlke 
Pěkné knihkupectvíčko...už aj si objednávám 
http://www.martinus.sk/?uMod=list&u … mp;uCo=all
Upravil(a) lupina montana (16. 8. 2008 0:53)
Není tady
No, to máš Lupi asi pravdu, spíš to bylo o tom, že se toho nemusím bát, protože ta vibrace mi pomůže zjemnit mé projevy a snad mi pomůže získat větší klid a pochopení .
Kolektiv je tak malý, že bych pojem "šéfování" nepoužívala.
Není tady
Lupi,
moc ti děkuji za odkazy, já to teď našla u nás v knihovně v Liberci
. Jen je to vypůjčené do začátku září
. No, tak 30. 8. mám konstelace a třeba to mám číst až po tom.
Děkuji ti
Není tady
aeaaea napsal(a):
Tak to jste mě uklidnili:)) Poslední dobou jsem o tom začala tak trochu pochybovat... resp. že "melou jen na někoho" zatímco druhým vše prochází.... ale kdo ví, jak to doopravdy je....
Že ty momentálně požaduješ na někom satisfakci, nebo takovou malou pomstičku?
Něco ve smyslu "dva se perou, třetí se směje." Osobně to beru tak, že pokud se někdo ohání Božími mlýny a jinými podobnými pořekadly, touží po odplatě, pomstě, zadostiučinění... ale sám si na nic takového netroufne, proto to nechává na Bohovi, nebo jiných neviditelných silách, o kterých si myslí, že špinavou práci udělají za něj a on se bude za bukem uchechtávat, pokud se jinému stane neštěstí, resp. něco, co se vymyká každodennímu standardu.
Ono je tu ale ještě i jiné přísloví: "kdo seje vítr, sklidí bouři". Už jen myšlenka sama o sobě je tvořivá záležitost a pokud se na ní pracuje, mohou se určité věci dát do bohybu. Jak si potom ve svém svědomí zodpovíš, časem, ty sama sobě, že jsi to byla právě ty, kdo ty lopatky větrmlýna pomohla nepřímo roztočit? Dostaneš se tak do kruhu, jelikož za tvoje "přání" ti bude také udělena "odměna". Jak praví klasik: "po ovoci poznáš strom, dobrý strom nedává špatné ovoce a špatný strom nedává dobré ovoce..."
Není tady
lupina montana napsal(a):
Radlice...
panenko skákavá - paneláková generace!
Kameny to má, to co mele
Heleďte - a co když ta zmíněná mrcha dělá vpodstatě "dobře?" Třeba je to přesně to, co se měla naučit - být mrcha....
A ono to bude s těma mlejnama, jako s tím Nohavicovým alkoholickým kopcem - pamatujete? JAk vysvětloval, proč může někdo celý život chlastat a nic mu to neudělá a někoho jiného to rychle zabije
Lupi, to je Velkovezírská myšlenka, co jsi napsala 
Není tady
Lupi,
ještě jsem koukala, že narážíš na mé "radlice"
. Já teda nejsem "paneláková", prostě mě jen nenapadly lopaty, tak jsem napsala radlice. Je to nějaký problém? 
Upravil(a) Tulipánka (16. 8. 2008 11:01)
Není tady
Jak už tu velkovezírsky napsal Kazalin, taky mám pocit, že když někdo začne myslet na "boží mlýny", je to proto, aby měla dušička klid, že jako ten, kdo nám nějak ublížil (třeba jen tím, že je děsná mrcha a má se líp než já
(ale třeba pro to taky podstatně víc udělala, že jo)), si to pěkně odskáče... A na to, že bychom tou lopatkou mohli dostat po papuli už jenom za to, že se cítíme děsně ukřivděný, to už si málokdo vzpomene... Nic ve zlým, holky, jen že mi přijde konstruktivnější míň se patlat v tom, jestli budou "po zásluze" potrestáni ostatní, protože do toho nám je venkoncem houby, a víc se soustředit na to, abychom to vyřešeli u sebe... 
Tulipánko, jestli chceš, tak napiš o jakou nemoc se jedná, třeba bychom to tu nějak rozklíčovali.
Není tady
Doubravko,
za každou pomoc při "rozkličkování" budu vděčná.
Mám cukrovku 1. typu závislou na inzulínu od 9 let.
Při cestě domů po vykládání karet od Martinky jsem se zkusila ponořit do podvědomí a zeptat se na příčinu cukrovky: a objevila se mi scéna, kdy jsem zuřila zlostí, že všechny průšvihy, které se v naší rodině stanou, se svalují automaticky na mě, i když mám bratra. Brala jsem to jako strašnou nespravedlnost a pamatuju se, že jsem zuřila tak moc, až se mi za to mamka omluvila, což byl téměř zázrak.
Bohužel už si k tomu nic jiného nepamatuju, třeba zda se to skutečně stalo před vznikem diabetu nebo až po. Ale ta vzpomínka mi vytanula s velmi silnými emocemi, že jsem se v autobuse musela rozbrečet, nešlo to zastavit. Možná, že to tedy opravdu bude příčina.
A teď co mě má cukrovka naučit? Poslední dobou si dělá "co chce". Neustále se mi mění dávky inzulínu, tělo skáče do extrémně nízké hladiny a pak pro změnu účinek inzulínu zablokuje a já stoupám strmě vzhůru až na 6x vyšší hodnoty.
Co by mě cukrovka měla naučit? Martinka říkala něco o problému s láskou - sladké. Matka na nás byla v dětství hodně přísná - generál. Nehrála si s námi a trestala nás fyzicky za každou blbost, třeba rozbití skleničky při utírání nádobí. Otec se výchovy moc nezúčasňoval, ale hrál si s náma.
Já si trochu myslím, že problém může být i v tom, že všechno musí klapat přesně podle mého plánu a jak někdo něco naruší, dokážu se rozčílit. Vše musím mít v životě promyšlené do detailu, protože se bojím, že když ne, tak se celý plán zbortí. Dříve to tak opravdu bylo, asi těžký úděl, říkal mi to můj léčitel, který mi odebíral karmu a teď už je to mnohem lepší.
Cukrovka je právě tím rušením plánu o dokonalé kompenzaci (udržování co nejlepších hodnot). Od té doby, co jsem se kvůli těhotenství snažila o co nejlépší hodnoty, jsem začala mít problémy s nevysvětlitelnými výkyvy.
No, snad se sem ten příspěvek vejde 
Upravil(a) Tulipánka (16. 8. 2008 13:16)
Není tady
Tuli, cukrovka má skutečně vypovídat cosi o to citech, lásce, potěšení - o tom "sladkém" v životě. člověk touží po lásce, ale zároveň se jí bojí a neumí jí přijímat, protože sám sebe nemá rád, necítí se láskyhodný, má pocit, že si to nezaslouží, raději by se stal někým jiným...
Je to tak? - alespoň rámcově? 
Pokud ano, tak cestou ven by mohlo být přijetí sebe sama, jako jedinečné bytosti, hodné lásky; přijmout lásku a radost, potěšení; nejprve si ale připustit, že z toho mám strach a proč, popustit to sevření...
Nevím, jak do toho zapadá, že ti to teď tak lítá, ale když píšeš, že všechno musíš mít pod kontrolou, tak se úplně nabízí, že tohle tě učí, že pod kontrolou stejně nikdy nic nemáš a měla bys to přijmout... bude se ti pak lépe a lehčeji žít... a dokud budeš úpěnlivě trvat na té kontrole, stejně budeš čím dál častěji narážet na okolnosti, které ti budou ukazovat, že tvůj "plán" je naprd... Taky bych popřemýšlela, čím se cítíš ohrožená, pokud to nešlape podle tebe...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ony tyhle věci mohou mít i jiný rozměr, který nám tady zatím může zůstat skryt. Každý máme svůj úkol, svoji Cestu a sejdeme-li z ní, dostaneme určitě varování v podobě zdraví, náhlých neštěstí a pod. Ale jsou tady lidé, kteří mohou být programově zlí.
Ano, Pavlo, to je to, co mnoha lidem uniká... vlastně jsme se tady na Babi už témata karmy a jejího fungování již rozebírali...
Z mého výzkumu vyplývá, že je to s těmi "mlýny" poněkud složitější..
Třebas téměř nikdo nepočítá s tím, že si nemůže dělat co chce a zasahovat do životního prostoru druhých lidí.. jakékoli i fobře míněné násilí za bohulibými cíli - je intervence a jako taková se karmicky hodnotí Pány karmy.
To, KDY se tato karma projeví, je zcela individuální. Jediný mechanismus, který jsem pozoroval, funguje asi tak, že karma dopadá tehdy, kdy se člověk polepší natolik, že je schopen si z dopadající karmy vzít největší užitek směrem k vyvození správných důsledků. Nikdy ne dříve a málokdy později.
Kdyby karma dopadla dříve, nemělo by to učební efekt a proto to není možné. Dopad karmy později by se míjel smyslem až na případy, kdy takto člověk řeší určité charakterové vlastnosti. Ale i tak to bývá v souladu s tímto pravidlem. Detaily teď nebudu rozvádět...
Zkrátka, to jsou případ těch lidí, o kterých se říká: "...a takový to byl hodný člověk, ani mouše by neublížil...a on musel ten vrah si vybrat zrovna jeho..."
ano, karma dopadá v okamžiku, kdy poučení je nejintenzivnější... a je úplně jedno, o jaký případ jde, zda o vraždu, ublížení na zdraví, znásilnění, okradení nebo loupež, soudní pře, různé životní nepříjemnosti s lidmi apod.
Takže, není pochybnost o tom, že "melou" ale taky je třeba si uvědomit, že melou podle vlastního harmonogramu, na základě jiných než lidských pravidel...
Není tady
Teda, vy jste banda Velkovezírská 

Doubravko a Kazaline - nikdy mě to nenapadlo, ale myslím, že jste trefili hřebík.....neříkali jednomu z vás Vilém a druhému Tell? 
Připomíná mi to -jak praví Pratchett ústy svého generála - "Jen ten buduje obranu, kdo se chystá na válku" 
Salvatore dtto! Jak jsem tě četla, uvědomila jsem si nejen, že to je načasovaný, ale ještě k tomu jak hodinky! 
Tuli - radlice je to vod pluhu, takový ten nůž, co se s ním obrací zemina
tou by neměla dostat ani tady Venus
Co se cukrovky týče dodávám puze, že očividně má na ní podíl tvůj pocit z dětství - totiž pocit, žes neměla tolik péče, kolik bys potřebovala - a že ti ji sebral všechnu brácha. Mmch - zkus jet do lázní, nechat se opečovávat a každičký dotyk si vědomě užívat - uvidíš 
Není tady
lupina montana napsal(a):
.....neříkali jednomu z vás Vilém a druhému Tell?
"Tell" ne, ale "tele" dost často 
Není tady
Děkuji za vaše názory... především Kazalin, máš ve své podstatě pravdu.... jen já jsem si to nedokázala vnitřně přiznat... někdo mi ublížil a já jsem tak nějak podvědomně... možná i vědomně toužila po jakémsi zadostiučinění, že to tomu člověku přeci nemůže projít jen tak kvůli tomu, že já jsem přiliš slabá na to, abych mu to vrátila.... a ani se mstít nechci, nedokážu to.... tak jsem si říkala, zda-li si takové lidi (a stejně tak mě) najde tan " osud" sám? Nejlepší asi bude, když se tím přestanu zabývat a prostě odpustím..... 
Není tady
Dobravko, Lupi,
děkuji za rady! Řekla bych ale, že problémy s láskou už mám celkem vyřešené. Nemyslím si, že mě nemůže mít nikdo rád (jako kamarádku), s muži je to trochu jiné kvůli mé silné postavě. Něco by ale mohlo být v tom, že v kamarádství většinou zaujmu "podřízenou" roli, tzn. že ten druhý je váženější a vlastně mi prokazuje poctu, že se mnou kamarádí. To má asi co do činění s nízkým sebevědomím.
Není tady
Tedy, jsem vcelku vděčná osudu, že jsem dostala šťouchanec většinou těsně po té, kdy jsem se nezachovala úplně "kale" .... a že si ty záhlavce neponechává na další životy, kdy už zase nebudu vědět "za co" ..... To mi přijde od osudu celkem fér a naopak mi uniká, jakže se má člověk polepšit, když neví jak a co kdy provedl .... Asi tak jak když štěně vyrobí loužičku ..... když ji vyrobí ráno a sprdnete ho odpoledne , to se jaksi míjí účinkem ....
Ale ... určitě je to celé šíleně složité a já to nejsem schopna ze svého pidipohledu vidět objektivně .... 
Není tady
Tuli, PÉČE...já myslím, že cukrovka je fakt víc o péči, jakožto o naprosto konkrétní podobě lásky
Když má člověk pocit, že je neopečovávanej a chybí mu to - a když se k tomu přidá slabá slinivka
Uvědomila jsem si to v momentě, kdy moje spřátelená sousedka a těžká cukrovkářa, slezla s cukrem podruhé už jen, když jí lázně přiklepli
Poprvé přijela z lázní o půlku bezcukernatější, jenže to se samosebou přičtlo tomu, že tam měla režim a dietu...a kdesicosi (tedy, to říkala její diabetoložka). Přitom já vím, jak je ukázněná pacoška!
A tehdy mě to napadlo - že je to o tom, že malá holčička v tobě (nebo v mé sousedce) potřebuje láskyplnou péči a něhu - třeba i placenou 
Není tady
No jo, ale aby si člověk tu péči dokázal dovolit a hlavně PŘIJMOUT... v těch lázních to jde asi snáz - jeden si je zaplatí a tak se tam nechá trochu hýčkat, ale umět to i ve všedním životě od okolí...
Tuli, a jak jsi na tom v běžném životě s těmi "sladkými stránkami" ? - prostě veškerá tělesná i duševní potěšení, radosti malé i velké, dokážeš se rozmazlovat a nechat se rozmazlovat? A vůbec - co pro tebe znamená, když se řekne "sladké" (nemyslím jenom pochoutky) - máš "sladký život"?
Není tady